Aseta

O le a se mea lelei e fausia ai le taele, ma pe faapefea ona filifili se mea (poloka pusa, poloka pusa, laupapa, piliki)

E toatele na mafaufau e uiga i le fatuina o se fale solofanua malulu i luga o latou lava dacha. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ai ona e taliaina ma le agavaa ia togafitiga vai ma faʻanofo ai au maʻa, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le popole.

Ae i le tulaga o le mamanu ma le faʻatulagaina o fausaga, o le toʻatele o loʻo feagai ma faafitauli ogaoga. O se tasi o mea taatele o nei mea o le filifilia lea o mea saʻo mo le fale.

Ina ia fesoasoani ia te oe e fuafua i ai, o le a tatou auiliiliina lenei lomiga, ma ia iloa ai mea aoga ma le le lelei o le tele o fofo o fale mo le fausiaina o se taele.

Manaoga muamua mo se atunuu e mama

Faʻatulagaina o vai taele, faʻapena foi ma isi fausaga, e maua ai le faʻatinoina o tulaga faʻataʻitaʻi masani ma tulafono faʻavae. Peitai, o la tatou mataupu e faigata ona o le manaʻomia e tausisia le fausiaina o tulafono lautele o le saogalemu o mu.

E te iloa? Paʻele ma aʻa i le 6th meleniuma TL. er I lenei vaitau i Aikupito anamua, o potu vaʻaia faapitoa e maua i soo se mea, e mafai ona maua i vaega uma o le faitau aofaʻi.

O lea, ina ia mafai ona faʻapalapala le taele i le tacha saʻo, e tatau ona e tausisia manaoga nei:

  • Faʻaaloalo i tulaga faʻatusa: O le nofoaga sili ona faamanuiaina mo le taele o le mamao lea mai ituaiga uma o fausaga. Ae ui i lea, i tulaga faʻaonapo nei e ausia ai le leai o se fausaga fale e lata i le taele o le a le faigofie. O le mea lea, o sea fausaga e tatau ona i ai i se mamao e le itiiti ifo ma le 8 mita mai le fale nofo, e le sili atu i le 8 mita i le nofoaga lata ane ae le itiiti ifo ma le 12 mita mai le vaieli. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona fausiaina le fausaga e faʻatatau i le 'upega tafaʻilagi atoa, talu ai i luga o le maualuga o le a le toe iloiloina le bath, ma i totonu o le maulalo e maua i tausaga tafe mai le lolovai.
  • Faʻaaloalo i tulaga faʻale-soifua maloloina: o le fale e tatau ona faʻagasolo ma faʻapipiʻiina se faʻaoga vai. A le o lena, o le a mafua ai le maofa o le ea ma le susu, ma faatasi ai ma lenei - o le atiina ae o fuga ma isi mea faafomaʻi.
  • Faʻaaloalo i tulaga faʻasaoina o le afi: o vaega uma o le fausaga o loʻo aʻafia i le vevela e tatau ona faia mai mea e leai ni mea faʻasao. O le vaega o le fale lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le ogaumu aasa e tatau ona puipuia atili e ala i mea faʻasao e puipuia ai le faʻaaogaina o le fausaga.
  • Malosiaga o mea tau le siosiomaga: Paʻele - o se nofoaga ma le maualuga o le vevela ma le susu, o lona uiga o mea mo lona fausiaina e tatau ona faia i le maualuga o mea masani ma mea e le o ni mea oona, e aunoa ma le faaopoopoina o soʻo se mea faʻapipiʻi.

Vitio: manaʻoga e manaʻomia mo le taele

E taua! Afai o le vavalalata i le tuaoi e le mafai ai ona faʻavasega le taele, e mafai ona faʻaititia le mamao o le fausaga i le 1 mita, ae peitaʻi o lenei mea e tatau ona malilie faatasi ma tuaoi, ma o la latou faatagaga e tatau ona faʻamaonia e ala i loia.

Le lelei ma le le lelei o se taele laupapa

O le tele lava o le taʻele e faia i laupapa. O le laupapa e faigofie lava ona galue ma, o lea e mafai ai ona e fatuina toetoe lava o soo se vaega o le fausaga, o loʻo faʻaaogaina elemene, ma pipiʻi.

O ia fausiaina o loʻo faʻaalia i le malosi, ma o lo latou sosolo i luga o le palapala e tafe tonu lava, e aunoa ma le tupu mai o vavave ma fusi. I le faaopoopo atu i ai, o le laau e puipuia i le susu ma le fesuiaiga o le vevela, ma e iai foʻi le maualuga o le faʻamalosia o le mafanafana, lea e matua atoatoa lelei ai lenei mea.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e fausia ai ma faʻatulaga le taele.

