Fualaau aina

Totoina o le siloti ma melons i totonu o se falemafa matalaʻau tele: faʻatoʻaga ma tausi

O kukama ma zucchini e tupu tele i le moega i tulimanu uma o le atunuu. Ae na o le sili atu ona faʻatoʻaina e le faatoʻaga o latou aiga i le aiga pumpkin - suamalie ma melons.

Ae o se seleselega lelei o nei fualaʻau o loʻo tumu i vitamini ma macronutrients e faigofie lava ona oo i totonu o le itu i matu. Naʻo le lelei e manaʻomia greenhouse

Aisea i totonu o le fale kati?

Gourds e manaʻomia le faʻapipiʻi palapala, masima ma le vevela o le ea. E leai se vaipuna e maua ai le suavai, e amata ona pala. O tioata, e le masani ai i itulagi ma se malulu, o le a le tuua ai ni vaomatua se avanoa e ola ai.

O timuga vevela vevela e le faʻaumatia, ae o le a aafia ai le tofo. O fua o le a lelei, vai. Pe a mafai ona aloese mai le suamalie ma melons i totonu o greenhouses o nei faafitauli.

O le fea o lauʻeleʻele e filifili ai?

O le faʻavaa ma le ufiufi o mea e mafai ona iai. O lea tuputupu ae melons ma le silomilo i totonu o se falemauati telekene tele ma sili atu ona maua a latou lagolago. Lagona le toʻa i lalo o se taugofie taugofie.

E taua le taulaʻi atu i na o ni numera.

  • greenhouse e tatau ona maualuga. Le mea lelei, a itiiti ifo ma le lua mita. Launiu o suamalie ma melons, ua fusifusia i le tuuga, oso maualuga;
  • taofia le malepelepe o le ea malulu. O le fausaga e le tatau ona i ai avanoa, vavae, vaeluaga o mea ufiufi;
  • faʻaitiitia le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi (melo ma gours e faapitoa le malamalama ia i latou).

    I le tautotogo e faʻapipiʻi ai le faʻavaa ma le eleele i totonu o le vailaʻau o le Bresau Bordeaux poʻo le vaifofo o le tioata lanumoana.

I le auala e fausia ma faʻamalosia ai le falemalama mai le polycarbonate, faʻafefea ona fai se faʻailoga, sela-i (puipui), mai le faamalama poʻo filifili se fale kiliki ile fale, ma le auala e faʻaleleia lelei ai le fale i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻamaonia i la matou' upega tafaʻilagi.

Tatou te manaʻomia "tuaoi"?

O le mea la e le tu ai le fale laufanua i le leai o se taimi e faatalitali ai mo se vevela lelei e fatu ai se meloni, e mafai ona e toto i totonu o le lanu po o susulu. E le afaina fuamoa ma melons muamua. Gourds o le a atiina ae lelei i tafatafa o le lamala, tomato photophilous, eggplants.

O kukama susu ma le Bulgarian pepa o le a le avea ma tuaoi lelei. O i latou o loʻo faʻatoga i se vevela vevela, suamalie ma melons e faʻamaʻi mai faʻamaʻi (paʻu paʻu, fusi manu, peronosporosis) ma le maualuga o le onosefulu pasene.

O fea ituaiga e filifilia?

Mo le totoina i totonu o le kiona tasi e tatau ona filifili ituaiga eseese faʻatasi ai ma fua laititi o le amataga po o le ogatotonu o le vaitau ua matua. Meloni ituaiga: "Sunny", "Pineapple Sweet", "Garden Garden", "Tolusefulu aso", "Rainbow", "Autumn" e maua ai se seleselega matagofie i greenhouses. Fiafia ituaiga tolomilo: "Sibiryak", "Moscow Charleston", "Meaalofa o North", "Spark", "Cinderella", "Ultra Early".

E faapefea ona saunia le palapala?

Melo ma le siloti fiafia i le eleele lafulemu ma le vaivai pe le faʻaituau. E tatau ona matala, manava. E le tatau ona faʻatagaina le vai inu.. E lelei le amata saunia o le eleele mo le isi seleselega i le tautoulu. Taʻu i moega o luga, tipi le mutia, moa fasipolo.

