Tupe teu

E faʻafefea ona togafitia ia fesili i talo

O le faʻaalia i faʻamaʻi i pi e maualuga maualuga pei o isi meaola iniseti. Pe a faʻafesoʻotaʻi laau i le taimi o le aoina o pollen, ma manu, tagata poʻo iniseti, o le "aiga" e faʻapupulaina ai le ono mafai ona maua ai faʻamaʻi pipisi. O le matautia i le togavao o se faʻamaʻi o ascospheresis, e lauiloa e pei o le calcareous brood.

O le a le maualuga o pi?

Ascospherosis o se faʻamaʻi pipisi o vaega o le meli, faʻafefeteina e Ascosphaera fungi.

O le fungus Ascosphaera apis o se parasite. Fafagaina o vailaau oona o le suavai, o le a oʻo atu ai i le oti o le pito. I le i ai o feeseeseaiga i feusuaiga i le mycelium (filaments vegetative), o le silo e faʻaleleia soo. O le faʻafefiloi, o vailaʻau vavalaʻau o le mycelium o ituaiga eseese feusuaiga e faʻapipiʻi ai meaʻai e aofia ai spores. O le maualuga o nei spores o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi maualuga, lea e fesoasoani i le salalau lautele o le silo. O loʻo iai foi le fesoasoani i le maualuga o le teteʻe o spores i tulaga tau le siosiomaga ma ituaiga eseese o vailaau.

E te iloa? E mafai e le aiga bee i le tausaga ona selesele 150 kilokalama o le meli.

O le alu atu i le sulu faatasi ma pi, o le sipuni e oʻo i le pito i luga o le 'oti, lea latou te ola ai i le loloto o lona tino, ma faʻamaʻatia ai ni fusi ma ni okeni. O se taunuuga o se liona, o le a mago ma le mummene, e fai ai le tele o paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. Faatasi ai ma le toilalo o le pito i totonu o le faamaufaʻailogaina, o le fuga e tupu mai i fafo, ma fai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le tapuni o le meli.

O oloa a le povi o se tasi lea o oloa faʻapitoa mo togafitiga faafomaʻi ma meaola e le gata i le lalolagi, e aofia ai ma le meli, ae faʻapea foi le pala, pollen, propolis, zabrus, pergué, susu o le suka, meli pia, palu propolis, homogene, Milu ma le oona.
Faatasi ai ma le salalau o le faamai i le kolone pipi, e faigofie lava ona iloa i le pito i lalo o le sulu i totonu o le pusa, i le taunuu mai o le fale pe lata i le nofoaga.

Mafuaaga o foliga vaaia ma tulaga lelei mo atinae

E ui lava i le maualuga o le tetee atu i tulaga i fafo, o feeseeseaiga e mafai ona tupu na o se tino ola. O le mea lea, o le aliali mai o lisi fou i le tautotogo e maua ai aiaiga mo le salalau atu o le fuga.

O mafuaʻaga o ascountpheres o:

  • faaumiumi le mafanafana ma le le lelei o le gaosiga o mea taumafa, o se taunuuga o le mea e vaivai ai kolone ma e faigofie ona maua i siama;
  • faʻasolosolo faifaipea, ona o le mafuaʻaga o le a faʻaitiitia ai le puipuiga o le pi ma le teteʻe atu i faʻamaʻi;
  • o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma mea faʻasaina i le taua faasaga i isi faʻamaʻi pipisi, e faʻavaivaia ai foi meaola o pi.

Ae o mafuaʻaga autū o le salalau o faʻamaʻi o tulaga lelei ia e fesoasoani i le toe gaosia ma le atinaʻe o spores. O nei aiaiga e aofia ai:

  • maualuga maualuga o timuga ona o timuga faaumiumi;
  • 'au sulu i totonu o nofoaga e susunuina i tafatafa o vai.

E taua! E tusa lava po o le a le vaitau, o le vevela i totonu ole sulu e tatau ona 34 ° C. O le faʻaitiitia o le vevela i le 2 ° C e oʻo atu ai i le vaivai o le aiga bee.