Ae ui i lea, e tele ana miti, muamua lava, o le:

  • vaivai;
  • o le taele i laupapa e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le tausisia o tulaga faʻasaoina o le afi
  • o le siʻosiʻomaga e tumau mo se taimi uumi ma atonu e sili atu i le 10 cm;
  • se mea e manaʻomia ai le taele o le fafie e le itiiti ifo i le 2 tausaga e faʻamamago lelei;
  • A maeʻa le mago, e tatau ona ulaulaina fausaga laupapa.
E te iloa? Finilani - o le taʻitaʻi i le aofaʻi o potu taʻavale i taʻitasi. I se atunuu e tusa ma le 5 miliona oi latou, e sili atu i le 2 miliona oi latou.

Pine laau

Pine o le laau sili lea ona taatele i le fausiaina, o lea e le o se mea e ofo ai le masani ona taʻalo le taele mai lenei mea.

Pine e tele ona lelei:

  • o le laau e ola i toetoe lava o soo se tulaga, o lea o se tasi o mea taugofie ma sili ona taatele;
  • Pine ua i ai se lamolemole ma e oo lava i le ogalaau, lea e faafaigofieina ai lona faagasologa;
  • o lenei fafie e malamalama ae malosi, e seasea ona tafe, o lea o ia fausaga e mafai ona faatuatuaina ma e maualalo ai le salu;
  • pine o loʻo i ai le tele o resins aromata, o le mea lea, o vai i totonu o ia vai taele e sili ona aoga mo le soifua maloloina lautele.
Matou te fautuaina le faitau e uiga i mea o loʻo i ai mo le pa, faapea foi ma le auala e fai ai le pa o gabions, piliki, pa o le pa, paʻu faʻasoa ma se pa laupapa laupapa mo le togalaau.

Pine e toalaiti, ae o loʻo i ai pea iina. Muamua lava, o lenei faʻateleina o le faʻasao o le fafie, o le mea lea, i totonu o ia vai taele, o le resini mai puipui o le a faamamaina i nai tausaga o lumanai.

E le gata i lea, o le pine pine e le eseese i le tetee atu i faʻaaliga o le ea, meleni ma iniseti, o le mea lea o lea laau e manaʻomia ai le tau faaopoopo mo togafitiga ma tagata puipuia.

Sulu

O fale talimalo mama e le itiiti ifo le agavaa nai lo le pine, ae e le taatele. E pei foi o ituaiga o meaola e pei ona taʻua i luga, e matua faigofie foi ona gasolo, e aoga ma maualalo le tau.

I le faʻaopoopoga, o lenei mea, e pei o pine, ua faʻamaoaigaina i le tele o vailaʻau faʻasaina lea e mafai ona faʻamamaina le taele ma mea manogi e aoga mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E ui i lea, o se mea e seasea ona maua mai i le mea e maua mai i le mea na tupu, talu ai, i le faaopoopo atu i miti ua taua i luga, e le mafai e lenei tagata ona tetee atu i le tele o faaaliga o le ea ma le sigi, ma e maua ai foi le sili atu nai lo le pine. O le mea lea, o ia fausaga e manaʻomia e le gata o togafitiga faifaipea ma le au puipuiga, ae e puupuu foi.

Cedar

E leai ni togavao o Cedar i soo se itulagi, o le mea lea o le taʻele mai lenei fafie ua fausia faapitoa i Siberia, i Urals. O nei meafaitino e iai uiga taua lelei e pei o faʻamatalaga ua faʻamatalaina i luga, ae e tele ona lelei.

Muamua lava, o se foliga matagofie sili atu o le fausaga. Cedar wood - ma se lanu piniki piniki ma le lanumoana-lanumoana o le pito i fafo, e maua ai le taele o se foliga e sili ona manaia.

E le gata i lea, o le arasi e maualuga lona tetee atu i ituaiga uma o sigi ma isi meaola ninii, faapea foi ma tulaga o le maualuga o le suavai, o le mea lea, o ia fausaga e sili atu ona tumau ma le taugata e tausia ai nai lo pine po o le vaeluaina.

O faʻafitauli sili o lenei fafie e aofia ai:

  • le tele o resin lafoai i nai tausaga muamua talu ona fausia;
  • maualuga mea tau tau.

Larch

Larch o se mea e seasea ona tupu, o lea la e seasea lava ona maua lenei laau o se fale. Ae e ui lava i lenei, e tusa ai ma uso faifaimea faatasi, o lenei fafie e tele ona lelei:

  • o se mea umi, faʻatuatuaina ma umi le umi, o lea o lenei taele o le a mafai ona tu mo le tele o tausaga;
  • Larch e puipuia i ituaiga uma o sigi ma pamu, faapea foi ma le susu, o lea la e le manaʻomia ai togafitiga faaopoopo i mea e puipuia ai lenei fafie.

O le le lelei tele o le larch e mafai ona taua o se tau maualuga, o lona uiga o le taele mai lenei laau e mafai ona maua i na o le vaega o laʻau tetele o le laau. E le gata i lea, o lenei fafie ua i ai le tele o le mafiafia o le fausaga ma e le eseese i le faigofie o le gaosiga.

Oka

O le anufe ua manatu o se mea tulagaese. O ia fafie e i ai se paolo malulu ma se mamanu i luga o le tipi, e maualuga lona malosi, tetee i le susu, vevela, lau ma gaoioi mo le tele o tausaga.

