Fua o le gaosiga

Manulele e masani ona maua: se lisi o mea masani

E vaeluaina puʻupuʻu uma i ituaiga e 4: taumafa taumafa, taumafa masani, inedible ma oona. O le lua muamua e iloga i le mea moni e faapea, e le mafai ona faʻamaʻaina le fou fou, ae naʻo le maeʻa togafitiga vevela. E i ai lo latou ita po o le matuitui i le tofo po o le le fiafia i le faifai pea. Ma a maeʻa ona faʻaaoga uma nei uiga, e mou atu. E tusa ma faʻamatalaga sili ona lauiloa mai lenei vaega o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Boletus Wolf

Boletus lupus (Latin Boletus lupinus) e taua foi o le pepelo pepelo. O se mashroom siʻosiʻomaga ma se pulou, e iai le umi i le va o le 5 i le 10 cm. I nisi o faʻataʻitaʻiga e ola e oʻo i le 20 cm. I le talavou, e foliga mai o se afuʻo, i le matua e sui i se mea faʻafefe poʻo se faʻafefe, . O le pito i luga o le pulou e mafai ona valiina i lanu eseese, e masani lava i lanu piniki pe mumu. E oo atu i le faaiuga o le olaga o le a pogisa.

O le aano o se moa vao vevela e tele. Valiina i lanu samasama. Pe a paʻu le lanumoana. Taumafa ma sosogi toetoe lava a le vaaia.

O le vae e oʻo i le 4-8 cm le maualuga ma 2-6 cm le lautele. E i ai le foliga o se pusa vaiti. Lanu samasama i lanu mumu. O le pito i lalo e mumu foʻi. E pei o le pulupulu, pe a paʻu, e liua lanumoana. I lalo o le ulu o loo i ai lanu samasama. O lenei mea e masani ona maua i le vaomatua o se tagata faatauvao vao ma le tele o laau i Isaraelu ma atunuu Metitirani. O lona fausiaina o Novema - Ianuari. E fiafia le mushroom e ola i vaega.

E taua! Ina ia aloese mai le le manaomia o taunuuga mo le gastrointestinal tract, o le boletus wolves, e pei o masimoli e masani ona maua, e tatau ona kuka mo le 10-15 minute ao lei faaaogaina. O falaoa mo le kukaina e le talafeagai, e tatau ona lafoaʻi.

Valui

Valui (lat. Rússula foetens) e manatu o le ituaiga o Russula. I totonu o tagata e taua i se seti o igoa: o se povi-povi, se paʻepaʻe, se kamela, se podtopolnik, se lafu ma isi. O se mea e masani ai le tele o le mushroom ma se pulou laititi, e oo atu i le maualuga o le 15 cm le lautele. O lona lanu e lanu samasama. E foliga mai o se polo. I le matua, e sui i le paʻu. E mafai ona faigofie ona aveese le paʻu. Ua ufitia le pito i luga o le pulou. E vave ona malepe le tino. Paʻe papaʻe. I le avea ma tagata matua, ua pogisa. O loʻo faʻaalia i se manava mu ma se manogi manogi.

O le vae o le foliga o se pulu poʻo le paʻu umi e 6 i le 12 cm ma le 3 cm le mafiafia. O le lanu e paʻepaʻe, o nisi taimi e mama.

Valui - agaric. O papatusi papae pe palapala, vaiti-tupu. O lenei sui o le malo o mushroom o loo nofo i vaomatua ma laau oona ma laau o loo i luga o le teritori o Eurasia ma Amerika i Matu. E mafai ona tuputupu ae taʻitoʻatasi ma i vaega. O le fua o le fualaau taumafa o Iulai - Oketopa.

I meaai e naʻo ni kopi laiti. Latou te fetaui lelei mo le veleina ma le salting ma le kuka muamua poʻo le kuka e faatea ese ai le oona oona.

Autumn oyster

Panéllus serótinus o le Latin igoa mo le oyster oyster mai le ituaiga o panelus. O se mushroom puʻupuʻu ma se tino laititi i le foliga o le lau. Tino o le tino - 2-7 cm le umi ma le 3-11 cm le lautele. O lona laufanua e lamolemole, e ufiufi i fusi i le susu o le tau. E mafai ona eseese lanu ma se lanu lanumeamata, enaena, lanu enaena. A o talavou lava ua afifi i totonu. O papatusi o le pulou e tupu faatasi ma le vae puupuu mai le 1 i le 3 cm o loo i le itu. O le vae ua lanu samasama. O loʻo ufiufi i le lanu enaena.

