Musika

Manua o le anufe anufe: ituaiga, faʻamatalaga

I totonu o le vaomatua ma le laasaga Steppe, o nisi taimi e mafai ona e maua ai pulou pulou ei ai foliga ese, ma e le eseese i le telē tele. Latou te ola i luga o laau mate pe lata ane i meaola manu.

O le asō o le a tatou mafaufau ai i sui o le aiga ua vavae ese nei otaota: o latou foliga, o fea latou te feiloai ai, ma pe mafai ona 'aina.

Paʻepaʻe

Faʻaaliga. O le ufiufi o loʻo i ai le foliga o le ovoid elonoa i le taimi muamua, ma ua faʻalanu ma foliga foliga pe a maeʻa. O le maualuga e ese mai i le 5 i le 20 cm, o le lautele e mai i le 5 i le 10 cm. E vali paʻepaʻe poʻo le grayish, ma le lanu moana o le laiti laʻitiiti e iloa i luga o le paʻu. O le pito i luga o le pulou atonu o le lanu enaena. O le tino e paʻepaʻe, e leai se tofo faʻamalosi pe manogi. O papatusi o pulou laiti e matua papaʻe, lautele, ma fuafua saoloto. A oʻo i le paʻu, latou te muamua liliu i le piniki, ona faʻamaʻeneʻa atoa lea i le faagasologa o le faʻaogaina o oe lava ia. Coprinus comatus O le umi o le vae e mai le 10 i le 35 cm, ae o le vaega vaaia e le sili atu i le 10 cm le umi, talu ai o le 2/3 o vae o loʻo natia i lalo o le pito o le pulou. O le lanu e papaʻe, faʻapoto i totonu. O le faʻavae o le aʻa, lea o loʻo i totonu o le eleele, o loʻo mamafa.

O fea o loʻo tupu. E maua i totonu o le sone o le Northern Hemisphere. E sili le fiafia i eleele humus, ma e tupu tele i luga o fanua ma latalata i faatoaga. E faigata le faʻafeiloaʻi o se paʻu paʻepaʻe i totonu o le vaomatua, ma e mafai ona latou aliali i luga o fanua ma faʻapala. E taua tele mo le malie o le meaʻai e mauʻoa i meaola poʻo meaola o totoe. Taimi masani ma le faʻalelei. Paʻu paʻu paʻepaʻe e oʻo mai ia Mati, ma e mou ese atu mai le fanua i le faaiuga poʻo le ogatotonu o le autumn (faʻalagolago i le itulagi). O 'auʻamu e faʻaputuina i luga o eleele mama mai uta ma atinaʻe eseese. O le seleseleina e faia pe a uma le timu, ona o le tino o le tino e tatau ona talavou ina ia mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe.

I le tautoulu, e mafai ona e aoina mai ni anufe suamalie e pei o le sop, mushrooms mushrooms, mushrooms susu, faamalu, laumei, chanterelle, pata, boletus, agani o le meli, boletus, boletus, boletus gum, tiliva.

Tuutuuga o le faaaogaina. Manatua, o lenei mushroom o le e mafai ona faʻaaogaina uma lava, sei vagana ua matutua le tino. A maeʻa, e leaga tele le 'ai o le vao. O le ituaiga o meaola e faʻamaonia e le mea moni e faʻapea, pe a uma le matua, e amata ona eliina, ma tuʻuina atu ni mea faapitoa. O le iʻuga, e mafai ona manatu pala, puʻupuʻu pala, ma e le mafai ona saogalemu se oloa pala. E ui i lona malosi, e fautuaina e faʻapipiʻi meaʻai ao lei faʻaaogaina. A maeʻa lena mea, e mafai ona e falai, faʻamama, piko poo le piko. I le taimi lava e uma ai le seleselega, e tatau ona faʻaleleia tino o tino i le vave e mafai ai, talu ai o le faʻagasologa o le faʻaogaina o le tagata lava ia e le gata i le maualalo o le vevela. E taua foi le manatuaina o faleteuoloa ma isi pulou e le mafai ona teuina ma teuina, a leai o le a latou amata foi ona pala.

E taua! O punaoa tuai e faailoa mai ai o se paʻu paʻepaʻe e ono mafua ai le oona pe a 'aina i le ava malosi. O se sese sese lenei.

Vitio: paʻu papaʻe - o le a foliga e kuka

Snow paʻepaʻe

Faʻaaliga. O le pulou o le ovoid, laitiiti, e le sili atu ma le 3 cm le maualuga. I totonu o musipolo tuai ua avea ma logo-foliga poʻo le faʻamalosi. O le paʻu o le paʻepaʻe papaʻe, o loʻo tumu le pito i luga o le paʻu manogi e faigofie ona fufulu. O le tino e paʻepaʻe, manifinifi. I totonu o pulou tuai ua toetoe lava a toesea. O papatusi i totonu o fualaau aina suamalie e lauulu, ona liu uliuli ma avea ma vai. Ole tino manifinifi, e 5-8 cm le umi. I le pito i lalo o loʻo i ai se uiga o le fulafula. O le pito o le vae ua ufiufi i le paʻu paʻepaʻe tutusa e pei o luga o le popo. Coprinopsis nivea O fea o loʻo tupu. Talu ai o le paʻu paʻepaʻe o se puipuiga (e fafagaina i luga o tino ola), e tupu naʻo totonu lava o nofoaga e masani ona 'ai e povi po o solofanua. O fualaau aina e faia i luga pe latalata i le vao.

Taimi masani ma le faʻalelei. Fualaau suamalie i le taumafanafana ma masina o le tautoulu. Mususu oonao le mea lea, e le mafai ona aoina, tele le faʻaaoga.

O pulou e pei o pale toadstool, amanita mushroom, falcipods, puaa, o nisi ituaiga o govorushek, russules, ma pusa e lamatia mo tagata.

Hairy-legged

Isi igoa: fuga o le otaota fulufulu, o le tagata vavae vaivai. Coprinopsis lagopus Faʻaaliga. O le pulou e pei o se ulu i foliga, 1-2 cm le lautele, 2 i le 4 cm le uumi. E ulu atu musika laiti i le tulaga matua pe a mavae aso e lua, ona maeʻa lea o le tapuni. I sui matutua o le ituaiga, e foliga mai o le logo. O le peel o loʻo valiina i le lanu uliuli o le olive. O loʻo tumu le 'eleʻele i paʻepaʻe paʻepaʻe, o lea e foliga mai e mama atoatoa le mushroom mai se mamao. O le tino e paʻepaʻe, e matua manifinifi lava, e momotu i sina mea itiiti. O le umi o le lapoa mai le 5 i le 8 cm, faʻavave, e mafai ona punou i le faagasologa o le tuputupu ae. Paʻe papaʻe. I luga o le fogaeleele e tele paʻu paepae. O papatusi e vaapiapi, e leai se totogi, e lanu i le amataga, ona liu lanu uliuli ma paʻu. O fea o loʻo tupu. E maua uma i nofoaga tafafao i le mea o loʻo i ai i le gaosiga o meaʻai, ma i totonu o vaomatua vao. E mafai e le anufe ona 'ai le pala, e pei foi o le pala o lau paʻu.

E masani ona i ai se faʻafitauli i le faʻamaonia o le fuga, talu ai ona o le tino o le tino ma foliga o le decomposes i totonu o ni nai aso, o lea e matua faigata lava ona feiloai i le galu laiti.

E te iloa? E tele galulolo e maua ai faʻamalolologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu o le sigi-timu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi, ona o lona itu pito i tua ua matua le atoatoa, ma o loʻo faʻaalia ai foi mea e aʻafia ai siama.

Taimi masani ma le faʻalelei. Fualaau aina suamalie i le taimi o taumafa. O le taimi lava e mou atu ai otaota meaola, o le a le toe faia ni tino. O le vaitau tuputupu ae o le taumafanafana-autumn. Hairy vae aua le 'ai. E le faʻavasegaina le anufe o se mea oona, ae o le taimi puupuu o le soli, e mafai foi ona e faʻamaonia ai meaola laiti, o lea e sili atu ai le le lamatia.

Mea e fiafia e faitau ai: Manulele anufe o Ukraine: TOP-15

Fiafia

Faʻaaliga. O le pulou ei ai le foliga o se logo; i totonu o pulou tuai na avea ma se faamalu. O le lapoa e 2-5 cm, o le paʻu e lanu enaena ma se fulufulu lanu samasama. I luga o le fogaeleele ei ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe laiti i foliga o ni togitogi laiti. O le tino e paʻepaʻe, manifinifi, e leai ni mea, ae e mafai ona ola. Vaʻa 4-8 cm le uumi, matua manifinifi, afu, pala. O le luga ua paʻepaʻe paepae, lamolemole. O papatusi e papaʻe, manifinifi, lautele. I totonu o pulou matutua e fugau le lauulu ona liliu ai lea. Coprinellus domesticus O fea o loʻo tupu. Fafaga meaai a le aiga i luga o le oti pe pala ai laau, o lea e ola ai i luga o ogalaau tuai po o laau mamago. I totonu o vaomatua e toetoe lava a le tupu, e pei o nofoaga tatala.

E taua! E mafai foi ona ola ia musika i vaega e sili ona paʻu, o le mafuaaga lea ua maua ai lona igoa.

Taimi masani ma le faʻalelei. E na o le taumafanafana lava e sau ai, ma i le amataga o Setema e faasolosolo ina mou atu. O le paluga o le otaota o le fale musika e le mafai ona mauao le mea lea, e le mafai ona 'aina pe teuina faʻatasi ma isi pulou suamalie.

Woodpecker

Isi igoa: suia, pala, dyatovidny.

Faʻaaliga. O le pulou o loʻo i ai se foliga faʻalelei ma se siʻitaga itiiti. Diamita - mai i le 6 i le 10 cm O musika matutua e iai se pulou foliga. O le lau o loʻo valiina i le lanu uliuli po o le lanu uliuli. O le pulu e ufiufi i le tele o lanu paʻepaʻe, o lea mai se mamao e foliga mai e paʻepaʻe le mushroom. O le tino e paʻepaʻe, o loʻo i ai se manogi manaia, e sili ona manaia. O le vae e umi tele ma manaia, o lona umi e mai le 10 i le 30 cm. I totonu o le mea e mumu, faʻafefete i luga. Paʻe papaʻe. I le pito i lalo o loʻo i ai se mafiafia. Aʻo lata ane o se osofaʻiga lavelave. Papatusi i totonu o manulele laiti e paʻepaʻe ma se pulupulu vaivai lanu piniki. I tino tuai o fua o le tino o le a lanu enaena, ma mulimuli ane - uliuli. Coprinopsis picacea O fea o loʻo tupu. O le pipi vao e sili ona fiafia ile eleele humus, faʻapea foʻi ma le iai o le tele o laupapa pala. Ole ituaiga o loʻo maua i vaeluaga o vaomatua i nofoaga malulu. Taimi masani ma le faʻalelei. O fualaau aina e amata mai ia Aokuso ia Novema. O faʻamatalaga i luga o le gasologa o le galo eseese, ae o le tele o faʻamatalaga tusitusia o loʻo faamatalaina ai le woodpecker musika e le mafai ona maua. E iai foi faʻamaoniga e mafai ona mafua ai le fausiaina o pepe.

Saili se tele o musika vao vaomatua.

Fiafia

Isi igoa: mimiti, mica. Coprinellus micaceus Faʻaaliga. O le pulou o le foliga o le logo-foliga, e na o sui laiti lava ovoid. O le paʻu o se lanu enaena lanu enaena ma se lanu pogisa i le ogatotonu, o lona lautele e mai le 2 i le 4 cm, maualuga le 1-3 cm. O le pito o le ufiufi atonu e tusa lava po o le pisi foi. O le tino e matua manifinifi, paʻepaʻe i lanu, e leai se manogi, o le tofo o se mea oona. Lega le umi, 4-10 cm, mimiti, i totonu - moli. I le pito i lalo e lanu enaena, ae ui i lea, o le tele o ia mea e vali paʻepaʻe. O papatusi e manifinifi, faʻafefete, paʻepaʻe ma se uʻamea enaena. O togafiti tuai e iai ni uliuli. O fea o loʻo tupu. Faʻafefeteina o paluga o le otaota e tupu i luga o le pala ma le laupapa mate. E maua i latou i vaomatua, paka, ma i totonu o vaomatua vaomatua. Tuputupu ae i vaega, e pei o pulou.

E taua! E le maua i vaomatua ma togalaau.

Taimi masani ma le faʻalelei. Fua mai ia Me ia Novema. O le pulou e aliali mai i galu. Faasino i leai se mea mo le mafuaaga pe a maeʻa le aoina o le faagasologa o le faʻaleagaina o le tagata lava ia e mafua vave ona vave - ona o lenei mea, o le oloa e vave faʻaleagaina ma ua le faʻaaogaina.

Le masani

Faʻaaliga. O le pulou e laʻitiiti lava, o le taamilosaga e mai le 1 i le 3 cm O le paʻu o se ellipse foliga, e ufiufi i afu, vali lanu hina. O pito o le pulou e le mafaamatalaina, latou te tulaʻi mai i luga o faʻataʻitaʻiga. O le tino e matua manifinifi, papaʻe, e pala, e le manogi. Laʻau - 5-10 cm, mimiti, saʻo poʻo le alu ifo i lalo. Paʻe papaʻe, fibrous, totonu - hollow. O loʻo i ai se mea itiiti e faʻafefete i lalo. Papala e leai se totogi, i totonu o moa laiti - paʻepaʻe, i luga o tagata matutua - uliuli uliuli po o le uliuli. Coprinopsis cinerea O fea o loʻo tupu. Faʻatupulaia taʻitoʻatasi pe i ni vaega laʻititi i luga o eleele palapala i humus. E maua i totonu o togalaau ma paka, faʻapea foi i fanua. E tele ni pulou e aliali mai pe a mavae sina mea itiiti. Taimi masani ma le faʻalelei. Faʻaalia mai i le amataga o Me i le ogatotonu o Setema.

Ae o le agavaʻa, o manatu e toe faʻafeiloaʻi. Talu ai ona o le saoasaoa o le faaleagaina o le tino o le tino, e le o lauiloa tagata puʻamuʻu. E masani ona faʻapipiʻi manu o manu i le tele o faʻapogai e pei o ni anufe suamalie, peitaʻi, e tuʻuina atu e manaʻomia ona saunia i se taimi vave e mafai ai pe a uma le aoina, a leai o le a mafua ai le ona.

Faitau foi e uiga i afu ma meaʻai e ola i luga o laau.

Vaevae

Isi igoa - masani le vao. Coprinellus disseminatus Faʻaaliga. O le pulou e foliga e pei o se mea laititi. I moa tuai o loʻo taoto, i le laiti o le siaki, e tusa ma le 1 cm le lautele. O le paʻu o le lanu-kulimi. O le 'eleʻele e tele, e ufiufi i toega o lapoʻa. O le tino e toetoe lava a toesea, vaivai ma faʻalaumalie. E leai se manogi. O le au e 1 i le 5 cm le umi, matua manifinifi, palasi, pupuʻu, vali paʻepaʻe i puʻamu laiti, ma a maeʻa ona faʻaputuina lea o le lauulu ma se uila violē. O papatusi e leai se totogi, fetaui, paʻepaʻe, poʻo le paʻepaʻe po o le uliuli.

E taua! O lenei meaola e mamae i le leai o se maualuga maualuga. O le faʻagasologa o le faʻaogaina o oe lava ia ua muta.

O fea o loʻo tupu. Faʻatele i le sone lelei. E maua i luga o laau mamago ma pamu, lea e avea ai ma ata moni o tino laiti. I luga o le tasi laau e mafai ona i ai le tele o pulou. Taimi masani ma le faʻalelei. Faʻaalia mai i le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le amataga. E le i faavaeina le gasologa o le galo. Talu ai ona o le tele o le tino o le fualaau aina ma le toetoe o le leai atoa o le pulupulu, e sili atu le aua neʻi 'ai i nei ituaiga puʻupuʻu.

Musika e pei o non-nurseries, ezhovikov, ryadovki, e masani ona tupu aʻe i vaega ma fausia ai le sooga o le "witch circles".

Romaesi

Faʻaaliga. O le pulou o loʻo i ai se foliga o se faamalu ma ni pito i tua. O le lapoa e 3-6 cm. Peel o le beige i le lanu, ae talu ai ona o le tele o paleni pogisa, o le lanu atoa o le lanu enaena ma o lanu samasama. O le tino e toetoe lava a leai, ona o le tele o le pulou o se ipu. O se laumei manifinifi o le pulp o loʻo vali papaʻe. Leg - 6-10 cm le uumi, uumi, mafiafia. O le palapala o le eleelea eleelea, o totonu o le tino, e pala. O papatusi e saoloto, e masani ona paʻepaʻe i tino e ola fua, ma e uliuli i tagata matutua. Coprinopsis romagnesiana O fea o loʻo tupu. E tupu i luga o le fafieina o fafie, o le mea lea, e maua uma i vaomatua, ma i paka ma i totonu o poloka faalilolilo. E fiafia i se tau malulu. E tuputupu ae i ni vaega laiti.

Taimi masani ma le faʻalelei. O le pulou e aliali i le tautotogo ona sosoo ai lea ma le tautoulu. I le taumafanafana, o le mycelium e fua fua mai i le itu i matu. Na mafaufau Romanesi ituaiga meaola masaniae na o le talavou. E faʻasaina musika ma paʻepaʻe uliuli.

Saili po o fea pulou e tupu ia Me.

Senny

Isi igoa - vao leaga. Panaeolus foenisecii Faʻaaliga. Hat i le lautele mai le 1 i le 2 cm, foliga o le logo. Pele beige pe lanu paʻepaʻe-enaena. O le fogaeleele e lamolemole, o le tino e mama, e matua manifinifi lava. O le vae e manifinifi, mai le 2 i le 8 cm le uumi. E mafai ona saʻo, ae i le tele lava o tulaga e tele ni paʻu. Valiina i le lauulu sinasina ma se pusa e le mafaamatalaina. O pepa e lanu enaena, e leai se totogi, ma avea ma tagata uliuli pe a uma ona matua. O fea o loʻo tupu. Faia i totonu o fanua, togalaau ma laʻau. Latou te fiafia i laufanua lanu lelei. Tuputupu ae na o vaega.

Taimi masani ma le faʻalelei. E foliga mai i le masina o Setema-Oketopa, o Pulu, ae o ni mea laiti e tutupu mai ia Aperila ia Tesema.

Mususu aua le 'aiauā e mafua ai ona faʻalogo ma faʻamalosi. E le gata i lea, a maeʻa ona 'ai e mafai ona avea ma se faʻafitauli o le vaega o meaʻai. Pe'ā faʻaaogaina i le tele o mea, e malosi lona aʻafiaga i le tino tutotonu, ona o le faaletonu o le mafaufau.

Grey

Isi igoa - vaitusi.

Faʻaaliga. O le lapoa o le uʻamea e 5-10 cm. O le foliga o namotu laiti o le ovoid, ma i totonu o mushrooms matutua o le logo lea. Paʻu le ulu ma se fulufulu mumu. I luga o le fogaeleele o loʻo i ai ni fua laʻititi. O le tino e tino manifinifi, malamalama, ma faʻavavevave pe a faʻaalia i le ea. E leai se manogi, o le tofo e suamalie. Vaʻa, 10-20 cm, mimiti, mumu. O le pito o loʻo valiina ile lanu sinasina. O papa maa e papaʻe, e leai se totogi, ma o manulele matutua e lanu uliuli. Coprinopsis atramentaria O fea o loʻo tupu. O le anufe e fiafia i se eleele maulalo o humus, o le mea lea ua maua i le tele o meaʻai i totonu o faatoaga, faʻapea foi i nofoaga e fafaga ai. I totonu o le vaomatua e ola latalata i le pala pe faaleagaina laau. E mafai ona ola i totonu o le togalaau poʻo totonu o le togalaau pe afai e talia tulaga.

Taimi masani ma le faʻalelei. E amata mai ia Me ia Oketopa. E ola ia musipo i ni vaega laiti. O le pipifana o le anufe e maua mai i ni meaʻai e masani ona maua. E naʻo tamaʻi faʻataʻitaʻi laiti e iai papatusi malamalama e mafai ona 'aina.

Tuutuuga o le faaaogaina. A maeʻa le amataga o le vevela o le vevela, lea e faia i le taimi sili ona puupuu pe a maeʻa le seleselega, e mafai ona falai ni puʻamuʻu, sola, salimalu pe tipi. E le faʻaaogaina le susu. Manatua o le eleelea eleelea i nisi tulaga e faʻaaogaina o se fofo mo le ava malosi, e pei o le taimi e faʻaaogaina ai le ava malosi e mafua ai le oona ma uiga le lelei. O le faʻamaʻi e tupu e tusa lava pe maua i le toto se vaega itiiti o le faʻamalosia o le ava.

Vitio: kukaina o mea eleelea eleelea

E te iloa? E faʻaaogaina ai le uʻamea o le vao e maua ai le vaitusi. E totoe i totonu o le ulo seia oʻo ina maeʻa atoatoa, ona faʻamaʻaina lea ma faapipii. O lea vaitusi pe a uma le faʻamagoina ua tuʻuina atu ai se mamanu faapitoa, o le mea lea, e faʻaaogaina e puipuia ai pili ma pepa taua mai le taufaasese.

Feliu

Faʻaaliga. O le pulou o loʻo i ai se foliga matagofie: laugatasi i le ogatotonu ma le foliga o foliga o le foliga i le pito. O le pito i luga o le mea e faʻafefe ai faʻafefe faʻapitoa. O le maualuga e 2-3 cm. Peel - gray-yellow, i totonu o mushrooms tuai ua avea ma sukalati. O le tino e manifinifi, vaivai, malamalama. O le umi o le vae - mai le 4 i le 8 cm, e matua manifinifi lava, ogaoga i totonu, o le lautele ma foliga vaaia e pei o le auvaega o se taula. Valiina i totonu o se lanu samasama-lanu meamata, faʻafefe. Plate - seasea, manifinifi, saoloto. Lanu mai le lauulu enaena i le lanu enaena, pe a uma le matua matua e le faʻaumatia. Parasola plicatilis O fea o loʻo tupu. E tupu tele i avanoa avanoa i le mutia, e sili ona lelei le palapala i humus. Me i totonu o togalaau poʻo totonu o togalaau.

Taimi masani ma le faʻalelei. Fualaau meli mai le tautotogo i le kiona muamua. O musika e alu i se taamilosaga atoa i le aso, e amata mai i le fausiaina o le tino o loʻo i luga ma faʻauʻu i le oti o le galu. Ae o le agavaʻa, e le o faʻamatalaina i totonu o tusitusiga. E mafua ona o le siʻosiʻomaga puupuu o le olaga, faʻapea foʻi ma le toetoe lava a leai se paʻu i le pulou o le anufe ma le laʻitiiti o le tino o le tino.

O le tele o pusi moa e le 'aina, ma o na ituaiga mea e mafai ona faʻaaogaina e leʻo iloa e le matagofie o le tofo po o le manogi. Talu ai ona o le tino o le tino o le tino e vave faʻafuaseʻi, e masani ona vaʻaia e le au moa maketi nei pulou i le itu.