Atonu o le ae fia iloa le auala e fausia ai se faletaele, o se fale ma se fale, ma le auala e faia ai se brazier mai le maʻa, o le pergola, o le gazebo, o se nofoaga tauaso mo le fale ma se ala savali sima.

Ae ui i lea, o lenei mea e le o se mea pito sili ona faigofie ona fai, talu ai o loʻo i ai se faʻatusa tele. E le gata i lea, o le oak o se mea e sili ona mamafa, o lea o nei mamanu e maua ai se faʻaumatiaga ogaoga. Aua neʻi galo e uiga i le tau maualuga o le oak, o lea o lenei taele e mafai ona naʻo le tulaga o se tapulaa le tapulaa mo lona fausiaina.

Aspen

Aspen o se mea e le lauiloa mo le fausiaina, ona o le fua o le tau ma le maualuga o lenei fafie e itiiti ifo nai lo ituaiga o laupapa ua taua i luga. E le faigofie le fatuina o se fausaga o le aspen, o laau taʻitasi e iai ona lava foliga ma foliga, o le mea lea, o le fausiaina o lenei fafie e mafai ona faia pe a uma ona maeʻa togafitiga.

Aua neʻi galo o le aspen e le faʻasao i faʻamatalaga o le vanimonimo ma faʻamaʻi, o lea o le a faʻapogisa le laau i ni nai tausaga, ma o le fale lava ia o le a le faʻaaogaina i ni nai tausaga. Ae o le aspen e lelei ona lelei: o le laau e matua gauai uma lava i varnishes ma paʻu; o le mea lea, o sea galuega e mafai ona tuʻuina atu i mea i fafo atu e aunoa ma le i ai o tomai faʻapitoa.

E te iloa? I le Ancient Rus, aspen o le mea sili lea ona taatele mo le fausiaina o le taele, talu ai o laau faʻasalalau o se fale e mafai ona mafai ona iloa.

Puni mo le fausiaina o vai taele

O fale mai poloka o se mea sili ona lelei ma le taugofie i laupapa mo le faatulagaina o le vaʻa i luga o lana lava fanua. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e vave fausia se fausaga mautu e sili atu ma le tasi le tausaga. E le gata i lea, o ituaiga uma o fale mai poloka e faigofie tele i le foafoaga, faapea foi ma le tausiga, aua o tausaga taʻitasi latou te maua atili ai ma sili atu ona lauiloa.

Matou te fautuaina le faitau pe faapefea ona ufiufi le taualuga i le uamea ma ondulin, faapea foi ma le auala e faia ai se taualuga galuga.
O mea taua o poloka:
  • taugofie. O mamanu o ituaiga e sili ona taugofie o poloka e sili atu ona taugofie nai lo fausaga na faia i soo se mea lava;
  • maualalo o le mamafa o fausaga, lea e fesoasoani i le maualalo ifo o le fale atoa;
  • le faigofie ma le saoasaoa o le faapipiiina, o lea e mafai ai ona fatuina ia lava vaovao o poloka poloka, ae le o se poto faapitoa.

Ae o loʻo i ai se mea faʻapea ma ona toso. Muamua lava, o le:

  • leai se tetee i le maualuga ma le vevela o suiga o le vevela, lea e faaitiitia ai le tumau o poloka i taimi;
  • o le meafaitino e le i ai se faʻaitiitia o le faʻamalosia o le vevela, o lea o ia fausaga e tatau ona faʻamalosia;
  • fale o pitonuu e manaomia ai se faavae mausali, loloto o le itiiti ifo i le 70 cm (i le itu i matu - e le itiiti ifo ma le 1 mita);
  • i totonu ma puipui i fafo o ia nofoaga ma fale e manaʻomia ai le faʻamaeʻaina.

Faʻamalosi faʻamalosi

Maea faʻamalosi o se mea faʻapitoa sima lea e faia i le sima, siliva oneone ma tagata faʻapitoa faʻamalosi. O vailaʻau mataʻu o sima faʻamalama o loʻo faʻafefiloi lelei, ona sasaa lea i ni faʻapitoa ma faʻaopopo vai.

I lalo o lana faatosinaga, o se gaioiga gaioiolosi malosi e tupu, o se taunuuga lea na faia ai le faatulagaga tatau o le meafaitino. Ina ia faʻaleleia atili le malosi, o nisi ituaiga poloka poloka e togafitia i le vaʻa i autoclaves faapitoa.

I aso nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga o sima faʻamalosi i luga o le maketi, e eseese uma i latou lelei ma tulaga faʻaaogaina. O le filifiliga aupito sili mo le taʻele o le a avea ma D500 maketi. Ua ia te i latou le malosi talafeagai e fatuina ai ni laasaga e tasi-fale. O le lelei o lenei mea e tele: faʻafaigofie ona faʻapipiʻiina, maualalo le mamafa, faʻagatagata, saogalemu maualuga o le afi. Ae o loʻo i ai foi le itiiti ifo o le gasegase: tele o le totogia, maualuga le tau (e fesootaʻi ma isi ituaiga o poloka fale), o le manaʻomia mo se kelu faʻapitoa faʻapitoa mo poloka poloka.

