Aseta

E faʻapefea ona e fai se laupapa laupapa

Tina mo piko poo se paela mo le uaina - o mea e tatau ai i luga o le faatoaga, ae e seasea lava ona avanoa, ma afai latou te faia, o le tau e le o se mea sili ona laitiiti. O tagata e iai togafitiga faʻamalositino e mafai ona latou faia ni palesi i latou lava, i le faʻaaogaina o faavae o le felagolagomaʻi. Ae o lenei mataupu e taua le ave e tagata latou te lagona le laau ma lima tomai, talu ai o sina mea itiiti i le gaosia o le a le mafai ai ona faʻaaogaina le oloa. Mafaufau i mea e tatau ona e iloa ma maua ina ia e faia ai oe lava se fagu po o se keg.

Faavae o le felagolagomai

Ina ia mafai ona e iloa le galuega a le cooper, ma ia faia lau au muamua, e le gata ina e manao, ae o fale foi mo galuega, o mea talafeagai ma meafaigaluega, masini.

Afai e iai sou fale ma e te manaʻo e fai, aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faia ni togalaau matagofie, se faʻamaʻavale o le maʻa, fausia se vaitaele, faia faʻatagata, fausia ma faʻapalapala le fale taele, o le afu, punavai, gabions, o le gazebo ma le papa.
O oloa gaosi oloa e faia mai papatusi faapitoa saunia - rivets, hoops tights strapped. O le faagasologa o le faia o ia koneteina e le faalagolago i le ituaiga o laau, ae o lo latou faaaogaina e faalagolago i ai. Manatunatu pe faʻapefea ona faʻaogaina e le aufaipese laupapa ma oa latou oloa:
  • oak O mea sili ona lelei o paʻu paʻu. O a latou tannins e faʻaleleia ai le tofo o le uaina ma isi meainu malosi, e lelei mo le tele o piko. Ae latou te le fautuaina e teuina le meli - o le a faʻapogisaina;

