Laʻau

Faʻaaogaina o mea totino ma le faʻaaogaina o fualaau launiu

Ua leva ona iloa Evergreen coniferous juniper vao mo ona faʻamalolo. Ma e ui lava e le lelei tele ona fua, e mafai ona latou maua ni aofaʻiga tele.

Faamatalaga ma le ata o le fua

Juniper - O se laau mai le aiga o le perosi, ma lona igoa i le adverbs Celt o lona uiga o le "vevesi", "prickly". I le faaopoopo atu i le igoa taatele, o le laau o loʻo i ai igoa nei: veres, juniper, grouse, ma isi.

E ola Juniper i le itu i matu o le Itulagi. E talitonu tagata suʻesuʻe o loʻo totoina le laau ma a itiiti mai o le 50 miliona tausaga le matua, ma o nisi o laʻau o loʻo i ai nei e tusa ma le 3,000 tausaga.

E te iloa? I Roma anamua, o fualaau vine sa faaaoga e fai ma vaifofo mo gata gata.
O vine o le vine e lanumoana-lanu enaena, ma e oʻo i le lua senitimita, e fuafua i le eseesega. I le fulufulu malo ua faʻapouliuligia i le uliuli ma le lanu viole.

Faʻavaeina ma meaʻai paleni

O le anamua o le laau e aofia ai le tele o mea aoga. I le tulaga o le vaomatua o mea uma lava - o vaega o lenei laau toto o se 'oa taua o mea tau vailaʻau.

Faʻafiafiaga kalori

O le kalori o le fua o le vine vine e 166 kilokalo (pe 276 kJ) i le selau kalama o le oloa. O lenei fuainumera e sili atu le maualuga nai lo mea uma o fualaau aina ma fualaau aina - mo le faatusatusaga, o le latalata i ai i le fua o kalori mo le 100 kalama o le mamafa o se faʻi, lea e lua taimi e laiti. O fualaau aina suamalie e mafai ona tauva ma juniper mo lenei faailoga, lea e sili atu nai lo le calories.

E taua! O le kalori o fua o fua, e eseese tele mai lenei faailo i isi laau totino, i se isi itu ua faamaonia ai e le o se mea e sili ona lelei, ae o se mea, o le mea lea ua taʻua ai i nisi taimi o lumana. E le gata i lea, i le lagolagosua i lenei lomiga, o le juniper e aofia ai i le faʻasalalauga.
Vitio: faʻamatalaga ma mea aoga o le vine

Suavai, Vailaʻau, Puipuia, Carbohydrate

E leai se palatini po o se gaʻo i le vaipuni, ae o loʻo i ai ni gaʻo - 31 kalama i le selau kalama o fua.

Vitamini, minerale ma isi mea

O fua o le laau ua faʻamatalaina e aofia ai le 42% o le suka, ma o loʻo aofia ai foi ni meaola ninii - mea faʻapitoa, ascorbic, tino. O loʻo avanoa foʻi metala - alumini, kopa, zinc, uʻamea. I le aganuu foʻi, o resins e aofia ai le 10% o le voluma, o le suauu ma le mea e tatau ai.

I le talosaga a le vaipuni e tatau ona faaeteete - e le o ituaiga uma o vine o le faʻamalolo, Cossack juniper o se mea oona,

O le a le aoga o fua

Talu ai ona o lona tamaoaiga oona, o le vaomatua o loʻo i ai le lautele o lona faʻaaogaina i alamanuia ma vailaau. O fua o lenei laau e faʻaaogaina i le gaosiga ma le kuka.

Latou te fesoasoani i le tino e aveese toxins, maua se aafiaga o le diuretic, faʻaleleia le faʻalaumalieina, puleaina o talo, ma maua ai se aoga aoga i luga o le faiga faʻavae.

Aoao pe faʻapefea ona totoina vine i totonu o le potu ma i le avanoa.
O fesoasoani eseese eseese e fesoasoani i maʻi faʻatasi ma faʻafefeteina le vavao mo le malulu. E le gata i lea, o le fua o le vine ua taua mai ai mea taua.

E mafai ona ou 'ai fua i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le maitaga, o oloa e aofia ai vine, e tatau ona faʻaaoga ma le lapatai poʻo le lafoaia atoa. O le faʻaaogaina o ia tupe e mafai ona mafua ai feeseeseaiga o uterine, lea e matua faateleina ai le ono tulai mai o le faanunununu.

Ae mo pepe tausi pepe o le a avea ma fesoasoani taua i le faʻaleleia o le lactation.

Aoao pe faʻapefea ona tausia le vaʻavaʻaʻi, Saina, taupou, timer juniper.

Auala e faʻaaogaina ai vine e fai ma vailaʻau

Tuuina atu le faʻaogaina o meaʻai i le laau, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi:

  • urinary tract inflammations;
  • faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai;
  • tale;
  • rūmāmatika;
  • manava o le manava;
  • paʻu o le paʻu;
  • taliga taliga.
Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le faʻaaogaina o le vine i totonu o mataupu taʻitasi o loʻo lisiina.

