Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totō kukama "Liliput"

O le tele o hybrids o kukama e puipuia mai faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi, ae e mamao lava mai le mauaina o le tofo sili, ma manaoga mo tuutuuga i tua atu.

I aso nei, tatou te mafaufau i se kuluga e le gata o mea suamalie, ae e tulaga ese foi i lona lava ala.

O le a matou talanoa e uiga i aoga o le ituaiga, ma faʻamatalaina foi le galue i le tele o auala.

Eseesega faʻamatalaga

"Liliput F1" o se kukama o kukama, lea e mafai ona totō uma i totonu o le fale lauʻeleʻele ma i le avanoa. Fua i luga o meaʻai o fua eseese, o le tuputupu aʻe o le vaitau e 40 aso. O le togavao e maualuga le maualuga, e vaivai le sosolo. I totonu o fatu taitasi o le laʻau e oʻo i le 10 fua.

O se uiga iloga o lenei lala o le leai lea o fatu i totonu o kukama. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua fua e aunoa ma le palota. O lona uiga, i le taimi o le fugalaau, e mafai ona e tapunia le fale koli, faʻaaoga le inisiua o iniseti lea e mafai ona faʻaleagaina ai le seleselega.

O komepa e le manaʻomia ai le faʻafefeteina e taʻua o le parthenocarpic, o nei mea e taua le matauina o kukama "Shosh", "Ecole", "Crispin", "Amur", "Cedric", "Aperila", "Hector", "Emerald Earrings", "Berendey" , "Herman".

O le kamupani a Gavrish o loʻo faʻatau atu fatu, o le mea lea e faʻafetaui ai le paʻu i luga o le maualuga, ma i le itu i saute e mafai ona tupu e aunoa ma se malutaga.

E taua! O le kulupu e puipuia i le paʻu o le paʻu, olive toto, le aʻa e pala.

Fua o fua ma fua

  • Laʻau maualuga o kukama - 100 g
  • Length - 8-9 cm
  • Taimi - 2-3 cm
  • Togi fua - 11 kilokalama mai le sikuea.

O fua o loʻo i ai foliga paʻu, e salalau solo i luga o le tele o gasegase ma ni nila laiti, lea e faigofie ona momotu. O le paʻu e lanu uliuli lanu meamata, ma lau lanu lanumeamata i pito o fua. O le aano o se mea e soona inu, e faʻafefe.

Manatua o lenei kulupu e le lanu samasama, e tusa lava pe a oʻo i luga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaputuina le aoina o oloa, e aunoa ma le taufaamatau o le gau ona o suiga i le vevela o le ea poʻo le susu.

Aoao pe faʻapefea ona tausia kukama fou.

Faʻaaoga fua

E masani lava, e le eseese le suamalie o fatu laau, ae pei o le mutia vai i le ituaiga o fualaau faisua. Ae ui i lea, o le kukama "Liliput" e le gata e sili ona manaia, ae ua faamoemoe foi mo le teu po o le teu. E lelei foi isi fualaʻau i fualaʻau taumafanafana.

O fua o lenei kulupu o loʻo i ai se fagu lelei, o lea e mafai ai ona tausia mo se taimi umi e aunoa ma se togafitiga.

E te iloa? Laʻau i luga o fua o le aganuu e talafeagai e aveese ai le susu. I ituaiga vao vao, o loʻo faʻaaoga foi e le vavao se galuega puipui.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻamatalaga:

  • fua mai e aunoa ma le palota;
  • e mafai ona tupu i totonu o le fale ma fafo;
  • lelei le tofo;
  • sili atu le lelei o oloa;
  • maua o faʻamaʻi faʻamaʻi.
Cons:

  • tau maualalo o fatu;
  • e le mafai ona maua ni fatu mai le fua mo le totoina;
  • gaioiga e faalagolago atoatoa i tausiga.

Grow cucumbers

Mafaufau e totō ma tausia se kulupu, faʻapea foʻi ma taʻu atu ia te oe tulaga lelei mo le mauaina o le maualuga o le gaosiga.

Faʻaleleia o le eleele ma le filifilia o nofoaga

O le a avea ma fesili i le tulaga lelei o le palapala i se nofoaga tumau o le galueaina, aua o le palapala mai se faleoloa fugalaau e masani ona faʻaaogaina mo le luluina o fatu.

