Laʻau

Lobelia faʻapitoa: tulaʻi ma alu

Ampelia lobelia e aʻafia i le aiga o Bellflower. O le ituaiga e aofia ai le sili atu ma le 300 ituaiga. O le tele lava o loʻo tupu i totonu o vailaau faʻasolosolo ma i le vaʻaia lelei. I Rusia, i le vao, e mafai ona e mauaina le Dortman lobelia, Sidyachelistnaya. I le tau felelei o le vaeluagalemu o lo matou atunuu, ua tupu aʻe se fugalaau e avea o se laau taʻitasi. Ua maua ai le alofa i tagata fugalaau ona o ona foliga matagofie ma taimi umi o le fugalaau. E faʻaaoga lelei i le mamanu o mamanu o le laufanua, latou te teuteuina i fale puipui ma togalaau, fale mafanafana, alalaupapa, paka, totoina i totonu o pusa taʻai.

Faamatalaga o le ampel lobelia

O le laau e faaigoaina i le saienitisi, o le sa nofo i le 16-17 senituri, Matthias de L'Obel. O ia o se fomaʻi o le faamasinoga ma o se tagata fai togafitia o le tama Peretania o James I.

I totonu o le natura masani, o se fale o le vaomatua tele. O laulaau e laiti, o loʻo i luga o pine paʻu i le taimi. O papatusi o loʻo i ai se foliga faʻatauvaʻa, e masani lava o se lanu meamata o le maʻa.

Faʻatapulaʻa i le lapoa, ae fuga lauolaola malie. O fugalaau e faʻapitoa, ma e leai se mea e manaʻomia mo le faʻafefeteina. O fua e tutupu i le faasologa atoa o le upega. O le lanu eseese e fesuisuiai: mai le lanu i pastel.

Ampel lobelia e mafai ona totō faʻatasi poʻo le faʻatasi ma isi laau totō. Na te faʻamaoni ma le toʻa i soʻo se pitonuu ma atoatoa lelei ona faʻatumu soʻo se faatulagaga fugalaau.

Fiafia ituaiga

E tele ituaiga o meaola, ae na o se vaega o ia mea e totoina. Toeitiiti lava o i latou uma o ni fatuga o Erinus poʻo Sadovaya lobelia. O nisi o ituaiga sili ona matagofie ua tupu aʻe i tulaga e le masani ai:

UlutalaFaʻamatalagaFugalaau
SafairaFaʻasalalau lala, e oo atu i le 35 cm le umi.Laititi, safaira ma togitogi pupula.
Punavai lanu moanaE pau le pau o lala i lalo o mea leaga. I le umi e oo i le 30 cm.Lafu le lagi ma se paepae paʻepaʻe i le ogatotonu.
Redcade cascadeFaʻatasi ai ma le malosi, lelei-atiaʻe auala laugatasia e oʻo atu i le 35 cm.Pogisa piniki po o le fusi. Fugalaau e tele ma umi.
Blue Sky Regatta

Uluai vasega. O le umi e oʻo i le 20-25 cm.

O aʻa e oʻo i le 25-30 cm. Muamua e ola, ona pa'ū lea.

Laititi, faʻaputuina i le tele o faʻafitauli. Fuga o le Cornflower ma le amethyst o loo tafe atu. E i ai ni faʻataʻitaʻiga ma ni lanu moana, lanumoana.
Regatta lilac speshVaʻa-paʻepaʻe.
Regatta Marine BlueTaumafai e tausi. O le mea e sili ona taua e le o le soona faʻamalosia o le eleele i le susu ma minerale.Lanu moana lanumoana.
Toe tulaʻi RegattaSe ituaiga ituaiga eseese, o le amataga o le vao 4 vaiaso muamua nai lo isi ituaiga.Pink ma se paʻu uila.
RicardiApu E le tupu fatufatuʻi e ala i fatu, ae i le vavae. O pupu e umi, malosi.Ese eseese.
MarquiseFaʻasaʻi le vao ma se pale pupula. Laʻau o loʻo tautau, faʻafefiloi vave i lalo, laʻau. I le umi e oo atu i le 40 cm. Laʻau e tele, lautele, susulu, laiti i le telē. I luga o laʻau o loʻo i le isi.Lanu-mumu, i le fausaga e 2 laugutu. I se liʻo latou te oʻo i le 2 cm. Ma le tausiga lelei, latou te fuga seia oʻo i muamua gutu.
NiagaraO lala o le vao, o le vao vao e oo atu i le 35-40 cm. O le lauusiusi o se malachite laitiiti, susulu. E tupu i luga o le mea atoa.Laititi, lua-lipped, uliuli po o le viole. O le aʻoga e amata ia Iuni.
Blue cascadeLulu e oo atu i le 30-35 cm, maualuga le totoina, ma le atinaʻe lanumeamata lanumeamata. Papatusi e manaia, faʻaleleia.Luga safaira, laitiiti. O loʻo faʻatalatalanoa i lalo o laʻau vavalalata, o loʻo tuʻuina atu ai le puʻu laau.

