Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona toto ma totō kukama "Berendey"

Kukama - masalo o se tasi o fualaau aina suamalie sili ona pele i le paneta. E talafeagai mo le faʻaaoga tatau, o se vaega o salakeke eseese, ma mo le teuina, teu ma le faʻasaoina. Zelentsy e mafai ona lelei le mata i le taimi o le taumafanafana. Na totoina e le au faʻatoʻaga le tele o ituaiga eseese, lea na faʻaaogaina ai nisi o aganuu agavaʻa ma faʻaaoga nisi o uiga lelei. O se tasi o nei hybrids o le ituaiga Berendey F1.

Eseesega faʻamatalaga

Kukama "Berendey" e aofia ai i le tele o ituaiga o fua. Fugalaau e masani lava o le ituaiga o fugalaau. Le sasaina o le sasa i luga o le laina faʻalelei. O laʻau e lanu meamata, laʻitiiti. O le pona e aofia ai le itiiti ifo ma le 3 ovaries.

Faatasi ai ma foliga o lenei ituaiga o mea nei:

  • sili ona lelei;
  • agavaʻa, talafeagai mo le salting ma le 'ai faʻatasi;
  • fualaau lelei e foliga lelei;
  • talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o se fale koli, ma mo nofoaga tatala;
  • e leai se mea e manaʻomia mo le faʻafefeteina (vaega o le parthenocarpic);
  • o le vailaau e lava le puipuiga i meaola faalafua ma ituaiga uma o faamai;
  • o loʻo maua le maualuga o le gaosiga.
E te iloa? O le Botany e vavalaina le kukama e avea o se fualaau aina, togafitiina o se pusi pepelo. I le kukaina, o le fualaau aina e taua o se fualaau faisua.

Fua o fua ma fua

1.5 masina talu ona aliali mai pine, o fua muamua na fua. Ma le tausiga lelei ma tulaga lelei tau tau mai le 1 sikuea. E mafai ona aoina le mita mita i le 14.5 kilokalama o kukama. Ole fua ole fua ole fua e mafai ona oʻo i le 45 mm, le umi o le fua - e oʻo i le 14 cm, le mamafa o le mamafa - 140 g. O le foliga o le kukama e saʻo, i luga o le fogaeleele e manino lava le vaaia o tubercles ma moli malamalama.

Siaki ia ituaiga o kukumba vave pei o: "Siberian Festoon", "Taganay", "Tausitusi", "Zozulya", "Finger", ma le "Lototele".

Green, toetoe lava o le maa o le emerald ua i ai se fausaga matagofie. O le aano e suamalie ma suamalie, faatasi ai ma le gaʻo e gaosia ai se pusa motuhake. Tautala i mea manogi o lenei fualaau faisua. O le vasega atoatoa e talafeagai uma mo le faʻaaogaina i le raw, ma mo le faʻasaoina (salting).

Filifiliga o fualaau

Afai o nisi mafuaaga e te leʻi totoina ai oe lava ia, e tatau ona e faʻatau i luga o le maketi. O le faia o lenei mea sili atu, o le mea moni, mai se tagata gaosi masani, o lona igoa e te iloa. Ae afai e le mafai, e tatau ona e taulimaina se tagata e le masani ai. I ia tulaga, talanoa i le kamupanī. Fesili atu ia te ia e uiga i le ituaiga o mea na te feagai. Afai e tali ma le mautinoa e se tasi au fesili, e tele mea e te iloa e uiga i lenei ituaiga, ona mafai lea ona e taulimaina.

Matou te fautuaina ia faamasani i ituaiga eseese o kukama.

O le taimi nei e mafai ona e alu i se asiasiga vaaia o laau, o lana filifiliga e tatau ona taʻitaʻia e tulafono nei:

  • e le tatau ona sili atu i le 1 le masina le fatuina o tausaga matutua;
  • o le aʻa e tatau ona soifua maloloina ma matua mafiafia, e leai ni faailoga o le mago;
  • suʻesuʻe ma le faaeteete le aʻa (ua vaivai i kukama), e tatau ona foliga maloloina, ia i le eleele ma leai ni faailoga o le malogo;
  • i luga o le tasi fatugaina e le tatau ona sili atu i le 4 lau o lanu uliuli lanu uliuli;
  • o le maualuga o le tasi fana e le sili atu i le 12-15 cm;
  • Vaʻavaʻai ma le faaeteete i laʻau pito i lalo, e le tatau ona minoi ma samasama (o laulaau e mafai ona faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o tagata faʻalauiloa);
  • E manaomia le i ai o laau i le eleele ma sa lava le susu.
E taua! I uluaʻi ituaiga o kukumba, o loʻo i luga o le tumutumu o le kulupu, o meaʻai e le o faʻamalosiina.