O le a le mea e tatau ona fai e avea ma otaota i totonu o se kiona i lalo o le suamalie ma melons? E tusa ma le 30 centimita o le a lava. E taua! Faʻasese ia laʻau paʻu.

Latou te fiafia e faʻaalu le taumalulu faʻamaʻi faʻamaʻi vevela. I le tautotogo, e mafai ona e faia vaovao po o humus ma fugalaʻau.

Mo le faaleleia atili o le fausaga o le eleele, e sasaa ai se pakete o le oneone oneone i sikuea sikuea taʻitasi o le eria ma eli ai moega. Le faʻaitiitia o le eletise palapala tuufaatasiga o le calcium ma le magnesia ua faaopoopoina. Latou te fafagaina laau ma faʻaleleia lo latou alualu i luma.

Sulifara po o le ammonium sulphate o le a fesoasoani e faateleina le faapaleni o le suauu. O le lalolagi i le taimi e totō ai fatu e manaʻomia ona mafanafana. Ina ia faia lenei mea, aveese le palapala eleele i le loloto o le suo, tuu se paluga o meaʻai ma le humus, sasaa ma le tele o vai vevela. Ufiufi le eleele mai luga ma ufiufi i pepa..

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i fatu?

E lua mea e aafia ai le gaosia o le malosi ma le ola maloloina:

  1. Filifili tatau fatu. E tatau ona avea ma mamafa tele ma maualuga. Aua le faia se mea sese o le a fesoasoani i le masima masima. Ua totoina fatu i le vai (o se sipuni i totonu o se ipu vai). Faʻalo ese. I luga o le lūlūina o loʻo faʻavae i lalo. E mautinoa lava solo le masima masimae faʻagogo.
  2. Laʻau oona. E faʻatau atu i faleoloa, ae faigofie ona kuka oe lava. E tolu kilokalama o le humus ua faʻafefiloi ma le kilokalama o le eleʻele. Faaopoopo 200 gr. laupapa fafie ma se tamai sipuni o le potassium sulfate. O nisi taimi paʻu poʻo le oneone oneone e fefiloi. O le eleele e tatau ona matala, malamalama, lelei e pasi ai le susu.

E faʻafefea ona toto ni suamalie ma ni melo i totonu o le kiona? O fualaau e amata ona ola e masani lava i le amataga o Aperila. Mai le lūlūina o fatu e fausia ai se laau ua sauni mo le toe faʻaleleia i se fale lauʻeleʻele, e manaʻomia le 25-35 aso mo suamalie ma 20-25 mo melons. Faʻavae i lenei mea, fuafua le aso tonu o le amataina o le galuega.

Fatu mo le vave ola sulu i totonu o le vai mafanafana mo le lua - tolu itula. O le a le sili atu le lelei le tuu i lalo oi latou i se vaivaiga vaifofo o le potassium ia vave ona puipuia mai faamaʻi.

Pusa paʻu mo tipu (e mafai ona suia i ipu palasisi po o se fagu tipi) e faʻaopoopoina le tasi fatu i le loloto o le tolu senitimita. O luga e ufiufi i le foila. Ole maualuga o le vevela ole maualuga ole 25ºC. I le tulaʻi mai o le tipi ua aveese le ata. Afai e vevela le fale kesi, o le fagu o loʻo i ai i le lumanaʻi ma melons o le a oʻo mai iina. Afai e maualalo le vevela, ola i luga o le windowsill.

Tuuina atu le taua tele i laau laiti o le a fesoasoani i ni nai faʻataʻitaʻiga.

  • O fualaau e manaʻomia tele le malamalama. Le puipuia o laau mai le toso ese fatufatuina i latou i le umi o le ao (a itiiti mai o le 14 itula);
  • faʻamalositino faʻamalosi lelei. Pe a oʻo mai le vai i lau, e mafai ona latou pala;
  • laau e nofouta i "avanoa patino". E le tatau ona vavalalata pulu le tasi i le isi;
  • Aua e te faatalale i mea faaopoopo o minerale.

