Faʻatoʻa totoina laau toto

Fautuaga aoga mo le totoina o pusi suamalie i le fale

Mo le tele o tausaga o le Soviet ua mavae, ua tuuese le folasima ma loggia mo le teuina o lapisi ma mea tau vaitau. Ae ui i lea, o nei vaega ua faʻaaogaina atili e fai ai togalaau totō, totoina ni mea matagofie i luga o le faletusi lava ia ma totonu o pusa uamea.

O le filifilia o laau mo lenei faʻamoemoe i aso nei e tele. I lenei tusiga, o le a matou faʻalauiloaina oe i se tasi o mea sili ona manaia i foliga vaaia ma le le lelei i le tausiga - peʻa suamalie. Ina ia iloa le auala e ola ai peʻa suamalie i luga o le faletalimalo, e uiga i ona ituaiga lauiloa ma faʻatoʻaga o loʻo faʻaalia i lalo.

O ituaiga sili ona lelei o pusi suamalie mo le ola i luga o le faapaologa

Sweet Peas (Lat. Lathyrus odoratus) - Tausaga o le fugalaau taʻitasi, e aofia ai le aiga legume. O lona igoa e mafua mai i le mea moni e faapea, pe a tupu aʻe le fugalaau o se manogi manaia. O le isi fugalaau o le maualuga le manogi. O le amataga o lenei laau e toe foʻi mai i aso anamua ma e le o mautinoa.

E te iloa? Faʻasologa o peʻa suamalie i Sicily, mai le mea na aumai ai e Peretania ia te ia i le 15th. O le filifilia o lenei fugalaau na amata muamua i le seneturi sefuluiva e le saienitisi Scotland o Henry Ekford. Talu mai lena taimi, e faitau afe ituaiga o pusi suamalie ua fafaga, tuufaatasi i ni vaega e 16.

O le aʻa o peʻa suamalie e felanulanuaʻi, faʻafiafia, fetolofi, vaivai vaivai. O laulaau e lanumeamata ma se matagofie matagofie o le lanu uliuli. I le pito i tua o loʻo i ai faʻalaulelaina e mafai ai e oe ona pipii i le lagolago ma ola e pei o se liana.

O fugalaau laiti (2-6 cm) e aoina i ituaiga taamilosaga e 15 pe itiiti ifo fugalaau. I le taimi lava e tasi e fuga i le 5-6 fugalaau. O le umi o le fuaina o ia mea taitasi - 4-5 aso. O latou lanu e mafai ona eseese: paʻepaʻe, piniki, kulimi, mumu, violiki, lanumoana, ma isi. O le vaitaimi o le fugalaau e umi lava - mai ia Iuni ia Oketopa.

O eseesega ua vaevaeina i le umi, tuputupu ae tuputupu ae ma puupuu. O laau aupito maualuga e mafai ona oʻo atu i le 2.5-3 mita, o le pito maualalo e taua o fugalaau e oʻo i le 20 cm. E totoina ituaiga tetele i togalaau, greenhouses (mo le tipi).

E tusa ma le 100 o ituaiga eseese e talafeagai mo le totoina i luga o balcony, terraces, ma gazebos. O vaega sili ona lauiloa varietal o Spencer, Galaxy, Royal, Winter Elegance, Rufled. O ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe (Mammut, Bijou, Fantasia, Cupid) e faʻaaogaina mo le aganuu.

E le gata i lea, o ituaiga ituaiga eseese o peʻa o ituaiga eseese ma lanu o fugalaau. E lei leva talu ai, o le au faifaatoʻaga na i ai se vaaiga umi.

E taua! A filifilia se ituaiga o peʻa suamalie, e tatau ona mafaufau i le tele o le vaega o loʻo fuafua e toto ai, o lona malu ma le i ai o isi aganuu.

E mafai ona tuufaatasia ni pusi suamalie ma isi fugalaau. Afai o fuafuaga ua na o le togavao i luga o le laufanua o le faapaologa, ona faia loa lea o le petunia ma sulu.

A mafai ona e totoina togalaau lata ane e mafai ona e totoina ai rosa ma geraniums.

Tuputupuina o peʻa suamalie e ala i fatu

Fugalaau o peʻa suamalie e faʻalauteleina i ni auala se lua:

  • fatu;
  • fualaau.
O le tuputupu aʻe e ala i fualaau aina e tele ona lelei. Muamua, e mafai ona totoina pamu i le taimi sili ona lelei mo lona tuputupu aʻe. Lona lua, o se fale ua saunia, e sili atu ona puipuia i tulaga tau fesuiaiga pe a faʻatusatusa i laau, o le a faʻaalia i luga o le pusa. Lona tolu, o le totoina o fatu e ala i fualaau aina, e mafai ona e ausia lona vave fuga.

