Musika

Vailaʻau puʻupuʻu - o se lisi ma igoa, faʻamatalaga, ata

Soo se tasi e le malamalama i musika, faatapulaa i le latou faatau i le supermarket. A uma, o siamupini ma anufe anufe, o loʻo ola i lalo o le la, e faʻateleina le toʻa nai lo meaalofa le iloa. Ae o le a le mafai ona faamalieina le au faila o mushroom moni i le tofo o fualaau e le manogi mai nila ma e leʻi fufulu i le taeao. Ioe, ma faafiti oe lava i se togavao i se aso manino e matua faigata lava. O le mea lea, seʻi o tatou vaʻavaʻai atu i faailoga mai fafo o musika iloga lauiloa i la tatou eria.

Faʻasologa autu o musika suamalie

O meaola eseese o le ola ma le natura o laugi fua o le lalolagi e matua faigata lava ona oʻo i ai. O se tasi lea o vaega sili ona tele o meaola ola, lea ua avea ma se vaega taua o meaola o le terrestrial ma aquatic. Ua iloa e saienitisi o aso nei le tele o ituaiga o le mushroom kingdom, ae o aso nei e leai se numera tutusa i soo se punaoa faasaienisi. I tusitusiga eseese, o le fuainumera o ituaiga anufe e eseese mai le 100,000 i le 1.5 miliona. O le uiga o ituaiga taitasi ua vaevaeina i vasega, o poloaiga, ma e iai foi le faitau afe o igoa lautele ma upu tutusa. O le mea lea, o le leiloa iinei e faigofie lava pei o le vaomatua.

E te iloa? O le mea e sili ona le masani ai i le lalolagi i aso nei e mafaufau i le plasmodium, lea e tupu aʻe i le totonugalemu o Rusia. O lenei foafoaga o le natura e mafai ona savali. E moni, e alu i se saoasaoa o le 1 mita i ni nai aso.
E mafai ona faʻafeiloaʻi masini pulou e fai ma faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina mo le taumafa ma e le o iai ni faʻafitauli i le soifua maloloina o le tagata. E ese mai fualaau oona i le vaomatua e ala i le fausaga o le hymenophore, le lanu ma foliga o le tino o le tino, ma le sogisogi ma le tofo. O latou tulaga ese o le maualuga gastronomic meatotino. E leitioa ai i totonu o le au moa moa e iai igoa tutusa o musika - "meaʻai fualaʻau" ma le "vaomatua vaomatua".
Feiloai ma ituaiga o musika.
O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o nei meaalofa o le natura e tamaoaiga:

  • puipuiga;
  • amino acids;
  • Mycosis ma glycogen (o le suauu faapitoa);
  • paluka;
  • fuamoa;
  • sulfur;
  • magnesium;
  • sodium;
  • calcium;
  • chlorine;
  • vitamini (A, C, PP, D, le vaega atoa B);
  • enzymes (e fai ma sui o le amylase, lactase, oxidase, zymase, protease, cytase, e taua tele ona latou te faʻaleleia atili le faʻaaogaina o meaai).
Mo a latou mea taua, e tele ituaiga o musika e tauva ma le laulau masani a Iukureini mo pateta, fualaau faisua ma fua. O lo latou toe foʻi atu i tua e le lelei tele le atigi figota o mushroom bodies. O le mafuaaga lena o fua na faʻamago ma eleele i le efuefu e maua ai le tele o faamanuiaga i le tino o le tagata.
E te iloa? O le malo atoa o le mushroom, o le Chorioactis mushroom mushroom e manatu o le tagata sili ona taua, o lona uiga o le "sikaleti tiapolo". E maua i mataupu tuufua naʻo totonu o le ogatotonu o Texas ma nisi o motu o Iapani. O se mea tulaga ese o lenei vavega masani o se suluʻau faapitoa, lea e faʻalogo pe a faʻataunuʻu e se mushroom vavao..
E tusa ai ma uiga masani o musipolo, na vaevaeina e saienisi Soviet le vaega o meaʻai i vaega e 4:

  1. Palu mafolafola, moa ma pulou.
  2. Paluga a le Boletus, musika, asiasiga, leboviki, oile, galu, paʻepaʻe ma musika.
  3. Mokhovikov, valui, russula, chanterelles, telels ma agani o le meli.
  4. Ryadovki, uila ma isi mea lauiloa, e seasea aoina mai taimi.
O le asō o lenei faʻavasegaina ua manatu o se mea ua le lelei. Ua talitonu le au faifaatoʻaga i aso nei e faapea, o le vaevaeina o pulou i mea taumafa e le lelei ma o se faamatalaga a le tagata lava ia o ituaiga taitasi ua tuuina mai i tusi faasaienisi.
O le a manaia le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona iloa le pale toadstool ma mimiti oona e ola i luga o laau, mai galu felafolafoaʻi ma pusa.
E tatau ona aʻoaʻoina e le au failaina o le mushroom le tulafono auro o le "tulimatai lemu": o se mushroom e tasi e ono afaina uma ai vaomatua i totonu o se ato. O le mea lea, afai e te maua fua o fualaau aina i totonu o le seleselega seleseleina, lafo mea uma i totonu o lapisi e aunoa ma ni faanoanoaga. I le uma, o aʻafiaga o le inupia e le o aofia ai i soʻo se faatusatusaga ma le taimi ma galuega ua faʻaalu.

Manulele anufe: ata ma igoa

Mai ituaiga eseese o meaʻai e iloa e tagata, na o nai afe na faitauina. I le taimi lava e tasi, o le leona a le latou vaega na o atu i sui o micromycetes. Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa.

E te iloa? Na maua e tagata Amelikasi ni tagata maoae i mushroom i le 1985 i setete o Wisconsin ma Oregon. O le mea muamua na maua na faagaeetia i lona 140-pauna le mamafa, ma le lona lua - faatasi ai ma le vaega o le mycelium, lea e tusa ma le afe hectares.

