Laʻau

Strawberry Vima Rina: talafaasolopito o le amataga, tulaga lelei ma le le lelei o le ituaiga, totoina ma foliga o le tausiga

E toatele e masani ona mafaufau i fualaau oona e pei o vine. Ae o ituaiga ua uma ona aliali mai e mafai ona fua mai seia oo ina malulu. O Wima Rina o se tasi oi latou. O fualaʻau suamalie, suamalie ma suamalie o se mea moni mo togafitiga suamalie. Ina ia manuia le tuputupu ae o se ituaiga i lau togalaau, e tatau ona e toe faatumu le ato o le malamalama i tekinolosi tau faatoʻaga.

O le tala i le salalau a Wim Rin ma lona faʻamatalaga

Strawberry Vima Rina - o se ituaiga e masani ona lauiloa i le va o tagata fiafia i fua suamalie. I le taimi nei, e sili ona lelei i totonu o ituaiga Dutch.

O le ituaiga Strawberry Vima Rina e lauiloa i le va o tagata fiafia i fua suamalie

O le tusitala o Wim Rin o le kamupani Dutch Dutch Vissers. O le faasologa o le "Vima" na ia fatuina, e aofia ai, faaopoopo i le ituaiga o mea ua faamatalaina, 3 isi. E ui lava o le eseesega o ituaiga o loo tuufaatasi i se faasologa e tasi, e eseese i le tulaga o le gataifale.

Vima Rina e malosi lona vavalaʻau, ma lelei laʻau. O se laupepa e le tele tele e valiina ile lanu meamata. O le laupepa o le pepa e matua gaogao, fetaui, susulu. Luga e teuteu ai pulou. Petiole e laʻititi, laʻititi lauulu, lauulu e le oomiina.

E ola malosi Wim Rin vine vine

Fugalaau o le lautele, lanu paepae. O pupuu e tutupu e vela ma laulaau. Ua faʻalauteleina inflorescences. Ole umi o le gaʻo.

Eseese Vima Rina e uiga i fua tetele. O le mamafa o le mamafa o vine o le 35-40 g. Ae o tulaga e mafai ona ola toetoe atoa 2 taimi sili atu. O le foliga o le fomaʻi o se mea faʻasalalau, sina uumi, o le ua lelei le faʻamalamalamaina. O le fogaeleele e manaia, sosolo i fatu laiti. O le laʻau pi e lanu mumu. O le pulupulu e pala, ae i le taimi e tasi e vaivai. E suamalie ma suamalie. O le togi o Tasters e maualuga tele - 4.8 points o le 5.

Strawberry Vima Rina o se fua tele-fua

O strawberries o le Wim Rin o se ituaiga aso le mautonu. O lona uiga e totoina e le laau ia fualaau aina i soo se 5-6 vaiaso. O le atinaʻeina o fualaau aina mai le 14 i le 16 aso. Taimi o le ao po o tulaga tau (atonu o le vevela e ese mai le 5 i le 300C) e le aʻafia ai le faʻatauina o gaʻo fatufatuaʻi.

I totonu o Europa, o uiga o le "tutumau" ma le "vasega o se aso le mautonu" ua autasi i le manatu e tasi - "eseese ituaiga aso". Peitai, i Rusia, e masani lava ona vavaeeseina nei vaega e lua, o le mea lea e tupu ai le fenumiai i taimi e faamatalaina ai Wim Rin. E masani ona taʻua o se toe faaleleia.

Aganuu:

  • Vima Rina o se ituaiga tuai. O le uluai galu muamua e na o amataga lava o Iulai, ae o le fualaau aina e faaauau pea seia oo i matagi;
  • i le vaitaimi o fualaau aina e mafai ona ulu atu i le tausaga muamua pe a uma le totoina o le toto;
  • gaosia mai le vaomatua e tusa ma le 800 g i le vaitau o le tuputupu ae;
  • o le vailaʻau e mafai ona gafatia lelei le malulu o le taumalulu i le itulagi Tutotonu o Rusia. Lagolago i le lamala ma maualuga le vevela i luga atu o le tau;
  • i se tasi nofoaga, e lagona le lelei mo le 3-4 tausaga, e aunoa ma le faʻaitiitia o fua;
  • tetee atu i faamaʻi tetele - i se tulaga maualuga;
  • O se vaega o le ituaiga o lona tino vaivai lava o le vaʻaiga. I le tasi itu, o lenei mea e sili ona faafaigofie ai le tausiga. Ae i le isi - o se faafitauli mo le toe gaosia.

