Fai oe lava ia

E faʻapefea ona tuʻuina se faamalama palasitisi

E masani lava, o le faʻapipiʻiina o se faamalama sill, paʻu palasitika ma le maualalo o le tai e tupu vave lava pe a uma ona faʻapipiʻi le faamalama. I le tele o tulaga, e faia lenei mea e se au o tagata faufale e faʻapitoa i fausaga-uamea. Ae ei ai ni tulaga pe a manaʻomia e faʻapipiʻi le faamalama i ou lava lima, ma pe faapefea ona fai sao, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

E faʻapefea ona filifili se windowsill

E tele mafuaʻaga e mafua ai ona i ai se manaʻoga poʻo se manaʻoga e faʻapipiʻi se faamalama i ou lava lima:

  • O le faamalama o loʻo i le tulaga lelei, ma o le faamalama sill ua faaleagaina (palapalā, eleelea, liusua, mu, ma isi).
  • O le faletusi tuai tuai na faʻaogaina saʻo.
  • Sa i ai se manao e faʻapipiʻi se faamalama o se lanu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le potu, o le lanu o le PVC paʻu e le fetaui ma totonu fou.
  • E i ai se manaʻoga e sui le faamalama sill ma se lautele pe vaapiapi foi. O le vider sill set in the event e talafeagai ai le tuʻuina o se numera tele o mea faitino, e pei o ipu o fugalaau poʻo fualaau. O se faamalama matala vaapiapi e ono talafeagai pe afai e lautele tele le puipuia o le felafolafoai o le ea mafanafana mai le maa ma luga o le ea i totonu o le potu i le taimi malulu. I le taimi lava e tasi, o le mafanafana mafanafana mai le maa e le vevela le faamalama, e "afu", o le manava ma e oo lava i le galo e aliali.
  • E faigata ona maua se matai o le a ia faia se galuega itiiti e pei o le faapipiiina o se faamalama se tasi.
  • E le faigata tele ona faʻapipiʻi le faamalama ia te oe lava, ma i le taimi lava e tasi e mafai ona e teuina se tupe e mafai ona faʻaalu e totogi ai le taulaitu.
  • Na o le manaia le faia o se mea aoga ma o latou lava lima.

E taua! O le lautele o le faamalama mata e faalauteleina ai le potu ma lona nofoaga aoga.

O lea la, afai e te manaʻomia le sui o le PVC plate, e tatau ona e iloa o eseesega o le faamalama:

  • lanu, sei vagana ai malamalama ma le pogisa, o loo i ai ni faatusa o maa ma laau taua;
  • fua: lautele mai le 110 i le 800 mm, umi mai le 4050 i le 6000 mm, mafiafia mai le 18 i le 22 mm;
  • le kamupani ma le atunuu na afua mai ai;
  • tau (mai le 3 i le 20 tala i le mita);
  • o le lelei o le meafaitino-polyvinyl chloride, e aofia ai le tetee i le ofuina ma le vevela, tetee atu i le vevela, susu ma le vaalele, tetee i le radiation radiation, agalelei o le siosiomaga, le tumau.

E te iloa? Polyvinyl chloride o loʻo i ai se lautele lautele. PVCs e oʻo lava i le faia o le condom mo tagata o loʻo maʻi ile latex.

I le faaopoopo atu i le faamalama, e tatau ona faatau ni pulou se lua o loʻo faʻapipiʻi i itu o le sill i le pito mulimuli o le galuega faʻapipiʻi. Afai ei ai se manaʻoga mo se fesoʻotaʻiga tuusao poʻo le angular o faʻamalama e lua, e tatau ona e faʻatau se au tulimanu lautele mo pVC papatusi.