I le faaopoopo atu i le tuusaʻo tuusaʻo o faʻamaʻi i totonu o le sulu e le pi, mafuaʻaga o ascospheresis e mafai ona:

  • o le faʻaaogaina o polu po o le meli e afaina ai le fafagaina o pi;
  • faʻaaogāina o masini vailaau mo le gaosia o le nofoaga latalata i le apiary;
  • le lava le faʻaaogaina o sulu.
O le tausisia o tulafono faavae mo le tausiga o le ofagapi, lea o le a talanoaina atili, o le a faaitiitia ai le lamatiaga o siama o manu o bee i le ascospherosis.
Faamasani oe lava i ituaiga eseese o le meli e pei o le kateni, buckwheat, acacia, acacia, paukini, tilo, phacelia, linden, rapeseed, honey honey and honey from sprouts.

Vasega o le maʻi

E faʻatatau i le aofaʻi o 'oti ua mate, e tolu laasaga o ascospherosis e tupu:

  1. Vaʻaiga Latent (pe latent) - e le o maitauina e le oti ma mummified larvae, ae leai se laʻau ma se numera itiiti o sela avanoa e maua i totonu o le sulu. I se vaitaimi faapea, o le suiga faifai pea o tamaitai e taua, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le atinaʻeina o aiga.
  2. Taimi o le paluga - faʻaalia i le alu lemu o le faʻamaʻi, o le numera o paʻu oti e le sili atu i le 10. O sea vaitaimi e masani ona tupu i le amataga o le tautotogo. I le leai o ni toe foʻi i le gasegase o le faamaʻi, i le ogatotonu o le vaitau o le mafanafana, e toe maua ai e aiga pepese a latou gaioiga.
  3. Vaʻaia taimi - faʻateleina le faʻafuaseʻi, o le numera o paʻu oti e silia ma le 100. I le taimi lava e tasi, o le maliu o le brood e 90-95%, lea e faʻaitiitia ai le malosi o le aiga.

E masani lava ona pasi le tele o taimi e aunoa ma le faia e le tagata. O le taimi faigata e manaʻomia ai le faʻaosooso vave ma togafitiga talafeagai.

E te iloa? O siaki sulu taitasi e aofia ai le sili atu ma le 100,000 vaega o le pefu o pollen.

Faʻafefea ona iloa: faʻamaoniga

I le amataga o le faʻamaʻi, pe a leai se faʻaalia manino o le mummified brood, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaitiitia ai le gaioiga faaleaiga ma maualalo le gaosiga. O se faʻamaʻi e faʻaalia foi i le mea moni e faapea, o le toto o le toto na tupu i le ascospherosis i lenei laasaga, e faateleina i le lapopoa ma o le tino e aofia ai le tele o sela. I le taimi lava e tasi, e maua ai le lanu samasama ma ufiufiina i se lanu susulu, o le vaeluaina o tino o le sosolo o le laumei e iloagofie, ma maua ai e le tino se fausaga e pei o paluga.

A o faasalalauina le faʻamaʻi, o siama faʻamataʻu mai le pusi e le o faʻamaufaʻailogaina e mafai ona vaaia i totonu o le siva po o latalata ile nofoaga. A o le uʻamea faʻamaufaʻailogaina, o le lūlūina o le honeycomb e faʻatasi ma le leo leotele o le sasaina o tino mummified dead against the walls of the cell.

O le faaseʻe ma le sulu o luga o le meli o le a taʻu mai ai le i ai o le gasegase o le gasegase i totonu o kolone pipi, lea e taʻu mai ai le aveeseina o 'oti pipisi mai faʻamaufaʻailogaina e pi. O siaki i le taimi lava e tasi e leai ni laasaga faʻasolosolo.

E taua! O le tafe faifaipea o le fafaga i totonu o le sulu e faateleina ai le malosi o le gaʻo le gaʻoina e pi ma e fesoasoani i le televave o le fausiaina o pepe fou.

