Lafumanu

Auala e fafaga ai tamai povi mo le tuputupu ae vave

O le tausiga lelei ma le tausisia o tulafono mo le fafagaina o tamaʻi pepe faatoa fananau mai o se vaega taua o le tausia o povi ma povi ola maloloina. O le tele o faifaatoʻaga latou te manatu sese e mafai ona fafagaina meaola laiti i le auala tutusa e pei o tagata matutua. O lenei mea e masani ona avea ma mafuaʻaga o le manu i faʻamaʻi eseese e mafai ona oʻo atu i lona vave maliu.

I lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le taumafataga o se tamaʻi pepe fou ma fetuunai ao e tuputupu ae, faʻapea foʻi ma le auala e tausia ai lau pepe.

O le a le mea e fafaga ai tamai povi mai aso muamua o le olaga

O le mea e manaʻomia e le povi o meaʻai e fuafuaina e le ituaiga, o le averesi o le mamafa o aso taʻitasi, fua o le tino, lea e faʻatatau tonu i le matua o le manu.

Pepe fou

O meaai e tuʻuina atu i le pepe fou e tatau ona maualuga le malosi ma faigofie ona gauai i se tino gaʻo. O aso muamua muamua e 10 talu ona fananau mai tamai povi ua fafagaina i le lanu.

O loʻo aofia ai le tele o vitamini, minerale, le aofaʻi tatau o polotini, gaʻo ma gaʻo. Colostrum e fesoasoani i le tino e puipuia mai faʻamaʻi.

E taua! O le vevela o le colostrum mo le fafagaina e tatau ona tutusa ma le 37 ° C.

E maua e le pepe le vaega muamua o le colostrum i le afa itula talu ona fanau mai i le aofaiga o le 1.5-2.5 lita. I le 4 aso muamua, e fafagaina le tamaʻi povi i le 6 taimi i le aso. Faʻaitiitia le taimi ole fafagaina o le faasolosolo malie. I le aso 10, e na o le 3 taimi e fafaga ai le manu i le aso. I le gasologa o le aso, e 'ai e tusa ma le 7 kilokalama o meaʻai. Colostrum ua suia i le susu o le tina, mulimuli ane - i luga o le susu a le atunuu ma sui. I le vaiaso lona 4 o le soifuaga, ua mafai ona amata ona fafagaina i le pateta ua kuka i totonu o le moa, le oatmeal suamalie poo le teuteu, ma vaovao i le tele o mea (e le silia le 1 kilo kalama i le aso). Aua nei galo foi e uiga i vai mama, e le tatau ona gaogao le ipu inu.

1 i le 3 masina

A maeʻa le masina muamua o le olaga, e faaauau pea ona 'ai susu o tamaʻi susu. O lona faʻaitiitia o le faʻaititia ma i le vaiaso 8 o le olaga e itiiti ifo i le 4 lita i le aso. E faasolosolo lava, faʻafeiloaʻi i tua meaʻai ma meaʻai i totonu o le taumafataga. O le toe foʻi mai e tatau ona suia atoa le susu i le meaʻai.

I totonu o le fafaga e mafai ona e faʻaopopoina lau laʻau ma laiti, faʻapipiʻi vao i totonu o le saline, o le fasi oatmeal. E mafai ona e fafaga lau tamaʻi povi ma pateta pateta, kāloti kuka, apu, ma isi.

E te iloa? O le umi o le lactation i se povi e 10 masina.
I le vaiaso lona 8 o le soifuaga, faʻafefiloi le faʻafefiloi o le paranesi, gaʻo ma le suauʻu suauʻu. E faatagaina foi e faʻaopoopo le fafaga. Afai o le taimi lenei e paʻu i le taumafanafana, o le faʻaopoopoga o laulaau fou i meaai a manu o le a talafeagai. O le fua faatatau fautuaina e oʻo atu i le 2 kilo kalama i le aso.

E oo i le 6 masina

I le 4 masina o le soifuaga, faʻalautele le aofaʻi o meaʻai manogi e fafagaina i le 3-4 kilokalama. O le fua o le faaseʻe i le aso e faʻaititia i le 3 lita.

I le masina 5 o le olaga, o le tamaʻi povi na tuʻuina i le ao:

  • 1.5-1.6 kilokalama o meaʻai faʻaoʻo;
  • 5 kilokalama o le mutia fou;
  • 2-2.5 kilokalama o vao.
Aoao pe faapefea ona filifili se tamai povi pe a faʻatau, faʻapea foi le igoa e sau ai.

Ina ua mavae le 6 masina

I le ono masina, o le ola o le manu ua amata ona gaosia lelei. O le fafaga faʻatasi e tatau ona maualuga, ma faʻamalosi. O le fua o le fafaga faʻatasi i aso taitasi e 1.6 kilokalama pe sili atu.

O le tele o fualaau fou i le taumafataga e faateleina i le 6.5-7 kilokalama, vao - e oo atu i le 3-3.5 kilokalama. Mai le 6 masina, o le toe foʻi mai e le o toe maua, ma o fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faʻatagaina i le aofaiga tutusa mo tagata matutua.

Tausia ma le tausia o tamaʻi mai le fanau mai

I le taimi lava e uma ai le fanau mai, ua solo le tamaʻi povi ma tuu i totonu o se peni mama po o se isi nofoaga i le potu ma le tina. Lelei - fale puipui. I aso muamua o le olaga, e tatau ona loloto ma fesuisuiaʻi i aso uma le taoto.

E taua! O pepe faatoa fananau mai e le taliaina le malulu ma le tata.

O le maualuga o le vevela o le ea + 12 ... +15 ° C. E le tatau ona pa'ū mataʻutia. I le matua o le 1 masina, ua siitia atu ai manu laiti i se penisini lautele mo fale faʻavae. O le pito i luga o le otaota ua suia i aso taitasi ina ia tumau pea le mago, ma le loloto 1 le taimi i le 3 vaiaso.

A maeʻa sina taimi, pe a faʻaaogaina le tamai povi i le malulu, ona amata lea ona latou ave i fafo, amata mai i le 10-minute le nofo i fafo. I le tau mafanafana, o le lafu o loʻo i ai i luga o se togavao ma laʻau vevela i le vaveao ma le afiafi. I le pito i luga o manu vevela e le fautuaina e taofi i le la.

E sili atu ona faʻamamā le tamaʻi povi i aso uma. I le taimi mafanafana, o le aau i aso taitasi e talafeagai. E tatau foi ona mataʻituina le setete o le soifua maloloina o le manu, e faia suʻega masani a vailaau faʻasolosolo ma maua vave le tausiga faafomai. E taua le malamalama o meaʻai o le pepe faatoa fananau mai, masina, ono tausaga le matua ma le tagata matua matua eseese. Aʻo taumafa le pepe i le lanu ma le susu, e 'ai e le au matutua le susu susu, meaʻai fefiloi ma fusi, ao matutua povi ma povi e fai vao, vao, fualaau faisua ma fua.

E te iloa? Vaʻaia e le povi foliga o tagata. E mafai ona latou iloa lē e ona e tusa lava pe ono maeʻa le ono masina.
Fanau mama i le taimi muamua na teu eseese, mafanafana. A o faasolo ina matutua, ua latou siitia atu i se peni masani ma ua maaa. O le potu mo meaola e tatau ona mama i taimi uma, pei oi latou lava. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻomia mo siaki masani o fomaʻi, ma o tagata o lau faatoʻaga o le a faʻalelei pea.