Faʻamatalaga mai le faʻaogaina o paʻu paʻu

O se pusa maualuga maualuga, ae o loo i ai foi "ae": o pupu mo le paʻu ma le tap e laʻititi, o le lapoa e sili atu nai lo le penitala, o le faafitauli le faatumulia i le vai; laupapa e le galue. A le o lena, o nisi o tulaga lelei, ma le au mimiti e filifilia e le tagata faatau pe a maeʻa le fesoʻotaʻiga. Mai i lona uluai aafiaga i le faʻaaogaina o se fagu oak: 1. a uma ona sasaa le vai, faʻapipiʻi le 'au ma "aʻa" i totonu o le fala, e le mafai ona toso ese. E le o galue le kiona. Ina ia faatumuina le vai, ou luluina ma aveese le tap, faʻafefe ma sasaa vai i le lua i le tolu aso; 2. I le mavae ai o le 10 aso o le lafoaia, o le tele o vaʻa na aliali mai. Faaiuga: sasaa vai malulu, ma faʻafefete i se nofoaga mafanafana (faletaele), ona o lenei vaʻa. Tui ma vevela vevela; teuina i se nofoaga malulu; E mafai ona tosoina le palu pe a uma ona faʻafefe le vai ma sina falaʻu susu. I le lumanaʻi, e mafai ona e puʻeina se pu ma sui le pipili i le fua o loʻo manaʻomia; O le a auina atu e le tagata gaosi le tele ma le aoga, o le a ou faʻalautele le pu mo ia; e le manaʻomia le soona umi, 1-2 vaiaso e lava. I le taimi muamua, leai se mea e le fiafia ma foliga lelei, ae ona o loʻu mataala, na faaleagaina le ata ona o le tele solitulafono.
Val96
//otzovik.com/review_4517209.html
Maua 11.03.2017 O le taimi lava lea o le a ou fai atu ai laʻu uluai kala. Faʻamatalaga ma e leʻi faitau faʻamatalaga. Lisi o le paela 5 lita. Toe foi i le fale, fiafia i foliga vaaia ae ina ua uma ona sasaa se faanoanoaga atoa. Faʻasaoina mai le vao e pei o Drushlak, o sina mea itiiti. O le taamilosaga atoa e tusa ma le 4-6 minute. Sa ia fiafia i ona faamoemoega o le a ia susu ma faaleleia le tulaga, ae o le aso muamua na le taitai atu ai i soo se mea (na nofo i ona lima ma tuu i luga i le vai - na toetoe a faaleagaina le taele - na mu ae o le masani lea) ma faʻatumu i le vai (ina ia mafai ai ona faʻafefe vai ma faʻasaoina ai le maʻa ile taele). I le aso tolu na toe faia ai le taotoga. I le aso lona fa na ia sasaa atu i totonu, e leʻi suia le tulaga - na faʻaauau pea ona tamoe le paʻu e pei ona faia i itula muamua, ua uma ona uia le rivets. Ina ua uma lena mea, sa ou filifili loa e uu i luga o le faletusi. Mo le lua itula sa ou tietie ai i le vaa ma feliuliuai. Pe a uma ona solo. E sili atu ona faaopoopo i le fesoʻotaʻiga i le va o rivets ma faʻaaoga. Faatumu i vai. O le aso muamua sa ou tausia lelei ai le vai, ae o le lona tolu, lona fa, ma o le taimi nei o le lima (ou te tusia se toe iloiloga), na amata ona tagi le palu i luga o le chimes. O le iʻuga, e fitu aso o lokaina i le togafiti faʻamalolo, ma o le paʻu e oso !!! Ou te le iloa pe o le a faaauau pea ona fai mea leaga. A uma mea uma, pe ae faʻatumu se mea e le lelei mo ia, ae o le tele o vai tafe, o le a le mea e tupu ?? O se faʻaopoopoga laitiiti e le fesoʻotai i oloa BONPOST o se fagu oak i luga o le faapaleo, e foliga mai e mataga, e tusa ma le 30 tausaga. Ua uma ona salima e iʻa, ae mo le 10 tausaga talu ai e leʻi faʻaaogaina. O lea, ina ua mavae le lima tausaga o le leai o se taimi i luga o le faapaologa ma teuina ai ni apa maa i totonu ma na filifilia i le masima le iʻa, o le paʻu e tafe i totonu o le taele e tutusa ma le LUA MA LE HALF HOUR !!!!!! Ina ua uma lena Hosh ma sa ia tausia. Mo au lava ia, na ou faaiu, ma o ai na filifili e ave. mafaufau. O mea uma lava e matua faanoanoa lava.
taioleg2008
//otzovik.com/review_4654608.html
  • linden laau E leai se aoga o le linden i le tofo o oloa o loʻo teuina i totonu, i totonu o paʻu e mafai ona e teu ai le meli, tila tila ma kukama, taofi vine ma fua. O lenei fafie e iai foʻi mea faʻapitoa faʻapitoa ma sili atu ona faʻasaoina meaʻai. E tali lelei i le gaioiga, toetoe lava a le afaina, e puipuia i le leiloa o le tele, ma e lauiloa i coopers;
  • aspen. Lelei mo piko - o le kapisi i pusa o aspen e manaia ma e manaia. I totonu o faletua tuai, na lafoina ogalaau i pusa o isi laau. O le naunau o Aspen e faʻafefete e matua talisapaia e le au faipuni, ae e le malosi e pei o le oak;
  • efuefu. O le faigata ma meatotino e tutusa lelei ma le oak, o loʻo i ai ni meainu malolosi (rum, grappa). I totonu o sea pusa oloa ua teuina mo se taimi umi;

  • talofa E leai se mea e afaina ai, ae foliga matagofie, ma o se isi mea, o le a faia;
  • laʻau faʻasoa (laau vavao, arasi, pine). Ua latou gase mo se taimi umi ao le i faaaogaina, aua latou te faasaolotoina le resin, e aafia ai le tofo. Ae o le faʻaaogaina o le auala e le fesoasoani i taimi uma. Ae e lelei tele mo le taele ma le taele. O paʻu vela e talafeagai mo salutalu.
E taua! Afai e fetaui lelei ia rivets e leʻo tutusa, ona faʻaaogaina lea e le au coopers rogoz, lea e taua o le vao vao. O lenei vao e mafai ona faʻatumu uma vaʻaiga i oloa a le cooper, e faʻamalosi ai. E faʻaaoga foi i le toe faaleleia.

Ituaiga ituaiga o palanesi ma ituaiga tutusa o rivets

O ipu uma e faia i le koko e faia mai i laupapa faʻapitoa e fai i laupapa, lea e taʻua o rivets. O le telē ma le faʻapipiʻiina o ia ituaiga ipu e faʻatatau sao i le tele o nei tootoo.

