Aseta

Auala e fausia ai se vaitaele oe lava

O miti o se vaitaele tutotonu e masani ona asia e tagata e ona fale fale poʻo atunuʻu. E toatele tagata e manatu o lona fausiaina o se taimi e faʻaaogaina, faʻalavelave, taugata taugata, e manaʻomia ai masini faapitoa ma masini. E ui i lea, e mafai ona maua i le maualalo o tomai i le fausiaina o galuega ma le maua o nisi mea, e fausia ai se atunuʻu e le taugofie i le atunuu ma o latou lava lima.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le mea muamua e fai aʻo leʻi amataina le fausiaina o le fuafuaina lea o foliga ma le tele o le vaitaele.

Mo lenei mea e fautuaina e mafaufau:

  • le aofaʻi o tagata o loʻo faʻatulaga i ai le vai vaʻa;
  • Fonotaga mo le vaitaele: mo le mālōlōga masani o le mafanafana, mo tamaiti, faia o aʻoaʻoga, ma isi;
  • le tele o fanua saoloto. E le aoga le fausia o se vaʻa tele ma se fasi fanua.

E pei ona faaalia i le faatinoga, o le lautele ma le umi o le vaitaele e 4 m, ma o lona loloto e oo atu i le 1.8 m.

Atinaʻeina o pepa faʻavae poloketi

Ina ia mafai ona sili atu ona malamalama i mea uma o le fausiaina o se vaituloto: o lona telē, foliga, foliga, e tatau ona fausia se ata o le galuega faatino, lea e tatau ona matauina ai tulafono uma ma tulaga faatonuina a SNiP e faatatau i le mamanu o mea tutusa.

E taua! E fautuaina malosi e le au atinaʻe le atinaʻeina o pepa o galuega ao lei faia le faatanoa.

O le faia o se poloketi e faia i ni laasaga:

  • fuafuaina o le aotelega o le mamanu, foliga, lapopoa o le mea faitino, nofoaga o mea tau eletise, nofoaga o le faiga o le faamamaina o vai, le i ai o meafaigaluega tau masini;
  • faafoeina o fuainumera static;
  • le filifiliga o le mamanu o le pesini ma mea o loʻo faʻavae mo le faʻatulagaga;
  • fausiaina o eleʻele eleʻele: mea faʻapipiʻi, elemene e amo ai, puipui;
  • filifilia o se mea e puipui ai, le faʻamamaina, faʻapipiʻi.

I le taimi o le faʻaogaina o le vaʻa, o le pesini lea e mafai ona aʻafia i luga o luga o le vai. O le mea lea, faʻatasi ai ma nai mea sese i le mamanu, e mafai ona faʻavaivai, foliga mai o vaʻa, ma, o se taunuuga, o se toilalo vave.

O le a aoga foi mo oe le aʻoga pe faapefea ona faʻapipiʻi le faitotoa o le vaega i ou lava lima, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo le ea, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi puipui i le malulu, pe faʻafefea ona fai se nofoaga tauaso ma ou lava lima, pe faapefea ona fai ni ala savali ma ou lava lima, pe faapefea ona fausia se fale i le fale.

O le vaega mulimuli i le atinaʻeina o le poloketi o le gaosia o se faiga faʻalauiloa: le mamanu o auala faʻavaivai, faʻavevela, faʻaleleia o masini, faʻaoga eletise.

Filifiliga o le nofoaga ma le faʻailoga o le teritori

O le fausiaina o le vaitaele e fai ma oe lava filifilia le nofoaga saʻo.

Mo le lumanaʻi fausia e tatau ona filifilia le nofoaga e fetaui ma ia mea e fai:

  • malamalama lelei, la o le la (o le a faʻamafanafana lelei le vai);
  • nofoaga lelei i le maualuga maualuga o le 'upega tafaʻilagi, ona mafai lea ona faia e aunoa ma le faʻapipiʻiina o masini faʻaleleia alavai;
  • mamao mai le togalaau, togalaau fualaau aina, faatoaga tetele, o le a mafai ai ona puipuia le fale mai le pau o lau, fua, lala;
  • latalata i fesootaiga.

