Iʻa

Auala e faʻagogo ai iʻa, laasaga, fua o le faʻamago i le fale

E mafai ona faigofie ona maua mai iʻa i le tele o faleoloa, ae o tagata moni e fiafia e kuka na o latou ituaiga o meaʻai. A uma mea uma, naʻo le saunia o le ipu ma ou lava lima, e mafai ona e mautinoa atoatoa i lona saogalemu. Ae ina ia lelei le iʻa, e tatau ona e iloa nisi tulafono ma mealilo o ana sauniuniga.

O a iʻa e mafai ona faʻamago

E masani lava o tagata faifaiva oe na aumai i le fale le puʻe ua tuʻuina e faʻagogo pe faʻamamago se iʻa laititi pe laʻititi. E seasea ona faʻaaogaina sui sili mo nei faʻamoemoe, e pei ona muai fuafuaina mo le faʻavelaina poʻo le taoina. Ae e le o lona uiga o se iʻa tele e le mafai ona mamae.

Tau lava ina ia faia sina taimi itiiti. I le faiva, o le faamamaina o iʻa e taua o le "faia taranka." Ae e le o lona uiga e na o le mamoe e talafeagai mo le kukaina o meaʻai.

O a ituaiga o iʻa e mafai ona faʻamago:

  • uʻamea, ufiufi ma le mamoe poʻa;
    E te iloa? O nisi taimi o se asiosio, felelei i tafega o vaitafe po o le vasa, e toso ai iʻa o iʻa, ma ave i latou i luga o le laufanua, lea e timu ai iʻa. O nei "timu iʻa" na tutupu i le silia ma le tasi i le afe o tausaga. O le tusitala Roma o Pliny le Itiiti na faamatalaina lenei mea uiga ese i le seneturi muamua o lo tatou vaitaimi.
  • roach ma gustera;
  • podleschik ma chekhon;
    Ia masani lelei i tekinolosi o le ulaula i iʻa.
  • le fiafia ma le lelei;
  • perch ma pike;
  • carp ma le kapeta;
    E te iloa? E pei o tagata, iʻa e manaʻomia le oxygen mo le manava. O le mea lea, afai e le lava le okesene i totonu o le vai, e mafai e tagata o loʻo nonofo i le vaituloto ona vaivai ma malelemo.
  • mea taufaaleale ma le faasee;
  • perch ma bream.
O nisi tagata atamamai e tosina pei o se iʻa gaʻo ma le le lelei, e pei o le iʻa ma le manu. Gourmets e faʻamautinoa o le fatter le oloa maeʻa, o le mea sili ona lelei.

E mafai ona e faʻafefeteina soo se iʻa, ae e taua le manatuaina o ituaiga taitasi ei ai ana lava eseesega i le tofo:

  1. Faigafaiva iʻa - o nei mea e aofia ai pike, perch ma pike perch, ei ai meaai (toetoe lava leai), e masani ona paʻepaʻe. O iʻa felafoaʻi mai nei ituaiga e le faʻapea "faʻapitoa i le agaga," e taua. O lenei mea e faʻamalosia e le mea moni e faapea, o le faʻatoʻaga e le o se gaʻo muamua. O pike pipi ua i ai se tofo faapitoa, e le mafai ona e fenumiai ma isi ituaiga.
  2. White iʻa - o le mea lenei e mafai ona taʻu mai ai le carp, bream, Guster, ide, sabrefish ma isi ituaiga. O se taranka taatele lenei, mai nei ituaiga o fualaau oona e foliga mai o se gaʻo susu ma suamalie. O le a le tele o le gaʻo o le gaʻo e faalagolago i le taimi e maua ai ma le nofoaga e maua ai. O nisi taimi e sili atu le gaʻo o le iʻa, pe afai e faʻamalolo mai le mea faʻagogo, e pa'ū ai le pa'ū o gaʻo.
  3. Gobies, rotanas - E le fautuaina e faifaiva nei ituaiga meaʻai mo le kukaina o le taranki. O a latou aano o manu e manaia, ae i le faagasologa o le faʻagogoina o iʻa laiti e matua faʻavaivaia e toetoe lava a le mafai ona vavaeeseina aano o manu mai le paʻu paʻu.

E tatau ona manatua o le gaʻo gaʻo mo se taimi umi, ma i le lumanaʻi e leaga ma e le umi ona teuina. I le taimi o le teuina e mafai ona maua ai se tofo le lelei ma le sosogi o le gaʻo susu. E mafai ona faʻamago ituaiga eseese, ae i ni mea laiti, ma mo se taimi umi e teuina ai, e sili ai le filifilia o se togalaau mo le faʻamago.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le auala e fuaina ai le moa, vao vao ma le taʻavale i le fale.