Laulau: tulaga lelei ma le le lelei o Vima Rina

LeleiFaʻafitauli
Laʻau tele ma lelei le tofo o vine.O le toetoe lava a le atoatoa le mafaufau e faigata ai
toe gaosia.
Faʻasologa umi o fua.
Maualuga faigata taumalulu.
Faʻafitauli i le lamala.
Vaʻalele lelei.
Maea sili ona mafai ona feaveaia.

Faʻasalaga manaʻomia

O le vave faʻafetauiina o fualaau totō i se nofoaga fou ma lona alualu i luma e faalagolago i le tausisia o le totoina o tulafono.

Auala e filifili ai se nofoaga

Mo le totoina o le strawberries, o le mea pito sili ona talafeagai o se lauulu malamalama, laugatasi, poo se vaega e pisi, e susulu lelei e le la. O le taʻiala lelei i le itu i saute poʻo saute sisifo. O sina paolo laitiiti o le a le afaina ai le fausia o ponuncles. Ae o le seleselega na totōina i le paolo o le a le fua lelei, o le a leai se suamalie o fua. E tatau ona natia se laau matala mai le matagi i matu, ona o lea mea e mafai ona e faʻaaogaina ai le teuteuga. Ae e le mafai ona faʻatagaina le faʻasalaga atoatoa i le ea. O le faʻafefe faʻafuaseʻi o le a sili atu le puipuiga o maʻi faʻaleagaina.

Ma e le aʻafia aʻa, e tatau ona e suʻeina se nofoaga e pasi ai le vai i le maualuga o le 60-80 cm mai le fogafale palapala. Afai o le nofoaga o loʻo i totonu o le eleele maualalo, e sili atu ona lelei le fausia o moega maualuluga, talu ai o le masusu tele e le gata ina faʻaumatia ai le seleselega, ae e mafua ai foʻi ona faʻamaʻi.

Vima Rina e ola lelei i ituaiga uma o palapala. Ae o le a maua mai ai le maualuga o fua o le eleele i eleele mama. O mafutaga faʻatasi ma le maualuga o le eletise o le a le galue, o le a faʻavaivai. O eleele lafulemu ma eleele saline e le talafeagai foi. I luga o maa oneone, o le a le afaina le seleselega ona o le le lava o le susu i le palapala.

Totoina o le Vima Rin pe a uma kāloti, pasesa, pi poʻo le radisa, o le a mafai ona e maua fua maualuga. O se tuaoi manaia mo strawberries o le kalama - e fesoasoani e taofia ai mea leaga mai le totoina. Ae o le faʻaaogaina o fualaau aina pe a uma le pateta, tamato, fugalaau poo le isalaʻelu e le manaʻomia.

Taʻu i luga o se fualaau vaovao o le a fesoasoani e faʻafefe ese meaola

Filifiliga o fualaau

O mea totō e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, ma faʻalogo i mea nei:

  • o le vao e tatau ona lelei lelei ma ia i ai pe a ma le 3-4 laulaau;
  • laupepa e valiina i lanu lanumeamata lanumoana, e leai ni faʻamaʻi o faʻamaʻi poʻo faʻaleagaina ile luga;
  • o le aʻa o le aʻa e fibrous, pe a ma le 7 cm le umi.

E tatau ona i ai ni laʻau ola maloloina ma se aʻa faʻasolosolo

Taimi mo le tulaueleele

E mafai ona totō strawberries a Wim Rin i le tautotogo po o le tautotogo. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei le faʻasaʻoina o fuaitau ma le tau o lau eria.

O le totoina o le tautotogo e sili ona lelei. Aso faʻatapulaʻaina i le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me. E tatau ona faʻatali mo le leiloloa atoatoa o le ufitia o le kiona ma le mafanafana o le palapala e oo i le 100C. O se togavao laitiiti e amata ona fuga vave pe a uma ona toto. Ae o fugalaau muamua e tatau ona vavae ese e aunoa ma le faʻafefe, ona mafai ai lea e le malosi o le togavao ona faʻamalieina se fale tele o le isi galu o le seleselega.

