Faatoaga faatoaga

Yurlovskaya ituaiga o moa

I aso nei, o faifaatoaga moa e maua le avanoa lelei e filifili ai mai le tele o ituaiga o moa. Ae maise lava o le au popoto lauiloa.

I a matou tusiga o le a matou faʻamatalaina atu lenei ituaiga faʻasologa, taʻu atu ia te oe uiga o le fafagaina ma le tausiga.

Tala faasolopito

O le vao o le Yurlov e le o se tasi o na ituaiga na gaosia faapitoa mo le maua o le mamafa poʻo le gaosia o fuamoa. O le taunuuga o le fausiaina o lenei manulele o le alofa lea o tagata mo le moa.

E taua! I le vaitau o le molimauina o le vaitau, lea e tusa ma le 4 masina, e tatau ona aofia ai i le taumafataga i le tele o mea e mafai ona gaosia i minerale ma vitamini.

O se uiga iloga o le fatuga e maualalo, leo tele ma umi le umi o pese.

E pei ona molimauina i tusitusiga o le amataga o le 20 seneturi, na osofaʻia nisi o sui i la latou pesega: na faalogoina lo latou leo ​​i le itumalo mo se taimi umi, ma i luga o le tala na oʻo i le 22.

Vitio: usu pese Yurlov roosters

E mautinoa lava e le o iloa tonu le auala na aliali mai ai lenei ituaiga. E ui i lea, e tusa ai ma nisi o manatu, na tulai mai ona o se taunuuga o le feteenai o le taua ma le atunuu - aemaise lava, bram ma kokhinhin.

E le gata i lea, na faataatia le tutusa i le va o le ituaiga o chicken Yurlov ma le tele o nuu o loo i le Kursk ma Oryol gubernias i le faaiuga o le 19 seneturi.

Uiga ma uiga

O lenei ituaiga e iai ona foliga faʻalelei faʻapitoa ma o ona lava uiga lelei. Matou te fautuaina ina ia faamasani ma i latou.

Faʻaaliga

O tagata pepese o loʻo i ai se faʻaloloa, o loʻo i ai ni foliga faʻamaufaʻailoga ma o loʻo faʻatulagaina ai le tino, lea na o le faʻamaonia ai o latou auai fagatuaga faaleaiga. O le nofoaga o le ua ma le siʻu i le itu taumatau i le tino. O le fatafata o loʻo i ai se foliga lapotopoto, ua lelei ona atiaʻe. O le pito i tua o loʻo i ai foi lona foliga atoa. O apaau e tutusa le umi, e masani ona fetaui i le tino.

O pusi ma moa, ona o le umi o le ua ma vae, e foliga manaia ma maualuga. Paws o lanu samasama, moli pe lanu enaena. O tama taʻitoʻatasi e faʻasalaina e le tele o sosoʻo ma sisi. O le ulu e lapopoa ma lautele, o loʻo i ai se lanu mumu, i le leo faʻatasi ma le tautaliga ma le taliga. E le tele ni atigipusa, lapotopoto. O le selu o loʻo i ai se paʻu-e pei o le rose-pei o le pepa. O le faʻailoga autu o mata e manino lelei matala ma le i ai o se manava malosi, lautele ae puupuu. O le tele o taimi e samasama-uliuli pe enaena. O fulufulu atonu e ese lanu. O le tele o taimi latou te mama, siliva, enaena poʻo le uliuli.

Faamasani oe lava ma sui o ituaiga o moa o fuamoa, aano o manufasi, aano o manufasi-fuamoa, teuteu, fetoʻi tau.

Uiga

O i latou oe mananao e fanauina lenei manulele e tatau ona saunia mo mea latou te maua matua faigata. Latou te malolosi, ita vevesi, le mautonu. E leai ni paluga, e leai ni moa o le a talia le mea moni o tagata mai fafo o le a tulaʻi mai i lo latou teritori.

