Totoina o le fanua

O le a le taimi ma le auala e totoina ai le lauulu lauulu, o tulafono mo le tausiga o laau toto

Spirea genus o se meaalofa taua o le natura mo mamanu o le laufanua. O tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga e iai se mea e faateʻia ai: foliga o le vaomatua, lanu o lala, laʻau, foliga ma lanu o le faʻalavelave. O le faʻatoʻaga sili ona faʻamaualuga o le a maua se ituaiga e faamalieina ai ona manaʻoga.

Totoina o le fanua i le dacha

O le grey spirea o se laau o loʻo faʻaalia e ala i le saoasaoa o le ola ae ma le fuālaʻau umi (e oʻo atu i le tasi ma le afa masina). Amata ona fuga mai i le amataga o Me ma fugalaau papaʻe paʻepaʻe sinasina. E tele taimi e masani ai ona iai le vaomatua mai le mamao e pei o le kiona.

Talosaga sili ona lelei mo le tulaueleele

O Spireas e le o ni laau tetele, ua totoina i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e totoina ai vao ae leʻi totogo. Mo le totoina o le tautotogo o laau talafeagai ia e fuga mai i le taumafanafana. Mo vaitau o le autumn, o le vaitau o le fugalaau e le o se vaega, e taua le i ai o le taimi e toto ai aʻo leʻi pau lau lau.

O le tau sili ona lelei mo le ola lelei o le mea teuteu o le vao le mafiafia sili atu ma timuga timuga, aso.

Auala e filifili ai ma saunia se fatuga mo le totoina

A e faʻatau se sikuea, e tatau ona e filifilia se fua ma tapunia aʻa poʻo ma se faaputuga oneone i luga ia i latou.

E le tatau ona i ai ni laulaau ma fatulaʻau faʻapipiʻi. Afai e te ave se fuʻa i totonu o se fagu, vaai pe aʻa aʻa i aʻa i le alavai. I lenei tulaga, ua ofoina atu ia te oe se laau tuai ma se aʻa e matua lautele lava lona alualu i luma ma, atonu o le a le maualalo lona saoasaoa.

Afai e tatala le fatu fatu, ia mautinoa mea nei:

  • O aʻa e tatau ona fetuutuunai ma susu,
  • Afai ei ai ni tipi (e le o manaʻomia), e le tatau ona lanu,
  • E tatau ona fetuutuunai siama, lanumeamata, ia ola ola.
E lelei pe a fai o le laau ua fuafuaina o loʻo i ai se aʻa o loʻo ufiufiina e le tagata e tautala ai.

Faʻaleleia o le eleele ma le totōina o fatu

E fiafia le Spirea i eleele mama. Afai o le palapala e mamafa, faʻafefeina i lau laʻau po o eleele palapala; eleele eleʻele - peʻa poʻo oneone. E lagona e le Spirea le lelei ma le faʻafefeina lelei, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia pe a totoina. E sili atu le filifilia o se laufanua lafoaia mo le laufanua ma i totonu o le penumbra o le laau e maua ai ni fugalaau e itiiti ifo, e ui lava e sili atu le susulu o le fausiaina.

E taua! E manaʻomia tele e Spirea se nofoaga tele, talu ai ona o loʻo malosi lona aʻa.

O le Spirea o loʻo faʻapipiʻi lelei i laau matagofie ma vao: thuja, spruce, juniper. Mo le totoina, e faia ai e le eleele se lua i puipui faʻasalalau o lona tolu sili atu le loloto nai lo se faaputuga i luga o le aʻa o le aʻa. E fautuaina e eli se lua lua aso aʻo lei totoina. I le pito i lalo o le faaputuga o loʻo faʻaleleia alavai o le 20 cm, ma le eleele na eli mai le lua, faʻafefiloi ma le fuga.

A o leʻi totō aʻa, ona umi lea ma vele. I luga o le tafe o lalo na faaputuputuina ai se maupuepue o palapala, tuu se laau, faasaʻo aʻa ma moe i le afa. O lenei e tatau ona e liligi ifo se pakete vai ma moe ai seia oʻo i le iuga. Pe a faʻafefe le susu, faʻapipiʻi lemu le fatu laau, o le mea lea o aʻa e maua ai se tulaga lelei. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻatulagaina, faʻafefe ma faʻafefeteina le eleele ile laulau i le mulch e faʻamautu ai le susu.

Faʻasologa o togafitiga o spiraea

O le tausia o le aʻoga e le manaʻomia ai le tele o le malamalama ma le taumafai, o le mea sili ona taua o loʻo taoto i tulafono o le teu.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

O le faʻatauina o le laau e le masani, ae tele. E mafai ona e faalua faalua i le masina, tasi ma le afa pakete vai i lalo o le vaomatua. Afai e leai se timu, faʻafefe faʻateleina e faalua i le vaiaso.

Ia mautinoa ia vele ma faʻamalo le palapala ile vao. Pe a faʻamaʻa le palapala ile oxygen ma meaʻai, o le veleina e aveesea i le taimi o le veleina. O aʻa Spirea e latalata i luga, o lea pe a uma ona fafagaina o loʻo i ai se manaʻoga mo le mulilua.

Laʻei pito i luga ma le faʻaleleia o palapala

Laei faʻatagaina pe a maeʻa le teuteuina o le tautotogo ma aʻo lei fuga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se faʻafefetega o le povi ma le superphosphate (mo le tasi vao e faʻaopoopo 8 g). E mafai ona e faʻaaogaina le otaota moa, ae afai e le mafai ona e maua ni meaʻai po o se otaota, ia faʻaaoga le meleni Kemir Universal - 90 g / sq.

Trimming Spirea Gray

E vave ona fulafula le grey, ma o ona pulupulu e faia i le umi atoa o le aʻa, o lea e leai se mea e tatau ona teuteuina ai punavai uma. Aveese na o ni vaega malogo o lala.

Faʻalogo! Afai e te tipiina fatu, e leai se fugalaau. I le amataga o le tautotogo toto, vaivai ma faʻafefe pine, ua faʻapuʻupuʻuina i le nofoaga o le tele o pulupulu.

O paʻu matutua, mamago pe faaleagaina, lala o loʻo tutupu aʻe i totonu o le vaomatua poʻo le taofia o le tuputupu ae o lala malolosi e fua mai ai vine ua aveesea i tausaga taʻitasi. O le Spiraea teuteu e sili atu i le fa tausaga o loʻo faia i tausaga taʻitasi. O ia togavao ua vavae, ma tuu ai le 30-centimita vao mai luga o le eleele. O le le lelei o le atinaʻeina o ni afifi fou pe a uma ona teuteu pe leai foi, e taʻu mai ai ua oo i le taimi e vaeluaina ai le vao ma gafa.

Spirea faʻasao

O Spirea e faigofie ona faʻafefeteina le vevela o le tau, e le fefefe e oʻo lava i le malulu tele. Pau lava le mea e leaga mo ia o suiga vave o le vevela. Puipui mai le malulu e manaomia ai laau laiti i le taimi muamua o le taumalulu. O le faia o lenei mea, o le liʻo lata ane-o le uʻamea e mulimulitaʻi ma le peat, e ufiufi i lau lauʻeleʻele ma lau lau. O fualaau na totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e tatau ona ufiufi lelei i se pusa tioata.

Le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o se laufanua togalaau

O nei laau toto e talafeagai mo soʻo se tuufaatasiga. E faʻalagolago i le sola ese o ou mafaufauga i le auala e toto ai laufanua i lau 'upega tafaʻilagi. Talu ai e vave ona fulafula le lauulu spirea i le vaveao, e foliga mai e sosoo ma taffodils, tulip, primroses ma isi vave fugalaau. Laʻau paʻepaʻe e mafai ai ona faʻapipiʻiina le meaola ma soʻo se laau totō lauolaola, totō i le ogatotonu o vaega faʻafefete, ma tuu i le va o vao lalac.

Afai ei ai se atigi fausaga i luga o le 'upega tafailagi, e mafai ona totōina se laufanua i luga o lona faletupe. E matagofie o ia i togalaau, papaʻi ma paka. E masani ona totoina Spiraea i tafatafa o auala ma togalaau. O se pa mai se vaovao ua totoina i luga o le fasi fanua o le a faia uma se galuega teuteu ma se pa puipui. E mafai e Spirea ona toe faʻatuina se fanua o se togalaau poʻo se paka faʻatasi ma ni taʻaloga maa ma ni fatuga.