I totonu o le greenhouse, e faʻaaogaina ai laau i le laasaga o le lua i le tolu laulaau moni. E tatau ona mafanafana le lalolagi i le 14ºC. O le vevela o le ea i le po e le o lalo ifo o le 5ºC-8ºC o le vevela, ma o le ao e sili atu ma le luasefulu.

Faatasi ai ma le paʻu faafuaseʻi i le vevela o le ea, e tatau ona ufiufi laau toto i totonu o le fale koli. Laʻau o le a le faʻafefe e oo lava pulu gutu.

O totogo e vavae ese ma le faʻaeteete mai le pusa paʻu ma se ufiufi o le eleele ma lafo i totonu o vaieli ua faʻamaligi i le vai mafanafana. O lo latou loloto e 10 cm. O laulau e tuu i se mamao o le 50 - 70 cm mai le tasi i le isi i totonu o se mamanu siaki. Luga eleele mulch sawdust.

E mafai ona e tuʻuina ni laau se lua i le tasi pu. O le sasa i lenei mataupu e auina atu i itu e faʻafeagai o le tasi. Ina ia aloese mai le fesuiaʻi o le aʻa aʻa, aua le tanumia le laau i le palapala. O ai e tatau ona tulaʻi i luga o le eleele e 2 cm.

E faʻapefea ona tausi?

Iopu ia maua se seleselega lelei e le galueae manaʻomia le usitaia o nisi tulaga.

  • O le fua lelei o le a tuʻuina atu ai se vaomatua lelei.
  • E faʻapefea ona totoina melons i totonu o se falemauati 'aluminiʻamea? A oʻo ina ola i luga atu o le lima o laʻau, faʻapipiʻi le fua o le tupu (e pei o cucumama). O le vaiaso ma le afa-lua faiga o le laina maualalo o le a aliali mai. E tatau ona vave aveʻesea e vaivai. I luga o pou malolosi uma e taofi ai le tupu tuputupu ae. E taua! Afai e te manaʻo ia maua ni fualaau suamalie, suamalie, e tatau ona tupu i luga o laʻau taʻitasi.

    Ina ia faia lenei mea, faatali seia oʻo ina ola le ovary i le lima senetimita. Filifili le pepa sili ona tele. O le malologa ovaries ma fugalaau o le a aveesea, e tusa lava pe e te fiafia ia i latou. A le o lea, e tele lau laititi, fualaau aina suamalie ma se manogi manaia.

    Faʻafefete le suamalie i luga o le lima o laupepa. I se taimi mulimuli ane, latou te aveeseina ia lala iti e lua (o fugalaau e tupu mai i latou ua tuai, o fua e le lava le taimi e fua ai). O laʻau mulimuli o loʻo nonoa i le solo i itu uma e lua o le ata tele. Lanu e aunoa ma ni ovaries.

    Itūʻau lauʻau ma ovaries e taofi le tolu laina i luga ae o le fafine, luga aʻe o le fitu i luga o fugalaau tane. Mo vaimelo sili ona lelei le alu i luga o se tasi laau nsili atu i le lima i le ono fua.
  • O talotini ma melons e manaʻomia le tele o le la ma le vevela.
  • 30 ° C ua manatu lelei e lelei mo le atinaʻeina o melon. Faatasi ai ma se vevela faaumiumi, e tatalaina le fale kesi i le tatalaina o matagi poʻo faitotoa. O lenei fuataga e taofia ai le faʻavaeina o le faʻaaogaina. E taua! O le a faigofie lava ona maua e Melon se vevela. O suauu mai le vevela vevela e tatau ona ufiufi i mea puipui. E mafai ona e totoina se laau laumei (mo se faataitaiga, aʻe pi).

  • E tatau ona maualalo le suavai.
  • O suauu ma melons o loʻo i ai aʻa loloto e mafai ai ona latou faʻaitiitia suavai. A oʻo mai le pala o aʻa, o le a pala, e oso mai i luga o fua. O laau lava ia o le a taʻuina atu e uiga i le le lava o le susu. Afai ua toto laulaau, o le taimi lea i le vai. O le faʻavaivai o le vai, lea e puipuia ai le vai mai le ulu atu i laʻau, ua faʻamaonia lelei lava.

