Fua o le gaosiga

Growing Streptocarpella i le fale

Mai le tele o fua tele o le vaomatua, e tele le au faifaatoaga e sili ona fiafia i le streptocarpus. O nei fugalaau lanu lanu eseese e fiafia tele e le gata mo lanu lanu e le masani ai, ae faapea foi mo le tele o la latou fugalaau umi, faigofie o le totoina ma le tausiga. O le a tatou malamalama i auiliiliga o mea e manaomia e le fugalaau o streptocarfella mo vao tafia uma i le fale, pe faʻafefea ona faʻaleleia ma faʻalauteleina lona fugalaau.

Faamatalaga faʻamalosi

I suʻesuʻega faasaienitisi o nei igoa o le aiga o Gesneriev, ua taʻua i latou o le "streptocarpus" ma le "streptocarpellas", ma i tagata ua tofia i latou e le "strep" faapuupuuina.

E te iloa? O le igoa o se fugalaau o le gagana Eleni anamua, i le faaliliuga o lona uiga o le "sese i se pusa". E afua mai i tulaga patino o fatu, lea, pe a oʻo i le pula, ua afifiina i totonu.

I fafo atu, o le laau o se laʻau laititi laʻitiiti ma e puupuu lava, o loʻo i ai le malosi o le laʻau. O fugalaau fugalaau manaia ma pupula pupula o loo i lona tino.

A latou tatalaina atoatoa, o fugalaau e pei o logo. O petals e masani ona eseese i le lanu ma le foliga, e mafai ona teuteuina i fuga, eseese specks, banding, terry, faʻasologa ma faʻalavelave faʻalavelave. O laʻau i le fugalaau e tele ma tino ma vela manino, lea e maualalo ai le vevela. O le ogatotonu ole lau laulau e tusa ma le 7 cm le lautele ma le 15 cm le umi, ae e faaluaina le tele o faʻataʻitaʻiga.

Lanu moana, lanu violē, gaogao, paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e foliga manaia i se lanu lanumeamata lanumeamata. O le mealilo autū o le laau o loʻo taoto i le tele o fuālaʻau malosi - faʻatasi ai ma le tasi i fafo i le taimi e tasi e oo atu i le selau o peduncles e mafai ona aliali mai. E le o fugalaau fugalaau e moemiti i lenei mea?

I totonu o le vaomatua, o loʻo maua le laau i luga o le talafatai o Madagascar ma Aferika i Saute, peitai, e ui lava i le afaina o le vevela, e faigofie lava ona atiina ae i tulaga mautotogi.

E te iloa? Na sau Streptokarpella i Europa faafetai i le tamaitai lauiloa iloga o James Bowie, o le na mauaina se fugalaau faapitoa i le 200 tausaga talu ai ao faimalaga. Ona taʻua ai lea o le Didimocarpus rexii, ae o le taimi na toe faaigoaina ai Streptocarpus rexii.

O aso nei, ua sili atu i le 130 ituaiga streptocarpus, saienitisi i tausaga talu ai nei, ua faateleina ai le faitau afe o hybrids, lea e mafai ona liua le ulu o le sili ona le popole i laau totō o le sosaiete.

Filifilia se nofoaga mo fugalaau

Faatasi ai ma le tausiga o le fale o se malolo malolo, e tatau ona faia ni tulaga vavalalata ile aiga. Ina ia faia lenei mea, e taua le amanaʻiaina o le vevela, susu i totonu o le potu, moli, le tuufaatasiga o le paluga eleele, ma le tele o le ulo mo le totoina o se fugalaau.

O le aiga o Gesneriev e aofia ai foʻi faʻavae, faʻatau, kolery, eschinantus, gloxinia.

E na o le vaʻavaʻai muamua lava e foliga mai o le streptokarpella e faʻamaualuga, ae o le mea moni, o lona faʻatoʻaga e tele lava lona tutusa ma faʻasalalauga ma e le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa poʻo se malamalamaʻaga faalenatura. O le a tatou malamalama i mea uma i le faasologa.

Fofo o le ea ma le vevela

Masalo o se tasi lenei o mea taua o le fugalaau. Mo lona atinaʻe, e taua tele le mafanafana ma le susu o le potu. I le vaitau mai le tautotogo i Oketopa, pe a fuga le fugalaau, o le maualuga o le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona eseese i le va o le 22 ... +24 ° C, ma i le taumalulu, pe a ulu atu streptokarpus i totonu o le falemaʻi, o le a fuafuaina e ala ile faʻaitiitia o faʻamaoniga o le vevela i le +15 ° C mo masani ma oʻo atu i le +18 ° C mo ituaiga faʻalaʻau.

