Lafumanu

E faʻapefea ona fai se vailaau faʻasoa i se povi

I le fanau mai, e mafai e se povi ona tupu se tulaga e le mafai ai e le manu ona faia na o ia. I lenei tulaga, e faia e le fomai manu le taotoga - o le vevela vaega. O faʻatulagaga faapena e faia i tagata, ae o le togafitiga o povi e iai ona lava uiga.

O le a le mea e le o se mea?

O se vaega o le caesarean o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻamoemoega ia puipui le ola o se povi ma fesoasoani i lana pepe e fanau mai. O lona uiga, o le manava o povi o le a vavaeina ai le tamai povi. O se faʻatinoga sili ona aoga ma taugofie; E mafai ona faʻataunuʻuina e le gata i falemaʻi, ae faʻapea foʻi i tulaga o se faʻatoʻaga masani. O le pasene o taunuʻuga lelei e oʻo atu i le 90%, e le gata i lea, e masani lava ona mafai ona laveaʻi ola o meaola uma e lua.

E taua! O aʻafiaga o le vailaʻau e le aʻafia ai le gaosia o le susu ma taofi le malosi mo le toe gaosia mulimuli ane o le fanau.

Faailoga mo taotoga

O le filifiliga i le taotoga e faia e se fomaʻi. - pe a uma ona faʻamautuina e le mafai e le povi ona fanau mai i se auala masani. E le gata i lea, o faʻamaoniga mo taotoga o:

  • lē faʻaaliaina poʻo le matala le mata;
  • mamafa mamafa fua;
  • vaʻa fanau vaʻaia;
  • mimilo o le matua;
  • fetaui o le fetal;
  • fetal maliu.
O le aso aupito sili ona talafeagai o le 12 itula i le maea ai o le amataga o le faʻasalaga. E mafai ona faʻatetele le fomaʻi pe a iai se manuʻa poʻo le faʻaleagaina o le auala na fanau mai i le taimi o le tausiga.

Saili pe aisea e leai se paʻu o se povi, pe faapefea ona lelei le povi i luma o le paʻu, ma faitau foʻi, ona o le a le mea e pa'ū mai ai se pua mai se povi.

E faʻapefea ona fai se vailaau faʻasoa i se povi

E pei lava o soʻo se isi lava taʻaloga, o se vaega faʻasalalau e aofia ai le tele o laʻasaga.

Faʻapipiʻi

E lua ituaiga o faʻamaumauga:

  1. Tutu - pe a faia le faʻavae i le itu o le puipui o le manava. O le meaola e faʻapipiʻi i se masini faapitoa, o vae vae e fusi.
  2. I le tulaga tulaga ese - pe a oti i le vaega o le puipui pito i lalo. E paʻu le manu i luga o le laulau e faʻaaogāina (e mafai ona e faʻaaogaina ni nai vaovao po o vaomago, e ufiufi ai i latou i se tapoleni), o vae vae ma vae e fusi i fusi, o loʻo uu le ulu ma uu i luga ma ou lima.

Ae ui i lea, e le o se mea e masani ai mo se povi paʻu e taoto i le palapala i le taimi o se taotoga.

Sauniuniga o le taotoga

Ina ia faia se taʻaloga maualuga, e tatau ona faia ni aʻoaʻoga amata, lea e aofia ai mea nei:

  1. Laulu mama.
  2. O le vaega o loʻo i totonu o le mea e faʻasaga ai e mulumulu lelei i le fasimoli ona vaʻaia lelei lea.
  3. E paʻu le paʻu i le matutu, faʻafefiloi i le ava malosi poo le iodine.
  4. O le nofoaga faʻasaga e vaʻavaʻai ma se ie mama.

E te iloa? I le gagana a le povi ei ai le 25 afe o tofo. Tasi le tagata gaosia 150 lita o le suavaia i le aso ma faia pe tusa ma le 100 ituaiga o galu.

Antiseptic ma le faʻamaʻi

Mo le vavave o le initaneti ma o le faigofie ona aveese mai le manava o le manava, e manaʻomia le faʻasolosolo ile maʻi. O le nofoaga na faia ai le tui, o loʻo i le va o le muamua ma le isi vertebrae e sosoo ai. E faʻapipiʻiina se nila faʻalelei i le paʻu, ma pe a uma le afaina, ona faʻanofo ai lea i totonu i le maualuga o le 45 °. O le loloto saʻo o le loloto o le loloto e tatau ona tusa ma le 3 cm. E tatau ona tafe le fofo pe a mama le sisi.

O le anesia e mafai ona eseese ituaiga:

  1. Laititi (tua) - faʻaaogaina mo gaioiga i se tulaga tumau. Ulufale atu i le 20 ml o le solution novocaine, vevela i le vevela o le tino.
  2. Maualuga (luma) - faia i le tulaga o le tino i le itu. Ini 130 ml o vaifofo oona. I lenei tulaga, o paresis o vae pelvic e tupu.
Faʻaaoga foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faʻapipiʻi ma le vailaau na muamua na maua ai le faʻamalosia tatau o le tiga, ma maua ai le avanoa e faʻataʻitaʻi ai se vaega faʻavave.

Faʻamatalaga faʻaoga

O se vaega o le caesareni e aofia ai laasaga nei:

  1. O avanoa avanoa (laparotomy).
  2. Faʻatonuga o le tagata matua.
  3. Tatala se pu.
  4. Totoina o le fetus ma le vavae ese o le placenta.
  5. Tuʻu manuʻa.
  6. Faʻaipoʻaina o manua o le puipui o le manava.

Oti

O le tele lava o taimi, e faia ai se faʻatautaia o le ventro-lateral. E maua ai le avanoa lelei i le initaneti, ma i le taimi lava e mafua ai se manua laiti i le tino. E mafai ona faia i le itu tauagavale pe saʻo.

O le paʻu pito i lalo e tipi i le 35 cm. Amata le faʻasaga i le maualuga o le lalata vavalalata o le 10 cm le maualuga i luga o lona faavae. O le faʻailoga e faia mai le pito i luga i le pito i lalo ma faʻamuta i luma o le paʻu o le manava 4 cm i luga aʻe o le vevela autu o le manava, e tatau ona fai sina siʻosiʻomaga.

A maeʻa se faʻavaeina o le paʻu ma le fascia, ona vavaeese lea o le abdominis saʻo i luga o ona filo ma le pito paʻu o se pulu. Ma, i le ogatotonu o le manuʻa, ave se fasi toso o le vavae o le muso saʻo o le manava ma le malosi ma faia ai se faʻaoga e fetaui lelei ma le itu o le manua o le paʻu, aʻo tatalaina ma o le paʻu na faʻaogaina.

E taua! Anapogi i leufiufi le manava o le manava poʻo le aveeseina o le sua o le peritoneal e matua faʻasaina, e pei o le manu e ono oʻo mai le faateia.

Faʻatulagaina ma le tatalaina o le mea matua

Pe a uma ona vavaeeseina le manua o le paʻu o le manava faʻamaʻi, ona vavaeeseina lea o le omentum, ma pe a maeʻa ona faʻafeiloaʻi le gaioiga o le pu. O le gaioiga e taua o le tosoina o le pu o le tagata matua, lea o loʻo i ai le fetus, i le amataga. E faia lenei lima ma le lima - muamua ona latou tosoina se lima i le lima, ona latou puʻeina lea i le siama ma toso i luga ia i latou lava seia oʻo i fafo o le manua le pu o le pu.

Aveesea o le fetus ma le placenta

A uma ona vaʻaia uma ia mea, e uu e le fesoasoani le pito o le manua ma tulei ese, aʻo faʻamaʻi e le fomai manu paʻu o le talima i le taimi nei, faʻasaʻo le vai o le amniotic ma aveese le pepe. Afai o le fetus o loʻo i luga o le ulu, ua aveeseina mo ponaivi o le pelvic, ma pe afai o le pelvic - mo ulu ma ponaivi. I totonu o se pepe, e faʻamamaina le gutu ma le isu i le uʻamea, ma o le uaea telefoni e togafitia foi. I le faaiuga, o le nofoaga mulimuli ua tuueseese.

Saili pe aisea e le alu ese ai le povi mulimuli.

Tuʻuina o le manua o le matua ma tapuni le manua o le puipui o le tino

A maeʻa ona ave faʻatasi le fetus faatasi ma le faʻaipoipo, e mafai ona amata ona e vaelua le tasi. O lenei laasaga e taua tele, aua e naʻo pe afai e saʻo le faia, o le toe faʻaleleia atili o le a faigofie. A maeʻa le tui, ona vaʻaia ai lea o le ato, ona aveeseina ai lea o masini ma ua maeʻa ona mulumulu lelei le vaega. A maeʻa le taotoga, e faia se poloka faʻaopoopoga e tusa ai ma le V.V. Mosin poʻo Novocain e faʻatonuina i se auala vavalalata.

Afai ua fuafuaina ua maliu le foma i le taimi o le taotoga, o vailaau faʻamaʻi, e pei o le biomitaini po o le penicillin, e tatau ona faʻaofiina e aloese mai le atinaʻeina o peritonitis.

Faʻasalalau le tausiga o se povi

A maeʻa le taotoga, e tatau ona tausia le meaola ese mai isi mo ni nai aso. Ua tuiina vailaau mo le 5 aso e aloese ai mai le lamatiaga.

E faia e le fomaʻi le suʻega i le maeʻa ai o le 3 aso, siaki mo faʻailoga o faʻalavelave faʻasologa.

E te iloa? O povi povi ma povi e taʻua o tamai povi. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata e iloa o le igoa tutusa lea i tamaiti o bison, bison ma pafalolo.

O le mea lea, o se caesarean vaega e le o se faiga e sili ona faigata e mafai ona laveaiina ai se povi ma lana tama. Ae ui i lea, e na o le fomaʻi e mafai ona faia, ioe. Afai e manaʻomia, e tatau ona faʻatalanoa i le vave e mafai ai, talu ai o le mea autu o le faʻatinoga o le taotoga ile taimi.

Vitio: vaega Caesarean o se povi