E tatau ona tuʻuina atu i le eleele eleʻele, lea o le a taofia ai vai vai i le tulaga lava e tasi.

A maeʻa ona filifilia se nofoaga, e tatau ona e agaʻi i le makaina o le teritori, faʻaauupegaina i se fua faʻatatau, tusi tusi ma pine laupapa.

E taua! O le tele o le 'upega tafaʻilagi o le a faia ai le faʻatinoga e tatau ona 0.3-0.5 mita le tele nai lo laina o le lumanai, mai itu uma.
Ina ia maka tuaoi o le fausaga o le fale, e tatau ona e tietie solo i le eleele ma toso le manoa faataamilo i le nofoaga.

Oliina le lua

O le kiliina o le lua o le lona fa, o se tasi o tulaga sili ona taua, o vaega o le fausiaina o galuega.

Afai e te fuafuaina se vaitafe laiti ma le vaʻaia, ona mafai lea ona eliina oe lava, pe faʻapitoa meafaigaluega faʻapitoa e taua.

O le masini o le lua e faia e tusa ai ma lenei algorithm:

  1. Ua maeʻa ona aveese atoa le lauʻeleʻele eleele lelei.
  2. Lisi o le lua: o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se laupapa faʻaoga masani. Komiti e faataamilo i le nofoaga o le lumanaʻi i le foliga o se tafaoga. Ia mautinoa e faamaonia le faʻapipiʻi, i le fuaina o diagonal, lea e tatau ona tutusa. O le tele o le lua e tatau ona 20-30 cm le lautele i le nofoaga o le tele o le pesini. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona faʻaogaina se aluga i lalo o mea faʻaoga ma maka le meafaigaluega faʻapitoa.
  3. Totoina o puipui. I lenei laasaga, ia faʻaeteete ma le faʻaeteete o puipui o le lua na faʻapitoa i le vaitotonu e tusa ma le 20-25 tikeri. O lenei mea o le a aloese mai le pa'ū o le eleele i se uali ua uma ona eliina.
  4. Vaʻa faʻavaivai. A e fai le galuega, e tatau ona e saunia se nofoaga mo le tafe o le vai lea o le a masaa ifo mai le vaitaele. O sea fuataga o le a faʻaumatia ai le faʻatulagaga o puddles ma swamps latalata i le vaituloto.
  5. Faʻamama vai. Ina ia faatulaga le avanoa e faʻafefe ai le vai mai le tane, e tatau ona fai se pa'ū i le pito i lalo o le 5-7 °, lea o le a agai atu agai i le fagu.

Laveʻaina o puipui ma faʻafefeteina le pito i lalo

A maeʻa ona faʻalauteleina le faʻaogaina o taʻavale manaʻomia, e tatau ona puipui lelei puipui, ae le galo e uiga i le uiga o le manaʻoga. O le vaeluaga o puipui e siakiina e paʻukeke. O le isi laasaga o le aluga fausiaina ma le afaina.

E mafai foi ona e fiafia e aoao pe faapefea ona fai se pa ma ou lava lima: mai piliki, mai le pa, ma le taualuga, mai le gabions, laupapa uamea, ma le taualuga: mai le uamea, taualuga taualuga, taualuga o taualuga, auala e ufiufi ai ma le indin.
Ina ia faia lenei mea, i le pito i lalo o le lua ua moe:

  • o le vaega muamua o le oneone 15 cm;
  • le maʻa lona lua o le maʻa maʻa 15cm.

E te iloa? I Italia, ua fausia le vaituloto sili ona loloto i le lalolagi, ua aoaoina i totonu o le suavai, ma o lona loloto e 42.15 m.

Mo le tamping the pillow, ua sasaa le luga i le vai ma a maeʻa ona veleina, e ufiufi le oneone i se talo. E taua le faʻamautinoa o le faavae e matua maualuga. O le fausiaina o le pesini e faʻaalia ai le i ai o fafo ma le faʻamalo i totonu, lea e faia i le taimi lava e tasi o le galuega. I le avea ai o se mea e leai se vai, o le taualuga o mea poʻo mea e faʻaogaina ai mea e lelei.o ona laupepa o loʻo taatia i le pito i lalo ile tele o papa.