Sola ma le faʻapala

O kukume e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le eleele, o lea afai e te manao e totoina se togalaau masani, e tatau ona e popole i le sauniaina o moega mo le totoina muamua. O kukama uma, ma le "Berendey" faapitoa, alofa i le loam po o le lanu oneone. O eleele ma maualuga maualuga o le eletise, faapea foi ma eleele mamafa, e le talafeagai mo le tuputupu ae masani o lenei fualaau faisua. O le pH e tatau ona le faaituau pe vaivai foi.

Aoao pe faapefea ona fafagaina kukama pe a uma ona totōina, i totonu o se kiona, i le taimi o le fugalaau, faapea foi ma le fafagaina o le fefete, iodine, ma faʻaleleia fualaʻau i le manulele lanumeamata.

O le mea muamua o le fuafuaina lea o le maualuga o le eleʻele o le eleele. A TA 7 e pei o le masani, o tau maualalo o se faailoga lea o le maualuga o le eletise. O le maualalo o le pH, o le eleele e le talafeagai mo le totoina o le seleselega. Ae ui i lea, e le mafai ona fai mai o Berendey e talafeagai mo le maualuga o le pH (ituaiga palapala eleele). E pei ona taʻua muamua, e manaʻomia le latalata i le pH 7. Sueina o le eleele mo le eletise. Ina ia iloa le aoga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fale suesue, pe mafai foi ona faʻatau le masini Alyamovsky, ma faia le auʻiliʻiliga, mulimuli i faatonuga. E sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie ona faʻavasega le palapala mo le elemene e faʻaaoga ai le pepa faʻaalia. O lenei faailo o loʻo faʻatau atu i faleoloa o vailaʻau faʻasolosolo.

Faitau foi e uiga i le auala e fuafua ai le aoga o le palapala, pikiina le meaʻai ma faʻasalaga.

O le faia o lenei auiliiliga e tatau ona faapenei:

  • tipi le eleele i le loloto o le 0.3 m ma se liponet spade;
  • tago sina lima o le eleele, faʻamamaina i vai faʻafefete, faʻafefiloi lelei;
  • I le ogatotonu o le pellet na mafua ai ona faʻaofi se fasipepa o le faailo, taofi mo le 1 minute;
  • aveese le fasi pepa ma faatusatusa lona lanu i le fuataga;
  • o le lanu talafeagai o le a faʻaalia ai le maualuga o le pH o lou eleele.
E le manaomia le totoina o kukama lea na tutupu ae ai o latou aiga i le aiga o Pumpkin ia i latou. I lenei tulaga, ei ai le maualuga o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi eseese faʻamaʻi pipisi o le aganuu. Moega mo le totoina o le kukama e tatau ona i ai i le tautoulu. E tatau ona faʻamaʻaina le eleele. Afai e iai le maualuga o le eleʻele, e tatau ona e faʻaaogaina se mea faʻavaivai. Falaoamata Dolomite.

Faʻasoa le sili atu o gaʻo eletise o mea faapena:

  • lime;
  • fai falaoamata falaoa;
  • sima sima;
  • penisina;
  • laupapa fafie.
A oʻo mai le vevela o le tautotogo, ia eli i luga le moega o le lumanai. O le loloto o le tipi e tatau ona le itiiti ifo i le 0.25 m. O le afa pito i luga o le 'apa mafolafola ma le fesoasoani o le rake e tatau ona faʻafefiloi ma le humus na saunia mai le autumn. O le humus e kuka lelei - o se oa mo le fai togalaau ma laau. Latou te faia le humus mai i meaola eseese (mutia, lau paʻu, togafiti, vaovao). A maeʻa ona eli le eleele, faia le humus ma faʻamaʻele lelei, e tatau ona ufiufi moega o le lumanaʻi i se ata tifaga mo le 3-5 aso. A o faagasolo lea taimi, o le palapala e susulu lelei, ma o le humus o le a amata ona aoga lona aoga.
E te iloa? O le laufanua o le kukama, ua iloa e tagata i le IV meleniuma BC. e., o vaega faʻapitoa o le subcontinent Indian. I le pito i lalo o Tibet, o lenei aganuu e mafai lava ona maua i totonu o lona vaomatua. I le Tusi Paia, ua lauiloa o se fualaau Aikupito.

Tulaga tuputupu ae

A oʻo ina totoina kukama o le ituaiga o Berendey, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono faigofie:

  • o le ituaiga e fiafia i lapalai eleele ma se maualuga maualuga o le humus;
  • totoina i le nofoaga e tasi e leʻi muamua atu i le 4 tausaga;
  • sili ona ola lelei pe a uma tamato, pi, sana ma vave pateta;
  • leaga tupu pe a uma le pauki;
  • le vevela o le eleele e le itiiti ifo nai lo +14 ° C;
  • vaʻaiga o le ea e fautuaina e + 24 ... + 30 ° C;
  • o le eleele e tatau ona faʻamamāina lelei;
  • E manaʻomia le faʻaopoopoga lelei o mea totino;
  • lava le maualuga ole CO2 i le ea;
  • e tatau ona susulu lelei le nofoaga, ae e tatau ona aloese mai le susulu o le la i luga o laau, e mafai ona latou susunuina lau laumei kukama.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le auala sili ona taatele o le totoina o cucumama - totoina o totō i fanua matala. Faatasi ai ma lenei metotia, ua uma ona tupu (pe tusa ma le 1 le masina) laau totō ua totō i le eleele, lea e amata ona fua mai vave nai lo le fatu na totō saʻo i le eleele.