White mushroom

I totonu o lomiga faʻamalositino o lenei vaomatua o loʻo taua o se pusa poʻo se solo (Boletus edulis). I le olaga i aso faisoo e taʻua o Pravdivtsev, Dubrovnik, Shirak ma Belas. O le ituaiga e aofia ai le ituaiga o Boletov ma ua manatu o le sili lea o moa uma e masani ai. I totonu o Iukureini, e le o se mea e masani ai ma e tupu i le vaitaimi mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn i vaeluaga o vaomatua ma vaomatua. E masani lava, e mafai ona maua ni puʻupuʻu i lalo o paluga, oʻau, puʻu, hazel, vine ma pines.

Faʻasalaʻau oe lava i puʻupuʻu pei: musika satanic, puaa ma sili atu.
O se uiga lelei e mafai ona e maua uma sikuea sikuea ma se pulou laʻitiiti, ma le razlapistye, o le vae e fa taimi e laʻititi nai lo le pito i luga. O fesuiaiga masani o boletus o:

  • O le lanu o le pulou e faalagolago tele lava i le nofoaga o le tuputupu aʻe o le fuga: i lalo o paina o le lanu violē-lanu enaena, i lalo o laau o le aluna - chestnut or olive-green, ma lalo ifo o le paluga - o le pulou ma le lapoa o le 3 to 20 cm, moli lanu enaena);
  • vae 4 i le 15 cm le umi ma se lapisi o le 2-6 cm kalapu-foliga, lanu-kulimi ma se lanu uliuli po o le lanu enaena;
  • se laina lanu paʻepaʻe i le pito i luga o le vae;
  • o le pulupulu e paʻu, oona, paʻepaʻe, lea e le suia pe a oti;
  • fuga lanu samasama lanu-olive, e tusa ma le 15-18 micron le tele;
  • o se faaputuga totoga o lanu malamalama ma le lanumeamata (fuafua i le tausaga o le galu), lea e faigofie ona vavaeeseina mai le pulou;
  • o le manogi i le tipi e manaia.
E taua! O Borovik e masani ona le mautonu ma le tiga. O ni pulou nei, e iloga i vaʻa piniki, manoa uliuli i luga o le fatu ma le oona.
E taua le matauina o pulou sinasina moni, o le pele mai le pulou e le mafai ona aveesea. I totonu o Iukureini, o le seleselega faʻapisinisi o nei vaomatua na faia i na o le Carpathian ma Polesie. E talafeagai mo le taumafa fou, mo le faʻamago, faʻasaoina, salting, pickling. O togafitiga faafomai e fautuaina ai le aumaia o Belas i le meaai faatasi ai ma le angina, tuberculosis, frostbite, le maua ai le malosi ma le ania.

Wolf

O nei trophies ua manatu o le a faʻaleleia. E na o tagata nonofo i itu i mātū o le kelo e 'ai, ma e le iloa e Europa latou meaʻai. O loʻo taʻalo e Botanists nei pulou Lactárius torminósus, ma mushroom pickers - namotu puʻu, broths ma rubella. Latou te fai ma sui o le aiga Syeraezhkov aiga o Mlechnik, e piniki ma sinasina.

Aʻoaʻo pe faapefea ona faʻagogo le pulou anufe, piʻo pese, faʻafeiloaʻi pulo, musika vao, pese pese, anufe anufe ma pulou paʻepaʻe.
O galu eletise e tulaga ese i le:

  • se pulou ile diamita e 4 i le 12 cm, ma le loloto o le malologa i le ogatotonu ma le faʻafefeteina, pito i luga o le fale, lanu piniki poʻo le lanu uliuli, e faʻapogisa pe a paʻi;
  • vae le maualuga e tusa o le 3-6 cm ma le lautele o le 1 i le 2 cm, o se palanikeke foliga, o se tino malosi ma le gaosi ma se faalauiloa faapitoa i luga o se fasi lanu piniki;
  • kulimi poo paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • o papatusi e faifai pea ma vaapiapi, lea e masani ona felafolafoaʻi ma matata vavalalata;
  • o le aano e paʻu ma faigata, papaʻe i le lanu, e le suia pe a oti, ma o loʻo faʻaalia e le tele, tofo vevela, suamalie.
E taua! E tatau ona matauina e le au suauu mea e faapea, o le malosi o le tino e mafua ona o le fesuisuiai, lea e faalagolago i lo latou matutua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pulou e mafai ona suia o latou lanu mai samasama-lanu moli i le lanu meamata, ma papatusi - mai le piniki i le samasama.
O vaʻa paʻepaʻe eseese:

  • se pulou ile diamita o le 4 i le 8 cm ma se paʻu paepae paʻepaʻe (i luga o le sili atu o loʻo faʻataʻitaʻi le maualuga o lona lauulu ma samasama);
  • vae le maualuga mai le 2 i le 4 cm ma se voluma e oʻo atu i le 2 cm, o se fulufulu paʻu ma se lauulu maualalo, o se fale mafiafia ma lanu lanu;
  • o le tino o sina mea manogi, paʻepaʻe i le lanu, ma se fausaga eleelea ae le lelei;
  • spores o le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le kulimi;
  • o papatusi e vaapiapi ma e masani ona fai;
  • susu paʻepaʻe suamalie, lea e le suia pe a fegalegaleai ma le okesene ma e faʻaalia e le acacia.
O luko e masani ona ola i vaega i lalo o paʻu, i luga o vaomatua, e seasea lava i vaomatua. Aoina mai mai le amataga o Aukuso i le ogatotonu o le autumn. Soo se kuka e manaʻomia ai le sologa lelei ma le faʻaoga. O nei pulou e faʻaaogaina mo le faʻasaoina, faʻamago, saling.
E taua! E faigofie lava ona iloa vaʻafeʻai mai isi pulou anufe e ala i le lauulu i luga o le pulou.
Ae i le lomiga mulimuli, o le a avea le tino ma le enaena lanu, lea e le foliga foliga matagofie. O faʻataʻitaʻiga e le faʻamaonia e vevela, e mafai ona mafua ai le le mautonu o le tino o le meaʻai ma le faʻafefe o le mucous membranes. I le masima, e mafai ona faʻatagaina e leʻi muamua atu i le tasi le itula pe a uma le talo.

