Laʻau

Portulak togalaau - ola mai fatu

O fualaau aina suamalie, o ona lanu o se oloa taua tele mo nisi tagata o Europa, o le faitau aofaʻi o Saina, e taʻua o le mutia vao i Turkey, ua totoina i Asia Tutotonu, Siberia, ma Transcaucasia. I Rusia, e taʻua o se sola, ma mo nisi tagata fai togalaau e fesoʻotai ma se mea leaga leaga - o se wildlalane wildpone.

O le a le mea e fai i le soʻo

O se mea mo saienitisi e suesue i lenei laau ua taʻua o le "Portúlaca" na o le faaiuga o le seneturi lona luasefulu. Ona maua ai lea o le mutia o loʻo i ai le tele o omega-3 oona gaʻo, antioxidants, protein o meaʻai, vitamini, ma minerale.

O laʻau ma lau o laau e aofia ai le norepinephrine neurotransmitter, lea e faʻapupulaina ai le fatu ma mafua ai le faateleina o le toto.

O le a le mea e foliga mai ai le mutia?

Taua! Purslane e mafai ona afaina tele i tagata gasegase.

O le a le mea e foliga mai ai o le tulimatai fiafia?

Ina ia i ai se manatu po o fea o tagata o le aiga o Portulakov e aina, e tatau ona e iloa po o le a le togalaau e foliga mai. E matua ese lava mai le teuteuina o meaola ma le tele o ituaiga. O laulaʻau o lona tino e le oʻo i le tino, ae o le fuga o le fatu, e le tele lanu lanu, ae laiti, e aoina i fuga o lanu samasama.

O laʻau o laau totō o loʻo faʻalauteleina, taʻoto, e oo atu i le 30 cm le umi. O le tofo o laʻau ma gaʻo e mu-mumū. Le lanu o laulaau e mafai ona lanumeamata, samasama, mumu. O fugalaau muamua o Purslane e fua mai i le masina o Iuni, o le fuga o vao e muta pe a uma ona paʻu le po i Aukuso. O fua e amata mai ia Setema, latou i totonu o le pusa o fatu ovoid, e mafai ona latou sasaa i luga o le eleele.

Wild purslane: o fea ma pe faapefea ona tupu

E tusa ai ma le taua, o le vao wildlane vao e tutusa ma le vaitui ma vao mutia o vao e masani ona tauivi ma fai togalaau. E ono le mafai ona latou manuia i le faʻaumatia atoa o nei laau i le togalaau. O Portulaca e mafai ona vaaia i luga o auala, i luga o faʻamau o pa, pagala, vaitafe ma vaitafe, le pito o le vaomatua. Soo se eleele e talafeagai mo ia, ae i le taimi lava e tasi e le tupu aʻe i lalo o le paolo ma faʻaitiitia i le maualalo o le vevela.

Vaʻavaʻalava o lalaga

Mea aoga

O fualaau aina o le fualaau faisua o loo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O le faʻaaogaina e tupu mai i foliga o infusions, deco deco, juice, ointments. Mo sauniuniga o tapenapenaga, fualaʻau e faʻavae i luga o fatu, laau vevela ma totogo e faʻaaoga. O mea masani faalenatura masani e faʻaaogaina e togafitia ai le le atoatoa o le vailaʻau, bronchial asthma, lichen, diabetes, manua, faʻasalaga, ma faʻamalolo le afaina ma le ulu.

Purslane - fugalaau togalaau, pe faapefea ona fuga ma pe faapefea ona latou ola

E i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi i vailaʻau. Muamua lava, o lenei vao e le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting. O le tulaga mo le tagofiaina o fualaau, lea e aofia ai vaega o Portúlaca, o le feutagai ma lau fomaʻi.

Faaaogaina o kuka

O tagata nonofo i le Metitirani e mafai ona latou iloa soʻo se tagata tafafao maimoa pe o le a le igoa Portúlaca, taʻu igoa uma ona lelei, faʻamatalaina lona tofo fiafia. A uma, o le laau o se tasi o vaega o le auala Cretan o meaʻai. Mo le faʻaaogaina o meaʻai ma laulaau, na gaoia mai laau laiti.