Sauniuniga

O faufautua e fautuaina naʻo iʻa na puʻeina (faʻamoemoe mo le vevela) e sui ai laulaʻau ma taʻavale o le upega tafaʻi ma tuʻu i se nofoaga malulu mo ni nai itula, ma na o le taimi lava e alu ai i lana salite. Nettle o le a puipuia ai iʻa mai le vevela i se vevela aso.

I le taumalulu

E le o se iʻa tele iʻa (e oo atu i le 500 g) e mafai ona faʻavaluina e aunoa ma le faʻafefe. E faia lenei mea ina ia mautinoa ai o iʻa o iʻa e tumu i le gaʻo ma le gaʻo i totonu ma sili atu le malie. I iʻa fagota e sili atu i le 500 kalama, e faʻamamāina le paʻu o le manava mai le viscera, pe a fai o le iʻa ma le caviar, ona toe tuʻuina lea o fuamoa i totonu o le manava.

I le taumafanafana

I le taumafanafana, faʻafefe uma iʻa (tetele ma laiti), aua o le vevela vevela uma e fafagaina ai lafumanu i algae. Ole suavai e aofia ai i le taumafataga o ituaiga o iʻa.

Afai o se mea fou, e puʻeina e leʻo le manava o le manava mai algae, ona amata loa lea ona faʻasolosolo lelei i totonu o ni nai itula, o le a faʻafefe ai le aano o manu ma le talafeagai mo le faʻaaogaina o tagata.

E taua! Soo se iʻa e le o vevelaina o se punavai o faʻamaʻi tuga poʻo faʻamaʻi. E tatau ona manatua o iʻa e ulaula ulaula e saogalemu, sei vagana ua uma ona faʻapolopolo mo le lua vaiaso aʻo lei ulaula.

O le taimi o le maliu o parasites i iʻa e oo atu i le 2 kilokalama pe a faʻafefe i le 20% saline saline:

  • amu pele i le vevela o + 15 ° C ... + 16 ° C - mai aso e 9;
  • fulu malulu i + 5 ° C ... + 6 ° C - mai le 13 aso;
  • afu malogo (e le o le gutted) - mai le 13 aso;
  • afu malogo (gutted) - mai le 12 aso.

Faʻafefea ona e faʻamalosi i laasaga

I se faapuupuuga, e mafai ona faamatalaina le faasologa o le faamamaina e pei ona taʻua i lalo:

  • salting;
  • toso;
  • mago.

Pickle

O le masima eleele, e pei o le "Extra", e le fetaui lelei mo nei faamoemoega, e sili atu le ave o masima lapoa. O aʻafiaga o le faʻafefe i le masima lelei - o le faʻapipiʻiina o se mea e afaina i luga o le iʻa, lea e puipuia ai le suauu mai le ulu i totonu. E lua ala e faʻafeiloaʻi ai iʻa: faʻagogo masima ma faʻaaoga ai le suka.

Faʻafeiloaʻi i se vaimasi:

  1. E mafai ona e aveina soʻo se pusa talafeagai (pusa paʻu auro, uʻamea), pe afai e le paʻuina lona puipui. Mo nei faʻamoemoe, o koneteina faʻamalosi ma vailaau faʻapitoa e le talafeagai.
  2. Meaola saunia ua tuʻuina i se pusa, pe a manaʻomia, ma i ni laina se tele.
  3. I luga o le laina mulimuli ua tuu se tapuni lea ua faatulaga ai le sauaga.
  4. A maeʻa lena, o le suamalie, lea e tafe atu i totonu o le tane, e sasaa faʻalelei i luga o le amo. Ua sasaa Tuzluk seia oʻo ina ufiufi se ufiufi e taʻi lua centimita luga aʻe o le iʻa.

A toetoe lava o taimi uma e faʻamoe ai le saling i le pito i luga o le amo, e manaʻomia le faʻamaufaʻailogaina o le iʻa i le vaimasini ma puipuia le tupu mai o potu malulu lea e mafai ai ona atiaʻe siama siama.

Vitio: saling fish in brine E mafai ona filifilia mai auala faʻatau, ma e mafai ona faia i laupapa. O amo amo e galue o se faifaiva mo le tele o tausaga. E fautuaina e filifili mo lenei faamoemoe se laau e le faʻasaina ai le tannins poʻo le resin (aspen, linden).