E taua! E masani lava, e ola le streptocarpus mo le afa tausaga i totonu o le fale. E mafai ona e faalauteleina lenei fiafiaga e ala i le faailogaina o se ulo ma moli susulu i le taumalulu. Ma o le a le mafai ona alu ese mai le taamilosaga o le laulaau lapisi mo le tausaga.

I le vevela o le vaitau, o le laʻau o se fugalaau e masani ona leiloa lona malosi teuteu ma wilts. O le faasaʻoina o le anomaly e na ona faʻalauteleina ai le manogi i totonu o le fale. O le faailoga muamua lenei o mea sese o se peti lanumeamata.

Mo lona faʻamafanafanaga, e taua le tuʻuina atu o se siosiomaga malulu, ae o le faʻaleleia o mea e le talafeagai e le talafeagai i lenei mataupu. O le mea moni, o se laau toto, e pei o le violetiti, e gaosia ma le tiga pe a oʻo mai le vai i le lau.

O le mea lea, e fautuaina e tagata atamamai i tafatafa o le fagu e tuʻu ai se pusa i vai. E mafai ona avea lenei mea ma se mea susu susu, se vailaʻau poʻo se mea faʻaoloa.

Malamalama

O le malosi o Streptokarpelly i le itu i sasaʻe ma sisifo, o loʻo i ai pea le malamalama tele. Ae ia manatua: o le a latou le fiafia i le la. O le mea lea, aua le faʻaalia le aganuu i lalo o le susulu o le la, ma pe afai e tatau ona puipui le pupuni.

Mo le atinaʻe atoa ma le tele o fuālaʻau uluola e manaomia ai le 14-itula i le aso.

Sini o le eleele

O le tuputupu ae vave o le ulo o le a maua ai se mea e filifilia lelei. Muamua, e tatau ona mama ma matala. Lona lua, ma le faʻaalia o le eletise. Ma, lona tolu, e lelei le pasi o le suavai ma le ea.

E taua! O le ipu mo streptokarpelly e manaʻomia ona filifilia se lautele ma le papaʻu, aua o le natura o le vao, o nei laau matagofie e tupu i luga o le paʻu pala o laau paʻu.

Ina ia faʻamalieina nei manaʻoga uma, e fautuaina e le au atamamai e faʻatau ni mea faʻafefiloi faapitoa, ma aʻo leʻi totoina laau, faʻapipiʻi le pito i lalo o le fagu e iai le 2-senetimita le polo o le uamea lautele. O nisi tagata fai togalaau e faaopoopo atu i le faatauina o meaʻai ma le sphagnum moss, perlite, peat, vermiculite. Afai e te taumafai e sauni le mea e te sui ai, ia teuina faʻatasi ma le 1 ipu o le malala muʻa ma vaega tutusa o le pito i luga o le peat, perlite, humus coniferous ma chernozem. E le mafai e tamaiti talavou ona faʻaopoopo le vaega mulimuli.

Tulafono mo le tausiga o le streptocarpella

Aʻo tuputupu aʻe i le fale, strebuokarpella e manaʻomia ai sina gauai ma le tausiga elemene, ma o le fesoasoani o se ata o le a matou aʻoaʻoina oe i le auala e tatau ai ona faʻapipiʻiina ma suʻesuʻeina itu taua mo fugalaau.

Faʻasa

O lenei mea e sili ona manaia o Madagascar e fiafia i le susu, ae e le taliaina lona tele. O le au faifaatoaga ua mautinoa e le pa'ū le vai i luga o le laau i le taimi o le humidifying procedures, aemaise i totonu o le auala.

E faia faʻataʻitaʻi ile pito i tua o le ulo e faʻapitoa i le faʻafeinuina o se mea e mafai ona faʻafefe ai se mea umi. Suavai na puipuia e aunoa ma le toilalo ma maua ai le avanoa e mafanafana ai i le vevela vevela.

E te iloa? O ituaiga eseese o streptocarppelle na muamua faaali mai i le Iunaite Setete o Amerika faafetai i le faifaatoʻaga Michael Ketuzu, o le na 5 tausaga talu ai na faalauiloaina se faasologa o ituaiga o eseesega eseese e taua "Iced."