O le tino e paʻepaʻe poʻo le kulimi-lanu enaena ma le manogi vaivai ma le tofo ma le oona.

O tagata e pipii i taumafa taumafa, o anufe anufe anufe e lelei atoatoa ia latou meaʻai. Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o anufe anufe, pe faapefea ona faamamago, faʻamaʻalo ma ola i totonu o ato.

E masani ona feiloai tagata nonofo i Europa ma Amerika i Matu i luga o le fafie laau laʻau. O le vaitaimi o lona fuaina mai e umi - amata ia Setema ma faaiuina ia Tesema.

Na o tamaʻitaʻi talavou e talafeagai lelei mo meaai, aʻo matua matutua e matua vaivai. I le tele o punaoa, o le galo ua manatu e le mafaamatalaina.

Golovach giant

O le igoa faasaienisi o lenei sui o le aiga siamupini o Calvatia gigantea. O le mushroom e lauiloa foi i lalo o igoa o se timuga tele, o se Langermania tele. O se tino tele o fualaau aina i le foliga o se polo po o se fuamoa e tusa ma le limita o le 0.5 mita. I tala talavou e foliga papaʻe, ona liua samasama.

E oʻo i le iʻuga o le paʻu ua avea ma mea enaena. Aʻo tuputupu aʻe, e vaelua le tino ma faʻasaʻo le tama. Gleba e vali papaʻe. Mulimuli ane na maua e ia le lanu lanumoana ma le malu. E oo atu i le faaiuga o lona olaga, e liliu o ia i le enaena ma se vela olive.

O timuga tetele e masani ona oʻo mai i autafa o vaomatua, i fanua, togalaau, paka. Taumafa na o taulealea talavou.

Oona

Bitter (lat. Lactárius vafus) e aofia ai le aiga o russules. A o laʻitiiti, o pulou ei ai foliga o logo. I le aluga o taimi, latou te faʻasaʻoina, faʻalelei poʻo faʻavaivaia, i le tulaga o se faʻavao. I lapisi tetele e oʻo atu i le 4-10 cm le lautele. O lo latou pito i luga e ufiufi i se pu afi. Faʻavali i le lanu enaena ma se mumu mumu.

E te iloa? O fua ma fualaau aina o le ulu tele e faaaoga i fomaʻi ma agaifanua (fungoterapii). O le antibiotic Calvacin, lea o loʻo i ai le faʻasagaga, e faia mai ai. Na faʻamaonia ai foi mea e taofia ai le pulou ipu.

O le pulupulu o loʻo faʻapipiʻiina ma faigofie ona pala. Toeitiiti leai se manogi. O lona tofo e vevela ma paʻu. E laʻititi le vae, e oʻo i le maualuga o le 10 cm. E mumu le lanu. O foliga o le paʻu. E sau o ia i faamaumauga faifaipea.

E maua i le kamupani o conifers ma birches mai le taumafanafana i le autumn.

I le kukaina, e faʻaaogaina mo le faʻafefe ma le faʻamafanafanaina pe a uma ona faʻafefe muamua ae aveese le ita.

Maea moni

O le lagona moni (lat. Lactárius resimus) o se sui o le aiga Rulaula. E i ai le tele o synonyms i totonu o le au faila ma tagata saienitisi - paʻepaʻe, lanu, susu, pravsky, Agaricus, Galorrheus, Lactifluus resimus.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i ituaiga o lafumanu, aemaise lava, i le aspen, uliuli, faapea foi ma le aoga ma le leaga o le eleele eleele ma auala o le seleselega eleele mo le taumalulu.

O lenei mushroom e mafai ona tupu se lapoʻa lapoa e oo i le 20 cm. Ae ui i lea, o le tele o le laʻau - mai i le 5 i le 15 cm. I le amataga o le olaga, e iai lona foliga faʻalelei, e oʻo i le iuga o le fuaina, e faʻasaʻo ma mimilo i totonu o se fao. E pei ona taʻu mai i le igoa, o lona luga ua ufiufi i le fusi. E paʻepaʻe le paʻu ma se paʻu samasama.

