Faamanuiaga ma le afaina

Faamama: aoga aoga ma mea leaga e faʻaaoga mo le tino o le tagata

Tatou te faʻaaoga uma lava le masima i aso uma, e aunoa ma le toetoe lava o se ipu e foliga mai e leai se aoga. O nisi taimi e mafai ona tatou suitulaga i taimi e faʻatau ai, peitaʻi o le tele o lenei minerale o le ai ai pea ia i latou. A aunoa ma le masima, e le mafai ona faasaoina fualaʻau, aano po o iʻa. O le aso o le a tatou aoao atili e uiga i le mea o lenei oloa, pe aisea e tatau ai mo o tatou tino, ma pe oi ai se fesootaʻiga i le va o le mamafa ma le tele o le masima e faʻaaoga.

Vailaau faʻamaʻi

Muamua, o se vaega lea o le oloa masani mo i matou, lea matou te faʻaaogaina i aso uma.

E foliga mai o lenei mineral e tatau ona aofia ai elemene e lua - sodium ma chlorine, lea o loʻo faʻaalia mai e le fomaʻi (NaCl). Ae le o mea uma e matua faigofie lava, ona o le masima e totoina i vaega eseese, e maua uma mai le sami ma le aveʻesea mai nofoaga mai fafo. O le mafuaʻaga lenei na i ai i lona tuufaatasiga isi mea e le o tusia i luga o le afifi. I le taimi lava lea e tatau ona faapea mai o lona aoga o meaʻai ma le kalori e leai, aua oi tatou o se minerale, ae le o se meaola po o se meaola manu. I le taimi lava e tasi i le 100 g o le oloa e tusa ma le 0.2 g o le vai, peitai, o le masima o se vailaʻau o le suavai suamalie, o le mea lea e faigofie ai le faaputuputuina o le vai.

O le tuufaatasiga e aofia ai ia minerale:

  • paluka;
  • calcium;
  • magnesium;
  • sodium;
  • fuamoa;
  • chlorine;
  • uʻamea;
  • palu;
  • manganese;
  • apamemea;
  • molybdenum;
  • zinc.

E taua! 10 g o le masima e tusa ma le tolu o meaʻai o le sodium ma le 2.5 i aso taitasi o le chlorine, o le mafuaʻaga lea ua iloga ai nei elemene i le fomai.

Ituaiga masima

I le taimi lava e tatau ona fai mai o le a tatou taulai atu i ituaiga o masima.

O ituaiga autu e mafai ona e mauaina i luga o fata teu oloa:

  • "Extra";
  • iodized;
  • kuka poʻo le maʻa;
  • sami;
  • uliuli
  • taumafa.

"Extra". E leai se mea naʻo le sodium ma le chlorine. O le mea moni, e mafai ona faʻatusatusa i le vai faʻafefe, lea e naʻo vai mole vai e iai, e aunoa ma isi mea leaga. O lenei filifiliga e faia i le faʻaaogāina o le vai ma le togafitiga o le suasusu. E leai se mea e aoga ai micro ma elemene i totonu, o le mea lea e le eseese ai le taua.

E taua foi le taʻuina o mea faapitoa ua faaopoopo i se oloa ina ia tumau pea ona saoloto. Iodized. O se filifiliga e masani ai, o se masima maʻa ma le faʻaopoopoga o le iodine. E aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i le le atoatoa o le iodine, lea e mafua ai faafitauli i le thyroid gland. O le fesuiaiga o le iodinate e faʻaaogaina mo ipu e le o aʻafia i le vevela, talu ai ona o le vevela maualuga o iodine e faʻafefe lava, o se taunuuga o le a leiloloa ai meatotino aoga.

E taua! O le soifuaga ola o le masima iodi o le 9 masina.

Kuki ma maa. O filifiliga sili ona taatele e tau ai penny ma e faʻatau atu i soo se mea. O le kuka e ese mai le maa i lona togafitiga o vailaʻau ma le faamamaina, ma o le lona lua na o le faʻamalamalamaina. O le faʻataunuʻuina o le tau e tutusa ma le "Extra". Sami O lenei ituaiga meaola ua manatu e sili ona aoga mo le totoga, talu ai o loʻo i ai le tele o elemene ma macro elemene. Maua le oloa e ala i le faʻamamaina o le sami, ona fai lea o le faʻamamaina. O le mea e malie ai, o le masima masima e sili atu le suamalie, o lea e itiiti ai le tuʻuina atu o le tofo talafeagai i le ipu. E iai se aafiaga lelei i le metabolism masima-masima, ma o se taunuuga, o le faʻaitiitia o le malosi o le suavai o loʻo taofia i totonu o le tino.

Black O se mea e le masani ai e le gata i le tau, ae faʻaaoga foi. E sili ona faigofie le faʻamaonia o le "faʻafefiloi o masima ma carbon carbonate", talu ai o le masima paʻu e le gata na te faatinoina le galuega faavae, ae o le faʻaaogaina e le aunoa e aveesea ai le paʻu mai le tino, ma e maua ai foi se aafiaga itiiti, lea e taua tele ona o le tele o lenei oloa e mafua ai le faʻaputuina o le vai .

E taua! O le ituaiga uliuli e iai se tofo le lelei.

Taumafa. O le igoa lava ia e sili ona feteenai, talu ai e tatau ona i ai i le meaʻai mea taumafa sina gaʻo ma calorie, ma le masima e leai se aoga o meaʻai ma mea o caloric. O le mea e malie ai, i lenei faʻatusa, ua faʻaitiitia le faʻatupulaia o le sodium, ma ua faaopoopo foi le magnesium ma le potassium. O lona uiga, ua le o se masima masani, talu ona faʻalauteleina lona faʻavae. O le masima taumafataga e faʻamoemoe mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi eseese ma iai se manaʻoga mo nisi minerale.

Mea aoga

Mafaufau i mea aoga o le masima, ia iloa pe faʻapefea ona e faʻaaogaina e faaopoopo atu i le faʻatulagaga masani.

Talu ai o se vailaau e toetoe lava a aofia uma ai le sodium ma le chlorine, e muamua lava le tatau ona talanoa e uiga i le aafiaga o nei minerale io tatou tino.

Vitio: o aoga ma le afaina o le masima

Sodium

O le masima e na o se aofaiga tele o lenei elemene, o lea e tasi le sipuni e mafai ona aofia ai le manaomia i le aso mo le sodium. Ae aiseā e manaʻomia ai e le tino le sodium? O le mea moni, o lenei mineral e maua i totonu o tatou ponaivi, tui, ma sela.

I vaiinu e pei o le toto, talo, gastric juice, flubrowninal, sodium o loʻo i ai foi. O se vaega o le susu susu. E aliali mai i le leai o lenei elemene, o le a amataina e se tagata ni faʻafitauli i le maskloskeletal system, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina ile maualuga o le tino.

E aofia ai le sodium i le faatumauina o le paleni o le acid-base. O lona uiga, i le toesea, o le toto o le a avea ma le aisisi pe, i se isi itu, alkaline. O ia suiga i le pH e afaina ai le tino atoa, e afua ai i faʻamaʻi eseese.

E te iloa? E faʻaaoga le masima e faʻamama ai le vaʻalele. Ua faaopoopo e aveese uma vai.

O le sodium e taua tele lona sao i le masima vai masima. O se faʻalavelave faʻalavelave lea, o le faʻamalamalama lelei ma le tufatufaina atu o le ola e ulufale mai ai le tino mai fafo. O lona uiga, o le sodium e fesoasoani i le tino e toe tufatufa atu le susu ina ia maua e okeni lona aofaiga tatau ma galue e masani lava. E puleaina foi le manava o le vai mai le tino. O le minerale e nafa ma le mamafa o le mama i totonu o le tino. E tatau ona e iloa o le mamafa o le mamafa e le o tuusaʻo saʻo i le toto, o lea e le mafai ai ona e iloa nei manatu.

Afai e te le suʻesuʻe i totonu o le kemisi, ona mafai lea ona e fai atu o le malosi o sela o le toto, faapea foi ma le tele o isi mea maʻaleʻale faʻalagolago i lenei malosi. Pe a faʻaitiitia pe faʻateleina le mamafa o le osmotic, o le tino e amata ona aveesea pe faaputuputu vai ma masima, lea e ono afaina tele ai le gaioiga o totoga.

E manaʻomia le sodium i totonu o le tino. E fesoasoani i le faʻatinoina lelei o faʻamavaega ma le faʻaliliuina atu o aʻafiaga o le nasu. E faʻaaogaina mo le gaioiga masani o le mascular system, ma e talafeagai foi mo gaʻo ma le ate e faʻafefe ai meaʻai.

Chlorine

Chlorine, o se vaega o le minerale, e tutusa lava lona taua mo o tatou tino e pei o le sodium.

E tatau ona e amata i le mea moni o le chlorine e manaʻomia mo le faʻavaeina o le eleʻele eleʻele, lea e ulu atu i le manava i le taimi o taumafataga ma fesoasoani i lona faʻapalapala. A aunoa ma le suka o le hydrochloric, o meaai i totonu o lou manava o le a taoto mo le tele o masina, e pei o le tino lava ia e le aʻafia ai le malepelepe o mea taumafaina.

E te iloa? E na o le 6% o le masima masima i le lalolagi e faʻaaoga mo meaai. I le faʻatusatusa, e 17% o le vailaʻau e faʻaaogaina mo auala e faʻafetaʻi ai aʻo tafe.

O lenei vailaʻau e tatau mo le faʻamavae lelei o gaʻo. O lona uiga o le toesea, o soʻo se gaʻo o loʻo sau o le a aveesea mai le tino, ma e le aʻafia.

O le chlorine e fesoasoani foi i le fausiaina ma le tuputupu ae o le ivi, o le mea lea, i lona toesea, o le a toe faʻaleleia ai ponaivi, ma e mafai ona tupu i luga o tamaiti e tusa lava pe masani le tele o le calcium ma le potassium. E tatau foi ona tatou fai atu o le masima e tatau mo tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga I, aua e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma faʻaitiitia ai le tele o le inisalini e tatau ona maua mai fafo.

Talosaga masima

O le isi, aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga le masima, e le gata i le kukaina, ae faʻapea foʻi isi vaega. Mafaufau i le taua o vailaʻau o le minerale.

I vailaau

Faʻaaogāina i vailaʻau faʻapitoa e mafua mai i le mea moni o le masima o loʻo i ai mea e puipuia ai le antibacterial, o lea e mafai ai ona faʻaumatia siama i le auala tutusa e pei o le ava malosi.

Sei o tatou amata i le fua faigofie, lea na faʻapipiʻi atu i tagata uma ua oʻo i se faʻaʻi tiga poʻo ua i ai le isu. O le faʻafefiloi o suauu, masima ma le vai e fesoasoani e le gata ina faʻaumatia ai le togafiti faʻamaʻi, ae faʻamafanafanaina ai le mucous membrane. O le mafuaʻaga lea e le o se faʻamalologa o le taimi, o se vailaʻau faʻapitoa.

Aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu: mea laʻau, mamele oneone, vine alder, yellowcone, mullein, vailaʻau togafiti, vailaʻau, lafasi, fugalaau, fugalaau o le pateta, laʻau o le leoleo mamoe, pito i luga o mauga ma karuti.

Talu ai o lenei minerale e taofia ai le faʻaleagaina ma le pala, o se mea mulimuli, pe a leai se isi auala, e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaʻi le manua. I lenei tulaga, o le lagona o le a le lelei, ae e sili atu nai lo le tele o mea e pala pe o le toto.

Afai e te oʻo i le falemaʻi ma le 'ona oona, ona e tuʻuina muamua lea o se meaʻai i le kulukose. O le tuufaatasiga o lenei vai e aofia ai foi masima. O le mea tonu lea e laveaʻi ai mai le inupia, inisua ma le tele o le leiloa, aua o le vomiting or diarrhea e tupu i le taimi o le oona. Ae ua faaopoopo le kulukose ina ia mafai ai ona e maua le malosi tatau i le gasologa o le vaitaimi e le mafai ai ona e taumafa. O le faamalosi o le saline e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le fulafula mai lala poʻo isi vaega o le tino. O le manatu o le masima e sosoʻo i totonu o le paʻu i totonu o le tino, pe a maeʻa ona amata faʻamalosi le tino e aveese le suavai lea e faʻateleina ai le faʻaogaina o lenei minerale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei mineral e faʻaaogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i vailaau masani. I le taimi lava lea, o vailaau faʻaleaganuʻu faʻaaogaina tonu ia meatotino na matou talanoaina e uiga i luga. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vai 10% masima vai e faʻaaogaina e siitia ai le mamafa i le tulaga o le paʻu o le toto matuia, faʻapea foi i le faiʻai edema.

I le kuka

Ioe, e le mafai ona e faia e aunoa ma le faaaogaina o le masima i le kuka. E faʻaaogaina i le sauniuniga o le toetoe lava o ipu uma, e oʻo lava i le suamalie. E faʻaleleia ai le tofo o soʻo se ipu, a aunoa ma le taumafa o le a foliga fou pe leai.

I le kuka, e pei o vailaʻau, o lenei mineral e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai meaʻai. E mafua ona o ana mea faʻapitoa faʻapitoa e mafai ai ona tatou fagogota iʻa fou po o aano o manufasi, ona faʻaaoga lea o nei oloa e aunoa ma se faʻaopoopoga faʻaopoopo. A o leʻi faia mea fou o pusaaisa muamua, sa faʻaaogaina masima i soo se mea o se mea e puipuia ai, talu ai e manaʻomia le faʻasaoina o meaʻai gaosi. I le faʻaopopo i le faʻafefe, faʻagogo na faʻaaogaina, ae le o mea uma e mafai ona faʻamago, ma o lenei faagasologa sa umi foi.

Matou te fautuaina ia e faamasani ia oe lava i fualaau mo le salting kukama, tamato, musika ma le pailani.

I isi eria

O le masima e faʻaaogaina i le cosmetology e fatuina ai mea eseese. E pei ona le eseese i le tau maualuga, e faaopoopoina i auala eseese e faamoemoe mo le faamamaina o le paʻu.

O lenei minerale o loʻo i ai i le tele o shamos, fagu vai, kulimi. O lona tiute o le tuʻuina atu lea o le paʻu ma minerale, faʻapea foi ma le faʻamamāina mai i tino maliu. Faatasi ai ma le masani ona faʻaogaina o ia tupe, o le paʻu e sili atu ona sinasina, ma o peresi e faʻaitiitia i le masani. O le foliga mai o le siama e mafua mai i le fesuiaiga o alavai feʻaveaʻi e le aofia ai.

Faamaluina o le masima ma le mamafa

Manatua o le masima lava e le afaina ai le lafoaia poʻo le mamafa o le tupe maua, ona o lona faʻataunuʻu o le kalo e leai.

E masani lava ona tusia i ni api talaaga e le mafai e se masima e leai se masima ona fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa, ae e le saʻo lenei mea. Fai mai o le tuʻuina atu o masima o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le mea lava lea e tasi e pei o le tuʻuina atu o le vai mo le mamafa o le mamafa. E taua le manatua o le masima e tumau ai le susu i totonu o le tino, ma pe a tuulafoaia lenei minerale, e leai se lagona o le fiainu. E mafua ai ona e le toe inu vai. Ioe, ua amata ona e leiloa le mamafa, ae o le paʻu o le mamafa e mafua ona o le aveeseina o le vai mai le tino, o lea e mafai ai ona e oʻo atu i le falemaʻi ma le maʻi.

Afai o le uiga o le meaʻai o le mafai e le tino ona maua le susu talafeagai e ala i le vaeluaina o le gaʻo, o le mea lea o se mea e le lelei le mea e leiloa.

Muamua, e manaʻomia le vai e aveese ai vailaʻau e faʻamalolo e tusa lava pe faagasolo le gaosiga o meaʻai maloloina lelei, taʻitasi, o le vai e tatau ona tafe pea ma faʻafefeteina i foliga o mimi ma le afu.

Luaia talepe le gaʻo ina ia maua ai le vai e le o se lima minute minute, o le tasi lava auala pe o le isi, o le ae mafatia mai le faʻamalaina.

O tagata e mananao e aveesea le mamafa, e tatau ona aofia ai i au meaʻai: lagenaria, fatu lili, lanu paʻepaʻe, squash, cress, celeri, radish, spinach, savoy poʻo le cauliflower.

Tolu, o le le lava o le masima o le a mafua ai ona le lelei i le telefoni feaveaʻi, ona o le mea o le a e lagona ai le le mautonu, ma e vave ona galo ai soʻo se gaioiga aoga.

E mafai ona e faia le faaiuga lea: afai e te teena le masima, ona e maua ai lea o faafitauli, o le a foliga mai o le mamafa faaopoopo o se mea faatauvaa.

I le taimi lava e tasi, o le minerale e mafai lava ona fesoasoani ia te oe e fai sina pauna. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona lafoaʻi le masima poo le "Extra" ma alu i le faʻasologa o le gataifale. E mafua lenei tulaga i le mea moni o lenei lomiga o le oloa e sili atu le suamalie, ae o le aofaʻi o le faʻaaogaina o le oloa ua faʻaititia.

O meaʻai fuamoa ma leʻai e faʻaleleia ai le manaʻo, ma le gaosia o le fulufulu ma le suka. O lona uiga o le taumafaina o meaai mama tele e le sao atu i le maua o tupe mama.

E taua! 9 g le masima e taofi 1 kilokalama o le vai i totonu o le tino. O le tuufaatasiga o le masima ma le ava e faateleina ai le tele o le vai e taofia.

Manaomia i aso uma

O le manaomia mo le masima i aso taitasi e tusa ma le 10 g i le aso.. O sea aofaiga e tatau mo se tagata matua ina ia mautinoa le lelei o le galueaina o totoga ma tino.

O le manaomia o masima e faateleina i le taumafanafana pe a faateleina le vevela. E le gata i lea, e tatau ona sili atu ona faʻaaogaina e na tagata o loʻo galulue malosi i le tino. E tutusa foi lea mea i tagata taaalo.

Ae o le faaitiitia o le masima e tatau ona tatau pe afai ua maua oe i maʻi nei:

  • urolithiasis;
  • faafitauli o le pancreatic;
  • faʻamaʻi fatu;
  • faafitauli i le cardiovascular system;
  • leaga le toto i le faiʻai.

E ese lava, e tatau ona faia e uiga i le manaʻomia o le masima i le tino o le tamaititi. Tamaiti e le i lalo ifo o le 9 masina latou te le manaʻomia. E amata mai i le 18 masina, e manaʻomia le 2 g i le aso. O se tamaitiiti mai le 7 i le 10 tausaga e tatau ona tuʻuina atu i le 5 g masima. O le taumafataga e ese foi ma le tau. I se vevela vevela, e tatau ona e faʻaaoga toetoe lava lua faaluaina le masani, talu ai e te manaʻomia e taofi le susu i le tino. I le malulu, e mafai ona faaitiitia le fua, ona e masani lava e te le afu, faia le tele o galuega.

Contraindications

E le mafai ona faʻaaogaina atoa le masima mai le taumafataga, talu ai ona o loʻo iai i le tele o fualaʻau matou te 'ai i aso uma. Ae ui i lea, o loʻo i ai ona lava faʻasalaga, lea e faʻamalosia ai le faʻaititia o le faʻaoga i se mea maualalo.

E faʻasaina le faʻaopopo sina masima i meaʻai pe afai ua maua oe ile maʻi ogaoga ogaoga, maʻi ogama edema, poʻo oe mafatia ile maʻi cardiovascular e lamatia ai lou ola.

O se aafiaga lelei i le setete o le cardiovascular system e: hellebore, Chervil, cumin, zyuznik ma honeysuckle.

O le a faʻaaogaina pea lenei minerale i se tasi ituaiga po o se isi, o lea tatou te talanoa atili ai e uiga i le faʻaitiitia o le taumafa, nai lo le le atoatoa.

Faʻaleagaina ma le itu

E pei ona e ono mateina, o aʻafiaga ma aʻafiaga itu e fesootaʻi ma le tele o le masima. I le taimi lava lea e tasi, o fualaʻau lauiloa o loʻo fautua mai ai lona faʻaaogaina i fafo e mafai foi ona faʻaosofia ai le tele o mea.

Muamua, o le fula mai e sau mai le masima tele. Ua amata foi ona pagatia lou loto ona o le faateleina o le mamafa o osmotic. O le maualuga o le suavai i le tino e faʻaopoopoina, e ui lava e tatau ona faʻaaoga e aveese otaota otaota. O se taunuuga, e ono tupu ai le oona. E le gata i lea, o le tele o lenei minerale e aʻafia ai le vaʻai, ma mafua ai ona faasolo ina leaga. Afai e iai sau myopia poʻo le maualuga o le taimi muamua, ona e iloa ai lea ua sili atu le leaga. Mo tagata ei ai a latou paga faʻapitoa, e tele naua le masima e mafua ai foi le vave faʻafuaseʻi.

Стоит запомнить, что отравиться этим минералом очень просто, ведь достаточно съесть 3 г соли на 1 кг веса, чтобы умереть. I le taimi lava e tasi, o le a le gata ina faateleina lou toto, ae o le a amata foi le pulmonary ma le brain brainma. Matou te tuʻuina atu nei faʻamatalaga ina ia e malamalama i le matautia o le faʻaaoga tele o lenei oloa.

O oloa e aofia ai se maualuga maualuga o masima

Manatua le falaoa. E foliga mai o le areto e le mafai ona aofia ai le tele o lenei mea, aua e le mafai ona e taʻu atu i lou tofo. Ioe, e le lava i totonu, ae i le taimi lava e tasi e tele le suauu, lea e aofia ai foi le sodium. O le mea lea, a e 'aina le 100 kalama o le falaoa o le rai, e tusa ma le 19% o le faʻaaogaina o le sodium i aso taitasi.

Sauerkraut. O lenei mea manogi faʻamalosi ua saunia e faʻaaoga ai le oloa o loʻo fesiligia. Ae ui i lea, o le tele salts sauerkraut faaopoopo, o le faateleina o le aofaiga o le sodium chlorine e ulufale mai i le tino. 100 g ei ai pe tusa ma le 29% o le minerale mai le taua i aso taitasi. Fuga o Maʻi Aua e te maofa ona o le suamalie suamalie o loo aofia ai se faʻaoga tutusa, aua e faʻaleleia ai le tofo. E le gata i lea, o le falaoamata o sana e aofia ai foi le tele o le sodium, o le mea lea, o le faaaogaina o le 100 g o le gaʻo, o le a maua ai le 32% o le tau o aso taitasi.

Sausagesi. E tele le masima e faʻapipiʻi i oloa uma. O le mafuaʻaga lenei e mafai ai ona e faʻataunuʻuina manaʻoga i aso taʻitasi e ala i le 'ai na o le 4 silati laititi.

Leisi I le tele o ituaiga o sisi, e aofia ai sisi na gaosia, e tele naua lenei minerale. E tele naua e ala i le faʻaaogaina o le 150 g, o le ae ufiufi ai le fua faatatau i aso taitasi. O lenei faʻamatalaga e le faʻaaogaina i le cheese cheese mozzarella, aua o loʻo i ai sina masima.

Soy sauce E oo lava i le tofo o lenei oloa ua fautua mai ai e le faanoanoa le tagata gaosi masima. Ae peitaʻi, a e iloa o le 100 g o le oloa o loʻo i ai le 2.5 alauni i aso uma, o le ae malamalama pe aisea e le fautuaina ai sau sau soya e faʻaaogaina i faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻalavelave fiafia. Soya sauce i Asia ua faʻaaogaina e fai ma sui o le mineral, aua o mea uma latou te gaosia, e taulalata lava, o le mafuaʻaga lea e le afaina ai lo latou ola maloloina, ae e tatau ona faʻatapulaaina le tele o soya sau i le lisi o aso taʻitasi. Soy oloa mo tagata vaomatua. I lenei tulaga, e totogi e le minerale le leai o se faʻamatalaga faʻalauiloaina i "oloa faʻatau". O le mea lea, i aano o aano o manu - 1.7 g masima mo le 100 g o oloa, e tele lava, e tusa lava pe faʻatusatusa i le soya sau, ona e faʻaaogaina sau sau siʻosiʻomaga, ae e manaʻomia le faamalieina o le fiaʻai.

E le o mea uma e le aofia ai le masima e le faʻaalia. E maua foi le masima i fualaau faisua ma fualaʻau: pauka, apple, rosehip, dates, radish moli, faʻi, uʻamea, broccoli.

O oloa e aveesea le masima mai le tino

Ina ia maeʻa le tusiga o le a avea ma oloa o le a fesoasoani i le aveesea o le mineral sili atu mai le tino:

  • soo se ituaiga araisa;
  • vai lanu uliuli uliuli;
  • pateta;
  • laʻau faʻailoa (faʻaaogaina o le afu);
  • kukama fou;
  • seleni;
  • pasili;
  • strawberries;
  • kāloti;
  • meaʻai
O oloa o loʻo i luga i le tasi tikeri pe o le isi o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le masima sili atu. E mafai foi ona faʻaumatia pe afai o le a e 'ai se mea masima ma e te le manaʻo e faʻaleagaina le tino.

E te iloa? Surplus sodium e mafai ona taofia e ala i le i ai o se aofaiga o le potassium. E aʻafia le tino i totonu o le tino ma tamato, pasili ma le tele o fua.

O lenei ua e iloa toetoe lava o mea uma e uiga i le mea o le minerale o loo fesiligia, o le a le mea e fai i totonu oo tatou tino, ma pe tatau ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele. O le faleoloa o mea taumafa ua ofoina mai ia i tatou i le fiaselau o oloa o loo i ai le tele o masima. O le mea lea, aua le faʻavalevalea e siaki le kulupu mo lona i ai, ona e iloa lea pe faaopoopo le masima i le ipu pe lelei foi e sui ai lenei minerale ma isi vaitau e faʻaleleia ai le tofo.