Laʻau

Solerolia - tausiga ile fale ma toe gaosia

O lenei pulou lanu meamata na faia i nai laula po o le lapotopoto ua taʻua o salinolemia. O se togavao matagofie e mafai ona salalau i luga o le eleele, fausia se kapeta, pe tautau se fale kati ma se afu i le tafa atoa o le ulo. O le teuteuina o lenei laau e mafai ai ona avea ma tagata asiasi soo i mea o loʻo i totonu o aquariums ma florariums. O le suamalie i totonu o le togalaau e fausia ai se kapeta papae e le masani ai i le 5 cm le maualuga. I tulaga o fale, e totōina ai e le au faifaatoaga lenei alii aulelei i totonu o ipu ma ni pama lapopoa po o ni laau uumi e ufiufi ai i palapala.

Faamatalaga faʻatau

O le laau o le aiga o Nettle. I le vaomatua, e ola i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto o le Metitirani, atoatoa i luga o papa papa. O le tulaga i totonu o le domestication ua tuua uma ai tulaga manaomia o le anotusi, e pei ona i ai i le vaomatua - malamalama tele ma le susu. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga e lua, o le a fiafia le togavao i lau lauusiusi i le tausaga atoa, vave ona ola ae tautau ona lala.

Fualaau suamalie o le salinity

Mea masani masani

Echeveria - tausia ile fale ma toe gaosia

I le natura, o se vaega eleele o lenei laau, e na o le tasi, lea e taua o le sunolirol o Soleolirol.

  • O Gelksina salioli o se mea e tafe ai le taʻavale o ona fatugao o loʻo tumu i le lapisi o laulaau, e le sili atu i le 0.5 cm. E mafai ona oʻo i le 20 cm le umi, e lamolemole ma sili ona pala. E vave ona tupu lauulu, e ufiufi uma ai le ipu. O fugalaau Gelksina e le mafaamatalaina ma malamalama.
  • Soleirolia Green o se ituaiga e ese mai le tele mai le ituaiga muamua, o lona togavao e oʻo atu i le 20 cm le lautele. O le tele o ituaiga e faigata i le malamalama ma le susu, ma le leai o se mea e leiloa ai lona teuteu, e uumi ona umi, e toetoe lava a le ufiufi i lau.

Eseesega

O isi ituaiga o masima o galuega a le au faifaatoaga oe na taumafai e teuteu lenei fugalaau:

  • o le eseesega o le ituaiga o Argentea e lauiloa ai se lanu siliva i luga o ona lau ovi;
  • O Variegata e lanu meamata lanu meamata ma se lanu paʻepaʻe;
  • O Aurea e iai lau laʻau moli lanu lanumeamata ma se lanu auro.

Mo faʻamatalaga! Ua taʻua e tagata le fugalaau "pepe o loimata" ona o ona lau laititi.

O le igoa o le fugalaau na faʻaaloalogia ai le tagata na ia mauaina le sailiga - o le avetaavale ma le fugalaau J. Soileroy. Faʻaiʻuina i Europa i le 19 seneturi, ma maua lona lauiloa i le faaiuga o le 20 senituri, pe a oʻo mai ni nai mea manogi ma fugalaau i foliga.

Soleoli: tausiga ile

Crossandra: tausiga o fale ma fugalaau fugalaau

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e talitonu o le laau e matua gaosi ma tausi lelei o le a faʻalavelave tele. Ioe, o le salinolysis o le a le tupu i tulaga masani fale nofofale, e manaʻomia tulaga faʻapitoa. Ae e le mafai ona taua o le ogaoga po o le kiona.

Faʻalogo lelei! O lapisi teuteu e aʻafia aʻa ma aʻa, ae, e ui lava i lenei, o le laau e matua tetee lava i suiga faafuaseʻi i le vevela, e le fefe i le tata. E mafai ona toe faʻaleleia mai se lamala atoatoa.