Totogi

O le ituaiga o loʻo fai ma sui o le aiga Syraezhkov o le Mlechnikov. I faʻamatalaga faasaienisi, o le mushroom ua taʻua Lactárius resimus, ma i aso uma e taʻua ai o le fua moni. I fafo atu, o lenei mushroom e faʻaalia e:

  • se ufiufi ma le lapoa o le 5 i le 20 cm le faʻalanutetele e pei o le tino i totonu o le pito i totonu, ma se paʻu mucous mumu o lanu lanu po o lanu samasama;
  • vae e oo i le 7 cm i le maualuga e oo i le 5 cm, lauulu, lanu samasama, ma se lamolemole lamolemole ma se ogaumu i totonu;
  • pulupulu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi manogi faapitoa;
  • sene o lanu samasama;
  • o papatusi e masani ona lautele ma lautele, lanu-paʻe samasama;
  • o le sua suamalie o le gasegase i le tofo, paʻepaʻe i le lanu, lea i suiga o fasi pepa e suia i lanu samasama.
O le vaitau vavave e amata ile vaitau mai ia Iulai ia Setema. Mo lo latou fuaina mai ua lava + 8-10 ° C i luga o le palapala. O le manogi e taatele i le itu i mātū o le konetineta Eura ma e manatu e le talafeagai mo taumafa taumafa i Sisifo. O le tele o taimi e maua i laʻau ma mea faʻafefiloi. I le kuka na faʻaaogaina mo le salting. Amataina mea e mafai ona faʻafefeteina e le au faila o musika e faʻafememeaʻi ai se pu ma se vaiolini, se paʻepaʻe paʻepaʻe, ma se avega.
E taua! O le gaoioi o loʻo faʻaalia i le fesuisuiaʻi: o moa puʻamuʻa muamua e le o totonu i totonu, o a latou papatusi e lanu samasama, ma o le lanu enaena e ono aliali i luga o le pulou.

Chanterelle

O lenei mushroom matagofie ma se foliga tulaga ese o loo maua i faailoga tusi meli a Romania, Moldova, Belarus. O lenei chanterelle (Cantharellus cibarius) o le faatusa lea o Cantarelova. E toatele o le a latou iloaina o ia e ala i le:

  • pupuni - o le diamita o le 2.5 i le 5 cm, o loʻo faʻaalia i faʻamaufaʻailoga tutusa i le pito i tua ma se maʻi e pei o le leʻo i le ogatotonu, se lanu samasama ma le lanu o le fogaeleele;
  • vae - puupuu (e oo i le 4 cm le maualuga), lamolemole ma mausali, foliga tutusa i le lanu i le pulou;
  • feeseeseaiga - oo latou lapopoa e le sili atu i le 9.5 mita;
  • papatusi - vaapiapi, gaugau, lanu samasama samasama;
  • pulupulu - eseʻese le tele ma elasticity, paʻepaʻe poʻo sina samasama, ma se manogi manaia ma le tofo.
Na iloa e le au atamamai o mushroom e moni o pese pese, e oʻo lava i faʻataʻitaʻiga, e le faʻaleagaina le wormhole. E vave ona tupu vave musika i se siosiomaga malu, i le leai o se timu e taofia ai le atinae o spores. E faigofie lava ona maua ia ituaiga taʻavale i le teritori o Ukraine uma, o lo latou vaitau e amata ia Iulai ma e oʻo mai ia Novema. E sili le alu i le suʻeina o moa-ufiufi, faʻafefe, ae susulu lelei, o loʻo i ai se vaega vaivai vaivai.
E taua! E masani ona fenumiai ia pese ma a latou masaga. O le mea lea, a oʻo i le seleselega e tatau ona e gauai faapitoa i le lanu o le pusa o le pu. I psevdolisichek o le samasama-lanu moli poʻo le lanu piniki.
I lenei tulaga, ia maitau i luga o le vaomatua o lenei ituaiga mea e le o. I le kukaina, e masani ona faʻaaogaina ia pese pese, fou, vele ma faʻagogo. E faʻamalamalamaina i se manogi ma se tofo faapitoa. Ua matauina e tagata popoto faapea o lenei ituaiga e sili atu nai lo mea uma e lauiloa i tagata e ala i le tuufaatasiga o carotene, ae le fautuaina i ni aofaiga tetele aua e faigata ona eli i totonu o le tino.

Manuʻa

I suʻesuʻega faʻasaienisi, o nameri anufe i se mea e tutusa ai, o loʻo taʻua o 'anufe anufe (Pleurotus ostreatu) ma o ni meaola e ola ai. O le mea moni e faapea oo latou taitoalua e mafai ona faʻapipiʻiina ma faʻaogaina mea e ola ai i totonu o le eleele. I lenei auala, e totogi e le tino ona manaoga o le vevela. I le faʻaopoopoga, o le ituaiga o meaola e pei o le fafie-faʻaleagaina, ao tuputupu ae i vaega i luga o le ogalaau ma ogalaau o laau ola vaivai, faapea foi i luga o laau. O anufe anufe e masani lava ona maua i luga o ogalaau, palu, mauga mauga, willows, ma aspen. I le avea ai o se tulafono, o fualaʻau mafiafia ia o le 30 pe sili atu vaega o loʻo ola faʻatasi i le faavae ma fausia ai le tele o vaʻaiga tuputupu aʻe. E faigofie ona faʻafeiloaʻi pulou anufe i uiga nei:

  • O le pulou i le lautele e latalata i le 5-30 cm, o le tino tino, e pei o le taliga o le taliga ma le pito i luga (o meaola laiti e iai le taua, ma avea ma tagata matua), o se lamolemole lamolemole ma se mea e le mafaamatalaina e tutusa ma le, lanu-enaena ma paʻu palapala lanu samasama;
  • O le siakiina o le minecelial o loʻo i ai na o le paʻu o musipolo e ola i se siosiomaga susu;
  • vae e oʻo i le 5 cm le umi ma 0.8-3 cm le mafiafia, o nisi taimi e toetoe lava a le mafai ona iloa, faʻavalavaina, faʻalanulaula;
  • o papatusi e manifinifi, e oʻo i le 15mm le lautele, e oso i tafatafa o vae, o la lanu e eseese mai le papae i le samasama-lauulu;
  • spores e lamolemole, leai ni lanu, faʻaloloa, e oʻo i le 13 mita le tele;
  • o le pulp ma le matua e sili atu ona malosi ma ua le toe maua le suamalie, fibrous, e le manogi, ei ai se tofo anise.
E te iloa? Ukrainian mycelium mai Volyn - Nina Danilyuk - i le 2000, na mafai ai ona maua se pusi lapoa, lea e le talafeagai i totonu o se pakete ma mamafa pe a ma le 3 kilokalama. O lona vae e oʻo atu i le 40 cm, ma le ufiufi tafatafa - 94 cm.
Ona o le mea moni o le faʻamaʻaloga o le anufe tuai tuai o le uiga, e naʻo ni puʻupuʻu laiti e talafeagai mo meaai, o laʻau e le sili atu i le 10 cm le lautele. I lenei tulaga, ua aveese vae i luga o galu uma. O le tau o le tautotogo-amata e amata ia Setema ma tumau ai seia oo i le Tausaga Fou, i lalo o tulaga lelei tau. E le mafai ona fenumiai lenei ituaiga o tatou pusa i soo se mea, ae mo Ausetalia ei ai le lamatiaga o le tuu o le omphalotus oona i totonu o le ato.

Garland

O agavaʻa meli o le igoa faʻale-atunuu o se vaega o namotu e ola i luga o le ola po o le paʻu oti. O i latou e eseese aiga ma genera, ma e ese foi i mea e fiafia ai mo tulaga ola. Autumn mushrooms taumafa masani e masani ona faʻaaogaina mo taumafa. (Armillaria mellea), o le aiga o Fizalacria. E tusa ai ma fuainumera o saienitisi, latou te agavaa e pei o se mea e masani ona maua pe lautele foi e le mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o gourmets Western, e le o manaʻomia ni pusa ma e manatu i ai o se oloa maualalo. Ma i Europa i Sasae - o se tasi lenei o vaʻaalo fiafia o mushroom pickers.

E taua! O anufe e le afaina e mafua ai le faʻafefe o le faʻafefe ma le ogaoga o le 'ai i tagata..
O musika e faigofie ona iloa i faailoga mai fafo. Latou te:

  • o se pulou lautele e oʻo atu i le 10 cm, e faʻaalia e se pupuʻu i lona talavou ma se vaalele i se tagata matua, o loʻo i ai se lamolemole lamolemole ma se lanu olive-lanumeamata;
  • o le aʻa e mausali, samasama-enaena, mai le 8 i le 10 cm le umi ma se voluma e 2 cm, faatasi ai ma ni fua laʻitiiti laiti;
  • o papatusi e enaena, paʻepaʻe-lanu-lanu, faapogisaina ma le matua i le lanu uliuli-enaena;
  • paʻepaʻe paʻepaʻe, e oʻo i le 6 mita le maualuga, ei ai foliga o se lautele ellipse;
  • o le tino e paʻepaʻe, malie, faʻatasi ai ma se manogi manaia ma le tofo, mea manogi ma tino i luga o pulou, ma fibrous ma faʻamalosi i luga o le ala.
O le vaitau e toe amata i le faaiuga o le taumafanafana ma e tumau ia Tesema. Setema e sili ona aoga, pe a oʻo mai fua o vaomatua i le tele o laufanua. E sili ona lelei le suʻeina o vaʻaia i totonu o fafie vao i lalo o le paʻu o laau vaivai, luga o paʻu, laau ua mate. Latou te fiafia i laau o totoe mai le birch, elm, oak, pine, alder ma aspen. I tausaga e sili ona lelei, o le susulu o pulu o laʻau e iloagofie, lea e faʻamavaeina e kulupu sili atu o nusi avanoa. Mo faamoemoega o taumafa, o fua e suamalie, kukaina, falai, kuka ma mago.
E taua! A e suʻe ni pulou meli, ia faʻaeteete. O le lanu o lo latou talipupuni e faalagolago ile palapala lea latou te ola ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o na faʻataʻitaʻiga e foliga mai i luga o poplar, mulberry ma acacia e iloga i lanu samasama-samasama, oi latou e tupu aʻe mai elderberry e enaena uliuli, mai fua o faʻatoʻaga e lanu viole-enaena, ma o le oak e lanu enaena. E tele taimi e faʻalavelave ai faʻataʻotoga faʻamaʻi ma sese. O le mea lea, i totonu o le ato e tatau ona e tuu na o na fua o loo i ai se mama i luga o le vae.

Mokhovik

Большинство грибников отдают предпочтение зеленым моховикам (Xerócomus subtomentósus), которые являются самыми распространенными в своем роде. Некоторые ботаники их зачисляют к боровикам. Этим плодам свойственны:

  • o se pulou e i ai le maualuga o le 16 cm, o se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e foliga mai, o se vevela ma se lanu olive suamalie;
  • vae o le tino, foliga i le 10 cm le maualuga ma e oʻo i le 2 cm le mafiafia, ma se manulele lanu moana enaena;
  • spores paʻu enaena e oo atu i le 12 micron;
  • o le aano o le kiona ua paʻepaʻe, pe a faʻafesoʻotaʻi ma le okesene, e mafai ona maua se laʻititi laʻitiiti.
O le suʻeina o lenei meaola e tatau ona lafo atu i vaeluaga ma vaomatua. Mokhovikov foi e ola i autafa o le auala, ae o ia ituaiga o mea e le fautuaina mo le faaaogaina i meaai. O le taimi e fua mai ai e amata mai i le tautotogo o le tautotogo e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn O le seleselega e sili ona lelei ona 'ai i se pepa fou. A faʻamamago e sui ai le uliuli.
E te iloa? E ui lava o le vaalele o le vaalele e manatu tele oona, ae o vailaʻau oona e itiiti ifo nai lo le pale maʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia maua se faʻasalaga mataʻutia o le gaʻo o le mushroom, e tatau ona e 'ai le 4 kilokalama o le agavaʻa amanita. Ma o le tasi fale o le fale e lava e faʻafefe ai tagata e toʻa 4..

