Laʻau

Faamatalaga o le sami buckthorn ma ona mea aoga: ituaiga e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o latou lelei ma mea le lelei.

O le sami buckthorn ua tupu e le tele o fai togalaau e le gata i Rusia, ae faapena foi i atunuu o le USSR muamua. E talisapaia ona o lona le mautonu, lelei le gaosiga, faʻatusatusa ma teuteu. E le gata i lea, o vine e matua maloloina lava. O le mea e sili ona faigata e le o le fenumiai i ituaiga eseese ma filifilia le mea e sili ona fetaui ma oe. Latou te taulaʻi lava i le faʻamalosi o le kiona, fuaina mai, le i ai o le puipuiga o faʻamaʻi ma meaola faalafua, le tofo o fua. O faʻatoʻaga e masani ona faʻaleleia ituaiga eseese uma o le sami buckthorn, e tofu i latou ma ona lava lelei e le mafaamatalaina ma e leʻo iai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Buckthorn Buckthorn

Sea buckthorn o le genus o laau mai le aiga Sucker, lea e maua i soo se mea i le itu i matu o le lalolagi. E faʻafefeina ai se vaʻaia lelei ma le vevela e aunoa ma ni faʻafitauli, lea e avea ai le aganuu lelei mo le totoina i Rusia. O le mea sili ona taatele i le natura o le buckthorn buckthorn, o le faavae lena mo suesuega a le au faifaatoʻaga.

Faamatalaga faʻatau

O le sami buckthorn o se laau totoa lea o ona lala e faʻapipiʻi i lalo aʻo latou matutua. O lona maualuga e eseese mai le 1 mita i le 3-5 m. O le pale e lautele, lapotopoto pe ellipsoid ua faalauteleina. Atonu e leaga le alo.

O le sami buckthorn ua salalau solo i le itu i matu o le itumalo, e aofia ai i Rusia

O le paʻu i luga o lālā talavou o le lanumeamata po o le olive i le lanu, ua ufiufiina i se vaʻaiga siliva-gutu "pulou". Ona pogisa lea, avea ma uliuli-enaena po o sukalati-enaena. Faatasi ai ma le umi atoa, o laʻau e togitogiina i le faatulagaina lelei o ni uumi uumi. Latou te le o iai i nisi o meaʻai suamalie e ala i le fausiaina.

O le aʻa o le sami buckthorn e le lelei, ae ua atiaeina. O aʻa filo e tafe atu i se mea e pei o se faaputuga. Nodules e maua i luga o aʻa; i totonu o nei masini, e mafai e le laau ona teu le eletise.

O lau o le sami buckthorn e atoatoa, vaapiapi, i le foliga o se uila. O le umi o le umi e 6-8 cm, o le lautele e le sili atu ma le 0.5 cm. O itu uma e lua o le laupepa laupepa o loʻo i ai faʻasalalauga. Ona o lenei mea, ua lafoina i le la ma le siliva, o le lanu lanumeamata laititi e toetoe lava a le vaaia.

Laulelei - olive lanumeamata ma le siliva - o le sami buckthorn lau e fetaui lelei mo le fausia o puipui

O le laau e aofia ai le vaega o le dioecious. Ina ia mafai ai ona fuaina fua, e tatau ona iai ni vao se lua i le taimi e tasi - o le fafine ma le tane. O le lona lua, i le mataupu faavae, e le fua mai, ua na o se pollinator. O se tasi o ia togalaau e lava mo 8-10 vavao fafine. O ituaiga e sili ona taʻutaʻua tane o Alei ma Gnome.

O pupu i totonu o le togavao o le sami buckthorn e sili atu le lapoa nai lo le fafine

E faigofie lava ona vaʻavaʻai se tamaʻitaʻi mai se tamaʻitaʻi i fualaau aina. I le muamua, latou te matua lautele ma ufitia i le tele o laulau o fua, o le mafuaʻaga lea e foliga mai ai e pei o se mea e oso ai. E tatau ona manatua i le mafaufau, mo le taimi muamua, o ia fatuga e faia pe a ma le lua tausaga talu ona totoina le vaomatua i le eleele. Ae, i le mataupu faavae, e le mafai ona e malamalama po o le fea o laau e te maua mai le tuputupu ae o fatu.

E mafai ona e iloa tonu pe o se faga o le sami buckthorn pe afai o le laau muamua e fai ma fualaau aina

O le buckthorn o le vaimamago e le manaia tele. O fugalaau e laiti, e iai lanu samasama-lanumeamata. O tamaitai e pipii moni i le tipu, "natia" i totonu o le togavao. E aoina tamaloloa i ni mea laiti laiti e pei o se taliga. E amata mai i le amataga o Aperila poʻo le sefulu tausaga muamua o Me.

O le fugalaau fugalaau e afaina i le matagi; o le nectar e toetoe lava a toesea i totonu. O le mea lauiloa e taua o le "meli buckthorn sea", o le mea moni, o se sipuni mai vine.

Sea buckthorn o se elemene e afaina ai le matagi, o lea e le manaʻomia ai ona i ai ni fugalaau susulu ma matagofie mo iniseti

Sea buckthorn e faʻaalia mai i le matua matua: o le vao e maua mai muamua fualaau aina i le 2-4 tausaga talu ona totoina i se nofoaga tumau. Ua aveeseina vine i le faaiuga o le taumafanafana po o le afa muamua o Setema. O le paʻu e lanu mai le samasama samasama i le lanu mumu. O le pulupulu ei ai se manogi manogi mama. O lona tofo e manaia tele, suamalie ma manaia, faafouina. O fualaau taʻitasi e tasi le lanu uliuli. O le vao, e tumu i vine, e foliga matagofie ma matagofie.

