Potatoes

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Taboo" mo le gaosia o pateta

Soʻo se faʻatoʻaga uma e feagai ma se faʻafitauli e pei o le 'ai o pateta a le Colorado potato beetle, ma o loʻo taumafai e saili lana fofo lelei e tau ai lenei iniseti. O le poto masani ua faaalia ai o le mea oona mai Colorado potato beetle, e kuka e tusa ai ma "mea e fai i le fale", e le aumaia ai le manaʻoga manaomia, o le mea lea ma faʻateleina, e masani ona faʻaaogaina e le pateta Taboo, lea o se galuega sili ona lelei ma ni anufe. I le auala e faʻaaoga ai le "taboo" mo le gaosia o pateta, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga auiliili i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le a tatou iloiloina i lenei tusiga.

Tapa mo le gaosiga o pateta - faʻamatalaga lautele

O le uiga o le "Taboo" mo le gaosiga o pateta o fualaau faʻasaina lea e umi se umi o lona aoga - 40-45 aso. O se aoga taua o le fualaau faasaina o lona maua foi lea ma le faigofie o le faaaogaina. Taboo e sili atu ona taugata nai lo isi iniseti, ae e sili atu le aoga nai lo latou.

E te iloa? E ui lava o le Taboo o se sauniuniga sili ona lelei, e lelei tele le faʻaaogaina o isi ma isi iniseti mo le gaosia o pateta.
O le "taboo" o le paluga o loʻo faʻaaogaina i tulaga uma tau, lea e taua, talu ai ona o le tau faasaga i le pusi potato Colorado e masani ona avea ma itu i fafo e faaitiitia uma ai taumafaiga a le au faifaatoaga i le leai o se mea. Faʻafetai i lenei fualaau faasaina "Taboo" mo le gaosia o pateta i le galuega, lea e faʻamaonia e ala i le toe iloiloina o tagata fai togalaau e faʻaaoga lenei meafaigaluega.

Tuʻuina o vailaʻau faʻasolo ma faʻamalolo

Ae e te leʻi amata faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e iloilo ma le totoa le tuufaatasiga o vailaʻau o le oloa. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le imidacloprid, sui o le vasega o mea leaga, i se fua o le 500 g / l. O vailaʻau faʻamalosi e pipii, faʻamalo, vevela, vailaʻau eseese, faʻapea le vali ma le susu. O le meafaigaluega na tuʻuina atu i totonu o le vai. O le tele o taimi, e mafai ona maua le taofiga i palasitika palasitika i se fua o le 1 lita ma le 5 lita, e ui lava o loʻo i ai foi 10 ml ampoules tioata mo le faʻatau.

E taua! O le fualaau faasaina "Taboo" na tofotofoina i le vaitaimi mai le 2008 i le 2010, ma na faaalia ai taunuuga ofoofogia: talu ai ona o le gaosiga o gaioiga agavaa o le faaleagaina o tuber na faaitiitia e 84.2%.

Le faiga o le gaoioiga "Taboo"

Faafetai i vailaʻau o se vaega o fualaau faasaina, "Taboo" poloka le toe gaosia o iniseti mai le taimi o le totoina o pateta. O se vailaau faʻasaina ma se faʻafesoʻotaʻi-inumaga, e aʻafia ai le faʻaoga o le iniseti ma mafua ai le maʻi pipili. Mo ni nai aso e taofi le fafagaina o le fafagaina ma le oti. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i le mea moni e faapea, a maeʻa ona faʻaaoga le aʻa ma le eleele ile fatu, o loʻo faʻaaogaina se siosiomaga aoga, e fesoasoani ia i latou e atiina ae lelei.

E te iloa? "Taboo" ona o lona umi umi e puipuia ai le mea totō seʻia oʻo i le 2-3 laʻau moni e aliali mai.
O le faʻatinoina o le gaioiga o se tapulaa e faʻamaonia ai le tele o lona talosaga: E mafai ona faʻaaogaina e togafiti ai le sunflower ma sana, pipi, faʻasaga, soya, saito. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e galue i luga o meaola faalafua e pei o le faasatauro, eleele eleele o le vao, cicadas, ma le muthidhid aphid.

Faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina "Taboo"

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Taboo mai le Colorado potato beet, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga mo le faʻaaogaina o le iniseti, talu ai o se vailaʻau oona, ma le faʻaaogaina le faʻaaoga e na o le aʻafia ai o aʻa i le lumanai.

Pe a faʻagasolo

Faaaoga le "tap" i le faagasologa o le totoina o pateta. O lenei mea e mafua mai i le faiga o le gaioiga, talu ai ua fuafua faapitoa le vailaau mo le ulu atu i totonu o fualaau aina.

E taua! Ole fualaau faasaina "Taboo" pe a uma le tulaueleele e le faʻaaogaina!

E faʻapefea ona saunia se fofo

Ina ia mafai ona manuia le gaosiga o laau, e tatau ona iloa pe faapefea ona fausiaina Taboo mo le gaosiga o pateta. E tatau ona le gata ina faʻaaoga saʻo le fualaau faasaina, ae faapena foi kuka ai e tusa ai ma le aofaʻi o mea e te fuafua e fai. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 100 kilokalama o mea totō e te manaʻomia le 1 lita o le vai ma le 8 ml o le "Taboo", ma mo le tasi lalaga e te manaomia ai le 6500 ml o le vai ma le 2.5 lita o le vailaʻau.

E te iloa? Teu le fofo sauniuni e le sili atu i le 24 itula, o lea ua fautuaina e faʻaaoga vave le iniseti.
I le taimi o tapenapenaga, e tatau ona faʻaosooso pe lulu le fofo.

Faʻasaina pateta ma le fualaau faasaina "Taboo"

E lua ala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina "Taboo": Gaosiga o pateta ma le gaosiga o palapala. E sili atu ona faigofie le fufuluina o le fualaau faʻatau e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa lea o le a maua ai se tusi sili atu ona faʻaaoga.

Mo le togafitiga o le palapala e tatau ai ona faʻamalolo le meafaigaluega i luga o togalaau. A o lei faia le pateta ae leʻi totoina i le fesoasoani o le oloa "Taboo," e tatau ona faapipii paluga, aveese le fualaau ua faaleagaina. Ona e tatau lea ona sasaa pateta i luga o se fola mafolafola ma faʻagasolo le vai. O nai minute e tatau ona faʻamamago mea e gaosia, ona mafai lea ona totō ile eleele.

Tuufaatasiga o le vailaʻau ma isi mea

Taboo e mafai ona faʻaaogaina i fomaʻi e puipuia ai le naʻo faʻatautau faʻamaʻi, ae ia togafitia ma puipuia faʻamaʻi. O le meafaigaluega e lelei le faʻamalosia ma fualaau e pei o le "Vial Trust", "Bunker" ma isi.

E taua! Aʻo leʻi tuʻuina atu tupe, e tatau ona faia se suʻega e ala i le faʻafefiloi o sauniuniga, pe afai o se afaina e aliali mai ona o le faʻafefiloi, e sili atu le le faʻaogaina o nei tupe i le taimi e tasi.

Laasaga saogalemu i galuega ma tulaga e teu ai fualaau faasaina "Taboo"

"Taboo" o se vailaʻau matautia tele, o le mea la pe a e galue ai, e tatau ona e puipuia oe lava e ala i le ofuina o totigilima ma se sipuni poʻo le faʻaaogaina o se fusi gau. E tusa ai ma le mafai ona gaosia o le sooupu i totonu o le tino o le tagata i le taimi o le faʻaaogaina o pateta, e mafai ona faʻaumatia loa lenei mea moni, ona o mea uma oona e tuʻuina ai fua aʻa ao leʻi oʻo i le seleselega. Teu oloa "Taboo" ua fautuaina i se nofoaga matutu, puipuia mai le susulu malamalama o le la ma le mamao o le aapa atu o tamaiti.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina - o le faagasologa e faigofie ma e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga. O le mea autu - o le tausia o tulafono o fuataga ma tulaga saogalemu, ona faʻatoʻa puipuia lea o au fualaau mai faʻamaʻi.