Meafaigaluega talafeagai ma mea faʻaaoga

Mo le faʻaleleia lelei o le paʻu palasitika ma ou lava lima, o le ae manaʻomia mea nei ma mea faʻaaoga:

  • Faʻamau faʻafa.
  • Faailoga poʻo le penitala.
  • Roulette.
  • Muamua.
  • Bulgarian, jigsaw po o hacksaw.
  • Puncher (filifili, pe a fai o le mea o loʻo i lalo o le sima).
  • Chisel ma le samala.
  • Fusi
  • Faiga faʻavae.
  • Fusi fale ma fana.
  • Se seti o sooga palasitika po o faʻamau laupapa.
  • Sima, vailaʻau vailaʻau poʻo le kelu e faʻapipiʻi ai le faʻamau i le maualuga poʻo le maualuga o le faʻavae.
  • Sealant.
  • Masini tape
  • Fusi o le fale.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona aveese le vali tuai ma fufulu paʻepaʻe, faʻamalo le taualuga ma faapipii le pepa taʻalo, puipui le faitotoʻa, pe faapefea ona fai se paʻu laupapa i le faitotoa poʻo le faʻafefeina o puipui i le papa.

Faʻatinoga faʻagasologa

Tusa lava pe o le faamalama sill ua faʻapipiʻiina e se vaega faʻapitoa faʻapipiʻi poʻo se tagata fou i lenei mataupu, o le faagasologa atoa o le faapipiiina o pVC papatusi e mafai ona vaevaeina i ni vaega.

Tapenaga sauniuni

E tatau ona e saunia le nofoaga e te fuafua e faʻapipiʻi ai le PVC plate, e taʻua o le vaega pito i lalo o le faamalama o le faamalama ma le pito o le faamalama o le itu. O le faamalama sill e tatau ona ulufale i le puipui i sina itu i itu, o le mea lea, i luga o le ala e tatau ai ona tipiina le fesootaiga i le loloto o le 1-2 cm i itu taʻitasi ina ia aumai ai le palasitika iina. Mo lenei, o le faamalama o le sill pepa o loʻo faʻaaogaina i le puipui ma ua faia ni faailoga mo le tipiina ma se penitala po o se maka. Ma le isi, ia filifili ma le faaeteete laina ina ia saoloto ai le sill e ulufale ai. O lenei galuega e manaʻomia ai le faʻaeteete ina ia aua le toe faʻafoʻiina ma le faʻaleagaina le tafe ma ia le tapunia le tele o pu i totonu.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le faʻagasologa o le toe faʻaleleia o alavai, e tatau lava ona togafitia lelei i le auala e mafai ai ona faʻapipiʻi le sill.

Afai o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga, e tatau ona e tipiina ma le faaeteete le tulimanu pito i luga ma le mili. E fautuaina foi Grinder e fai se tafa i lalo i le tau. O mea totoe o le malolo i totonu o le puipui e faigofie ona faia i se solo ma se samala. O nei meafaigaluega e sili ona fetaui pe a fai o mea o loʻo i luga o le palapala o le fusi maʻa. Afai e fai le sima, e tatau ona faia ia togavao i luga o le mauga e ala i le faʻaaogaina o se pusa. O le itu i lalo o le auala e avea o se lagolago faaopoopo mo le faamalama sill i itu.

O le vaega pito i lalo o le faamalama ma le talaaga lagolago, lea o loo i lalo o le faamalama ma faaaoga mo le faapipiiina o le faamalama sill, e tatau ona faamamaina mai le fila, sima ma piliki, lea na aliali mai i le faagasologa o le fatuina o ni poloka i totonu. A maeʻa lena, faʻaaoga se pulumu e aveese uma otaota ma pefu. E tatau ona faʻamamaina le vai faʻamamaina. E manaʻomia lenei mea mo le sili atu ona lelei o le faʻaogaina o le ufiufi faʻatasi ma le pito o le a tuʻu ai le faamalama. E fautuaina e le gata ina faʻafefe le palapala i le vai, ae ia faʻaaogaina se mea muamua mo lenei faʻamoemoe. O le eleele e faʻamalosia luga, aveese le pefu ma faʻamamaina i le taimi e tasi. Faʻafeiloaʻi ma le limafoaʻi i luga o le palapala, faʻaleagaina uma pits, pulou, pores, vaʻa.