Atonu o le ae fiafia i le faitau e uiga i le kukaina o le paʻu paʻepaʻe.

Faʻatau se suālaʻau:

  1. Mo le 3 lita o le vai, e tasi le afa ma le afa ipu (250 ml) o le masima masima ua faaopoopoina.
  2. Afai e manaʻomia nisi suālaʻau, e faʻatupulaʻia le aofaʻi.
  3. O le masima ua uma ona solo i totonu o le vai ma na o le maeʻa lava, o le iʻa na tuʻuina i lalo o le amo e sasaa atu i talone saunia.
  4. O nisi tagata alolofa e sili atu le suka i le gaʻo, ma finau ai e sili atu ona suamalie le aano. I lenei tulaga, e tasi le sipuni ti suka e faaopoopo i kilokalama masima.

Afai e tatau ona e masima le iʻa i luga o le fagota, e mafai ona e faʻaaoga taga e faia i le polyethylene. Ina ia faia lenei mea, eli se pu i totonu o vao (e le o se nofoaga lanu) ma faapipii se ato fufusi iina e puʻe ai le pu. O le ua o le ato o loʻo afifiina i se meaʻai ma faʻasaʻo matala. I luga o le masima masima ua faʻaosoina luga o le sauaga ma sasaa ai le suka.

Sui Amaleti:

  1. I lenei tulaga, e mafai ona e masima le iʻa i totonu o ato, atigipusa o laupapa poʻo soʻo se atigipusa, i le pito i lalo o loʻo i ai ni pu mo le faʻafefe o le tele o le vai.
  2. O le pito i lalo o le ulo (ato, atigi pusa) e ufiufi i se ie. Mo lenei mea e talafeagai ai le mama mama poo le fuga.
  3. I le faagasologa o le taloina o le iʻa o le a faʻasaʻo ai le vai lea o le a tafe atu i totonu o avanoa ma avanoa o le tane mo le salting.

E te iloa? O le aufaiva poto masani i tulaga o le eleele na latou faʻamalieina le iʻa i totonu o ato. Ina ua uma ona tanumia i le eleele ile loloto mita. Na saogalemu le iʻa, ma le malulu eleele e le mafai ona faʻaumatia.

Maceration

E tusa ai ma fualaʻau, o le soona faʻaalu e tatau ile 12 itula. Ua mautinoa e le au tomai e tatau ona tafe le iʻa suamalie e pei ona i ai i le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le manu na totoina mo aso e tolu, ona tatau lea i le vai malulu ma le malulu mo le itiiti ifo ma le tolu aso. Soʻo se 5-6 itula e faʻafefe ai vai, e manaʻomia le sui.

Toto

O le faʻaaogaina o masini e faʻamago ai, pe a maeʻa, ona faʻapipiʻi le tino maliu mo le faʻamago. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o feeseeseaiga lea e puipuia ai e tagata atamamai i le faagasologa o latou manatu, pe faapefea ona tautau lelei se iʻa, aua le faʻaaogaina.

E lua auala e tautau ai:

  1. E faʻamalolo iʻa i le siʻusiʻu - mo lenei faʻamoemoe, o se pu e faia i le pipi o le siʻusiʻu ma se naifi lea e pasia ai le matau o le uaea. Vili fila e tumu i le manoa i luga o se maea masani mo le tautau. I totonu o se tino maliu i lenei tulaga, o le susu le aoga e alu atu i le gutu o le matala, o lona uiga o mea o le manava o le a puna mai i le gutu (ma o le a le tofo le oona).
    E te iloa? Salmon, aau i luga o le vasa, toe foi atu ma le le iloa i le vaitafe lea na fanau mai ai o ia. I le toe foi i le fale, e mafai ona aau lemoni i le silia ma le tolu afe kilomita i le lua masina.
  2. E faʻamalo le iʻa i le ulu - aua o lenei maea e pasi atu i mata. O le au faila o lenei auala e taʻu mai ai o le gaʻo i totonu e le tuua le tino ma o le a gauai i le aano i le taimi o le faʻamago. Faatasi ai ma le gaʻo, o le a gaoia sina aano i le talo, lea o le a maua ai le taranka o le oona oona, e matua talisapaia e tagata e fiafia i le pia.