E pala le tino, e le motusia. Paʻe papaʻe. E i ai sona manogi manogi ma le tofo. O le vae o le uta e le maualuga - e oo i le 7 cm. E tupu aʻe i le foliga o se palanikete o le paʻepaʻe poʻo le samasama samasama. O totonu e leai.

I lalo o le ufiufi o ni pepa masani o lanu samasama poʻo le kulimi.

O le tagata moni e masani lava ona maua i le fegalegaleaiga ma le birch i le tele o vaega mai ia Iulai ia Setema. Maota - Belarus, Rusia.

E naʻo totonu lava o atunuu o le Soviet Union muamua e aina ai - o le mushroom e faʻaaogaina mo le salting pe a uma ona ave mo se aso. I le itu i sisifo o le mana o loʻo i ai le tulaga e le mafaamatalaina.

Aspen laupapa

Musuva ma se pulou, e oʻo atu i le lautele mai le 6 i le 30 cm. O le igoa faasaienisi o Lactárius controversusus. Synonyms - poplar, whitefish. A maeʻa foliga mai o le mushroom, o le pulou o loʻo i ai se foliga faʻapitoa, ma se malologa i le ogatotonu ma pito faʻataʻoto i lalo. A o tuputupu ae le itu, ua amata ona felelei.

E gagau le tino, paʻepaʻe. E i ai fua manogi ma le malosi i le tofo.

O le maualuga pito i luga o le 8 cm. O lona pito i totonu e paʻu, paʻepaʻe paʻepaʻe, ma e ono i ai se lanu piniki. Faʻataʻoto i le faʻavae. O le laupapa Aspen o se tagata e le masani ai i vaomatua o loʻo tele ai aspen, willow, poplar, o loʻo i totonu o le vasa o le tau. O le vaitau o lona fuaina i le ogatotonu o le taumafanafana - o le ogatotonu o le autumn.

Used for salting, frying and boiling.

Paʻu lanu moana

O le lanu po o le meaʻai, gypsy, svinoril (Latina) Lactárius nécator) e oʻo mai i le tele o vaʻaiga o vaomatua vaeluaina. O se mushroom ma se pulou lapoa, e oʻo ile laulima mai le 7 i le 20 cm. I le vaitau timuga, ua lilofia ai lona eletise o le olive i le uati. O le pulupulu o le tino o le tino e faigofie lava ona momotu, ae i le taimi lava e tasi e pala. Paʻepaʻe, ae pe a paʻu e mafai ona kiliva. O le manogi e toetoe lava a le mafai ona vaaia, o le tofo o se mea leaga.

O le pulou e tuʻuina i luga ole maualuga maualuga, o lona uumi e mafai ona oʻo i le 8 cm, ma le mafiafia - e oo atu i le 3 cm. O lona lanu e ogatusa ma le lanu o le ufi. O le fogaeleele e ufiufi i le pulou.

O nisi musika e amata ona aliali mai i le tautotogo. Saili mea e tutupu i totonu o Me.

I lalo o le pulou e masani ona fai, papatusi manifinifi e alu i luga o le vae.

O le faʻamalosia o le Black e tupu ia Iulai - Oketopa. I le kukaina, e faʻaaogaina mo le saling pe a maeʻa pe faʻavela. E i ai punaoa o loʻo faʻapea mai o lenei malie e aofia ai le mutagen necatorin ma e le mafai ona 'aina. E talitonuina o le mea oona, ao faʻaputuina le mea oona i totonu o le tino mo se taimi umi. E tusa ai ma isi faʻapogai, e le faʻamaonia le leaga o le nekatorin.

Na vavalo Dubovik

O Mottled Dubovik (lat. Bolétus erýthropus) e lauiloa i le au faipese o le "sailia filemu" e isi igoa: Dubovik o le fatu fatu-fatu, Poddubovik, boletus-grain-legged, bruise.

I le tagata matua, o le pulou o lenei sui o le malo mushroom e mafai ona oʻo i le 20 cm le lautele. E i ai foliga o se hemisphere, aluga. O lona tino e tele, o nisi taimi e ufiufi i le pulou. O le lanu e taatele i paʻu enaena ma le faʻaopoopoga o lanu enaena, olive, mumu. Pulp o se fua o le tino, samasama ma le leai o se mea. Pe a tipi pe tuai le lanumoana.