Afai e te nofo i se eria e masani ona matauina ai gutu o le tautotogo, e lelei le filifili mo se tau lauʻeleʻele. E faia lea mai le aso o Aukuso i le ogatotonu o Setema. E taua le i ai o le taimi e totoina ai laau i le 2 vaiaso aʻo leʻi oʻo mai le kiona. I lenei taimi puupuu, o Wima Rina o le ai ai le taimi e maua ai aʻa ma faʻapipiʻi fugalaau, ma i le oʻo mai o le tautotogo, o le a vave ona tupu.

E mafai ona e totoina strawberries i Wim Rin i le tautotogo ma le autumn

Faʻaleleia eleele

O se mea tāua i le mauaina o maualuga maualuga o le sauniuniga lelei o le eleele aʻo lei totoina. O le loloto o le laufanua lafulemu, o le malosi foi lea o le aʻa o le aʻa ma tupu atili ai le vao.

O le taimi sauniuni e masani ona faʻatinoina muamua. Mo le totoina o le autumn, e tatau ona e faʻapipiʻi le fanua i se masina ao le i amata le faagasologa. Afai o le tau e mafai ai e oe ona totō strawberries i le tautotogo, ia mautinoa ia amata sauniuni le site i le tautoulu.

A o le i taunuu, ia fai mea nei:

  • eli se fasi fanua i le loloto o le 30 cm, strawberries e pei o eleele mama, ia vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa o perennials;
  • i le 1 m2 faaopoopo le 6-8 kilokalama o manua palapisi po o le faapalaga, 60-100 g o le superphosphate, 30 g fugala o le pata;
  • vave loa ona totoina, tatalaina ma faʻaleleia eleele.

Fufulu le eleele aʻo lei totoina le strawberries ma veleina lelei

Faʻamasinoga faʻalelei

Afai e fautuaina e le aganuu masani le tausia o le 25 cm i le va o vao vine, ona oʻo lea i le va o le Vima Rina o le mamao i le va o laau toto e faateleina i le 40-45 cm O lenei mea o le a aloese ai mai le totoina, ma o le a maua ai le tele o le malamalama. I le va o laina e tuʻu ai le 50 cm le avanoa avanoa.

E manaʻomia e le vine a Wim Rin se avanoa mo le atinaʻe masani

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

  1. Alu i le mea e toto ai, aveese laulaau lanu samasama, faapuupuu aʻa i le 6-7 cm.
  2. Fuʻu se pu e mamafa 25x25 cm.
  3. Afai e leʻi faʻaaogāina muamua le falesa, faʻaopopo i le vaieli, faʻafefiloi lelei ma le eleele.
  4. Toto le vai i nofoa uma.
  5. Toto laau i vaieli saunia. O aʻa e tatau ona taitaia i lalo, o le fatu e tatau ona i luga o le fogaeleele.
  6. Faʻatalanoa le palapala ile vao, ae le tele, o aʻa e tatau ona i ai le lele lelei.
  7. Vai vai taʻitasi, ia mautinoa e le pa'ū le vai i totonu o le togavao.
  8. Faʻamalie le tau i le vaomago po o le eleele matutu. O lenei mea o le a fesoasoani e taofi ai le susu i le palapala umi, o lona uiga o le aʻafiaga o le a atili manuia.

E tatau ona e totoina strawberries i le aso pogisa po o le afiafi. Afai na totoina laau i le taeao, ona tatau lea ona puipuia mai le la o le aoauli. Mo le faia o lenei mea, toso le mea e le o lalagaina i luga o uʻamea uʻamea ina ia tapunia ai le tumutumu o le tumutumu mai le la ma sina oso mai lalo mai le savili.

Vitio: totoina togalaau

Tausia Tulaga

Vima Rina e manaʻo e alu, e leai se mea e te le faʻamoemoe mo se seleselega lelei.

Faʻasa

O se vaega o le strawberries o lona aʻa o le aʻa, lea e le mafai ona utu mai ai vai mai le loloto o le palapala, aʻo laulaʻau lau lafoaʻi e matua vevela ai le susu. Mo ituaiga eseese o le ao, e aofia ai le Vima Rina, o le fafaga o se punavai o le malosi mo le faatulagaina o vine fou.