Faʻapupulaina Spirea

Spirea gray is a variety hybrid, o le mea lea e le faʻalauteleina e fatu. E sili atu le faʻaogaina o le togalaau vegetative.

Tuʻu

Toe faʻaleleia e faʻamaumauga e faia i le tautotogo. E lua lala ua punou i le eleele ma tuu i totonu o se uʻu ua eli muamua. Tipi le pito i luga e sosolo i luga aʻe o le luga, ma o le vaega o le ata o loʻo totoe i totonu o le uʻu e mafai ona faʻapipiʻi i paʻu uili. Ufiufi papafi i le eleele. Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi i mulch ma lau lau vevela, ma i le tautotogo e tatau ona vavae ese mai le tagata foaʻi ma totoina.

Spirea transplant e tusa ai ma tulafono o le totoina: filifili se nofoaga, saunia le eleele.

Tului O Spiraea o se puna o le salic glycoside. O se taunuuga o togafitiga faʻasoifua, o lenei vaega ua liua i le aspirin.

Vaevaega o le rhizome

O le vaega Rhizome e faia i le tautoulu. O le togavao o loʻo tiʻetiʻeina lelei, o le paʻu o le eleele ua lūlūina e matamata i vaega o le vaevaega. E tatau ona fevaevaeaʻi ina ia tofu le vaomatua ma le lua aʻa ma malolosi ma le malosi o le ola maloloina o aʻa. E tatau ona faʻafefe ma faʻafeinu pe a toto. O le tele o le lua e fuafua e ave i totonu le pu tuai.

Laʻau

O le faʻapenaina e ala i le lauulu ma le fulufulu lauulu e faia foi i le tautoulu, pe a uma ona tupu. O mea e vavaeina e tuʻuina i totonu o peʻa poʻo oneone i lalo o se pusa fagu paʻu. Mo le faʻaleleia o aʻa, e mafai ona tuʻu le tipitipi o le tipi i le vai mo le ono itula faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le "Epin." A o lei totoina, ia sasala i se fasi pepa o le "aʻa" ma totoina i lalo. O togalaau e totōina mo le taumalulu e tatau ona ufiufi i paʻu palasitika ma paʻu i lau lauʻeleʻele.

E faʻafefea ona puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, togafitiga o le vaʻaia

O le Spirea bushes e fiafia i le fao, e puipuia ai i latou mai le faʻaalia i luga o le laau, faʻamafu i se toga-fomaʻi pe a uma ona fuga.

E te iloa? Snails, foliga le lelei, e mafai ona afaina ai tagata ma meaola. I le tautotogo, o nei mea felelei e fai ma a latou pulou tapeworms ma anufe.

Latou te osofaia le spirea i totonu o le togalaau ma ituaiga meaola faalafua aphid ma vaʻavaʻaveʻa. O aʻafiaga na aumai e aphids o le sufuluina o meaʻai mai lālā o le laau, o laulaʻau lanumeamata ma fusi o loʻo aʻafia.

Pe a aliali mai, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuʻu: faʻafefeteina o celandine, pepa vevela, galala poʻo le wormwood. E mafai ona e faʻatau i totonu o le faleoloa meafaigaluega lautele e talafeagai mo le taulimaina o caterpillars: "Actellic", "Pirimor", "Bitoxibacillin" ma isi.

O moa o le Spider e faaleagaina ai laulaau o le laau ma lo latou auai ma le taua tele. O laʻau ua aʻafia e lanu samasama, mago ma mate. Faʻasaga i faʻasologa auala talafeagai e pei o: "Karbofos", "Fosfamid", "Fozalon" ma le "Akreks". Mo togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina e pei ole Septoria, ascochitis, Ramulariosis, o le a talafeagai "Fundazol"Bordeaux vai ma colloidal sulfur.

Faafetai i lona tetee atu i le malulu E avanoa le sikola mo faifaatoaga i itu uma. O lona eseese i fuaitau o le fugalaau e mafai ai ona e faamemelo i fugalaau i tautotogo ma taumafanafana ma vaitau o autumn.