Fua o le gaosiga

Tina vao: aoga ma faʻaleagaina i le tino o le tagata

Tina - o le laau e le mafaamatalaina, e leai se mafuaʻaga ua i ai se igoa faapena. E mafai lava ona avea o se vao, e ui lava o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo o loʻo amanaʻia e faʻapitoa masani faʻapea foʻi vailaʻau masani. Talu mai le amataga o le seneturi lona luasefulu, o lenei togafiti faʻamalolo ua faʻaaogaina e togafitia ai le fatu ma vascular diseases, faʻaopoopo i le manaia o aoina ma faia ni mea mai luga o le ava malosi. O lenei tusiga o le a talanoaina ai aʻafiaga o fualaau o tinawort i le tino o le tagata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Faʻamatalaga

Motherwort (lat. Leonurus) o se togafitiga faʻalaʻauʻau. I totonu o tagata e taua foi o le autu. E tupu mai i le 25-30 senitimita i le mita. O le aʻa o le tetrahedral, saʻo, e tele lala. O le laau atoa e ufiufi i lauulu. O le aʻa o le toto. E i ai laʻau o le petiolate, o le pito i luga e ola i luga o le ala e felataʻi le tasi i le isi. I le pito i luga o lau lanu lanumeamata, o le pito i lalo o le malamalama.

E tele taimi e faanatinati ai faifaatoaga ma faifaatoaga e tafiesea vao i totonu o le eria, ae o le tele o ia mea e mafai ona faaaoga e togafitia ai faamaʻi. Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le euphorbia, quinoa, ambrosia, mataʻu lafoina i tua, leʻo, oona feʻaveaʻi mo togafitiga faafomaʻi.

O fugalaau e laʻititi, o loʻo i totonu o laʻau, o loʻo ola i le tumutumu o le laau i le tulaga o le faʻavaivai, e tutusa ma taliga e le faʻafefe. Corollas o fugalaau - bilabiate, piniki pe piniki-lanu violē. E tofu fugalaau taʻitasi ma faʻailoga e fa ma luga o luga o luga o le pusa. O fualaau aina, vaevaeina i le 4 grains. Laʻau toto mai le amataga o Iuni seia oʻo i le autumn. O vailaʻau faʻasaina o loʻo totoina i luga o laau e aoina ai le taumafanafana.

E te iloa? O lenei mutia vao o se laau totoga: mai le amataga o le 18 seneturi, na faia e tagata o le itu i saute o Europa le paʻu mai ia mea, lea e le sili atu ona leaga nai lo le pala.

Faʻavae

O le vaega eleele o le tinawort (laulaau ma laupepa) e aofia ai alkaloids - e oo atu i le 0.4 pasene, tannins - e oʻo i le 2 pasene, o le suauu, o le suka, sugar, saponins, flavonoids, glycosides, organic acids, vitamins C (leaves e aofia ai le 65, 7 pasene), A, E, beta-carotene, potassium, sodium, calcium, sulfur. O le palloid stachydrin na maua i fugalaau e oo atu i le (0.4 pasene), ma i fatu o loʻo i ai suauu gaʻo (e oʻo i le 30 pasene).

Faasalalau

E te iloa? O faʻamalologa o le faʻaipoipo ua lauiloa mo le sili atu ma le tasi le seneturi, o le mea lea i Europa anamua o le atinaʻe na tupu i soʻo se iunivesite ma monaseta.
O le tina matua o se laʻau faʻalaʻau lautele. E tupu i le ogatotonu o le Eurasia - mai Belarus ma le motu tele Ukraine i Sisifo Siberia ma Kazakhstan, ma o loʻo maua foi i le peninsula Crimean, le Caucasus ma Central Asia.

Faatinoga i le tino

Tina tina e tele a latou taga:

  • tonic;
  • toʻafilemu;
  • faʻatauvaʻa;
  • faʻamalosi;
  • antispasmodic;
  • fomaʻi;
  • mimilo miti;
  • faamamaina le mumu;
  • faʻasalaga;
  • tiga tiga.
E le gata i lea, afai e te aveina le tina i ituaiga eseese, ona i ai lea o le faʻaitiitia i le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto. O le tina e mafai ona faʻatautuina le metabolism, e mafai ona faʻamalosi le myocardium ma faʻatautaia galuega a le loto.

O le galuega a le cardiovascular system e matua aʻafia lava i le moa, zyuznik, cumin, hellebore, wolfberry, radish, anuvil, oxalis, marjoram.

Faʻaitiitia le toto o le uterine, togafiti faʻamaʻi, faʻasaʻo le fulafula. E faʻamalieina ai tulaga i le gastritis, faʻafitauli o le mafaufau, malulu ma le mausali o le tale. O fua o lenei vao e togafitia mo le glaucoma. I le togafitiga o le gasegase e faʻamalosia ai le tino ma faʻamafanafana le tino.

Talosaga faafomaʻi

Mo togafitiga togafitiga, o le tina e faʻaaogaina i le tulaga o mea inu vai, ava malosi, teuteuga o mea matutu matala ma fualaʻau e faavae i luga o le vaega o lenei laau. E tatau ona faamamafa atu o le lelei o togafitiga o togafitiga eseese e matauina i le taimi e faʻaaogaina ai le vaovao o se mea e tasi i le tuufaatasiga o vailaʻau, ma o se faʻaputuina ma isi laau. E faʻaaogaina foi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le faʻamalosi faʻamalosi ma vailaʻau faʻasaina i le togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi.

E taua! O le suamalie o le tina e sili ona manaia, aua o loʻo i ai mea e sili atu ona malosi nai lo tincture poʻo decoction. Ona o lenei mea, o le faagasologa o togafitiga o suasusu e sili atu ona faamanuiaina ma vave.
O le faʻaaogaina o le muta motherwort ua fautuaina mo faʻamaʻi ma tulaga nei:

  • vystonia vascular vegetative;
  • popole le faʻaleagaina;
  • tigā;
  • ulu tiga;
  • thyrotoxicosis;
  • fatu palpitations;
  • fatuga o fatu;
  • myocarditis;
  • faalavelaveina o vaa e mate mai i maliu;
  • angina pectoris;
  • loto vaivai;
  • maualuga maualuga (tulaga I-II);
  • manatu faʻapitoa (naʻo le foliga o le malulu malulu);
  • faʻasalaga;
  • afaina o le tino;
  • manopause, fibromyoma ma taimi le tumau;
  • afaina o le manava i totonu, manava;
  • fomaʻi i le faiga o le bronchopulmonary.
E taua! Aveina o fualaau faasaina o le tina, e te le o faamoemoeina se toomaga vave mai tulaga tiga. O taunuuga lelei e aliali mai pe a maeʻa a latou uumi ma masani.
O lea, seʻi o tatou nonofo faʻamalamalama atili pe o le a le faʻamaʻi poʻo lenei vailaʻau e talafeagai mo.

  • Faʻatasi ai ma le faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino, vegetative-faʻalavelave fomaʻi, le lava le moe, faʻasolosolo o le fatu ma toto toto, laurotoxicosis e pei o le faʻaaogaina o le ava malosi, fualaau aina ma fualaau aina. E le gata i lea, faatasi ai ma ia faafitauli o le a aoga le taʻele ma se mea autu.
  • I faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, faʻatasi ai ma le iniseti o le kolo ma le faʻavavega o le vavalaʻau, bronchitis ma le tagi, faʻafefete o vao totō faʻatasi ma isi vailaʻau togafiti faʻamalolo, faʻamamaina le mumu, ua i ai le faʻamoemoe ma le toto.
  • I le togafitiga o le faateleina o le fatu, suʻesuʻega o le fatu, angina, fuiina o vaʻa gataifale ma isi faʻafitauli o le fatu, faʻaopopo i le faʻafefe o le vai, faʻaaogaina foi o le vaomatua ma le ava malosi.
  • Tina tina e aʻafia ai le vaʻaia o le myocardial, ma o le myocarditis o le a aoga tele e ave ni meaʻai i luga o le ava po o fualaʻau e faʻavae i lenei vao.
  • I le maualuga o le maualuga (I-II stage), o mea uma e lua o le suavai ma le ava malosi ua ave, ma o meaʻai e vevela (vevela) e fautuaina.
  • I le vavalo, i se isi itu, o le taele ua malulu, ma o totonu ua solia.
  • I le tulaga o le ogaoga o le misa, o le taimi faʻasolosolo i taimi o le tiga, o le fomaʻi e fautuaina ai fualaau faasaina i le ituaiga o laʻau tila, faʻafefe vai ma le inu o le ava malosi.
  • Mo faʻafitauli o le gasegase o le tino, ulu o le ulu, faʻavevesi, ua fautuaina, e faaopoopo atu i le afaina o laau afu ma mea inu ava, e ave ai le tina i fualaau.

Metotia faʻaaoga

I maʻi taʻitasi, o loʻo i ai faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o le faavae o le tina, e pei o le faʻafefe o le vai, faʻamaina o le ava, laʻau mūmū eletise, faʻapea foʻi ma fualaau mai le vaega o lenei vailaau. Sei o tatou taofi i foliga o le faʻaaogaina o vailaau taʻitasi ua faʻamaonia ma o le a tatou faʻamatalaina le laʻasaga taʻitasi i le laasaga o le sauniuniga o fualaau.

Suafa vai

Ina ia saunia se vai e afu, o le ae manaomia le 2 tbsp. l laau mamago, 0.5 lita o vai inu. Suʻu suavai suamalie ma faʻaauau le lua itula. Ona aʻafia ai lea.

O le mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le vystonia vascular-vascular, faʻalavelave le faʻalavelave ma le le mautonu, mo maʻi o le fatu ma toto toto, ma faʻamaʻi o le vevela. Aʻo leʻi faia ni taumafataga mo le 0.5 ipu faalua i le aso, o le vasega - o le masina. A maeʻa le 10 aso malolo, e fautuaina le toe faia o le vasega.

Verbena officinalis, anemone, catnip o le a fesoasoani e taulima le le mautonu.

I le taimi o le menopause, faʻatasi ai ma fiberroid uterine, faʻafefeteina fua o le suamalie, e tatau ona e ave le ipu tolu ile tolu taimi i le aso.

Mo le maualuga o le toto maualuga, o le faʻafefeteina e ave ile 4-5 aso i le aso, 2 sipuni aʻo leʻi 'aʻai.

Ava malosi

O le maeʻaina o le agaga o le vaomatua o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. Ae e faigofie ona e faia oe lava ia. Mo lenei 2 tbsp. l Laʻau paʻu ua paʻu i le 100 ml o le 70% o le ava malosi ma tumau mai le 7 i le 14 aso.

O lenei vailaau e faʻamalieina ai le neurosis, faʻasaʻo le manava o le manava, togafiti maʻi, tachycardia, ischemia o le fatu, myocarditis, cardiosclerosis, angina, toilalo fatu, toto maualuga.

E taua! O tagata e le taliaina le ava malosi, e sili atu ona le lelei le faʻaaogaina o le ava malosi.
E le gata i lea, o le a fesoasoani le taoto i le faatonutonuina o le moe, faʻaitiitia ai le gasegase o le psychomotor, ma faʻaitiitia le tulaga i vystonia-vascular dystonia ma le maleopausal syndrome. Ave le siʻosiʻomaga e te manaʻomia 30-40 pa'ū tolu i le fa taimi i le aso.

I foliga o le paʻu

Afai e te le maua le taimi poʻo le manaʻoga e sauniuni mea faʻapitoa ma mea laiti, e mafai ona e ave paʻu tinawortlea o le eletise o lālā matutu.

E manaʻomia lou ave 1 sipuni 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai, ao faʻasuina se afa ipu vai. O le paʻu e lelei tele mo ulu o le ulu.

Linden, clover, willow, anufe, cloves, O aniani o le a fesoasoani ia te oe e aveese ai le ulu o le ulu.

I totonu o fualaau

Afai e mafai e oe ona fai ni mea faʻapitoa, mea laiti ma paʻu, e tatau ona e alu i le fale talavai mo fualaau. O le falemaʻi faʻafesoʻotaʻi e ofoina atu ai fualaau oona e tele i le ituaiga o laupepa ma le faʻasaina o se tamaʻitaʻi o se vaega o. Ua faʻasaʻolotoina e aunoa ma se faʻamaumauga. I a latou gaioiga, o laulau e talitutusa ma sauniuniga uma o loʻo i luga, ae faʻaaogaina e sili atu ona faigofie: e mafai ona e aveina i soo se taimi, i soo se mea.

E i ai a latou tulafono faatonutonu i luga o le fatu ma toto toto, fesoasoani i le maualuga o le maualuga i le uluai laasaga, faʻamaonia le moe, faʻaitiitia uiga o le vegetative-vascular dystonia, faʻamafanafanaina le faʻalauteleina o le fatu fatu, fesoasoani i tulaga atuatuvale ma le popole. E fautuaina e ave faʻamaʻi taʻitasi i le tasi tolu i le fa taimi i le aso ao le i faia taumafa ma vai. E tatau ona talia ile lua vaiaso. Laʻau papaa ua tuʻufaʻatasia ma valerian.

Contraindications

E tatau ona maitauina o lenei vailaʻau faʻapitoa e le o se vailaau lautele mo faʻamaʻi uma. E pei o fualaau uma, o fualaau o tina e mafai ona fesoasoani uma ma faʻaleagaina. Ae maise pe afai e te le faʻamalosi.

E le mafai ona e ave le tina:

  • gasegase e maua ai le faʻamaoniga (naʻo le faʻaaogaina fafo e mafai ona faatagaina);
  • mafatiaga gastritis ma maʻi pipili;
  • i le taimi o le maitaga, o fafine o loʻo faʻaipoipo pe faapau pepe, faʻapea foʻi ma susu. I le mataupu muamua ma le lua - ona o le gafatia o lenei vaovao e mafua ai le faaitiitia o maso o le matua, lea e mafua ai le tafetoto, ma i le lona tolu - ona o le i ai o alkaloids i vao, e mafai ona faaleagaina ai le pepe
  • i tamaiti e oʻo atu i le lima tausaga;
  • le faʻataʻitaʻiina o mea faʻasao e le fautuaina e tusa lava pe faʻaititia le fatu fatu (bradycardia);
  • afai o loʻo i ai se tasi le le faʻalogo i lenei togafiti, ona avea lea o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau faasaina;
  • Ona o le malosi e mafua ai le moe, o vailaʻau e le mafai ona ave e tagata e faʻaogaina masini ma masini eseese;
  • o gasegase o loʻo mafatia i le faʻamaʻi, o le thrombophlebitis e manaʻomia le tina e naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi. I le tulaga o le sili atu i le fualaau o le vailaʻau e ono oʻo i le vomiting, tino o le tino, fiainu, toto toto.
O fualaau faʻamaʻi ma lenei togafitiga faʻamalositino e tatau ona matua faʻamaonia e tusa ai ma faatonuga poʻo pei ona faatonuina e le fomaʻi. Afai e te mulimuli i fautuaga uma ma ave le faʻasologa na faatonuina e lau fomaʻi, o le a na o le aoga o tinawort.