Fualaau aina

Tetee i le vevela ma le malulu, "Paʻepaʻe papaʻe" tomato: faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga, aemaise lava le totoina o tamato

O le tele o tomato "Paʻepaʻe paʻepaʻe" (o le isi igoa - "White filling 241") ua leva ona faatuina na o ia mai le itu lelei. O lenei mea faʻapitoa e lauiloa i le tele o augatupulaga o le au faifaatoaga fiafia.

O le mafuaʻaga o lenei taʻutaʻua, o nei tamato o loʻo i ai le tele o uiga faʻalelei - lē lelei, mataʻutia, fua lelei. Faitau atili i totonu oa tatou tusiga. O iinei matou te tuʻuina atu ai ia te oe le faʻamatalaga o le ituaiga, uiga ma uiga o le galue.

Tomato "Paʻepaʻe paʻepaʻe" ("Paʻu paepae 241"): faʻamatalaga o le ituaiga

O le ituaiga na fafagaina e le au faipese mai Kazakhstan (nofoaga faataitai faataitai na faaigoaina ia V. I. Edelshtein), e ala i le laasia o le tele o hybrids. Ua resitalaina i le Setete Setete i le isi itu o le Rusia mo le faʻatoʻaga i se nofoaga tatala i le 1966. O le laau e fuafua (e le tupu aʻe i luga aʻe o nisi o vaega); e leai se ituaiga mea e tasi.

Ole malosi ole malosi, i totonu ole lauuatala e mafai ona ola e oʻo i le 70 cm, i luga o le lauʻeleʻele - e oʻo atu i le 50. O se masani masani ole ituaiga o pulumu e tusa ma le 6 vaega. E mamana le rhizome, e tupu tele (e oo i le 50 cm) i itu eseese e aunoa ma le loloto. O laulaau e laʻititi tele, lanu lanumeamata i le lanu, o le ituaiga laulaau o le uiga o le "tomato", o loʻo mimita i le fausaga e aunoa ma le lauulu.

O le inflorescence laau e faigofie, maualuluga ituaiga i le nofoaga. O le mea muamua na tupu i luga o le lau 6, le isi - e iai le vaeluaga o le 1-2 laulaau. Fugalaau e maua mai i le 3 fasi vaega. Tausisi i le faʻauiga. Fualaau lelei, aua le pau. E tusa ai ma le tikeri o le vevela, o le ituaiga "Paʻepaʻe papa" o tamato o le vave (vave), o nisi tagata e taʻua o le vave-vave. O le seleselega e mafai ona faia i le 80 - 100 aso talu ona totogo mai fatu (i luga o nofoaga tatala mulimuli ane).

E lelei (sili atu i le tau) teteʻega i faʻamaʻi masani.. O le faʻamaʻi, i le mataupu faavae o loʻo i ai se vailaau, ona o le vave matua e leai se taimi e maʻi ai. E i ai le puipuiga i le macrosporosis (vaimamago). E faʻamoemoeina mo le totoina i se laufanua avanoa, e mafai foi ona faia le togavao.

Uiga

Le lava tupe maua na maua e ala i le tulaʻi mai o ni mea fou, faʻaleleia ituaiga:

  • fua faatatau masani;
  • ave faamalosi o faamaʻi.

E leai se aoga e leiloloa i le taimi:

  • faauigaga faauo;
  • lelei le tofo;
  • le mautonu i tulaga o le tau;
  • e le o le manaʻomia o tausiga faifai pea.

O foliga e aofia ai le tetee atu i le osofaia o le laau. Vaitafe na maua e oʻo lava i le malulu malulu. Vaʻa lelei le vevela. I le taimi muamua, pe a tele le tele o fualaau aina suamalie, e pei ona taʻua i le faamatalaga, sa manatu o se ituaiga o fualaau aina suamalie.

Mai se laau e leai ni faafitauli latou te aoina mai le 3 kilokalama, mai le 8 kilokalama mai le 1 sikuea mita. m. O fua na fuaina i le taimi e tasi. Pepa - taamilo, faʻamafola i luga ma lalo, maualalo. Aotelega - e tusa ma le 7-8 cm le lautele, mamafa - mai le 100 g. O le paʻu e lamolemole, matete, mafiafia. O le lanu o fualaau e le mafaamatalaina o le lanumeamata lanumeamata, e amata malie lava ona susulu atili, o le lanu e pei o le apu "Paʻepaʻe paʻepaʻe", o fualaʻau ua i ai se lanu mumu.

O le aano o le aano, o mea malie, o le mea e gaogao e sili atu ma le 5%. O fua i le averesi e mafai ona maua i numera eseese o potu, mai le 4 i le 12. O le seleselega o le "Paʻepaʻe papaʻe" o loʻo teuina mo se taimi umi, o le felaʻuaʻiga o loʻo lelei foi. O Tomatoes e sili atu le manaia o le manogi ma le manogi, na muai fuafuaina mo le galueaina mo le gaosiga, ae peitai, ua latou aina fou ma le fiafia. Alu i salamata mata, tipi, mea vevela.

O Tomatoes e tele mea aoga e leiloloa i le taimi o togafitiga vevela. Tomato e maualalo i calories, ae o le fiaai ua faamalieina atoatoa. Mo le gaosia o sau sau, ketchup, patate tomato, o le a fai le sua, ae o le a mamafa le sua. Tolerate mali lelei. O le faʻasaoina o fualaau aina uma e manuia - o fualaau aina e le taʻe.

Ata

Tomatoes "Mafiafia papaʻe" e mafai ona vaʻaia lelei i le ata oi lalo:

Fautuaga mo le tuputupu ae

Tuputupu i le teritori o Iukureini, Rusia ma isi atunuu lata ane. O teritori sili ona lelei o Kazakhstan ma lona siosiomaga. O lea, ua e iloa le faʻamatalaga o le ituaiga, o le ata o loʻo faʻaalia manino mai ai le suamalie ma le manaia o tomato o le Palama Palama Faatumu - e faʻapefea ona tuputupu ae nei meaola laiti? E faʻamaʻiina fatu i se vaivaiga vaivai o le palatini mo le 2 itula, fufulu i le vai e tafe, togafitia i mea e faʻaleleia ai laau toto (filifiliga). I le faaiuga o Mati - Aperila, ua totoina i totonu o le eleele lafulemu vevela i totonu o se vai lapopoʻa masani.

O le eleele e tatau ona maualalo i le gaʻo ma tumu lelei i le okesene. E tatau ona faʻamaʻi ma vaʻaia. Laʻau totō i le loloto e tusa ma le 2 cm, ma le mamao o le 2 cm i le va o latou. Sasaa i le vai mafanafana ma le ufiufi i le polyethylene poo le tioata manifinifi e fausia ai le susu manaomia. O le mea lea, o fatu e sili atu ona lelei ma vave. E tatau ona le itiiti ifo i le 23 tikeri le faʻamafanafanaina o le Germination.

A maeʻa le tulaʻi mai o tipu e manaʻomia le aveeseina o le faʻasalalauga. Suavai pe a manaʻomia, e leai se vai i lau. A oʻo i le fatugalalalalalalalalalalalalalalala 2 tusi laʻau lelei, e tatau ona suamalie. O le filifilia (totōina o laau i isi ipu) e manaʻomia e faʻamalosia aʻa ma laau i le lautele. Mo le nofoa e sili atu ona lelei le faʻaaoga o ipu o peʻa poʻo pepa. O nei mea e vave ona pala e aunoa ma ni siosiomaga.

Pe a faʻavasegaina i se nofoaga tumau, e mafai ona e tuʻuina totō i vaieli i totonu o ipu. O lenei mea o le a aloese mai le atuatuvale ma le faaleagaina o laau toto. Pe a totogo mai fatu laau, e tatau ona fafagaina i le tele o taimi faʻatasi ai ma faʻamalaʻau. A o lei totoina, e tatau ona faʻamalosi tamato, pe a ma le 2 vaiaso aʻo leʻi toe totoina, e tatau ona tatala le vaʻa (e mafai ona e ave laau i fafo) mo ni nai itula.

Mo le 50 - 60 aso, e mafai ona totoina ni fatu laau i totonu o se kiona, i totonu o le vaiaso - i le avanoa tatala, i le leai o ni fulufulu. O laau e tatau ona sili atu i le 20 cm ma ia 5-6 laupepa. O le faʻaleleia o loʻo faia i totonu o vaieli i se tulaga faʻalavelave (o nisi taimi o le lua-laina scheme), o le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le 50 cm. E tatau ona faʻapipiʻi le fugalaau o loʻo i ai le phosphorus i vaieli aʻo leʻi totoina. E tatau foi ona faʻamamaina le eleele ma faʻamaʻaina. O le faia o le sua e faia i le aʻa, e le tele. Tatalo ma veleina - pe'ā manaʻomia. Fertilizers e faʻatautaia taʻitasi i le vaiaso ma le afa. Pasina ma le teuina o se tamato "O le paʻepaʻe papaʻe 241" e le manaʻomia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o faʻamaʻi e taofia i le faʻapalaina o eleele ma fatu.. Mai faʻamaʻi masani ma mea faʻamaʻi, o loʻo i ai sauniuniga faʻavaomalo i totonu o fale faʻapitoa. O nei tapenapenaga e faia e puipuia ai le togafitia i ni nai taimi i le vaitau.

Tomatoes "Fufulu Paʻu" ua leva ona atiaʻe ma ua faamaonia le tele o fualaau suamalie o le lapopoa, o lona galueaina o le a le aumaia ai tau ma faʻalavelave i lau eria.