Faatoaga faatoaga

California Gray Chickens

O tausaga taʻitasi, e faʻatupulaʻia ai manaoga o faifaatoaga mo ituaiga o moa. O ē e ona manu felelei e suʻe manu felelei, lea o le a latou maua ai oloa lelei i ituaiga o aano o manu ma fuamoa. O lenei ituaiga o le Kalefonia lauulu, ma ona uiga tatou te ofoina atu ia te oe e aoao atili ai.

Tala faasolopito

Kalefonia uʻamea Kalefonia ua manatu o se pepe ua fuafuaina mo aano o manu ma fuamoa. O le ituaiga na fafagaina i le 1963 i le Iunaite Setete o Amerika. O le galuega na faia i luga o le teritori o le Iunivesite Kalefonia o Faatoaga. Mo le mauaina o lenei ituaiga na filifilia ai le tele ma le tele o moa. I le CIS, o lenei manulele e seasea ona paʻu i nai faatoaga laiti.

O le ituaiga o le taunuuga o le sopoia o plymouth ma le Leghorn paʻepaʻe.

Faʻamatalaga

Talu ai ona o le auiliiliga o ituaiga o manu na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o nisi, o loo i ai ni uiga faapitoa o foliga vaaia, fausaga o le tino ma uiga o le natura o le manulele.

Foliga vaaia ma tino

  1. O laumei o moa o loʻo valiina i lanu uliuli ma le lanu.
  2. O manulele e laiti la latou ulu, foliga laʻau, foliga lanu-mumu.
  3. O le manulele e faʻailoaina i se gutu puupuu, o se tino ua faʻaloloa, o se lautele lautele, ma vae tetele.
  4. O manu e iloga i le vaalele ma le fulufulu fusi, o kosits uumi i luga o le siʻusiʻu o taʻavale ma foliga o le moa i moa.
  5. O kalaisi o le Californian e iloga i uiga tau feusuaʻiga. O le moa e masani ona lanu moa mama.

E te iloa? O le fuamoa ua faia i le tino o le moa i totonu o le 24 itula.

Uiga

Manuʻa manulele e matua gaogao ma umi. O le manaia o le natura o uiga ia o tagata matutua. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo faʻamoemoe maualuga i latou i faatoaga o manu felelei. Fusi le tino malosi, faauo ma le atoatoa e le o le malosi.

Hatching lagona

E le eseese le aʻoaʻoina e Californians o le nasizhivaniya. E na o le 30% o faʻamaumauga e faamanatuina. Ae i le vaitaimi o le atinaeina tekinolosi, e le o se faafitauli, talu ai o faatoaga vao e faʻaaogaina ai mea faʻalavelave.

Uiga lelei

Talu ai ua fafagaina moa mo aano o manu ma fuamoa, e taua le malamalama i le aofaʻi ma kilokalama o au tupe maua o le a fuaina.

Ola mama moa ma le moa

O le mamafa o tagata matutua matutua o le 3 kilokalama, ma moa iti - 2 kilokalama.

Faʻatausaga o fuamoa

Kalesi Kalefonia e mafai ona feaveaʻi 250 fua i tausaga taʻitasi. O le togi malosi e faʻatolu ona taʻitasi i le tausaga. O fuamoa taitasi e tusa ma le 60 g, o se fuamoa tele. E le o ituaiga uma o hens e mafai ona latou aveina.

E taua! Ina ia le afaina le moa, e tatau ona fafagaina i le mash, supple supplements, fafaga mo le puipuiga i vaiaso uma.

Tuutuuga o le taofia

Afai oe auai i le fausiaina o manulele, ia eʻi totoʻa atu i tulaga e tatau ona latou ola ai. Aua o ituaiga taʻitasi e manaʻomia ai fale faʻapitoa, ea vevela ole ea, se nofoaga e savali ai.

Coop Manaoga

Talu ai o manulele Californian e toʻafilemu, e tatau ona fofo faatasi ma sui o la latou ituaiga poʻo le tutusa foi uiga. O isi ituaiga faʻamalosi e mafai ona tau ma i latou, lea o le a avea ma popolega tele mo lo tatou "agamalu".

O manulele o lenei ituaiga o loʻo talia lelei le taumalulu, o lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma le faʻasaina o le mafanafana. Tau lava ina faʻamafanafanaina le mafanafana o le moa. O manu felelei o le a toʻa i le vevela o le 15-25 ° C. E taua tele le faʻapipiʻiina o ni foga mo le faʻatulagaga. Afai e le lava na mea, o le a tuu e manulele fuamoa i soo se mea. Paluga, vaovao, po o vaomatua e tatau ona sasaa i totonu o nusi taʻitasi.

Ole fale manulele e tatau ona lelei mo moa ma tagata. O le mea lea, i le maualuga e tatau ona oʻo i le 2 m. O le vaega o le moa moa sao faʻatatau i le numera o manulele. Mo tagata uma e lua e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 1 sikuea. m. I totonu o le moa moa e tatau ona avea ma fola laupapa laupapa mafiafia, o luga o luga e manaʻomia ona faʻatumu ai vao, vaovao ma vaomago.

Faamasani oe lava i fautuaga ile auala e fai ma fausia ai se moa moa ia oe lava: auala e faia ai se faamoega, oso, faʻaleleia.

Perch e mafai ona i ai i le tulaga o se ufiufi faataamilo i le nofoaga o le potu. Mo moa taitasi e manaʻomia ona e sosolo pe a ma le 20 cm le lautele.

Ia mautinoa e felelei solo manulele i aso uma. Ona latou maua ai ni fuamoa sili atu.