E taua! Pe a filifilia se sima, e tatau ona tuʻuina atu i mea na muaʻi togafitia i le maualuga o le uʻamea i autoclaves, talu ai i lenei tulaga o poloka o le ai ai le malosi talafeagai ma le malosi o le malosi.

Faʻauiga autu o le faʻaogaina o le sima:

  • malosi, kg / cm sq. - 5-20;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.15-0.3;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 200-600;
  • mausalisa (numera o taʻamilosaga) - 50-75;
  • mimilo, mm / m - 1.5;
  • suavai,% - 45.
Vitio: suauu pipiʻi uila

Gas silicate

E mafai ona taʻua le silicate gaosia o se faʻaoga sili atu ona lelei o sima faʻamalosi. O lenei mea e faia i luga o le mataupu faavae lava lea e tasi pei o le muamua, ae o loʻo i ai le oneone quartz ma sina vaega ole lime e avea o se faila.

E le pei o le sima faʻamalosi, ina ia mafai ai ona maua se silicate sili ona maualuga, o poloka ia e tatau ona aʻafia i togafitiga faʻasao maualuga. O le meafaitino e i ai tutusa lelei ma mea e le lelei e pei o sima faʻamalosi, ae mai se itu faʻapitoa o le manatu e leiloa i ai.

I le toe faaleleia o se robot, o le toatele o loo sailia ni tali i fesili faapena: pe faapefea ona aveese le vali tuai mai puipui, pe faapefea ona faapipii ituaiga eseese o pepa faalilolilo, pe faapefea ona e faapipiiina se faamalama o le faamalama mo le taumalulu, pe faapefea ona faapipiiina se moli, se pusa eletise, ma le auala e faapipiiina ai se vai tafe vai ma le ea.

Talu ai o le lime o se vaega o le silicate gas, o lenei poloka e vave faʻafefe ai le susu ma vave ona faʻaumatia i lalo o lona aafiaga. O le mea lea, o ia mea e manaomia ai le faamamaina o le suavai ma tau faaopoopo uma.

Faʻauiga autu o le silicate silica:

  • malosi, kg / cm sq. - 28-40;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.1-0.2;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 480-720;
  • Resistance i le mafanafana (fuainumera o taamilosaga) - e oʻo i le 50;
  • mimilo, mm / m - 0.3;
  • suavai,% - 47.

Fofo faʻamafa

Fofo poloka o se fesuiaiga taugofie ole sima. E faia mai i se faʻafefiloi o le oneone, sima ma le vai, lea e faʻateleina faʻamaoaigaina i fulufiti mai se generator faapitoa.

Mo le fausiaina o le vaʻa, e sili ona lelei le filifilia o mea o le vasega D 600 pe sili atu foi, talu ai e itiiti lava le faʻaogaina o le sima e faʻaaogaina e pei o se faʻavevela. O le sima faʻamalama e matua sili atu le taua i le suauʻu kesi poʻo le silica ua faʻamatalaina i luga e tusa ai ma uiga faʻapitoa, ae o le latou aoga sili o le tau lea.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamafaʻi faʻamafanafana:

  • malosi, kg / cm sq. - 10-50;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.2-0.4;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 450-900;
  • Resistance i le mafanafana (fuainumera o taʻaloga) - e oo i le 25;
  • mimilo, mm / m - 0.6-1.2;
  • suavai,% - 52.

Slag

O Slag stone o se fale e fausia i luga o le faʻaogaina o masini sima, faʻapea foʻi ma paʻu - otaota mai le gaosiga ma isi faʻalapotopotoga. O lenei mea e sili ona taugofie, talu ai o lona gaosiga e masani ona tauaveina le sini lava e tasi - ia faʻaaogaina le faʻaaogaina o faiga faʻavae.

Ae ui i lea, o le poloka poloka e le o le filifiliga sili lea mo le fausiaina o se taele. O ia poloka ua vave lava ma ua umi se taimi e susu ai le susu, ma e le eseese foi i le maualuga maualuga, aemaise i tulaga o le faateleina o le susu. E oʻo lava i le maualuga o le faʻamalolo, o lea ituaiga o paʻele o le a galue mo le sili atu ma le 15-20 tausaga, pe a maeʻa ona toe manaʻomia ni toe faaleleia ogaoga.

E taua! O le Slag rock ua matua faasaina ona faaaoga e avea o se meafale i se taimi vave lava pe a uma le gaosiga, talu ai e tele taimi umi e alu ese mai ai siama. O le mea lea, ao le i faaaogaina, e tatau ona faataatia ese i le ea mo le itiiti ifo ma le 1 le tausaga.

E mafai foi ona faʻaaogaina se mea e avea o se vaega autu i le gaosia o poloka poloka; i lenei tulaga, e mafai ona maua mai e le gata taugofie, ae faʻapea foi mea e faʻaleleia ai le siosiomaga. Ina ia fausia ni fale e tasi, o mea o le vasega e le maua lalo ifo i le M 75 o le a manaʻomia, talu ai e itiiti lava le faʻaaogaina o filifiliga tumau e faʻaaogaina e pei o le faʻamalosi.