O le vae e maualuga tele - e oʻo i le 15 cm. Maʻi - e oʻo atu i le 4 cm. E i ai le foliga o se paʻu poʻo se pulou, o nisi taimi o paʻu. Le lanu samasama ma le mumu. Lafoaʻi i lanu mumu.

Hymenophore tubular. Ua valivali fulu i lanu samasama po o le lanumeamata. A paʻu, sui i le lanumoana. Mottled Dubovik - tagata faʻatoʻaga vaomatua ma taʻutaʻua ma laau faʻasoa i Europa, le Caucasus, Siberia. O le fua o le fualaau aina e umi, mai ia Me ia Oketopa.

Kuki e kuka ai, ona saunia lea o saula poʻo le itu ipu. Dubovik talafeagai mo le faʻamago.

Chanterelle black

O le isi igoa mo lenei chanterelle o le pu le fana (lat. Craterellus cornucopioides). O lenei mushroom ei ai lona fausaga faʻapipiʻi. E oʻo i le maualuga o le 5-12 cm. O le pulou o se mea faʻapipiʻi poʻo se faʻataʻitaʻiga e pei o se faʻaloloa i le ogatotonu ma o se pito i luga o le pito i luga. O le pito i luga i le lanu e uliuli ma le enaena. I le matua o le a toeititi lava uliuli. O le vaega pito i lalo e lanu enaena ma le enaena. O le paluga o le tino o le tino o le tino e malepelepe lelei. I tama pese pese ulauli, i le matutua - toetoe lava uliuli. O le manogi ma le tofo e faʻalogoina pe a uma le kuka.

O le a manaia le faitau e uiga i mea aoga o pese pese ma le auala e iloa ai se pese pepelo mai se mea moni.

Laititi laʻititi, vaʻititi lalo. E tutusa lanu e pei o le pulou.

I faʻavae eseese, o le black chanterelle e mafua mai i le mycorrhizal fungi poʻo saprophytes. E tupu i totonu o vaomatua faʻatasi ai ma laʻau po o laau eseese, o loʻo maua i vaega maugā o vaʻalele lelei o le Northern Hemisphere. O le vaitaimi o le fuaina mai e umi se taimi - mai ia Iulai ia Oketopa.

I le kukaina, faʻaaogaina na o se fagu pulou, o le vae e le talafeagai mo meaai. I totonu o Europa, o le black chanterelle e aʻafia i musika. O loʻo kuka, falai, uʻu, mago.

Pepa Mushroom

O le fasi mushroom (lat. Chalcíporus piperátus) e lauiloa foi e isi igoa e lua - lautusi mumu, moli. O se sui o le aiga o Boletov, o se ituaiga o tagata. O lona pulou e lautele-mai le 2 i le 7 cm le lautele. E masani ona enaena, ae e mafai foi ona mumu, enaena. O le foliga o le fusi uamea. Faatasi ai ma le matua e alu i luga. Faʻafiafia, faʻafefeteina faʻapipiʻi i luga.

O le aano e lanu samasama. I luga o se taʻusalaga e mafai ona faʻailoa. A mūmū mumu. O lona tofo e vevela, pei o le pepa. O le manogi e toetoe lava a le vaaia.

O le faʻapipiʻilalalo e alu i le vae. Pe a paʻu, o le a toe mumu le afifi. O le aʻa e i ai i le foliga o se paʻu vaiti, o le averesi aupito maualuga - 3-8 cm le maualuga ma le 0.3-1.5 cm le lautele. O lona lanu e talitutusa ma lena o le pulou, po o sina malamalama.

O le mushroom e faia se mafutaga ma conifers. E tupu taʻitasi pe i ni vaega laʻititi i le itū i mātū faʻatasi ai ma tulaga fesuiaʻiga talafeagai. E feiloaʻi faʻatasi ma ia i le vaeluaga o le taumafanafana i le ogatotonu o le taumalulu.

O le tele o faʻavae i luga o le mushroom autu e faʻavasegaina ai lenei mushroom e pei o se mea e mafai ona maua, ma fai mai e fetaui lelei mo le faʻamagoina, vela, teu ma le salting. Ae ui i lea, e talitonuina o loʻo i ai mea vevela e faʻapipiʻi i le tino ma faʻaleagaina ai le gaioiga o le ate.