O ituaiga o rivets nei e fetaui ma ituaiga eseese o le maliliega faʻatasi:

  • pepelo. O ia laupapa ei ai foliga tutusa e tutusa ma ni laina uumi e foliga tutusa ma laina agaʻi agaʻi. O i latou e faia ni mea tuʻufaʻatasia, faʻafefeteina i luga o itu - o paʻu ma paʻu eseese eseese. O nei rivets e sili ona faigata;
  • laina saʻo. O le faavae o lea tulaga o se paʻu. O ia oloa tuʻufaatasi e faigofie tele ona gaosia. O rivets o loʻo faʻapipiʻiina papatusi i foliga o se tafaoga. O nei rivets e sili atu ona mamafa pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma paʻu o tutusa tutusa. Aʻo faʻamago le laupapa laupapa, o le a le mafai e le au paopao ona galo lo latou malosi e taofi ai. O le mea lea, o se mea e seasea lava ona faia i totonu o vaʻaiga faʻapitoa o le faʻaaogaina;
  • faʻamatalaga. Faʻasalaga saʻo, faʻapipiʻiina i le foliga o se alatele ualafola. Latou te faia ni ipu, e foliga mai o se pusa faʻasoesa. O le faʻalauteleina o le pulou i luga o se vaega lautele o sea ituaiga oloa e maua ai se faʻamalosi malosi. O lenei ituaiga rivets e faʻaaogaina i le gaosia o tubs, jans ma tubs.

Aoao pe faʻapefea ona fai se ala o le vavae, o le sima.

O a meafaigaluega e manaʻomia

Mo le gaosiga o paʻu laupapa i ou lava lima, e tatau ona e faʻatau se lisi o meafaigaluega ma mea faʻapitoa:

  • fale faigaluega mo mea e fai ai mea totino;
  • cooper join. E tatau ona e filifili se umi umi;
  • uila vaalele vaalele;
  • masini mo le taina o pito o laupapa;
  • fausaga faʻapipiʻi masini (mo le faʻamalosi o rivets);
  • filifili faʻamau;
  • pou faitotoʻa;
  • tauiviga;
  • pipiʻi ma vaelua;
  • mamanu ma mamanu. Fuafua le foliga ma le tele o paʻu ua gaosia;
  • uʻamea ma fafie laupapa;
  • le pu E talafeagai mo le tipiina o le togavao o loʻo faʻaogaina ai le pito i lalo;
  • mulivae o le uamea, laupapa po o se tuufaatasiga;
  • vevesi mo se paʻu;
  • pa puipui mo le felagolagomai;
  • vaalele ma paʻu eseese eseese.

E te iloa? E manatu e faapea na fausia e le au Celli paleni, e ui o le talafaasolopito Eleni anamua o Herootus o loo i ai pea i le V senituri TLM. u. na taua ai pusa pama.
Mo le faʻaogagofie, masini ma penisini ua faʻatulagaina e ola.

E faʻapefea ona fai se piko piko

Amata ile auai i oloa faʻapipiʻi e tatau ona sili ona lelei i le pu, e pei o le tekonolosi o lona gaosiga e sili atu ona faigofie. Le tele o lapisi faʻalelei (pito i lalo / maualuga / pito i luga i le mm):

  • 280х300i260 ma se gafatia e 12 lita (pakete);
  • 360x390x340 i le 36 lita;
  • 420x460x400 i le 42 lita;
  • 440x500x420 i le 72 lita;
  • 460x560x440 mo le 96 lita;
  • 540x570x520 mo 120 lita;
  • 600x700x580 i le 180 lita.
Mo le muamua gaosiga e sili atu ona lelei le filifilia o se tamai ulo.

Dowels

E sili ona lelei le faia o ni rivets mai lalo o laau tuai (klepochnika). O le a lelei foi le faifaatoaga. E sili atu ona lelei le fafie e fai mo tootoo.

E taua! E mafai ona pipii pe vaʻaia paʻu. Peitai e na o le pau lava le mea e mafai ai ona faia e le aufaipisinisi moni, aua o oloa e maua mai i le seleseleina e le o le umi, ma o fua ninii e sili atu ona malosi i totonu o le fausiaina o meaola. O oloa i totonu o ia ituaiga o lapisi o le a le lelei le teuina. O le fafieina o le fafie, o le faigofie foi lea o le tui.

I le gaosia o rivets faia laasaga nei:

  1. O le chock e filifilia 5-6 cm le umi nai lo le maualuga o rivets. Ona tipiina lea ma le togi i se toʻi i le afa. O afa taitasi, i le isi itu, e toe sasaina i le afa, ma faasolo pea seia oʻo ina latou maua se avanoa o le mafiafia. I le taimi o sea pine, e taua le ulu atu i totonu ma e lelei pe afai ei ai ni avega autu e mafai ona vaeluaina. Talu ai o le autu e le pa'ū i totonu o le fatu ma se toʻi, e tuʻu i le pito i luga o taʻaloga i le itu saʻo ma paʻu mai le pito i luga ma se tagata e siakiina (o se ogaumu laau tele). E masani ona tosoina i luga o le valu vaega (laina laina tasi). O le vaomatua, o le rivets e seleseleina i laina e lua (lua laina). Ina ia faia lenei mea, 1/8 o le prickly i le afa o le mama tausaga. Mai le afa o le laʻititi laʻitiiti, e masani lava 1-2 avanoa e maua, ma mai le tele o vaega 5-6 fasi pepa e maua.
  2. O se fasi laupapa i autafa o le ogatotonu ma se paʻu o loʻo i ai ni laupapa laititi e faʻapipiʻiina mai avanoa - mai le pito i fafo o le avanoa. O se taunuuga o sea pine, o fuafuaga e tatau ona faʻasolosolo i totonu o le vaega. O le mafiafia o ia mea e tatau ona 2.5-3 cm, ma le lautele - 8-10 cm Mo le paʻu e te manaʻomia fuafuaga e 15 cm lautele.
  3. E tatau ona faʻamago lelei ia pepa. E masani lava ona i ai le 3 masina o le taumafanafana poʻo se masina i totonu o se potu ma lelei le ea.
  4. Fai se mamanu, ona o le maliega (le fua faatatau o le pito i lalo i le pito i luga) i le pusa e 1.08, ae mo le sili atu le teuteuina o le taimi e faateleina i le 1.7-1.8. O se pusi tuai mai le paʻu e mafai foi ona avea o se faʻataʻitaʻiga. O le numera o rivets mo le talo poʻo le falala e fuafua i le fua faʻatatau 3.14 * D / Ш, o le D o le pito i luga o le ogaumu, ma W o le lautele o le pito i lalo o le uʻamea. Talu ai o le lautele o le rivets e ono eseese, e sili ona faigofie le faʻatusatusaina o le pito i lalo (3.14 * D) ma taumafai i se vaega o le umi talafeagai.
  5. Faʻailoga i luga ole laufanua.
  6. O le pito e vavaeina i se toʻi, ma o le pito i fafo e siʻosiʻopiʻo.
  7. Tuʻu le pito i fafo i luga o le nofoa o le cooper ma se suauʻu saʻo. Afai ei ai sou fale faigaluega, e mafai ona e faʻaogaina se vaalele. I lenei faagasologa, e tatau ona e siakiina e le aunoa le mamanu.
  8. Latou te totoina totonu o le uʻamea ma se fusi. E mafai ona e faʻaogaina le mea faʻapipiʻi. Le itiiti ifo o le lautele o le oloa, o le loloto o le gutter.
  9. Faʻasaga ma le toʻi le pito vaiti o papatusi, ma pulea le tele o le mamanu.
  10. Faʻasaga pito tutusa ma se sooga. O le sao o le lagolago e fuafua i le mausali o le a fetaui lelei ia rivets.
Ina ia teuteuina lou fale, ia e faamasani i le aveeseina o le vali vali mai puipui, faapipii ituaiga eseese o pepa faapipii, tapunia faamalama faamalama mo le taumalulu, faapipii se moli, se pulou eletise ma faapipii se vai vai vevela.
Dowels

Faʻaipoipoga faʻataʻavale

E mafai ona faia faʻamau mai le pepa uʻamea, ae e sili atu le faʻaaogaina o le fasi uʻamea e 3 cm le lautele ma le 1.6 mm le uumi. E lua paʻu e faia. O le muamua, laʻititi, e faia i le maualuga o le pito i luga o le oloa, ma o le lona lua e tatau ona i ai le paleni tutusa ma le faavae.