Aʻo leʻi totoina ni peʻa suamalie i luga o fualaau aina, e tatau ona e tausia le sauniuniga o le eleele ma fatu aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua.

Faʻaleleia eleele

Afai e te fuafua e toto laau i le togalaau aina, ona tatau lea ona saunia i le tautoulu. Talu ai o le suamalie suamalie ua totoina i le amataga o le tautotogo, ao faagasolo lenei vaitau o le a malulu le eleele. O le aofaʻiga manaʻomia o fanua ua tusia i luga o le faletupe ma teuina seia oʻo i le tautotogo i se nofoaga malulu.

O vaiaso muamua o Mati - o le taimi e sili ona lelei e tatau ai ona e totoina ni peʻa suamalie i luga o fatu. 6-7 aso ao le i lulu le eleele e tatau ona aumai i totonu o le fale mo le mafanafana. A maeʻa lena, e tatau ona fefiloi ma le faʻafefiloi peat mo le totoina o fatu (faʻatau i faleoloa faapitoa).

Afai e te fuafua e toto le pusi i le faʻatau o fanua, ona fai lea ole eleele "Universal", "Mo totonu o fale". O ipu masani e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o fatu, i le faia muamua o ni alavai i totonu o latou, poʻo ni mea faʻapipiʻi faapitoa. Tanie e tatau ona tumu i le eleele ma le tele o vai.

Fatuina o fatu ma totoina

A maeʻa le faʻaaluina o le palapala, e tatau ona saunia mea e fai i le fatu. Ina ia mafai ona fuaina o latou aʻafiaga, o fatu e gase mo le aso (mo le tele o itula) i le mafanafana (50-60 ºС) vai. E mafai foʻi ona e faʻatinoina le faʻatinoga mo la latou faʻapalapalaina.

E taua! Naʻo fatu o le lanu uliuli e talafeagai mo le galo. E le fiafia le malamalama o fatu o vai.

O le aso e sosoo ai, o fatu na e felelei i luga, lafo. O totoe i le pito i lalo, fulafula, tuʻu se solo solo ma ufiufi i le afifi palasitika. Aʻo leʻi faia lena mea, mo se avanoa sili atu o le germination, e mafai ona togiina le ofutele o le pulu i se naifi poo ni seleulu fao. E ui o lenei faiga e sili ona faia e fugalaau fugalaau masani.

Malosiaga i fatu e tuu i se nofoaga mafanafana mo aso e tolu, faʻaauau ona feaveaʻi. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona amata ona feanu (atonu e umi se taimi e manaʻomia), ma e mafai ona toto i le eleele. Mo lenei mea, o tamai pu (2.5-3 cm) o loʻo faia i le eleele i ipu, e tasi le fatu ua totōina i totonu ma lilo i le eleele. Malosiaga e tatau ona ufiufi i le foila.

Afai o fatu e totoina e le o ni pusa eseese, ae i totonu o le pusa e tasi, e tatau ona toto i se mamao e 8 cm mai le tasi. A uma ona toto fatu e tatau ona faasūsūina. O le taimi lava e aliaʻe mai ai lanu lanumeamata, e tatau ona aveese le ata. Tuu ipu poo le fata i se mea lanu.

Tausia o fualaau

O le tausia o fualaau suamalie suamalie e aofia ai le mataituina o le vevela. Totonu e le tatau ona vevela. O le maualuga o le vevela o le 20º. O le potu e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa, ma e tatau ona faʻafefeteina fualaau (1-2 taimi i le vaiaso). Fafagaina o fualaʻau ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

A maeʻa lau laʻau muamua i luga o laau i totonu o le fata, e tatau ona vevela, tuu 14 cm i le va o vaʻa.

Totoina o toga

I totonu o pusa pusa ma pusa e totōina ua totoina i se faaputuga eleele pe a uma ona faʻaleleia le tau. O le totoina o togalaau e tatau ona faia ma le faaeteete, ina ia le faaleagaina ai le leaga o le totogo ma le leai o ni aʻafiaga.

E sili atu ona lelei pe a lelei le vai, ona faʻapipiʻu lea o le ipu o loʻo totōina ai ma seleseleina uma le eleele. I le taimi lava e tasi i totonu o le palapala i totonu o le pusa pusa e fai ai ni togavao e mafai ona faʻapipiʻi le totogo ma le tino atoa o le lalolagi.

Afai e totō ni laau, o le avanoa i le va oi latou e totoe pe a ma le 20-25 cm le umi, faʻalagolago i le ituaiga filifilia. O laau toto e totoina le 4 fasi vaega i le sikuea 1. m

O le faʻaaogaina i le nofoaga fou o peʻa o le a toeitiiti atoa le lua vaiaso, i le taimi lea o le a le mafai ai ona tuputupu ae. A o faagasolo lenei vaitau, ua fautuaina le laʻau e paolo mai le susulu o le la.