Totoʻese i le faʻaogaina o faʻailoga

E mafai ona faʻafeʻeseʻeseʻese lelei le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga masani i le faʻafefiloi o le sua suamalie ma le meli i le tulaga tutusa. O le faʻaaogaina o se sipuni sipuni o lenei tuufaatasiga faʻatolu i le aso e mafai ona vave faʻavaveina le toe faʻaleleia.

E taua! O lenei vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina mo le toilalo fatugao.

O faamai o le vaega o meaʻai

Mo faafitauli i le manava ma le inumaga e toe faʻafoʻi ai le microflora ma le metabolism, e mafai ona e saunia se mea e faʻafefeteina: o se sipuni sipuni o vine mamago ua sasaa atu i se ipu vai inu ma tuʻuina seia maeʻa, ona fufulu lea. O le tuufaatasiga e ave i le 100 kalama ao le i taumafa.

Faiva

E mafai foi ona togafitia le meaʻai i le juniper, lea e sili ona manaia o le mucolytic. O le fualaau mai le fua o le laau na faatauina mai i le fale talavai ua sasaa i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 2 (o se ipu malamalama i lua ipu tioata), ma e tatau ona tuu le vai i luga o le vevela vevela mo le afa itula. Faʻaopopo le vai inu i le uluaʻi voluma, faʻaliliu le gaʻo, faʻafefete ma ave le tolu punetete i le aso.

Mo le tale, primrose, gaʻo gaʻo, Icelandic moss, fennel, mulberry, cloves, radish white, ovy, knotweed, ma thyme ua ave.

Ma le rūmāmati

Mo togafitiga ma le puipuia o le rūmāmati, e mafai ona e faʻaaogaina ni metotia o togafitiga ma fua o le laau:

  • taele - O se malosi decoction o le 200 kalama o vine i le 2 lita o vai inu ua faaopoopo pe a taele;
  • ava malosi - O se sipuni sipuni o le sua susu mo le 100 ml o le ava malosi e faʻaaogaina e paʻu ai le paʻu i luga o mea na aʻafia;
  • taua o suauu - solo i totonu o le paʻu.
I le tulaga o le rūmate, e tatau i se tasi ona gauai atu i le gentian, anemone, wormwood, paʻepaʻe laca, siaki siliva, fugalaau, dogwood, nightshade, willow, afiafi muamua, pakiaka, root, veveck watch, tansy, borshevik.

Faʻatasi ma se maʻi o le manava

O le togafitiga o le ulupo ma le vine vine ua faia i le auala lenei: 100 kalama o vine ua kuka i le 400-500 g o le vai, lea e faaopoopoina ai le suka, seia oʻo ina maua se vai e iai pea le siva. O lenei tuufaatasiga e faʻaaogaina i le afa sipuni sau tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Mo paʻu paʻu

E mafai ona togafitia togafitiga o le paʻu i le siva, ae e tatau ona saunia sina eseesega: lua teaseti o vine mamago mama e tatau ona sasaa i ni ipu vai e lua, suamalie, faamamaina ma kuka i le suka i totonu ole vai vai seia oʻo ina maua le sipuni. Faʻaalu faatolu i le aso mo se sipuni sipuni.

Mo tiga i taliga

O se luʻu o vine ua tipi i le 100 kalama o le ava malosi. O le laumei o le cotton ua pa'ū i totonu o le mea e maua mai ai le vai ma afifi i totonu o le taliga. Ole togafitiga faʻafuaseʻi e faʻaitiitia ai le afaina ma le tiga o le soothes.

Pe a liliu le tiga i taliga i le fesoasoani a Kalanchoe, propolis tincture, almond.

Faʻaaoga lelei

O lenei laau matagofie e faʻaaoga i le cosmetology, ma i ituaiga eseese. O le faʻaaogaina o le vaipuni i faʻamalosiga masani ua lauiloa mai aso anamua.

Soap fufulu faatasi ai ma ni vaega o fualaau mamago e lelei atoatoa mo le faʻavasegaina o taualumaga. O lenei fasimoli e toe faʻafouina ai le paʻu, tones, soothes ma na o le tuʻuina atu o le fiafia mai le taele. Laʻasaga taua mai fualaau pula ma le le fua o loo i ai le aoga i le tele o vaega o le cosmetology. E fesoasoani i le tau faasaga i le cellulite, e faʻaitiitia ai le tele o paʻu paʻu i luga o mata, faʻapupulaina ai le gaogao o feʻau i fafo.

E le gata i lea, o le suauu e mafai ona faʻagesegese ai le faasologa o le soifua matua, aveese faʻamalosi saoloto, lelei i le taua faasaga i siama. E aoga foi mo lauulu: faʻamalosia i latou, fesoasoani e faʻaumatia taumafi. O nisi nei o fualaau mo masks ma le faʻaopoopoga o le suāuʻu popo.