O fua o le Sea-buckthorn o loʻo i luga o le tele o pine, o loʻo pipii mau i ai; o le mea lea o le igoa o le laau

Faamalologa meatotino

O le sami buckthorn e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O fua e taua mo se maualuga maualuga o le vitamini A, C, K, E, P, vaega E. O latou foi e mauʻoa i meaola ma gaʻo, tannins, elemene (potassium, magnesium, calcium, phosphorus, uʻamea). Faatasi ai ma togafitiga vevela, o le a matua afaina lava le aoga.

Fualaau aina ma suavai ua fautuaina e faʻaumatia:

  • ia faamalosia le puipuiga,
  • mo le puipuia o faamaʻi cardiovascular,
  • faatasi ai ma faafitauli i le faʻaogaina o le manava ma le musika,
  • faatasi ai ma le vai o le vaitamini, anemia,
  • ia faʻavasegaina le microflora intestinal,
  • ia faaleleia atili le tulaga o le toto,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o pupuni o le toto,
  • ia aveese toxins mai le tino ma toxins (e fesoasoani foi e taulimaina aafiaga o mea oona, e aofia ai masima o mamafa mamafa ma le masini eletise).

Sea buckthorn suamalie - o se faleteuoloa o vitamini ma minerale e manaʻomia e faʻamalosia ai le soifua maloloina

O le suauʻu buckthorn e faʻaaogaina lautele i vailaʻau ma le cosmetology. E fautuaina mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi paʻu, faʻavaveina le faʻamaloloina o manua, ulia, vavave, mumu ma le malulu. E faʻaleleia ai foi le tulaga o le lauulu ma fao, fesoasoani i le paʻu. O le suauu e faamaluluina ma fafaga ai le paʻu, sulu ese mafiafia sulu.

Afai e te filifili e fai se mask o le sea buckthorn i le fale, aua nei faʻaaogaina le suauu le mama: e mafai ona pisia le lanu samasama samasama.

O le suauʻu buckthorn e faʻaaogaina lautele i vailaʻau ma le cosmetology.

Ole mea e le masani ai ole allergy buckthorn, ae e mafai lava. E i ai isi faʻasolega i lona faʻaogaina - pancreatitis, cholecystitis, isi faafitauli ma le vevela, aemaise lava cholelithiasis i totonu o le gaioiga mamafa.

Vitio: soifua maloloina o le sami buckthorn

Eseesega lauiloa i le au faifaatoaga mo le eria Moscow

O le tau i le laufanua tuʻufaʻatasi e matuā agavaʻa, ae e le vavaeeseina ai le malulu o le kiona. O le mea lea, e le o se mea e manaomia le totoina o ituaiga Europa o le sami, e le lava le malosi o le malulu.

Moscow matagofie

O lenei ituaiga o vaituloto e sili atu ona vavalalata e le o se vaomatua, ae o se laau lauiloa e le eseese i le tuputupu ae. E i ai nai vao tuitui, o le tele lava o latou latalata atu i tumutumu o laau. O le Setete Setete o le Malo Rusia, o lenei ituaiga e fautuaina mo le galueaina i le itulagi o Moscou.

Laʻau laʻitiiti, mamafa 0.6-0.7 g, faʻavao. Paʻu laʻau mumu. I le pito i lalo o fualaau taitasi, o se lanu mumu lanu mumu e iloagofie. E seleseleina le seleselega i le afa lona lua o Aukuso. O le pulupulu e matua suamalie ma agavaivai, faʻafefete, ma se manogi aloaʻia. O le taumafa e ala i tasipesa tomai e faʻatusatusa i le 4.5 pasene i le lima. O fualaau aina suamalie e sau mai le paranesi e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu. O le lagolagosua Moscow e malosi ma malosi, o lea ua teuina ai vine mo se taimi umi ma e lauiloa mo le lelei e mafai ona feaveaia.

Sea-buckthorn Moscow matagofie e taua tele mo le lelei o le tausia lelei ma le gafatia

Faatasi ai ma isi tulaga lelei o le ituaiga o le maualuga o le malulu ma le i ai o le puipuiga lelei e faasaga i faamaʻi masani o le aganuu. E seasea osofaia e meaola faalafua. O fualaʻau e maualuga ile vitamini C (130 mg i le 100 g). O le fua faatatau masani e tusa ma le 15 kilokalama mai se tagata matua;

Meaalofa meaalofa

E pei o le tele o isi ituaiga lauiloa, na totoina i le Faatoaga Faatoaga a le Iunivesite a le Setete o Moscow. O fua na fua mai i le sefulu tausaga talu ai o Aokuso, o le gaosiga e le leaga - 12-15 kilokalama mai se tagata matua. O le ituaiga na faia patino mo le galueaina i le itulagi o Moscou, na faia ai le regionalalization i lea mea.

O le togavao e faʻatusatusa, e oʻo i le 3 mita le maualuga. O vao tuitui e naʻo tumutumu o lala. O lau lapopoa - e tusa ma le 10 cm le umi ma le 1-1.5 cm lautele.