Oiler

Faatasi ai ma ituaiga o meaola suamalie, paʻepaʻe, marsh, samasama, Bollini, ituaiga o larch e lauiloa. I a tatou latitudes, o le fesuiaiga mulimuli e sili ona lauiloa. O loʻo faamatalaina i le:

  • ufiufi i le 15 cm le lautele, faʻafeiloaʻi foliga, e leai se lanu, lanu o le lanu samasama poʻo le lanu samasama-lanu mumu;
  • e oʻo atu i le 12 cm le maualuga ma le 3 cm le lautele, o le kalapu, faʻatasi ai ma fasi seleselega i le pito i luga, faʻapea foʻi ma se mama, o lona lanu e fetaui tonu lava ma le taʻavale;
  • suga e lamolemole, samasama samasama, foliga o le elliptic, e oo atu i le 10 mita le tele;
  • o le aano o le lanu samasama ma le launi o le lemoni, lalo o le paʻu e lanu enaena, vaivai, sooga ma filo malolosi, i totonu o musipolo tuai o vaega e liua sina piniki.
O le suauu e amata mai ia Iulai ia Setema. O le ituaiga meaola e taatele i atunuu o le Itulagi i Matu. O le tele o taimi e maua i vaega i vaeluaga o vaomatua, i le mea e gaosi ai le eleele ma le tamaoaiga. I le kukaina, o nei vaomatua e faʻaaogaina mo le kukaina o soupuni, fusi, salting, pickling.
E te iloa? O faʻataʻitaʻiga e sili ona taugata i le lalolagi. I Falani, o le tau i le kilokalama o lenei meaʻai e le pa'ū ifo i lalo ifo o le 2,000 tau.

Boletus

I totonu o tagata o lenei mushroom e taʻua foi o Chernogolovik ma Berezovik. I totonu o lomiga faʻalauiloa o loʻo taʻua ai le Léccinum scábrum ma e fai ma sui o le Obabok. Latou te iloa o ia i le:

  • se pulou ma se lanu eseese, lea e ese mai i le papae i le uliuli-uliuli;
  • tumutumu o foliga o le kopa, faatasi ai ma paleni pogisa ma le malamalama;
  • pulupulu lanu paepae, lea e le suia pe a faʻafesoʻotaʻi ma le okesene.
Tastier talavou faataitai. E mafai ona e maua i latou i le taumafanafana ma le autumn i birch thickets. Latou te fetaui lelei mo le faʻavelaina, faʻafefe, vevela ma le faʻamago.

Rulaula

Faʻaalia le aiga o Syroezhkov ma moliaga e uiga i le limasefulu ituaiga. O le toʻatele oi latou e manatu o le suamalie. O nisi ituaiga o vailaʻau e iai se taimi oona, lea ua leiloloa ma le faʻaeteete ma le faʻalevelaina o meaalofa mo togavao. O le malo atoa o le mushroom russula e tu i fafo:

  • ma se ulu faʻapipii poʻo le faʻafefe (i nisi o loʻo faʻataʻitaʻiina atonu e pei o se faʻaloloa), faʻatasi ai ma le taamilosaga o pito, ma le paʻu paʻu o se lanu eseese;
  • o le vae e foliga mai o le paʻu o foliga, o loʻo i ai se fausaga eleʻele po o le mafiafia, paʻepaʻe poʻo le lanu;
  • o papatusi e masani lava, paʻu, lanu samasama;
  • sipuni o lanu samasama ma le lanu samasama;
  • pulupulu e vevesi ma e matua afaina, paʻepaʻe i siʻamuʻi laiti ma pogisa, ma mūmū i luga o mea tuai.
E taua! O le Russulae ma le pulupulu mafolafola palalala o ni mea oona. O se vaega itiiti o fualaau 'aina e mafai ona mafua ai le ita tele o le mucous membranes, vomiting ma le vevela..

Boletus

O le faʻateleina o nei sui o le ituaiga o Obabok e amata i le amataga o le taumafanafana ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o Setema. E masani ona tupu i nofoaga malulu i lalo o laau paolo. E itiiti lava se ituaiga o puʻe e mafai ona maua i vaomatua. Asha mushrooms e lauiloa i Rusia, Estonia, Latvia, Belarus, i Europa i Sisifo ma Amerika i Matu. O faailoga o lenei fualaau vaomatua o:

  • ufiufi o foliga o le siama, faatasi ai ma se taamilosaga e oʻo atu i le 25 cm, ma se ulu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe (o nisi taimi o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga i lanu enaena, lanu ma le lanumeamata o le paʻu);
  • pulu-foliga foliga, umi, paepae ma paleni-lanu enaena e foliga mai i le taimi;
  • lanu enaena;
  • pepa faʻapipiʻi e sinasina-samasama pe lauulu-enaena;
  • o le aano e suamalie ma manu, paʻepaʻe pe samasama, o nisi taimi lanumoana lanumeamata, pe a faʻafefea faʻatasi ma le okesene e le o toe mamao ona avea lea o se lagomalie, ma mulimuli ane ua liuliu (i le vae ua liua).
Asis mushrooms e masani ona seleseleina mo marinades, faʻamago, ma mo le falai ma le kuka.
E te iloa? Ua faamaonia le saienitisi e faapea, e tusa ma le 400 miliona tausaga talu ai nei maso. O lona uiga na latou oʻo mai i luma o tainasoa. E pei o ferns, o nei meaalofa o le natura o nisi ia o tagata anamua o le lalolagi. E le gata i lea, oa latou feeseeseaiga ua mafai ona fetuunai i latou lava i tulaga fou mo le tele o tausaga, e oo mai i le taimi nei o loo taofia uma meaola anamua.

