Vine

Vaʻaina "Ilya Muromets": faʻamatalaga, togavao

I le lalolagi ei ai pe tusa ma le 10,000 afe vine vine - i le tele o le aofaʻi ou te fia faʻalauiloa le ituaiga "Ilya o Murom" Ua leva ona manatu o ia e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga, ma mo lona alofa - ia tatou maua i lenei tusiga.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i vine "Ilya Muromets", seʻi o tatou faitau le faʻamatalaga o le ituaiga. O le igoa o lenei laau e filifilia lelei - o le vine ei ai sona ogalaau malosi ma malosi. Faatasi ai ma isi ituaiga o lenei o se toa moni.

O lau e tele, o le tele lava o le tele e maualuga atu i le averesi, o le lanu e lanu meamata, o veins e manino lava ona iloa. O fuifui lapoa, mamafa e mafai ona oʻo atu i le 1 kilokalama, o le eleʻele, o latou foliga o le tafatafa tolu.

O vine e ola tele - 2-2.5 cm le lautele, lanu viole. O se laulau tele lea, o sua suamalie e suamalie, o nisi taimi oona. I le faamautinoaina o le tausiga lelei o laau, e mafai ona e oʻo atu i le 7 kilokalama o fualaau aina mai se tasi togavao.

E taua! Filifili e selesele - filifili se aso matutu ma susulu. O le seleseleina o vine i se aso timuga e le talafeagai ai fualaʻau mo le vaʻaia ma le teuina - ua latou vaelua.

Faʻasologa o talaʻaga

O le taʻutaʻua o le L.T. na tuʻuina atu le ola i lenei ituaiga. Sini ma le I.M. Filipaina. I le 1962, e ala i le laasia o ituaiga Pobeda ma Severny, na mafai ai ona latou aumaia fua vine, lea ei ai le maualuga o le maalili o le kiona ma o se vaitaimi vave o le matua. E le gata i lea, o lenei vasega e maualuga maualuga ma matua totoa moni. Faafetai i nei uiga lelei, "Ilya Muromets" na vave ona avea ma se tasi e sili ona fiafia i ai i le togalaau.

O faʻamatalaga lelei o vine vine o le "Vostorg", "Talisman", "Arcadia", "Original", "Moldova".

Faʻavae ma eseesega mai isi ituaiga

O uiga o le ituaiga, lea e iloagofie ai le "Ilya" i le tele o isi ituaiga o vine, e mafai ona saogalemu i le taua:

  1. Le maualuga maualuga o le sologa o le vine i vine ("Muromets", e mulimuli mai i iloiloga o faifaatoaga, e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -26 ° C);
  2. Maualuga maualuga i le vao;
  3. Muamua (o uluai vine e mafai ona fiafia i le 110 aso);
  4. Laveʻa vave ma le faʻapipiʻiina o pipi i le maea ai ona totoina i luga o le eleele;
  5. Paʻu manifinifi o vine ma ponaivi laiti i totonu.
E te iloa? I Sepania, o loʻo i ai se maliega fou o le Tausaga Fou - i le vaeluaga o le po, faia se moomooga mo le tausaga a sau, nai lo le inu i se ipu vali vine, latou te 'ai vine e 12, tasi mo meleni taʻitasi.

Tulafono faʻavae

I le filifili ai e toto "Ilya Muromets" i lau togalaau, filifili se nofoaga lanu, pe afai e leai ni kopi i lenei vaega. E taua le filifilia o le laau saʻo mo le totoina:

  1. O fualaau e tatau ona saoloto mai le faaleagaina ma aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi;
  2. O le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe.
A o lei totoina le lua - o se nofoaga o le totoina o vine i le tusa o le lua vaiaso, ia eli i luga ma fai ni mineral fertilizers pe humus. O le lua eliina e tatau ona loloto, o le tele lava o lona faalagolago i le tele o aʻa.

Totoina "Muromtsa" e pei ona taua i lalo - 1.5 * 3 poʻo le 1.25 * 2.50. O paʻu e momoe faʻatasi ma le faʻafefiloi palapala, ao faia se mauga i le ogatotonu. O le fautuaga pito sili ona taua ae sili ona taua, o paʻu poʻo pa puipui e tatau ona faʻapipiʻi i autafa o le togavao ina ia maua ai e le toʻilaiti se nofoaga lelei i le ala ao ola.