I le tele o tulaga, o le malosi faaletino e faʻaaogaina e foʻia ai feeseeseaiga uma. Mo le mafuaʻaga lenei, e taua tele le faʻamaualuga o le mataupu o le tufatufa atu o tagata taitoatasi ma aiga, o le a leai se manua ma ni faʻafitauli i luga o le moa.

O le isi itu o lena mea e le mafai ona taofiofi e le au taufaaleaga ae le pepese. E mafai ona e faʻaumatia le uati o le faʻamalo, pei o le leo o le manulele o le a faʻalogo i totonu o le laina 10-20 mita.

Hatching lagona

O loʻo i ai nisi o mea faʻapitoa e fesootaʻi ma le fausiaina o lenei ituaiga. E i ai i poula se atamamai o le mafaufau, ae ui i lea, i nisi o tamaitai atonu e le o faailoa mai i le 100%.

Ina ia faʻamalosia le faʻaleleia, e tatau ona faʻapipiʻi fautuaga nei:

  • E taua tele le faia lelei o aiga. 12-20 moa e manaʻomia le 1 moa;
  • filifili manufeʻa mo le faʻatoʻaga e tusa lava po o le a lo latou phenotype - o le fanau e tutusa lanu, e te le manuia. E tusa ma le 50% o moa e mafai ona maua le lanu o matua, o le afa lona lua o le a eseese i le lanu o fulufulu;
  • pe a filifilia ni siliva, e tatau ona tuʻuina atu i tagata taʻitoʻatasi e mafai ona pepese umi ma maua se ata matagofie o le leo. Ina ia mafai ona faʻasaoina ia pese pese, e taua le filifilia o manulele e maualalo le timu i totonu o moa;
  • o le sui sili o le lafu matua o le moa, o le na amata ona tosina lona loto i le maea ai o le tausaga e tasi;
  • Ona o le tele o le mamafa o matua, e masani lava pe a uma ona iloa mai moa "meli" i moa, manua ma fulufulu filifilia. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina e ofuina ni ofu faapitoa i luga o latou - puʻuvaevae.

Faʻailoga mamafa

Yurlovsky hens - nai lo manulele tetele. O le mamafa o se taʻalo matua e 6-6.5 kilokalama, ma moa - 4 kg.

E te iloa? E na o le pau lava le mea e oso ai pou. E tusa lava pe ua oʻo i le taimi e gata ai le tuʻuina o fuamoa, o le a faʻatali le manulele seia oʻo mai le aso pe a oʻo mai moli.

Lafoaia o fuamoa ma le fuaina o fuamoa

O foliga vaaia o moa o lo latou e le mafai ona tupu le matutua aʻo leʻi oʻo i le 8-9 masina. E faʻaaoga lenei mea i le toetoe lava o tuai o le tauvaga. Talu ai ona o le tele o le mamafa ma le faʻalavelave faʻalavelave o le faʻavae o maso, o le tamaititi e tupu lemu atu nai lo isi ituaiga.

Saili le mea e fai pe a fai e le o gaoioi lelei moa, ave fuamoa laiti, fufulu fuamoa, ma fuamoa lelei ma fuamoa.

O le fuamoa o fuamoa e matua taliaina. I lenei tulaga, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le numera o fuamoa, ae i le mamafa o le mamafa, o le 70-75 g. Mo le tausaga, e mafai e le moa ona gaosia le 130-180 fuamoa.

Meaʻai

Ina ia faʻamautinoa le tele o fuamoa gaosia ma le lelei o le ola o manulele, e tatau ona tausia lelei meaʻai. Mafaufau pe o le a le meaai e taliaina mo talavou ma e mo manu matutua matutua.