Tuutuuga o le taofia:

  • vevela vevela e le tatau ona sili atu i le 25 ° C, lelei - 20 ° C. I le taumalulu, 15-20 ° C;
  • moli e tatau ona maualuga, ae faʻasalalau, e pei o laʻau vaivai e mafai ona mu;
  • susu i aso vevela e tele, e taua le faʻamautinoa o le palapala e masani ona susu. O aʻa e manifinifi ma faigofie ona pala pe'āfai e iai le vai i totonu o le apa pe leai se alavai lelei i totonu o le ulo. O se faailo o loʻo i ai le tele o le susu i totonu o le palapala - o le pala ma le lanu enaena i le pito i lalo o upega;
  • E tatau ona avea le vevela ma le vevela. I aso vevela vevela, e tatau ona e fuga le fugalaau i le tolu taimi i le aso, ona maua lea o le agaga faafetai i le tali. I le taumalulu, faʻalea faʻaalu i le vaiaso. Afai o le suavai mo le laau e maualalo, o le a paʻu laulaau, ma o le a faʻamago le auʻau o gaʻo;
  • fafaga faaauau pea i le amataga o le alualu i luma tuputupu ae seia oo ia Setema. O le masaniga faigata masani e le sili atu nai lo faalua i le masina.

Taua!O laʻei pito i luga ma le faʻafouina o le eleele faaletausaga e filifili.

Tausiga o taumalulu

Talu ai o le faʻamalamalama ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manogi, e masani lava ona faʻagasolo faʻamau o le fugalaau, o laulaʻau e le tupu tele ma e leiloa la latou lanu lanu. Afai e te faʻapipiʻiina le vaomatua se periota malolo, o lona uiga o le a faʻamaʻaina atoatoa ona foliga vaaia. Faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela, o loo i ai se suiga i le tulaga moe, tuputupu ae le tuputupu ae, ma o le fugalaau e le manaomia ai le masani ona faasusu, susulu ma le tele o moli.

Faʻalogo lelei! O se mea moe e mafai ona tuʻuina i le paolo ma le puipui.

E taua i le vaitau lenei e faʻaitiitia ai le vevela i le 12-15 ° C ma taofi e aunoa ma le faatuai. O le faateleina i le 20 ° C o le a fafaguina ai le laau pe a uma le faimalaga, ma o le a amata ona tupu, ma e manaʻomia ai le malamalama ma le susu. O le faʻaitiitia o le vevela i le 8 ° C o le a faʻaumatia atoa ai le fugalaau e aunoa ma se avanoa e toe faʻaleleia ai.

Soleirolia o se fale i totonu ole fale e le lagona le toʻa i le taumalulu

Afai e le mafai ona fai le faigamalo o le vevela mo le gaogao, e tatau ona e amanaʻia le tele o nuances o le taumalulu:

  • mo le tuputupu ae o le ogaoga eletise e manaʻomia ai le faʻalauteleina o mea faʻavave;
  • afai o le fugalaau e lata i mea faʻavevela, o le a vevela le ea, lea o le ai ai se faʻaleagaga i le foliga mai o le fugalaau. Ina ia faʻalauteleina le susu, e manaʻomia lou tuʻuina o koneteina i le vai i autafa o le ulo o le sine;
  • afai e mataʻituina le tuputupu aʻe ola, e mafai ona fafaga faʻatasi i le masina ma faʻalavelave faʻamaʻi.

O le vaitaimi o le fafaguina o vaovao o le faaiuga lea o Fepuari, le amataga o Mati. A o faagasolo lenei vaitau, ua vavaeina le laau, totoina, tuu i se nofoaga lanu ma amata ona fai le fugalaau. I le amataga o le tautotogo, ma le tausiga lelei, e mafai foi ona fuga. E ui lava o lona fugalaau e le o se ata lanu, o lenei mea moni e avea o se faailo o le fugalaau o le soifua maloloina.

Teuteu

E leiloa e le togavao lona teuteu i le 2-3 tausaga o le tuputupu ae i totonu o le ipu e tasi, o lea e masani lava ona faafouina atoa. Afai o le masima e latalata i se tele laau i totonu o se ulo, o lona teuteuga pe a uma le taumalulu e mafai ona faasaoina i le teuteuina.

Mo faʻamatalaga! E ala i le faia o ni pupule pupuu, aveese le umi ma le maeʻa pe a uma le taumalulu, e mafai ona e maua se polo lanu meamata. O le faʻamaʻaʻaina atoatoa e le afaina ai le laau ma e le manaʻomia ai le toe faʻaopoopoina o fasi pepa.

I le taimi o le totoina o laau, e fautuaina foi e vavae ese ni fuālaʻau tele ina ia aua le faʻalauina i le taimi o le fetuunaiga i eleele fou

Tofiga

Fittonia - tausiga ma toe gaosia ile fale

E faigofie ona faʻasusu le fugalaau o le salinity, e tele auala. I le averesi, o aʻa malolosi muamua e aliali i totonu o le 20 aso.