Faʻauiga autu faʻapitoa o poloka puipui:

  • malosi, kg / cm sq. - 25-75;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.3-0.5;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 500-1000;
  • mausalisa (fuainumera o taʻaloga) - e oo i le 20;
  • mimilo, mm / m - 0;
  • suavai,% - 55.
Vitio: faʻalavelave paʻu poloka

Claydites

Maea mama poloka ua toetoe lava a maeʻa, ae o se tulaga sili atu ona lelei o poloka poloka. O lenei mea e faia i le sima, faʻapena foʻi ma le faalauteleina o le omea-o le omea o le vaega faʻasalaina faʻasalaina i lalo o tulaga faʻapitoa. Faʻateleina poloka poloka o meaʻai e tele le lelei e faatatau ile poloka poloka tumau.

Muamua lava, o le faʻafefe o le siosiomaga, maualalo le mamafa, lea toetoe lava a faʻaaogaina uma ai le lamatiaga o le siʻosiʻomaga. Кроме того этот материал имеет низкий процент водопоглощения, а также небольшую теплопроводность, что делает его практически идеальным вариантом для создания качественной, но недорогой парилки.

Если вы не знаете чем украсить свой участок, советуем почитать о том, как сделать водопад, альпийскую горку, фонтан, клумбы из камней и колесных шин, розарий, рокарий, сухой ручей.

Ae ui i lea, o le faʻatulagaina o le taele o le a manaʻomia ai poloka o le M100-M150, e pei o le lumanaʻi le tumau le faʻaogaina o le sima e faʻaaogaina lava e pei o se faʻamalologa. Faʻauiga autu o le keramsit sima:

  • malosi, kg / cm sq. - 50-150;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.15-0.45;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 700-1500;
  • Resistance i le mafanafana (fuainumera o taamilosaga) - e oʻo i le 50;
  • mimilo, mm / m - 0;
  • tasi le malosi,% - 12.

Sekeli poloka

Ceramoblock e le o se mea taatele i le fausaga faʻaonapo nei, nai lo le mea o loʻo i luga, ae e masani ona e vaʻai i le paketi paketi mai ai. O le Keramoblocks e lelei tele le siosiomaga, aua e aofia ai na o le sima, oneone, lela ma le vai.

E faʻapea foʻi ma mea o loʻo taʻua i luga, o ia poloka e iloga i tau mauagofie, faigofie i le faʻatauina, maualalo o le mamafa, ma le tumau. O le mea le lelei o le mea o loʻo i ai o se faʻataʻitaʻiga maualuga. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻagaloina le vaivai o le meafaitino, o le mea lea pe a faʻapipiʻi le taele o poloka poloka, ia mautinoa o le aofaʻi fuafuaina o mea e tatau ona faʻalautele e le itiiti ifo ma le 5%. O le mafuaaga lena e le aoga ai le faasaoina o le tulaga, e le tatau ona i lalo o le M100 le ituaiga.

Faʻauiga autu o le poloka poloka:

  • malosi, kg / cm sq. - 25-175;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.08-0.18;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 650-1000;
  • mausalī (numera o taʻamilosaga) - sili atu ma le 50;
  • mimilo, mm / m - 0.3;
  • suavai,% - 10-15.
E taua! O fausaga o poloka ua saunia mo le faamalosia atili o le masini ma le uamea e tai 2-3 laina, a leai o le le tumau o le fausaga e faaitiitia i le tele o taimi. O lenei uiga e tatau ona amanaia pe a fatuina ni fua faatatau.

Brick bath

O le taele piliki o se tasi lea o auala sili mo le faatulagaina o se potu vaʻa i le fale. Faatasi ai ma le fesoasoani a piliki, e mafai ona e fatuina se faʻatautaiga mautinoa ma maualuga-lelei o le a fiafia ai o latou tagata mo le tele o tausaga. O le mafuaaga lena o le faateleina o le numera o tagata alolofa i le ulugalii e tuuina atu le ola e sili atu le fiafia i lenei mea faapitoa.

O mea taua o le salo o le piliki:

  • saogalemu ma le tumau;
  • le maualalo o le faʻaleleia o le suavai. O lenei mea e le gata i le umi o le tumau o le fausaga, ae e fesoasoani foʻi e tetee i le atinaʻeina o sigi ma siama matautia ile luga o puipui;
  • agavaʻa. O piliki e mafai ona faʻaaogaina mo toetoe lava o soʻo se mafuaʻaga: mai le fausiaina o puipui, i le faatulagaga o le ogaumu;
  • tuuto. Faatasi ai ma le fesoasoani a le brickwork e mafai ai ona fatufatu se mamanu o soʻo se foliga fausaga ma le telē;
  • faigofie. O le piliki e faigofie ona faʻaoga ma faʻamautinoa, e ese mai le matagofie tele ma e le manaʻomia ai le faʻamalosia o totonu ma fafo teuteuga;
  • saogalemu maualuga o le afi. E oo lava i le vevela o le vevela, e le mafai e se piliki ona mumu, lea e avea ai ma mea lelei (mai le vaaiga o le saogalemu o le afi) mea;
  • siosiomaga lelei. O le tuufaatasiga o le piliki e aofia ai le tele o vaega masani.
Vitio: piliki paʻele Ae ui i lea, o le taele piliki e le o se faʻataʻitaʻiga ogaoga:
  • maualuga tau. E oo lava i le faiga o piliki faigofie o le a sili atu ona taugofie nai lo soo se fausaga o laupapa poʻo poloka;
  • maualuga le faʻamalosia o le faʻaauau. E aʻafia ai lenei mea i le faʻaogaina o le suauu, faʻapea le maualuga o le faʻamafanafanaina o le taele ma le ausia o le maualuga o le vevela.

I le masani ai, mo le fausiaina o vai taele i le faʻagasologa o le faʻagasologa o aso nei, e faʻaaoga ai piliki mumu. Mo le fausiaina o potu e asu ai le vaʻa faaaoga nisi o ona ituaiga: e ui lava latou te tauaveina se galuega masani, e manaʻomia ona faʻaaogaina faapitoa mo faamoemoega faapitoa.

O nei mea ua taʻua o le paipa, vela ma le afi. O le isi, tatou te mafaufau i auiliiliga auiliili o le tatau ma galuega o nei mea uma..

E taua! O piliki gaosi lelei e iai le lanu malulu i le atoaga o le voluma, ma pe a taia i se samala e masani ona "mama". I le leai o nei faailoilo, e tatau ona lafoai le meafaitino.

Pipe (paʻu)

O le galuega o le piliki gaosi o le aveeseina lea o otaota gasegase e mafua mai i le mumu o le suauu i le taimi o le taloina o le ogaumu aasa. Atonu o se tasi lea o nai mea fau fale e mafai ona faʻafetaiaʻia sea ituaiga galuega e aunoa ma le faʻaalia i aʻafiaga leaga o suiga o le vevela faʻafuaseʻi.

E faia mai se paluga faʻapitoa o le eleele, i le noatia ma le faʻaauau i le faʻapipiʻi mago. O se taunuuga, e mafai ona maua mai se oloa ma le maualuga o le vai, ma le lamolemole ma le lautele. O lenei mea e aofia ai i le faia o se faʻamalosi lelei mo le aveesea o mea faʻamalolo.

I aso nei, e tele ituaiga o ituaiga piliki i luga o le maketi, ae ui i lea, e naʻo paʻu paʻu o le a sili ona talafeagai. E ui lava i le maualuga o le tau e le o maualalo, i tulaga o le maualuga o le vevela e faʻaaoga ai mea e sili atu le paluga e le fautuaina, aua o le mea lea e mafua ai lona faʻaumatia. Ae ui i lea, o le atoaga o meafaitino e le o se ki i se nofoafaamaumau faatuatuaina. I lalo o tuutuuga o le maualuga o le vevela, o le malosi e faia ai se matafaioi taua i le puipuia o le amio saʻo o le fausaga, o le mea lea, o se piliki o le itiiti ifo ma le M200 vasega o le a sili ona lelei.

Faʻauiga autu o piliki mo paipa:

  • malosi, kg / cm sq. - 75-300;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.3-0.8;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 1500 - 1900;
  • mausalisa (numera o taʻamilosaga) - sili atu i le 75;
  • vevela vevela, ° C - e oo i le 1000;
  • toso,% - 5;
  • suavai,% - 10.

Sela (paipa)

O suauu paipa sima o se ituaiga o piliki mumu, lea e faʻaaogaina mo le fausiaina o fale e le maualuga atu nai lo le 2-3 fola. O loʻo faia mai vaifofo faapitoa o loʻo faʻaaoga i le vevela maualuga i le vevela i le vevela pe a ma le 1000 ° C.

O lenei mea fale e leai lava se eseesega i le tuufaatasiga mai le piliki sima maʻaleʻale ma e tutusa lelei ma mea lelei ma mea le lelei. O se avanoa lelei o ia piliki e taugofie. O ituaiga taʻitasi mo le gaosiga o meafaitino ei ai nai pulu laiti, lea e fausia ai ni mea faʻapipiʻi i piliki taitasi, e mafua ai le faʻaititia o le aofaʻi o mea gaosi mo le gaosiga, ma le - le tau mulimuli o le iunite.

E le gata i lea, o le i ai o cavities e faʻaleleia ai le gafatia o le gaosiga o le oloa, o le mea lea e sili atu le saoasaoa o le pusa vavave o piliki mumu nai lo le tino atoa. E i ai ituaiga piliki ma le tele o faʻailoga.

