Fualaau aina

Aumai ni fuamini! Auala e faʻapipiʻi ai le fouvale i totonu o le pusaaisa ma isi nofoaga

Laʻau lauulu ma sina lauulu i totonu muamua o loʻo aliali mai i togalaau i le tautotogo. O le laau e faʻaaogaina e avea o le mea autu mo le "green borscht" ma i totonu o paipa. O auala o le faasaoina o le a fesoasoani i le 'aiina o nei laʻau lelei i le tausaga atoa.

O le mafanafana i le kiona poʻo le faʻaaogaina o le tino e tumau pea o se faleteuoloa o meaola faʻasaina ma vitamini. O lenei laʻau laʻau e faʻateleina le puipuiga i siama ma siama, ma e iai sona aoga aoga i luga o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le fatu fatu. E mafai ona e lisi umi ona lelei. Ma mo le faʻaaoga masani e manaʻomia ai le saunia o greens aoga mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Teuina o meaʻai

Mo le tele o aso e teu ai le vao, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le vaega o fualaau faisua o le pusaaisa. Mo le taimi umi o le tuʻuina atu o laulaau e tatau ona muaʻi faʻasaina. Faʻatau pe faʻataʻoto le lanu, e fautuaina e fai mea nei:

  1. E tatau ona faʻasolo ese mai le taula. Aveese ia aʻao o fugalaau, lau lanu samasama, tele vao, tipi ese vaega na faaleagaina.
  2. Fuʻu i totonu o se pesini lapoa ma le vai malulu - o le a fesoasoani lea ia i latou e taulimaina, tuʻuina atu vaega o le eleele, lea o le a alu i lalo. O le faʻapipiʻiina o le laau i le vai faʻafefe e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia nai iniseti laiti e tumau pea le le mautonu i le taimi muamua o le gaosiga.
  3. E maua mai e le tagata vaimama ia greens mai le vai, tuʻu i luga o solo taele.
  4. Faʻaiʻu le tapuni, faʻafaigofie le sauniuniga mulimuli ane o ipu.
  5. Faʻapipiʻi i totonu o koneteina o le a teuina.
O le Sorrel o se laau e pala. Ina ia puipuia le fou, aua le tosoina le sauniuniga. E sili atu nai lo le sefulu ma le lua ituaiga meaʻai e iloa, ma o ia mea uma e talafeagai mo le teuina.

Auala e teu ai e aunoa ma le manava

  • O le fagogoina o se fualaau faisua o se auala taugata e saunia ai mo le faʻaaogaina i le lumanai. O le ola i lenei pepa e tasi le tausaga, pe a faʻapea o le sorrel e gaugau i se fagu e le aofia ai le susu. E le fesuisuiai pea le taumafa.

    1. O laulaau o laumei ma mulumulu lelei, faʻatagaina e faʻafefe. Ona tipi lea, salalau i luga o se solo poʻo se paʻu manu, ufiufi i se solo. Tuu laula i lalo o le la mo le faʻamamago.
    2. O le laau ua saunia ua tuʻuina atu i totonu o se faʻamau. Na tuu e Tara luga o le faapaologa po o le umukuka i luga o le pusa. E faalua i le aso, ona vevela laau. E mafai ona e fuafuaina le sauniuni e ala i le iloiloga o le vaivai o laulaʻau mago - o lauʻeleʻele mago e le tatau ona pala.
    3. O le Sorrel e aoina i tamaʻi laʻau e tautau i luga o le faapaleni, e lafi mai le la. A maeʻa le 1-1.5 vaiaso, o le a maua e le laau le tulaga talafeagai.
  • E mafai ona teu selalalalalaina mo le tusa ma le lua tausaga. O le mea lea, e seleseleina greens e ala i le faaopoopoina o le pasisa poo le dill. O laulaʻau e fufuluina, tipi ma fufusi i totonu o fagu faʻasalaina, sasaa vai inu. Tara ma toe tuu e faamalolo, liliu i lalo. O le vevela o le teuina mulimuli ane e le silia le 25 tikeri.
  • Ua fufulu ma faʻafefeteina le Sorrela i totonu o le 'oti poʻo le atoa. Sasaa le vai tafe ina ia maua ai laulaau o le laau i lalo o le vai. A maeʻa ona kuka mo le 5 minute, e sasaa atu i totonu o fagu vai, lea e faʻamaufaʻailogaina. I le vevela o le potu, o le ola ola o le a 12 masina.