O taga nei e faia:

  1. Faʻasolo le nofoaga (3.14 * D) i le nofoaga o le faʻapipiʻiina o le afifi uʻamea ma faʻaopopo i ai le lautele lapopoa (6-10 cm) o le pusa mo le sola ese.
  2. Otioti le uumi fuafuaina o le fasipepa ma tuu ai se samala i totonu o se mama, ma faia ai le mea e manaʻomia.
  3. Faia ni lua lua i le lautele o le 4-5 mm i luga o le mea e teu ai, faʻapipiʻi rivets i totonu. O fao e mafai ona faʻaaoga mo rivets e ala i le susunuina oi latou i luga o se afi.
  4. Tasi le pito o le paʻu uamea na maua mai e susunuina i se pito maamaa o se samala poo le fausiaina i luga o se uʻamea. E faia lenei mea ina ia fetaui lelei ma le palanikeke i le oloa. A maeʻa lenei togafitiga, o le vaega o le pulou e le o toe saʻo, ae o le trapezoidal i foliga. O le hoop e avea ma se mea faapipii e fetaui ma le oloa. O le maualuga o le alu o le afu, o le sili atu lea o le taper e tatau ona i ai se paʻu. I le taimi lava e tasi o le a sili atu le taulai atu i le prokovke. Mo le sili atu o le prokovki e mafai ona vevela le pulou i luga o le afi.
Faʻaipoipoga faʻataʻavale

E te iloa? O le mea pito i sili ona lelei i le maketi o le lalolagi o siaki paʻu Farani. E faia foi mai le Hanikeri vine, lea, i le ala, e maualuga ona uiga, ae o Farani e faʻaaogaina lona igoa uaina lauiloa ma i le gaosia o le uaina ma le faʻapipiʻiina o le uaina.

Fonotaga a Wreck

O lea la ua matou agaʻi atu i le faʻapotopotoga o le oloa i le faasologa lenei:

  1. O le skeleton o le lumanaʻi lumanaʻi e faia e ala i le faʻapipiʻiina o rivets e tolu i le paʻu laʻititi i le tutusa le mamao mai le tasi.
  2. Faʻaofi i le va o isi rivets, faʻatumu le fausaga atoa. Afai e le o aofia ai le ipu mulimuli, e tatau ona teuteuina i le tele o le manaʻo. Afai e laʻititi nai lo le mea e tatau ai, ona tatau lea ona e faʻaogaina se fasi pepa mo rivets ma fai se laina o le tele o le manaʻoga.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a se mulivae ma se samala, latou te tosoina le paʻu ina ia vavalalata uma ai le totoa.
  4. Faʻalatalata i luga o le fausiaina o le faʻailoga pito i lalo, lea e tele atu. Fai le taʻaloga muamua mo le tapunia o elemene.
  5. O le mea na mafua ai ona faʻaaoga. Mo lenei, o le pito e faailogaina i se tulaga o loʻo iai le lamatiaga ina ia faʻaalia ai le toesea ina ia aveeseina. Ma, i lenei lamatiaga, na vaʻavaʻai atu i mea uma na faia i se vaʻa.
  6. I totonu o le oloa, faʻatasi ai ma se faʻapitoa faʻapitoa, e toso uma ai mea le lelei, ma taulai faapitoa atu i sooga i le va o rivets.
  7. O pito o le oloa na maua mai na fuafua i se vaalele vaalele.
  8. Mai i totonu, i tafatafa o le pito o laumei saʻo, ua aveeseina se chamfer e taofia ai le vavaevaega ma ia faafaigofie ai le faʻavaeina o le faʻavae.
  9. Faatasi ai ma le fesoasoani a le faatanoa, o se togalaau faapitoa (chime) e tusa ma le 3 mm e vavaeina i le pito i lalo mai totonu, lea o le a faʻaofiina ai le pito i lalo. E mafai ona e faʻaogaina le tagata tipi.
Fonotaga a Wreck

O le faʻaaogaina o le taualuga i luga o se fale fou o se laasaga taua lea e manaʻomia ai le faʻamaopoopo lelei o taga. Aoao pe faapefea ona e ufiufi le taualuga i luga o se uamea, ondulin, e fai ai se manatard ma se taualuga.