O ia mea na tutupu o le a le gata ina taofia ai le faʻafesoʻotaʻi o mea e maua i le eleele, ae o le a avea foi ma pa puipui i le siama o vao, puipuia mai aʻafiaga le lelei o anufe, anufe, ma isi.

Lafoaʻi faʻamatalaga / vaʻai tele

Soo se ituaiga vai vai e le mafai ona gaoioi atoatoa e aunoa ma fesootaiga.

O le fausia lelei o fesoʻotaʻiga e aofia ai le tolu paipa:

  • suavai. Fuafuaina e faʻafefe uma vai mai le vaitaele;
  • masuasua Auauna e faʻafefe tele vai. O loʻo faʻafeiloaʻi i le paipa paipa i se mea mamao mai le pu. E fautuaina le pulupulu o le paipa i totonu o le puipui ma aumai i le pito i luga i le tulaga manaomia;
  • tele. Faʻataʻi luga i luga aʻe o le vai, fuafua e sasaa vai i totonu o le vai. Faʻapipiʻi foi i luga o le paipa paipa i se nofoaga e faigofie ona oʻo atu i ai.

Faʻafefea ona faia se vaitaele i le atunuʻu ma o latou lava lima: vitio

E fautuaina e togafitia le faiga atoa o paipa ma se sui o le faʻamaʻi.

E taua! E sili atu le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga e aunoa ma tulivae i paipa. O lo latou toesea o le a taofia ai le faʻaleagaina ma le pisia o le vai, lea e aʻafia ai le tulaga o paipa.

Fausiaina o bowl

Ia alu loa i le fausiaina o le pesini.

Fausiaina o se faʻatulagaga faʻapitoa

O le laasaga muamua i le fausiaina o se faʻatulagaga faʻapitoa o le faʻamalosia lea. O le faia o lenei mea, ua faʻapipiʻi ai laʻau uʻamea i totonu o le lua, o le mamao i le va o le 20 cm. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mautinoa e 5 cm le va o le faʻamalosi ma pito o le tanoa.

Mo le faʻavaeina o le faʻavaa e faʻaaogaina ai le faʻamalosiina o laina uamea ma le umi o le 10-14 mm. Mai le pito o le paʻu, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalosi i le mataitusi "G", ma i le lumanaʻi o le a mafai ai ona fausia le fausaga mo puipui.

Faʻapipiʻiina o pepa

Aʻo leʻi faʻatalanoaina, e tatau ona faʻapotopoto se tamai galuega, o le mamanu e tatau ona manino le otootoina o mea e faʻaaogaina i le lumanaʻi. Le fatuina o le pepa i le tele o mataupu e faʻaaoga ai se laupapa laupapa poʻo se plywood.

O le mea mulimuli e mafai ai e oe ona fatu foliga foliga, ina ia toetoe lava atoatoa le pito i luga o le pesini.

Ina ia taofia le faʻaleagaina o le pepa, o le faʻapipiʻiina o faʻamalosi ma fusi mai se vaega laupapa o le 50x50.

I le ogatotonu o le faʻatulagaga faʻatulagaina ni tulaga se lua o le faʻamalosia e tusa ai ma lenei taʻiala:

  • o le laasaga muamua e tatau ona 5 cm le maualuga mai pito o le ipu;
  • o le lona lua o loʻo i lalo o le pito.

O le mamao i le va o faʻamaufaʻaloga e tatau ona tusa ma le 10 cm.

E taua! Mo le tele o vaituloto, e tatau ona fausia se faʻatulagaga faʻamalosia atili ma tumau.

O le laasaga mo laasaga e vavaeese ese mai le autu, pe a uma ona uma ona saunia le pesini.

Faaiuga

E mafai ona faʻatau ni mea faʻafefiloi faʻatau i faleoloa faapitoa pe faʻapitoa e faʻaaoga ai oneone, sima ma faʻapitoa faʻaopoopoga.

O le mea lelei, e sasaa le pesini vai i le taimi e tasi. Ae ui i lea, e faigata mo se tagata e le faʻapitoa ona faia lenei lava mea.