Paʻe paepae ma enaena

Eleʻele paʻepaʻe-lanu enaena (Tricholoma albobrunneum) e aliali mai i se pulou lanu enaena po o le lanu enaena i le tino o le hemisphere ma le diamita o le 4 i le 10 cm. Aʻo alu, e saʻo le pulou ma ua matala pe pala. O lona pito i luga o loʻo ufiufi i vavave e tutusa ma fua. I le vaitau timuga e ufiufi i le pulou.

E taua! Talu ai o musika o se oloa lea e faigata ona faʻamaʻiina e le vaega o meaʻai, e le tatau ona faʻaumatia i le afiafi, ae maise lava aʻo lei momoe. E le tuʻuina atu ipu ipu masima i tamaiti ei lalo o le 5 tausaga.

Pulp tutusa lelei, paʻepaʻe. Talia ma sogisogi e leai.

O le vae o le tele o anufe e tupu i le 3-7 cm. I nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo i le 10 cm. I le faʻatusa e pei o se paʻu e faʻaitiitia i lalo. O le tele o ia mea e lamolemole, o le pito i lalo o le fibrous. E mafai ona ese le lanu - paepae i luga ma lanu enaena, enaena, mumu i le pito i lalo. I lalo o le ulu o loo iai pea papatusi papaʻe. O nisi taimi e ufitia ai i lanu mumu.

E masani ona faʻafeiloaʻi e le au suauu i le paʻepaʻe paepae-ryadovku i vaega. O fua o manu e aliali mai ia Aokuso - Oketopa. Nofoaga - toetoe o Eurasia.

I le kuka, o lenei mushroom e manatu lautele i le lautele. Manaomia muamua le fufuluina.

Lanu samasama ma le mumu

O le igoa faasaienisi o lenei mushroom o Tricholomopsis rutilans. O nisi taimi e maua ai foi i lalo o le igoa samasama lanu mumu, reddening ryadovka.

O le taimi lava e sau ai lenei laina mai le eleele, ona pulapula lea o lona pulou. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, e faʻasaʻo ma oʻo atu i le 7 cm le lautele. O lona paʻu e le manaia, lamolemole, samasama-lanumumu poʻo samasama-lanu moli. Faʻasalaga faʻasaga i sikula o lanu violē po o le paʻu ma se lanu uliuli.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia ituaiga o laina e pei o eleele, paʻepaʻe, samasama-enaena, lanu enaena ma le poplar, ma ia aoao foi pe faapefea ona piki laina.

O le pulupulu o le tino o le tino o le tino. Valiina i le samasama. O lona tofo e le mafaamatalaina. O le manogi e afaina. O le ufiufi o loʻo uʻuina se vae maualalo, mafiafia - 5-7 cm le maualuga ma le 1-1.5 cm le lautele. I le foliga, o loʻo i le foliga o se paʻu ua oʻo i lalo. O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻafefe. Le lanu samasama-lanumumu, ma fua.

I lalo ifo o le pulou o papatusi lanu samasama.

O lenei sui o le aiga rynovkovy o se malo e le masani ai i vaomatua. O se puipuiga. Faʻaalia i laupapa mate mai ia Iulai ia Oketopa. O le ryadovka samasama-lanu mumu-lanu e le o lauiloa i le moa mushroom. E toatele e manatu e le mafaamatalaina. O i latou e 'ai, masima ma marinate. Faʻapotopoto i na o se talavou.

E te iloa? I le amataga o le XXI senituri, na faia ai e se saienitisi mai le Iunivesite o Hokkaido Tosiyuki Nakagaki se suega lea na ia taumafai ai e saili pe mafai ona maua se selu suka i se paso. O se taunuuga, na ia oʻo mai i le faaiuga e mafai e le mycelium ona aoina faʻamatalaga e uiga i lona siʻosiʻomaga, saili po o fea oi ai, ma faʻasalalau lenei faʻamatalaga i "fanau".