O le numera o vai i vaiaso taitasi e faʻalagolago i le tulaga o le eleele i totonu o le ulo. O le fugalaau e mataʻutia le lamala, o lea o le taimi e faʻamago ai le taimi e aoga ai. I lenei tulaga, e sili atu le manava, nai lo le sasaa. E le gata i lea, o le faʻamago mo taimi pupuu o coma eleele o le a puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o fungal ma siama faʻamaʻi. Faatasi ai ma le faaleagaina o le vai i le streptokarpus, i le mea muamua, o le aʻa e pagatia. O se taunuuga, e ala i lona pala, ua mate le ipu.

Aua e te popole i se paʻu itiiti o laʻau. E toe faʻafoʻisia le laau e ala i le faʻaleleia o palapala palapala. I lenei tulaga, o le ae manaomia le vai vai i soo se 3 itula.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e le fagafao i totonu ona fiafia i le fugalaau e le gata ma le matagofie o laʻau ola maloloina, e taua tele le nitrogen, potassium ma le maika. Mo fualaau laiti, o nei vaega e fafagaina i tutusa tutusa, ma mo tagata matutua latou te faateleina le fualaau o le puluu-potassium.

E taua! I le leai o se ao, i le taumalulu, o le streptokarpus e le faʻapalapala.

O le tele o taimi e te fafagaina ai se fugalaau, o le tele foi o le malosi o le a faʻaleleia ai le biomass, ma o le numera ole tumutumu e faalagolago tonu. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻafefeteina o vai i le vaiaso, faʻatasi ai ma le taimi e faʻaitiitia ai le fua o vaega o loʻo fausiaina.

Suiga

O le suiga o le fagu ma le meaʻai, o nei sui Gisnerievyh na o le faʻafeiloai. Ae ua fautuaina e fai na o gaioiga e naʻo le mea e tatau ai. O le taualumaga e tatau ona fuafuaina ia Fepuari, ao leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe, ma aua nei galo e na o faʻataʻitaʻiga faʻalauteleina e tele laulaau ma o se rosette e faʻaalia i ai.

Mo ia ituaiga o meaola, o loʻo iai ni atigipusa e 2-3 cm le lautele nai lo le muamua. I le taimi lava e tasi, o le lautele o le ulo e tatau ona tasi ma le afa afa sili atu nai lo lona loloto.

O le fugalaau e lelei ona faasūsū ma, pe a faʻafefe uma le vai i aʻa, latou te taʻavale faʻatasi ai ma le polo lanu i totonu o se vaa fou. Tau lava ia manatua e ufiufi le pito i lalo i se alavai. O le avanoa avanoa e tumu i eleele fou, faʻafeinu, faʻafefete ma taoto le pito i luga o le masi-sphagnum peat.

Faʻatauga auala

O le mauaina o se laau fou o le strep e le faigofie e pei o le violet. Ae, afai e te faia se taumafaiga itiiti ma faʻaaoga le agronomic iloa, e moni lava i le fale. O le a tatou malamalama pe o le a le mea e tatau ona iloa e le failaʻau fai ma mafai ona fai.

O le auala pito sili ona faigofie ma faigofie o le toe gaosia e mafaufauina e le toatele e avea ma vaevaega o aʻa o se fugalaau matua i le taimi o lona gafa. Pe o se faʻataʻitaʻiga patino e fetaui lelei mo sea togafiti e mafai ona faʻamoemoeina e ala i le iai o ni vao i totonu o se ulo.

I lenei tulaga, ia manatua o le aveeseina mai le tina faataitai a tamaiti, ua e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o ona fua. O le a le lelei le nonoa o aʻa, o lea ia aua le faʻamalosi malosi.

O le vaevaeina o le rhizome e tatau ona faʻamaʻi i se fofo manganese ma se naifi malosi. Muamua lava, lulu le eleele mai aʻa, ona tipi lea i ni vaega e tusa ai ma manatu o le tuputupu aʻe. A o lei totoina, e fautuaina e sasaa le tipi i le fafie.

E te iloa? Giants i le lalolagi o streptocarpus ua taʻua o ituaiga "Gillian", "Taeao o le Kerisimasi", "Moonlit Velvet". O latou fugalaau e taʻi 10 cm le lautele, ma laʻau - e afa mita le umi.

O le isi tekinolosi o le faʻaleleia o lenei aganuʻu o le aʻafia lea o le laulaau poʻo soʻo se vaega, o lona umi e le itiiti ifo i le 2 cm. I lenei itu, ave sina ipu paʻu pepa faʻatalanoa ma se apa o alavai ma le mea e tutusa ai, faʻapea foi le totoina o mea.

