Laʻau

Hionodoxa totoina o fafo ma le tausiga

Chionodox o se fugalaau maualalo mai le aiga Liliaceae. O le aganuʻu ua maua ai lona lauiloa ona o le mea moni e ese mai i le vave o le fugalaau. E tupu le laau i le taimi lava e paʻu ai le kiona, ma fuga faʻafuaseʻi i le tautotogo.

Tulaga lautele

O Chionodoxa o se laau totino o le Scilla mai le aiga asparagus. I le aotelega, o le ituaiga e toʻa 6-8. O le muamua taʻua o le fugalaau na tupu i le 1877. O le laau na maua lona igoa e faamamaluina ai le faletua o se tagata masani mai Suiselani, Pierre Emond Boissier Lucille.

O le maualuga o le vao e mai i le 10 i le 20 cm. O le uumi o le ufiufi e oʻo i le 12 cm. O le gaʻo e lanu meamata, e tumu.

Hionodox

O pulu taʻitasi e maua ai se piʻo, i le pito o lea e aoina ai le pulumu o le 3-5 tumutumu. Ole fua ole fuga o le fulu e 4 cm. O le lanu o le tumutumu e faʻalagolago i le ituaiga. Ata faʻapitoa: lanumoana, lanu paʻepaʻe, paepae, lilac, lanu viole ma le piniki.

A maeʻa ona toto, o le laau e fua mai fua - pusa fatu. O le faʻapenaina o fugalaau e tupu i se auala faʻafefe.

Eseesega o meaola

Faʻatoʻa togavao faʻatoʻaga - totō ma tausi ile fanua

O tagata popoto e faitau mai i le ono i le 8 ituaiga o laau. O fugalaau o Hionodox e masani ona iai uiga masani, ae i le taimi lava e tasi ei ai mea taua e mafai ai ona iloga i se isi vaega.

Chionodox Forbes (Igoa Latina - Chionodoxa forbesii)

O le igoa lona lua o le fugalaau o le chionodox Tmoluza. E tele le aganuu. E latalata i le 25 cm le vavalaʻau o le laau. E fatuina fugalaau fugalaau i totonu o le laau, i luga taʻitasi e oo atu i le 15 tafaoga. Laʻu: mai le paepae i le piniki.

Uiga masani:

  • Chionodoxa Giant Alba (Chionodoxa Alba);
  • Pink Giant (tele ituaiga, o lo o faamatalaina e se kulimi piniki ma se lilac shimmer);
  • Chionodoxa Giant Blue Giant.

Hionodox Pink Giant

Taua! Eseese Cretan, paepae, Mrs. Lok e le o ola e pei o ni laau teuteu. E faʻaaogaina e fai ai fatuga fou fou.

Chionodox o Lucilia (Igoa Latina - Chionodoxa luciliae)

A leai, o lenei ituaiga e taua o le lapoa chionodox. O le natura masani o le fugalaau o mauga ia o Asia Minor. O le laau e oʻo i le 20 cm. Inflorescences e le sili atu i le 10 faʻamaʻi ma fugalaau laiti. Petals o fugalaau lanumoana lanumoana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. I le vaitau o le vavao, ua matauina ai le fuga mai o le pulupulu.

Tagata faʻapitoa e iloagofie ituaiga eseese:

  • Hionodox Lucilia Alba. E eseese i le lanu paʻepaʻe ma le laʻititi. E le sili atu i le 10 cm le gaogao o pulu o le kiona. O fualaau o chionodoxes o Lucilia Alba e tele. I le tulaga ua solo, latou te oʻo atu i le 4 cm le lautele.
  • Hionodoxa Rosea. O le ituaiga na faaigoa mo le lanu piniki piniki o pusa. Chionodoxa Rosea e tele ituaiga eseese. Rosie Queen ma Pink Queen fugalaau e sili atu ona lauiloa nai lo le malologa.
  • Hionodox Violet Beauty. O lenei ituaiga na faaalia i le 2009. O lona maualuga e le sili atu i le 8 cm. O fugalaau e valiina i lanu uliuli ma uliuli, ia maua se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Sioninian Chionodox (Chionodoxa sardensis)

O lenei ituaiga o laau na maua i Asia Itiiti. O le maualuga (e oʻo i le 12 cm le maualuga), e faia ai ni ata se 10, o le paolo lanumoana paʻu. O fugalaau e le tele, e seasea ona sili atu i le 2 cm le lautele. O ituaiga o le chionodox sardensis na salalau ina ua mavae le 1885. E aofia ai le tele o vailaau i piniki ma le paʻepaʻe.

Hionodox Sardinia

Apu

O nei laau toto na maua e ala i le laasia o ituaiga mama. E i ai a latou faʻamaoniga tumau. Uluaʻi hybrids hyionodox:

  • Suavai. Faʻailo i fugalaau o se paolo lalac malu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. E i ai le tele o petals.
  • Le faʻamaoni. O se vaega lenei o se maualuga maualuga o le fetuunaiga i tulaga leaga. Fugalaau ei ai le lalac lanu faʻapitoa i se lanu uliuli.
  • Tiana. O le vao o le laau e maualalo, e oʻo i le 10 cm. O fugalaau o lenei hionodox e lautele-lobed, ua i ai se lanu uliuli lanu moana.
  • Aphrodite. O le kulupu e iloga i fugalaau tetele ma peti umi, o le paolo o le paʻepaʻe kiona.
  • O le Arctic. O se vaega maualalo o fugalaau-paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Andromeda. O le kulupu e lanu enaena lanu enaena ma nofoaga paʻepaʻe tulaga ese.

O se uiga iloga o hybrids o le faateleina o le tetee atu i faamaʻi ma faailo sili ona lelei o le faigata o le taumalulu.

Faiga Faʻavae

Bacardi Chrysanthemum - Vaitaʻaga i fafo ma le tausiga

O Kionoopo o laʻau pupu. Latou te gaosia i se auala vao. Mo le fausiaina, o le tina ua totoina mai le eleele i le faaiuga o Iulai. E lūlūina le pulou mai luga o le eleele ma vaevaeina i ni aniani laʻititi. E teuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le autumn. Amupuni ua totoina ia Setema po o le amataga o Oketopa.

Faʻalogo lelei! O le vaeluaina o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi mai le tina e gaosia vave lava aʻo le i totoina i le togalaau.

O le isi auala e faʻaleleia ai le totoina o le palapala e fatu. O nei mea e tutupu mai e seasea faaaogaina, aua o le aganuu e na o le 3-4 tausaga e fuga ai. O le isi mafuaaga o le le atoatoa o le metotia, o le tino o fatu o se meaʻai mo anufe, o lea e vave toso ese ai i latou e iniseti. O le fatuina o le tagata lava ia e masani ona tupu, ona tupu ai lea o le ola o le laau.

Faiga faʻapipiʻi

Laupapa i luga o le 'upega tafaʻilagi

Crocosmia - totoina ma tausi ile fanua

Pe a tupu le tupu o Hionodox primroses, totoina ma tausia i totonu o le eleele avanoa e taua tele mo le totoina vave. O le totoina o pulu e faia i vaiaso muamua o Setema.

Taualumaga

  1. O le fasi fanua e filifilia lelei ma le eletise. O le eleele e muaʻi faʻaleleia. Sod, fafie laau, humus ua faʻafefiloi ile eleele.
  2. I luga o le moega fugalaau teuteu, ia eli lua i se vaitaimi o le 10 cm. E fuafua i le tele o gutu, o le loloto o le pu e mai le 5 i le 10 cm.
  3. Pulufana tuʻu i le ogatotonu o le lua ma ufiufi ile palapala.
  4. Ua fufulu suavai i le vai ma ua fafagaina i fualaau oona.

Faʻaputuga o tekinolosi faʻapisinisi

Chiondochocks e puipuia mai le faʻaleagaina o mea faʻaanatura, e faigofie ona aʻafia i le taimi o le gafa.

Faʻamasinoga

Faʻavae faʻavae mo le tausiga o chionodoxa:

  • Malamalama O laau totoa e faʻapitoa. Fugalaau e fiafia i vaega o le malamalama po o sina ata.
  • Faʻasa. Fugalaau e manaʻomia le faʻafeinuina masani i le taeao. O le vai na faʻaaogaina e faʻalelei, mafanafana.
  • Faʻasalaga. Fugalaau e tali lelei i lenei faiga. E pei ona faʻaaogaina e mulch nila, moa.
  • Tatalo. O le faagasologa e faʻaleleia ai le faʻaleleia o eleele. Tilling faʻatasi ma le veleina ma faia i le aso na sosoo ai pe'ā uma ona faʻafeinu pe mamafa timuga.
  • Laʻei pito sili. E faʻaaogaina fomaʻi faʻataʻitaʻi ile 2-3 taimi ile taimi. O fefiloi vevela e tufatufa atu i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻafefiloi ma le palapala pe a faʻamalo.
  • Suiga E fautuaina le totoina o laau toto i le faaiuga o Iulai. E faʻataʻatasi faatasi ma pusi ma teuina i se nofoaga malulu malulu. O toto laau e totoina i se nofoaga tumau i le tautoulu.
  • Togi. I itulagi ma matagi ma matagi malolosi, pe a paʻu le vevela i le 5 tikeri i lalo ifo o le zero, e faʻafefe ai le ufiufi. Busu e alu ese e aunoa ma se malutaga e mulimulu i ni nila pe ufiufi i lala laʻau.

Taua! I le taimi o le fausiaina, e tafe le vai i lalo o le aʻa. O le susu i luga o laupepa laʻau ma mea leaga e afaina ai le afaina o fugalaau.

Fugalaau foliga

O Chionodox o se amataga. O gafa latou te faia i le ogatotonu o le tautotogo. O le fugalaau e ofoofogia. Pe a totoina ni togalaau i totonu o nofoaga paolo, o le fugalaau e umi. I le hionodox Blue Giant flowering e tumau mo le 20 aso. O le lapoa chionodox Alba e fuga foi mo se taimi umi.

I le averesi, e le sili atu i le 14 aso le pasi mai le taimi e fuga mai i le taimi o le fugalaau fugalaau mamae. O tumutumu o nisi hybrids tatala i laasaga. O se faʻataʻitaʻiga o sea laau o Chionodoxa cultivar Luc Rosea. Faafetai i lenei mea, e fiafia tagata fai togalaau e ola mo le masina.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻamaʻi e tele lava ina maua i chionodoxes. O le tele o le leaga e mafua mai septoria ma fusarium. E masani lava o le aganuu e aʻafia i le lauulu enaena. Faailoga o le faʻaleagaina o pulufana: lanu samasama, pa'ū o pepa laʻau, faʻamago mai luga o atigipusa. Mo le puipuia o faamaʻi, muamua le totoina togafitiga o pulufana.

Taua! Puipuia le toe gaosia o le galo e ala i le faʻamautu lelei o laau totō ma muaʻi totoina togafitiga o puluvaʻa ma Fundazol.

O meaola faalavela mo le fugalaau, faʻatoʻa vaʻai ma togitogi e matautia. Ina ia faʻafefe ia larvae, o sauniuniga Fitoverm ma Akarin e faʻaaogaina. Ua tuʻuina mailei i nai tamai tootoo i moega fugalaau.

Faaaoga i le togalaau togalaau

O le laau o le hionodox e faʻaaogaina e teuteuina ai togalaau ma paka. E mafai ona vaaia i luma o vao ma luga o mauga maumaʻe, e masani lava o le fugalaau e tuʻufaʻatasia ma isi laau toto. Blue Gigant Chionodoxa foliga lelei faatasi ma le Pushkinia paʻepaʻe-o le kiona. Hionodoxa Alba e faʻafefiloi ma le matagofie i le irises. O faʻamalamalamaga matagofie o Hionodox Forbes e ō gatasi ma Sparaxis ma Ixia.

E teuteu e Hionodoxa ni mea e fai ai le laufanua

<

O nei fugalaau uigaese ma matagofie e avea ma teuteuga o soo se togalaau i le tautotogo. Chionodoxes e le lelei, e faigofie ona faʻafetaui i soʻo se tulaga. Faafetai i lona tetee atu i le kiona, o le togalaau e talafeagai mo le galueaina i le ogatotonu ma matu. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le tekonolosi o mea taufaatoaga, chionodoxes mo se taimi umi fiafia togalaau e matagofie lanu.