Lulu Mumu

O nei sui taumafa o le Syrgosoraches genus na latou manumalo uma i latou e taofi meaʻai ma o latou tofo faapitoa. I le olaga i aso faisoo, e faʻaigoaina i latou e faitautusi pe toe faʻaleleia, ma i suʻesuʻega faasaienisi - Lactarius deliciosus. Mo le seleselega e tatau ona auina mai ia Aokuso ia Oketopa. E masani lava, o nei 'au o loʻo iai i vaomatua susu. I Ukraine, o Polesie ma Prikarpatye. Faailoga o musika o:

  • se pulou ile diamita 3 to 12 cm, se foliga o leuciform, pipii i le paʻi, lauulu-lanu moli, lanu, ma le manino;
  • o laulau moli lanu mumu, amata ona fuga lauulu pe a paʻi;
  • varty spores, e oʻo atu i le 7 micron;
  • o le uʻamea e matua tele lava, o le lanu e fetaui ma le pulou ma le saʻo, e oʻo atu i le umi e oʻo i le 7 cm, ma i se voluma e oʻo atu i le 2.5 cm, e oʻo i le va o tausaga;
  • o le aano o le lanu samasama i le pulou ma le paʻepaʻe i le vae, pe a fegalegaleai ma le okesene, o le a vaeluaina ia mea na vavae;
  • O le kulimi suamalie o le paʻu-lanu moli (a maeʻa ni nai itula e avea ma eleelea-lanu meamata), e manaia le manogi ma le tofo.
I le kuka, kuka kuka, kuka, faʻafefe.
E te iloa? O le vailaʻau o le lactaric masani.

Faʻamasani

I Farani, o musika e taʻua uma lava o pulou. O le mea lea, e masani lava ona mafaufau tagata suʻesuʻe i le igoa Slavic o se ituaiga o meaola mai le aiga o Agarikov e afua mai Falani. O musika e:

  • o le pulou e malosi tele ma eleelea, o le siama i le foliga, lea o le matua e laugatasi, paʻepaʻe po o le enaena uliuli, ma le maualuga e oo i le 20 cm;
  • o papatusi muamua o le paʻepaʻe, lea e lanu enaena ma le matua;
  • vae e oʻo i le 5 cm le maualuga, pusa, le kalapu, e masani lava ona i ai se mama se tasi pe lua-lanu;
  • o le aano, lea e eseese lanu paʻepaʻe, pe a faʻaalia i le okesene e avea ma samasama-lanu mumu, malie, faatasi ai ma le manogi o le mushroom.
I le natura, e tusa ma le 200 ituaiga o musika. Ae na o na o mea uma lava e maua i luga o le meaʻai ua faʻamaoaigaina ma vailaʻau faʻasaina. E mafai foi ona maua i luga o fusi, o le paʻu oti. E masani lava, e mafai ona ola tupu i totonu o le vaomatua, isi - faapitoa i mutia, ma isi - i vaega o le toafa.
E taua! Aoina mai o siva, faʻalogo lelei ia latou papatusi. E na o le pau lenei o le taua taua e mafai ona iloagofie ai mai sui leaga o le aiga Amanites. I le vaega mulimuli, o lenei vaega e tumau pea le paʻepaʻe poʻo lemoni i le gasologa o le olaga..
I le natura o le konetineta Eurasia, o loo i ai se ituaiga eseese o ituaiga ituaiga o ituaiga iʻa. E tatau ona faʻaeteete le au taʻavale musika i na o le lanu samasama (Agaricus xanthodermus) ma le fesuiaiga (agaricus meleagris). O isi ituaiga uma e le o se mea oona. E oʻo lava i le tele o faʻataʻitaʻiga i luga o se fua o fale gaosi oloa.

Tofiga

I fafo, o fua nei e matua le fiafia, ae i lo latou tofo, ua latou manatu o se mea taua tele. I le olaga i aso faisoo, o lola ua taua o le "eleele eleele," aua e mafai ona maua i le eleele i le afa mita. Ma o "taimana uliuli ia o le kuka." O vailaʻau e aofia ai faʻamaʻi i se isi ituaiga o masogi masusu ma se tino palapala lalo ma ni meaʻai suamalie. I le kuka, o le sili atu ona taua o le Italia, Perigord ma le taumalulu. E masani lava ona tutupu i laau o le oak ma le vaomatua o le itu i saute o Farani ma Italia i matu. I totonu o Europa, mo le "tulimatai lemu" faʻaaogaina ai taifau ma puaa na aʻoaʻoina faapitoa. E fautuaina tagata popoto e gauai atu i lago - i nofoaga o loʻo latou gaogao ai, i lalo o le laʻau o le a mautinoa lava o se fatu eleele.

Ia iloa le fua sili ona aoga e mafai ona i luga o mafuaaga nei:

  • o se tino e pei o le pateta, ma lona lapotopoto ile 2.5 i le 8 cm, faatasi ai ma se manogi manaia ma le tele o galugala pyramidal i le diamita e oo i le 10 mm, olive-black in color;
  • o le tino e paʻepaʻe pe samasama-e lanu enaena ma felafolafoaʻi afi, tofo e pei o le sunny suns or nuts;
  • afua o se foliga ellipsoidal, e na o le humus soʻo se mea e tupu ai.
O fugalaau e fai ma mycorrhiza ma le rhizomes o le oak, o le tipi, o le hazelnut, le selu. Talu mai le 1808, ua faʻaleleia mo faʻalapotopotoga tau fale gaosi oloa.
E te iloa? E tusa ai ma fuainumera, o le lalolagi e seleseleina le seleselega i tausaga taʻitasi. I le averesi, e le silia le 50 tone.

