Fua o le gaosiga

Totoina ma foliga o le silo samasama

Maeu le manaia i le vevela o le taumafanafana e fiafia ai i fua o le silomilo! E te selesele fua ma fiafia i le mumu mumu. Pe na o le mumu mumu? Aisea e le susulu samasama ai? I aso nei, o le suamalie samasama samasama e lauiloa tele. I lenei tusiga o le a tatou talanoa atili auiliili e uiga i lena siloni, lea ei ai se lanu samasama ma ua taua o le "Meaalofa o le La", ae e uiga i lena mea o loo samasama i totonu.

Foliga Vaaia

I ni nai tausaga talu ai, o le silomi samasama na aliali mai i se faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga: faʻasolosolo le silotilo vao ma le mūmū masani. E le mafai ona tupu. O lona tofo e matautia. Ae ina ua mavae le sopoia o vine vao na totoe na o le lanu i totonu. O le fomu e mafai ona lapotopoto ma oval, o le aano o le samasama. E manaia le tofo. O aso nei e pei o se silotilo e masani ona taua o le "masina", ma i tagata - "pepe." Ua tupu i Sepania (faataamilosaga), Taialani (oval), i nei atunuu o ituaiga lanumeamata e sili atu ona lauiloa nai lo le mumu. Talu ai nei lava, na amata ai ona latou ola i le itulagi o Astrakhan.

E te iloa? O le siloti o se mea e fai ma fualaau aina ma fualaau faisua i le taimi e tasi.

Faamatalaga ma uiga

I fafo, o lenei laʻau e masani lava ona i ai se lanu paʻuuliuliuliuli e leai se afaina. Mei i le foliga o se polo po o se ellipse. Laititi laʻititi. O se fualaau aina lenei ma se pulu suamalie o lanu samasama, e le suamalie tele, ma o se tofo fiafia, lea e iai le lanu o lemoni, mango, paukini. O Berry e matua suamalie lava. E toetoe lava a leai ni ponaivi. Masalo o le mafuaʻaga lea na taʻua ai e le tagata o ia o le "pepe." O le tele o vine, e fuafua i le ituaiga, e mai i le 2 i le 6 kilokalama.

E te iloa? E tusa ai ma le Guinness Book of Records, o le silotilo sili ona telē e 159 kilokalama na tupu i Amerika i le 2013.

Fiafia ituaiga

O vailaʻau vaimelo samasama eseese. Le ituaiga sili ona lauiloa i Rusia - "Lunar". Ua tupu foi o le "Orange Medoc", "Auro Sili", "Prince Hamlet", ma isi. I Taialani, o le sili ona lauiloa o le Yellow Yellow, i Amerika, le Yellow Doll, i le Czech Republic, Primaorange, i Isaraelu, le Imbar Seedless, i Polani, le Janusik. O nei ituaiga eseese ei ai sona tino lanu samasama, e eseese i le lapopoa, foliga, meaʻai.

Vaega o le tuputupu ae

E mafai ona tupu le siloti samasama o loʻo tuʻuina atu i le ata, e pei foi o le mumu, mai se maʻa saʻo i luga o le togalaau, ae e mafai ona e totoina muamua ni fatu laau ma faʻafeiloaʻi atu i le 'upega tafaʻilagi. O le laau e fiafia i le mafanafana o le tau, o le tele o le la, faʻafeusuaʻi mama. O le au fai togalaau masani e totoina lenei ituaiga auloloa e oo lava i ipu i totonu o se fale kati.

E te iloa? O faifeau Iukureini e ala i le sopoia na aumai ai se ituaiga fou "Kavbuz", ae na o lona tino e le o faaaogaina. E fetaui lelei na o cereals.
Aemaise lava e tatau ona e tago i le laʻau o le laau, aua o le silomila lanu samasama e matua maaleale ma manifinifi, ae e ui lava i lea, o fua e mafai ona lapoa tele, e pei ona uma ona taʻua, e oo i le 6 kilokalama.
Afai e te manaʻo e fiafia i le tofo o le suamalie, e le gata i le tau mafanafana, ae i le taumalulu foi, ia iloa le auala e teu ai se totipolo ao lei oo i le Tausaga Fou.

Suauu ma Sauniuniga o Fanau

Mo le totoina o laau talafeagai lelei i le tutusa tutusa o peat, oneone oneone, humus + 200-250 g o fafie ash 10 kg o le paluga.

E mafai foʻi ona e faʻatauina ni faʻafefiloi sauniuni mo le tuputupu aʻe o le uka. O laau toto e matua taua tele i le totoina, o lea e tatau ai ona tupu i totonu o pusa o meaʻai: ipu tipi, fufulu otaota (aua neʻi galo e uiga i lua faʻavaivai). O lona uiga, i totonu o pusa o le 250-300 ml, lea e faigofie ona e maua ai laau totő ma se totini eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. E mafai ona faatauina ni fatu i se faleoloa masani. A o leʻi totoina, e tatau ona faia galuega sauniuni: faʻafefete i le vai i le 50 ° C mo le tele o itula, ona faia lea i se vaifofo o le palamati (faʻapitoa e fautuaina e le fai togalaau) mo 1-1.5 itula, fufulu i vai mama. A maeʻa lena, ua saunia fatu mo le totoina.

E taua! E le mafai ona faʻafefe suamalie i le tele o vai. Mai le samala o le vai ua latou paʻu.