E taua! O fua suamalie e tosina mai ai otaota. Ina ia aua le faʻasoaina le fualaau aina ma iniseti, e tatau ona togafitia vine i iniseti. E le gata i lea, ina ia aua nei tosina mai ai le vavae - i le taimi e selesele fuifui vine ma fua.

Tausiga

"Ilya Muromets" - eseesega le lelei. Ina ia tupu se toa i le togalaau, o le tele o taumafaiga e le manaomia. Ua lava le saunia o vaiinu masani, masani lava i le vevela vevela, ma ia faia lelei le fafagaina ma ia vave ona tipiina laʻau.

Faʻasa

Iloa o soʻo se ituaiga vine ("Ilya o Murom", e aofia ai) e fiafia tele i vai. O lona uiga, mo le televave o le tuputupu aʻe ma le fuaina o vine e manaʻomia ai le vai. I le taumafanafana, e sili ona lelei i le vai i aso uma, ma i le amataga o le tau malulu, e mafai ona faaitiitia le vai i le tasi i le vaiaso. Ae, manatuaina le lamatiaga o le tele o le eleele palapala, taumafai e aloese mai le lolovaia o vao.

Laʻei pito sili

Fafaga lelei vine i le tautoulu. O nisi o fai togalaau ua fautuaina e faapaleni ma humus, peitaʻi, afai e le o oe o se lagolago o togafitiga a tagata, i luga o maketi o mea taufaatoaga o loo i ai se tele o le suauu mo vine, faatasi ai ma se aofaiga sili ona lelei o mea oona.

Teuteu

O le teuteuina o vine e mafai ona taua o le auala autu i le tausiga o lenei laau. O le "Murom" e faigofie lava i le televave, o lea la e tatau ona vavae ese i taimi uma lenei ituaiga ma masani. O teuteuga fautuaina e le au fai togalaau e faia i luga o le 9-10 mata, ae o le numera pito i luga o popo i luga o se vao e tasi e le tatau ona sili atu i le 45. Pe a faʻaaogisa seleulu poʻo seleulu i le tovine, taumafai e aua neʻi faaleagaina le taamilo.

E te iloa? O vine e le gata o se meaʻai suamalie - e faʻaaoga foi e togafitia ai faʻamaʻi o le gallbladder ma le ate.

Maʻi ma faʻamaʻi

E foliga mai o se vine-toa ma le soifua maloloina e tatau ona totoa, ae leai. O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le lanu enaena ma le paʻu, e mafai ona afaina tele i au tovine ma le fua o le faatoaga atoa.

E faigata le togafitia o le grey. E oʻo lava i le faʻaauau pea o le faʻamaʻi, o le lamatiaga o le aʻafiaina o vine ma lenei maʻi faʻaleagaina e matua maualuga lava.

O le Mildew e matautia i le vaitaimi o le tuputupu ae, ma o vaega uma o le laau e mafai ona maʻi. O le faʻalauteleina o le faʻamafanafanaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le umi o le faʻaleleia, e fesoasoani i le atiina ae o lenei maʻi. O le togafiti poto o le palasi o le saoasaoa o le faasalalauina i vaega o le vao; o nisi taimi e manaʻomia ai le aso pe leai foi mo le seleselega vine ina ia faʻaumatia ai. I le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e le au fai togafiti poto latou te faʻatinoina faiga faʻavaomalo e faʻatatau i lo latou puipuiga:

  • asiasiga masani o vao ma fafagaina;
  • togafitiga faʻasolosolo ma fomaʻi;
  • le faʻamamaina o le tele o vaiinu;
  • le teuteuina o lala ua mamago;
  • tipi ese vine i vine ma laulaau;
  • mu o na vaega o laau toto o le a faʻaumatia (e le tatau ona lafoina i luga o le eleele i lalo o se vaomatua).
Ma e tatau foi ona faia le puipuiga mai le oumum, Alternaria, phylloxera, thrips, tsikadok, mealybug, wormworms, vine pruritus.

Tuuina atu

Tuuina atu o "Ilya Muromets" e maualuga. O le tuʻuina atu o le togavine i le tausiga saʻo, e mafai ona e aoina mai le 5 i le 7 kilokalama mai le tasi vao. Ma o lenei mea, e te vaʻai i ai.

A maeʻa ona faitau le fua o vine "Ilya Muromets", a uma ona faitau le faʻamatalaga o le ituaiga, e saogalemu e fai atu e mautinoa lava le avea o se mea teuteu i lau togalaau.