Shiitake

O se ituaiga o masimoli fua mai le ituaiga o Lentinula. E taatele i Asia i Sasaʻe. Maua o latou igoa ona o le tuputupu ae i luga o pusa. Faaliliu mai le upu Iapani "shiitake" o lona uiga o le "chestnut mushroom." I le kuka, e faʻaaogaina i Iapani, Saina, Korea, Vietnamese ma Thai cuisines o se mea manogi lelei. I togafitiga i sasae, e tele foi suʻega mo le togafitia o nei fua. I le olaga i aso faisoo, o le lago e taʻua foi oak, taumalulu, uliuli. O le mea taua e faapea i totonu o le maketi o maketi i le lalolagi o loʻo taua o le elemene taua lona lua e faʻaleleia i totonu o pisinisi. O le tuputupu ae o se meaʻai e matua moni lava i tulaga tau feteenaiga o Iukureini. Mo lenei mea, e taua le maua o se mashroom musika.

A aoina le shiitake e tatau ona taulaʻi atu i uiga nei o le anufe:

  • ufiufi o foliga o le siama, ma le lautele e oo atu i le 29 cm, ma se paʻu vevela o le kofe poo le lanu uliuli-enaena;
  • o papatusi papae, manifinifi ma le mafiafia; i totonu o tamaʻi tamaʻi meaola latou te puipuia e se ufiufi mata ma avea ma lanu uliuli pe a sasaina;
  • vae fibrous, palaniki foliga, e oo i le 20 cm le maualuga ma e oo i le 1.5 cm le mafiafia, ma se lanu enaena lanu enaena;
  • sipuni o foliga paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • o le pulupulu o se mea manogi, tino, suamalie, sinasina po o le kiona-e sinasina i lanu, ma se manogi manaia ma se tofo faapitoa.
E te iloa? O le faateleina o le fiafia i le shiitake i luga o le maketi o le lalolagi e mafua ona o lona aafiaga o le antitumor. O le tagata autu o lenei faʻasalaga o Iapani, lea e faʻatau mai i le tausaga pe tusa ma le 2 tone tone o oloa.

Dubovik

O le mushroom o le aiga o Boletov. I le olaga i aso faisoo, e taʻua o le tuʻimomomoina, pala, palapala-lanu enaena. O le vaitaimi o fualaau aina e amata ia Iulai ma e tumau seia oʻo i le tautoulu. Aukuso ua manatu o le sili ona manuia. I le sailiga, e tatau ona alu i le vaomatua, i mea oi ai ni oʻau, puʻu, pusi, keke. O le Duboviki e sili foi ona lelei le eleele masima ma nofoaga lelei. O nei togavao ua iloa i le Caucasus, i Europa ma Sasae Sasae. Faailoga o le ogo e:

  • se pulou ile diamita o le 5 i le 20 cm, se foliga o le semicircular, ma se paʻu olive-lanu enaena e faʻapogisa pe a paʻi;
  • o le paluga e pala, e le oona, ma le tofo suamalie, lanu samasama (lanu violē i le pito i lalo o le aʻa);
  • lanu samasama, e tusa ma le 2.5-3 cm le umi, lanu meamata po o le olive;
  • e foliga i luga o le 15 cm le maualuga ma se voluma e oo i le 6 cm, samasama-lanu moli;
  • 'aila e olive-lanu, lamolemole, fusiform.
Ua fautuaina e le au atamamai a mushroom e gauai atu i lanu o le pulou o Dubovik. E matua tele lava le faʻalavelave ma e mafai ona fesuisuiaʻi i le va o le mumu, samasama, lanu enaena, enaena ma le olive. O nei fua e fua mai o taumafa. E seleseleina mo vaʻavaʻa ma faʻamago.
E taua! Afai e te 'ai i lalo o le faʻasalaga poʻo le raw o lebovik, e mafai ona tupu ai le mea oona. E matua feteʻenaʻi le tuufaatasia o lenei oloa i soo se tikeri o le kukaina o le ava.

Talatala

O fua eseese o nei fualaau aina e tatau ona matua kukaina. E eseese i latou i fua oona i le lanu susulu ma e le soona manogi. O le tele o le govorushki na faʻaaogaina mo le faʻatumu o pies, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina i se pepa fou. Ua fautuaina e le au atamamai o mushroom e alu "i se tulimataiga filemu" mai le amataga o Iulai e oo i le afa lona lua o Oketopa. Ina ia faʻaleleia le tofo o govovushek mo meaai, naʻo ulu o fualaau aina e faʻaaoga. E mafai ona e aʻoaʻoina i latou i:

  • se pulou ma se lio e pei o se logo e tusa ma le 22 cm, faatasi ai ma le paʻu o le pito ma se pulou i le ogatotonu, ma se lamolemole lanu o se matte po o se lanu mumu;
  • o se vae e oo i le 15 cm le maualuga, ma se fale tele, o se palanikeke ma se lanu lanu e tutusa ma le pulou (e sili atu le pogisa i lalo);
  • pulu lanu enaena;
  • o le aano o le aano, mago, ma le manogi manogi manogi, paʻepaʻe i le lanu, e le suia i vaega.
E taua! Faʻalogo i le paʻu o le pulou o le failauga. O le fua oona i luga o lea mea e masani lava ona i ai se uiga lelei mealy patina.

Golovach

O le tele o mea e teu ai mushroom e masani ona fiafia i foliga vaaia o ulu. O nei fitafita o loʻo vaʻaia lelei mai o latou uso a tagata ona o le tele o la latou lapopoa ma foliga. Latou te:

  • fualaau 'aina suamalie tele, o le lautele e mafai ona oʻo i le 20 cm, le faʻavasegaina kulupu, e le fetaui lelei i manatu lautele e taliaina e uiga i pulou;
  • e mafai foi e le vae ona oʻo i le 20 cm le maualuga, e mafai ona sili atu pe itiiti ifo nai lo se pulou, i lanu e tutusa ma le pito i luga;
  • lanu tino, lanu paʻepaʻe.
Mo faamoemoega o le taumafataga, e na o fualaau suamalie e talafeagai, ia e iloga e le malamalama o le tino. Faatasi ai ma le matua, ua faapogisa le pulou, ma ua tafe mai i luga. E mafai ona iai le ulu o le seleselega i soʻo se vaomatua. O nisi pulou laiti e talitutusa lava ma timuga. Ae o le fenumiai faapena e le afaina i le soifua maloloina, talu ai e lua ituaiga o meaʻai. O le vaitau o mushroom e amata mai i le lua tausaga o Iulai ma tumau ai seia maeʻa. Totoina lapisi sili atu ona mamago.
E te iloa? E mafai ona ola ia musika i le maualuga o le 30,000 mita i luga aʻe o le sami, ma faʻaalia ai le vevela ma le mamafa o le 8 'ea. Latou te aʻafia foʻi aʻa i luga o le sulfuric acid..