Fafaga tele

Svinuha, poʻo le giant ryadovka (lat. Leucopaxillus giganteus) - o se mushroom lapoa ma se pulou e tusa ma le 30-30 cm le umi e pei o se faʻavao ma se paʻu e lalaga papae. O le pulou o loʻo i luga o se vae sinasina papaʻe - e oʻo i le 3.5 cm le lautele. O loʻo i ai le foliga o se paʻu ma se pusa papa. E maualuga le 4-7 cm.

O le tino e paʻepaʻe, ma le manogi manogi, le tofo.

I lalo o le pupuni e masani ona faasolo ifo i lalo papatusi. E papaʻe i sui talavou, kulimi i mea tuai. O le tamaitai Svinuha e tupu i Rusia, i le Caucasus. E tupu i vaega, e mafai ona fausiaina "liʻo vavalo".

E faʻaaogaina e Cooks i na o mea e kuka pe kuka.

Toileta nofoa

Ear of one (lat. Lactárius flexuósus) e manatu o se syrolic. O se mashroom e tele-siʻosiʻomaga ma se pulou, e oʻo atu i le 5-10 cm le lautele. E faʻatautaia i sui talavou, ma mulimuli ane avea o se foliga e pei o le faʻafoe ma se faʻafefeteina. O lona lanu e sinasina i le piniki, lanu viole po o le lanu enaena. Atonu e aofia ai liʻo pogisa. O le tino o le tino ua i ai le tino paʻepaʻe. E maua ai le sua suamalie. Smell i se fua o fua.

O le vae e valiina le leo i le pulou. Имеет высоту до 9 см и ширину до 2,5 см. По форме напоминает цилиндр. У молодых представителей она плотная, в старости становится полой.

Под шляпкой размещены нечастые пластинки жёлтого цвета. В начале жизни гриба они приросшие, затем нисходящие. С июля и по октябрь серушка появляется поодиночке либо в группах в лесах, где преобладают осины, берёзы. Грибники также знают её под именами подорешница, подорожница, млечник серый, груздь серо-лиловый. Faʻapotopoto mo le faʻafefe.

Blue lanu lanumeamata

O le Stropharia aeruginosa o se mushroom laitiiti e iai se paʻu e tutusa ma le 3-8 cm le lautele. O lona ata o loo valiina i le lanumoana lanumeamata. O le paʻu e susu ma paʻepaʻe. Tuʻuina i le ocher.

E i ai i le tino se lanu lanumoana lanumoana pe lanumeamata, o se manogi le lelei ma se mea oona. O le fulufulu vae e oʻo i le 12 cm le maualuga ma e oo i le 2 cm le lautele. E pei o se pulou, e paʻemeʻe, faʻafefe. O loʻo i ai se mama mama.

I lalo o le laulau ulu o loʻo tuʻuina i luga o le vai. O papatusi e masani ona faaopoopo i le vae. E valiina i lanu uliuli po o le lanu uliuli.

E mafai ona maua musasusu i luga o pamu, i le vao, i luga o le palapala ua tumu i humus. E tupu i totonu o vaomatua o Eurasia ma Amerika i Matu.

E mafai ona 'ai i le masima ma le tao, ae e manatu e leai se aoga.

Laulaina Matagofie

O le isi sui o meaʻai e masani ona maua, o le Russula rosacea. E i ai se pulou faʻafefe 10 cm i le isi itu, vali i le mumu mumu. A o atiina ae, o le pupuni e saʻo ma muamua e pei o se hemisphere, ona amata ai lea ona faalililua, o sina mea itiiti na tupu i le ogatotonu.

Faitau pe o le a le russula e foliga ma po o le a le ituaiga o faanatinati.

I le aluga o taimi, ua leiloloa lona lanu, lea ua liua. I lalo o le popo o loʻo i ai se tagata e faʻapipiʻi paʻepaʻe pe kulimi mūmū.

O le pulupulu o le russula matagofie e papaʻe ma e papaʻe. O lona sogisogi ua faʻailoaina. E i ai le ita i le tofo. O le au e puupuu - e tupu aʻe i se maualuga maualuga o le 4 cm. I le tele o puloʻu e saʻo, ae e faʻafefe foi. E sinasina i le lanu, o nisi taimi ma se lanu piniki.

E masani ona maua i totonu o vaomatua ia mea e gaosi ai mashroom mashroom, i laau vao, ae o nisi foi taimi i totonu o togalaau. O le vaitau o le fausiaina o le taumafanafana ma le autumn.