E taua! Ina neʻi aua le feogi mai le faamalama, e tatau ona e siakiina le lelei o le uila o le faamalama ma, afai e tatau ai, aveese uma vaivaiga i le taimi sauniuni o le galuega.

Tatala le faamalama mata

Mafaʻamalama faamalama matala, e tatau ona vavae ese mai le avanoa mo se faamalama sill. Ina ia faia lenei mea, fuafua le umi ma le lautele o le window window. O le uumi o le faamalama sill e tatau ona sili atu nai lo le umi o le fogaeleele mo le sill, ma alu i tala atu o le slopes. O le umi o nei fofo e faalagolago i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, e masani lava 5-7 cm i itu taʻitasi, ae e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i se fua o le 1-2 cm.

O le lautele o le mea faigaluega e fuafuaina e ala i le aotelega:

  • le lautele o le fogaeleele folau;
  • le loloto lea e tuʻuina ai le paʻu i lalo o le faamalama i totonu o le faʻamaufaʻailoga (masani e tusa ma le 20 mm);
  • o se vaega o le faamalama sill, lea e le tatau ona sili atu nai lo le 100 mm, ina ia le taofia ai le vevela mai le vevela.
I tafatafa o pito o le faamalama sill e tatau ona vavae ese fasipepa e puipuia ai le ie mai le maualalo. E faigofie lava ona tipi le ie paʻu. E mafai ona e filifilia soʻo se meafaigaluega mo le tipi: o se tagata e faʻafeiloaʻi, o se hacksaw, se jigsaw. O faʻaaliga uma, faʻaletonu ma isi laʻititi laʻititi o le a ufiufi i paʻu palasitika.

Mafaufau i nisi auiliiliga pe faʻapefea ona tuʻuina se moli, se puʻupuʻu eletise ma ou lava lima ma faʻapipiʻi se mea e faʻafefe ai le vai, se vaʻalele, se fale taʻele, pulou, se faaputuga papa, se ogaumu mafanafana.

A maeʻa le avanoa, e tatau ona e faʻataʻitaʻiina i lea mea, o lona uiga, tuʻu i le pito i lalo o le faamalama ma tatala atu i totonu o le pito i lalo o le faamalama ma i totonu o le faʻailoga tulaga. Afai i le taimi e fetaui ai nisi o mea sese ua faʻaalia, e tatau ona faʻaumatia ao le i maeʻa le faʻapipiʻiina o le faamalama.

Faʻapipiʻi faʻamau

O nisi faʻapipiʻi e faʻapipiʻi le faamalama faʻamautu saʻo i luga o le faamalama, mo le faʻaaogaina o se sikuea sikuea. Peitai, o le toʻatele o tagata atamamai e talitonu e tatau ona i ai se tikeri itiiti o le manava i totonu o le potu, e tatau ona i ai sina tikeri itiiti o le manaʻoga, ina ia oʻo i lalo le susu.

Ina ia mafai ona faʻaogaina le faʻapipiʻiina o mea e manaʻomia mo le avanoa o le faamalama sill, e tatau ona faʻapipiʻi ni mea faʻapipiʻi plastic po o poloka laupapa i luga ole vaalele. O latou lapopoa e tatau ona filifilia ina ia lelei atoatoa le maualuga o le PVC plate. Ina ia faʻapipiʻi se tasi sill e te manaʻomia ia le itiiti ifo ma le 3 lagolago (tasi i le ogatotonu ma lua latalata i pito). O le mamao i le va o lagolago e le tatau ona silia le afa mita. Ina ia le mafai ona gaoioi siaki po o poloka laupapa, ia fautuaina e faapipiiina i luga o le uaea tioata, moli poo le sima.

E taua! O le faagasologa o le fetaui ma le faapipiiina o le windowsill PVC e tatau ona mataʻituina i taimi uma.