Talavou

  1. O le taimi muamua e fafagaina ai le tuputupu aʻe o le tamaititi ina ua maeʻa le susu ma ua faʻafeiloaʻi atu i le fale.
  2. O le oloa muamua e tatau ona 'ai e chicks o se fuamoa ua tunu. Ma naʻo le aso lona tolu e mafai ona e avatu ai tamaiti cereal, fuga, cheese cheese ma paluga eleele.
  3. O le vaitaimi mai le 2 i le 6 masina e faapitoa, talu ai o le taimi nei o loʻo i ai se tuputupu aʻe malosi o moa. E taua tele le tuʻuina atu ia i latou o meaʻai lelei, ma le faʻaaogaina o minerale i aso taitasi io latou tino. O meaai autu e tatau ona fafagaina.
  4. Gagana ma fualaau faisua e tatau ona i ai i le taumafa o pepe, faʻamautinoa le masani o le gaioiga o le vaega o meaʻai.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le saʻo lelei o le fafagaina o moa i aso muamua o le olaga.

Palu matutua

Mo moa fefaʻatauaʻiga mo pisinisi, o lenei ituaiga e matua le afaina lava, e pei ona manaʻomia e manu felelei se tele o meaʻai, lea e le aoga ai. Mafaufau i mea e tatau ona ulu i totonu mafuaaga o tagata matutua i le taumafanafana ma le taumalulu.

  1. I le meaai e tatau ona i ai le tele o saito, avo, sana, pi ma soya. O aso uma, e tuuina atu ai se moa 150 g, ma se moa - 100-120 g.
  2. I le taumalulu, e tatau ona faaopoopo faʻalua i le vaiaso i le lisi o meaʻai vao. E taua foi le tuʻuina atu o laulaʻau manulele ma fualaau faisua. I le vaitau o le taumalulu, e tatau i le tasi tagata ona 'ai 100 g fualaau faisua i le aso.
  3. O aso uma lava e tatau ai i le manulele ona 'ai meaai e aofia ai aʻafiaga. E i ai i ilo ma anufe, iʻa, meaʻai, kisisisi.
  4. I le taimi e tuʻuina ai, e taua le i ai o penisina ma lauulu i le meaʻai. I isi vaitau, e tatau foi ona i ai i luga o le lisi, ae i ni vaega laiti.
  5. I le tau vevela, e aoga le avatu i le manulele le tele o lauusiusi fou.
  6. I le taumafanafana e taua le faʻamautinoa o le manulele na inu le tele o vai, talu ai ona o le faʻamalaina o le a avea ma mea e vaivai ma vaivai.
Aoao atili e uiga i meaʻai o le tuʻuina o laumei: kuka i le fale, le fua o le fafagaina i aso taʻitasi, vitamini mo le gaosiga o fuamoa.

Tuutuuga o le taofia

I le faaopoopo i meaʻai talafeagai, e aoga le tausia o moa tausiga lelei.

Manaoga mo le potu

O le maualuga o le taumafanafana mo mea o manu felelei o le 12 ° C. E taua le faʻamautinoa le tafe o le ao mo se vaitau 13-14 itula. E taua le faʻamautinoa e leai se ata, ae tatau ona i ai le vaalele. I le telē, e tatau ona e filifili se potu e 0.5 kup. mita

E taua! Aua le faʻatagaina le susu susu - afai o loʻo i ai i taimi uma i le susu susu, o le a fesoasoani i le atinaʻe o necrobacteriosis, coccidiosis ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le avea ai ma se mea faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se moega e le mafai ona suia, mo le gaosiga o le a e manaʻomia ai le peʻa, vaovao poʻo le vao. E lelei tele i latou latou te gafatia uma lava soʻo. Aumai le fafie e manaʻomia faalua i le tausaga. O le mama e tatau ona taofiofia i totonu o le fale, ma e tatau ona faataatia le laumei i luga o le fola, lea e mafai ona taofia le atiina ae o sigi ma mea leaga meaola.

Aoao atili e uiga i le faʻaleleia o fale mo moa: faʻavae mo le filifilia ma le faʻatauina o se moa moa, faʻaleleia e le tagata lava ia ma le faʻaleleiaiga o le fale (faʻapipiʻi ma faʻaoga).

