Fua o le gaosiga

O le totoina o le tilotilo "Astrakhan" i le malae vaʻaia: mealilo o se seleselega tele

O le lauiloa o le ituaiga o fualaau oona "Astrakhansky" e le gata ina faasalalauina ai le atoa o Rusia, ae na sili atu i tala atu o ona tuaoi. Faʻamatalagaina lenei ituaiga na maua ai le maualuga o gaosiga, tofo lelei, tausia o le lelei ma le mafai ona feaveaia o vine. E le gata i lea, e le nanaina e faifaatoaga le fiafia o le laau faigofie. I luga o le tele o tulaga lelei o le eseesega ma faʻalauteleina o lona faʻatoʻaga i le tamaoaiga o le aiga o le a talanoaina atili.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le tusitala o le meaola a Astrakhan e maua i le lauiloa i le Rusia Federation o le faʻatoʻaga o le saienisi ma le mamalu o le tagata suʻesuʻe o Konstantin Dyutin. O le miti a le faifaatoʻaga o le fatuina lea o se pusa ma se faʻalelei atoatoa e tusa ma le taamilosaga ma uiga lelei o le tofo. O le mea tonu lava lenei ituaiga.

O le a foliga mai o le manulele "Astrakhansky" e ala mai i fafo o ona foliga mai e matua vavalalata lava i ona uso a tagata. E i ai le paʻu lamolemole lamolemole e tasi ma lanu masani. Ae, e le pei o isi ituaiga, o le berry e paʻu le paʻu. I le averesi, o lona mamafa e mai le 8 kilokalama.

Aoao atili e uiga i ituaiga o meaola ma oa aoga e aumaia i le tino o le tagata.

E mafai ona e 'aina fualaau aina i totonu o le 75-85 aso talu ona totoina. A tipi le mata e tosina mai ai le mumu mumu sesega. Faatasi ai ma se lamala umi i le taumafanafana, o le gaogao e mafai ona faia i totonu, ae o lenei mea moni e le afaina ai le tofo.

O le isi itu o le ituaiga, lea e mafua ai le fiafia i le au fai togalaau, o maualuga le tetee atu i pathogens fusarium, anthracnose ma isi faʻamaʻi e aafia ai melons. I le iloiloga, na taʻua ai e le faletua o "Astrakhan" o loʻo i ai meatotino e faʻaauau pea mo le lua masina.

O le ituaiga e manatu maualuga o le gauaʻi.. Faʻatasi ai ma le tele o fualaau aina mai le 1 hectare, e oo atu i le 120 tone o le tilo ua soloia i le lelei ma le tofo e mafai ona aoina.

E te iloa? Mo le siakiina o le siloni mo le i ai o le palapala, e tatau ona e togiina se tamai fasi pusi i totonu o le vai. O le vai toe faʻaleleia o loʻo faʻaalia ai le i ai o le kemisi i totonu o le fetus, ma opacified, i se isi itu, o loʻo tautala e uiga i lona mamā.

E faʻapefea ona tupu toto

O le tele o tagata e ona fanua ua talitonu o le lelei o fua o le melonini e mafai ona tuuina atu i na o le itu i saute. O le silotila Astrakhansky, o le mataʻaga o le faʻatoʻaga, e sili atu ona lautele, faʻamalo ese nei sese.

O faifaatoaga o le vaeluagalemu o le vaitau, e mafua mai i le tautotogo o le tautotogo, e sili atu ona faigofie i le totoina o tekinolosi o le totoina o nei vine. O nisi tagata e totoina fatu laau i luga vave o laufanua, ae o isi e faaaoga greenhouses mo lenei mea. Mafaufau i uiga ma le aoga o metotia e lua.

I totonu o le greenhouse

O le totoina o fua o melons i le tele o auala e pei o kukama. I lalo o le eleele vevela, o le luluina o fatu o loʻo faʻatinoina i le vaitaimi mai le faaiuga o Mati i le ogatotonu o Aperila e faʻasino i le kalena o le masina. O fanua mo le totoina e tatau ona le faaituau ma faʻamalosia i meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina paluga kulupu.

Ina ia faatelevaveina le germination o fatu, e tatau ona faia mo le 15 minute i le vai vevela i le 50 tikeri. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamaluluina o le ofutele o le pusa. O nisi tagata fai togalaau o loʻo taumafai e faʻamalosi le totoina o mea.

Ina ia faia lenei mea, ua afifiina i se fulufulu susu ma le pulupulu o ie, ona tuu ai lea mo le vaiaso i totonu o le pusaaisa. E fautuaina le tuʻuina o le lisi lata ane i le faleisa.