Afai e faʻafuaseʻi lava ona tulaʻi mai ni tulaga faigata, o le a ola filemu le fuamoa a Wim Rin i se vaitau puupuu o le lāmala.

O le faʻamaua muamua e tatau ona faia i le faaiuga o Aperila, pe afai e mafanafana ma vevela le tau. I le vaitau mai ia Me ia Iuni, o le palapala i lalo o le vao e susu ile 6-7 taimi. Ia Aokuso - Setema, o le taimi ole fafaga e faʻaititia i le 2 taimi i le masina. Tausaga o le suavai 1 m2 - 10 l. Pe a faʻavaivai, ia mautinoa e vaʻai timuga.

O fualaau totō na totō i le tautotogo e manaomia tele le faʻamalosi - mai le 2 i le 3 taimi i le vaiaso, aʻo tupuina. Ma afai e vevela tele le tau, ona manaʻomia lea o le faamamaina i aso uma.

Mo le faʻasusu, e manaʻomia le vai mafanafana, e tatau ona faia i le vaveao po o le afiafi, faʻatali mo le la e faʻaitiitia ai lona gaioiga. O le susu o le susu e fesoasoani e le gata ina laveai ai le vai, ae aumaia foi saʻo i le aʻa.

O le suamalie o le suālaʻau suamalie o le a fesoasoani e aumai saʻo le susu ile aʻa

Lauina ma le totoina

O nei faiga faʻatoʻaga e taua foi mo le atinaʻe lelei ma le fuaina o strawberries. O le taofiofi, faia i le aso na sosoo ai pe a uma ona faʻamaʻa, o le a faʻaumatia le mea na gaosia o le eleele ma tuʻuina atu le malulu o aʻa i le ea.

Lafoaia pe a tupu le strawberries o se mea tatau. E fesoasoani i le teuina o le susu i le palapala ma puipuia le faʻaalia o vao. O fanua mulugatula e faʻaitiitia le aofaʻi o faʻatoʻaga ma le veleina, lea o le a fesoasoani tele i le tausiga o le laau. E le gata i lea, o le mulch e puipuia lelei ai fua mai le eleele, o le a le mafai ona pala.

E pei o le mulch, e lelei le faʻaaogaina o vao mamago, suamalie po o vaomago. Ae o loʻo i ai se tasi o faʻamaumauga - e le fautuaina le togavao e faʻaaoga i luga o seleselega na faatoa totoina, ona e mamafa tele mo laulaau talavou.

Mulch e tumau le susu i le palapala ma puipuia ai vine mai palapala

Laʻei pito sili

Mo le ituaiga Vima Rin, o le laʻei pito i luga o se tasi lea o tulaga autu mo le mauaina o se fua tele. Afai o togalaau na totōina i le tautotogo e maua ai le tele o fualaʻau, o le taimi lea e leai se mea e fafaga ai. I tausaga mulimuli ane, e tatau ona toe faʻafouina pea faleoloa tino. O Strawberry e tali lelei tele i le fesuiaʻiina o meaola ma meaʻai.

Fafagaina o fuafuaga:

  • mo le televave o le tuputupu ae i le tautotogo, e manaomia ai le manogi le suka. Mo le mauaina o se vaifofo faigofie e te manaʻomia 1 tbsp. l ammonium sulfate ma 2 tbsp. faʻaalu le povi povi i le 10 lita o vai. I lalo o le togavao, 1 lita o le paluga ua lava;
  • i le taimi o foliga mai o pononcles, e fiafia ai Wima Rina e 'ai meaai i le ituaiga o felafolafoaʻi o le moa, lea e fafagaina i le vai i se vaega o le 1:10, ma le fafie;
  • i le amataga o fualaau aina, togafitia le totoina i se vaifofo o microelements - mo le 10 l o le vai, 2 g o le boron, manganese ma le zinc. O lea faʻafefiloi o le a fesoasoani e faʻaleleia le seti ma faʻateleina le tele o vine. Lafoa le vao i le afiafi ina ia aloese ai mai laulaʻau;
  • o se aafiaga sili ona lelei e faaalia i le togafitia o vao i le falaoamata. Faatasi ai ma se laau tipi, latou te faatumuina se pakete ma faatumu i vai. Faʻaauau i luga o le la mo le tusa o le vaiaso, faamama ma faʻaitiitia le 1 lita o le faʻafefete o le 10 lita o le vai. Faaaoga i le taimi o le fugalaau ma pe a uma ona aveese vine;
  • A maeʻa ona faʻamaʻaʻaina, e aoga tele le fafagaina o le strawberries i fugalaʻau-potassium. I le 1 m2 vaega e faʻaaogaina i le 45 g mea. E aumai i totonu o le eleele i lalo o le faʻatoʻaga ma faʻamautu mulimuli ane. E mafai ona faʻaaoga e fai ma fofo.