Sea buckthorn Gift Garden - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i le vaega Europa o Rusia

O le mamafa o le mamafa o le moli lanumeamata e toetoe lava o le pulou o le 0.75-0.8 g. I le mea e paʻu ai le la i luga o le paʻu, e foliga mai o le lanu ulaula e "mumu." E umi lava le umi o le lau - e tusa ma le 0.5 cm. O le vitamini C e tusa ma le 100 mg i le 100 g pe sili atu foi. O le gaosiga e maualuga - 20 kilokalama pe sili atu. O le tofo o vine o se mea manaia tele, suamalie ma manaia. Ae mo nisi mafuaʻaga, faila, e laʻititi lona tau, e na o le 4.3 mea.

E talisapaia le vailaʻau ona o le lelei o le taʻalili o le kiona, maualuga le puipuiga ma le tausia lelei. I le faagasologa o le seleseleina o fua e seasea maua ai le faaleagaina o masini.

Muscovite

O le vailaʻau o loʻo faʻavasegaina i le vave-oʻo, o le seleselega na amata i aso mulimuli o Aukuso poʻo aso muamua o Setema. O le togavao e faigofie ona iloa e le foliga vaaia o le pale, e pei o le pyramid. E le o tele naua le mafiafia o le lanu, o loʻo paʻu. O le totoga tutotonu e atiaʻe i luga o laulaau, ona o lenei mea o se mea itiiti lava.

Sea buckthorn Moskvichka e masani ona faʻaaogaina e fai ai siamu, jams, compotes, pastille ma isi mea na faia e le fale

O le mamafa o le fua o le vine o le 0.7-0.75 g. E toetoe lava o le lapotopoto po o le vevela. O le paʻu ua tumu i le lanumoli i lanu, o le mea mama ma se lanu piniki e pei o le lanumoana. Ole lapisi e silia ma le 0.5 cm le uumi. O le tino e afaina, faatasi ai ma se manogi manogi. Fualaau aina e talafeagai mo le taumafa fou, faapea foi ma sauniuniga mo fale. O le eseesega e lauiloa mo lona lelei lelei le tausia o le lelei ma le mafai ona feaveaia. Gaosia - 13-15 kilokalama i le vao. O le anotusi o le vitamini C i vine o le 140-150 mg i le 100 g.

Nivelena

Laʻau e tusa ma le 2.5 mita le maualuga, faʻapipiʻi. Runaway Omega, ona o lenei mea, o le pale e foliga mai e pei o se faamalu. O le paʻu o le uʻamea-enaena, lamolemole, matte. E tele talatala. O laulaau e laiti, e lanu meamata.

O fua o le sami buckthorn Nivelen eseese lapopoa, ae tutusa foliga tutusa

O le fua o fua maualalo e maualalo - 7-8 kilokalama. O vine e eseese lanu, i le foliga o se polo masani. O le paʻu e samasama lanu samasama ma se lanu amber-orange. E seleseleina le seleselega i le faaiuga o le taumafanafana. O le pulupulu e suamalie, suamalie ma manaia, o le manogi e matua vaivai lava.

E teuina lelei ia vine, e aunoa ma le afaina ia i latou lava, latou te feaveaia mamao. O le togavao e le afaina i gutu e oʻo atu ile -30ºС, e seasea aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pele

O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le Siberian Research Institute of Horticulture na faaigoa ia M. A. Lisavenko i le 60 o le seneturi talu ai. O le Setete Setete o le Malo Rusia e fautuaina mo le galueaina i le itulagi Central, ae peitai, o loʻo manuia foi le totoina i Urals ma Siberia. Na ia taunuu iina i se taimi ua leva, i le 1995. O "matua" o le ituaiga o le sami buckthorn Kurdyg ma Shcherbinka.

E le eseese le togavao i le tuputupu ae, e oʻo ile maualuga o le 2.5-3 m. Crohn e lapotopotoina, o laau tetele na totoina i laau talatala. O le paʻu i luga o paranesi laiti e lanu enaena, ma faasolosolo malie lava ona tupu le meaʻai ao tuputupu ae. O laulaau e manifinifi, lanumama lanumeamata, na o totonu lava mai fafo. Fugalaau e tupu i le sefulu tausaga mulimuli o Aperila. O le pusi e totogo muamua atu nai lo laʻau.

Sea buckthorn O tagata pele e vave ona tupu i le lautele ona o le gaioiga o le faʻaaogaina o puʻu basal

O fua e fua mai i le 0.7 g. Ole umi ole gaʻo. O le peʻa e manifinifi, ae e pala, pe a vavae ese mai le vao e le o afaina. O le pulupulu e "suamalie", e matua suamalie lava, ma e le mafaamatalaina le feusuaʻi ma se manogi malosi. O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o meaʻai, o vine e talafeagai mo le taumafa fou. Gaosiga - e tusa ma le 15 kilokalama.

Faatasi ai ma mea le lelei o loo i totonu o le ituaiga, o loo i ai se tulaga o le galue malosi o pulou basal, o le manaomia mo le faasusuina masani. Sea buckthorn E talisapaia le pele mo le malosi o le kiona, faʻamautuina o fualaau aina ma se maualuga o meaʻai o le vaitamini C (pe tusa ma le 140 mg i le 100 g).

Augustine

O le isi ituaiga o tusitala o le Research Institute of Horticulture i Siberia. O se meaola masani lea e maua e ala i le faʻafoeina saoloto o fatu laau o Scherbinka-1. Fafaga i le amataga o le XXI senituri. O le ituaiga e vave, e selesele i le afa muamua o Aokuso.