I le kukaina, e saunia ai se russula matagofie ma isi pulou pe tautua i totonu o se vasa uaina. Naʻo ia lava, e leai se aoga.

Blackening Russula

O lenei mushroom i totonu o le encyclopedias o mushroom pickers e mafai foi ona maua i lalo o le igoa o le eliuli podlozhdok. I le Latina o lona igoa e pei o Russula nigricans.

O se lapisi lapoa lenei ma se pulou e 5 i le 25 cm le lautele. Pe a aliali, o le pulou e vali paʻepaʻe, ae mulimuli ane fuliuli ma uliuli.

O le paluga o le tino o le fua o le tino e faigofie ona momotu, ae o le mea e le lelei i le fua. Le lanu paepae. Pe a vaelua le tipi. E manaia le tofo, ae o sina malie laitiiti. E manaia le manogi, e ui e faigofie ona le iloa. O le vae e oʻo i le 10 cm. I le foliga, e pei o se paʻu. Le lanu enaena.

O Hymenophor i lenei russula o se moli. O papatusi e seasea, paʻepaʻe, gutu le taimi. Sa i ai ni faʻataʻitaʻiga ma papatusi uliuli.

Ina ia aloese mai le oona malosi ma e oo lava i le oti, ia e iloa pe faʻapefea ona e faʻaaoga metotia a tagata e mafai ona e siaki ai pulou mo le manava.

Faʻatinoina i nofoaga e iai tulaga fesuiaʻi ma le itu sisifo o Siberia. E amata le suamalie i le taumafanafana ma faʻaauau seia oʻo i le malulu.

Na o sui talavou e talafeagai mo meaai. E 'aina i latou e kuka ma faʻafefe.

Morel conical

O le Moricala conica o se mea manaia i foliga o mushroom ma se ufifatafata o foliga. O lona pulou e gaugau, cellular, e oo atu i le 9 cm le maualuga i foliga o se uumi lanu enaena ma se lanu samasama po o le uliuli. O lona totonu o loʻo avanoa.

Laʻau i le foliga o se paʻu, 2-4 cm le uumi, mumu. O le fogaeleele e ufiufi i lalo. Le lanu papaʻe, samasama, lauulu, lanu enaena.

O le tino e matua leaga lava. Masalo e papaʻe pe kulimi kirimulu. E leai se faʻaletonu ma e leai sona aoga. O le tele o le taperi e faasino i puna o saprophytes. O le vaitaimi o le faʻamalosiaga e pa'ū ia Aperila - Iuni. E seasea lava. Nofoaga - vaomatua, paka, togalaau.

Cook Cook, fry and dry after a preliminary heat treatment.

Morel pulou

O lenei mushroom, e pei o le muamua, ei ai se tino o fua o fualaau suamalie ma se pulou faaofuofu e nofo i luga o le ala. Le tele o le pulou e laiti - e oo i le 5 cm le maualuga ma e oo i le 4 cm le lautele. O lona lanu e faalagolago i le mea e tupu ai le mushroom ma i le a le laasaga o le atinaʻe. Atonu e lanu enaena, enaena, lanu samasama, pulu. Ua gaugau lona pito. E vave ona malepe le tino. E leai sona tofo faapitoa. E i ai le manogi o le manava.

O le vae e oʻo i le 11-15 cm le umi. I le talavou, e sinasina ma se lanu samasama ma e pei o le fugafulu, i le matua o le ocher ma le pala.

Nofoaga - o nuʻu o loʻo i ai se tau le lelei i le Northern Hemisphere. O le mushroom e sili ona fiafia i vaomatua ma vaomatua, vaʻai latalata ile vai. O musika e oʻo mai i vaega tele o pulou pulou, ma numera 50-70 kopi. O le fua o le fualaau aina o Aperila ma Me.

O nisi punaoa ua faapea mai o lenei mushroom e le mafai ona afaina ma mafai ona mafua ai le oona. Ae ui i lea, e masani lava ona taʻua o le taumafa masani, tuʻuina atu fautuaga ile togafitiga muamua.

