Mo le talimalo

E mafai ona teuina le keleti i le pito i lalo ma le pulou i le taumalulu aʻo leʻi oʻo i le seleselega fou?

O le teuina o le kalakeke i totonu o le pulou e mafaufauina auala sili ona lelei. Afai ua saunia lelei le pulou, e leai se mea e taofia ai le kele mai le taoto ai seia oʻo i le tautotogo, ma o nisi taimi ao le i toe seleseleina.

O faigata e mafai ona tutupu ona o le le tutusa i soo se tulaga taua e teu ai.

Ae ui i lea, o le fai togalaau o loʻo i ai auala uma ma metotia e mafai ona e fatuina tulaga lelei mo le teuina o le galala.

E mafai ona ou teuina lelani i totonu o le pulou poʻo le lalo ifo? Cellar - filifiliga lelei mo le teuina o le galala. O isi fualaau faisua e aoina mai le togalaau e teuina lelei i totonu o le potu. Auala e leai se tuusaunoaga. Na te faatumauina ma le atoatoa ona meatotino faamalolo, tofo, foliga vaaia.

I totonu o le pulou, e mafai ona ola le kālati seia oʻo i le isi seleselega, pe afai faʻafetaui mea uma e manaʻomia e uiga i le vevela ma le susu.

Saili pe mafai ona teuina le kariki malulu i le fale mai la tatou tusiga.

Manaoga mo le potu

E faʻapefea ona teu le garlic mo le taumalulu i totonu o le pulou? O le pulou e tatau ona fetaui i nisi o vaega o le a mautinoa ai le saogalemu o le kalakeke mo se taimi umi.

E pei i le tulaga o le teuina o isi fualaau faisua, o mea autu autu o vevela ma le susu.

Aoteleina uma faailo taua o le pulou, tatou te:

  • e tatau ona avea o ia e matuā mafanafana lava. O le vevela e le tatau ona pa'ū i lalo +0 tikeri. I le vevela o le vevela, e le o teuina le keikisi mo se taimi umi;
  • mafanafana lelei o le pulou mai le +2 i le +5 ° C;
  • e tatau ona i totonu totonu le masima mai le 50 i le 80%;
  • toesea o meaʻai ma pathogenic siama - o se mea e fuafua ai le saogalemu o le seleselega o le kalaka;
  • lelei lele. Tumau vaalele fou fou - le ki mo le manuia o le teuina o kalama ma isi fualaau faisua i totonu o le pu.

E masani ona le saunia le potu mo le teuina o lauloni ma isi fualaau faisua mo le taumalulu. E mafai ona e faaleleia ma e manaʻomia foi ona:

  1. O le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete o le pulou o le a tali ai fesili uma e uiga i vaivaiga.
  2. Pe a iloa auala togitogi ma iniseti, faʻapipiʻi mailei, faia faʻatautaia talafeagai.
  3. I luga o le sailia siaki, faʻamama le lima pe afai e laʻititi le eria. Afai o le tele o faleoloa, puipui, fata, ma le taualuga o loʻo tumu i siama, e lelei tele le faʻaaogaina o se pomu asu.
  4. Faʻasaʻo mea sese ventilationpe afai oi ai.
  5. Le taofi faamama i totonu o le pulou, saunia se nofoaga e teu ai kela.

Garlic, lea e leʻi maeʻa le filifiliga mo le teuina i totonu o le pulou, e mafai ona e faʻagogo mo le faʻavelaina pe togi i le kisaisa i le fale.

Tuaʻoi ma isi fualaau faisua

E faʻapefea ona teu le garlic i le taumalulu i lalo o le eleele ma isi fualaau faisua? Faʻapipiʻi tuʻufaʻatasi o le kalaka ma isi fualaau faisua lē manaʻomia. Ae maise lava i pateta, kapisi, kāloti ma beets. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga manuia faʻatasi tufatufa faʻatoʻaga o keleni ma aniani. I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona teuina e le gata ile latalata ane, ae i totonu o le pusa lava e tasi.

O le vavalalata o fualaau faisua i totonu o le pulou e le mafai ona aloese. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le tausia o le kelo i le limbo. O lea o le a teuina eseese mai isi fualaau faisua.

Faitau atili e uiga i auala e teu ai fualaʻau pei o kāloti, beets poʻo logo logo i totonu o fale ma faleoloa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Auala

E faʻapefea ona teuina le galala i totonu o le pulou i le taumalulu? E pei o le teuina o le kalaka i totonu o le fale, ma i totonu o le potu e tele filifiliga. Mafaufau i le sili ona aoga.

Faʻapipiʻi mata i faʻamaʻi - Lelei mo se tamai pulou. Lavea avanoa, puipuiga lelei o kelele - o mea sili ona lelei.

Aʻau, pe a filifilia se ituaiga metotia, e fesoʻotaʻi faʻatasi i le faʻamalosi mo le aʻa. Mo lenei mea talafeagai twine po o se maea. Spit e tautau mai le taualuga o le pu.

I le paʻu - O le metotia ua tuai ma faamaonia. E manatua e tagata uma pe faapefea e tinamatua i totonu o le nuʻu ona tuʻuina totini o nailo ma le kalaka i luga o puipui.

E taua le metotia i aso nei. Ana faigofie ma tau maualalo faamalosia e toe faʻaaogaina pea lava pea. Ulu o kiliata uʻu faʻaofuofu i luga o le launiu po o totini ma tautau i le faʻalo i le pu.

O lea e tausia lelei ma e le tupu luga o fata poʻo fola. Nai lo o meaʻai gaʻo o le a lelei le lelei feʻau mo le teuina o fualaʻau.

I pusa, pusa - faʻaoga pusa ma pusa o plywood poʻo pepa pepa. O le mea autu lava e iai a latou pu. E tuʻuina ulu ulu i pusa poʻo atigipusa ma teuina i luga o le fola poʻo fata o le pulou.

Faʻaleleia le tausia lelei o le kalaka mu i luga o se ogaumu gas mai itu e lua.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faʻamatalaga vitiō i luga o lalaga lalaga o le garlic mo le teuina i le pulou:

Tuutuuga o teugatupe

O lapisi e mafai ona teuina i totonu o le pulou uma taumalulu, i le autu i fautuaga uma mo le faatumauina o le vevela ma le susu:

  • i pusa, atigipusa e mafai ona faigofie ona oʻo i le ola 6 masina;
  • i totonu o totini, uʻamea, upega - e uiga i 5-6 masina.

I nisi o tulaga, e mafai ona pepelo le garlic umi. E faʻalagolago i lona togi, faamamaina lelei, sauniuniga ma le tele o isi mea.

O lea la, o le pito i lalo (pulou) e avea o se nofoaga lelei e teuina ai le kela.

Afai e lagolagoina manaomia le vevela ma le susu, e leai ni siama ma mamanu, o le a iai le kalaka i le laulau i le tausaga atoa.

O lapisi e le o se laau sili ona lavelave i tulaga o le teuina. O le mafuaaga lena o avanoa uma lava teu i le potu i lalo i taumalulu uma.