Tuputupu ae lobelia faʻalelei mai fatu

E selesele fatu mo se taimi umi, e tusa o le 80-90 aso. O le mea lea, e tatau ona e lūlū fatu i le taumalulu oʻooʻo po o le amataga o le tautotogo. I le tulaga muamua, e tatau ona lagaina i lalo o moli mumulu, ona e le lava le malamalama masani. A lūlūina ia Mati, o le a latou oʻo mai e aunoa ma se fesoasoani faaopoopo.

O lobelia fatu o le microscopic, o lea ua totoina ai i vaega i ni atigipusa lautele ma papatusi, pusa paʻu. Mo le faʻaaogaina o uta:

  • togalaau ma fanua o peʻa tutusa tutusa;
  • paluga eleele ua uma ona faatauina i le faleoloa.

A o leʻi lūlū, e tatau ona faʻamaʻi le palapala. E lua auala e faia ai lenei mea:

  • sosolo i totonu o se vaifofo o le paluga oona;
  • mafanafana i le ogaumu.

Tuputupuina mai fatu laasaga i lea laasaga:

  • Faʻafefiloi meaʻai ua saunia ma le aofaiga o oneone.
  • Le tuʻuina atu o se alavai faʻavaivai mai le piliki faʻapipiʻi poʻo le faalauteleina o le ele.
  • Uʻu le palapala susu ile pito i luga.
  • Salu fatu i vaega laiti i luga.
  • Salu faʻatasi ma se vaifofo o le paluga faʻasolosolo poʻo se vai malulu mafanafana mai se fagu sulu. Fafasa i le pito i luga ma se palapala o le eleele e le talafeagai.
  • Ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga e fausia ai ni lauʻeleʻele.
  • Tuu le pusa i se potu i le potu vevela seia oʻo ina tupu le germination.

E lūlū fatu ma vave i se nofoaga tumau. O lenei metotia i tagata fai togalaau e taʻua o le "paie." Faatasi ai ma lenei metotia, o le tupu aʻe e mafai ona faamoemoeina na o le ogatotonu o Aukuso. O faʻamalositiga o le a maualalo.

O le luluina e faia i le tautotogo o le tautotogo. Laʻau e fefiloi ma le oneone ma faʻalautele ile eleele susu. E sili atu ona tausia lelei i latou e pei lava o le totoina i tulaga o potu.

E faʻapefea ona tausia le tipi

E faigata tele ona tupu fua mai fatu. E tatau ona mataʻituina le alualu i luma o le alualu i luma:

TausigaFautuaga
NofoagaAveesea e aveese famu mai le puipui. Taofi le tipi mo le 15 minute faalua i le aso. A maeʻa ona aliaʻe uluaʻi fuʻa, aveese le fale. Fai lenei mea malie, faateleina le vaʻalele i aso uma mo ni nai itula. O lenei mea o le a faʻamalosia ai le puipuiga malu o vao laiti.
FaʻasaFaʻaauau ma tele, e pei o le lobelia o loʻo i ai ni aʻafiaga o aʻafiaga. E le tatau ona faʻatagaina le suʻeina o le sui. Vai le palapala i totonu o se fagu moli po o se mea faʻaaoga. E tatau ona faʻamautinoa e leai se faʻaogaina o vai. O lenei mea o le a mafua ai le pala.
FaʻameliA o vevela i fafo +10 ° C, ave i totonu o le faapaologa, loggia poʻo le terrace. O le taimi o le "savali" e faasolosolo malie lava, o le vaiaso mulimuli ane na tuua ai i le ea mo le afiafi atoa ma le po. O vao vaovao laiti, o le susulu o ave o le la e ono mafua ai mumu, ma o le a mate laau.
Laʻei pito siliE tasi, 30-40 aso talu ona lulu. E sili atu le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatau mai i le faleoloa. E tatau ona faʻavaivai i le vai i le faʻamasinoga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. A maeʻa lena, faʻamalo le vao i se vaifofo.
FaʻasaoE naʻo le mea e tatau ai pe afai e tufatufaina faasolosolo fatu i totonu ole pusa. E mafai ona fai le suʻeina pe a 2-3 laulaau moni ola i luga o fualaau. O le suavai e faia i vaega o le 4-8 vao.