Togafitiga ma Puipuiga

Faʻalagolago i le maualuga o le siama, e mafai ona faia togafitiga e faʻaaoga ai fualaau oona poʻo le faʻaaogaina o togafitiga masani. Ae o le muamua atu i togafitiga e tatau ona aʻoaʻoina lelei.

Avetaavale o le aiga i ni sulu fou

O se mea taua ma le muamua i le sauniuni mo togafitiga o le toe faʻaleleia o pusi o pusi i siva fou. O le suiina o le matua faatasi ai ma le paʻu o le a fesoasoani e faia se faʻasalaga atoatoa i le i ai o le brood i totonu o le siva tuai. A maeʻa le 3 vaiaso, pe a toe fanauina uma le pepe e avea o se pi, e mafai ona e agai atu i le toe faʻaleleia. E talafeagai le gaosia o meaola i le afiafi. O loʻo afaina ai pusi pipiʻi, ma ua faʻapipiʻi fou i lo latou nofoaga. Ina ia faafaigofie le galuega o pi i luga o le faatulagaga o le sulu fou, e tatau ona faaaoga se mea e gaosi ai, o se seti o papatusi o le beeswax mama ma se mamanu ua maeʻa o mamanu i le lumanai.

Saili pe o le a le auala o le fafagaina o le masiofo.
Alu i le faitotoʻa ("faitotoa" mo pi) ua suia e se uila - o se laupepa o le plywood, lea e taitaia le sosolo i totonu o le faitotoa. O siama na maua mai le tulufaʻi tuai na tietie malie mai luga o le alatele e faasaoloto ai i latou mai le pi, ma o le fumigation o le asu o tapaa o le a fesoasoani e taitaia le oso i totonu o le faitotoa. O le faʻatumuina o se sulu fou i le honeycombs ma bees e tatau ona fetaui ma le atoaga o le 'ie tuai, na o sina paʻu laʻitiiti i le numera o pi e mafai ona faatagaina. E fautuaina foi e le au faipese poto masani le suia o le mea matua faatasi ma se talavou ma sili atu ona lelei pe a maeʻa. Faʻamaʻoloto mai pia pipisi

E te iloa? E mafai ona tuʻuina atu e le centerus le sili atu ma le 1,000 fuamoa i aso uma.

E taua le manatuaina o le sulu fou e tatau ona vevela ma gaʻo, e aofia ai luga o laei e pei o le meli poʻo le suka suka.

A maeʻa le toe faʻaleleia o le sulu tuai e taua tele e faʻasaoloto mai i le fale ma tagata maliliu, o nei "otaota" e tatau ona susunuina. O le honeycombs o loʻo totoe i toega o le meli, pollen ma mummified larvae i totonu o faʻamaufaʻailoga ua faʻamausalīina i luga o le wax ma lona faʻaoga atili mo faamoemoega faʻapitoa. Matou te faʻamamaina beekeeping i luga o le suka

Le faʻauʻuina o sulu ma faamaumauga

O le siama afaina, faapea foi ma mea uma na faʻaaogaina i le taimi o le uila (fumigator, gangway, ma isi), e tatau ona togafitia ma soʻo se fomaʻi. O lea faʻapalapala atonu e aofia ai le mulumulitaʻi maeʻaeʻa o le fao lua ma le suʻesuʻega ma se 10% hydrogen peroxide solution. A maeʻa se faʻapalapala, o mea uma e togafitia e tatau ona faʻamamaina i le vai ma faʻagogo i fafo, e ese mai i le apiary fou.

O laei e faʻaaogaina i le toe faʻaleleia ma le faʻauluina o loʻo togafitia i le galo i se vaifofo o le paluga soda mo le 1-3 itula, sosoo ai ma le fufuluina ma le faʻamago.

E taua! Pe a oʻo i luga se lapisi o le fala, e faʻaitiitia le ola o le pi.