O fualaau aina e fiafia i fugalaʻau faʻasamaʻi, aemaise lava o laʻau moa

E faʻapefea ona saunia le strawberries mo Wim Rin mo le taumalulu

Vima Rina ituaiga eseese o loʻo i ai le malosi o le malulu ma i itulagi ma se malūlū malulu e le manaʻomia se fale e fausia faapitoa. O le taʻalo i lalo o le kiona e ufitia lelei ai le malulu malulu. Ae e le mafai lava ona e tuua le eleele i lalo o le togavao. Talu ai ona o le laau e tele lona malosi i le fuaina mai, lea e tumau seia oʻo i le malulu, e leai sona taimi e sauni ai mo le taumalulu. Ina ia puipuia le faʻafefeina o le vao, e tatau ona e faia sina galuega laitiiti.

  1. Faatasi ai ma le amataina o muamua fulufulu, o vine uma ma laulaau samasama ua vavae ese mai le strawberries.
  2. Afai o le ua uu ua maualuga i luga aʻe o le palapala - ufiufi i le eleele.
  3. Ua faʻamamaina le mulumatua ma suia i se mea fou.
  4. I le manumalo i le kiona, ua ufitia ai vao i paranesi mai luga. E mafai foi ona e faʻaaogaina soʻo se mea e leai se mea e lalagaina.

Faʻasaoina mai lala laʻau e fesoasoani e ola ai i le tau malulu ma sina kiona

Auala e faʻalautele ai le fualaau aina o strawberries Vima Rina

O Vima Rina e tupu lelei ma fua mai i totonu o moega avanoa. Ae le tutusa le tau i soo se mea. I le itu i saute, Oketopa e mafanafana, ma o loʻo lava le la e faʻatoʻa ai le fua mulimuli. I nofoaga malulu, e manaʻomia tele e fesoasoani le fesoasoani. Afai e te fausiaina se fale ata i luga o laau, o le a fua mai le vao seia oo i le faaiuga o Oketopa po o le amataga o Novema.

Maʻi ma meaʻai

Vima Rina e lelei le puipuiga, ae o le leaga o le tau poʻo le le tausia lelei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi.