Laʻau mumu papaʻe

O se sui o le ituaiga o Borovikov. I le olaga i aso faisoo, e taʻua ai o le galer or yellowlet boletus. E taatele i Polesie, Carpathian ma i Europa i Sisifo. O loʻo taʻua o se kopi faʻavaomalo o Boletovs. E mafai ona maua i laau o le oak, o le tilotila, o le siʻusiʻu ma le maualuga ma le maualuga. I fafo atu, o le galo e faʻaalia e:

  • se pulou ma le lapoa o le 5 i le 20 cm, o se foliga felafolafoaʻi, lea e avea ma le paʻu ma le matua, ma se lamolemole lamolemole o le lanu moana;
  • o le aano o le tino e mamafa, e iai le mafiafia o le fausaga, lanu paʻepaʻe poʻo le lanu samasama, lea e le suia pe a oti, ma se mea manaia, sina suamalie suamalie ma se manogi e foliga tutusa ma le iodoform;
  • vae ma se maualuga, e oo i le 16 cm le maualuga, e oo atu i le 6 cm le maualuga, o le kalapu, e aunoa ma se manoa;
  • se faaputuga faaputuga e oo atu i le 3 cm i le lapoa, samasama ao laiti, ma le olive-lemoni i se tagata matutua;
  • spores o le lanu samasama-olive, e oo atu i le 6 micron i le lapoa, fusiform ma lamolemole.
E masani ona selesele maso-paʻepaʻe mo le kukaina o marinades, faʻamago. E taua ao le i faʻaaogaina le faʻafefe lelei o le seleselega - ona mou atu ai lea o le manogi le manogi.
E te iloa? O le tala faasolopito o pulou na puʻeina e le mea moni, o tagata Suisers suisoma na tautevateva faʻafuaseʻi i luga o se galu tele lea na tupu i luga o le afe tausaga. O lenei honeycomb e 800 mita le umi ma 500 mita le lautele, ma o lona mycelium na nofoia le 35 hectares o le paka a le atunuu i Ofenpass.

Tulafono faavae mo le aoina o pulou

O le fagota manu e iai ona aʻafiaga. Ina ia aua le faʻaalia i latou, e tatau ona e malamalama manino e taua tele le mafai ona mafai ona puʻe pulou ma malamalama i a latou ituaiga. Mo le seleselegaina o vaomatua e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  1. I luga o sailiga e alu i siosiomaga e faʻaleleia ai le siosiomaga, e mamao ese mai ala tetele ma auala gaosia.
  2. Aua nei tuʻu ni mea i le otaota e te le o mautinoa. I lenei tulaga, e sili le lelei le sailia o fesoasoani mai le au musika.
  3. Aua nei aveesea samples mai fualaau aina.
  4. I le taimi o le "saili filemu" e faʻaitiitia le faʻafesoʻotaʻi o lima i le gutu ma foliga.
  5. Aua e te 'aina ni puʻupuʻu o loʻo i ai se mea e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe i le faʻavae.
  6. Faatusatusa seevae na maua i a latou mea oona.
  7. Vaavaaia le fua atoa: vae, ipu, pulou, tino.
  8. Aua nei faatuai le sauniuniga o le seleselega. E sili atu le vave faia o le fuafuaga fuafuaina, aua o taimi uma e pasia ai, o le a le toe aoga ai le anufe.
  9. Aua le 'ai le vai lea e kuka ai maso. Atonu e tele mea vevela.
  10. Aveese faʻataʻitaʻiga o le wormhole ua faaleagaina, faʻapea foi i latou o loʻo i ai ni faʻaleagaga.
  11. I totonu o le ato o le mushroom picker e tatau ona pauu fualaau suamalie.
  12. O taʻavale uma e manaʻomia ona vavae, e le toso.
  13. O le taimi sili mo se "tulimataiga filemu" e manatu o le vaveao.
  14. Afai e te alu mo musika ma tamaiti, aua neʻi galo ia i latou ma faʻamatala mamao atu i tamaiti e uiga i le lamatiaga matautia o meaalofa o vaomatua.
E te iloa? E mafai e pulou masusu moa ona gasolo i lalo o aseta, sima, maamora ma uʻamea.

Видео: правила сбора грибов

Первая помощь при отравлении

О грибном отравлении свидетельствуют:

  • тошнота;
  • рвота;
  • tiga o le ulu;
  • спазмы в животе;
  • диарея (до 15 раз в сутки);
  • vaivai loto fatu;
  • faʻailoga;
  • mataʻu malulu.
O faʻamaoniga faʻapitoa e ono tupu i totonu o le tasi ma le afa i le lua itula pe a maeʻa le mushroom meaai. I le inupia, e taua le aua nei faʻaumatia le taimi. E tatau ona vave valaʻau i se falemaʻi ma tuʻuina atu i le ua afaina le tele o meainu. E faatagaina e inu vai malulu poʻo le laisa malulu malulu. E fautuaina e ave laulama gaosia pe o le Enterosgel. O le a le afaina ai pe faʻamamaʻa le gastrointestinal tract ao leʻi oʻo mai le fomaʻi ma se fufulu mama ma le gastric (inu e tusa ma le 2 lita o se vaivaiga vaivai o le potassium e masani ona faʻaleagaina ai le vomiting). Faʻaleleia ma faʻamautinoa togafitiga i se aso. I le taimi o le "sailiga filemu" e le o le mataala, iloilo ma le totoa ia trophies ma, afai ei ai ni masalosaloga e uiga i lo latou gaosiga, sili atu le le aveina faatasi ma oe.

Vitio: mushroom poisoning