O le faʻaleleia o loʻo faia i le loloto o le 1 cm. E tatau ona ufiufi le fagu i le polyethylene ma mautinoa ia tuʻu i se nofoaga mafanafana. O pine fou e foliga mai i le masina. Faʻateleina le gaosi streptokarpella ma le metotia o fatu. E filifilia e tagata atamamai poto masani ma ni atopau o tomai faʻapitoa, talu ai e itiiti avanoa mo tagata amata. Ina ia maua mai fatu, o le ae manaʻomia le 2 ipu, e mafai ona e faia ituaiga eseese. I ni nai masina talu ona maeʻa a latou palota, o le a amata ona vevela fatu.

O mea o loʻo i ai e sili ona totoina i totonu o fualaau. E tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma faʻamama. A maeʻa le meaʻai, matou te faʻalolotoina le fatu, ufiufi i se atigipusa tutusa ma auina atu sea "greenhouse" i se faamalama malamalama lelei poo lalo o lamepa.

Aua le tuʻuina pusa i le susulu o le la - o le vevela maualuga ma le condensate faʻatuputeleina o le a faʻaumatia ai fualaau.

E te iloa? I totonu o le vao, o nisi ituaiga o streptocarpus e nonofo i luga o papa papaa, ao isi e ola i luga o laau. Ae ui i lea, e le o ni mea mama.
O nisi o faletalimalo o loʻo sauniuni se mea o loʻo faʻapipiʻi ai peat tablets, faʻasalalau mea o loʻo i totonu o le fale. I ia tulaga, e tatau ona faalua faalua ona togi le tafe mai fafo. Fugalaau i luga ia i latou pe a uma le 9 masina.

O le mauaina o se faagasologa fou o le vavave e mafai ona faia e ala i le faapipiiina o lona laupepa. O le tipiina o lenei auala o le toe gaosia e le mafai ona taʻe, ae fai sina tipi i luga ma sasa i le eleele. A uma le masina ma le afa mai le nofoaga o le koluse, o le a aliali mai laulaau talavou.

E i ai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi?

Ae paga lea, e le na o tagata e lagona le tigaalofa mo lanu matagofie. Laʻau vaʻavaʻaveʻa ma faʻamalosia le fiafia e 'ai a latou suamalie. E le gata i lea, e mafai e le laau ona afaina ai le paʻu, paʻu palapala, ma le pala.

Ina ia taofia le atinaʻeina o nofoaga tetele o meaola faalafua ma pathogens, siaki soo i fafo ma pito i totonu o lau. Aua nei faatagaina le galo ma le vevela o le fugalaau.

Afai e maua ni faailoga o vaovao, o le a tatau ona aveese uma fugalaau fugalaau, e tusa lava po o le a le maualuga o le atinaʻe, ma ia togafitia le pusa ma soʻo se iniseti ("Fitoverm", "Spintor", "Aktara", "Aktellik"). O nei fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaumatia ai isi meaʻai susu. Mo le manumalo mulimuli ia i latou o le a manaomia le 3 fufuluina i vaitaimi o le 7 aso.

E taua! O le faʻamalosea o apogaleveleve i uluai laasaga e mafai ona faʻaaoga ai vai faʻafefe.
O le tulaʻi mai o le mycelium, viruses ma le siama e mafua mai i le faʻaaogaina o le vevela o le vevela, le faʻavaveina o le vai i totonu o se fagu fugalaau, o se rosette e loloto lona faʻafefiloi i le palapala, faʻafefe malulu ma eleele faʻapipiʻiina. Faʻasaʻo togafitiga faʻalavelave faʻapitoa faʻatasi ma fomaʻi ("Fitosporin", "Skor", "Topaz", "Fagafitiga").

E le gata i lea, pe a suia le fugalaau i se mea fou, e manaʻomia le faaopoopo o fualaau faasaina "Pupuni" poʻo le "Pupuni". Latou te fesoasoani i aʻa e tetee atu i le pala.

O laau mamaʻi e tatau ona vaʻavaʻai mai isi meaola i totonu, aveese nofoaga na afaina ma togafitia i latou. Afai e le mafai ona e ausia le mea e manaʻo i ai, ia tilotilo i se laʻau ola maloloina, malosi ma taumafai e toto se streptocarpone fou mai fafo.

O lenei fugalaau fugalaau o le a faafetai atu ia te oe mo le afa tausaga mo le tausiga tulagalua ma se mataua o le gauai atu, ma afai e te taumafai atili, o le ae maua le lotofaafetai lua.