Laulau: Vaʻaia-faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Maʻi ma meaʻaiFaailogaPuipuiga ma togafitiga
Gau palaO le taumafanafana ma vevela malulu o se taimi lelei mo le atinaʻeina o le maʻi. O vine ua ufitia i le mycelium fulufulu fulafula, ua amata ona pala. Faʻafeiloaʻi i le foliga o se ao sinasina na salalau solo, afaina ai laau ola maloloina. O le faʻamaʻi e aʻafia ai le 50-90% o le fua.
  1. Ina ia taofiofia le salalau o le faʻamaʻi, faʻaaogaina Fuclazine poʻo Tiram. Faaaoga fualaau e tusa ai ma faatonuga. O se iʻuga lelei e faʻaalia ai le copper oxychloride.
  2. Faʻaleagaina i le pefu o loʻo faʻaaoga i le taimi muamua. O Ash foi e aumai i lalo o le togavao pe a tatala le eleele.
  3. Ina ia aloese mai maʻi, aua le faʻamalosi lau totoina.
  4. Aoina ma faʻaumatia fatu ua aʻafia.
  5. Aua neʻi faʻafefeina le laau i le vailaʻau.
  6. Afai e aliali mai ni vine pala, taofi le fafaga ma faʻamago le eleele.
  7. Laʻau mamago mulch.
Malosiaga malosiO le faʻamaʻi e afaina ai vaega uma o le laau. O laulaau e ufiufi i paʻu paʻu, paʻu ma maua ai se lanu violē. E le mafai ona faʻaleagaina faʻamaʻi maʻi faʻapitoa i le masani ai, o se taunuuga, ua pala le sua, ufiufi i se paʻu papaʻe ma maua se tofo mashroom.
  1. Faʻatoʻa lelei ona taulimaina fualaau faʻamaʻi Topaz ma Azocene.
  2. E mafai ona e saunia se fofo o le paʻu sulfate ma le sapalai tagamea (faʻasae 20 g o mea taitasi i le 10 l o le vai). Taulima le paluga ma le kulupu i luma o le fugalaau.
  3. Maua ni mea totō totoina.
  4. Aua le faʻamalosi lau totoina.
  5. Aveese laʻau ma fualaau ua afaina.
  6. Aua nei faʻafefeina le eleele ile luga o le vaomatua.
White spottingE mafai ona e iloa le faʻamaʻi i ni tamai lanu paʻepaʻe papaʻe, e faʻataʻatia e se paʻu pogisa. E faʻamau i luga o lau, petioles, stalks, peduncles. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻafefiloi ai le va, e oʻo atu ai i le mago ma le oti o le laulaau poʻo le petiole.
  1. Latou te tauina le faʻamaʻi ma le suavai Bordeaux poʻo le kopa chloroxide. E mafai ona faʻaaoga le iodine - 50 ml i le 10 l le vai mo togafitiga o laʻau.
  2. Faʻasusu ia moega. Tipi fugalaau matutu, lau, vine.
  3. 'Oti i luga ma susunuina vai vaivai ma maʻi.
  4. Aua nei galo le fafagaina o strawberries ma elemene, ae ia faaeteete pe a faaaoga organics.
  5. Puleaina le maualuga o le susu.
Strawberry miteO se iniseti laitiiti e fufulu vai mai laulaʻau faatasi ai ma meaʻai. O le iʻuga, o le malae vaʻaia e mama ma le lanu. O paʻu pepa ua faaleagaina ma ua mate. O le tuputupu ae o le vao ua taofia le tumau.
  1. Aʻo leʻi tupu aʻe ma pe a maeʻa le fausiaina o le ovary, faʻamama le vao ma le 70% colloidal sulfur solution.
  2. Bitoxibacillin faʻaalia iuga lelei. O se vaifofo o le 40-60 g o le vailaau faʻasaina i le 10 l o le vai e felafolafoaʻi ma laʻau i itu uma e lua.
  3. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona e faʻafeinuina le vao i le vai e vevela i le 700C.
  4. I le tautoulu, faʻapipiʻi totoga o meaʻai laau ma mulch mulch.
  5. Afai e ogaoga le aʻafia o vao, e tatau ona vavae ese mai laʻau.
Snails, slugsO meaʻai e faaleagaina ai fua i laasaga eseese o le tino. O loʻo faia i luga o pusa, ma tuʻuina atu siliva i luga o le laupepa.
  1. O Metaldehyde o le a fesoasoani e foia le faafitauli. I le 1 m2 e tatau ona e fufuluina na o le 4 g o fualaau faasaina.
  2. A oʻo ina aoina mai vine mulimuli, e mafai ona togafitia togavao i se vaifofo o Karbofos - 3 tbsp. l i le 10 l o le vai.
  3. O se puipuiga lelei o slugs and snails o le mulching i pine pine, sawdust poo vaomago.
  4. Fesoasoani lelei ile pefu i le pefu.
  5. E mafai ona e totoina ni laau vevela, pei o le pasili, faataamilo i le nofoaga o le moega. O se manogi manogi o le a faʻafefe ese ai meaola.
  6. E taua le taulimaina o le vevelaina o togavao - o le auala lea e sili atu ona lelei le vavao, ma o le mea e leai se mea e sili atu ai le susu, e leai se mea e tupu mai ai gata ma slugs.

Faʻaaliga ata: auala e iloa ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai o strawberries

Seleseleina ma teuina

O le amataga o Iulai e le o le aso muamua lea mo le seleselega. Ae e mafai ona e 'ai i fua lelei o Wim Rin mo se 4 masina umi. E le tele le pese a Strawberry, ae faasolosolo malie lava. Faʻatasi ai ma vine paʻu, o le vao o loʻo iai ovaries ma fugalaau.