O le togavao e faʻagesegese ona tupu, o le pale e faʻatusatusa, ae le o le vaeluaina. O laulaau e manifinifi, o laulaau e laʻititi, faʻamalosi "vaʻa" i le ogatotonu. I le fesoʻotaʻiga i le paranesi, o loʻo i ai i latou i se pito i luga. E leai ni togalaau. O le paʻu e toetoe lava uliuli, ma laʻititi samasama samasama.

Aukuso sea buckthorn - o se togavao lauusiusi, faʻavave lemu ma fualaau suamalie

O le mamafa o fua tetele e oʻo atu i le 1-1.5 g. O le foliga e faʻapitoa pe ova. O le paʻu o le moli-lanu moli, lanu, o le aʻa e sili atu ma le 5mm le umi. O le pulupulu e suamalie, suamalie ma le manogi. E sili atu le maualuga o le taumafa, i le 4.8 points i le lima. Vitamin C o le 110 mg i le 100 g pe sili atu foi. O le gaosiga e maualalo - 5-6 kg. O isi mea le lelei e lagona lelei le vevela ma le lamala.

Eseesega mo Siberia ma Urals

O le sami o le sami sami ua salalau i Urals ma Siberia. O le mea lea, o le tau e talafeagai mo ia. Pe a filifilia se ituaiga, o le mea autu e te manaʻomia e taulaʻi i ai o le faʻafefe o le kiona. Afai e saʻo le filifilia o le sea buckthorn, o le fua o le gataifale i nei tulaga fetolofi e matua maualuga lava - 18-20 kilokalama mai se fale matua. E tatau ona manatuaina o ituaiga malulu malulu e masani lava ona afaina i le vave o le sua ma le vevela o le vevela lea eo faatasi ma i latou, latou te le fiafia tele i le vevela.

Le la

O le resitala o le Setete o le Russian Federation ua fautuaina mo le galueaina i le Urals. O le vailaʻau o loʻo faʻavasegaina i le vave-late. O le togavao e tusa ma le 3 mita le maualuga, o le pale e faʻatusatusa, e le faʻapalapala. O le paʻu o le sukalaniki enaena, matai. O le togavao e puipuia gutu ile -35ºС e aunoa ma le tele o mea leaga. E seasea aafia i faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Sea buckthorn Ua talisapaia le la ona o le malosi o le malulu, maualuga le puipuiga o maʻi ma meaola faalafua ma fualaau suamalie.

O le mamafa o le mamafa o le fatu e tusa ma le 1 g Gaoioiga i le maualuga o le 12-15 kilokalama. E tatau ona i ai le maualuga o fuainumera mai fale faigaluega - 5 e lima i le lima. O le vitamini C o loʻo i luga - e tusa ma le 130 mg i le 100 g.

Sili

O le isi mea na ausia e le Inisetiute Suesueina o Totogiina i Siberia. Sea Buckthorn Superior na aveesea i le amataga o le 60s o le seneturi talu ai, na ulufale ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 1987. E fautuaina i latou mo le galueaina i le Volga, i le Urals, i Sisifo ma Sasaʻe Siberia. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma lona auai, na fafagaina ai le sea buckthorn Dzhamovaya.

O le togavao e oʻo i le 2.5 mita le maualuga, o le pale e lautele, e salalau. E misi moli. O laulaau e laiti (5-6 cm le umi ma 0.7 kupita le lautele), faʻaoga, o totonu e ufiufi i se pusa samasama puupuu. Siʻitia o le aisa i le maualuga--30ºС.

Sea Buckthorn E lelei tele i le tele o auala e faʻamaonia ai le igoa, aemaise lava i le tofo o fua

O le fua o le tele o vine i le foliga o se pusa e 0.85-0.9 g. O le paʻu e manaia, moli lanumeamata. Ole laʻau e 3-4 mm le umi, o fua e le vave alu ese mai le paranesi, e masani ona leaga le paʻu. O le pulupulu e le faapitoa le manogi, suamalie ma le manaia. O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o meaʻai.

O le vitamini C o loʻo i luga, sili atu i le 130 mg i le 100 g. Faʻaleʻaina i le tuai o Aokuso poʻo le amataga o Setema. E mafai ona e faitauina i le 10-13 kilokalama o vine mai se tagata matua. Fruiting is annual.

Goa

O le isi ituaiga o latou "matua" o le sea buckthorn Shcherbinka-1. Na ulufale atu o ia i le Setete Setete o le Malo Rusia i le faaiuga o le 80 o le XX seneturi. Fautuaina mo le galueaina i le Volga eria, Urals, Sasaʻe Mamao ma Sisifo Sisifo. O se tasi o "matua" o le sami-buckthorn Radiant.

O le vao e foliga mai o se laau sili atu, o le pitonuu tutotonu ua manino ona faʻaalia. O le maualuga o le maualuga o le laau e tusa ma le 3 m. O le pale o le elliptical, ae le o le mafiafia. O lala laiti i le pito i lalo e lanu uliuli, e faasolosolo malie lava ona avea lenei malu ma se salati. A o faasolo ina matutua, o le paʻu e suia le lanu.O le tuputupu aʻe o le sami buckthorn Giant e le eseese, aemaise lava mo fualaau laiti. O le mea lea, o fualaau aina e tupu mulimuli ane nai lo isi ituaiga - ile 4-5 tausaga.

