Laʻau

Camellia - tausiga ile, ata

Camellia ata

Faleaiga o Camellia (Camellia) Filipaina, tuputupu ae i vaʻa Asia ma subtropics, e pei o se laʻau vao poʻo se tamai laau. I fale mautotogi e tapunia, ofisa ma fale talitutusa, ua tupu aʻe e pei o se laʻau teuteu, matagofie le totoina o laau. O le maualuga o le vao e mafai ona ese mai le 50 cm ma luga, po o se laau - mai le 1 i le 3 m.

O Camellia laulaʻau lau paʻu o paʻu, paʻu, gaʻo, susulu, lanumeamata lanumeamata, faʻapipiʻi i petioles pupuu, tasi pe lua i le tasi. Latou te alo ese, e foliga mai e foliga mai, lautele, peʻi pe lapotopoto. Le umi mai le 6 i le 8 cm. O fugalaau matagofie a Camellia ma le tele o sima e valiina i lanu eseese, o nisi taimi e matua suia lava.

Vaʻai foi pe faʻapefea ona tuputupu aʻe gloriosa ma camellia.

Fua faʻatatau o le tuputupu ae
Mauaina tele mai ia Novema ia Mati.
E manaomia e le laau le tausiga lelei - palapala aisini, mea malie, maualuga maualuga.
Laʻau tele

Mea aoga

O Camellia e le gata ina maua ai le fiafia i le vaitau o le tele o le fua, ae e iai foʻi isi uiga lelei:

  • E maua ai le malosi, e fesoasoani i le faʻamautuina o sootaga i le va o tagata o le aiga ma le lotogatasi i fegalegaleaiga vavalalata.
  • O le suauu taua mai laulaau e faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau.
  • O se teuteuga o laulaau e tuʻuina atu ai le lauulu pe a fufulu le susulu ma le siliva.
  • A maeʻa togafitiga faʻapitoa, o lau laititi e faʻaaogaina mo le gaosiga o lauti

Vaega o tausiga ile

LuluI le taimi o le tuputupu aʻe - e oʻo atu i le 25 ° C, faailoga tusi bud - e le maualuga atu i le + 18 ° C, fugalaau - +6 - 12 ° C.
Faʻamamaga o le eaO se fale e gaosi susu.
MalamalamaCamellia i le fale e manaʻomia ai moli susulu e aunoa ma le tuusaʻo atu i le susulu o le la.
FaʻasaManaomia le tele o le suavai e aunoa ma le faʻasaina o vai.
Laʻau mo camelliaMalamalama, fualaau lelei ma se pH o le sili atu ma le 5.0.
Fertilizer ma le faʻamaloloE faʻaaogaina faʻamaʻi kulupu i le tausaga, ma se faʻafitauli o meaʻai i vaiaso uma.
SuigaO se togavao vao e faia ile 2 - 3 tausaga.
TofigaO le auala autu o loʻo faʻapipiʻi, e le masani ona i ai fatu ma le faapipiiina.
Tulaga TutupuAloese mai tusi ma le tele o le susu. Aua le gaoioi i le taimi o le vevela. Tui luga e totō le vao.

Tausia le camellia i le fale

Ina ia mafai ona maua se togavao maloloina ma fua tele, e tatau ona maua le tausiga faifai pea, o se mea faapitoa microclimate.

Fugalaau camellia

Camellia tali atu i le tausiga lelei i le fale ma le tele, faʻalautele faʻalauteleina. O le vaitaimi o lona amataga i ituaiga eseese e ese ma e mafai ona amata mai ia Novema ia Mati. O nisi o pulupulu e mafai ona matala ma fuga mo le 3 i le 4 vaiaso. Faasaoina lelei i le tipi. O petals e tele pe lapotopoto, o loʻo i ai le vaʻavaʻa ma o loʻo i ai i le tasi poʻo le sili atu foi le tolu. I totonu o le ogatotonu o le tele o faʻamafaʻailoga e muta i le tele o mea. O le tele o fugalaau i ituaiga eseese e lautele mai i le 4 i le 15 cm. O le lanu e ese foi i le eseesega ma e mafai ona faʻaaloalo pe motusia.

Tulaga o le vevela

O le sootaga i le ea malulu e faalagolago i le vaitau. I le tau mafanafana, e mafai ona maualuga atu, ae mo le fausia o pipiʻi maloloina, e manaʻomia tulaga malulu (+16 - 18 ° C).

E lelei le lanu ma e le faʻaitiitia ai le tumutumu o camellia i le fale i se tulaga maualalo maualalo (pe tusa ma le 12 ° C).

Lafoaia

Ina ia tumau pea le faʻamalieina, o le faʻaleleia i aso uma ma le faʻavalea o le faʻafefe i luga o laulaau e faʻaaogaina. E le faatagaina le vai i luga o tumutumu ma fugalaau.

Malamalama

Camellia fugalaau i le fale mo le tuputupu ae lelei ma fugalaau atoatoa e manaʻomia le malamalama malamalama, i lenei tulaga, o la o le la e tatau ona toe faafouina, ae le o le pau tonu i luga o laulaau. Aʻo leʻi nonoa faʻamalosi, e mafai ona e liliu le ipu i le faamalama i itu eseese. O se laau faʻatasi ma tumutumu e tuulafoaiina na o ia ma e le minoi.

O togafiti o le tele o camellia. Vitio

Faʻamauina camellias

O loʻo faʻamauina le eleele i se tulaga faʻafeololo lelei, ma e masani ona faʻafeusuaʻi ma le malulu, o loʻo faʻamamaina le vai malulu. Faalua i le masina, o le vai e faʻamaʻaina i le sua o lemon (o nai mataua). E fautuaina le faʻaaoga o pusa faʻasusu ma le susu susu poʻo le maamaa, lea e faʻaogaina ai le ulo, e faʻamama ai.

Laʻau mo camellia

O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona maua ai le felelei lelei o le ea ma le suavai. O le mamafa o le eleele e fesoasoani i le faʻamaʻalogaina o le vai ma le faʻamalolo o le eleele, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o peʻa maualuga, laʻau, suauu, palapala faʻasusu ma le faaopoopoina o oneone ma humus. O le palapala e tatau ona fai sina palaka, o le mafuaʻaga lea e sasaa mai ai le peat i totonu o le ulo pe faʻafefeteina pe a fafaga. Faaitiitia le tele o le susu mai ia Iulai ia Setema e taofia ai le tuputupu ae o laau ma faaosofia ai le faapipiiina o fugalaau.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E tali lelei i luga o laʻau. Tupulaga matutua e suia le pito i luga o le palapala, faʻaopopo peʻa ma humus.

I totonu o le tausaga, pe a mavae le 18-20 aso, e faʻaaogaina se vaifofo o faʻalavelave faʻasaina o mineral mo laʻau (1 g i le lita) faʻatasi ai ma le fafaga.

Camellia e totoina

E le manaʻomia e le Domell Camellia le faʻalavelave masani i lona olaga. O le gaioiga e faia e pei ona tatau ai, pe a le mafai ona fetaui le tele o le ulo i le tele o le vao. Ua lava le gafa o se tagata matua i le tautotogo i le tai tolu tausaga, ma faʻafouina i le tausaga le pito i luga.

Teuteu

I le vaitau o le tuputupu ae, ia siaki le vao ma aveese otaota faaleagaina ma vai vaivai, pulupulu afifi, faʻi pito pito i tua o laau. I le faaiuga o le fugalaau, o le vaega o le tipu ua tipi, e faaosofia ai le faʻapipiʻi o fugalaau fou.

Camellia faʻalautele

O le faagasologa o le toe gaosia e matua tele lava ma umi. E tele taimi latou te faʻaogaina ai laau vegetative - tipi ma le faapipiiina, ae mafai foi ona toto fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Oti ese i le pito i luga o se vaega o le seleselega, e maua mai i le 3 i le 5 ni laulaau lelei. O le umi o le 'au e mafai mai le 8 i le 15 cm. A o lei totoina, ua aveese laulaau. O le togaʻau e togafitia i aʻa, totō i totonu o se fagu e tumu i le paluga o peat ma le oneone poʻo le perlite. Faʻataʻitia i le polyethylene e faia ai se lauʻamea ma tausia i le vevela o +20 -25 ° C, faʻaauau pea le faʻafefe ma le faʻavevela.

O le faagasologa o aʻa amataina e mafai mai le 2 i le 6 masina. Pe a faʻavasegaina le tausaga na sosoo ai, tui le tiʻetiʻe aʻa, faʻaleleia le fausia o itu o le itu i lenei auala, ma a maeʻa le 3-4 tausaga - fugalaau. O le taimi sili mo le faapipiiina o Ianuari poʻo Iulai.

Tuputupuina Camellia mai Fatu

O se taimi umi lenei, e manaʻomia ai le tausiga faifaipea o se tasi microclimate, auala e toe gaosia ai camellia. A oʻo ina tupu aʻe le camellia e ala i le lūlūina o fatu, o le ituaiga o ituaiga meaola e puipuia, ae o le tupu aʻe e faatoa tupu lava pe a uma le 5-7 tausaga. O fatu e totoina i eleele lelei mai le faʻafefiloi o peat ma oneone ma o loʻo tuʻuina i lalo o le tioata poʻo le ata i se nofoaga mafanafana. I le lumanaʻi, o loʻo totoina ai laau.

Maʻi ma meaʻai

Faʻaleagaina o le microclimate i totonu o le potu e oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le oti o le laau:

  • Liliu aʻa faatasi ai ma le masani ai o le susu.
  • Buds pau ma le faʻamago umi o le palapala, o se fomaʻi mataʻituina i le vevela ma le faʻamalosi masini.
  • Gui avanoa i laulaau O Camellia o faailoga ia o maʻi faʻaleagaina.
  • Brown i luga o laulaau Camellias - o le taunuuga o le faʻaleleia o le suavai poʻo le laititi.

I le ea malulu tulaga e mafai ona faʻamaʻiina e se manulele uumi, paʻepaʻe. O meaola faʻalavelave faʻaleagaina o 'au, o iniseti iniseti ma thrips.

Ituaiga camellia fale ma ata ma igoa

O ituaiga masani e tolu o camellia o:

  • Mountain po o Miyagi;
  • Saina po o le lauti;
  • Iapani

E lauiloa i latou i ni lanu eseese, o foliga o fugalaau ma meaola, o latou fuainumera ma fua, faapea foi ma numera o afifi. O ituaiga e sili ona lauiloa o camellia Iapani o loo avanoa e ola e iai uiga nei.

Camellia Double White

Snow-white, spherical, terry fugalaau e lelei atoatoa. O paluga manogi e fai sina siva i luga o le pito i fafo. O laulaʻau ua faʻaloloa, mafiafia.

Camellia Giulio Nucci

E i ai ni meaʻai o le suamalie o ituaiga eseese: lapotopoto pe faʻaloloa, laiti, o nisi taimi e faʻasusu i totonu o totonu o fugalaau. E tele laumei e samasama pe lanu paepae ma samasama samasama.

Camellia Margaret Davis

O le ituaiga e lua-lanu, lua-faalua. O le fugalaau e lua ituaiga o petals: e taamilo i le pito ma vaapiapi, papaʻe i totonu. Latou te fesoʻotaʻi le tasi i le isi. O paʻu papaʻe paʻepaʻe e iai le lanu piniki po o le mumu e latalata i le pito. O nisi o vailaʻau o loʻo i ai ni spechberry specks.

Camellia Lady Campbell

Umi (e oo i le 1.5 m), lau laau lanu ma lanumeamata lanumeamata, lanu lanumumu ma terry, peony-e pei o fugalaau lanu mumu sesega. O fugalaau tetele, e oo atu i le 10cm le lautele. O nisi o taimi e ufiufi ai le paʻu o le paʻu i ni paʻu paʻepaʻe faigofie.

Faitau nei:

  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Aeschinanthus - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Crassula (tupe) - tausiga o fale, ata o meaola
  • Fale tipi - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola