Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totoina kukama "Buying"

Komepiuta eseese "Buying F1" e taatele i vaega o le taulaga. Tetee i faʻamaʻi, faigofie ona tausi ma tupu, lelei i fua o fua. O le tuputupu ae o ia mea e faigofie, ae o loʻo i ai pea nisi fautuaga e mulimuli ai i le faagasologa.

Eseesega faʻamatalaga

Kukama o lenei ituaiga o hybride parthenocarpic. O le ituaiga tamaitai o le fugalaau e tumau. O le tuputupu aʻe o le vaitau e mai i le 40 i le 50 aso.

E taua! O ituaiga faʻasalalaʻau e vevela e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo e iniseti, o ia lava pi. O le mea lea, e talafeagai mo le ola i totonu o greenhouses ma greenhouses. Filifilia o le "Buying F1", e tatau ona manatua e uiga i lenei mea, talu ai e mafai ona totoina le ituaiga i totonu o eleele puipuia.
O le laau e faʻailoaina e ala i le faʻalauteleina o ala. O lau e lapopoa, mauoa lanumeamata, lamolemole. Fiafia i le susulu ae le o ufiufi nofoaga. O lālā laititi e laiti, o le ovary autu o loʻo i luga o le ogatotonu tutotonu.

O faamanuiaga e aofia ai:

  • fua maualuluga ma mautu;
  • vave fua mai;
  • maualuga le tofo ma foliga vaaia;
  • tumau i suiga i le vevela ma le susu;
  • tetee i faʻamaʻi, aemaise lava i le paʻu mūmū, mosaic kukumba, mea lanu enaena ma le cladosporia.
E na o le tasi lava le toesea o le ituaiga - mea faʻaletonu i le peronosporoza.

Vaʻai i uiga o le cucumber Parthenocarpic "Shosh", "Ecole", "Crispina", "Amur", "Cedric", "Aperila", "Hector", "Emerald Earrings", "Berendey", "Siamani".

Fua o fua ma fua

I luga o se tasi o manoa e mafai ona oʻo mai i le 6-7 kukama i le tasi taimi e fua mai ai. O fua e vave ona vave, lea e faaopoopo. E aoina le aoina i le tautotogo ma le taumafanafana. E mafai ona aoina fua i le 45 aso pe a uma le germination. E masani lava o le fualaau aina e matua suamalie ma lelei, e aunoa ma le ita.

O le paʻu e manifinifi ma mumu. O le aano e matua manogi ma manogi. Kukama e toetoe tutusa lava le telē, lea e matagofie le matagofie. O le tele o le fua e 10 sene i luga. Pauna - e oo atu i le 100 kalama. O fua o le kulupu e oʻo i le 15 kilokalama i mita sikuea.

E te iloa? O le muamua i le talafaasolopito o greenhouses mo kukama na faʻaalia i Roma anamua. O le emeperoa o Tiberius sa na ona faamemelo i lenei fualaau faisua, aua na ia faatonuina cucumbers fou ina ia tautua i luga o lana laulau i aso uma.

Filifiliga o fualaau

E pei ona taua i luga, pe a filifilia fatuga e tatau ona manatuaina e le manaomia e le ituaiga lenei mea e sili ona taua, e taua tele. O se tasi lea o uiga iloga o le a tusia i luga o le pusa fatu.

O toto laau ua totoina i luga o fualaau aina ia Me. I lenei tulaga, e tatau ona fafagaina i le vai mafanafana ma ia lava se la o le la. E leai ni tulafono faapitoa mo le filifilia o fatu.

Sola ma le faʻapala

Totoina o fua laau na faia i le eleele ua saunia. E masani lava o le laau e fiafia i le le tutusa o le eleele. Afai e telē tele, e taua tele le tuʻuina atu o se meaʻai i le masina ao le i fuafuaina le tulaueleele.

E le gata i lea, e tatau ona filifilia se nofoaga ma eleele lelei, e tusa lava pe o le a le mea ua tupu i luga ole saite muamua. Fertilize le palapala e tatau ona na o le faʻapitoa o mea faʻasaina (compost poʻo humus).

E manaʻomia le faia o se faʻafefiloi o fugalaʻau, peʻa ma le vao, e mafai ona e faʻaopopoina se falaoamata sinalomita. Afai e te le o saunia le eleele oe lava - e mafai ona e faʻatau i le faleoloa.

Tulaga tuputupu ae

Laʻau mumu ma le malamalama. O le nofoaga e tatau ona filifilia i le tele o le la ma le vevela, ae puipuia i taimi uma mai le matagi. Komepiuta e matua le taliaina e le matagi malolosi po o le ata.

O le vevela aupito sili ona lelei mo le galueaina o le a + 23 ... +26 tikeri, ae o le eseese e ono lagona lelei e oo lava i le +30 tikeri Celsius. Ia mautinoa e faʻatautaia le taimi e faʻasusu ai, ia faʻamafanafana poʻo i le vevela vevela.

Ae mo le fausiaina, e sili ona lelei le filifilia o se pulu faapitoa mo lenei mea, lea e sasaa ai ma pipiʻi vai e vevela e ala i auala masani. Afai e te totoina le vai i le vai malulu, e mafai ona e faʻaleagaina ma faʻagesegese lo latou alualu i luma.

E taua! Ina ia aloese mai foliga o le oona i le fua o fua, lea e le mafai ona aveesea, e tatau ona faia le veleina ma le faamamaina o le palapala. O le veleina e tatau ona faia ma le faʻaeteete, ina ia le faʻaleagaina le aʻa. E manaʻomia foi ona puipuia le eleele mai le faʻamamago.
I le taimi o le ola tuputupu ae ma fuālaʻau, e mafai ona e tuʻuina atu se faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻamalo.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

E iai tulafono mo le totoina o fatu i le fale. E ala i le mulimuli ia i latou, e mafai ona e maua ni fatu lelei i se taimi puupuu puupuu.

Faamasani oe lava i tulafono mo le sauniuni o le palapala mo laau toto, faʻamaʻi le faʻafefiloi palapala ma filifiliga mo le luluina o laau.

Fatuina sauniuniga

O nisi e fautuaina oe e saunia le fatu aʻo lei totoina, aemaise lava i le fomaʻi ma solo. E leai se tulafono faʻapitoa faapitoa - pe afai na faatauina mai fatu mai se kamupani faʻatoʻaga lelei ma faʻamaonia, o le afifiina e leʻi faaleagaina, ma isi mea, ona mafai lea ona e mautinoa ua uma ona pasia e fatu fatuga talafeagai. Ae o le galo o fatu ao lei totoina - e na o le faatelevaveina o le germination.

Talosaga masani:

  1. E tuʻuina laʻau i le vai inu mo le 5 itula.
  2. A maeʻa lena, ona suia loa lea i solo susu.
  3. E tatau ona fufuluina vave lavalava.
  4. I le aso lona tolu o aʻa, o lea ua mafai ona faʻaleleia.

Fatuina o togalaau

O fatu e totoina pe a uma ona tupu mai le uluaʻi tupu, pe tusa o le lua poʻo le tolu aso. O loʻo tuʻuina i totonu o le palapala, muamua sasaa atu i totonu o le fagu, ma sausau i le vaega o totoe o le lalolagi. Faʻafoe vai.

Aoao atili e uiga i le auala e filifili ai le taimi mo le luluina, pe faapefea ona totō fatu kukumba, pe o le a le fatuina o fatu, e faʻalagolago i le auala e totō ai kukama mo tipu, auala e totō ai fatu i totonu o se fale.

Initaneti ma nofoaga

E sili le tuʻuina o fatu i totonu o ipu palasisi po o isi pusa tuʻuvae. E uiga i nei mea, e faigofie lava ona e gaoioi fualaau i le eleele - na o le lafoina ma totoina i se fasi eleele. O koneteina tuʻu i nofoaga pogisa ma ufiufi i afifi poʻo taga. E na o le maeʻa lava o le vaʻaia o le vaʻaia e mafai ona siitia atu i se nofoaga susulu, aveese le ata tifaga.

Totoina o togalaau

A o le totoina ni fatu, e fautuaina e ave i fafo, ina ia faʻaaogaina i le tau ma le susulu o le la. E faʻaauau pea le faʻaleleia i taimi uma, sili atu i aso uma. Ma e tatau ona i ai se potu poʻo se vai mafanafana.

Suʻeina o laau i le eleele

Lua vaiaso talu ona tulaʻi mai le fuʻa, e mafai ona tuʻu i le eleele ua saunia. E masani lava ona pau i le ogatotonu o Me, pe a tumau le malulu ma vevela le tau.

O se vevela e talafeagai mo le totoina e 25 tikeri, i le po - e le itiiti ifo ma le 10 tikeri. O aʻa e tatau ona tuu i le loloto e tusa ma le 10 simita. O vaieli e tuʻu i se mamao e 40 centimita. A uma le tuʻuina o tupugogo, e palu i le eleele ma faʻafeinu.

E taua! I totonu o pits e tatau ona faʻasaina le vaomalo ao lei totoina, e fesoasoani e puipuia aʻa ma aʻafiaga iniseti.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O fatu e iloga i le lelei lelei e le gata i le totoina o fatu, ae faapena foi i le totoina saʻo. O loʻo i ai se tasi o algorithm o gaioiga, lea e tatau ona mulimulitai i lenei mataupu.

Tulaga i fafo

O le vailaʻau e faʻatatau tonu lava mo le totoina i totonu o eleele puipuia. E maua ai iʻuga sili ona lelei i tulaga o le greenhouse, talu ai e le manaʻomia ai ni tagata eletise faaopoopo. Ae e mafai ona tupu i luga o le eleele, e le afaina ai fua o le fuaina, ae na o kukama o le a aliali mai i se taimi mulimuli ane. O le mea autu o le filifili lea o se nofoaga talafeagai ma le lava malamalama ma saunia le palapala.

Saili po oa ituaiga kukama e talafeagai mo eleele tatala, pe a totoina kukama i luga o le eleele, pe faapefea ona toto kukama i totonu o se fale lauʻeleʻele, pe faʻafefea ona faʻavevela le vai i le lauʻeleʻele avanoa.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

Lauina o fatu i luga o moega na faia i le afa lona lua o Me. A o leʻi faia lenei mea, e fautuaina e sauniuni ma faʻamaʻi, pe a manaʻomia. E masani lava, e faia e le au lava ia, ae e mafai ona e tuʻuina fatu i le potassium mo sina taimi puupuu, ona inu ai lea i le vai mafanafana mo le 30 minute.

Mo le lūlūina o fatu lapopoa e ave, leai se mea e leai se mea e sili atu ona lelei ona vela. I le tulaga o le lūlūina i le lauʻeleʻele avanoa, e mafai ona tuʻuina i luga o moega pe a maeʻa le gaosia poʻo le maeʻa foi, e pei foi o le faʻataʻitaʻiga mo le sauniuni mo tipu. O le loloto o le loloto mo le tulaʻiina e 2 simita.

Afai e te lūlū i vaieli, ona lelei lea ona tuʻu 2-3 fatu, o le mea lea o le a sili atu ona puipuia le vao. Afai o lūlū i laina, ia vaʻai le 10 cm i le va o fatu ma 50 cm i le va o laina. O le moega e ufiufi i le polyethylene i le tupu muamua.

Faʻasa

O tulafono ma le vevela o le vai e tutusa ma le taimi e totoina ai fatu. O le mea autu i le tulaga o le totoina i moega o le fafagaina lea i latou i le tele o taimi i le vaiaso. Afai o le tau ma le tau e matutu, ona fai lea i aso uma, pe a fai e sili atu le vaivai ma sili atu ona susu, a itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso.

E te iloa? O le kukama ua taʻua e oo lava i le Tusi Paia! O iina e taua ai o le fualaau Aikupito. I Aikupito anamua, sa matua faʻaaloalo lava o ia na latou valiina luga o laulau taulaga, vai, puipui puipui, ma tuʻuina faʻatasi ai ma fulu i tuugamau.

Lafoaia eleele ma veleina

Eseese e le fiafia i le veleina, aemaise lava pe afai o laiti e laiti. O le aʻa e sili ona taua, aua o le veleina e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi afaina ai le vao. Afai ua latalata tele le laau ma ua fufusi - e tatau ona e vevela vaivai ma faʻafefete i fafo ma faʻafefe le moega. Ma le isi, ia mautinoa o le veleina o le eleele aʻo tuputupu ae vao.

E tatau ona faʻaauau pea le faʻamalo, ia le itiiti ifo i aso uma e lua, ina ia le mago le palapala, ma o aʻa e lava le okesene e tupu ai. Afai e te le faia lenei mea - o le oona atonu e aliali mai i le fua.

Masking

O le auala faʻaonapo nei "Buying" e le manaʻomia ai le nofo. E le manaʻomia ni pine toto.

Garter belt

E tatau ona faia le taʻavale ina ia le mafai e le laau i le faagasologa o le tuputupu aʻe ona sailia le lagolago mo le atinaʻeina. E masani lava, o kukama i lenei tulaga e mamae pe momotu. E le gata i lea, o loʻo i ai se avanoa latou te faʻalavelave ai i isi laau totō e atiaʻe ai masani pe taofia ai le tuputupu ae o vao vavao vaivai. Ma o le laʻau e le gata ina faʻamalosia ai le faʻamalosi, ae ia maua ai foi avanoa e lava ai le malamalama ma le vevela.

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona aoga o se taofiga puipui. E lelei tele mo kukama ua totoina i togalaau. I o latou pito e lua paipa poʻo lagolago lagolago laupapa. I le va o nei manoa, o se manoa po o se maea malosi e faʻamalosi ma malupuipuia. A maeʻa lenei mea, ona toso ese mai lea o laʻau o le laau ma tuʻu i luga o se manoa. I le faʻaopoopoga, o lenei metotia o le fusi e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopo i ai le lagolago i luga, pe a manaʻomia.

Faʻasalaʻau oe lava i kukama puipui i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Laʻei pito sili

O luga o laei o le palapala e faalua ona faia - aʻo lei lulu ma i le taimi o le fugalaau, pe a oʻo i le taimi o le tuputupu ae o le sili ona malosi. Fafaga tele naʻo fugalaʻau masani. E mafai foi ona e faia ni laei faʻapitoa e avea o se faʻaopoopoga, i le taimi o le folasaga o le humus.

Vitio: auala e fafaga ai kukama

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Eseesega o se taʻusalaga ma e seasea maua i faʻamaʻi. Pau le faʻamaʻi e masani ona aafia ai se laau o le peronosporosis. E aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi. O le ufiufi, lanu po o le lanu violē e aliali mai i luga o le togavao faʻamaʻi, o lanu o le lanu e tasi o loʻo i luga o lau.

E mafai foi ona fuafua le faʻamaʻi e le tagata palapalū ma le fesuiaiga o laulaau. E mafai ona togafitia le faʻamaʻi e ala i le pulupuluina ma le faʻaaogaina o le fiva. O nei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e tau ma faʻamaʻi mea e le manaʻomia.

Aoao pe faapefea ona togafitia kukama i totonu o le kiona, i luga o le windowsill, faapea foi togafitiga faa-tagata.

Ia taulimaina faafitauli "Taumafai" poʻo le "Ridomil." A o lei totoina, ina ia le osofaia mai e tamaʻi palapalā ma meaola faalafua, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻamaʻi le gasegase poo le mea lava e tasi i totonu o le pu.

Auala e togafitia ai peronosporosis kukama: vitio

Seleseleina ma teuina

Aoina le fua i le pito o Me ma Iulai. E pei lava o ituaiga uma o le popo, o kukama e le pepelo mo se taimi umi. Latou te manaʻomia ina ia faʻaulu vave vave pe fuli i totonu o fagu. E sili atu le maualuga o le gaioiga o meaʻai. E mafai ona teuina mo se taimi puupuu, e le sili atu nai lo ni nai vaiaso, i se nofoaga malulu ma pouliuli. Afai e te teuina i totonu o le pulou - e le manaʻomia ona e fufulu kukama, ae i totonu o le pusaaisa e sili atu le gaugau o fua ua uma ona fufulu.

E te iloa? O le kukama foi ei ai lana lava aso malolo ma le aso. O le aso 27 o Iulai ua taʻua o le Aso Faavaomalo o Kukama, ma i Suzdal i lenei aso latou te faia ai se aso malolo faapitoa.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O le ituaiga e le o se faafitauli, aua e matua puipuia lava i faamai ma meaola faalafua ma e le manaomia ai se tausiga faapitoa po o se tausiga. Pau le mea e tatau ona e gauai i ai o le eleele. Afai e te le faia le sauniuniga talafeagai ao le i totoina, o le a le aoga fualaau aina, fualaau aina ma tuai.

E ono iai foʻi faʻafitauli i foliga vaaia o le perinospora (faʻaaogaina, tala o le laula, le fua o fua). Ina ia aloese mai foliga vaaia o ia ituaiga o faailoga, e tatau ona fufulu ma togafitia le palapala ile vailaau faʻamalolo. Faatasi ai ma fautuaga mo le tausiga e tele ai le suāina ma le faʻaeteete ma le faʻaleleia o le eleele.

O le mea moni, o le tausia lelei o laau toto e faigofie, latou te fetaui lelei i tulaga masani ma fua lelei, aemaise lava pe afai e te tuʻuina atu tulaga talafeagai. E tatau ona taulai totoa i le palapala ma le nofoaga o le tuputupu ae. Afai e te mulimuli i tulafono uma o le totoina, e tusa lava po o le a lona auala, o le ae mauaina se fuainumera tele o fualaau aina suamalie ma fiafia i vave vave.

E faapefea ona toto kukama ituaiga "Buying F1": iloiloga

O kukama e sili ona ou fiafia i ai o Buyan ma Othello. E leʻi uma - e le o tausaga malulu i fulufulu, pe vevela foi.

Lalaga i latou i luga o se faaputuga vao, i luga - o le 10 centimita layer o le eleele, selesele seia oʻo i le taimi o le tautotogo

Elena1963
//dacha.wcb.ru/index.php?s=&showtopic=2274&view=findpost&p=384734