Sea buckthorn Giant e sili atu ona pei o se laau maualalo nai lo o se vao

O vine o loʻo sosolo moli i le foliga o se paʻu. O le mamafa o le mamafa e 0.8-0.85 g. O le paʻu e manifinifi, o le aʻa e tusa ma le 0.5 cm le umi. O vine e sau mai le paranesi ma ni taumafaiga. O le pulupulu e paʻu, ma e itiiti le eletise. O le anotusi o le vitamini C e silia ma le 150 mg i le 100 g.

Seleseleina i le maeʻa o Setema 20. E mafai ona e faʻamauina i le 12-14 kilokalama mai se tagata matua. Fruiting is annual. O le faigata o le taumalulu e oʻo atu i -35ºС. O le vailaʻau e taua foʻi mo le i ai o le puipuiga faʻatasi ma Fusarium.

Tatala

O le ituaiga na fafagaina i le faaiuga o le 80 o le seneturi talu ai, na ulufale ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 2001. Fautuaina mo le galueaina i Siberia i Sisifo. E talisapaia e le gata mo le gaosiga ma le tele-fua, ae faapea foi mo le matagofie o fafo o se laau matagofie. E laʻititi, faʻagesegese le tuputupu aʻe, o loʻo pale le pale, ua moa faʻamaʻi. E leai ni togalaau. O laʻau e malosi malosi i luga o le veto tutotonu, o loʻo faʻapipiʻi faʻamalosi i le fao.

Sea-buckthorn Openwork - e le gata o fua, ae o se laau teuteu foi

O vine o loʻo faʻaloloa, moli lanumeamata. O le averesi o le fetus o le 1-1.2 g. Ole umi ole gaʻo, e tusa ma le 6 mm. O le fua o le vitamini C o le 110 mg i le 100 g pe sili atu foi. Gaosiga - e le itiiti ifo ma le 10 kilokalama i le vaomatua.

Jam

Eseesega - o le taunuuga o le "natura" filifilia, maua mai ona o le saolotoga o le palotaina o fatu o le sea buckthorn Excellent. E le ese le togavao i le tuputupu ae, o le pale e toetoe lava a le lautele, ae le o le mafiafia. O lanu e matagofie-enaena, enaena, leai ni vao tuitui.

O vine e faʻalanoa, mumu-lanu moli. I le pito i luga o le fusi ma lona faavae, e iloagofie ai le lanu mumu ulaula. O le mamafa o le mamafa o le 0.6-0.7 g. O le fua o le seleselega na tupu i aso mulimuli o aso Aokuso. E mafai ona e fuafua i le 8-10 kilokalama o vine mai le vao. E taua tele i latou, o loʻo pipii moni i le tipi.

O vaovao o le buckthorn vine o le Jamovaya o loʻo togitogi moni ai le mama

O le taumafa e fuafua i le 4.4-4.5 points e lima. O le pulupulu e paʻu, malie. Ina ia lofituina fua mai le sosola, e tatau ona e faia se taumafaiga. O le faʻamoemoega o vine o le lautele, ae o le tele o taimi e faʻaaogaina mo le fafagaina ma le saunia o sua.

Chuy

O se tasi o matua ma "talafeagai" ituaiga eseese o sea buckthorn. O le resitalaina o le Setete o le Russian Federation e fautuaina mo le galueaina i le Volga, Siberia, Urals ma Sasaʻe Sasae. E le eseese le togavao i le tuputupu aʻe, e tele lava vao tuitui, o le pale e faʻatusatusa. O le maualuga o le toto e oʻo atu i le maualuga o le 3 m. Lafoaʻi alofilima mai tulimanu i le maualuga o le 60-90º. O le paʻu e mumu-lanu enaena, e ufiufi i se paʻu papaʻe. O laulaau o loʻo gaogao, faʻatasi ai ma se pito i luga.

Sea buckthorn Chuiskaya - o se tasi o mea tuai, o taimi e tofotofoina ai taimi

O vine o le ovoid, moli moli. O le mamafa o le mamafa o le fetus 0.85-0.9 g. E puupuu lava le peduncle. E seleseleina le seleselega i le lua tausaga o Aokuso. O le pulupulu e suamalie ma manaia, mafiafia. Vitamin C e tusa ma le 140 mg i le 100 g. O le gaosiga e maualuga tele - sili atu ma le 25 kilokalama mai le vao, e leai ni vaitau "malolo". O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o meaʻai, e sili ona lelei le teteʻe.

Vitio: sea buckthorn Chui

Altai

O le ituaiga na aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le faaiuga o le seneturi lona luasefulu. Fautuaina mo le galueaina i Siberia i Sisifo. O le vao e 3-4 mita le maualuga, o le pale e tele lava, ae ogatasi i le taimi e tasi. Laʻau e aunoa ma vao tuitui. O le paʻu e lamolemole, siliva lauulu. O le teteʻe o le kiona e maualuga tele - e oʻo atu ile -45ºС, ae mafai e le vao ona pagatia mai suiga o le vevela i le taimi o le tau.

Sea buckthorn Altai e aʻafia ai suiga i le vevela i le taumalulu ma le tautotogo

O vine o le elliptic, suauʻu moli. O le mamafa o le fua o le fualaau aina e 0.75-0.9 g, latou te sau faigofie mai le paranesi. E seleseleina le seleselega i le sefulu tausaga mulimuli o Aukuso po o le amataga o Setema. O mea e maua i le vitamini C e maualalo - 80-85 mg i le 100 g. O le tofo i le tofo e toetoe lava a le vaaia. Gaioiga - e oo atu i le 7 kilokalama mai se matua matua.