E te iloa? O le tele o le va o le pasita o loʻo i le taulaga Siamani o Sinsheim, o lona nofoaga e 160 sikuea mita. mita

Muamua lava, e maualalo le malosi, faʻapea foi ma le malosi e faʻaitiitia ai i lalo o le malosi o le maualuga o le susu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tau o le maualuga o le maeʻaina ma le mea e puipuia ai le vevela, a le o lea, o le le tumau o le fausaga ua faaitiitia le tele. O le ituaiga pito sili ona lelei o piliki gaosi mo le fausiaina o le taele o le a le o lalo ifo o le M200. O le tulaga taua tele o le suauu eletise:

  • malosi, kg / cm sq. - 75-300;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.2-0.5;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 1300 - 1500;
  • mausalisa (numera o taʻamilosaga) - sili atu i le 75;
  • vevela vevela, ° C - e oo i le 1000;
  • toso,% - 5;
  • suavai,% - 10.
E te iloa? I aso tuai, ina ia mafai ai ona fuafua le lelei o piliki, e 600 piliki sa tuu i luga o se pa laupapa, ma o lea na siitia ai le paleti i se maualuga e tusa ma le 2 mita, ona pau ai lea i luga o le palapala. Afai e le itiiti ifo ma le tasi na gau, o le mea atoa na teena.

Fuimu (chamotte)

Fufulu-afi, poʻo le ufiufi, o le piliki o loʻo faʻaaogaina e pei o maa, ma le fale taele o fale e avea ma faavae mo le gaosiga o le ogaumu. E na o le pau lea o mea fale e mafai ona tatalia ai le tuusao o le afi. E faia mai i le faʻafefiloi o le mea e faʻafefeteina ai le gaʻo ma isi faʻaopoopoga (coke, pulu graphite, quartz kernels, ma isi mea), faʻafeiloaʻi i le vevela o le 1300 ... 1500 ° C. E maua ai le avanoa e maua ai le teteʻe i le vevela o le vevela ma mea umi.

I luga o le maketi faʻaonaponei o loʻo i ai le tele o ituaiga eseese o piliki fireclay (ShA, ShB, ShAK, ShUS, ShV, PV ma PB). Mo le fausiaina o se fale taʻavale, o mea sili ona aoga o le a avea ma SB-5 ma le ShB-8. O le mea lea ua taʻua o le brickclay piliki o le vasega B, e mafai ona alofia le maualuga o le vevela o le 1,400 ° C.

O se tasi lenei o ituaiga aupito sili ona taugofie o piliki e le taugofie, ae e ui i lea, o lenei filifiliga o le a avea ma se filifiliga lelei i le tau ma le lelei.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o piliki faʻalelei:

  • malosi, kg / cm sq. - 100-150;
  • amio mama, W / (m · K) - 0.6-0.9;
  • mamafa mamafa, kg / m 3 - 1800-2000;
  • Resistance i le mafanafana (fuainumera o taamilosaga) - e oʻo i le 50;
  • vevela vevela, ° C - e oʻo atu i le 1500;
  • toso,% - 5;
  • suavai,% - 5-8.

E taua! Mo le faʻaaogaina o piliki afi e faʻaaogaina ai le vevela poʻo le vevela. Faʻamataʻu vave ma faʻavaivaia moli vailaʻau i lalo o le malosi o le maualuga o le vevela.

Laʻau maʻa: o mea lelei ma faʻamalosi

O le maʻa i le fausiaina o le filifiliga pito sili lea mo na itulagi e maua ai fafie e le faigofie tele. E le gata i lea, o le maʻa maʻaleʻele e foliga ese ma e le masani ai, lea o le a mautinoa lava le fesoasoani i le fatuina o se vaʻa vaʻaia tulaga ese.

O le lelei o le maʻa maa, muamua lava, o le:

  • tau maualalo;
  • faʻaogaina;
  • saogalemu maualuga o le afi;
  • umiʻaga;
  • tau maualalo le maualuga.
Peitai, e ui lava i ona lelei, ae o le maa e tele ona toso, o le mafuaʻaga autu o le maualalo o le taʻele o le maʻa vai.

E aofia ai:

  • tekinolosi faʻalavelave. Talu ai ona o le le mafaʻateleina o le maʻa, e sili atu ona faigata le fatuina o se fale saʻo lelei nai lo le piliki poʻo le fafie;
  • maualuga tau. E oo lava i le sili atu le taugata o le taele i le laupapa e sili atu ona taugofie nai lo le maa, ona o le tele o mea faʻapitoa e manaʻomia ai le vaʻa.
  • maualuga le faʻamalosia o le faʻaauau. O le maʻa na teu ai le vevela vevela, o le mea lea, mo le faʻafefe o le taele o le taele o loʻo manaʻomia ai le faʻatonuga o le tele o le suauu nai lo potu taʻavale o isi mea;
  • maualalo le gaosiga o le kesi. O le taele o maʻa e manaomia ai le faʻaleleia o le tino o le tino ina ia aloese ai mai le ea;
  • tele le mamanu lautele. O puipui o le maʻa maʻa e fausia i le mafiafia o le itiiti ifo i le 75 cm, lea e aʻafia ai le tele o avanoa e manaʻomia mo le fausiaina.
Vitio: o le feaele e sili atu, laupapa poʻo maʻa

Filifiliga aupito sili

I aso nei, i tulaga tau maketi i aso nei, o le filifilia o le ituaiga sili ona lelei mo meaʻai mo le fale taʻele, e le faigofie tele, talu ai o le tele o tagata e faʻaaogaina fale, o le fesili ole talafeagai ole tupe na faʻaaluina e le na o le faanatinati, ae o se vaega tele i le fuafuaina o paketi.