  • mo le paʻu o le tino: Puipui le fuamoa e tasi i le mumu ma faaopoopo i ai 3 mataua o suauu. Faaaoga le paluga ile foliga mo le kuata o le itula ma fufulu i le vai malulu;
  • e faamaluluina ai le paʻu o vae: faʻafefiloi le sipuniti o le suāuʻu olive ma le 2 pata o lemoni ma fuālaʻau popo. O le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le paʻu o vae pe a uma ona taʻele, ona fai lea o totini. E sili ona lelei le faia o se masimata i le po;
  • meaʻai: E faʻapipiʻiina le suāuʻu popo i le paʻu ma le fufulu o le ulu (3 drops per teaspoon of the product).

Talosaga masani

Talu ai ona o le maualuga o le suka i totonu o vine, o le faʻaaogaina autu o le laau i le kuka o le gaosia lea ole sipuni. O Juniper o loʻo aofia ai foi i le faʻafefiloi o mea manogi e faʻaleleia ai le tofo o fualaau faisua (laulaʻau mumu, beets) ma gaʻo meaʻai (tamaʻi mamoe, puaa gaʻo).

Vitio: auala e faʻaaoga ai le vaipuni mo faamoemoega o le kuka

E faʻafefea ona kuka le sipuni

O le sauniuni o le sipuni vaipuni mo togafitiga faafomaʻi ua faamatalaina i luga, ae mafai foi ona saunia lelei mo le faʻaaogaina o meaai. Ina ia faia lenei mea, ave le 100 kalama o fua o le laau ma lua ipu vai. O le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le vai vai taele i le setete o siva. E faaopoopo le suka i le tofo (pe leai foi - ia manatua o fua o vine ua lava lea).

E faʻapefea ona saunia le tinoper tincture

5 kalama o le malogo poo le 10 kalama o fualaau fou ua kuka i le 100 kalama o le vai i luga o le vevela. A uma le kuka, 25 kalama o le meli ma le afa-lita o vodka o loʻo faʻafeiloaʻi i le vai. E tatau ona teu le tinii mo le lua vaiaso i se nofoaga matutu, pouliuli.

Mai fualaau aina vine fou e mafai ona e faia se lauti matagofie. Mo lenei mea, o le sipuniti o vine o loʻo faʻafefeteina, tumu i se ipu vai inu ma tuu mo le tusa o le 10 minute.

E te iloa? Faatasi ai ma le fesoa- soani o le susuluina o fualaau mamago, o laau i seneturi ua tuanai na fufui ai le potu lea na i ai tagata mamai ma a latou meatotino.
Vitio: faʻapefea ona fai le taamilo
Aoao e uiga i le faʻaaogaina o le propolis tincture, aconite, pi pi, solofanua solofanua, lilac.

Faʻaleagaina ma le faʻasaina o fua

E ui lava i itu lelei uma o le faʻaaogaina o vine vine, e tatau ona faʻalogo i mea e ono afaina mai ia i latou. I mataupu nei, e aoga le aloese mai le faʻaaogaina o fua nei:

  • maʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract i le taimi o le faigata;
  • faʻamaʻaloga o faʻamaʻi pipisi;
  • o le gasegase o le colitis ma gastritis;
  • maʻitaga
I soʻo se tulaga, e tatau ona malamalama o se vailaʻau e iai sona malosi malosi e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi. A leai, e mafai ona liliu mai se panacea i se mea oona mo le tino. Juniper talosaga: iloiloga
Mai i mea na e oo i ai: o le isi aso na ou matua mafanafana ai. O le susu, moe vaivai, 13 tausaga o ulaula e auina mai ai aʻu i le tele o taimi. Ua uma ona moe le faletaele ma sili ona taua, i luga o le auala. Ou te leʻi ulaula uma lava
Finagalo
//forum.aromarti.ru/showpost.php?p=151186&postcount=23

Naʻo le polokalame na fai mai Malakhov e faʻamavae e EM Juniper ni fatu fatu. O le faavae o togafitiga - o le faʻaaogaina o mea aoga - Sudzhok.

O le auala e pei ona taua i lalo: 1 le mataua o le suāuu taua e faʻafefe i luga o le tamatamailima ma faʻafefeteina i totonu o le taliga i luga o le kalama: mai luga i le lobe - e peiseai o le nutimomoia o le suauu taua.

E moni, e leʻo fai mai le umi e mafai ai ona e faʻaauau lenei auala e faʻaumatia ai fatu fatugaʻo ...

Alexa_Alexa
//forum.aromarti.ru/showpost.php?p=217455&postcount=32

Juniper e laveaʻiina aʻu mai le maʻi tigaina. Sima laitiiti i le musumusu ma i totonu o le 10 minute o le ulu e manino ma fou)) Tauave se taga ma aʻu i taimi uma.
faʻailoga
//forum.aromarti.ru/showpost.php?p=466996&postcount=53