O le ituaiga e seasea ona afaina mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E manaomia ai le masani ona faʻasusu, o le lamala umi e afaina ai le fua ma le tofo o vine.

Penina

O se tasi o uluai ituaiga o buckthorn, o le fua o le a tupu i le aso muamua o aso Aokuso. O le resitalaina o le Setete o le Russian Federation ua fautuaina mo le galueaina i Siberia i Sisifo. O le vao e maualalo (2-2.5 m), o le pale o loʻo i foliga o se oval. E tele naua vao tuitui. O laulaau e laʻititi, faʻapouliuli laʻau, o le pito i lalo e faʻasaʻo.

Sea buckthorn O le penisina na gaosi faapitoa mo le totoina i Siberia i Sisifo

O fua e samasama-lanu moli, e peiseai o se mea faʻapipiʻi. O le pulupulu e manaia, suamalie ma sologa lelei. E tusa ma le 4.7 pasene le lima o le taumafa. O mea o loʻo iai i le vitamini C e tusa ma le 100 mg i le 100 g. Tuʻu atu i le 10 kilokalama i le vaomatua. O le eseese o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le malūlū, lamala ma le vevela i le taumafanafana e afaina ai le tele ma le lelei o fua. E le leaga le faʻaleagaina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa mo le aganuu, ae le o le mea saʻo.

Ginger

Late le umi na fautuaina mai e le Setete Resitara o le Malo Rusia mo le totoina i Urals. Fafaga i luga o le sami buckthorn Chuiskaya. O le togavao o loʻo totogia, ae o le tuputupu ae e le eseese. O lanu lanu enaena enaena, matte, e aunoa ma se fuga. Tuʻu se lanu uliuli lanu meamata. O le vailaau e taua mo le malulu malulu, lelei le puipuiga mai faʻamaʻi masani o le aganuu ma meaola matautia.

Sea buckthorn Ryzhik o le ituaiga o ituaiga o le vave o le kuka, e faigofie ona iloa e le lanu ese o le paʻu o vine

O le mamafa o le mamafa o le paʻu lapotopoto o se lanu mumu lanu e 0.7-0.8 g. O le gaosiga e 12-14 kilokalama i le vaomatua. O le mea o iai le vitamini C e oʻo atu i le 110 mg i le 100 g. O le pulupulu e suamalie ma suamalie; o le tofo na maua ai se faʻatusatusaga o le 4.7 points.

Teineitiiti

Faʻatasi i le ituaiga o ituaiga o le fua o le ola, o le Setete Setete o le Russian Federation ua fautuaina mo le galueaina i Siberia i Sisifo. Seleseina i aso mulimuli o Aukuso poo le aso muamua o aso e sefulu o Setema. O le togavao e faʻagesegese, faʻatusatusa. O lanu e matte, olive-lanu, e leai ni vao tuitui.

Sea buckthorn E le mafatia le teineitiiti mai le malulu malulu ma le mafanafana o le taumafanafana

O le mamafa o le mamafa o le moli fua e tusa ma le 1 g. O le pulupulu o se mea manogi, taua, o le tofo o se mea manaia tele, faafouina, suamalie ma suamalie. Mai pupu, e faigofie ona vavae fua. Gaosia - 10-12 kilokalama i le vao. E taua tele le vailaau mo lona tetee atu i le malulu i le taumalulu ma le lamala i le taumafanafana. Ae o le vitamin C o loʻo maualalo le maualalo - 90 mg i le 100 g.

Meaalofa a Katun

O se ituaiga o fualaau oona, o se tasi o fua sili ona fua mai i latou na toe totoina i le USSR. O le vao e faʻatapulaʻa, e oo i le maualuga maualuga o le 3 m. O le pale e matua mataga tele, e aunoa ma ni vao tuitui. O le paʻu e lanu enaena, o laulaau e lanumeamata lanumeamata, ma se lanu enaena-lanu uliuli. O le vao e teuteuina, masani ona faʻaaogaina e fausia ai se puipui.

Sea buckthorn Dar Katun e masani ona faʻaaogaina i le mamanu

O vine e paʻu moli, e faʻaloloa, laʻititi (0.4-0.5 g), ma lanu mumu mumu "mumu". O le pulupulu e iloagofie le aano, ae o le vitamini C e maualalo (60-70 mg i le 100 g). E seleseleina le seleselega i le ogatotonu o Aokuso, e le mafai ona faʻatuai. E toetoe lava a le mafai ona aoina vine mai vine mai le vao e aunoa ma le pipiʻi. Gaosiga - 15-18 kilokalama i le vaomatua. O le vāega e taua mo le faʻamafanafana ma le "innate" immunity.

Lulu mumu

Eseesega o le tuai o le taumafa ma le aoga. O le vao e laʻititi, faʻalautele le salalau. Lanu vavao vavao, saʻo. E i ai ni nai talatala i luga o laʻau, e puupuu lava, e tu taʻatasi. O laulaau o lauʻau, lanu meamata, matete, paʻu. O vine o le auala, e mamafa le 0.7 g, lapotopoto oval, mumu. E mamafa le paʻu. E puupuu le pononcle (0.2-0.3 cm), lanu-lanumeamata, o le tino.