Fono Faʻatonu ma faʻapipiʻiina o le pito i lalo

Mo le pito i lalo (lalo) filifili lapisi lautele (e oo i le 15 cm) ina ia faʻaitiitia ai le numera o sooga mo le faʻamaoni. I lona fausiaina o gaoioiga nei e faatinoina:

  1. Toto le pito o avanoa.
  2. Faʻasosoʻo faʻataʻitaʻi ia laupapa i luga o le fale faigaluega.
  3. Ina ia maua le laina o le pito i lalo, ia fua le va o le tapasa i vao (chimes) ma le pito maualuga. Fua i le nofoaga tele atu i itu eseese i ni nai taimi.
  4. I luga o laupapa o loʻo faʻamalosi i luga o le fale o loʻo i ai se tapasa o se sikuea pito i lalo, ia faailoga i luga o le mea o loʻo i ai pu o le a faʻapipiʻi ai le pito i lalo.
  5. Ina ia oʻo atu i laupapa mai le uʻamea ma i le pito o nofoaga ua filifilia, ia vaʻai ni pu o loʻo lafoina i totonu o le laupapa poʻo le uamea. E mafai ona faia i fao, faʻamalo i latou i le itu taufaʻailoga, ma faʻalanoa le itu ma le pulou.
  6. Faapipii i luga le studs ma le tasi ma le isi i fuga ma tuʻituʻi tuʻituʻi.
  7. Shield le afaina o talipupuni mai rivets i itu uma e lua ma toe faatulaga ai le taamilosaga pito i lalo.
  8. I le faʻaaogaina o se lau lapotopoto, ia tipi le pito i lalo ole pu i le lio fuafuaina. I lenei tulaga, o le felelei e alu laitiiti i fafo atu o le lio, ma tuu avanoa mo togafitiga mulimuli ane. E mafai ona e faʻaaoga le jigsaw.
  9. O le pito i lalo o loʻo pipiʻi i luga o le ala o le cooper ma le faʻamaʻi saʻo i itu uma e lua, e taulai atu i le tele o le chime.
  10. Vaevae le pito i lalo e aveese ma tatala le pito i lalo o fagu ina ia mafai ona e faʻaofi i lalo.
  11. Faʻamau le pito i lalo i totonu o se vavao (chime) ma toe faʻapipiʻi le pulou i totonu, faʻapipiʻi faʻatasi ia rivets.
Faʻapotopotoga pito i lalo

E ala i le mataupu faavae lava e tasi e fai ai le tapuni ma le liʻo. O le lio e lolomiina fualaau faisua ma fualaau aina i totonu o le fagu, ma o le tapuni e puipui ai i latou mai le efuefu ma palapala.

E taua! Кадки из древесины дуба вымачивают месяц, а из липы или осины - около двух недель. Перед тем как заложить на засолку продукты, бочку для дезинфекции обдают кипятком. Закладка делается в месте хранения и под самую крышку. Пустующую кадку во избежание пересыхания смазывают растительным маслом. Soo se mea faʻapitoa e le tatau ona tuʻu i luga o le eleele, e tatau ona suitulaga se mea i lalo ifo (piliki, talipupuni laupapa, ma isi).
Vitio: auala e fai ai se piko piko

Faʻafefea ona fai se fala mo le uaina

O le uaina i totonu o le fagu oak o le a faʻaleleia ai lona tofo e mafua mai i le tannins i le laau oisa. Ma o keke ma isi mea inu malosi e maua ai le lanu matagofie. O sea paʻu o le a sili atu ona lelei le mauaina mo tagata e fiafia i le uaina. O lenei oloa e lua laupepa.

Le seleseleina o rivets

Mo le faia o paʻu uaina mo paʻu uaina, e tatau ona e faia mea nei:

  1. O avanoa iinei e faia i le auala lava e tasi e pei o le fagu, ae na o le pau o le oak o loʻo i ai le lautele o le 40-60 cm. E na o le 4 mita muamua o le ogalaau e faʻaaogaina mai le oak.
  2. O le foliga o lapisi mo paʻu e sili atu ona faigata: o le pito i totonu e sili atu ona vevela e le ogatotonu ma faʻafefe i pito. O le ogatotonu o ia lava e lautele, ae ua i ai i le pito. O le taper o le pepe mai pito i le ogatotonu, e pei o le pulumu, 1.08 (1.7-1.8). O lona uiga, afai e lautele le pito i le ogatotonu o le 8.5 cm, o lona uiga e i ai le lautele o le 8.5 / 1.7 = 5 cm. O le galu e laʻititi lava i totonu ma i le vaega e foliga mai o se pusa. O le mea lea, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga ma se faʻataʻitaʻiga (staples); faʻatasi ai ma oe e mafai ona e pulea le vavau o le felafolafoaiga o le pito i fafo o le auvai, pupu i luga o itu o pito, ma le vaivai o le ogatotonu. Mo le paela o le 50 lita latou te ave le 17 mm mafiafia mai le 40 i le 90 mm le lautele.
  3. I le taimi muamua, o le vaeluaina o vaalele e tipi faataamilo i itu e tuʻuina atu ai ia i latou se foliga faʻapitoa, faia o le pepa mai pito i le ogatotonu, ma faʻaaoga se mamanu e pulea.
  4. Toto i totonu o mea faigaluega mai le ogatotonu i pito. O le ogatotonu e 1/5 poʻo le 1/6 vaega. O lenei mea o le a fesoasoani i le faigofie ona punou le oloa.
  5. Aveese le itu itu i se siaki i le mamanu.
  6. O le pito i fafo o le faʻalava vaʻa puipui. E mafai ona e faʻaaoga le faʻamau saʻo mo lenei taotoga.
  7. O le pito i totonu o loʻo togafitia atoa humpback Scrap. E mafai ona e faʻaogaina se vaalele.
  8. Faʻasologa o pito.
Le seleseleina o rivets

Faʻaipoipoga faʻataʻavale

Auā o le a manaʻomia e le palu ni faʻailoga se fa. O lapisi mama e taʻua o le faʻavave, ogatotonu - pukovy, ma le vavao - ua. I totonu o le pusa vine, e masani ona teuina mai le pito i lalo ma mai le pito i luga o le totoa ma le ua.

O le mafiafia ma le tele o mea faʻaaoga e faʻalagolago i le tele o oloa. Mo le pulu poʻo le kalo ma se gafatia e oo atu i le 25 lita, ua lava lea e faʻaaoga ai se faʻamau uʻamea e 3 cm ma le mafiafia o 1.6 mm. Mo le paela o le 50 lita, e tatau ona avea le mea e 3.5 cm le lautele ma e tutusa foi le 1.6 mm mafiafia. Mo le pulu 100 lita, o se mea faapipii 4 cm lautele ma le 1.8 mm le mamafa e faʻaaoga mo tamai paʻu, ma 4.5 cm mo le 4.5 lita. O le kalama o le 120 lita e tatau ona i ai le 5 cm le lautele o le paʻu o le tutusa o le mafiafia e pei o le 100-lita . E faia i le auala lava e tasi e pei o le fo. Matou te faia se paʻu uʻamea

Fonotaga a Wreck

Ina ia faia lenei mea, o gaoioiga nei:

  1. I le taimi muamua, o le taavaletoso skeleton o loʻo faʻapotopotoina i le auala lava lea e tasi i totonu o le ogaumu.
  2. E pito i tua o loʻo faʻapipiʻiina le lona lua, o le ua.
  3. O le vaega pito i lalo e faʻamalosi e faʻalautele ai le fetuunaiga. Mo le faia o lenei mea, tuʻu le gaʻo oloa i luga ma faʻafefiloi i le vai, ma i totonu o le faʻapipiʻiina o le lapisi ma tupe meataalo, lea e seti i le afi. O lenei faiga e tusa ma le 30 minute.
  4. E faʻamaeʻa le pito i lalo o le kulupu cooper ma tuʻu le wicker hoop. Ona o le ua. E le fautuaina e taia le nofoaga e tasi ma se samala i le taimi lona lua.
  5. O le faʻamaʻaina ma le faʻagogoina o le skeleton e mafua mai i le afi e tutusa ma le kiliva poʻo le pu. O lenei faiga e faʻaleleia ai le foliga o le falala ma e iai sona aafiaga lelei i le tofoina o meainu uaina. E tatau ona faʻamaloilo laupapa i lenei taualumaga, ae leai se auala e faʻafefe ai. O le susunuina muamua atonu e mafua ai le vaivai o le oloa.
  6. Ua vili le palu (tipi i pito) ma fufulu i totonu ma se paluga, e pei o se fala.
  7. O le au o le pito i lalo ma le pito i luga e vaeluaina i le mamao e 2.5 cm mai pito.
Faʻasusu le pito i lalo o le paʻu
Afai ei ai sou fale, fanua poʻo fale, ia mautinoa e faʻapipiʻi le pa. Faitau pe faapefea ona filifili ma faapipii se pa piliki, o se uamea po o se pa laupapa ua faia i le pa pupuni, o se pa mai se faasologa o laina, o se pa mai tuaoi ma se pa.