O lagolago o le faamalama sill e tatau ona tuu i se tulaga e faapea afai e fetaui lelei le faamalama e leai se va i le va o le faamalama fenum ma le faamalama. Afai e faʻamalieina lenei manaʻoga, e maualuga le lagolago i le 40 mm, e le taliaina. O le mea e sili atu i le 40 mm e le maualuga, o le ai ai se mea e maua ai, o le a le mafai ona tatalia le avega tatau, ma o le a le lava mea e puipuia. I lenei tulaga, ao leʻi tuʻuina le faʻaoga i lalo o le faamalama, e tatau ona e siitia le maualuga o le pito i lalo o le faamalama. E mafai ona faia lenei mea i le sima poʻo le gypsum plaster, fola o le tagata lava ia, ma isi.

Fono Aoao

I le taimi sauniuni o le faʻapipiʻiina o le faamalama sill, matou faamamaina le vaega pito i lalo o le faamalama faamalama, faʻamalosia ma faʻamamaina i se fagu. A oʻo i le taimi o le faʻapipiʻiina o le faamalama, ua uma ona vevela le pulu, ma mo le lelei atili o le faʻaauau ma le saoasaoa o le faʻamalolo o le puafiti, o luga o mea e tatau ona susu ai le foama e oso ai. O le mea lea, e tatau ona faʻamamaina uma le pito i lalo o le faamalama ma le vaega pito i lalo o le faamalama sill. PVC ipu ufiufi ufiufi i se ata puipui. O pito o le faamalama sill, lea o le a faapipiiina i lalo o le faamalama ma totonu o pupuni o le mauga e tatau ona faamama mai le ata puipui.

I luga o vaega o loʻo totoe o le faamalama, e fautuaina e taofi le ata seia maeʻa uma galuega toe faaleleia. O le mea e le tatau ona e alu i lalo o le faamalama, o le mea muamua lava e fai, o le faʻapipiʻi le avanoa i le va o le pito i lalo o le faamalama ma le faʻamaumauga o le faʻamau. Ona faʻaaogaina lea o le uʻamea ma se lautele lautele i lalo ifo o le pito mamao o le faamalama sill, ona sosoo ai lea ma ni manogi i luga o le vaalele atoa. Mo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o faʻamalama, o faʻaopoopoga faʻaopoopoga faaopoopo e faʻaaogaina.

E taua! O le maualuga o le foama e le tatau ona sili atu nai lo le maualuga o lagolago i lalo o le faamalama sill. Pe a faʻafefete, o le mea autu e le o le faʻaaogaina.

Pe a faʻamaʻa, o le puaa e faʻatuputeleina le tele o le tele ina ia mafai ai ona sii aʻe le faamalama. I le puipuia o se mea leaga, e tatau ona e tuu se mamafa i luga o le PVC plate. E manaʻomia le tuʻuina o se mea i lalo o le avega ina ia salalau solo le mamafa. O le avega e tatau ona tuʻu i luga o le pito i totonu o le faamalama sill, talu ai o le pito i fafo o le a mafai ona faʻalagolago i le poloka faamalama.

Faiga siakiina o vaalele

Matou te toe siaki pe leai ni avanoa, pe o le faamalama o le sill ua i ai le tulaga, tusa lava pe tutusa ia itu i autafa, e matauina le pa'ū. I le tulaga o le siakiina o mea laiti laiti i totonu o le lua itula talu ona maeʻa ona faʻatulagaina, ua lava lava le toe faaleleia. Masalo e tatau ona e faia ni nai faʻamalosi ma se samala i le itu saʻo, ma o le faʻavaeina o pupuni po o sulu e mafai ona ufiufi e ala i le lafoina o le uta ile luga o le faamalama sill.