Sei o tatou iloilo mea uma o loʻo i luga ma saili po o fea le nofoaga sili e fausia ai le taele, ma oa mea e sili ona lelei e teʻena. O le mea aupito sili ona lelei le fausiaina o se sauni laupapa (pine, moli).

O le taele laupapa e mafai ona taulimaina uma tiute ua tofia i ai, o le a maua ai le tele o lagona lelei, faapea foi ma lagona lelei. E le gata i lea, o lenei vaʻa vevela e foliga manaia ma o le a tumau mo le tele o tausaga.

Vitio: auala e filifili ai mea mo le fausiaina o vai taele

I le leai o ni tupe faaopoopo, e mafai ona fausia se fale taele mai poloka fale - e tatau ona e gauai atu ile faalauteleina o le eleele. O lenei mea e le gata ina maualalo le amio pulea ma le tumau, ae mafai foi ona vave vave ma e le taugofie le fausia o se vaʻa vevela i soo se ituaiga ma le maualuga.

Ae ui i lea, i le sailiga o le taugofie, e le tatau ona e filifilia mea sili ona taugofie, talu ai o nei fausaga o le a le gata mo le tele o tausaga, ae e mafua ai foi le tele o faafitauli i totonu o le mataupu. O le mea lea, o le taele o aspen, poloka pusa po o poloka poloka e fausia i luga o lau 'upega tafaʻilagi e le aoga.

I lenei tulaga, e tusa lava pe i ai se vaʻavaʻavalea, pe a uma le 10-15 tausaga, e mafai ona le toe talafeagai lau potu vaʻaia. O le faʻauluina tatau lelei - o le mea sili lea e mafai ona faʻamalieina le malulu malulu i nisi taimi i le latou fale mafanafana.

I le taimi nei, e tele mea e mafai ona e faia ai se vai taʻavale atoa ma na o oe lava lima i ni nai masina. Ae peitaʻi, afai e leai sau tupe i totonu o le fale, e sili ona tolopoina le taele mo se taimi mulimuli ane, talu ai o le a le toe umi ae avea ma se ulu tiga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O laʻu fautuaga i le taele (susu susu ...) pe afai o poloka e faʻalauteleina le ole ona togi ai lea o poloka poloka poʻo puipui puipui.
vad9994
//vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=13581.msg186333#msg186333

Vasega masani o se laau! Paʻa mo mea uma mo oe lava ia fausia. E leai se isi mea sili atu, atonu o le a leai. Ae o le sili atu o le elee o se filifiliga.
ma
//vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=13581.msg186361#msg186361

Ma o le a ou filifili se laau. Ua uma ona fausia se fale laupapa, ou te fiafia lava i ai, faatoa valiina i totonu o puipui ma mea uma. O fafo tatou te faaumaina i le opo. Maota lelei fale. Taʻeleʻele foʻi, pe afai tatou te fausia, ona fai mai lea o se pa.
RECO
//pro100dom.org/forum/113-190-852-16-1458207570

E i ai loʻu taele o laupapa faʻamaonia. Ua uma nei ona 4 ou tausaga, na ou faʻatonuina i se kamupani se tasi, o le a ou le faailoaina le igoa, a leai o le a latou manatu o se faasalalauga. Sa filifili e Banya se umi, o le tele o kamupani femalagaaʻi ma faʻataʻitaʻiga faʻatautaia. Sa ou filifilia le tele o le lautele, 5x6 m. Ia, ou te matua fiafia lava i le fale taele, matou te faaaogaina i le taumafanafana ma le taumalulu, e le o se mea na ou filifilia mo se taimi umi.
Prodvinutiy
//pro100dom.org/forum/113-190-1243-16-1459679515

Mo le fausiaina o le taele, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fafie faʻalelei. Ia, pe sili atu ona maeʻa le "susu" nofoaga sili atu ona lelei e fai ai. O le susunuina o le susu i le vevela e matua itiiti lava nai lo le masani, o lea o le a le pala, fula ma faʻapala. O le faʻamalosia o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai e matua itiiti lava nai lo le masani. O le mea lea, pe a fai o le o se nofoaga faʻapitoa faʻamafanafana, o le a vevela le vevela i totonu, ma o le a le vevela puipui. I le auala, o le resin mai laupapa vao e le mafai ona vaʻaia. Ma o ia laupapa e umi atu le umi nai lo le mea e masani ai. O le a le talafeagai le suia o le faapipiiina o le potu vaʻa i ni nai tausaga.
perviyraz
//pro100dom.org/forum/113-190-3817-16-1470651826