Pear

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le 'ai o pears

Pear atinaʻe i luga o le tolu afe tausaga. I le vaomatua, e tupu aʻe i Eurasia e oo atu i le 60 tikeri latito latū. Ua faailoa mai e saienitisi nofoaga autu anamua e lua o le tautua o le vao vao - Saina anamua ma Asia Itiiti, ae o le nofoaga na muamua ona totoina ai e le o mautinoa. Lafo fiafia ma mea tau le soifua maloloina ua faia pi o se tasi o fualaau sili ona pele (e sili atu i le 5000 ituaiga o meaola). E toatele e talitonu i lena mea pi - O se faʻamanuiaga mausali ma faʻaleagaina mai ia mea e ono le mafai. Tatou taumafai e iloa pe o le mea lea.

E te iloa? O le faʻamatalaga muamua e uiga i pears e mafai ona maua i punaoa o le II Meleniuma TL. er O pusi sa totoina i Peresia (i le Homeric Odyssey o loo i ai se faʻamatalaga o se togalaau Peresia ma pears) i Saina anamua. O frescoes mai Pompeii o loʻo faʻaalia ai peʻa paʻu. Faafetai i tagata anamua o Eleni ma Roma, sa salalau atu pusi i Europa atoa. Na taua e tagata Roma le pi "Pyrus" - "Flame". I tusitusiga anamua sa faʻaaogaina le igoa "pear" mai le XII senituri (o le taimi na sau mai Peresia). I le XVII senituri i le gagana Rusia - "Dula" (nono mai Polish).

Calorie ma vailaʻau faʻasolosolo

Na taʻua e Saina anamua le fua o le tino ola pea mo se mafuaaga. I le faaopoopo atu i le tofo, uiga lelei ma le taua o le malosi - mai le 42 i le 54 kcal (lea e taua ai le pi i le taumafataga), o lenei fualaau o loo i ai se fomaʻi tulaga ese. O mea e maua i le tele o micro-ma macro-acids, e sili atu nai lo apu ma isi fua. Pear e aofia ai elemene e pei o le:

  • calcium, potassium, phosphorus, magnesium, sulfur, chlorine, sodium;

  • uʻamea, molybdenum, zinc, manganese, apamemea, kasikoni, fluorine, seleni, boron, iodine, cobalt, vanadium, rubidium, nickel;

  • vitamini (B, B1, B2, B3, B5, B9, B12, C, H, A, PP, K, E);

  • mono - ma le feteenaʻi, tannins, mono - ma polyacids, fiber.

O aoga o pears mo le tino

O nei elemene uma o loo iai i se paleni paleni. O le suamalie, o le siʻosiʻomaga o pulupulu, faʻaleleia lagona, ei ai le aoga aoga ile faiga o meaʻai, e faʻalauteleina ai le cardiovascular system, e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. E aoga le 'aiina o le pi i soo se ituaiga - o loʻo tumau pea lona uiga lelei ile fugalaau (uzvar - o le inu o le pusa vaʻai mago mai le Slav personified life), i compotes, jelini ma le sua. O lenei fua e sili ona aoga mo tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting.

E taua! Afai tatou te talanoa e uiga i aoga o pears, e tatau ona manatuaina o lenei fualaau e le o se mafuaʻaga o allergies ma o se tasi lea o nai fualaau e le faʻasalaina i maʻi o le maʻisuka. I luga o se manava gaogao ef e le o fautuaina - maualuga fiber content will offend the membrane mucous.

Pear mo le maʻitaga ma le susu

O fualaau e maualalo maualalo i le Hypoallergenic e lelei mo tina faʻamoemoe. O le uila o loʻo aofia ai elemene e manaʻomia mo meaola a le tina ma le tamaititi:

  • lipine (e puipuia ai le malformations o fetal). 100 g o le pear e 12 mc B9;

  • Vitamin C (taua o se antioxidant). 100 g pear - 7 mg;

  • paluka (faʻatasi ai ma le maika, o le calcium e lagolagoina le polokalama cardiovascular o le tina ma le tamaitiiti, puipuia le saogalemu o le uila o nifo o le maʻitaga);

  • fiber (fesoasoani i le faʻaipoipoina - masani ona tupu i fafine maʻitaga ona o vailaʻau faʻasaina). E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o paʻu mamago o le a taʻitaʻia ai le faʻafeagai - pei o se pepa crepe;

  • vailaau faʻamalosi faigofie (aua nei faʻaopopo le mamafa).

I le fanau mai o se tamaititi, e tatau i le tamaitai tausi maʻi ona filifili i se meaʻai: o meaai e mafai ona aofia, ae le o. E masani lava o pusi e aofia i le taumafataga ile masina muamua o le pepe - pears ei ai elemene e taua i le taimi o le lactation (e tatau ona e amataina i peʻa tao, pear jam, vai poo compote - e tusa lava po o le a le auala e faʻaaogaina ai, o le vitamini i totonu o le pea e tumau pea).

Pe a sui i fualaau aina fou mo le taimi muamua, e sili atu le faʻagata oe i se tamai fasi paʻu ma iloa le tali a le tamaititi. Faatasi ai ma le susu o susu, o le a maua e le pepe elemene aoga uma e faʻamaoa ai le pi.

E taua! A e faʻatau mai pears, ia manatua o fua o loʻo faʻaaogaina i ni faʻasoa faapitoa, gaʻo mo le teuina umi. O le mea lea, o le paʻu ma le pi e sili atu ona faʻamamāina le naifi ma lafo ese.

Pears mo tamaiti

O le tele o fomaʻi e fautuaina e amata ona fafagaina pepe ma ni peʻa mai le fitu tausaga (tuʻuina oe e faʻataʻitaʻi ni nai laulaʻau o le sua ma ia faʻaititia le fualaau e ala i le alu i se pene puree). O se uila e faigofie lava ona lofituina ma o le a aoga mo le tino o le tama, aua:

  • faʻaleleia le faʻaaliga ma faiga faʻavae (e mafua mai i le carotene), faʻateleina le puipuiga;

  • faamalosia ia ponaivi o le skeleton (o lenei mea e maua mai i le potassium, iron, calcium, magnesium ma fulukalama);

  • tuʻuina atu le gaʻo pepa mo le faia o toto;

  • faaleleia le tulaga o le lauulu ma le paʻu (faatasi ai ma le fesoasoani a le suauu);

  • Faʻasalaina le faʻalelei o le meaola (ona o fiber ma tannins);

  • o le a lagolagoina le faʻaogaina o le tino, faʻamautinoa le faagasologa o le toe faʻafouina o le tino ma faateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi (vitamini B ma le C), ma isi.

O le aso mo tamaiti e oo atu i le tasi le tausaga e tatau ona 50 g, e oʻo ile lua tausaga - 1-2 pears. O le taimi sili ona lelei mo le paʻu oona e tasi le itula pe a uma ona 'ai.

E te iloa? Pe a faatusatusa i apu, plums ma peaches, o le pi e le mafai ona iloa i le tofo, e mafai ona faigata, vaivai, foliga tutusa ma le maʻa. E mafai ona 'aina faʻamaʻai le' 'chrome', ma e mafai ona e inu. Ata o mea manogi - sili ona eseese (mai lemoni ma fualaʻau i karmeli ma pinea). Smell o le filifiliga sili mo pears. O le suaina o le piutasi e manaia le manogi malosi - o le malosi o le manogi, o le tofoina o le fua.

Faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu: togafitiga ma se pi

O vailaau faʻapitoa e amanaʻia ai meaʻai o le pi, o le gafatia e faʻafaigofie le galuega o le inumaga. Pear i vailaʻau faʻapitoa e sili atu ona aoga. I le tele o togafitiga faafomai, o le elemene autu o le pear-dick. O vailaau faʻaleagaina o le pi, o ona fugalaau, vine ma laʻau ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai le tele o maʻi (fatu fatu, fatuga, ate, tale malosi, ma isi).

Faatasi ai ma allergies

E masani lava ona mafua ai ona osofia ai le mea e oso ai.

E mafai ona faʻaaoga i le tau faasaga i allergies:

  • i le togafitiga o meaʻai - o le aofia ai o lenei mea maualalo-allergenic i le tuufaatasiga o ipu (mo se faʻataʻitaʻiga, i le oatmeal);

  • i le foliga o se paluga, lea e ave i le vaitaimi o le faʻamaʻi faʻamaʻi faalua i le aso mo se ipu malamalama. O se faʻafefiloi o decoctions o le 100 g o paʻu mama ma 100 g o le oatmeal ua faia. E sasaa le uʻu i le lita o vai inu ma kuka mo le afa itula. Oatmeal sasaa 1.5 lita o le suavai ma le kuka mo le 20 minute. Ona faʻasolosolo ai lea o susu e lua (2 itula) ma faʻafefiloi;

  • e pei o se faʻasologa. O le paʻu o paʻu mago susu e kuka ma kuka mo le 20 minute ile vevela vevela i le lua lita o le vai, ona faʻamalosi pea lea ile 2 itula. Inu le faʻasusu pe a uma meaai (tasi le ipu).

Ma le manava

O le gafatia o pears e tau ai faʻamaʻi pipisi, taofiofi microbes pathogenic sa faʻaaogaina i vailaʻau masani. Tannin i le tuufaatasiga o le pi e avea o se astringent, pectin o le a lagolagoina le membranes mucous. E mafai ona e inu i le suavai fou e le o toe i ai ni pears, e mafai ona e faia se teuteuga o paʻu vao vao (100 g o pears, afa-lita o le vai, kuka ma tuu i luga mo le 10 minute i luga o le vevela vevela) Faʻamalu mo le afa itula, faʻafefiloi i le afa ipu).

Ma le prostate

O tagata faʻamaʻi maʻi e masani ona taʻua o le fua o le "tane mana". O le maualuga o le vevela ma le vitamini P e taofia ai le mumu i le gutu prostate, faaleleia atili ai le toto, fesoasoani i le faaleagaina o erectile. O le faʻaaogaina o se teuteuga o fualaau aina ma laʻau o le selesele i aso uma mo le 2-3 masina e aveesea ai le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, faʻaititia ai le lamatiaga o le prostatitis i alii matutua.

O se vaifofo lelei o se fuga o fuga vine (30 g o meafaitino e faʻamalosi i le 0.5 lita o le vai vevela mo le 5 minute), lea, pe a maeʻa, e tatau ona onā i le aso.

Faʻatasi ma le maʻi o le maʻi

Glycoside i luga o pears ua i ai sona aʻafiaga faʻapitoa, anesthetizes. Mo le togafitiga o le urethritis, o togafitiga masani e fautuaina ai le inu o le sua i le aso (50 g i le tasi), o se teuteuga o le pear-dick (1 le ipu). Faʻalelei teuteuga, saunia mai laulaʻau matutu o le paina (1 tbsp. sipuni), yarrow, knotweed (atoa 1 sipuni taʻitasi). E tatau ona faʻafefiloi meaʻai ma sasaa le 0.5 lita o vai inu, ona faʻaosooso lea i le 40 minute. A maea le filiga i ni nai vaega ave i le aso atoa.

Faamaloloina manuʻa pipisi

O le malosi o se pear e faʻamalolo ai manuʻa na maitauina i aso anamua (e talitonu na faia e Avicenna). O vailaʻau faʻapitoa e lagolagoina lenei vaaiga: o manuʻa fou e mafai ona togafitia i le paʻu paʻu (taofi mo le 10 minute ma fufulu ese); o le mea e afaina mai se manua tuai o le a leiloloa e mou atu pe afai e faʻapipiʻi i taimi taʻitasi i le paina pene. I le tulaga o le manua e tumau pe faʻafefeteina, e fautuaina e fufuluina i se teuteuga o le 50 g paʻu paʻu, faʻafefiloi i le 1 lita o le vai. O mea faʻapitoa o le siakiina o se pear o le a faʻavaveina ai le faʻamalolo.

Auala e faʻaaoga ai pears i le cosmetology

O le faʻaaogaina o pears i le cosmetology ei ai se aga masani. O togafitiga faʻale-aganuʻu ua masani ona faʻaaogaina uiga o peʻa e faʻaleleia atili ai le matagofie:

  • toe faʻafouina (toe faʻafouina o le tino paʻu);

  • anti-inflammatory (aveeseina o le ita, fuluʻi, mumu);

  • toning (toe faʻafouina).

  • O le faʻaaogaina o lau paʻu e fesoasoani e faʻatau ai faʻamalosi, faʻamalosi faʻamalosi, faʻaolaina le paʻu i vitamini. O masks, scrubs, creams, lotions ma isi uiga faʻaleleia o loʻo fausia i luga o le paʻu.

  • O se tasi o auala pito sili ona faigofie - siakiina o paʻu (o ituaiga eseese ma fatu fatu "gaosiaina" e sili ona fetaui lelei) - o le paʻu o le a faʻamamaina lelei, faʻamaoaigaina i meaʻai ma vitamini, ma faʻamalamalamaina ai meaʻai.

  • A iai se faʻafitauli i le maile (dandruff) e fautuaina e suʻe sua paʻu i lauulu lauulu 30 minute aʻo leʻi fufuluina le lauulu mo 2-3 vaiaso.

  • Pepa masks o se tasi o auala sili ona lauiloa o le faʻaaogaina o pears i le cosmetology. Fai ia i latou mai fua o fualaau aina suamalie, e faʻafefiloi ma isi mea:

  • mai pears ma kirimi kiripulu (pipi o le tasi pi, kirimi kirimulu (sipunipuni)). E faʻafefiloi mea taumafa ma faʻaaogaina mo le 20 minute - o le paʻu o foliga e faʻaleleiina;

  • pi ma fuamoa (pulp o le tasi pi, fuamoa paʻepaʻe). Paʻu le polotini, faaopoopo se pi, faʻaaoga mo le 20 minute i luga o le paʻu ma fufulu i le vai mafanafana - faʻafefe le paʻu o le paʻu, ita;

  • uʻu, meli ma le kulimi (pi, kulimi mamafa, sua moli, kulimi suamalie (se sipuni). E faʻavevela meaʻai, faʻaoga i le paʻu o foliga. A mavae le 20 minute, fufulu i le lanu lanumeamata - e toe faʻafouina ma paʻu le paʻu.

E taua! I le gaosiga o kulimi o fale, masini, lotions, paʻu i luga o le pi, e manaʻomia le faʻaaogaina o fua aupito sili ona matutua - e aofia ai le tele o meaʻai ma elemene aoga.

Seleseleina ma le teuina o meafaitino mata mai peʻa

O le lanu o laau, vine, laulaau ma fualaau o le pi e tatau ona saunia. E matua faasolosolo ona seleseleina pears - ao latou matutua:

  • Aperila - Me - vine (i le taimi o le vele, fuga o laulaau lau);

  • Me - Iuni - fugalaau ma lau;

  • Iulai - Aukuso - ituaiga taumafa vevela;

  • Setema - ituaiga o le autumn;

  • amataga o Oketopa - ituaiga o taumalulu (e mafai ona tausia fou mo le valu masina).

  • Mai le taumafanafana ma ituaiga o timuga o pears o loʻo faʻaputuina foi le faʻasaoina (jam, sua, fualaau suamalie, jellies, jam) ma fualaau mamago.

E taofi pea e le paʻulaʻau le tele o mea aoga, ae o le pulu mata e sili atu ona aoga.

Ua filifilia pears mo le faʻagogo ma amata ona vevela. Fufulu laʻau (e leai se mea e tatau ona vela ai, o fualaau aina e faʻamagoina i se aʻa). Afai o le tele o pears - e mafai ona tipi i le afa.

Aʻo leʻi faʻamago, e manaʻomia le suʻeina o pears e vevela ai togafitiga - tuʻu i le vai vevela seia maua le vaivai (faʻalagolago i le gaʻo, mai le lima i le sefulu minute). E mafai ona e faaopoopo i ai suka, sua o le tipolo, pafoni.

Uu i lalo o le la i lalo o le paolo (seia oo i le 2-3 aso), ona faʻamago ai lea i totonu o se potu faʻasalaga (faʻapipiʻi i se filo); i le ogaumu (i le vevela o le 55 i le 60 tikeri). E faasolosolo lava, mago ma vevela (mulimuli ane, pe a 'ai, e tatau ona vaʻaia - o le uu e faʻavaivai ma lelei, ao taofi mea aoga uma).

E sili atu ona lelei le faʻamago (sili ona lelei e aoina ai pears i le tau vevela), fua faʻatoʻa. E lelei tele le teuina o fualaau i pusa laupapa. O fua e tatau ona faʻamalosi ae le paʻi le tasi i le isi (e mafai ona vaʻavaʻai ma pepa, seedust). O le potu e tatau ona matutu ae le vevela.

E te iloa? O ituaiga taumalulu e le maualalo i le aoga ma le tofo o le taumafanafana ma le autumn. Aʻo teuina, o le a paʻu ai fila papaʻe, faʻaleleia le suamalie, tannins leʻa, toe lelei le tofo. O vailaʻau o le vao e mafai ona faʻaaogaina i le taumalulu ma le tautotogo, pe a le maua ni vitamini.

Contraindications ma le afaina o pears

O le taumafa o pears fou e iai faʻamaʻiloga. O aʻafiaga o le paʻu e mafai ona tupu i le mea e tupu ai:

  • o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina e tagata o loʻo mafatia i le gastritis, o se ulutala (i lenei tulaga, e tatau ona togafitia i le tao ma le kuka). O pusi fou e mafai foi ona "mamafa" mo le manava o tagata matutua;

  • faʻaaoga tart, paʻu oona ma tagata faʻamaʻi o le tino tutotonu;

  • tasi le le faapalepale e tagata o lenei fua (o se mea e le masani ai).

  • E fautuaina e aloese mai le 'ai o pears i le vaitau o le faʻavavevaveina o nei faʻamaʻi, ma le aua le matapeʻapeʻa ae aua neʻi faʻaleleia fualaau aina fou.

E te iloa? A fai le kukaina o pears ma le filifilia o mea manogi, e tatau ona manatua i le mafaufau oa latou uō sili ona lelei, o laumei, nutuseg, onamon, basil, sage, allspice. O le tofo faapitoa o le a tuʻuina atu e ala i le tuʻufaʻatasia o pi ma le sami buckthorn ma vine o lingonberry.