Po o le a lava le totoina o kukama i totonu o se falemaua poʻo se avanoa avanoa, e tatau ona tumu muamua le meaʻai i minerale, faʻapena foʻi ma mea faʻalapotopotoga. Ina ia faia lenei mea, tapunia le humus, compost, sawdust poo lau paʻu. O nei fomaʻi e le gata ina faʻaleleia ai le taua o le eleele, ae faʻapea foi lona fausaga. Ae o le "vai oona", ua lava lea e faia ai sina vaega itiiti o elemene taua - phosphorus, nitrogen and potassium.

O le sui e tatau ona i ai se tali e le faaituau pe laitiiti, aua o eleele eleʻele e le talafeagai mo le totoina o se paʻu. E le lelei foʻi laʻau palapala, aua latou te le faatagaina le susu ma le ea e pasia.

Mo le lūlū, e tatau ona e filifilia se nofoaga laugatasi poʻo se tamai mauga. I le vao laugatasi o le a avea pea ma podtaplivatsya, lea o le a mafua ai le pala.

E taua! O kukama e tatau ona tupu i se nofoaga avanoa. E oo lava i se tamai penumbra e matua leai lava se aʻafiaga i luga o fua.

Tulafono faʻavae

Talu ai o lenei toto laau e fuafua mo le galue i luga o le fesuiaiga o le tau, e lua auala e totoina ai: totoina pe lulu saʻo i le eleele.

Motoga o le totoina

O lenei metotia e fautuaina e faʻaaoga i itu i matu o le sone o le eleele, faʻapea foʻi ma le taimi e ola aʻe ai i totonu o se kiona. Mo le lūlūina o fatu, faʻaaoga pusa paʻu poʻo ni koneteina laiti e puipuia ai le tele o le susu mai le faʻapipiʻi i le eleele. O koneteina poʻo ipu e tatau ona i ai alavai.

A o lei luluina le eleele o susu. O le isi, fai se tamai pu, loloto o le 1.5-2 cm, lea e tuʻu ai fatu. O luga o le palapala, pe a uma ona ufiufi ipu po o ipu i se ata tifaga ma siitia atu i se nofoaga mafanafana. O le i ai o le malamalama ao leʻi oʻo mai le uluaʻi fuālaau e le manaʻomia.

A maeʻa ona aliali mai muamua lau lauulu, ona aveeseina lea o le ata, ma ave pusa i se nofoaga lelei e aunoa ma ni kopi. E faʻamaʻaina le suavai pei o le palapala, e le faʻagaloina e uiga i le tatalaina.

O le gaoioi i luga o le eleele poʻo le fale lauʻeleʻele e faia i le 20-25 aso i le maea ai o le luluina. I le fatuina i lenei taimi 2-3 pepa moni e tatau ona fai. I ni nai aso ao lei tupuina, ua fautuaina e ave ipu ma kukama i luga o le alatele po o totonu o le greenhouse mo ni nai itula ina ia mafai ona latou faaaogaina i tulaga fou.

Aoao pe faapefea ona vaʻaia le palapala aʻo lei totoina ni fatu, pe faʻapefea ona lavea avanoa ma palapala pe a totoina fatu, pe a fai e totō ni kukama mo fualaau, auala e toto ai totō kukama.

Le leai se fua

O lenei metotia o loʻo faʻaaogaina i le itu i saute, lea e tuʻuina ai le mafanafana o le tau i le amataga o Me. O le eleele i le taimi o le lūlūina e tatau ona mafanafana i le 15 ° C, o isi togi o le a faʻaalia i nai vaiaso.

O le fatuga lelei o le totoina o laau e 50x50 cm. Talu ai o fatu e lelei le fuga, e mafai ona e vave luluina e tusa ai ma lenei polokalame, ina ia le aʻafia le aʻa i le faagasologa o le totoina.

I tulaga o le matala, o le faʻavaeina o laau laiti e mafai ona faʻagasolo malie lemu, o le mea lea, e fautuaina i le laasaga muamua e faʻaaoga ai le faʻamalosi faʻasaina i ni vaega laiti. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo sili o le mullein.

Saili le taimi e totō ai kukama i luga o le eleele, auala e inu ai, mea e fafaga ai.

Teu le kuka

Faʻasa

O le filifiliga aupito sili ona lelei - faʻafefe o le vai. O lenei faiga e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai, e puipuia ai le paʻu o aʻa, faʻapea foʻi ma le fesuiaʻiina o fua o loʻo fesootaʻi ma le palapala. O se isi filifiliga o se fagu vailaau faʻamalama e faʻamamaina lelei ai le eleele, e puipuia ai le fausiaina o se manu.

Faʻaaogaina le pulupulu ma se fagu mo le faʻavaivai e le aoga, aua o le faʻaleleia o le suavai e faʻapupulaina ai le faʻaleleia o le vai, ma toe maua ai le palapala, lea e oʻo atu ai i foliga o faʻamaʻi.

Laʻei pito sili

Aʻo lei oʻo i le vaʻaiga, e tatau ona e faia le togi sili ona lelei o le paluga ma le faʻamaʻi faʻasaina e faʻalauteleina ai le tuputupu ae o le laumei lanumeamata. A maeʻa ona fuga, o faʻamaʻi faʻamalolo ma mea e faʻaaogaina e faʻapipiʻi faʻatasi. E tatau ona faia elemene elemene e ala i le faʻaleleia o vai.

Garter belt

O kukupu vao e le o se mea itiiti, o le mea lea, e aloese ai mai le ufiufi i tafatafa o vao, faapea foi ma le talafeagai o le seleselega, e auina atu ai laau i le fale. O lenei mea e faʻatagaina ai oe ia vave ma lelei le faia o le veleina ma le faʻaleleia o le palapala.

E te iloa? O fuavao pipi e aveese mai le cholesterol lamatia mai le tino, ma o le kukama suamalie e puipuia ai le liuaina o meaʻai i le gaʻo, ma puipuia ai le foliga mai o le gaʻo.
Faʻasalaga

O le mea e le tatau ona tele le taimi e gaogao ai ma faʻaleleia le eleele, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le faaleagaina i le aʻa ona o le maualuga o le vevela poʻo le vevela, o loʻo faʻapipiʻiina le meaʻai i le sawdust, pinelala poʻo le mutia. O le faʻamamaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vai, ma e mafai ai foʻi ona e faʻamamaina le palapala e tusa lava pe vevela vevela.

O le vailaupapa "Liliput" e maua ai mea suamalie o le lelei tele, ma e toetoe lava a leai ni faaletonu. E fetaui lelei mo atinaʻe tetele, ma mo le ola aʻe i totonu o le togalaau.

Faʻamatalaga o kukama "Liliput"

O le tausaga lenei o loʻo ou sauniuni ai i se ata vali vevela DelpineF1 ma AthenF1. Na totoina i totonu o le afa-lita ipu o le 17, o le aso mulimuli ane, na amata ona totogo faatasi

Na vave ona alu i lalo o le moli. O le isi aso mulimuli ane, o nei

Ma e tatau ai, o le tulafono o le uiga leaga ... Na o loʻu luluina o fatu, o le itula mulimuli ane na latou valaau mai ai ia te au, na latou fai mai ei ai fatu o fatuga na ou totoina i le 2010 - Picnic ma Liliput. I fua o fua, e le sili atu le leaga nai lo Dutch, ma o lo latou tofo e sili atu le lelei, sili atu le agavaivai. Ma o le "Dutchman" e le o galulue i le malae vaalele, ae o nei mea sa i ai foi se Khutorok, o iinei e sili atu le faatuaoia, ma o nei mea e lua e tasi-i luga o le kukama. Na latou faatauina aʻu Liliput, Picnic ma isi - Murashka, mo au o se mea fou, ae, mai ia i latou na totōina ni suʻega lelei. Afai ei ai se tasi e maua fatu - laau, taumafai, ou te faamoemoe, o le ae le fiafia.

Ioe, e oo atu i le 5-6 laulaau o fugalaau e tatau ona aveese, a le o lea o le a vave ona vaivai le laau ma o le a leai se lagona mai ai.

Andreeva Natalia
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=428949&postcount=1059

E sili atu kukama i lenei tausaga nai lo le masani. Talia fiafiaga "Liliput" ma le "Afafine Fanau." Sa ia tausia le fua o le gaogao "Herman". Ia, e pei lava o taimi uma, mai le tauvaga "Salad-proof-salad" salati. E matua lelei lava.
Tania
//www.tomat-pomidor.com/forum/ogorod/%D0%BE%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%86%D1%8B/page-5/#p4544