O le mea lea, o le faʻatautaia o loʻo faia i laʻasaga:

  1. Faʻaiʻuina le pito i lalo i le tau o nisi tikeri i le itu o le alavai. Ina ia mautinoa le tumau i le taimi e sasaa ai, e fautuaina e faʻaoga se faʻaoga vibration o le a faʻafefiloi ai le paluga.
  2. Faʻaiʻuina o puipui. O le vaifofo ua sasaa mai ma le faaeteete ma lemu, ma taulai faapitoa i le faatumuina o le va o le pepa ma puipui o le lua. Afai o le tau e vevela i fafo, e tatau mo le 2 vaiaso, seia oʻo ina faʻamalosi atoatoa le fofo ma faʻamalosi, faʻafefete i le tele o taimi i le aso.

I le tasi masina pe a uma ona sasaa le sima, e mafai ona e alu i le faatulagaga ma le faʻaogaina o le vaitaele.

Pa puipui ma lalo teuteu

O le faʻamutaina o le vaitaele e aofia ai se seti o gaoioiga:

  1. Faʻapa. Aua o sea galuega o le a manaʻomia mea e manaʻomia: sima, oneone ma vai. Ina ia faʻateleina le malosi o le fomaʻi ma mea e puipuia ai le fofo, e faʻapipiʻi ai le faʻaaogaina o le latex. E mafai foi ona faʻaaoga faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le faʻapalaina o puipui o le vaitafe, o loʻo i ai uiga tutusa e pei o sima fale.
  2. Fuga. A maeʻa tapunia ile palapala, faʻapipiʻi lima pe faʻaaogaina foi se masini miti.
  3. Faʻaaogaina se vai e leai se vai. O se vai vai e le faʻamamaina vai e faʻaaogaina i luga o puipui puipui ma le eleele, i le va o faʻamaumauga e faʻamalosia ai le fusu. I le faia o sea galuega, e tatau ona taulai faapitoa i le va o le pito i lalo ma le faʻavaa o le vaituloto, o nofoaga o le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga, vavave, faʻafefeteina poʻo tafaoga.

E taua! A maeʻa ona faʻaaogaina se vai e siakiina, e siakiina mo le lelei. Mo lenei vaitaele e tumu i le vai ma fua le maualuga o le vai. Faatali 7-10 aso ma toe fai fua. O le faʻamautuina o lenei tulaga maualuga o loʻo faʻamaonia ai le saʻo ma le maualuga o le faʻaaogaina o le faʻamafanafana.

O mea eseese e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaeʻaina o puipui teuteu ma le pito i lalo ole fausaga:

  • kelati sima poʻo ni mosaic lanu e tele-lanu;
  • polyvinyl chloride kiriata (o le filifiliga sili ona talafeagai);
  • tile

A filifilia se vane, e fautuaina e le au atamamai le amanaiaina o ia mea e pei o le avanoa, le mafai ona sui, faigofie le faʻapipiʻiina, faigofie le tausiga, mamanu mamanu.

Faʻatinoina o masini

O le itu mulimuli lava o le faʻapipiʻiina lea o masini. O a meafaigaluega e manaʻomia - e filifili e le au taʻele. I le avea ai o se tulafono, o uiga manaʻomia o le apefai silasila ma lima.

O se mea tāua, mai le manatu o mea faʻale-tino, o le faʻatulagaina lea o le eria lata ane i se vaʻa. Luga o le fugalaau, ala, matagofie matagofie o laʻau, togavao ma isi mea faapena.

O le teuteuina o lau fale mafanafana, ia e iloa pe faapefea ona e faia oe lava o se togalaau mo vine, o se vai matutu, o le papa, o se moega o maa, o se rosa, se punavai, o se togalaau, o se kapoti teuteu.

Auala e tausi ai le vaitaele

O le faavae mo le tausia o se vaileʻele vailiva o le tausia lea mama ma ia faʻatino taimi masani, faamamaina masani ma le faʻapalaina o vai.