Lauina o fatu o peʻa suamalie saʻo i pusa i luga o le pusa

O le tulaga o le totoina o fualaau suamalie suamalie e mafai ona faaseʻe, ma amata ona ola mai fatu vave i le nofoaga o le a tuputupu ae ai le fugalaau mulimuli ane. Ma afai o oe o le a totoina pi i totonu o le atigipusa pusa i autafa o isi laau totino, ona avea lea o lenei metotia ma mea e gata ai.

O se tasi o ana faʻamaumauga taua o le fuga o le fugalaau mulimuli ane - ia Iulai ma Aokuso. E ui o lenei faafitauli ua foia foi, ua lava lea e ufiufi ai le atigi pusa palasitika i le vaiaso ao leʻi totoina fatu. E faia lenei mea ina ia faʻafefeteina lelei le lalolagi.

O le tapenaga o le palapala ma fatu pe a totō saʻo i pusa pusa e leai se eseesega mai lenei faiga pe a faʻaleleia fualaʻau. Mo le atinaʻeina masani, o le manava suamalie e manaʻomia loloto (tusa ma le 60 cm) ma e le lautele le gafatia.

E taua! O le totōina o peʻa suamalie e sili ona lelei ma fatu na faʻatau i faleoloa faapitoa.

Fatu mo le totoina e filifili ai le fou, ola ola e le silia le tasi le tausaga. A maeʻa ona faʻaalia le tolu o laʻau e fautuaina e taofi laʻau, O lenei mea o le a maua ai le malosi i le atinaʻeina o taamilosaga taamilo. I le amataga o ituaiga o le tupu e tupu mai le 60 aso talu ona lulu.

E faʻapefea ona tausia le pusi suamalie i le taumafanafana i luga o le faletusi

Peʻa suamalie - o le laau e le lelei i le tausiga, ae e manaʻomia pea sina gauai ma le tausisia o nisi o tulafono faʻatoʻaga. Aemaise lava, o lenei fugalaau e le gafatia:

  • susulu malamalama o le la;
  • ata atoa;
  • le tele o le susu;
  • vevela vevela.
O le mea lea, mo lona atinaʻe masani, e tatau, muamua lava, puipuia mai nei tulaga leaga.

E te iloa? O le suamalie suamalie ua na o se laau teuteu; e le tatau i se tasi ona manatu e mafai ona tupu totogo mai ai. O le igoa lava e tasi mo fugalaau ma le pepa ua na o se mea na tupu.

O se mea taua mo le tausiga o le vave aveesea lea o fugalaau fugalaau ina ia mafai ai ona taofia le fausia o fua. A uma mea uma, pe a amata ona fua mai le pusi, o le a vave ona faʻavaveina ona fua.

Faʻasaʻo le suavai

O le taloina o peʻa suamalie e tatau ona faʻalelei. O lenei faiga e sili ona faia i le taeao po o le afiafi. E aoga le fufuluina mai le sprayer, aʻo faʻamautinoa o le laau e le o le taimi lea i le la, o isi mea e mafai ona mu o laulaau.

Pe a faʻauuina se vaitafe e tatau ona faʻatonuina i se mamao e 20 cm mai le aʻa.

A uma ona faʻamamaina le palapala ile lalo o le laau, e manaʻomia le vaʻaia ina ia mafai ai ona maua le okesene i aʻa.

I le taimi o vaitau vevela ma vevela, e tatau ona faʻateleina ma fafaga soo le vai.

Faʻatasi i le lua vaiaso e mafai ona e faʻaopoopo le faʻamalolo i le vai mo le fafagaina o folia.

Laʻei pito i luga ma fuga

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe ma aʻo leʻi fuga, e fafagaina le fugalaau faʻatasi i le lua vaiaso faatasi ai ma minerale ma le faʻamalolo. I le taimi o le fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau o le "Fugalaau", "Agricola" (faalua). E le aoga le faʻamaluina o ofu. E i ai se tulaga lamatia e mafai ona mafua ai ona tupu vave le tupu mai ma tupu lau laau.

Taʻalo leoleo

Garter laau na faia ina ua aliali mai le uluai antennae i le pito o lau. I luga o le faletalimalo e manaʻomia ona e faʻalauteleina le maea ma nonoa le pi i totonu i se manoa.

O le a pei o se faʻamanatuga mo fugalaau, o ia lava ia o le a amata ona filifili lana lagolago mo pupu. Pau lava le mea e te manaʻomia e fetuunai ai lona tuputupu ae i le itu saʻo. Ina ia mafai e le fugalaau ona faʻaleleia le vavalalata, e mafai ona e tuʻuina se laina poʻo se nofoaafi.

O le totoina o pamu suamalie i luga o le faapaologa o le a le faigata ma o le a avatu ia te oe se lanu lanu umi ma umi.