E taua! Aʻo lei totoina, faʻapipiʻi fatula mo fatuina mo le 8 itula i luga o le aisa.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻagasolosolo soʻo se faʻalauiloaina o le tuputupu ae. Pe a sauni mea uma, ia faʻatumu ipu palasisi i le meaʻai saunia ma faʻaloloto i totonu i le maualuga o le 4 cm ni fatu. Ona ufiufi uma lea o koneteina i le pito i luga ma le polyethylene poo le pusa lava e tasi ma aveese i le vevela. O le maualuga o le tau vevela o le greenhouse e tatau ona i le maualuga o le 25-26 ° i le taeao.

A oʻo mai pine muamua, e tatau ona aveese uma fale puipui ma vaʻai i pupu. Faʻalēsei loa ona aveese. E taua foi le tausia o le malamalama lelei. I totonu o se kiona, o le a ola le vao i le sili atu ma le 35 aso ao lumanaʻi foliga mai o laasaga muamua e fa.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona totoina ma totoina le toto i lau eria.

I le avanoa tatala

Mo le totoina o le tiloti totoa saʻo i luga o le togalaau e manaʻomia ona saunia le eleele ma suavai lelei. O le totoina e tatau ona fuafuaina ma se malūlū o le malulu o le ea i le 14-16 ° C, pe a faʻamafanafana lelei le eleele ma vaʻa timu. I le avea ai o se tulafono, o le faaiuga lea o Me.

O vaomatua o loʻo faʻafefiloi ma humus, lea e tuʻu ai le 10 cm o le palapala ile luga. E taua le amanaʻiaina le lautele i le va o laina - lelei, e tatau ona sili atu ma le tasi ma le afa mita. E tutusa le mamao e faia i laina i le va o lua.

E lūlūina i latou i le auala lava lea e tasi i totonu o le kiona, ma i le tele o fatuga, ma ao latou ola aʻe, e auina mai i lalo itu o le au. Lūlūina, aʻo leʻi oʻo i le lua muamua paʻu o lau o loʻo aliali i luga, ia mautinoa ia ufiufi i le vevela.

E te iloa? Na maua fatu o suamalie i le tuugamau o Tutankhamen. Sa talitonu tagata anamua o le isi lalolagi o vine o le a suia ai meaai mate.

O fea le nofoaga sili e totoina ai le silotilo "Astrakhan"

O le nofoaga mo le paʻu e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. "Alaykhan" e tilotilo i le vevela ma le susu, o lea e manaʻomia ai le puipuia o le nofoaga mai faʻataʻitaʻiga ma matagi.

O le eleele o loʻo i luga o se malamalama manaʻomia, e lanu uliuli ma e le oona. E tatau ona totogi le faʻapitoa faapitoa i le au muamua..

E sili atu le totoina o le meloni pe a uma pateta, sana ma leki. O le totogo o le silotilo o le a tupu lelei pe a maeʻa moa, kukama, paluka, kapisi.

O le faagasologa o le totoina o laau ile eleele tatala

30-aso-matutua-fualaau aina ua totoina i le togalaau i le eleele avanoa.

E taua tele ao leʻi oʻo i le taimi nei e lelei le mafanafana o le lalolagi, ma o le vevela o le aso e tusa ma le 18 ° C. Mo le ituaiga "Astrakhan", o le fatuga lelei o le totoina o le 90 × 50 cm.

O le faagasologa o le gaosiga e amata i le sauniuniga o lua, i le pito i lalo o le suavai faʻasaina ua sasaa atu i luga o se faʻatagaga tatau. Ua saunia mai le 30 g o le ammonium sulfate, 20 g masima masima ma le 40 g o le superphosphate. E tatau ona faʻasese le paluga i le 2 lita o le vai. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina le fofo mai le fusi o le moa moa poʻo mullein.

O le kulisa, tomato, piko, pea, pi pi poo le sisiina e mafai ona avea ma ni tuaoi lelei mo suamalie.

Ona faʻafefeteina uma lea i le eleele ma faʻaopopo sina lima o le efuefu laupapa ile pito i luga, toe fufulu. Pe a oʻo i le pito i lalo o le lua ua saunia, e faʻamalūina ile vai vevela. I taimi malolo taitasi e manaʻomia pe tusa ma le tasi le lita o le vai. A maeʻa le manipulations, ona vavae ese lea o le ipu pe faʻapipiʻi le pito i lalo o le ipu ina ia mafai ai ona faʻapipiʻiina le eletise omea i le aʻa.

Ona faʻalauteleina lea i se auala e oʻo ai le maualuga o le eleele ile lau cotyledon. O le faʻasalaga mulimuli o le totoina o le vao mulch. Mo nei faʻamoemoe, faʻaaoga le oneone poʻo le humus. O lenei vaega e fesoasoani i le faʻamauina o susu ma faʻamafanafana le eleele.

E taua! I luga o le suamalie ole laʻau ole mulch e le tatau ona sili atu nai lo le 5 cm.

Tausi tausiga

Tausiga mo le "Astrakhan" silotilo e le faʻaalia ai se mea fou. Ua iloa e le au fai togalaau e manaʻomia lo latou lava susu ma le vevela e maua ai le fua o le meloni. Mafaufau i mea taua o le galueaiina o aganuu.

Lulu ma moli

Mo le atinaʻeina atoatoa o le silotilo e manaʻomia tele le malamalama.. I le paolo paolo o le a vaivai ma vaivai. Ma le isi, o le seleselega mai se moega e le tatau ona faamoemoeina. I totonu o filosolo o le faʻaaogaina o le tilotila e faʻafefeteina e tusa lava pe o timuga. O le mea lea, a oʻo mai le mafanafana i le vevela, aso mafanafana, o vine o sina mea e mamago ma e le faaseeina.

I le taimi o le togavao e faʻaaogaina ai nei fualaau toto, e tatau ona faʻaaogaina le moli faʻalautele. E taua foi le puleaina o le vevela mo le laau.

O le mea lelei, mo le tuputupu ae lelei o le vaitau o ona tafaʻusiʻu e mai le 30 i le 40 ° C. I le malulu o le tau, o le tuputupu aʻe e taofi, ma o le falemaʻi + 10-15 ° C afaina ai vaimelons.

E taua! Pe a filifilia se kati paʻu, faʻalogo i le tulaga o le paʻu. O ituaiga eseese o le "Astrakhan" e leai ni mea e paʻu ai le matete, o le la e masani lava ona manino le susulu.

Faʻamamafana ma fafaga

O loʻo i ai le aʻa malosi o le talimalo, ma e oʻo atu i le 30 cm le loloto ma lautele. O le agavaʻa e faʻafefe lelei ai le lāmala, ona o aʻa e suʻe ni mea maloloina mai le loloto ma le susu. Ae o le faʻaleagaina o le malosi o le laau e le aoga. Mo le atinaʻe atoa, e taua tele le tele o vai. E fautuaina le faia o le faʻamaelega i aso taʻitasi ma vai mafanafana, ma faʻafefe..

O faifaatoaga tomai e faaitiitia le tau o le fausua i le tasi taimi i aso uma e lua, pe a amata le fualaau aina. O lenei faʻamatalaga e fesoasoani i le mea moni o le a amata ona vave tupu vave fua.

Faʻaleleia eleele

I le faaopoopo atu i le faʻasusuina o fatu i le taimi o le totoina ma le totōina, o le silotilo e manaʻomia ai ona toe faia i vaiaso uma. E sili atu le lelei i le fesuisuiai o meaola ma mea e faʻaaoga ai fualaʻau. A faʻaaogaina le manoa moa ma mullein, ia mautinoa e faʻatali seʻia oʻo ina amata le faʻamalolo.

Afai e te le tausisia lenei fautuaga, o le a aofia ai i totonu o fualaau susu le tele o palapala.

E te iloa? Faʻaliliuga mai le keke o le Turkic o lona uiga o le "kopa".

O afea e selesele ai ma le auala e teu ai mea totō

O le aoina o suamalie "Astrakhan" e masani ona pa'ū i Aukuso ma Setema. O le fua o le vine ua fuafuaina e ala i le taʻavale mai fafo pe a taina ma le laau vevela. O le seleselega e taua ma le tele o lapataiga, e oo lava i nai mea iti faʻaleagaina o le a le mafai ai ona puipuia lelei ia fualaʻau. O fua uma e tatau ona maeʻa, e aunoa ma le faʻasalaga ma le vevela, vavave.

I le teuina o fua o le a lelei i le vevela o + 1-3 ° C ma le faʻamamafana i le 80%. E te manaʻomia foʻi le taimi e faʻaleleia ai le faʻalelei i le pu. O le vasega "Astrakhan" e lelei ona tausia lelei. O loʻo iai faʻamalosi tamaʻitaʻi e puipuia ona fua ma le saogalemu ma le saogalemu seia oʻo i le Tausaga Fou.

O le mealilo o lenei mea o loʻo taoto i totonu o le microflora lea e tuu ai le siloti. Ua ufiufiina i se mafiafia anufe o le vaomatua vaomatua po o le ufitia mafiafia i paraffini, solo. O nisi tagata nonofo i le mafanafana o loʻo faʻasoa lo latou poto masani i le teu lelei o fua i totonu o le kalu.

O se taunuuga o popolega uma, o le a maua ai se mea e ese ai lau kelo, lea e le gata o se mea suamalie, ae o se meaʻai aoga foi.