Tinder is sulfur-yellow

Polyporic sulphureus (lat. Laetiporus sulphúreus) e le fautuaina mo le faʻaaoga soo, ona o loʻo i ai le faʻamaoniga o lona toʻilalo. O fua o le palu parasite e le maualuga maualuga i luga o laau poʻo luga foi o pamu.

I le taimi muamua e pei o lanu samasama poʻo moli. A o latou atiina ae, e tutusa i latou ma le taliga - o ni nai ulu-ulu, 10-40 cm le lapopoa, i foliga o fusi e ola faatasi. O lenei "mamanu" e mafai ona mamafa i le 10 kilokalama.

O o latou tino e suamalie, vaivai, vaivai, ma le le manogi ma le manogi. Le lanu paepae. O le vai o loʻo i totonu o lenei fagu o loʻo i foliga o lanu samasama 0.2-0.4 cm le umi.

O le lanu lanu samasama o loʻo i luga o le tele o fualaau aina, fualaau 'aina, laau faʻasoa. Faatulagaina ia i latou mai ia Me ia Setema.

E tau e tusa ma le 40 minute e faʻapipiʻi ai lenei mushroom. Naʻo faʻamatalaga fou e talafeagai mo meaai. E falaiina, kuka, kuka, suamalie.

Faʻasologa o le faʻasologa

O le scaly makle grinder (lat. Polýporus squamósus) e lauiloa i tagata e teu ai mashroom ona o lona salalau lautele. O fualaau aina e maua i lalo i laau. Muamua, o loʻo iai foliga o se fatugaʻo, ona - faʻagatua. E oʻo atu i le 30 cm le lautele e lanu samasama poʻo le lanu uliuli. O le pito o loʻo tumu i paleni lanu uliuli.

O le uʻamea o loʻo i ai se pulupulu pulumu lea e vaivai ma faʻafefeteina i fua faʻatatau.

O le vae o le fasipolo e oʻo i le 10 cm le umi ma e oʻo i le 4 cm le mafiafia. O lona lanu e paepae, i le pito e lanu enaena ma le uliuli. Ruby e oʻo atu i Europa ma le Iunaite Setete. E tele lava ina ola i le tautotogo i luga o ogalaau o laau vaivai, ae mafai foi ona tupu i le taumafanafana ma le tautoulu.

E 'ai naʻo meaai i le taimi o se talavou. E mafai ona 'aina pe a uma ona kuka, faʻafefe ma gaosi.

Entoloma togalaau

O le entoloma clypeatum muamua e aliali mai i se pulou e pei o le logo, lea e iu lava ina suia i le fetaulaiga-ogatotonu ma le pito i lalo. O lona lanu e sui foi i le taimi - i le taimi muamua e sinasina ma le paʻepaʻe, ona avea ai lea ma beige po o le lanumoana ma le enaena, ma i le faaiuga o le olaga - e lanu uliuli. I lalo o le pupuni e lapopoa ma e le maalofia ni palanikeke, e faapipii i le maualuga o le maualuga o le ogaumu (e oo i le 10 cm) i le paʻepaʻe, piniki po o le lauulu ma se faavae malamalama.

O le pulupulu o le pulupulu e mafai ona faʻamalolo pe vaivai i le faʻatasi. E ia te ia se tofo mealy ma se manogi. E sinasina i lanu.

Faamasani oe lava i ni musika e le mafaamatalaina, e pei o musika, aseta, svinushki, ma le lasnoopyat.

O mea e gaosi ai musu, e pei o se tulafono, faʻafeiloaʻi lenei mushroom o loʻo ola i vaega. O loʻo nofo i vaomatua, e mafai ona ola i togalaau aina. O le vaitaimi o fualaau aina e pau i Me - Iulai. O totonu o le fale e pei o se mashroom e mafai ona maua mai i se togafitiga mediocre e faʻaaoga i le kuka mo le faʻavelaina, kuka, kukaina ma le faʻafefe. I totonu o Europa, ei ai atunuu o loʻo manatu ai o se mushroom lelei.

O le mea lea, na matou mafaufau na o nisi o masimoli masani. O le mea moni, e sili atu. E tasi le mea e tuufaatasia ai i latou uma - e tatau ona kuka muamua aʻo leʻi faʻaaogaina ina ia aveesea ai le tofo le lelei ma manogi ma ia leai ni mea e le fiafia ai mai le gastrointestinal tract.

Vitio: musika suamalie