Fua o le sami buckthorn E mafai ona aoina le sulu mumu e tusa lava pe o le malulu - e ala i le tautau solo

O le pulupulu ma se manogi suamalie, ma le manogi, mea manogi. Togi togi 3.9 points. O le tuʻueseese o vine o loʻo mamago. Faatasi ai ma le seleselega tatau, e le uma le suamalie, o lo latou maualuga e maualuga. O fua e le faʻavaivaia le malosi ma taofi se mea maualuga o meaola faʻalauiloa i le taimi o le malulu ma le faʻamaʻi. O le vailaʻau e puipuia i le maualalo o le vevela, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Kerisimasi laau

I lenei ituaiga, o le paleni o le kesi e vavalalata i luga, e foliga tutusa ma le pale o se mea moni. O le Kerisimasi e matua teuteu, foliga e pei o se pa puipui. O fua na amata mai i le faaiuga o Setema, o latou lanumeamata, laiti ma inu. O le gaosiga o le aofaʻi. O le togi o le malulu.

Sea-buckthorn Fir-tree - o se ituaiga e teuteu nai lo fua

Eseese mo Ukraine

O le tau i le tele o Iukureini e sili atu le malosi nai lo Rusia. E tusa ai ma lea, e mafai e le 'aufaifaatoaga i le lotoifale ona filifilia ituaiga o buckthorn moana, e le taulai atu i mea e mafai, ae o mea latou te mananao e tupu. O faailoga taua i lenei mataupu o le gaosiga, tofo o fua, o le i ai o le puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻapitoa o le aganuu.

Elisapeta

O se ituaiga e matua ese lava, na totoina i le 80 o le seneturi mulimuli e le kemikolo mutagenesis. O le faavae o le suʻega o fatu ia o le Pakeleevskaya buckthorn sea buckthorn.

O le vao e maualalo, e oʻo i le 2 m. O le pale e vaeluaina, toetoe lava o taimi uma e masani ai pe faʻapitoa. O le paʻu i tumutumu matutua e lanu enaena-enaena. E tele naua vao tuitui. O laulaau e laʻititi, faʻapitoa.

O le sua buckthorn Elizabeth na totoina i Siberia, ae e le eseese i le teteʻe o le kiona

O le mamafa o le mamafa o le olongated oval o le 0.85-1 g. O le paʻu e manaia le moli, mafiafia. A vavaeese mai le paranesi, e masani ona faaleagaina. E umi le 'au. O vine, lea i le tele o ituaiga o buckthorn o loʻo pipii mau i pupu, e matua "gaogao" i lālā o vao o Elisapeta. O le pulupulu e suamalie ma suamalie, sili ona manogi ma malie. O mea e maua i le vitamini C e maualalo - 70-80 mg i le 100 g.

O le faigata o le taumalulu e oo atu ile -20ºС, fuaina mai - 15-18 kg i le vaomatua. O fua e taua mo le lelei o le taunuuga, e mafai ona faʻauluina fou. O le vailaʻau e leai ni mea faʻapitoa mo le lelei o le eleele, e seasea ona pagatia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Galerite

O le sami buckthorn, lea e fausia ai se vaomatua tele, e le eseese foi i le tuputupu aʻe. O le maualuga maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O le pale e salalau, e le o le manogi. O laʻau e mitiʻumi, o le vavave.

Galerite buckthorn o le vao e faʻatapulaʻaina, e mafai ona totōina i totonu ole laʻititi togalaau

O fua o le suamalie, e tusa ma le 0.8-0.9 g. O le paʻu e susulu, moli lanumeamata, e ufiufi i lanu mumu-lanu pinumumu, "e susulu", e taulaʻi i luga ma lalo o le fua. O le pulupulu e matua manaia, ae e manaia ma malie, faatasi ai ma se tofo oona.

E selesele le seleselega, i le lua tausaga o Setema. Fruiting is stable, annual. O le fua faatatau masani o le 10-12 kilokalama mai le matua matua.

Essel

O se tasi o mea aupito lata mai na ausia e le au faifaatoʻaga. O le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina vave, o vine na tupu i le sefulu tausaga muamua pe latalata i le ogatotonu o Aukuso. Se laau e pei o se laau ma se pale o foliga masani masani. E toetoe lava a leai se tuitui.

Essel dessert sea buckthorn - o se tasi o mea aupito lata mai ausia a le au faifaatoʻaga

O fua e lapopoʻa, faʻaloloa, i le foliga o se oval po o se fuamoa, e mamafa le 1-1.2 g. O le paʻu o le paʻu moli, o le tino e sili atu ona pogisa. O le pulupulu e matuai suamalie ma suamalie, o le inu i le tofo e toetoe lava a le mafai ona iloa. O fua e vavae ese mai lava i lālā. O le fua faatatau masani e 10-13 kilokalama.

O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o meaʻai, o fua e mafai ona faʻaaogaina fou. O le faigata o le taumalulu e le leaga, e oʻo atu i le -25ºС. O togalaau e lelei mo le faia o sua.

Faʻailoga tamaʻitaʻi

Faʻatasi foʻi ma se tasi o faʻatoaga faatoa fananau mai. E le eseese le togavao i le tele ma le tuputupu ae. Fua o fua e fua i le 1-1.3 g Laititi maua mai - 6-7 kilokalama i le vao. O le tofo na maua ai le maualuga o le faʻatulagaga e mafai ona maua mai i galuega faʻapitoa. Tusia o ituaiga eseese, o le faamoemoega o le fualaau aina o le lautele.

O le ituaiga fou o tamatamai lima Lady tamatathorn o loo mafaufau pea e sili ona manaia

O ituaiga e sili ona taʻutaʻua tane

O ituaiga tane e fai mea eletise mo ituaiga fafine, latou te le maua fua.