Vailaau

I le va o le pupuʻu ma le pupuʻu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina le tele le numera o siama pipisi ma maliu, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo e ala i le taimi faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi. I le taua faasaga i ascospherosis, o nei fualaau oona o le a fesoasoani:

  1. "Askotsin" - tapenaga i le foliga o se faʻauluuluga ua fuafuaina mo le faʻamaʻapeina i le suka sua sua suamalie ma faʻapipiʻi i luga o le honeycombs poʻo le fafagaina i pi. O le togafitiga e tupu pe a uma 2-3 togafitiga ma se vaeluaga o le 3-5 aso.
  2. "Dikobin" - sauniuniga faʻapitoa mo togafitiga o pi. Faʻaaogaina e avea o se fofo galue mo le susulu i luga o le honeycombs ma puipui o sulu. O le togafitiga faʻapitoa e tupu i luga o le 3-4 aso o togafitiga.
  3. "Faʻalavelave" - o se vailaau faʻasaina ma le lautele o le gaioiga o gaioiga, o loʻo maua i se auala faʻapitoa mo le sauniuniga o se fofo. O le taunuuga o le fofo o galuega o le siakiina o suauu ma pi i le tasi i le 5-7 aso seia oʻo ina mou ese uma faailoga o le maʻi.
  4. "Nystatin" - O se vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina mo le gaosia ma le fafagaina o pi. Mo togafitiga, ua faʻamaʻape le vailaau i totonu o le meli poʻo le sufuga suka faʻatasi ma le faʻaogaina faatolu i aso uma e 3.
  5. "Polysot" - o se faʻaopoopoga lelei o le polotini mo le toe faʻaleleia o pi ma faga. Faʻaaogaina mo le fafagaina i le faiga o keke keke, faʻalautele i luga o le selu.
Faʻaaogaina fualaau faʻamalositino e talafeagai ma le tausisia o faatonuga o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina.

E te iloa? E sili atu ma le 100 g o le meli e manaʻomia e fafagaina ai le 1,000 au.

Mea faʻailoga

I le faʻatusatusa atu i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma metotia a tagata e matuā aoga lava. E masani ona faʻaaogaina e tagata tausi meaʻai i luga o le faʻamaʻi le faʻaaogaina o meafaigaluega e pei o le yarrow, horsetail, celandine, keleni ma le lime.

O le faʻaaogaina o le yarrow ma le horsetail o loʻo i totonu o la latou tuʻuga i totonu o le sulu aʻo leʻi faʻamago uma laau, ma e tatau ona afifiina i se taga gau muamua. Pe a faʻamamago lau laau, e mafai ona suia i fualaau fou.

Faatasi ai ma le fesoasoani o decoction i luga o le baseland, o le sulufaʻi, meli ma le pipi o loʻo faʻaleleia. O le suka e saunia i le vai inu suavai 100 g o le sukaone fou i le 2 lita o le vai. O le iuga e tatau ona faʻaosoosoina 25-30 minute ma faʻamafanafana mo le faʻaaogaina.

Faitau le faʻamatalaga o le ituaiga o pi ma eseesega i le va.
E mafai ona faʻaaogaina laʻau e ala i le tuʻuina o uʻamea o le kalakeke laititi i totonu o se atigipusa poʻo le 1 le uʻamea o le kālati ua mumu i totonu o le fagu.

O le lime slalūlū e faʻaaoga e ala i le sasaa atu o 1-2 ipu o le mea i le pito i lalo ole sulu. O le faʻamamaina o le lime e le talafeagai - o le a fufuluina e le pi le pito i lalo o le faamoega, ma o le taimi lea o le a mate ai foi le anufe.

E taua! O auala masani o le tauiviga, pe a faʻaogaina, faʻateleina le aʻafiaga o mea faʻamaʻi ma faʻafaigofie le toe faʻaleleia o le aiga.

Puipuiga

Puipuiga o le ascospherosis ma isi faʻamaʻi pipisi o le tausisia lea o ia taga:

  • le faʻamalosia taimi faʻatasi mo sulu mo le taumalulu;
  • le nofoaga o apiaries aemaise i nofoaga matutu;
  • taimi e fufuluina ai mai sulu o le pata (pepe na maliu oti) ma lona susunuina;
  • vaitaimi o vaitaimi o le inisiua e faʻaaogaina ai le 10% o vaifofo o le hydrogen peroxyide poʻo le paluga o suauu;
  • puipuiga o le fafagaina o meaʻai faʻasusu (honey or perga).
Faʻasaoina o sulu mo le tau malulu
O le a manaia le suʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ascospherosis o se faʻamaʻi masani o pipi, o le afaina i totonu o aiga malolosi o aiga e masani lava ona pasia ei latou lava. O aiga vaivai ua le mafai ona latou gafatia le faʻamaʻi, ma o lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻatau. O metotia masani o le tauivi ma le ascospherosis e aoga foi ma e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi, ae o le puipuiga vave o faʻamaʻi pipisi e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi.

Vitio: matou te tausia ascospheresis

Faʻamatalaga mai tagata o faʻaogaina fesoʻotaʻiga e uiga i le beescosferosis

Na ou maua se isi metotia o togafitiga: "Afai ou te matauina le oso aʻe o le suauʻu i luga o le vaalele, ou te tuuina atu ia aiga 1 l o le 1: 1 sipopo ma le iodine i le fua faatatau o le 10 ml o le 5% o le iodine tincture (mai le fale talavai) i le 1 kilokalama o le suka. Ou te le ave sina siva mo aiga povi poʻo ni laasaga, ona sasaa lea i luga o ni ogalaau ma sushi. Afai e le o le mea lea, o le a le mafai e pi ona suʻi suamalie, ona fufulu lea i le sipuni syrup. Na i ai se tasi na taumafai lenei mea? Masalo e sili atu le manava vave?
Faamau
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
Taumafai yarrow. I le tautotogo, na fautuaina le fono e fafaʻi aiga mamaʻi ma le anufe malogo. I le amataga o le taumafanafana sa ou faatauina se pusa i se fale talavai - e na o le 1 le aiga. Na mou atu Ascosferrosis. I le taimi o le taumafanafana sa ou inuina ma faamama aʻu lava. E ui lava e faigofie, ae o mea moni.
Siberia
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
Talu ai nei lava, sa ma taumafai ai ma loʻu uso e fai se fofo e masani ai e faasaga i le ascospheresis. Yarrow E tolu aiga na mamaʻi, ina ua maeʻa togafitiga ma le yarrow dried dried i le tausaga talu ai, i le mavae ai o le 10 aso, na mou atu uma faailoga o le maʻi. Atonu o le mea moni, o le mea na tupu, ae o le mea moni, pei ona latou fai mai, i luga o foliga. biggrin.gif
Protva
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
I o latou pi, o le taimi mulimuli na vaaia ai se asciferosis, masalo e le itiiti ifo ma le 10 tausaga talu ai. O mea uma lava, o tagata e tausia le lafu manu (ma o le tele lea o le tele o mita) o. O le mea moni, na ia faatauina mai ni pusi se sefulu i lenei tausaga ma ia i ai, ae mo le taimi o le a ia faia se mea, na te lei mauaina o ia i le isi suesuega ae le faamaloloina.

E oʻo lava i se mea ese. E manaia le sailia o le mafuaaga moni.

Ana faʻapea e le o maʻi ona tagata, o lona uiga o le a malamalama, teena, ma isi. Ae o vave fafo sa vave ona mou atu mai le au faʻatau. O se nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o yarrow o loʻo ola, ioe, ae o tuaoi e iai faʻamaoniga manino o ascoperosis. Mūmū foʻi, leai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo ma i le timu i luga o laʻu uʻamea-papa i luga o seevae e tatau ona ou savali i le va o sulu - o loʻo tafe le vai. Ma o le nofoaga e le vevela ma sulu i le va o laau. Voshchina e le faaleagaina, ae o le mea moni, o loo i ai pea aʻu vaega tele o le muamua-tetee-Soviet, ae foliga mai e le lava le tasi faavae. Ou te le faʻaaogaina fualaau oona ma mea faaopoopo. Ae o se uo a le beekeeper ascoferosis na toetoe lava a oti le apiary, i le taumafanafana i le tele-case na ia maua ai le 1-2 pusi pusa i mea taitasi, ae na faʻamaloina o ia i le ascoecine.

Po o le lavea mama mama?

Vladimir (Vl.)
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
Mo le taimi muamua, na aliali mai le ascospherosis i totonu pe a ma le 10 tausaga talu ai, na ou manao ai e mumu lena asaga i pi. E lelei tele na te leʻi faia le tele o le meli. Ona ia matauina lea o le maualuga o le ascospheros ua mou ese atu pe a aliali mai se taufaasese. Afai e te faʻatumu le aʻa i le aiga maʻi, e mafai ona e fofoina e aunoa ma fualaau. Uumi talanoaga ae faitau suʻesuʻeina. O le faaiʻuga o le faʻamaʻi o se faʻaitiitia o le puipuiga o le puipuiga. E mafai ona fesoasoani i le aiga, toe totoina o se fatu talavou masani pe a le togafitia, e na o ni nai tagata oti e mafai ona iloa. E oo lava i le taimi o le taua, sa ofo tagata saienitisi i le iloa ai i totonu o soo se aiga maloloina o pusi e iai le ascosferosis, ae e le o taimi uma e faaalia ai.
Nikolai
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
I le ala, e uiga i le nystatin. ~ 0.5 iko sakh. oneone + papa e lua o fualaau oona, muamua na nutimomoia, e pasi atu i le kofe kofe. O se vaega lenei o le 10 laina i le pefu. Tolu taimi i le 4 aso. O taunuuga e sili ona lelei. Ana Ona avea lea ma mea uma. I luga o le televise i luga o le televise na ou maua ai se feau o le nystatin o Biofarm e leai se amataga amata. Na ia tilotilo i mea na ia togafitia - o le gaosiga o Biopharm. O le mea lea, O le mea lea, o taunuuga o togafitiga. O le tausaga mulimuli, tuʻu yarrow, ascospheresis e le. E leai se mea na faia e le tuaoi ma e le i ai sona maualuga.
V.G.
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
Ou te faia foi le mea lava e tasi, ou te na o le fausiaina o meaola mai aiga ou te lei matauina ai le ascoferosis (o lona uiga, o le puipuiga lelei e lelei) Ou te ioe o le asciferosis e fesootaʻi ma le puipuiga. O lenei manogi na i ai mo le fia miliona o tausaga ao le i oʻo mai foliga o le pi ona maua ai lea o le filemu i le pi. I totonu o le sulufaʻiga, e masani lava ona i ai. Matou te i ai i le itu o Dnipropetrovsk, e le gata i lea, o loʻo i ai se faʻalavelave i lenei faʻamaʻi. O uo mai Isaraelu na tusia faapea o lo latou ascoperosis i le 10 tausaga talu ai na agai pea i luma, ona mou ai lea o ia. O le a sou manatu, o le a le mea na mafua ai?
Pcholkin
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html
I lenei tulaga, o le leaga leaga i fafo e matua malosi lava, e oo lava i tagata malolosi e le mafai ona tau le osofaia o lenei maʻi. Конечно, имунитет, т. е. устойчивость пчел в большей или меньшей степени к этому грибку тоже нельзя сбрасывать со счетов, но климатика в этом случае все же является определяющей. У нас аскосфероз - это заболевание сезонное. Если климат сезона благоприятный для этого грибка, то он развивается широко, и в первую очередь в слабаках, отводках.Ma afai e le lelei le tau, ona le iloa lea (asko) i le apiary.
Anatoly
//www.pchelovod.info/lofiversion/index.php/t79.html