O le a le mea e tautau ai ma le mea e teu ai

Mo le tautau e faʻaaoga ai se maea manifinifi e faia i mea masani (i totonu o le lua poʻo le tolu lalagaina) poʻo le uaea eleelea. Vaʻaia le lumanaʻi i le tautau i totonu o mata ina neʻi oʻo mai pe a faʻagogo le tasi i le isi. I lenei auala, e oʻo atu i le lima o manufasi e mafai ona faʻamago i luga o se fasi maea.

O ia ituaiga o taranka o loʻo tautau i totonu o se ata i totonu o se mea malulu. O nisi tagata faifaiva e sili atu le tatutuina o se vaimatua i le lumanai mo le 3-5 itula i le la e malogo ai, a maeʻa ona latou gaoioi se mea malulu ma matagi. O le matagi e fesoasoani e faʻamago le tino maliu vave. I le lelei o le tau, tolu pe lima aso e lava mo le faʻamago atoatoa.

Afai e le talafeagai le tau (malulu ma le susu), ona tipi ai lea e le iʻa tele le manava ma faʻaofi i ai ni nai fualaʻau. O le fale (ma tatala ile faamalama) e lelei atoatoa e avea ma nofoaga mo le faamamaina o iʻa. O le vevela sili ona talafeagai mo le faʻamagoina o iʻa e + 18C ... + 20C. E mafai ona e tautau iʻa mo le faʻamago i taimi eseese, o le mea lea o le tofo:

  1. O nisi e sili latou te tautau i le po, ma finau mai o le pito i luga o le paʻu o le iʻa na faʻamago i le po o le a itiiti lona manaia mo lona manogi o lago.
  2. O isi e faamago naʻo le aso, i le lelei o le tau, natia le "faʻamago" i totonu o le potu mo le po. Latou te faʻamatalaina iina, a oʻo i le vevela o le ao ma le po, e tafe le taranka ma toesea lona tofo.
  3. Ae o isi, i le isi itu, taumafai e togi le amataga o le togafitia saʻo i le timu ma timuga, ma fai mai o lenei iʻa, e ui lava ina le toe umi, e sili atu le sua ma sili atu ona suamalie.

Feteenaʻi lago

Ina ia faʻafeteina iniseti aʻo faʻagogo, e tele auala:

  1. A uma ona fufulu le tino o le a fufuluina i se vaifofo o le vai ma le vineta. Mo le 10 lita o le vai, faʻaopoopo le 6 punetini o le vailaʻau oona. O nisi e manaʻo e fafaga iʻa i lenei vailaau vailaʻau mo le 5 pe 10 minute. O le manogi o le vineka, o le mea moni, o le faʻamalo ese o iniseti, ae i le taimi lava e tasi e faʻaititia ai le tofo o le taranka.
  2. E lūlūina ulu o iʻa i le suauu manogi.
  3. Carcass ua faʻamamaina i le galala vao.
  4. O loʻo faʻapipiʻi manufasi i totonu o se mea faʻafefiloi ina ia le maua ai e iniseti se galo ma e le oʻo i totonu. E mafai ona sosolo le pulu tioata i le vailaka (9%) faʻaaogaina se fagu moli pe faʻapipiʻi i le kalama eletise i le tele o nofoaga - o le a le aʻafia ai le tofo o iʻa mamago i le lumanai.
  5. O le fagogo o manufasi o loʻo ufiufi i se suauu faapitoa i lago (vine 9% ma le suauʻu sulu i le fua faatatau o le 1: 3). Lalelei e aloese mai se manogi le lelei, ma aua foi nei nofo i luga o le suauu paʻu.
E te iloa? O le iʻa pito i tele i le lalolagi o le manulele tele sharke, lea e mafai ona ola latalata i le umi o le lua pasi aʻoga. E silia ma le fa afe tamai nifo (3 mm), pe tusa ma le 25 tone ma e masani ona fafaga i luga o le plankton.
Vitio: tau faasaga i lago aʻo faʻamamago iʻa

Pe faapefea ona matutu i le taumalulu

O le faʻamaʻaina o iʻa i le taumalulu e manaʻomia mo le tekonolosi tutusa e pei o le taumafanafana. Pau lava le faigata i le faiga o le faʻagogo. I le taumalulu, e malolo foi le iʻa, ae o le a umi se taimi e umi ai le sauniuni nai lo le taumafanafana.

Le faʻalogo i le tino maliu o loʻo tautau i se mafanafana mafanafana poʻo se tioata tioata. Ina ia fatuina se ata faataitai, faʻamalama pupuni matala ma faamalama matala. E mafai foi ona e faamago i totonu o le potu, pe afai e naunau tagata e umia se manogi uigaese.

E taua! E leai se mea e le mafai ai ona faʻagogo le iʻa i le taumalulu faatasi ai ma le fesoasoani o faʻapipiʻi i tafatafa o mea faʻavevela poʻo latalata ile pu. O le a le mea e tupu o se taunuuga o lenei mea "ita" toetoe lava e le mafai ona faʻatau.

E faʻafefea ona fusi iʻa i totonu o le ogaumu

E tusa ai ma lenei fua, e mafai ona e faia se meaʻai mamago mai soʻo se (e le tele). Mo lenei perenise, paʻu, vavalo faʻatau, sipeti laiti po o se tamai meaola siliva e fai. Mo le kukaina, faʻaaoga le ogaumu ma meaʻai.

Meaʻai:

  • iʻa;
  • masima;
  • faga laʻau;
  • uliuli pepa.

Sauniuniga:

  1. E fufulu ma fufulu le pusi, ona faʻagogo lea e faʻaaoga ai se solo pepa kuka.
  2. O le tino i totonu ma fafo e lelei ona faʻamalu i le masima, pepa uliuli ma le leaf bay.
  3. O iʻa e maua i lalo o le amo ma tuʻu ai mo le 48 itula mo le faʻafefe.
  4. A maeʻa aso e lua, ona fufulu ai lea o manuʻa mama, faʻafefiloi mo le lua i le tolu itula i le vai mama ma fufulu faʻamago ma solo poʻo solo pepa.
Vitio: iʻa e faʻamago i le ogaumu Kuka:
  1. Laʻau muamua i le + 40C.
  2. Se iʻa matutu (muamua ma le faʻafefiloi) iʻa tuʻu i le laina e tasi i luga o se pepa tao taofi e ufiufi ai meaai. O ulu o tino maliu o loʻo tuʻuina i luga o se pepa tao taofi e tatau ona faʻatonu i le tasi itu.
  3. O le fagu tao e tuʻu i le ogaumu. O le faitotoa o le oven e tumau pea i le 5-10 cm.
  4. O le mea lea, ua faʻamago le iʻa mo le 2 itula. O le vevela i totonu o le ogaumu e tausia i le + 40C. A maeʻa le taimi manaʻomia, ona ave lea o le pepa tao mai totonu o le ogaumu ma ufiufi i foliga o iʻa.
  5. O le fafie taofi ua toe faʻafoʻi ile ogaumu mo le isi 3-4 itula.
  6. A maeʻa lena mea, e mafai ona oʻo atu i luga o se maea poʻo le uaea ia tino maliu mamago.
  7. O le taunuuga o le kukan o loʻo tautau mo le faʻamamago i le ea fou. O le nofoaga e malulu ma matagi.
  8. I le lua po o le tolu aso, ua saunia ai iʻa mama mai le ogaumu.
Mealilo o le kuka atoatoa:
  1. Mo le faʻamamaina i totonu ole ogaumu, e sili atu le faʻaaogāina o iʻa e leai ni iʻa (roach, vobla poʻo le faasatauro).
  2. Afai e te manaʻo e suʻe manuʻa tetele, ona tipi ese lea i le pito i tua (o le a faigofie ma faʻateleina le faagasologa).
  3. Ina ia aua le faʻalavelave i le filoina o le maea i totonu o mata, ia faʻaaoga se kilipa pepa (faia o se matau mai ai).
  4. Mo le teuina umi o iʻa mamago aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le aluminiuma poʻo le polyethylene faʻapipiʻiina i le suauu olive.
E te iloa? I Iapani, o le fugu o iʻa o se mea lauiloa ma leaga. O ona inisiua e aofia ai le mea oona - tetrodotoxin. Ina ia agavaa e saunia se fugu ipu, e tatau i le tagata kuka ona maua se tusi faamaonia mai se aoga faapitoa e aoao ai le sauniuniga o lenei iʻa oona.

Auala e fuafua ai le sauni

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona siaki le oloa mo le sauniuni ma le lelei:

  1. Afai e maeʻaeʻa le faagasologa o le faʻamago, o le a avea le mea o aano o manu ma mea faʻafefe, e leai se masima e mafai ona iloa i luga o le tino.
  2. Afai e manino le vevela o le taranka, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le tuʻuina o le iʻa i totonu o se faʻafefe susu, afifiina ma lafoina i le po i se pulou poʻo se pusaaisa. I le taeao, o meaʻai mamago o le a sili atu ona vaivai ma sili atu ona ola.
  3. O le iʻa ua maeʻa e punou i le afa (ulu i le siʻu). Afai e toe foi le taranka i lona uluai setete ma ua totogo, o lona uiga ua saunia mo le faʻaaogaina.

E taua! I le faʻagogoina o iʻa na maua ai le tofo sili ona manaʻomia e faʻaaoga. O le mea lea, o le oloa na aveesea mai le faʻamagoina o loʻo tuʻuina i le matua (2-3 vaiaso). Ina ia faia lenei mea, filifili se nofoaga malulu faatasi ai ma pepa (mo le sili atu le lele).

Aʻau tunu i le fua o le fale

Carp tipi (masini malogo)

  1. E mafai ona faʻamaʻa le Carp i viscera, ona fufulu lelei lea.
  2. Saunia se laʻau eletise poʻo se palasitika talafeagai.
  3. Ufiufi le pito i lalo o le pelvis ma se laulau o le masima masi (1 cm).
  4. Aʻo leʻi tuʻuina le kapeta i le pelvis, e sasaa masima taitasi i masima. A maeʻa lena, ona faataatia lea o le iʻa i totonu o se paluga palapala.
  5. Faʻamau le pito muamua i le pito i luga o loʻo faʻamasisi i le masima.
  6. Afai o loʻo i ai pea iʻa, ona tuʻuina lea o le faalua ma isi mea uma mulimuli ane i le auala tutusa.
  7. O le pito i luga (mulimuli) o loʻo faʻafefeteina foi i le masima.
  8. I luga aʻe o masima, o le sauaga e tuʻuina i luga o le avega. O se tapuni mai se pakete po o se pani, ma le laʻitiiti e laʻititi ifo nai lo le lautele o le pesini, o le a talafeagai e pei o se amo. В качестве груза можно использовать пятилитровую пластиковую бутылку наполненную водой и установленную поверх перевернутой крышки.
  9. Тазик с засолёнными тушками устанавливается в прохладном месте (холодильнике или погребе). I le taimi o le veleina, o le a faʻamalo le suamalie, e mafai ona oso i luga aʻe o le tapuni i lalo o le amo, e le tatau ona inu le vai nei.
  10. O lapoa tetele o le a masima i totonu o aso e tolu, e lua aso o le a lava mo tamaiti laiti.
  11. O tino gaʻo e ave mai le suamalie, fufuluina lelei ma tuʻu mo le afa aso i se malulu, leai ni vai mo le galo, pe a maeʻa ona tuʻuina lea i luga o se ata seia maeʻa maeʻa. I totonu o le 5-6 aso na sauni ai le kapeti ua mamago.

E toetoe lava a le mafai ona gaosia le masima i se auala, aua e tele le masima e manaʻomia. I le faagasologa o le fagogo o le vai o le a toso mai ai masima sili atu. Afai mo soʻo se mafuaʻaga, e leʻo aveeseina iʻa mai le gaʻo mo le 3 aso, e lelei, ae o le a umi sina taimi e faʻafefiloi i vai mama (e tusa o le aso).

Fafati le mamoe (masima i le suka) Matou te ave se mamoe poʻa tele, ae le mamafa ifo i le afa kilokalama. Mo se iʻa laititi e tatau ona faʻafefe mago.

Matou te faia se malosi malosi:

  1. I luga o se ipu e tolu lita le vai malulu, faaopoopo 150-180 g masima. E faʻamalosia le fofo seia oʻo ina uma le masima i le vai.
  2. O le malosi o le brine e siakiina e faaaoga ai se fuamoa moa, i se vaimasama talafeagai e le magoto le fuamoa, ae e felelei i luga.

Salting:

  1. Ram (e le o le gutu) o loʻo tuʻuina i laina tetele.
  2. O tino o loʻo tuʻuina mai lalo mai le luga ma se amo ina ia le felelei le iʻa pe a faʻatumu i le suka.
  3. I le pito i luga o le amo ua faʻamaligiina le suauu.
  4. E lava le Tuzluka pe a ufitia atoa le iʻa ma sina mea e sili atu nai lo le amo (2-3 cm).
  5. O le gafatia i le saling e tuʻuina atu i se nofoaga malulu, ma tuʻu ai mo le tolu i le fa aso mo le salting.
  6. O le iʻa ua maeʻa e maua mai le suauu ma tuʻu mo le galo. Mo se tamaʻi mamoe laʻitiiti e lava lea e alu ai mo le afa itula, ma mo se lapoa tele e 4 i le 6 itula.

Fufulu ma faamamago le mamoe poʻa:

  1. I le faagasologa o le faimamago o le vai e fesuisuiaʻi taimi e mama. Aʻo leʻi suia le vai muamua, e tatau ona aveeseina le mamoe poʻa mai le vai ma salalau i luga o le laulau. E tatau ona faʻatagaina karioti e taoto i lalo i le ea fou, o le a fesoasoani lea e tufatufaina atu masima i aano o manu. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻaauau pea le tuai.
  2. I le pito o le mamoe pupuu e faʻapipiʻi i le paolo i se ata.

I totonu o le moa male moa ua maua ai se lanu amber ma avea ma sina manino.

Puki piʻu (masini vaigogo):

  1. E fufulu le pike (i le taumalulu e aunoa ma le gutting), i luga o le itu lua e 2-3 tafatafa o vaega.
  2. E mafai ona maua le gafatia i se mea talafeagai (o le pike e tatau ona tuʻuina i lalo i lalo).
  3. E sasaa le masima i le pito i lalo o le vaa (o le laulau e tatau ona itiiti ifo i le 0.5 cm le mafiafia).
  4. O le Pike e tuʻuina i luga o le masima ma faʻafefeteina foʻi ma le masima i masima.
  5. Afai ei ai ni iʻa, e faʻaputuina i luga o le tasi ma le isi, o taimi uma e faʻasusu ai masima.
  6. I luga o le pito i luga o le pike, o le vaega mulimuli o le masima ua sasaa ma ua ufiufi le tapuni i se faamoega.
  7. Afai o se pike tele e mama, e tuʻu le pusa i se mea malulu mo le 48 itula. Afai e laiti le iʻa, e 24 itula e lava.
  8. Ua fufulu pike pi ma faʻafefe i se ata e faʻamago seʻia oʻo ina sauni.
E taua! A o faʻamagoina pike, o le mea sili ona taua e le o le misia o le taimi o le a saunia ai. Afai e te misia sina mea itiiti, ona sui ai lea o meaʻai mamago e te maua ai se mea mamago. Puki piʻo o se meaʻai lelei o pia.

Teuina

Ua fai mai faiva faiva e faʻapea e oʻo lava i le teuina o iʻa mamago ma avea ma mea lelei.

O fea e teu ai:

  1. Lafoaia i se malulu ma le afaina, i totonu o se ato faʻanoanoa masani.
  2. Tuʻuina i totonu o se ato mai lala o le seleselega ma se ufiufi. O sea ato e tatau ona tu i luga o se ata i totonu o se fale malulu ma malulu (e le o le la).
  3. I totonu o le kapini o le umukuka - faʻapipiʻiina lelei ma fufusi lelei i le palasitika, paʻu manu, meaʻai poʻo le ata.

E leai se mea e faigata i le sauniuni o iʻa mamago, e faigofie mo le au faifaiva masani ma tagata amata e taulimaina lenei mea. E saogalemu le fai mai e tusa lava pe o se amataga o le a faʻagogo le iʻa i le taimi muamua. E mafai ona e togafiti i lou aiga ma uo i lenei meaʻai, aua e kuka i ou lava lima, o le a sili atu le taua nai lo le faʻatauina.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ou te tauivi ma se lele. Tau lava o le faia o se masima masima ma vai i le setete, seia oʻo ina sosogi se moa moa i totonu. Ou te goto se iʻa tele, ae ou te le o se tamai iʻa po o se iʻa. Ou te lafo le iʻa i lenei vaifofo mo le po (pe mo le aso atoa) (itula 8-10), ma o le taeao ou te tautau i lalo i se filo. Leai se lele. Ma e le manaia le iʻa.

Uu manogi mai le MUH "

Mo le 1 le volume o le vinika tatou te ave ai le 3 volumes o le suauu suauʻu, faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma lenei iʻa o le "Provencece". Lago e le nofo i luga o le pata ma taamilo solo i le taranka, pe afai o nofo ai se meaola - aua e te popole i fuamoa, o le a le tolopoina! Pau lava le toe faafoi o lenei suauʻu o le mavae lea o le masina e amata ai ona '' ele, 'ae o le tofo o loʻo faʻalelei atili. O le suauʻu lava e tasi e lelei mo le la, ae sili atu le faʻaaogaina i le 'au a alii (o nisi taimi e le malamalama tamaiti e sili atu le taua o le soifua maloloina nai lo manatu o isi. O le aofaʻi o le masima e 1.5 kilokalama i le 10 kilokalama o iʻa. O le pito i luga o le iʻa e tuʻuina mai i luga o le laʻau ma ufitia ai - amo mamafa (maʻa). , t O le a taofia ai le fausia o le ea e mafai ai ona tupu le siama o meaʻai, ma, e le gata i lea, e sili atu ona suamalie le aano o manu. A maeʻa sina taimi, ona faʻasaʻo mai lea o le sua mai le iʻa, e tafe atu i va o vaʻa o le ato poʻo laupapa o le pusa. O le taimi lea e faʻamalieina ai le iʻa. O le taimi lenei e tatau ona i ai i se nofoaga malulu (pusaaisa, pulou). PS A o tafe mai i lalo le Vaitafe i Matu, sa matou faʻaaogaina le fua o le suauu (grayling and lenok): O le salting sa faia i le 40-60 minute uma o le fagota - ua faʻamamāina uma meaola mai fua ua vavae ese E tusa lava po o ulu, na tatalaina le tino mai le tua, fufulu ese ina ia leai se toto toto i luga o le uaea, ona pupuni ai lea o le tino atoa ma le masima lapoa ma tuu i totonu o se apa ufi ma se tapuni i ni pu laiti, i afiafi uma e tatau ai ona liliu le pulou faatasi ma le tapuni i lalo tafe mai le salite, aʻo le faateleina le masima, e le lofituina le iʻa, o le aano o manu e ola pea ma lelei.

Ketamini
//www.bylkov.ru/forum/15-201-11160-16-1215532224

E tele suʻega mo iʻa mago magogogo, ma e tele tagata faʻatau ma tagata e iai a latou lava auala lelei. Sa ou taumafai tele ma iinei i loʻu manatu o le mea sili. E uiga i le auala muamua, na ou faitau i le nusipepa a Rusia i nai tausaga talu ai (o le igoa o le tusitala, o le mea e leaga ai, sa le faasaoina). Ae, na ia aveina ma kopi le fua mai le nusipepa, ma ina ua mavae sina taimi sa ia taumafai, na lelei lava le aoga. Ma e leʻo se mea e ofo ai, o le fua o le togafitiga o Volga, o fea, pe a leai, e sili ona lelei le iloa pe faapefea ona faʻagogo iʻa! E mafai ona vaʻaia vave iʻa ua uma ona kuka, e leai se masima i luga o le fua, e le faia le gaʻo, i totonu uma, o le iʻa e suamalie mama, matagofie ma le pala. O lea, o le fua muamua o Volga. Ua faʻaaogaina le iʻa i le sauniuni ma teuina i totonu o le pulou. Ma i le taimi lava na oʻo mai ai le taumalulu, ma ua malulu aso malulu, na tumu le iʻa i le masima tele ma tautau atu i luga o le auala, solo. O le mea lilo atoa lena! E leai ni lago, o le gaʻo i totonu e le faʻaitiitia mai le vevela, ma e faʻafefe le vai i le malulu (kiona). O le fua lona lua o Aldan. E i ai se taulaga i North, ma o iina e ave ai le fua. O le mea o le itu i matu o le iʻa e toetoe lava aʻafia atoatoa i le opisthorchiasis. Afai e te tumau i se tali malosi o le masima mo vaiaso e lua (mo le opisthorchiasis e oti ai), ona e maua ai lea o se iʻa e le manaia, e le vaivai. O le mea lea, na o mai ai tagata ma se fua lelei. O loʻo matou faʻatali mo gutu, fagogota, masima ma sina masima. O le a faasolosolo malie lava ona oo mai le aafiaga, ma o le ae aoao e tuu masima. E taʻitaʻia au i le fua mo le gaosia o le suamalie. Lapoʻa iʻa i lalo o le uta, pe a maeʻa le aso ona tatou ave lea o le tane ma le iʻa i le malulu ma faʻatali mo le lua vaiaso. E lua vaiaso mulimuli ane, ae mate le opisthorchosis, ma e fufulu le iʻa (a leai e foliga mai o se eleelea), tatou te saini ma toe i ai i le malulu malulu. E ui lava o lona sologa lelei, ma pateta - suamalie. Faʻaaoga taimi uma e lua! E tusa ai ma le Amepasa a Aldan, o le iʻa e foliga mai e malosi, e le tatalaina le aano. E tusa ai ma le Volga, e mafai ona e masima i le taumafanafana, ina ia aunoa ma le taumalulu i la matou pisinisi fagota - lelei, leai!
lipine
//www.bylkov.ru/forum/15-201-28111-16-1229880222