Savalivali laufanua

Sui o le ituaiga Yurlovskaya alofa saoloto, ma ina ia mafai ei latou ona lagona le mafanafana, e tatau ai ona fausia se laufanua savali mo i latou, lea e puipuia e le pa ina ia le mafai e le moa ona aluese mai fafo. Faʻafetai i lenei teritori "faaopoopo", o le a mafai e manufelelei ona alu e savalivali i soo se taimi.

Fafaga ma tagata inu

E taua le fausiaina o fafaga ma meainu mo manufelelei. Mo sui taitasi e tatau ona vaevae le 10 cm mo meaai ma le 2.5cm mo le inu. E tatau ona mamanuina le fafagaina i se auala e le mafai ai ona latou fafagaina pe faʻasalauina meaʻai. E tatau ona faʻatumu i le tasi vaetolu. O meaʻai minerale (atigipusa, penisina, maʻalaʻau, kalaupapa) e tatau ona tuʻu i le faletalimalo fafaga.

O le ipu pusa e mafai ona eseese.: masini vevela, alofilima, togi. E tatau ona taumafai e faamautinoa o le a le pipiʻi le vai i luga o le fola ma le ipu inu e le afaina i le paʻu.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O lenei ituaiga e le fefefe i le malulu ma le malulu, e mafai ona latou faʻaaluina le taumalulu i totonu o le fale, e tusa lava pe leai se mafanafana. Ae ui i lea, e tusa ai ma le au faifaatoʻaga, o loʻo faʻapupulaina onsini i totonu o se potu vevela, o lea latou te taumafai ai e faʻamautinoa se faʻalauiloa o le vevela o + 10-12 ° C.

Faitau foi e uiga i le tausiga o moa i le tau malulu, o le fausiaina o se moa vao veve coop mo 20 moa, auala e vevela ai le moa.

Faʻamatalaga ma faʻatagaga o le faʻatoaga

O faʻamanuiaga autu o le faʻatoʻaga e aofia ai:

  • maualuga le fuamoa ma le gaosiga o manufasi;
  • le i ai o le lelei o aano o manu ma fuamoa;
  • le i ai o fuamoa tele;
  • maualuga le fua o le fausiaina o fanau, le gaogao ma le ola o fanau;
  • lelei faʻamaʻi i le tele o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma vaivaiga o mea nei:

  • o le i ai o le faʻamalosi i le au faʻaupu;
  • tuai ona gaosia oloa;
  • le manaʻoga mo nofoaga tetele tausiga;
  • meaʻai laititi o manu.

E te iloa? E le popole tamaiti pe o latou fua latou te puʻeina, a latou lava poʻo isi, latou te tosoina mea uma e aunoa ma se totogi.

Vitio: chicken breed yurlovskaya vociferous

Yurlovskaya ituaiga o moa: iloiloga

I Yurlovskie o lē na aumaia ma Orlovschiny, Voronezh, Belgorod na amata ona pepese muamua nai lo le 7-8 masina, na amata ona usuina pese sili i le tausaga. Ina ua amata le pese a le moa i le taimi lena ma o le fugalaau e sili ona lelei, e masani lava ia Ianuari Fepuari (i le masina o Ianuari-Fepuari) ona faavaivaia ai lea o le pese i totonu o le taʻavale ma ua toetoe lava a mou ese atu i le taumafanafana, pe na latou usuina se pese puupuu pe le atoatoa foi ma le fua o fuamoa i moa. 10-20% na sau, ae na faaauau pea moa fuamoa ma maeʻa i le faaiuga o le taumafanafana.
Evgeny Bazarkin
//fermer.ru/comment/1092503#comment-1092503

Yurlov vocal breed e le fetaui lelei mo le fafagaina o tagata, ae afai e te manao e maua ni fuamoa lapoa ma e fia faalogo i le pese umi i le taeao - o nei manulele e lelei mo oe. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le maualuga o le gaosiga e mafai ona ausia na o le fafaga lelei ma le tausia o tagata taʻitoʻatasi.