    O le fua e mafai ona faaopoopo e faʻaaoga ai le masima (2 sipuni masima i le 1 lita o le vai inu). Se auala talitutusa - puipuia i le malulu. I le tulaga lea, o faletupe o loʻo i ai le foule fou e faʻamaʻiina mo le kuata o le itula i totonu o se fagu i vai inu, a maeʻa ai.

O le faʻaogaina o nei metotia e faapea o le sorrel ua saunia atoatoa mo le faʻaaogaina. Faaopopo le tele o lauusiusi i le ipu e pei ona e manatu ua talafeagai ai.

Faʻatauga metotia ma le faʻamafanafana, ae aunoa ma le faʻamaʻi

E faapefea ona faʻapolopolo mo se vaiaso? A aunoa ma se pusaaisa i le +5 tikeri matala lelei sauniuni o le a oʻo atu i le 2 vaiaso, e fuafua i le auala na filifilia. O le nofoaga sili o se pusa mo fualaau 'aina ma fua.

  • I totonu o koneteina. O le masima e pei o se puipuiga ua faʻaaoga talu mai aso anamua. E mafai ona togitogi faʻatasi le toʻotoʻo pe tutoʻatasi. Ina ia faia lenei mea, ua fufuluina, tipi, aveese le susu. Tuu laulaʻau i totonu o le ipu ma sasaa le 3 sipuni tele o le masima i le kilokalama o le oloa, faʻafefiloi. O le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fagu vailaʻau mago ma teuina i totonu o se pusaaisa mo le ono masina.
  • Ua avanoa le avanoa. O le masini, lea e aveesea ai le ea mai le afifi, e mafai ai ona faateleina le ola ola o oloa. O le faʻapalapala, o le aveeseina o otaota ma pala, fufulu i vai mamā ma faʻagogo. E le mafai ona e faʻaumatia le taimi e tipi ai, aua o le taimi o le faʻamalosi o le a malepe le greens. Gagau i totonu o le taga ma liliu le masini. I totonu o le pusaaisa, o le faʻasaoina e faʻamaonia mo le lua vaiaso.
  • I le cellophane. O le mafanafana o loʻo faʻamalieina i le vai faʻafefe, ona fufulu lea i le vai tafe., Dried. O laʻau tipi ua gaugau i le cellophane packaging, faʻamalosi ese le ea ma fusi mau. Taumamafa i se fualaau faisua e tatau ona i totonu o le vaiaso, a maeʻa ona amata ona pala.
  • I totonu o le vai. O le fufuluina ma le saunia o le vavalalata e aoina i foliga o se fugalaau, lea e tatau ona tuu i totonu o se fagu vai. I totonu o le vai e tatau ona naʻo na o ogalaau o le laau. I luga o le fatafata o le pusaaisa lata i le puipui, o le a tumau pea le fou e le sili atu i le kuata o le vaiaso.
  • I le solo. Laʻau laʻau ua afifiina i totonu o se solo susu. Lupe e tuu i luga o le fata o le pusaaisa.

O iina e mafai ona oʻo i le tolu aso.

Mata o nei metotia e talafeagai mo le faʻapolopolo mo le taumalulu?

O le fea metotia e talafeagai mo le seleselega i le taumalulu i le fale e teu ai lau laʻau? E le o metotia uma e mitamita ai le umi o teu. Ina ia mafai ona e 'ai ma le ola maloloina i le tausaga atoa, filifili auala nei e sauniuni ai:

  • faʻamago;
  • toso;
  • masini vailaau masini, tuʻuina i totonu o se pusaaisa;
  • pipiʻi uma pe tipi lau.

Faʻafesoʻotaʻi le vaalele faʻavavevave le faʻaleagaina. O le mea lea, o le teuina i le maualalo o le vevela pe i totonu o le siosiomaga o le okesene e leai se mea e sili ona lelei.

O le a tumau pea i le Sorrel ona meatotino ma o le a umi le umi pe afai e faʻatino aʻoaʻoga amata muamua. Aua e te taumafai e tipi lau laititi pe a mafai - ona o lenei mea, o le a tafe uma le sua, ma o le a avea le laau ma mea e gaogao. O loʻo i ai fautuaga e fufulu le lau mai le palapala ile lau. O lenei mea e matua le moni - o laulaau o le sorrel e faʻapitoa, ma mai le gaioiga faʻataʻitaʻiga o le a avea ai i latou pei o paʻu. A uma ona fufuluina, ona ave lea o le suavai i le luluina.