Suavai, aemaise lava pe afai o loʻo i lalo o le faʻaauau pea o aafiaga o le tau - o le la, timu, matagi - o se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o siama ma meaola ninii, lea e mafua ai le faaleagaina o le pesini ma le toilalo o lona matagofie. E fautuaina le faʻaaogaina o le suavai mo le faʻatumu o le vai, talu ai e sili atu le mama ma le saogalemu nai lo le vaituloto poʻo le vaitafe.

O le faʻamamaina o le vaitaʻele e mafai ona faia i se auala faʻainisinia - i se upega, pulumu poʻo le pamu vai, pe mafai foi ona e faʻaaogaina masini faapitoa e faʻaaogaina ai le palapala.

E te iloa? O vaitaele na lauiloa tele i Roma anamua. O le mea moni, e eseese tele mai nei ona po nei, mo se faataitaiga, o o latou puipui na tuʻuina mai i poloka maa, lea na togafitia i le resin mo faʻamoemoe e leai ni vai.

E tele taimi i le taimi o le taumafanafana e tatau ona e faʻafefe uma le vai, fufulu le puipui (puipui ma le pito i lalo) o le vaitaele ma fomaʻi. O le faailoga autu o le maualuga o le suavai o le paleni ole siosiomaga. I le tulaga lelei, e tatau ona 7-7.4. Faatasi ai ma fualaau faasaina o loo faaaoga i le tausiga o le faatanoa, o fualaau lelei ia e faavae i le chlorine. O loʻo i ai meafaigaluega e faʻaaogaina le faʻamalamalamaina o le vai, ma o loʻo i ai le lautele, lea e faia ai le faʻapalaina, fufuluina ma le faʻapalapala. Algaecides e sili ona lelei mo le fetoʻiina o le fugalaau.

O le tausia o se vaʻa faʻasaina e faʻatinoina i le taimi atoa o lona faʻatinoga. E le gata i lea, o gaoioiga uma e pei ona taua i luga e tatau ona faia i totonu o se faʻalavelave, ona faatoa maua ai lea o se taunuuga lelei.

O le taʻavale i lau lava fale mafanafana e le o se miti, ae na o se taimi o le taimi ma taumafaiga laiti. Faauupegaina i nisi o malamalamaaga, mea aoga fale ma meafaigaluega, e mafai i se taimi puupuu lava ona fausia se vaituloto manaia o le a fiafia i ona tagata mo le silia ma le tasi le taumafanafana.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O piliki piliki i le eleele o le a paʻu. I le tulaga o le vaitaele, e tatau ona e faʻatumu muamua le pito i lalo ma sosoo ai ma puipui. Ma sili atu le lelei i le va o nei gaioiga - i se taimi e sili atu ona mafai. E tatau ona tuʻu laʻau i le va o oneone ma otaota. Ma pito i luga o le otaota - soʻo selei poʻo se ata (ina ia le alu le susu o le sima).
Insan
//www.sadiba.com.ua/forum/showpost.php?p=590831&postcount=8

O le vaitaele e le tau taugata (o auala laveai: ata i luga o le faavaa, fiberglass) ae faigata foi ona faagaoioia (o le mea lea e afaina ai le vai i luga o le toomaga, e tusa lava pe le o se faafitauli mo oe le sasaa atu o ni nai kupita vai, ona faamafanafana ai lea i se vevela lelei. tupe, o loʻo faʻapupulaina ai le faʻalauteleina o vai ma le faʻamamaina o le suavai - e toaitiiti lava tagata e mafai ona faʻasaina-mo taʻaloga uma). E tusa ai ma le w / w: e aunoa ma se poloketi, o le a le aoga, o le sima e sili ona taatele (mai le B15), e le faʻamalosia (e pei o se mea e filifili ai, faʻapipiʻi galuega o le faʻamamaina ma le teuteu). o se tamaoaiga ma o nisi taimi e le aoga, o lea ia ave mo latou taugata tele. Motugaafa: saili faʻasalalauga o kamupani faʻavae ma o le ae faia ni faʻamatalaga faapisinisi e faʻaalia ai ou manaʻoga. Fesili atu mo le fausaga o le tau e faʻaola. O le ae malamalama i mea uma.
Dmitry Larkin
//forum.vashdom.ru/threads/bassejn-svoimi-rukami.35116/#post-197136