Laʻau faʻasoga

Nubian goat breed: mea faʻapitoa o le tausia i le fale

O laʻau o Nubian e mafai ona maua mai i le tone o le susu i le tausaga, o le mea lea o lenei ituaiga e sili ona taua i le va o ituaiga 'oti. E oʻo lava i se tagata matua poto masani e mafai ona taofia o ia. O le mea taua o le iloa lea o mea taua o le tausia ma le lelei o le manu. Sei o tatou faamasani lelei i le va o le pepe.

Talafaasolopito o le amataga

O lenei ituaiga na fafagaina e le aufaipese Peretania, lea na aliali mai ai le igoa aloaia - o lafu a Anglo-Nubian. O le tele o le vaitafe e afua mai i 'oti o Aferika, ma o loʻo iai foʻii latou le toto Swiss ma Indian. O lenei paluga o kenera mai ituaiga eseese na fesoasoani e fausia ai se foliga sili atu ona lelei.

O le a fiafia le au amata e aʻoaʻo e uiga i foliga o le fafagaina o 'oti, pe faapefea ona filifili se' oti, pe faapefea ona tausia'oti i le taumalulu.

Na atili ai ona agaʻi tagata Amerika - faʻaleleia le ituaiga. Sa latou faʻaogaina fesoʻotaʻi vavalalata ma auala faʻapitoa o filifiliga. O le mea lea, o le gaosiga o manu na matua faateleina, ma na amata ona latou maua atili le susu, e aunoa ma le aveesea o le mamafa o le tino.

O le ituaiga na oʻo mai i Rusia i le seneturi 21. I le taimi nei, o le cozovody o loo tilotilo atu ia te ia ma taumafai e saili ala aupito sili e faamalieina ai. E le na o le mafuaʻaga e afaina ai, ae o le tau foi - mai le 120,000 rubles, pe a oʻo i le 20,000 le 'oti masani.

E taua! O nei 'oti e leai se mea uiga ese e oʻo lava i le taimi o le vaitau. E le gata i lea, na o oloa mai nei meaola e leai se'oti o le 'oti e faʻafefe ai le tele.

Faʻaaliga mai fafo ma faʻataʻitaʻiga faʻasologa

Le taʻitaʻiga o le ituaiga - aano ma le susu. E masani lava, o'oti e teuina mo na o le susu, aua e masani ona faigata le aano ma e le o se mea lelei. Ae i lenei tulaga o le tulaga e faʻafeagai - o le aano o manu e matua suamalie ma vaivai.

Ae e te leʻi faʻatau se manu e pei o se ituaiga mama, ma fefiloi, e tatau ona e mautinoa o lona saʻo. Ina ia faia lenei mea, ia gauai atu i nei vaaiga i fafo:

  • o le mea ua taʻua o le "Eleni Eleni" po o se isu le piʻo o le uiga autu o le ituaiga;
  • uʻu taliga tetele ma umi, lea e faʻatusatusa i taliga o se vaʻa;
  • lanu e mafai ona mai i le papae i le uliuli, ma eseese eseese o lanu uliuli ma enaena;
  • fulufulu mamoe o le a taʻu mai e uiga i le soifua maloloina o le manu - lamolemole ma susulu, pupuu;
  • ua umi le ua ma o le ulu e tutusa lona lapopoa;
  • maualuga o fafine e oo i le 80 cm, ma tane e oʻo atu i le 1 m;
  • manu mai le 45 i le 120 kilokalama;
  • 'oti e masani lava o le ulu.
I tamaʻi mamoe Aferika e mamafatu, o le fulufulu mamoe e sili atu ona umi le umi nai lo le ituaiga, o loʻo fefiloi ma aiga alpine. E taua foi le gauai atu i le taimi e faatau ai, pe afai e te fuafua e amata se fatu moni.

O pusi Nubian e ese mai isi i a latou amio - leotele, malosi, maaa, ma le ita tele. E ui lava i lea, latou te usitai i tagata, o lea e latou te manaʻomia ai se matai matuia, mausali. O manu o le a ave o ia e avea ma taʻitaʻi o le fagu. E tele lava ina tali mai tamaitusi i igoa tauvalaau.

E taua! E taua le tausia o'oti o Nubian ma na o sui o lenei ituaiga. Faatasi ai ma isi o le a iai feteʻenaʻiga ma tagata taitoatasi o le a amio faʻasauā, lea e ono aʻafia ai le afaina.

Faʻafefea ona tumau le malulu

I 'oti o Nubian i totonu o le toto o le fiafia i le vevela - taofi i latou i vaʻaia malulu e aunoa ma le tausiga lelei o le a le galue. I tulaga leaga, o le a feoti manu. Latou te manaʻomia le saunia o se fale vevela, mafanafana ma afi.

E fia le susu e maua?

I manu, gaosiga maualuga o susu - mai le uluai mamoe e mafai ona maua pe tusa ma le 3 lita. Lactation tumau e oo atu i le 300 aso, lea e mafai ai e tagata ona ona maua le tele o oloa ma maua atili ai. O le oloa lava ia e sili ona aoga. O lona gaʻo gaʻo e eseese mai le 4.5% i le 8%. O le afa oi latou o le polotini. O lenei suāsusu e maua mai ai pusaaisa maualuga. O se mea taumafa lea e talafeagai mo tagata e mamaʻi, tagata e maua i le gastrointestinal, maʻi suka ma le ate.

