Masini faʻapitoa

Chainsaw "Faauoga-4": uiga faʻapitoa ma faʻatinoga

O le Druzhba-4 chiansaw o se mea faigaluega ua leva ona tofotofoina mo augatupulaga, lea e leʻi leva ona faʻaaogaina uma i lo tatou atunuu ma i setete tuaoi. Na avea ma se mea moni o le gaosia o fale ma sa manatuaina e le au faʻaaloalo e avea ma meafaigaluega faʻalagolago ma le le lelei i le tausiga, o lea la o lenei faʻaaliga o loʻo lautele lava i le olaga i aso faisoo. Ae ui i lea, e le o tele le aufaatauloa i aso nei latou te filifilia lenei meafaigaluega. I totonu o lenei tusiga o le a tatou masani lelei ai i lenei filifili, ma ia iloa ai ona lelei ma mea le lelei e faatatau i isi ata.

Faʻamatalaga faʻapitoa

Chainsaw "Friendship-4" i totonu o le aufaatauloa ua manatu o se faataitaiga ua leva, ae ui lava ile matua, o lenei iunite ua faamalieina atoatoa manaoga uma o le aiga, faapea foi ma le ofo ma le faigofie ma le mautinoa i le faagaoioia. O le isi, tatou te mafaufau i le vaega faʻapitoa o lenei mea ua sili atu ona auiliʻili.

E te iloa? O le filifili uila na maua i le 1927 e faafetai ai i le tagata Siamani o le pisinisi o Emil Lehrp. O le mea faigaluega na i ai le malosiaga o le afi e 245 kupita mita. cm, ma se gafatia e 8 lita. i. ma pe tusa ma le 58 kilokalama.

Fono a le Paʻaga

O le faʻafeiloaʻiga o se uila e foliga faigofie, ae e ui lava i lea, o elemene uma o le mamanu e faia lelei. O vaega o le mataupu e faia i le maualuga o le aluminiina o le alumini, o lea latou te le fefe ai i soʻo se vevela vevela. O le faʻavaa ma le auʻau ua fuafuaina i se auala e puipuia ai le tagata faigaluega mai mea e mafai ona mumu i luga o le afi ao faʻaaogaina le meafaigaluega. I le faʻaopoopoga, o le faʻamaʻiina o le filifiliina o masini e maua i le fausiaina o lenei uila, o lea afai e gau, o le a taofia e le masini le see, lea o le a puipuia ai le tagata faigaluega mai ni manuaga. Fuataga o le iunite: 865 x 460 x 500 mm, o le uumi o le paʻu e 450 mm.

O le meafaigaluega e faʻaalia i le maualuga o faʻatinoga. Faatasi ai ma le saoasaoa o le saoasaoa o le uʻamea i le 5-5,4,000 taʻiala i le minute, o le silasila e mafai ona gaosia pe tusa ma le 75 sikuea mita. vaai laupapa mo le lona lua. O le faʻaogaina o le pa puipui i le taimi o le taotoga e tupu mai i le taumatau i le agavale. O le mamafa o le mamafa o le iunite e aunoa ma se kaputa, pusa ma filifili e 10.5 kilokalama, ma se seti atoatoa - 12.5 kilokalama. Ae ui i lea, o le mamafa tele o le meafaigaluega e le faʻalavelaveina ai lona faʻaaogaina, talu ai o le silasila ua paleni i le maualuga ma fetaui lelei i lima. O le faʻavaveina o le faʻavaveina o le vivave i le Druzhba-4 lima e tusa ma le 13 m / s2, ma le maualuga o le maualuga e ausia le 105 dBA.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o filifili, e ono i ai fesili e uiga i le faʻamalosiina o le filifili, faʻalauteleina le filifili, faafitauli i le amataina, meafaigaluega masini mo le faʻamalosiina o le filifili.

Inisinia

Faʻapipiʻiina i se tasi sekenela e lua-stroke carburetor-ituaiga sulu. Ole maualuga o lona paʻu e 48 mm, o le piston stroke e 52 mm. Malosiaga o le malosi - e tusa ma le 2.94 kW, o le 4 lita. ma., ao mafai ona oʻo le afi i le 95 kupita. cm E le maualuga le taumafa o le kuka, o lona taumafaina i le saoasaoa aupito maualuga e le sili atu i le 720 g / kWh. O vaega autū o le afi: faasele, sisi laupapa e fesoʻotaʻi i le uʻamea fesoʻotaʻi, piston system, cylinder. O le afi e aofia ai foi faiga nei: moli, mana, faʻamafanafana ma faʻapala.

O le uʻamea o loʻo faʻaaogaina i le alumini o loʻo faʻaogaina. E aofia ai ni afa se lua, faʻapipiʻi faʻatasi ma le fesoasoani o ni fatu faapitoa ma ni pu. O le uila o se fasi alumini alumini ma se paʻu vela-plated, lea e faʻateleina ai lona faʻaofuofu. O le piston foi e faia i le maualuga o le aluminiina o le alumini, i luga o lona fogafale ua faʻapipiʻiina i ni mama se lua, o loʻo faʻamautuina le faafetai i le paʻu paʻu. O le vavae laupapa ma se tootoo fesoʻotaʻi o se faʻataʻitaʻiga ua gaosi. O le tootoo o le sosooina o le uamea e faia i le sila uamea, o le pulupulu o loo i ai i lona ulu pito i lalo.

E te iloa? "Faauoga-4" o se tasi lea o nai oloa o le kamupani Soviet lea na maua aloaia i le lalolagi. I le 1958, i Brussels, i le EXPO World Show, na maua ai e le ata le Medal Medal.

Fale faʻamalosi afi - ituaiga malosi, ea. O le faʻaleleia o le ea o le vaʻalele e faia e se tagata e faʻaoʻo ai le centrifugal. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fesuiaiga o le ea o loʻo tafe atu i le paʻu. O le mumusu o le see e mafua mai i le magneto faʻaaogaina ai se moli susulu ma se uaea tele. O le eletise ole eletise e aofia ai se masini kesi, se fagu ma se masini suauu ma se kaputa. O le faʻaaogaina o le suauʻu e maua i le kalave e ala i le tatalaina o le suauu. O le faʻaaogaina o le tino e aofia ai se eletise, fausaga, mea eletise, tagata e amata. O le faʻaitiitia o le pisa i totonu o le faʻaaogaina o le tino o loʻo tuʻuina atu i luga o le moli.

O le afi ma ona aʻafia e fesoʻotaʻi, o vaega tutoʻatasi ia, e faʻapipiʻi le tasi i le isi e ala i sootaga faʻapitoa faapitoa, faʻapipiʻiina i se paʻu ua faʻapipiʻi i le au o le iunite. O lea ituaiga fausaga e mafai ai ona sui vave le fusi ua le mafai ona mafai, lea e matua taua i tulaga o le ogaoga ogaoga. O vaega uma e faimalaga e lūlūina faʻafuaseʻi i le paluga o suauu ma le suauʻu.

Faʻafouina o voluma ma mea e tausi ai

O le gafatia mo le suauʻu (gaosiga gas) na vaʻaia ai le "Friendship-4" ua fuafuaina mo le 1,5 lita o le suavai. I le avea ai o se suauu, o le filifiliga aupito sili ona lelei o le paluga o le gasoline A92 ma le suauu afi atoa mo afi e lua-stroke (15: 1).

Ole voluma o le tane mo le masini afi o le 150ml, e avea o se lubricant mo le afi i le taumalulu, faʻaaogaina se faʻafefiloi o suauu afi ma gasoline (3: 1), ma i le taumafanafana - suauu afi mama. E le gata i lea, o le suauu afi e lua-taʻavale e faʻaaogaina foi e faʻapipiʻi ai le paʻu o le tagata e amataina, o le pito i luga o le taʻavale, ma le faʻasoga o togavao. Mo le faʻaaogaina o isi nofoaga ua fautuaina e faʻaaoga "Litol-24" poʻo ana analog.

E taua! Mo le sauniuniga o suauu e matua faasaina ona faʻaaogaina suauu "Lukoil-2T", "TNK-2", "OIL", "AZMOL Sport 2T GD", aua o le a lepetia ai le suauu o le chainww.

Faʻamaumauga autu mo le fetuunaiga ma le pulea

Ina ia faʻaleleia lelei le silasila "Faauoga-4", e tatau ona e matauina:

  • le mamao i le va o eletise o le mumu i le lautele o le 0.6-0.7 mm;
  • le va i le va o pito o le nifo o le afi ma le pito o le flange o le ufiufi mai le 22.2 i le 23.4 mm;
  • o le mamao i le va o le taofiga o le taʻavale ma le faʻavaa faʻapipiʻi ma le tatalaina atoa o le taʻavale e mai i le 2 i le 8 mm e aunoa ma le faʻatapulaʻaina o malosiaga ma mai le 15 i le 20 mm ma le faʻamapulaʻaina o malosiaga;
  • le mamao i le va o le pito o le paʻu ma le pito o le sootaga o le sosooina pe a toso i lalo lona lala mai le paʻu i totonu o le totonugalemu ile 5-10 mm;
  • o le mamao o le tapulaa faasaina e faatatau i le tipi o le filifili o le filifili e tusa ma le 0.8 ± 0.125 mm.

Galuega faʻatonutonu

Ina ia mautinoa le faʻaaogaina o le chainww mo se taimi umi, "Faauoga-4" e manaʻomia ai le fetuunaiga vave o iunite autu o le iunite. O lenei faagasologa e aofia ai le fetuunaiga o le agavaʻa o le filifili, o le pipii, ma le suauu ma le saoasaoa. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o laasaga autu o le fetuunaiga galuega.

Aoao pe faapefea ona filifili se eletise eletise po o le gasoline, se masini moli po o le eletise eletise, se masini eletise, se suo pateta, se ea aisa, se masini tele, se sikulifiliu, se pamu fealise, se pafe tafe, se pamu pamu, se vai e faapaleni ai, sefe vai, suauu.

Carburetor

O le kapeta e aofia ai se diaphragm ma se faamauoa faamaumau, o se potu potu ole suauu, o se tino e tufatufaina atu, o se ufiufi, o se togi ma se nila ma se ipu uaea, se faamama o le ea. O lona fetuutuunaiga e mafai ai ona suia le aofaʻiga o taamilosaga a le afi i lona malosi aupito maualuga ma ao faagasolo le tauvaga. O lenei mea e aafia ai le lelei o galuega tauave o loʻo faia e le sila.

Carburetor malaga

Ina ia fetuʻunaʻi le numera o taʻamilosaga i le taimi o le faʻanoanoa, e manaʻomia ona suia le lelei ma le tele o le suauu na tuʻuina atu i le paʻu. O le tele o le paluga o le suauu ua faʻaaogaina e faʻatonutonuina e le taʻavale. O le faʻamau e puleaina e se levili o loʻo i luga o le lima taumatau o le faʻavaa. O le lelei o le faʻafefiloi e faʻatonutonuina ai le faʻafetai i le sikuea sikola. Pe a viliina, e faʻamamaina le paluga, pe a vavae ese - faʻamalosia. Pe a faʻafetaui le see i se auala le aoga, e tatau ona e tausisi i tulaga nei i lana galuega:

Faʻatulagaina o le Carburetor

  • o le afi e tatau ona galue malosi ma mautinoa;
  • le pito i maualalo o otaota faʻamafu afi;
  • o le afi e tatau ona sili atu le saoasaoa.
O le faatonutonuina o le afi i le maualuga o revs e faia i le suia o le tulaga o le nila o le tifaga. Pe a faʻatūina, e faʻamalosia le paluga faʻapalapala, pe a oʻo i lalo, e faʻamamāina. O le tulaga aupito sili ona aoga o le nila e fuafuaina tutoatasi e ala ile faamasinoga ma mea sese. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaogaina manaoga nei mo le faʻaogaina o le meafaigaluega:

  • i le atoaga o le uta, e tatau i le chainsaw ona atiina ae le maualuga o le malosi faatasi ai ma se aofaiga maualalo ole otaota gase;
  • i le taimi o robots le afi e le tatau ona faʻaalu (faʻafefe o le afi o le faailoga muamua lea o le le lelei o le suauʻu), faʻagesegese pe taofi i le mamafa o le mamafa.

E taua! O le gaioiga galue "Friendship-4" e aunoa ma le faamamaina o le ea e faʻasaina, aua o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le afi.

Faʻapipiʻi

O le fagu e aofia ai vaega nei: le avetaʻavale faʻatasi ma 2 mama, o le taʻavale faʻatasi ma se mata o le f-form form. O mama mama o le apa tifaga o loʻo faʻatutuina i ki. O le 'avelaʻau' oloʻo faʻapipii i le tulimanu pito i luga o le crankshaft, o loʻo faʻasaga le puʻelea i luga o le pito i tua o le uila afi o le kesi. Fetuunaiga o lenei pona e faia na o le mataupu pe a amata le faagaoioia o le filifili o le filifili e tutoatasi i luga o le paʻu. E mafua lenei mea ona o le leiloa o mama o le fusi faʻamalosi ao faagasolo le taotoga.

Ina ia mafai ona toe faafoiina muamua le galuega o mama, e faia e ala i le tosoina o le auvai e faaaoga ai le mataʻu o le samala. E tatau ona faia le faailoga mai fafo, i luga o le mama, e oo lava i le taimi atoa o lona vaalele. O se taunuuga o le faʻatinoga, o le kilia i le mama mama e tatau ona faʻaititia. Ina ia aveese le pito o le pito o le mama, ua lava lava na o le punou i le lima.

Aoao pe faʻapefea ona faia se suʻetaʻu pateta, pateta pateta, sulu, Fokin faʻataʻapaʻaina, salu le kiona, suo ma le auger, faʻailoa le suo, suo kiona ma le moa ma ou lava lima

Malosiaga o filifili

O le le mautonu o le filifili e fetuutuunai pe a uma ona suia le filifili tuai i se mea fou, faapea foi ma le taimi e alu ai i totonu, ona e mafai ona vave alu i le taimi o le taotoga. O lenei ituaiga o taualumaga e faia e ala i le fesuiaʻiina o le suauu.

O le faatonutonuina o lenei nonoa, e tatau ona taumafai e faamautinoa e faapea i le taimi o le tuai o le lala o lalo o le filifili mai le paʻu i lona ogatotonu, o le pito o le sootaga o le filifili e mamao atu i le 10 mm mai le pito o le paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona alu ese le filifili i luga o le paʻu i le lima.

E te iloa? Talu ai ona o lona atoatoa ma lona faʻatuatuaina, i le vaitau 60 o le seneturi lona luasefulu o le afi mai le silasila "Druzhba-4" sa faaaogaina ma le malosi i vaalele a le Soviet. I luga o lona faavae, na fausia ai helicopters o le X-3, X-4 ma le X-5.

Saogalemu

Aiaiga saogalemu i le taimi e galue ai i se filifili:

  • o le galue faʻatasi ma se meafaigaluega sese e matua faasaina. Aʻo leʻi oʻo i vaitaimi taʻitasi o le taotoga, e tatau ona siaki lelei le laina o le kesi mo le atoatoa o le faʻaaogaina, ma o vaega uma e mafai ona fetuunai e tatau ona faʻatutuina;
  • Galulue faʻatasi ma le silasila e tatau ona faʻatinoina i totonu o mea e puipuia ai;
  • vaaia le pulea e tatau ona faia i lima uma;
  • o le taimi aupito maualuga o le galue i se filifili i le taimi o se fesuiaiga ma se malologa masani o le 112 minute, faatasi ai ma se faaletonu - 48 minute;
  • O galuega uma ma meafaigaluega e faʻaaogaina ai le gas e tatau ona faia i fafo fafo;
  • i lalo ifo o se tulaga e le tatau ona afaina le uaea i luga o le lima pe a amata le afi, ma o le filifili e le tatau ona paʻi i soo se mea;
  • pe a vaʻaia le pito muamua o le fafie, e tatau ona paʻi le taofi o le kesi ma pe a maeʻa ona tuʻu le filifili o le filifili;
  • o le tilotilo i le pito i tua o le paʻu o le tuufaatasiga e matua faasaina;
  • tatala le taamilosaga pipiʻi pe a maeʻa le afi;
  • i le tulaga o se matagaluega mataala, e tatau ona tape le afi;
  • A o galue i luga o le paʻuina o laau, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono uma e saogalemu mo le taina.
Aʻo galue ma "Druzhba-4" e tatau ona mulimulitai i tulafono lautele o le saogalemu o mu:

  • O mea uma e faʻasaoina o loʻo teuina i totonu o se pusa vevela i se mea malulu, e le mu;
  • pe a faatumu le tane i le afi, i se mamao e le itiiti ifo ma le 20 mita mai so o se auala e mumu ai le afi;
  • i le taimi o le faʻaleleia o le vaʻaia i mea manogi e ulaula tapaa ua matua faasaina;
  • o vaega na vaʻaia i totonu o mea manogi e faʻamamaina e tatau ona faʻamamaina.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o isi meafaigaluega, o Chainsaw "Friendship-4" o loʻo i ai lona manuia ma le lelei. O le mea lea, ao leʻi mauaina lenei meafaigaluega, e tatau ona fua i mea uma e manuia ai, ae na o le tulaga lava lea, o le a le gata o se faʻatauga, ae o le a aumaia ai le tele o manuia i lē e ana.

Aoao e uiga i mafuaaga ma metotia o le aveeseina o laau ma se tipi ma pe faapefea ona aveese se laau e aunoa ma le tipi.

Faʻamatalaga sili ona lelei i se vaaiga o le Druzhba-4 brand:

  • faigofie ma tumau le fausia;
  • le malosi e galue ai i tulaga sili ona faigata e aunoa ma le faalavelaveina mo le 50 minute;
  • umi laʻau e maua ai le maualuga o le puipuiga, faʻaitiitia le vibration ma faʻamafanafanaina lelei le tipiina ao tu;
  • o matai tetele uma lava o loʻo i ai avanoa i luga o avanoa sili atu, lea e faʻateleina ai le faagasologa o le sui o vaega ua faʻaaogaina;
  • filifili na o le maualuga o le saoasaoa;
  • low-octane gasoline e mafai ona faʻaaoga e avea ma fafie mo le vaʻa;
  • avanoa o faalavelave faasee faalavelave faafuasei;
  • pe a pipii le filifili, e le tu le see;
  • tusa lava pe o le a le matua, o le meafaigaluega e mafai ai ona fatuina, e tusa lava po o le a le mafiafia o le fafie;
  • umi o le olaga (ma le tausiga lelei e tusa ma le 15-30 tausaga).

E taua! A maea uma le 24 itula o le lalagaina, e tatau ona faʻamamāina mai le vevela ma le vaeluaina. A le o lea, o le ofuina o vaega o le meafaigaluega e tupu tele.

O mea le lelei o lenei iunite e le tele:

  • mamafa tele o le see, o lea e le mafai e tagata uma ona taulimaina;
  • ona o le mea moni e faapea o le chainsaw starter e mafai ona aveesea, o lenei pona e masani lava ona leiloloa;
  • Druzhba-4 e leai se taofi Taofi, o lea e tatau ai ona tape i taimi uma;
  • E le o se mea faigofie le faʻatauina o vaega lelei ma vaega faʻapitoa mo lenei vili, talu ai o le tele o nei mea gaosi oloa e maua ai le le lelei o vaega lelei ma le maualalo o auaunaga, o lea e mafai ai ona faʻatau tino lelei i maketi pasese.

I le i ai o meafaigaluega, o le fausiaina o se fale ma le ea, fale mamoe, o se moa moa, se vela, se gasebo, pergolas, se pa, se vaega tauaso o le fale, se fale asu o le vevela vevela ma le malulu, o se ala mai le viliva, fale taele,

Chainsaw i le galuega

Vitio: auala e galue ai le Friendship-4 chainsaw

Vitio: Chainsaw "Faauoga-4"

Chainsaw "Faauoga-4" - o se meafaigaluega faʻalagolago ma le gafatia e mafai ai ona faʻatino lana galuega ma le agavaa. E ui lava i le mea moni na faʻasaʻolotoina le silasila i le tele o tausaga ua mavae, ma o ona po nei o ona tomai faʻapitoa e mafai ona faʻafetaui lelei uma tulaga manaomia o fale. Ae peitaʻi, afai e te filifili e faʻatau lenei meatotino o meafaifale mo ou lava manaʻoga, e tatau ona e manatuaina o le faʻaogaina o lenei meafaigaluega e maua ai sauniuniga lelei faaletino, e pei ona i ai i le setete o loʻo potopotoga e mamafa tele le silasila.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

E mafai ona ou fai atu ia ou nofouta i le tele o faafitauli o le fale afi afi a le Soviet, e mafua tonu ona o fesootaiga vavalalata ma lenei fale afi :), i le taimi e tasi, o le faauoga atonu na o le pau lava lea o le avanoa, ae o lona uiga o ia, o nei vaega e luasefulu na ia mafai ona tuuina atu atoa o le tele o puʻupuʻu, malamalama, toe faʻaleleia, toe faʻaleleia, faʻamamaina, toe faʻaleleia, setiina, faʻatonutonuina, suʻeina mea uma e pei o se matamata, alu i le vaomatua ma voila ... e le amata, ma o le vaomatua e le o se nofoaga lelei e toe faaleleia бензопил, ИМХО бензопила Дружба это замечательное пособие для изучения работы двухтактников, и технологии их ремонта (круче ее был только мопед Верховина, который я принес будучи школьником в мешке от соседа), но пилить ей можно только когда альтернатива ей двуручка, на один прицеп дров она два раза ломалась, а если завел то глушить ее было всегда страшно, как в последний раз :), помню сосед даже заправлял свою не глушивши.

I loʻu manatu, o le Friendshipw Friend Friendship i le taimi nei o amioga masani ma le faʻaaogaina masani o otaota e tusa lava pe fou, ae o le mea moni o se vavega o le Inisinia Soviet

jurakez
//chipmaker.com.ua/index.php?/topic/1169-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0-4/&do=findComment&comment=19362

Ina ua uma ona ou faitauina lenei filo, sa ou mauaina laʻu uo tuai i le aso i le faletaavale ma taumafai e amata. Aua nei amata. Sa ou alu i ai mo le ola 100 taimi. O lea la, i le aso ua ou vavae ese uma - Na ou aoina (itula ma le afa) ma na amata ai !!! e seasea lava. Ae leai se mana, ma i le televave o le saoasaoa e leai se suauu. Ae o le kaputa faufautua o loʻo i ai i le amataga, e leai lava se mea e mama ma fetuunai ai. I se aotelega, ou te lafoaia lenei vavega o tekinolosi. E tatau ona tatou vaʻavaʻai i se "Paaga" muamua mo le 5,000. Ou te manatu o le a sili atu le uiga.
doktor-75
//www.mastergrad.com/forums/t11856-benzopila-druzhba/?p=139834#post139834