Lauina ma le tausiga o laau

O fualaau aina ua totoina i luga o fualaau aina ia Mati - Aperila, e faalagolago i tuutuuga o le toe totoina (falesafa, fale e taofi, fanua tatala). Faatumu pusa ua saunia mo le 2/3 ma le masini, sasaa i le vai mafanafana, tuu fatu e 2 ma fufulu lemu i le pefu oneone 2 cm. Ufiufi i le afifi seia oʻo ina foliga mai o "mata" o fuʻa.

Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani ma ituaiga o moli mo le susulu o laau.
I le taimi o le tuputupu ae, e manaʻomia ona faʻafeinuina fualaau i aso uma lava i luga o le pito i tua o le pusa, faʻamalosolo ma le faʻaeteete le mea na gaosia, ia tuʻuina atu le 12 itula le malamalama (i luga o aso puaoa - se moli). A oʻo mai le laʻau lona tolu, fafaga faʻatasi ma faʻamalaina o le mineral suavai ma mullein vai.

Totoina i le eleele

Ua oo i le taimi e toto ai laau toto - filifili ma le faaeteete se nofoaga. E tatau ona avea ma se taupulepulega ma le susulu o le la ma le mafanafana, e aunoa ma le paolo mai le itu i saute, oneone ma le oneone oneone. A o leʻi totoina i le eleele, e manaʻomia ona faʻamaʻaina fualaau aina: i le 2-3 aso, faʻaitiitia ai le faʻasusu ma le ea i aso uma. Toto le potu atoa i totonu o se eleele mafanafana, taumafai e aua nei faaleagaina aʻa ma tupu.

E te iloa? O fugalaau fugalaau e naʻo le tasi le aso.

Tausia ni suamalie samasama

I aso muamua pe a mavae le tulaʻele, e mafai ona ufiufi paʻu mo le po, pe afai o le eseesega i le ao / po o le vevela o le vevela e tele. Vai muamua muamua i aso uma e lua, ona 1-2 taimi i le vaiaso.

Aoao pe faapefea ona e filifilia le tilotilo sao, ma mea e tatau ona e gauai i ai muamua.
O lenei ituaiga tausiga e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa. O luga o laei e tatau ona pei o le eletise masani. 10 aso talu ona tuʻuina atu i le palapala, e mafai ona fafagaina laau toto i le ammonium nitrate. Ona mafai lea ona e fafagaina i le mullein vai, pe a mavae ni nai vaiaso - ma le superphosphate. Pe a alu le ovary, e mafai ona e fafaga meaola phosphorus-potassium. Afai e te manaʻo e maua fua tetele, ona manaʻomia lea ona e tuua 2-3 fua muamua, ma tua atu, pe a uma le 3 laupepa, sasa le sasa.

Seleseleina

A amata ona maua le mamafa (fua i le faaiuga o Iulai), i lalo ifo o ia mea taitasi e mafai ona e faʻaofuofu ina ia aloese mai le pala. E manaʻomia foʻi le faʻaitiitia o le suāvai, ona suamalie lea o le pulupulu. Afai e te matauina le "polo" ua le toe tupu, ona pe a ma le 2 vaiaso e mafai ona e seleseleina. O faailo o le taina o le a avea ma se paepae paʻepaʻe (po o le sili atu ona samasama) i le mea e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele, o se lanu matagofie, o se leo lemu pe a tata, ma o nisi taimi o se siʻu susu.

E taua! O le talipuni e le tupu i le afifi.
E tatau ona aoina ma le faaeteete fualaau, e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu. E sili atu le vavae ese mai le meaʻai, nai lo le loimata. E tatau ona tuʻu i le mea e teu i lalo i lalo. E tatau ona teuina i le 10-15 ° C, i se va o le aiga e 85-90%.
O le ae fiafia e iloa mea lilo o le totoina o le silomilo "Astrakhan" i le malae vaalele.

Lanu samasama ma le mumu: o a eseesega

I fafo atu, o le lanu samasama e le ese mai le masani. O le lanu lava e tasi o le paʻu (o nisi taimi e sili atu ona pogisa), o foliga tutusa lava, e tutusa lava le tutusa, e mafai pe leai foi i luga o le paʻu. O lea ua toetoe a le mafai ona iloa le foliga mai o le silo samasama mai le mumu. Ae o le siame lanu samasama e sili atu nai lo le mumu. E toetoe lava a leai ni ponaivi. Sweets e sili atu nai lo le mumu. O le tofo o le paʻu o le lemon, mango, paukini (e faʻalagolago lava i le tofo o le tagata faatau, poʻo le "tagata 'ai").

E te iloa? I totonu Ole suamalie samasama e itiiti le suka, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.
E pei ona e malamalama, o le tuputupu ae o se siloti i luga o lau 'upega tafaʻilagi e le faigata tele. Se taumafaiga itiiti, gauai atu - ma fualaau suamalie lelei i lau laulau. O fua mumu ma samasama e aoga i tagata.

Naʻo le "itiiti" o le silo samasama - i lona tau (pe afai e te faʻatau). E tele taimi e taugata nai lo le mumu. Ae e tatau lava ona e taumafai. O lea afai ei ai lau togalaau togalaau, se fale mafanafana poo se naʻo togalaau i luga o le faletusi, ona e alu lea.