  • O Alei o se laau malosi ma se pale malosi. Fugalaau fugalaau e faʻaalia i le maualuga o le taumalulu taumalulu, faʻalaloaʻi umi ma tuʻuina atu se aofaiga tele o polu talafeagai (95.4%).
  • Gnome - o se togavao 2-2.5 mita le maualuga, faatasi ai ma se pale laʻitiiti laʻitiiti. Tauama taumalulu. Tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ata faʻapitoa: tama tane eseese o le sami buckthorn

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O loʻo faʻatupulaia aʻu vasega - o le tele o le sea buckthorn Chuiskaya, o se laau maualalo, o vine ma se paʻu, i luga o se vae, ua tupu.

DIM1//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2158

Ou te fautua atu ia te oe e faʻatau mai ituaiga eseese o le sami o le Botanical Garden o le Moscow University State University. O le sili oi latou (i loʻu manatu) o se meaalofa i le togalaau. Altai ituaiga i la tatou vaega e masani ona faʻagogo. Ioe, ma se isi faafitauli na "lele" mai ia i matou ona o Urals. O le sea sea buckthorn fly. Na te inu le sua mai vine, ma o le fualaau aina e mafai ona matua leiloa.

Tamara//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2158

Sea buckthorn O le tausaga lenei na matua fiafia le togalaau i le seleselega. O le fufuluina o fua o le malamalama ma e mamago. Ae o se mea faʻapitoa i le tofo, o le a le mafai ona e tautua mo le suamalie. O vine sili ona tele i ituaiga Chuyskaya, Amber necklace, Radiant, Girlfriend. O fua suamalie ma suamalie o Chanterelle, Ayaganga, Nizhny Novgorod Sweet, Elizabeth, Caprice, Golden Cascade. Afai tatou te talanoa e uiga i le tetee atu i le sami moana, ona tatau ai lea ona tatou filifilia Panteleevskaya, ua tatou ola pea mo le tele o tausaga ma e leʻi maeʻa, e ui lava i ni nai tausaga ua faaleagaina laulaau e se mite gall. O le mea lautele, e sili atu le totoina o ituaiga eseese o sea buckthorn mo faamoemoega eseese.

Aotelega//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2158

E leai ni mea leaga o le sami buckthorn (ma isi mea totō) - o loʻo i ai tagata leaga. O le faʻamautinoaga autu o le manuia o le tulaʻi mai o se "tama" ma se "teine" o le sami buckthorn. E le tatau ona e totoina se laau se tasi, e tatau ona i ai se ulugalii. E sili atu le lelei o le totoina i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.

Apeha-arts//forum.rmnt.ru/threads/oblepixa.93010/page-3

Sea buckthorn na totoina i le 1996, o se ituaiga o Chuiskaya. Fruited abundantly. Ae o laau e pupuu, o le fualaau ua tuleia i pito o lala. Mo le faigofie, e tatau ona fai, e le o. O laau lanu matagofie o le teuteuga o le togalaau. E leʻi faʻalavelave le togi. I le 2008, na aveeseina ai vao tuai. O le tasi na totoe toetoe lava i le nofoaga lava e tasi mai le overgrowth; o se varietal "tagata faiva" (Alei) na totoina lata ane ia te ia. E tele laau e ola i lalo o le pa. Sa ou faatauina Panteleevskaya, Giant. Ou te lei matauina le tele o eseesega. Ou te filifilia vine ma le lima, e aunoa ma ni masini. O le valavala e mago, o le pusa e tele. O taʻavale e leai se mea. Afai e fua mai le fualaau i le tausaga ua tea, ou te totoina i fua. E maualuga, e vavae ese foi.

Lyudmila//otvet.mail.ru/question/54090063

I totonu o le sami buckthorn- "tama" fatugaʻo o ituaiga o le "terry", fluffy, ma le "teine" faigofie, ae o le ae malamalama i lenei mea pe a ulu atu i le fua o le fua (3-4 tausaga). E i ai aʻu ituaiga o Chuyskaya ma Giant, o laʻau e manaia ma tele, o le "tama" ua taua o Alei. Latou te ola e aunoa ma ni faafitauli ma tausi i le pa ... Filifili ituaiga e te manao ai: ia le itiiti ifo mo le suamalie, ia le itiiti ifo mo le tele, e te manao i ai pe maua, na o le "tama" e tatau ona mautinoa ma le faalagolago i tuaoi ...

Choroshaya//otvet.mail.ru/question/54090063

Ou te iloa ituaiga eseese o le filifilia o Altai. O Elisapeta o le tele, e oo atu i le 1 g o vine, E lelei tele, Tenga, Altai, o loo i ai ni laulaau 0.6-0.8 g. O ituaiga uma lava ma sina numera o vao tuitui.

Tavita//indasad.ru/forum/2-plodoviy-sad/1816-oblepikha?start=10#4630

O le sami buckthorn o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga sili ona lauiloa. E taua tele le le gata mo lona tulaga masani, le leai o se uiga lelei ma le mafai ona fua tele ma le mausali. O togalaau e maloloina lelei. Faʻatoʻa faʻatoʻaina e le au faʻatoʻaga le tele o meaʻai - faʻamaʻi-malulu, tele-fua, suamalie, faʻatasi ma le faʻamausali faʻatasi. Faatasi ai ma i latou, soo se tagata fai togalaau e maua se tasi e fiafia i ai.