E manaia le iloa pe fia lita o le susu o le 'oti e aumaia i le aso, tusa lava pe aoga le masini fufulu ma pe faapefea ona filifili sao.

Tausia ma tausia

O lenei ituaiga o le a faigata ona ola i le malulu. E le taliaina e le tamaititi le vevela. O le mea lea, i totonu o ia atunuu e tatau ai ona tuʻuina atu uma tuutuuga mo se olaga masani i totonu o se falesa po o se fale. O le mea lea o le mumusu e faʻafesoʻotaʻi le "Nubians", aua e oʻo lava i sina mea sese e mafai ona oʻo atu i le oti o tamaiti ma tagata matutua.

Ia mautinoa o le fale e tatau ona vasa ma mafanafana. E tatau ona e faʻamautinoa e leai ni pili. E tatau ona i ai ni faʻalelei lelei i le potu lava ia. E le taliaina foi le mama - ona o lea, o manu e mafai ona maua i le niumonia.

Aoao pe faapefea ona fanauina ituaiga o'oti o Lamana, Alpine, Zaanenskaya, Latvian, ma le malolo.

Mo le po o le faamamaina o vaovao i luga o fafie. Latou te manaomia le faʻamamaina i le tele o taimi e mafai ai - o se fatuga tele, ma o le a latou le momoe i le palapala eleelea. O le mea lea, e manaʻomia le suia i taimi uma. Ia manatua e taua pea le "Nubians" e mafai ona 'aina fualaau ma lala sili ona suamalie ma fou.

E tatau foi ona e faia se faasologa o fualaau oona, ina ia leai ni popolega o manu. O le vevesi o le susu o le susu e mafai ona oʻo atu ai i le solia o le lactation, lea o le a mafua ai le faaitiitia o le aofaiga o le oloa.

E te iloa? Sa tamomoʻe tagata i'oti ma amata ona faʻaaoga a latou suāsusu nai lo le 10,000 afe tausaga talu ai.

O le a le mea e fafaga

O le lelei o meaai a se meaola e faalagolago i le gaosiga o susu. Latou te fafagaina ia 'oti 3 taimi i le aso, aemaise o lenei tulafono e le tatau ona faʻalavelaveina i le taimi malulu. E oo atu i le 5 kilokalama o vaomago, 2 kilokalama o fatu o fatu ma fualaʻau e tusa ma le 1 kilokalama o le a manaʻomia i aso taitasi.

E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona maua le 300 g kalama o le saito e aunoa ma le toilalo. Ma le isi, o lenei faailoga ua faʻaopoopoina 250 g i le 1 kg o le susu. Latou te fafagaina paranesi o le seleselega, pala, linden, willow, acacia. Latou te faia brooms. E taua tele le tuʻuina atu o le karite ma le oats - o nei meaʻai susu.

E aoga le iloa po o a'oti e 'ai ma pe faʻafefea ona fafaga manu i le taumalulu.

Faʻaopopo i le meaʻai ma fualaʻau-minerale complexes ma le penisina. O meaʻai mulimuli e tatau ona i ai i le lautele i le tausaga atoa. Ma i le taimi malulu i totonu o le vai mafanafana faʻaopopo sina masima laitiiti.

Malosiaga ma vaivaiga

O le ituaiga ei ai ana lava uiga o le anotusi, lea e faigata ai ona tausia i latou. Matou te iloa le lelei o le manuia o le fanau:

  • umi umi o le lactation;
  • maualuga le gaosiga o susu;
  • susu o loʻo i ai se mea sili ona lelei gaʻo mo le faia o falesa maualuga;
  • 'oti e maua lelei le mamafa, ma oa latou aano o manu e faʻamalosi ma meaʻai;
  • manu laiti lapopoa;
  • e oo atu i le 3 tagata taitoatasi i totonu o le lisi.

VITIO: FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA O TULAGA TAUSIGA Tatau le mafaufau ma faʻasalalau:

  • le mafai ona malulu;
  • o se taumafataga faapitoa e manaʻomia ai mea faʻaalu tetele;
  • e mafai ona puipuia faapitoa mai isi meaola ma aiga;
  • lanu ma manu lanu e ono osofaia e iniseti;
  • tau

E te iloa? O le faaupuga "scapegoat" e sau mai le gagana Eperu. I se aso faapitoa, na faaee ai e le faitaulaga sili ona lima i luga o le ulu o le'oti filifilia ma tuuina atu ia te ia agasala a tagata. Ina ua uma le sauniga, sa faasaoloto le manu i le toafa.

O laumei Nubian e faʻaaoga mo le gaosiga ma le gaosiga o manu. E tele mea lelei i le fausiaina o nei meaola, e aofia ai le le maua o le manogi ma le maualuga o le susu. Ae o nei meaola e matua faigata tele i tuutuuga o le taofia, o le mea lea o le tausiga o ia mea o le a manaʻomia ai le tele o le malosi ma punaoa.