E tusa ai ma faʻamatalaga e uiga i tagata fiafia i ipu vela, afai e te 'ai tele, o le ae lagona i lou gutu foliga tutusa ma mea e tutupu pe'ā uma ona' aina lau laʻau fou. Purslane e le lelei le teuina, tusa lava pe a teuina i totonu o le pusaaisa, o le taimi e faʻaaoga ai pe a uma ona aveeseina mai le togalaau e le silia le 12 itula.

Faʻalogo lelei! O le laau e faʻaaogaina i salakeke, soup, mo sauniuniga o vaʻavaʻai i totonu o fale.

Purslane dish

Tuputupuina mai fatu: pe a totoina

E mafai ona e totoina se mutia vao mai fatu i luga o soo se mea, e oo lava i eleele sili ona vaivai. Ae ina ia mafai ai ona fausia ni vaega tele o meaai, latou te faʻaaogaina fanua o loʻo ola ai fua o fualaau faisua muamua. E masani lava ona faʻaaogaina le faʻamalaina o le mineral i le palapala i lalo o fualaau faisua. Latou te le faʻamaʻaʻaina atoatoa e laau totō, faʻasolosolo aʻa e maua meaʻai ma totoe e faʻaaogaina e fausia ai a latou lava laumei lanumeamata.

Strawberry aiga - tupu mai fatu poʻo totonu o strawberries

O le filifili pe o afea e totō ai fatu o le mutia mo le totoina o meaʻai mo le taumafataga o nisi taimi e faigata. I tulaga o le auala i luga o le palapala, e oʻo lava i le masina o Me, faʻapouliuli i le po. O fatu ma fualaau aina o Portúlaca e le mafai ona tetee atu i tulaga maualalo, e le o taʻua ai mea laiti.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona totō fatu laau e oo lava i le loloto o le 1 cm, e le mafai ona totogo, o lea ua salalau solo i luga.

O le mea lea, latou te faia ni auala e puipui ai moega ma fatu fatu ua toto, pe lulu fatu pe a afaina le vevela, pe faaaoga le auala e toto ai laau.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai laau

Ageratum - totoina o fatu, tausiga ma totoina

O le atinaʻeina o se tagata matutua Purslane toto mai fatu e manaʻomia se taimi umi. Mo le liliu mai laau toto i totonu o se togavao e mafai ona faʻaaoga mo le faʻatauina, e tusa ma le 2-2.5 masina. O le mea lea, mo se seleselega muamua, o fatu mo fatu laau ua toto i greenhouses i le faaiuga o Fepuari. Ma, faatasi ai ma le amataina o le vevela, o le totoina o laau totõ o loʻo lafoina i totonu o le eleele avanoa.

Stratification o fatu aʻo lei totoina

O le tele o fai togalaau latou te le fautuaina le faʻamalosiina o fatu o laau vevela i le malulu aʻo lei lulu i le eleele. Ua faia Stratification e faaleleia atili ai le fatuina o fatu. Ae o na fai togalaau o loʻo iloa le faigata o le taulimaina i luga o le togalaau iloa e sili atu le lelei o le totoina o fatu, ma e le tatau ona e faʻavave le taimi e teuina fatu i totonu o le pusaaisa.

Filifiliga o le nofoaga

Mo le moega o le togalaau, o se malamalama, o se ata puipui puipuia. E le fiafia le laau i le suavai, ma e tatau ona lafoaia eleele maualalo. E tatau ona lelei le mafanafana o le eleele, susu ma aofia ai se faʻafefiloi o oneone ma togalaau aina.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O fatu i fanua tatala e totoina i paʻu papaʻu. E muamua ona fefiloi ma le oneone vevela. I le va o laina e tuʻu ai se vaitaimi o le 50 cm.

Afai o le a totoina laau toto i totonu o eleele vevela, o le taimi muamua, o pusa laititi e tulaʻi ai ma pupuʻu faʻavaivai ua saunia, ma o loʻo tuʻuina i totonu i totonu se paluga palapala. O le pito i luga o le pito i luga o se mea e faʻapipiʻi. E lūlūina fatu i laina, faʻasusu i le oneone ma se vaega o le 0.5 cm. O pusa e ufiufi i mea manino, e ave i totonu o le malamalama i se nofoaga mafanafana. Vaitaimi, o le palapala i totonu o ata tusi e faʻamamaina.

Purslane bed

Purslane vao tausi

Pe a oʻo mai ni laʻau se lua, e tofu Portulaca i ni pusa pusa eseese poʻo ni atigipusa tutusa ma se mamao e 10 cm i le va o laau totō. A maea le totoina o laau i moega (o le faʻatinoga e faʻatinoina pe a maeʻa ona faia le 8-10 laulaʻau), e masani ona faʻasusu vai.

Tulaga faʻatau

O vao mai le aiga o Portulakov e talia lelei le vevela ma le lamala ma e le manaomia le tele o le suāsusu. O le maualuga o le susu e tau atu i foliga i le vaega pito i lalo o laʻau o fatu o le faamai, lea e taua o le vae uliuli. I totonu o tagata totō matutua, faʻatasi ai ma le vevesi tele, o aʻa ua pala. Faʻasalaina o se togalaau togavao e faia pe a maeʻa le pito i luga o le eleele e mamae sina mea itiiti. Ole aofaiga o le vai e tatau ona itiiti.

Taua! Ina ia faatelevave le tuputupu aʻe o le vaomatua, tataʻi pito pito i luga o upega.

E le manaʻomia ona fafaga fualaau aina, e pei ona ave ese mai le moega seia oʻo ina fuga.

O afea ma pe faapefea ona selesele

Afai o le togavao o le fausiaina i luga o eleele tatala na faia i lalo o tulaga lelei, ona mafai lea ona seleseleina 1-1.5 masina talu ona lūlūina fatu i luga o moega i le vaega o le susuga ao le i amataina le amata. E masani lava o le 'oti e tipi i le aʻa. A o tupu mai fatu, e toe faʻapaʻu le 'au. Ae i nisi o atunuu, ua vavae ese ai laau ma aʻa ma ua faʻatau atu faʻapisinisi i maketi. E mafua lenei mea ona o le mea e sili ona fiafia i ai le aufaʻatasi o tagata o nei atunuu.

Portulak togalaau: auala e ave ai otaota mai le togalaau

Ina ia malamalama i le auala e faatea ese ai le ola i totonu o le togalaau e faʻavavau, e tatau ona amanaia o le laau i ona laʻau ma fatuga o loʻo i ai le tele o susu, e mafai ai ona ola e tusa lava pe toso ese mai le eleele ma aʻa.

Ina ia aveese Purslane mai le togalaau, e faʻaaoga uma vailaʻau faʻasolosolo faʻamalositino ma fua o faatoaga. O nei mea e aofia ai le loloto o le eliina o le palapala, mulching of beds with materials reflective, lafoaʻia o le alofilima. O le taofiofia faifai pea o vao leaga o se auala gaosi lelei e mafai ona puipuia ai le tau mai le ola. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le a 100% pe a fai e aveʻesea le soʻo mai le eleele i luga o le fola laupapa poʻo le ala savali i luga o maa lea o le a faʻagogo ai.

Faʻalogo lelei! E oʻo lava i fasi laulaʻau ma laʻau o le pulou e mafai ona aʻa.

Lafoaʻia o lima

<

Totoina o vao faʻatasi ma le fesoasoani a vaalele vavalalata, tagata faʻatau, faifaʻatasiga e le mafai. O le a vavaeina laʻau i ni vaega, lea e vave amata ona mauaa i se nofoaga fou. E tatau i tagata uma ona filifili pe faʻafefea ma pe faapefea ona faatea ese le faʻatau, e faʻavae i luga o latou lava soifua maloloina.

Pureslane herbicide

A aunoa ma le tele o le malosi faaletino o le vevela vao e faia i le faaaogaina o vailaau vailaʻau. O nei vailaʻau e aofia ai le afa o le afa, antisapa, Zencor, vai faʻamalolo.

Purslane e le masalomia o le a avea ma se aoga tele pe afai e pulea lona gaosiga. O le tuputupu aʻe o Portúlaca e aunoa ma le puleaina o fua o fatuga e masani lava ona taʻitaʻia ai le mea moni o le laau e pei o se faʻalavelave, lea e le faigofie tele ona faʻaumatia.