O le aʻa o le lobelia o loʻo i ai le gafatia e vave faʻaleleia. O le mea lea, mo le totoina o totogo, e mafai ona e tipiina le eleele ma se lauulu i sikuea. Vaega o palapala e alu atu i ni atigipusa tele.

TeuteuIna ia aloese mai le malosi o le vavao o le vavao, e tatau ona totoina ni totogo e oʻo i le 5-6 cm. Afai o le sini o le maua o pine umi ma le paʻu, e le talafeagai le tuiina.

A maeʻa ona toto, e tatau ona tipiina ia paʻu ua maeʻa. O lenei mea e saofaga i le faʻaauau pea ma le ofoofogia o le faʻapipiʻi o pulupulu. O le teuteuina lona lua lona lua i Aukuso. Afai e te fuafua e aoina fatu, e te le manaʻomia ona fai (o le fatu e tatau ona i ai le taimi e faʻamaʻa ai muamua aʻo muamua le kiona).

Lotoina ma le tausiga o ampel lobelia

O le totōina ma le fugalaau e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. E naʻo le tulaga lenei, o le a ola vave le laau, fuga, ma tausia le teuteu.

O le pusa faʻapipiʻi ma le lobelia e tatau ona taofiofi i se vaega o le paolo, ina ia le pa'ū i luga lanu o le UV. O le eleele e tatau ona le faaituau, o le faailo sili ona lelei o le acidity o le 6 ph. E le fautuaina le totoina o pupuvao i le eleele ua faʻamaoaigaina i mea tau meaola. Mai lenei mea, o le a vave ona maua ai le tele o greens, ae o le a manino ma matua tele fugalaau.

E totoina totoa i se mamao e 30 cm mai le tasi. O le gase vave e tupu lautele ma o le a le pine ae avea ma ni mea teuteu teuteu.

E manaʻomia e le fugalaau se tausiga tumau:

  • faʻafeinu masani (aua nei faʻamagoina le faʻafefiloi palapala);
  • fafaga (gaʻo vailaʻau faʻasaina e aunoa ma le gaʻo);
  • faapuupuuina o pana i le ogatotonu o Iulai (i le mavae ai o le 2 vaiaso o le a latou toe tupu ma amata ona faia ma le malosi ni mea leaga);
  • teuteuina o lanu samasama ma le paʻu;
  • vaʻaia taimi ole palapala ile fusi laau (o lenei mea e fesoasoani i le lelei atili o le gaosiga o le okesene, o le palapala e le oona).

Ampel lobelia o se malosi malosi ma se puipuiga lelei. Afai e te le faia ni mea sese i le togavao, o le a le aafia i faʻamaʻi eseese. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, e mafai ona e matauina le tele o taimi i le vaitau.

O faufautua o le taumafanafana e fautua mai: pe faapefea ona tausia lobelia mo le tausaga a sau

O le Amppela lobelia o se laau tuai ma e le talia le malulu. I le kiona muamua, e mate. O le mafuaaga lena i Rusia o loo galueaiina e avea ma tausaga taʻitasi.

Ae ui i lea, e mafai ona tupu le fugalaau e avea o se laau toto:

  • Fufulu le togavao ma le faʻaeteete mo le taumalulu.
  • Suu i totonu o se ulo ma aumai i se nofoaga mafanafana.
  • A maeʻa le mafanafanaina o le eleele, vavae ese mea na vavae.
  • Laʻauina i latou ile eleele.
  • A oʻo ina malosi le pupu, tuʻu i se nofoaga tumau e tusa ai ma fautuaga o loʻo tuʻuina i le mataupu "Faʻamasinoga ma tausia le ampel lobelia."

I le itu i saute o Rusia, o fugalaau e mafai ona malulu i luga o le auala. Ae vagana ai o le ea vevela e le o lalo ifo o le zero. Ina ia taofia le maalili pe a uma le vaitau o le vavao, ia fautuaina e mulimulu le lio poloka i le paʻu, totoina lala laau, fafie laupapa po o vaomago.