Faʻatoʻa totoina laau toto

O le a le mea e aoga ai, mea faʻamalolo o laau

O le saxifrage, o le fugalaau muamua, o le bergenia, o le keke Mongolian, o le tea Chagir, o le larani o igoa uma ia mo le tasi laau. E oʻo atu i le maualuga o le 30-70 cm ma e fiafia i nofoaga tapunia mai le matagi; e mafai ona ola i lalo o le malulu o le kiona. E mafai ona e feiloai ia Siberia, Saina ma Mongolia.

O le togalaau o Bergenia e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, ona o ona faʻamalologa e mafai ona feagai ma le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese. O mea masani mo vailaʻau o vaega uma ia o le laau - rhizomes, fugalaau, fatu, lau.

E te iloa? O le igoa o Badan e igoa ia Carl August von Bergen. I le Latina, o le igoa e pei o Bergenia.

Faamanuiaga o meatotino a bergenia ma lona tuufaatasiga

O Bergenia o loʻo faʻamaloloina meatotino, ma o lona faʻaaoga mo togafitiga e mafai ona o lona aoga aoga. O loʻo i ai i le laau ni mea taua:

  • antibacterial;
  • anti-inflammatory;
  • mea maualuga;
  • fefiloi;
  • tanning paʻu;
  • fomaʻi;
  • faʻasolosolo.
Fesoasoani a Badan:
  • tannins;
  • gaosic acid;
  • glycoside bergenin;
  • faʻailoga;
  • dextrin;
  • polyphenols;
  • vailaʻau, masini, manganese, cobalt, aluminium, vanadium, barium, nickel, seleni, strontium, kuki, tannins, resins, zinc, o suauu taua;
  • acidic ascorbic ma vitamini.
O Bergenia o loʻo i ai le lua taimi e sili atu ona sili atu nai lo le bearberry, lea e manatu o ia o le autu autu. O Badan o le taitai i totonu o laau i tulaga o mea o loʻo maua i le faʻaiʻuga.

O le matua o le laau, o le tele o tannins i le rhizome. Latou te faia falaoamata, e mafai ona faʻavelaina rhizomes, kuka, 'ai.

E faʻapefea ona saunia le anu

Ina ia selesele vao leaga e tatau ona e maua se taimi lelei. O vaega eseese o le laau ei ai taimi sili ona lelei mo lenei mea..

O le leaf Bergenia o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo faʻapitoa. Ae o nei uiga lelei na o lauusiusi tuai na manumalo i lalo o le kiona.

O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o lau o se togalaau o le tautoulu ma le tautotogo. Aoina fasi laʻau e fufuluina, faʻagogo ma teuina i totonu o se pusa poʻo se pepa pepa. O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻamagoina o lau o bergenia e 60 tikeri.

Laʻa Badana aveina e selesele i le amataga o le taumafanafana. Latou te manaʻomia eli, fufulu i vai malulu, mago ma faʻalautele i luga o le ie poʻo le pepa. Mo le faʻamamago, o aʻa tetele Badana e mafai ona tipi i ni vaega laiti.

1 kilokalama o le pakiaka Badan i le malogogogo o le a na o le 250 g o meafaitino e maua ai. Faailoga o se aʻa e tatau ona mamago e le mafai ona punou, e malepe. I luga o le malologa e tatau ona vaaia le ogatotonu o se lanu piniki piniki po o le samasama.

O laulaʻau ma aʻa o Bergenia e mafai ona teuina e le silia ma le 4 tausaga..

E te iloa? I aso ua tuanaʻi, o nuʻu uma na seleseleina aʻa ma laʻau o Bergenia, lea na faʻaaogaina mo le paʻu paʻu ma le mea faʻalanu.

Bergenia i togafitiga masani

O le faafetai a Badan i lona aoga, o uiga masani e lauiloa i vailaau masani. O ona meatotino o loʻo i ai se aoga aoga i le tino i le tele o faʻamaʻi.

O le Polyphenols ma le faʻailoga o loʻo i ai i totonu o le fale o loʻo i ai le gaioioga maualuga. Arbutin foi e puipuia tino o le tino mai le faatafunaga.

O Bergenin i le tuufaatasiga o Bergenia ei ai sona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract ma taofia ai le faaputuputu o gaʻo i le tino.

Tea a Badana o loʻo i ai le gaioiga faʻamalosi, faʻapipiʻiina, ma le antimicrobic. E mafai ona ia faʻaitiitia le mamafa, faʻaititia le faʻaitiitia o le vevela o le tino ma faʻaititia ai le tele o le fatu.

O le tea ua taʻua o le Altai tea e matua lelei lava le gaioiga o le vaivai o le tino ma le amio, ei ai lona aafiaga i le tino.

I le tulaga o faaletonu o le intestinal, rheumatism, arthrosis ma le gasegase o le tino, faamaʻi fatu fatu, togafitiga o toga, tea mai Bergenia o loʻo faʻaaogaina foi.

E taua! E tatau ona amanaʻia uma aʻafiaga o le taumafaina o bergenia. E tusa lava pe taʻu mai o le aafiaga e le taua, mo se tasi e mafai ona malosi.

O Badan e faʻaaoga foi i fafo. I le ituaiga o le paʻu latou te sasaa ai manua ma gasegase toto. Mo faʻamaʻaloga, e mafai ona e faia se puluvaga o le a faʻavaveina ai le toe tuʻuina o le hematoma.

E faapena foʻi i tagata faʻapitoa vailaʻau faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o bergenia mo neoplasms o eseese faʻainisinia.

O lapisi ma infusions e masani ona faʻaaogaina. E faʻaaogaina le falala e togafitia ai le afu. I lenei tulaga, e tatau ona e taʻele vai, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 38 tikeri. Nofo i totonu o le faletaele ma decoction Badan e mafai ona oʻo i le 20 minute, ma o le vasega e le silia le 15 baths.

Badana decoctions e faʻaaogar mo le veleina, faia o lotions ma le lua. Tulimulu e faʻaaogaina e togafitia ai colpitis, vaʻa. I totonu e ave pe a uma taumafa i le aso mo le 2 sipuni tele. O le kopa e fufulu ma faʻamaʻi pipisi o le tino. O le decoction o loʻo faʻaaogaina foi e togafitia ai le dysentery (atonu e tuʻufaʻatasia i vailaau faʻamaʻi).

E taua! O le faʻaaogaina o le Bergenia mo se taimi umi e mafai ona mafua ai le mautinoa. I le i ai o le faʻamalosi, e le fautuaina le taliaina o le badana.

O Bergenia e faʻaaogaina i ia faʻamaʻi e pei o le tuberculosis, pneumonia, pisentery, pulchitis malosi puru. E fesoasoani tele i le taulimaina o faʻamaʻi pipisi ona o ona malosiaga malosi e puipuia ai siama.

Tupe mai Bergenia e mafai ona ave e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le malosi o le matua, e faʻamalosi ai le tino puipuia, aʻo faʻavaivaia le faʻatinoga. Faʻaaoga foi i le cosmetology - mo le paʻu o foliga ma le ulu.

Badan Recipes

E tele suʻega mo auala e fai ai pusa ina ia mafai ai ona maualuga le aoga mai le faʻaaogaina o lenei fale. Ua avea o se vailaau tutoʻatasi, faʻapea foʻi ma faʻatasi ai ma isi laau. I nisi tulaga, tuʻufaʻatasiga togafitiga faʻamaʻi ma mauaina bergen.

Mongolian (Altai) tea. Afai e te totoina lau o lau laau o le Badan, o loʻo e taumalulu i lalo o le kiona, e te maua le lauti Mongolian. E tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o laʻau mamago ma sasaa i le 1 lita o le vai inu.

O le tipiina o le la mai le bergenia, e umi atu nai lo le tosoina o le lauti uliuli masani. E mafua ona o le mafiafia o laulaau - i le bergenia e sili atu nai lo le lauti. A maea le 15-20 minute o le suʻeina, ona tatau lea o le lauti.

Paʻu paʻu ma le meaʻai. O le faʻaaogaina o mea tau vailaʻau o le aʻa o bergenia e mafai ona pereterev e avea ma paʻu. O lenei paʻu e mafai ona faʻaaogaina i foliga vevela, faʻapea foʻi ma faʻaoga mo le sauniuniga o le suʻega.

I le faia o lenei mea, o ni nai sipuni o aʻago mago, o laʻau o le bergenia ua faʻafefeteina ua sasaa mai i le 1 ipu o le vai inu ma o le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo teuina i totonu o se mea faʻamaufaʻailogaina seia oʻo ina vaeluaina le vai. O le suʻega e ave faʻafia i le aso, 27 matūa.

Faʻatau. Mo le sauniuniga o le afu o le a manaʻomia 20 g o lau ma fugalaau o bergenia. Max sasaa se ipu vai vevela ma tumau ile vai ile vai mo le 15 minute, ona malulu lea. Sauniuniga o le tincture e tusa ma le 45 minute. E mafai ona e faʻaalu i le aso mo le 2 sipuni tele.

Atagofie. Aua o le broth o le a manaomia 15 g o aʻa, lea e tatau ona tumu i le vai vevela. Ua faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le afa itula i totonu o se vai vai.

O ai e le mafai ona ave Badan

O Badan ua i ai le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina, ma o latou tulaga nei:

  • tului i le thrombosis;
  • faateleina le faʻamaʻi toto;
  • lagona faifai pea;
  • faaitiitia le mamafa;
  • tachycardia;
  • allergy.
I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaoga Bergenia i lalo ifo o le mamafa o le mamafa, pe afai e tutusa ma le mauaina o fualaau e faateleina ai le mamafa. Afai e mafai ona ave le laau tachycardia ma le faʻaeteete tele i sina togi.