  • Talosaga manaʻomia i le va.
  • E tatau ona faia lenei mea pe a maualalo pea laau, i lalo o le lua poʻo le tolu laulaau. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le sasa ua fetogi.

  • O le faʻaalia o fuʻa samasama e taʻu mai ai le manaʻomia e alu i le isi laasaga - faʻafefeteina.
  • E taua le le solomuli le taimi. Fugalaau fugalaau o le a pauu i ni nai itula. O tamaitai e mafai ona faʻavasegaina mo aso e tolu. E mafai ona tutoʻatasi ia meaʻai. Ae mo lenei mea e te manaʻomia ni fesoasoani fesoasoani - pi.

    I lo latou toesea, e tatau ona latou faia le faiga o le palota i o latou lava lima. Saili fugalaau tane. E tele ma e leai ni ovaries. Ufiufi i latou ma aveese ia petals.

    Fai ma le faaeteete. Aua le luluina le pollen. Faapipii fugalaau o fugalaau tane i pistils o le fafine i ni nai taimi.
  • O fuamoa ma laau e ola i totonu o le kiona e manaʻomia ai le fafagaina o le paluga o le laau.
  • E maua ai sua suamalie i vine. Taua tele o le efuefu mo melonini. E faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi i le masina. O aso uma e sefulu e fautuaina ai e faʻaleleia ia laau ma le nitrate ammonium diluted i le vai (15 g i le 10 lita o le vai). E taua! O le taimi lava e amata ai ona fua le fua, e taofi le fafaga.

  • E le tatau i paipu ona paʻi i le eleele.

E tele auala e foia ai le faafitauli:

  1. Fualaau suamalie e tuu ai i totonu o se upega ese ma le fusiua i le solo. O le auala aupito sili lea e faʻafefe ai suamalie ma melon.
  2. Tuu se ipu i lalo o le tilo poʻo le meloni. O lenei metotia e lelei mo na o fua maualalo (pe e te punou le palapala i le eleele). E tatau ona faʻamaonia e cons le manaʻomia e suʻe vave fua mo lo latou matutua.
  3. Fai ni fata o soʻo se mea, faʻapipiʻi i luga o puipui o le fale koli. O fua foi e tatau ona liliu.
  4. O nisi taimi o pusa pepa e faʻaaoga nai lo upega. E faigata ona faʻafesoʻotaʻi i le vaʻaia, e faigata ona mataʻituina le atinaʻe o le fomaʻi.

I luga o le matua o le suamalie o le a lipotia uila pupula ma se mamanu manino, o le salu o le uʻamea ma o se uiga mataʻutia e foliga mai pe a taia se pusa. O le suamalie o melo e tuʻuina atu ai se manogi tulaga ese. Teu fatuga i pusa pepa. E sili atu fualaau taʻitasi i totonu o se pusa eseese.

Faʻafefea ona aloese mai mea sese?

I nisi o tulaga, e le o nonoa ni vine. E tupu lenei mea ona o mea sese.

  1. Filifiliga sese fatu. Faʻatauina lelei i latou i faleoloa faapitoa. Faʻalogo i le ola ma le taliaina o le galueaina i se vaega faapitoa;
  2. Faʻaleagaina o tuutuuga o le totoina o fatu ma fualaau aina. O le faʻavaeina o laʻau, laʻau, ma le faʻaleagaina e aʻafia ai le fausia o ovaries;
  3. Laititi maualalo le vevela. I le malulu timuga vevela E manaʻomia le tuʻuina atu o afi vevela faʻamafanafana ma faʻapipiʻi laau faʻamalama poʻo le masini suauu.

I lalo o tulaga faigata o le totoina ma le tausiga, o melons ma gourds in greenhouses o le a tupu e le sili atu le leaga nai lo le la i saute. Siosiomaga faʻafefealoai, suamalie ma meaʻai e leai ni fua O le a fiafia le au fai togalaau i le seleselega tele ma se tofo lelei.

Vitio aoga: