Aseta

E faʻapefea ona fai se pupuni laupapa ma se faitotoa

O le mea fou o le drywall ua matua faafaigofie ai le faagasologa o le fausia o puipui i totonu ma le toe siitia i nofoaga. I le taimi nei e aunoa ma ni tupe teu faʻafaigaluega tupe e mafai ona e faʻaopopoina ai totonu. O aso nei o le a tatou faʻamatala auʻiliʻilia auala e fai ai se puipui o le laupapa. I le mulimuli i faatonuga, e oʻo lava i se tagata e mamao ese mai le fausiaina o le a feagai ma lenei galuega.

Tapenaga sauniuni

Mo se taunuuga manuia e manaʻomia ai sauniuniga talafeagai. E aofia ai ni vaega.

Fuafuaga ma le mamanu. Faʻaaogaina le tusi resitala o nofoaga, poʻo le faia o ni fuataga tutoʻatasi, tusi ai suiga ua e fuafuaina. Mafaufau i faʻaaliga uma o le potu (mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia le oʻo le puipui i le ogatotonu o le faamalama), faʻalogo i le mea e alu i ai le eletise eletise i totonu o le potu.

E taua! Aʻo sauni le tusitusi, faitau le mea e manaʻomia: numera ma le ituaiga o faʻasologa o tala, pe fia pepa pepa e te manaʻomia, ma pe o le a le ituaiga o faʻamau e fetaui. Ave se ata tusi pe ae faʻatau mea, ona fesoasoani lea o faufautua ia te oe e filifili mea e fetaui ma le sini mulimuli.

Ia mautinoa e iai sau mea e te galue ai. Mo se puipui faʻamau ma se faitotoa o le a e manaʻomia:

  • se sikulifili e iai se paso (o lona ituaiga e faalagolago ile ituaiga o mea faʻapipiʻi) poʻo se vili. I le faʻasalaga lona lua, siaki le i ai o se pule faʻatonutonu o le malosi o le faʻapipiʻiina o le masini, i se isi itu e te lamatia le faaleagaina o le fale puipui;
  • fausaga faufale ma plumb mo le faʻatulagaga. Faʻaoga lelei le suia o nei laasaga maualuga o le laser level, i se faʻaopoopoga, o le a faʻaleleia ai le lelei o le galuega ma faʻateleina le faagasologa;
  • roulette ile 5-10 m.
Matou te fautua atu e te faitau pe faapefea ona aveese le vali tuai mai puipui, faʻapea foi pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei le pepa taʻalo o ituaiga eseese.

Sauniuniga o le potu. O le faapipiiina o le puipui o se galuega pefu, o le mea muamua lava e fai o le aveesea uma o meatotino e mafai ona feaveai mai le potu e fuafua ai le toe faaleleia. Afai e le mafai ona aveeseina se mea, matou te ufiufiina lelei i se ata tifaga. Matou te faia tutusa ma puipui puipui.

E ui lava afai e ufiufiina i luga o pepa faʻanoanoa pe vali, ona mafai lea ona e tuua e aunoa ma se malutaga, ae sauni loa pe a uma ona toe faʻaleleia ni nai itula e ofoina atu i le fufuluina. Aʻo sauni le potu, meafaigaluega ma meafaitino, alu i le vaega muamua o le faʻatulagaina.

Faʻamauina le pito i luga ma le pito i lalo o faʻamatalaga tusitusi

Muamua mea uma matou te tuʻuina atu taʻiala (faailogaina o UW) talaʻaga. Faʻalagolago i le lautele o le mea e manaʻo iai, i faleoloa o le ae ofoina atu fasi pepa mai le 60 mm lautele ma sili atu.

La latou galuega o le filifilia lea o le faʻavaa o le puipui i le lumanaʻi:

  1. I luga o le nofoaga o loʻo fuafua ai le fausiaina, matou te faʻasinoina le faasologa tutusa.
  2. I luga tonu lava o lea matou te tuʻu ai le faʻamaufaʻailoga taʻiala.
  3. Vili le faʻailoga i le fola (o le ituaiga o mea faʻapipiʻi e fuafuaina e faʻalagolago i mea o le fola).

E taua! Afai e fuafua le faitotoʻa i le ogatotonu o se puipui fou, ona vaevaeina lea o le talafaasolo i ni vaega se lua i luga o le uumi: mai le lagolago o loʻo i ai i le amataga o le faitotoa, ona oʻo mai lea o le pito i tua o le faitotoa i le lagolago lona lua. Afai o le faitotoa ua faʻailo i le tasi pito o le ogaumu, ona faʻataotoina lea o le faʻailoga mausali i luma o le amataga o le faitotoa.

Vitio: auala e faʻapipiʻi saʻo ai faʻamaumauga mo le faʻamago

A maeʻa le mataupu i le faavae, e tatau ona e faʻamalosia i le pito i luga. O lenei polokalame e faigofie:

  1. Iloilo le nofoaga mo le talaaga i le taualuga. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o loʻo i ai le tulaga o le laser e faʻaalia ai le laina manaʻomia ile vaalele. Pe tatou te faʻaogaina foi mo lenei palama: tatou te tuʻuina ifo i lalo mai le taualuga, faʻatulagaina i luga (o le sili atu, o le sili atu ona sao o le a iai le taʻaloga).
  2. Faʻamau le faʻailoga i le taualuga. Ave ni taofiga poʻo ni sikulima, e faalagolago lava i mea na matou faʻalavelaveina.
Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona e faʻapipiʻiina le puipui faamalama mo le taumalulu ma ou lava lima.

Faʻailoga faʻamataʻu ma faʻataʻitaʻi

A faʻapipiʻi taʻiala i le pito i lalo ma i le pito i luga, e faʻamaeʻa le fausaga, e tatau ona faʻapipiʻi le pou ina ia mafai ona tapunia le nofoaga.

Faʻatulagaina o faʻailoga faʻamau e amata mai le itu e te iloa ai e sili atu ona faigofie le galue:

  1. Ina ia faia lenei mea, i le pito i lalo, e pei ona i ai i le lagolago, matou te faʻaofiina se faʻamaufaʻailoga taʻiala maʻoti.
  2. I le va o se mamanu ua faapipiiina i uamea.
  3. I le isi pito o le fesuiaiga, matou te faʻapipiʻi foʻi le faʻailoga i le auala lava e tasi.
E te iloa? O Drywall na pateni seia oo i le 1894, ae na maua le lauiloa pe a maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ina ua matua faigata le lalolagi i mea taugata. O le mea moni, i lena taimi, e foliga mai o lona faʻaonapo nei faʻaonapo nei o sina foliga itiiti ma foliga.

E tusa ai ma le fuafuaga - faʻapipiʻiina o le faʻavaa mo le faitotoa:

  1. Matou te tuʻuina pou e lua i le faitotoa, ma faʻapipiʻi i lalo ma luga o alalaʻau.
  2. Matou siakiina o le lautele o le fausaga mai luga ma lalo e faʻatasi.
  3. O lea ua matou tipiina se vaega o le talaaga, o lona umi e tutusa: o le lautele o le faitotoa i le lumanai + le lautele o pou e lua ia matou te faaleleia.
  4. Faapipii le pito i luga agai i lalo.
  5. I le mea e tupu mai i luga o le alatele mo le malosi faʻavae, e mafai ona e tuʻuina se fafie laupapa. O faʻamau lava e tasi o loʻo taoto i poutū faʻamau e faʻamalosi ai le faitotoʻa. E ui lava pe afai e te fuafua e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lelei, o le a le lelei tele sea lapataiga.
Aoao pe faapefea ona fai se afu i ou lava lima, o se togalaau fugalaau o uili afi poʻo ni maa, puipui puipui, o se punavai, gabions, o le papa ma se tamaʻitaʻi.

Vitio: faʻaauau le faʻavaa mo le faitotoa

I le taimi nei, o le alu ese mai le 60 cm mai le faitotoa o le lumanaʻi, matou te tuu pou poula i luga o le puipui atoa, ma mafaufau i le lautele o pepa puipui. Afai o le toe faʻaleleia ua fuafuaina e sili atu i le 3 m le umi, pe faʻapipiʻi foi i luga o fata, cabinets, ma isi mea, ona tatau ai lea ona faʻamalosia le faʻavaa i faʻafanua faʻapipiʻi faaopoopo.

I le maualuga o le 2 mita, e lua ia tau e mafai ona lava i mamao tutusa mai le tasi.

E taua! Ia manatua o soʻo se elemene ua faʻapipiʻiina o le a faʻamauina i vaega o le koluse, aua o le a le mafai e le fale faʻamafanafana ona tausia sea avega.

Tuʻu eletise eletise

A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻavaa. O tagata gaosi oloa e masani ona faafaigofieina lenei galuega e ala i le faia o ni pu faapitoa i le uamea mo ia faamoemoega.

E tusa ai ma tulafono o le saogalemu, o laʻau e tuʻuina i totonu o fesoʻotaiga natia (e aofia ai puipui), i pusa e le mu afi, paipa uamea poʻo se faʻamafanafana e le mumu (o loʻo faʻaalia i le "ng" faailo i le uaea). O le uumi o le atigipusa poʻo faʻasalaga e faʻafetaui i le mamao, lea e tatau ona ufiufi i le faʻailoga, ae o le uaea ma le manaʻo e ave 30-40 cm le tele.

E tusa ai ma tulafono, o galuega algorithm e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua, toso le atigipusa poʻo le faʻasalaga i totonu o le faʻavaa.
  2. Faʻamau i latou i faʻamatalaga.
  3. Ona faʻapipiʻiina lea o le uaea i totonu o le faamalama.

Afai e te faʻamalosi le telefoni e manaʻomia ile 1.5-2 mita, ona fai lea e aunoa ma pusa ma faʻamau.

Galulue faatasi ma laina, matou te manatua lena:

  • aua o le telefoni e manaʻomia ai lana lava fuafuaga, e faaopoopo i le ata o le ata aoao. E taua tele le mafaufau pe o fea o le a amata mai ai le eletise ma pe o le a le itu i luga o le puipui fou e faʻapipiʻi ai laula po o suiga;
  • o le auala eletise e taatia lemu, e aunoa ma se itu mataʻitusi ma itu taumatau, a le o lea o le a le mafai ona latou ulu i le auala;
  • Matou te faia uma galuega eletise e ala i le momotuina o le malosiaga i le mea fesoʻotaʻi.

Vitio: faataatia laina eletise i lalo o le malulu

Fusi o le faaputuga

Faʻamau faʻamago faʻamafanafana: tataʻi le laupepa i le faʻailoga ma faʻamautinoa i sikilima.

Ae o loʻo i ai le tele o faʻalauiloa faʻapitoa i lenei mataupu:

  • GCpsum plasterboard (GCR) o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamatalaga i le nofoaga, pito i le isi, o lona uiga. o pito i tua o le talaaga ma le laupepa e tatau ona fetaui;
  • ao le pito lona lua o le pepa e le mafai ona "tautau" i le ea, e tatau ona paʻu i luga o le talaaga;
  • Talu ai ona o nei mea o loʻo i luga, e masani lava ona vavaeina le matagogo. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e ave se naifi i luga o le faʻafefe poʻo se naifi masani. I luga o le pepa, fai se faailoga e te tipi ai. Faʻapipiʻi ma le faaeteete le meafaitino i lenei laina, ona toe liliu lea o le tulaga, tuu se pa poʻo se isi lava mea mo le maualuga i lalo o le tipi, ma faigofie ona momotu ese le vaega o loʻo manaʻomia. O le mafiafia o le laupepa o le a vave faʻafuaseʻi, ma luga o le laulau o le a manaʻomia ai oe e toe savali ma se naifi;
  • laupepa e faapipii i totoa e ala i le faapipiiina o sikulima ma se laasaga o le 15-20 cm;
  • Faamalosi le puipui i le lima e tasi, faataatia se polo o le fulufulu moa po o le tagata vavao mo le faʻamalosi lelei. Faʻafefea ona faʻaleleia, e sili atu le siakiina o se tagata tomai faapitoa i le taimi o le filifilia o mea mo le faʻamalosi;

E te iloa? O le faʻamau faʻamau mo le taimi muamua na amata ona faʻaaogaina i Aikupito anamua i le fausiaina o fale faʻalelotu e avea o se tasi o metotia e aʻafia ai tagata talitonu.

  • faʻapipiʻi pepa, 'aua neʻi galo e siaki i latou i le maualuga;
  • o se sikulima lava ia o le a faʻaaoga seseina, lea e na o le 1 mm le toe faʻaleleia i totonu o le eleele malulu;
  • aua foʻi nei galo e faaoga le pito i lalo, ona faigofie ai lea ona ufiufi pito.

Pe a faʻapipiʻi pepa, ia manatua mafaufauga o le lumanai ma suiga. I le seti faʻatasi ma i latou pusa faʻapitoa faʻapitoa e faʻatau, lea e fesoasoani e faʻapipiʻi ai.

  1. E amata i le pale i le 55-56 mm tatou te tipiina se pu i le puipui. Matou te toso ese le faʻapipiʻi i le uaea ma tuʻuina le 'ie i totonu o tekinolosi i totonu o le pusa faʻapipiʻi.
  2. Ona matou faaofi lea o le atigipusa i totonu o le lua ma amata ona faamalosi le vevela, lea o le a toe faaleleia i le puipui faatasi ai ma le fesoasoani o "apaau".
  3. E le gata i lea e na o le faʻapipiʻiina o le laupepa poʻo le fesuiaiga, ae e aoga le faia pe a maeʻa le valiina o le galuega. I le taimi nei, vavae le pito o le uaea ma agai i le laasaga e sosoo ai.

Vitio: o mealilo o le faapipiiina o timuga

E te iloa? Na taʻua e Eleni anamua le filo "hypros"o le a le uiga "maa tafola".

Faʻailoga faʻamau

E i ai o matou sooga o paʻu faʻamalo, ma faʻapipiʻi le faitotoʻa, lea e faʻaleagaina ai foliga o le fausaga. Ina ia faʻafeiloaʻiina, ma faʻavasegaina le maualuga mo nisi mea teuteu teuteuina, o le ae manaʻomia:

  • putty paluga;
  • camouflage net;
  • spatula.
  1. Muamua, tuʻu se fasi putty e faʻatumu ai le faʻaoga o pepa.
  2. A maeʻa le mago, e mafai ona e kelu le manoa, e tatau ona taoto tonu i le ogatotonu ina ia iai vaega o le tutusa i itu uma o le sulu.
  3. Faʻaaoga se isi laulau o le putty i luga o le masi, ma a uma le faʻamamago, faʻapipiʻi i se vaʻa.
Atonu o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fausia se faletaele, o se fale ma se faletua, faʻapea foi ma le auala e faia ai se brazier mai le maʻa, se pergola, se gasebo, se pa e faia i le gabions, se vai matutu ma se auala e faia i laupapa vavae.

E taua! O le taunuuga o le togafiti o le a avea ma se mea lamolemole, sauni mo soo se ituaiga o teuga: atavali (o le a e manaʻomia ni seti se 3), faapipii pepa taʻalo (2 laulau) poʻo le faʻaaogaina o le filo teuteu (3 laulau). Talu ai ona o le tulaga lelei, o le mea lelei o le a paʻu lelei ma umi le taimi.

Ia mulimuli ma le faaeteete i faatonuga ua fuafuaina, aua nei galo le faamaotiina pe a e galue ma ni ituaiga mea faapitoa, ma ia faia foi se ata agavaa o le lumanaʻi (lelei, pe afai e te maua se avanoa e iloilo ai mo se faufautua atamai), ona i ai lea i se taimi puupuu o le ae mauaina se fesuiaiga lelei ma se faitotoa.

Faʻamatalaga a Tagata Faʻamatala

Mo le faia o se puipui o le plasterboard e manaʻomia ai nisi faʻamatalaga. O le faʻavaa o loʻo faia i talaʻaga, ma mafaufau i le faitotoʻa ma faʻapipiʻi i itu uma e lua i le faʻamago. I totonu o le puipui e tatau ona sili atu le faʻamalolo ma lelei le faʻamalosi. O le faʻavaa o le faitotoa o loʻo faʻaofiina i totonu o le avanoa, o le vavao ua tumu i fulufulu, faʻapipiʻi lima ma faʻapipiʻi le faitotoa.
Aleco
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=3064#p14682

I laʻu masaniga, e seasea ona tatou faʻaaogaina le drywall i le puipui atoa, masani lava o teuteu puipui, mai le poto masani o le a ou fai atu ai afai e te faʻapipiʻi soʻo se faitotoa, o le ae lagona le maalili ma le pisa mai se isi "potu"
Tanya mel
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=3064#p16249

O le masani masani masani e lagona lelei i se pusa pepa pe afai o le avanoa e sau mai talaʻaga mo le faʻapipiʻi faʻamalosia i se pa. Ona seti lea o le pusa e pei ona masani ai. Matou te nonofo ma lenei faitotoʻa mo le tausaga lona tolu, e leai se mea e viia ai. O le faʻamalosi leo e masani lava.
Lana72
//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=3064#p16602