Fono Faʻatonu ma faʻapipiʻiina o le pito i lalo

Mo le gaosia o le pito i lalo, o laasaga lava e tasi e faia e pei o le masini. E na o le palu e lua ni faavae ma, e tusa ai ma lea, e leai se ufiufi. Ua faʻapipiʻiina lelei o latou nofoa. I le pito i luga, e tatau ona e faia se pu mo le faga (pe a ma le 32 mm) ma fai se paʻu. Faia le pito i lalo o le paʻu ua saunia!

Paʻu paʻu

Aʻo le i faʻatautaia, e tatau ona faʻafefiloi le fagu paʻu e aveesea ai le tele o tannins, lea e ono aʻafia ai le tofo tele. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Ua tumu le oloa i le vai vevela (pe a ma le 80 ° C).
  2. O le paʻu e fesuisuiaʻi i itu eseese ina ia faʻavaveina uma le ogaoga i totonu o le vai vevela.
  3. Suavai vai.
  4. E sasaa le vai i le pito i luga mo se aso.
  5. E sui le vai i le fou ma e toe faia mo vaiaso e lua.
E te iloa? E toʻatele ua latou faalogo o le popoto lauiloa o Eleni anamua, Diogenes (tusa o le 400-325 TLM) na nonofo i totonu o le fala. Peitai e leʻi faʻaogaina e Eleni anamua le galulue faʻatasi, sa latou taofia le uaina i fagu. O le faifilosofia sa nofo i totonu o se ipu lapoa - pithos. O le faaupuga "papa o Diogenes" o le taunuuga lea o le tuufaatasiga o le faaliliuga o tusitusiga tuai.
Vitio: auala e fai ai se fala mo le uaina

Faataʻitaʻiga o mafaufauga fatufatuaʻi e faʻaaoga ai pulu

O le taimi nei o le ecostyle o loʻo masani, o lona uiga, o le faʻaaogaina o paʻu laupapa i totonu e taua tele. E tele taimi e filifilia ai ni mea faʻapisinisi faʻatasi i le faʻatinoina o manatu mamanu mo le togalaau. O lea e mai i pale e mafai ona e faia se fasi pusa mo le inu ava malosi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tipiina le itu o le fala ma faapipii le lima i luga.

Mai le kalone uaina laupapa e mafai ai ona e faia se laulau mo le potu malolo poʻo le potu. Mo lenei faʻamoemoe, ua vaeluaina i ni vaega tutusa se lua ma ua tumu i vaovao po o isi mea e talafeagai mo le mamanu. Mai le pito i luga o se tioata lapotopoto. I lalo o le tioata, e mafai ona e togi mea eseese e fetaui lelei ma totonu (kusi, cones, shells, etc.). Nai lo le tioata, e mafai ona e ave se laau. O le a foliga mai e sili ona lelei. E mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa e avea o se ulo e fai ai fola mo 'āiga o totonu, faʻapea foʻi ma le totoina o fugalaau i le togalaau. Afai e te tuʻu le paʻu i ona tafatafa ma tuʻu i luga o laʻau laupapa, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se taifau faʻasa. Na te puipuia lelei le uati mai le timu ma le malulu.

E mafai ona e faia se mea e le masani ai. Ina ia faia lenei mea, filifili le suauu talafeagai ma tuu i le pito i luga o lenei fasi pepa. O le a foliga lelei pe afai o le faletaele poʻo le umukuka e faia i laupapa poʻo mea e faʻaaogaina. Afai e tipi le paʻu i ni fasipepa (pe tusa o le 15-20 cm) ma tuu i luga o le puipui, ma o totonu e tuu ai vaega o laupapa, e te maua se tagata e faʻapipiʻi lelei mo le teuina o mea eseese.

E mafai e musika ona liua se palo i totonu o se paʻu lelei e ala i le tosoina o le mea fetaui. Afai e te oti se itu o le falala ma tautau i luga o maea i autafa, e te maua se tamaʻi pepe mo le pepe. O oloa faʻamalosi e mafai foi ona liua i meafalefale - o se laulau, nofoa faʻataʻavalevale, nofoa ma isi mea.

Afai e te filifili e auai i le pisinisi felagolagomai, e mafai ona e saunia oe lava ia mea taua ma le matagofie o le fale e mafai ona faʻaaoga mo faamoemoega eseese (mo piko, vine, mea teuteu). O lenei pisinisi e mafai ona avea ma se pisinisi lelei, ae e faigata ma e tatau ona amataina e se tagata o loʻo i ai tomai faʻapitoa i le galue ai ma fafie.