O le a aoga mo tagata o fale fale, fale o le taumafanafana, faapea foi ma tagata o le vaega tumaoti i aai pe faapefea ona faia se auala mai laupapa vavae, sima auala, fausia se pepa mo se pa puipui, faia se pa mai gabiona, pa mai se faasologa o sootaga, ma le auala foi e fausia ai se vela ma se fale taele , vaitaele, faletaele ma le potu e faia e oe lava ia

Vaefaʻailoga

Vaʻa ma galu e sau i le faʻasaga o le faamalama sill ma le vavae, le faamalama ma le faamalama, faapea foi ma le faamalama ma le vavae. E manino lava, e fautuaina le faasaʻoina o na tulaga le lelei pe a uma ona faʻaaogaina elemene autu (faamalama, sill ma slope).

O faʻamau e faʻamaufaʻailogaina e faʻaaogaina ai le uamea tioata, lea e faʻaaogaina i se fasi manifinifi i sooga. O le pito o pito i luga e le tatau ona maua ai le moli, e manaʻomia le faʻapipiʻi faʻatasi ma le faapipii faʻamau muamua. E le gata i lea, e tatau ona aveeseina le faʻamalolo ma le masini tape i le taimi lava e uma ona faʻaaogaina ai le faʻamau. A uma ona magoto, o le a sili atu ona faigata ona fai, ma o le taunuuga o le a le saʻo. E tatau ona aveʻesea le mumu faʻatafunaina i lalo o le sill. Foam e faigofie lava ona tipiina i se naifi. O le mea e tatau ona faʻamalieina i le mea masani mo le puipui.

E sili atu ile 1 cm le ufiufi i lalo o le faamalama sill, ina ia le mafiafia le mafiafia o le apa i lalo ifo o le 1 cm. O lea ituaiga o le a malupuipuia ma o le a le tuleia i le taimi o isi galuega ma faagaioiga.

Palama faʻatulaga

I le laasaga mulimuli, o le pito i tua o le sill e puipuia i puʻu pito i tua, ma le faamalama ua pipiʻiina ia lava ua faamamaina mai ata tifaga.

E faʻafefea ona fufulu le windowsill

A oʻo i togafitiga masani ile fale, e pei ole: Soap, soda, vinika, nifo lūlū, o le penisini ua faʻaaogaina i le tau faasaga i vailaau vailaau faʻasaina e oʻo mai i le laveai. O le filifiliga o vailaʻau faʻaonaponei faʻapitoa o le a mafai ona taulimaina soʻo se faʻaleagaina i luga o le pepa. E na o oe e manaʻomia le faʻapipiʻi lelei o lau faafitauli i le faʻatau fesoasoani i le matagaluega o vailaau oona, faʻamalosia e te manaʻomia se meafaigaluega mo le faʻamamaina o le palasitisi.

O le faʻaleleia o le faʻaauau ma le tausiga faifaipea o le a fesoasoani e aloese mai faafitauli e fesootaʻi ma le faʻafefeina o mea afaina. O le mea autu - aua nei faʻaogaina mea e faʻaaogaina ma mea e faʻamalolo ai: latou te lafoaʻi, lea e faʻaputu ai palapala.

I le avea ai ma se teuteuga o le fale e lata ane, e tatau i se tagata ona mafaufau i se afu, se paʻu alpine, se punavai, se pa puipui, se moega o maa, se solo, se rosa, togafiti, se vai matutu.

O le faʻapipiʻiina o se faʻamalama i ou lava lima poʻo le faʻaaogaina o auaunaga a se 'au faʻapitoa e fausia ai, e mo oe. O le mea moni, o le faʻapipiʻiina o le faamalama sill e le faigata, ae ui i lea, e manaʻomia ai le mauaina ma le mauaina o meafaigaluega talafeagai, mea e faʻaaogaina (o toega atonu e le toe aoga) ma tomai. Afai o le taumafaiga muamua e faʻaulu PVC papatusi ma ou lava lima ua le manuia, ona mafai lea ona sili atu le tau o le faʻatulagaina oe lava nai lo totogi o le matai.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai lau-windows-windows