Fatu

O se tasi o metotia tifaga, e tatau ona e tausia ia totogo i le lumanai i aso uma. E mafai ona faʻatau faʻatau. Toto e tatau ona i totonu o se pesini ma se paluga o peat ma oneone i tutusa tutusa. O le fagu e tatau ona faʻamalosi i se ata tifaga pe ufiufi i le tioata, faʻamaʻaina e ala i le susuluina ma faʻamalosi i aso uma. E taua tele le faʻavevelaina o ipu i le 25 ° C ma aua le faʻaitiitia le vevela seia oʻo ina aliaʻe pine.

I le averesi, a maeʻa le masina, e mafai ona totō ni fatu i potopoto eseese ma faʻaauau pea ona ola i fafo

Laʻau

O tipu laiti e manaʻomia ona vavae ese pe tipi ese ma lafo i se ipu vai, pe vave faʻaleleia i se paluga o peat ma oneone. Pe a totoina i totonu o le tasi ipu, e sili atu le aʻafia o ni taaiga i le taimi e tasi mo le saoasaoa o le tuputupu ae o le vao, faapea foi, pe afai e le mauaa le aʻa, pe o le a mauaa i se eleele fou mo se taimi umi.

Taua! E taua le mataituina ma le mataʻituina le palapala o le eleele, ona o aʻa e faigofie ona pala.

Talu ai ona o le vaivai o aʻa, e sili atu le vave aʻa i le eleele.

Lueina

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e maua ai se fale maloloina fou o le aʻafia lea o le mama. I lenei tulaga, e le tipiina ia tipi, ae faataatia i luga o le eleele i se fagu fou, lea e tuu i autafa o le ulo o le tina. E le o toe umi, o lala fou e sau mai vaega o pupu, ma ua saunia le laau mo le ola tutoʻatasi, ua vavae ese laʻau a tina.

Vaeluaina o le vao

O se isi auala faigofie e faʻaleleia ai le salinity. I le taimi o le totoina, ua vavaeina aʻa ma se eleʻele eleʻele, talu ai ona e matua manifinifi ma pala. E taua le aua nei faʻafefe le fugalaau fevaevaeʻa pe a vaevaeina le vao, ina ia mafai ai e le faaleagaina o aʻa ona faʻamalolo e aunoa ma le faia o le pala.

Suiga

E manaʻomia se suʻega o le salinolysis ile lua vaiaso talu ona maua, pe a faʻaaogaina i se nofoaga fou ma aiaiga o le taofia. O se tagata matua e manaomia ona totoina ao tuputupu ae ma suia le eleele.

E fautuaina le suʻeina o se fugalaau faʻatasi i le tausaga.

O le ipu e manaʻomia se lautele ma maualalo. O le lautele o le ipu, o le sili atu ona manaia o le kapeta o le ai ai. Afai e maualuga le ulo, o loʻo i ai se avanoa e taofi ai le susu i totonu, lea e mafua ai foliga o le pala ma le sigi. O le pito i lalo e tatau ona i ai le tele o alavai faʻavaivai ina ia le faʻaputuina le palapala ile palapala.

Taua! O itu o le fagu e le tatau ona faʻamalosi ina ia aua nei tipiina lauʻau mama.

E le totoina le laau i le eleele, faigofie ona ola i le masani masani mo le faatauina mai o laau lanumeamata, alofa i se paluga mo pama, aua e le galo ona aʻa. E ola lelei i le faʻafefiloi o palapala palapala ma oneone laititi po o tamai laumei. E taua le manava o le eleele ma e le oona. O se tulaga taua mo le tuputupu ae ola maloloina o le alavai - e tatau ona le itiiti ifo i le 2 cm mai le uamea lautele poʻo le vermiculite.

A maeʻa ona totoina, e taua le tuʻuina atu o le filemu o le fale mo ni nai aso:

  • Aua le faʻafeinu pe faʻamalolo;
  • tuʻu i totonu o le malu po o le ata lafoia;
  • o le vevela ole vevela e le sili atu nai lo le 20 ° C.

Na te faʻafesoʻotaʻi le faʻafetaulaina e aunoa ma ni faʻafitauli pe'ā mulimuli uma fautuaga. O le laei muamua e mafai ona faia pe a uma le lua vaiaso.

Soleirolia o se fale matagofie tele e mafai ona faʻaaoga i totonu o se fale na o ia lava pe avea ma vaega o le tuufaatasiga. I le tau mafanafana, o le fugalaau e tupu lelei i le ea fou, teuteu puipui ma le loggia. O le tausiga malosi o se fale i le salinity e totogi e le matagofie ma le le masani o lenei togavao faʻamalosi.