O le seleselega e sili ona lelei i le vaveao, pe a maeʻa le sau. E mafai ona e faʻafeiloaʻi lenei lesona i le afiafi, o le mea sili lava, o le suamalie e maua ai le taimi e faʻamalo ai mai le vevela vevela. O fualaau e tatau ona tuʻu i totonu o pusa paʻu keke po o pusa masi, i totonu o se tamai laulau ina ia le gaogao fua. O se vine na tipiina i le siʻu e tumau lona foliga umi ma e le tafe. O fua leaga ua aoina eseese ma vave tuʻuina i le gaosiga.

Strawberry Vima Rina ei ai se pulupulu eletise, o lea e mafai ai ona feaveaʻi lelei ile mamao.

I totonu o le pusaaisa, o le fualaau atoa e lelei ona faʻasaoina mo le 4-5 aso. Vima Rina e lelei tele mo le umi o le teuina - faʻamaisa. Mai ia mea e mafai ona e faia ai le jam, compotes, jelly, pastille. Ae o le sili sili ona aoga e mafai ona maua mai i le 'ai o fualaau fou.

Ina ia faʻasaoina le tele o vitamini ma minerale, ua fufulu vine i le suka. I lenei fomu, e mafai ona teuina ni strawberries sei oʻo i le faaiuga o le tautotogo.

Strawberry Jam o se taimi sili lea e faʻaaluina ai se afiafi agaga ma se ipu ti la ma uo

Faʻamatalaga e uiga i Strawberries Vima Rina

Vima Rina ituaiga eseese e lelei tele i itu uma, o le tofo, maketi ma le lanu o le fatu, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi e le gata o vevela, ae malulu foi. Ou te fautuaina patino tagata uma e faataitai lenei ituaiga.

Antei

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7168

I le taimi nei e uiga i le Vima Rin - o se ituaiga lelei tele mo le avanoa e tatala ai, lau laʻau, ei ai le manaia tele, e mafai ona ola mo le sili atu ma le tasi le tausaga i le tasi nofoaga, faateleina le gaosiga (manaʻomia se meaai faaopoopo). Ioe, e sili atu ituaiga eseese i le tofo, ae o le a le afaina ai oe, e mafai ona e 'ai ma e le o se mea e maasiasi i luga o le maketi. E le afaina tele le gaʻo i le lauulu enaena, ma o le laau vegetative e puipuia i maʻi funga. Mustache e laitiiti ma e masani lava i le tausaga lona lua. O fua muamua i le autumn (lona lua fuga) fuaina e mafai ona sili atu i le 60 g. O le papa e faʻamafola, e leʻi matauina le leaga (ma le lelei o le palota).

dd Anatoly

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6499&start=495

O aʻu o Vima Rina o le aisai ma o le fua o le seleselega e matua sili ona lelei, ua aveesea.

Lyudmila62

//www.forumhouse.ru/threads/400949/page-30

Veni Rina vine Strawberry Vasini Rina - fualaau suamalie fou. I le amataga o le taumafanafana, na tupu ai se vao tele, o mea uma e tumu i fualaau suamalie. Faʻaauau pea ona oʻo i le kiona! O le tausaga na sosoo ai, o nei vao na foliga mai na "matutua", ma e le mafai ona tupu tele laʻau masani. Ava i latou ma totoina vao vao. Latou te faʻaaluina le taumafanafana atoa e aunoa ma se aoga - leai se tuputupu aʻe faʻapitoa, poʻo ni fua masani, pe toe faʻaleleia! Na ou manao e lafo ese i fafo, ae sa ou faanoanoa, tuua, ma Vima Rina e le i fiafia ia te au i lenei tausaga - o le tele o vine na vave ona aai ai tamaiti.

Asbuka

//forum.sibmama.ru/viewtopic.php?t=1168747

O le ituaiga Strawberry Wima Rina ua avea ma tagata lauiloa ona o le sili ona faigata o le taumalulu, o le gafatia e faapaleni taimi malolo ma le malosi o le puipuiga. Ae ui i lea, o lenei aganuu e manaʻomia se tausiga faapitoa. I le agaga faʻafetai mo le galuega, o le a faʻafetai tele le selu i le tagata tausi togalaau.