E te iloa? O se fuamoa atonu ei ai ni yolks se lua, ae o le masaga o le a le afaina. E tasi lava le moa e mafai ona aliali, pe leai.

Savalivali laufanua

E sili atu le faʻaopoopoina o le lotoā i lalo o le paolo o laau poʻo lalo ifo o le ufifatala ina ia le pa'ū le susulu o le la i luga o manulele. E pei o totonu o le fale, ma i luga o le laufanua savali e tatau ona e tuu se mea fagu ma se mea inu (e mafai ona e maua ni nai mea).

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

Afai o le vevela i fafo e oʻo i lalo -2 ° C, e le lelei mo manu felelei e alu e savalivali. O le maualalo o le vevela e mafua ai ona maualalo le fua o fuamoa. E mafai e le manulele ona amata ona tamoe i isi aso uma pe na o le tasi i le vaiaso. I le tau malulu o le a aoga tele le tuʻuina atu o manulele i le tele o fatu ma fualaʻau laiti.

Aoao pe faapefea ona tausia ni moa i le taumalulu, faapea foi le fausia o se moa moa mo le taumalulu mo le 20 moa ma vevela le fale.

O le a le mea e fafaga

E ui lava e 'ai e tagata California meaai masani a moa, e tatau lava ona faʻamalamalamaina e tatau ona e kuka meaʻai eseese mo moa ma matutua manu. Mafaufau po o le fea.

Poula

E manaʻomia ona tuʻuina atu ni pou i le popo. E mafai ona e tuʻuina atu ni meaʻai laititi o manufasi, faʻatoʻa pateta, greens. O pou o le a aoga e faʻaaoga le mash (fafagaina o le mutia ma vao ma le faaopoopoina o le vai ma le falaoamata). Fafaga ia moa ina ia tusa ma le 2 kilokalama i le afa tausaga.

E taua! Fafagaina o tamaʻi tamaʻi laiti ma meaʻai matutua e mafai ona afaina ai le ola maloloina ma le tuputupu aʻe lelei o au fagafao.

Lafu matutua

Na fafagaina le fafaga meaai faapitoa ma vitamini ma minerale. E aoga le fafagaina o saito, sana, karite, suauu, pulu. Mai fualaau faisua e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai beets, pateta, kāloti. E leai se aoga tele o le paʻu manu. I le vaveao e sili atu le fafagaina o manulele i le saito, pe a mavae ni nai itula i le masamu susu, i le aoauli ma le mash masani masani, i le afiafi ma se paluga o le cereal.

Ole manulele e manaʻomia le faʻaauau ona maua i kalave - tamai laumei e fesoasoani i moa e teu meaai.

Aua nei galo e uiga i le i ai o vai mama.

E taua! Ae e te leʻi amataina moa, ia e faamasani i mea patino o le tuputupu ae ma le fafagaina o se fatuga faapitoa. O tulaga le lelei e mafai ona mafua ai le le toʻa i manulele ma mafua ai ona faaitiitia le gaosia o fuamoa.

Malosiaga ma vaivaiga

E sili atu le tele o fatu fatu a le Californian taua, e taua:

  • tulaga le lelei i le tausiga ma le fafagaina;
  • faʻamafanafanaina;
  • fegalegaleaiga faauo ma tuaoi;
  • fuamoa tetele.

Iloa e uiga i nisi vaivaiga lenei ituaiga. O latou nei:

  • na o le tasi vae tolu o moa uma ua fanau mai;
  • o manu felelei ei ai se faʻavavega o le faʻaosoina o le mafaufau;
  • O manulele o loʻo mamafa le mamafa.

Faʻamatalaga o faifaatoaga moa i Kalefonia

E foliga mai o nei manulele e talitutusa ma fuamoa e maua mai i le laugorn, ae e laʻititi lava, o le manu felelei i le fasiga e pei o foliga o se atigipusa - uʻamea vavalalata ma apaʻau laiti (e pei uma o le leggok) ogavae ma vae e sili atu le mafiafia ma tele atu meaʻai nai lo leggorn; e faʻapupulaina gaʻo i tua ma i luga o vae o lanu samasama-lanu paʻepaʻe. E lelei le meaʻai, ae ou te le fai atu e matua vaivai lava, i le 2-3 tausaga le matua o moa. Ae mo le susu ma le tineia e talafeagai lelei, ou te fautuaina. Latou te sologa lelei, o le fuamoa e paepae ma o le lanu paʻepaʻe ma le kulimi e tusa ma le 55-60 gr.
Olga Vladimirovna
//ferma.org.ua/threads/kalifornijska-sira.643/page-2#post-35169

Mo au, e matua lelei lava ia hens, e vave ona latou faanatinati ma seia oʻo i le tautoulu o le autumn, o nisi moa e taofi e faanatinati na o le faaiuga o Novema. E fua le fuamoa, i moa tuai ua tele. E sili atu le paʻepaʻe po o sina pisi. Roosters, ma o nisi taimi e maua ai le malosi, ae na vave ona ou tuuina atu na tagata i totonu o le supa.
Olga_Vladimirovna
//fermernew.by/topic/811-kaliforniiskaia-seraia-poroda-kur/#entry49087

O lea, matou te mautinoa e ala i le faʻatauina o le lanu uliuli o le Californians, o le a mafai ona e maua se fuainumera o fuamoa ma aano o manufasi, aua le popole mo le toʻa i totonu o le moa, ma aloese mai tau faʻapitoa o le tausia ma le tausiga o manulele. E na o le tatau ona fafagaina lelei ma mataʻituina lo latou ola maloloina.