Matou te totoina kukama i luga o le laufanua, i totonu o se falesa, i luga o se faapaologa, i luga o se faamalama i le taumalulu, i pakete, i totonu o se paelo ma totonu o taga.

O le faʻaleleia o le toto o le tagata e sili ona lelei i le faʻaaogaina o le faʻatau. O oe lava ia, mai fatu o le uiga o laau totō o loʻo ola aʻe, e le faʻaaogaina i ni aofaiga tele ituaiga faʻateleina o meaola e tutupu. Fai le faamalositiga talafeagai, ia faatumauina le maualuga o le maualuga o le palapala.

Fatuina sauniuniga

Ae e te leʻi sauniuni fatu mo le totoina, filifili mai fatu gaogao. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaepe i totonu o se ipu vai 1 tsp. masima ma togi fatu i totonu o le vai. O na fatu o loʻo totoe i luga o le fogaeleele e mafai ona lafoina - ua leai. Aoina fatu na totoe, na pasi atu i le isi laasaga o sauniuniga. Afai na e faʻatauina ni fatu o se lauiloa lauiloa i totonu o le pusa, latou te le manaʻomia se faʻamuamua. Ua uma ona togafitia i latou i mea faʻavevesi ma meaola e tutupu mai. Afai na e faʻatauina ni fatu pe faʻaaoga oe lava, ona tatau lea ona faʻatautaia aʻo lei totoina. E talafeagai mo lenei faʻamoemoe:

  • lafoaʻi i le 1% vai faʻamalolo mo le 20 minute;
  • fufulu i le 0.5% vai vai mo le 1 aso. O sea faiga, e faaopoopo atu i le faʻapalapalaina, ei ai le aʻafiaga o le faʻamalosia o le faʻamalosia;
  • phytosporin solution.
A maeʻa le faʻaaogaina faʻamalosi o mea totō e tatau ona faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, ia tuu fatu i le po i totonu o le pusaaisa, ona tuu lea i latou i le ao atoa e faamatuu atu i le radiator. I lenei auala faigata, matou te fetuunai fatu i le vevela vevela, e vevela ma malulu.
E taua! O le solofanua o le solofanua mo le fafagaina o kukama e solia ona o le maualuga o mea amonia.

O le taimi nei e tatau ai ona totoina mea e toto ai. E tatau ona faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻamamaga lelei se solo solo mafiafia i le vai (o se filifiliga lelei o le kuka ie 30x30 cm).
  2. Tuu le solo i se paʻu papaʻu lautele ina ia maua le afa o le solo ie i luga o le ipu, ma o le afa lona lua e tautau. Sasaa vai i le pito i lalo ina ia lava le susu, ae leai se vai i lalo o le ipu.
  3. Tuu fatu i luga o se solo, ufiufi le pito i luga ma le vaega o loʻo tautau i luga.
  4. Mai le luga o le faʻamalosi o se ipu ma se ata tifaga, o le a faia ai se microclimate talafeagai.
  5. Vaʻaia taimi taʻitasi le ata tifaga mo sina taimi, pe a mavae ni nai aso o le a amata ona tupu mai fualaau lanumeamata mai fatu. E mafai ona toto i le eleele pe a oʻo i le umi o le 7-10 mm (pe a ma le 4-6 aso).

Initaneti ma nofoaga

Faʻalagolago i le fuainumera o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa e tasi mo fatu taitasi (ipu faʻaaogaina i pu faʻafefe, pusa paʻu) poʻo se pusa faʻafeʻau masani, ua fuafuaina mo fatu (fatu o fuamoa, pusa faʻamalaiti palasitika, ma isi). I lena tulaga, afai e te faʻaaogaina le malosi atoa, pe a oʻo ina oʻo atu le laau i le 5-6 cm (pe a uma ona foliga mai ni laʻau moni se lua), e tatau ona suia i gafatia taʻitasi.

Filifili le gafatia tatau mo tipu.

O tane nofoa e tatau ona tuʻuina i luga o se malamalama ma mafanafana. O moli mama e matuā talafeagai lava, faʻapea foʻi ma vevela. I le tulaga e le lava le vevela, e tatau ona e faʻaaogaina se isi faʻapogai o le mafanafana (moli, faʻavela).

Fatuina o togalaau

O le totoina o fatu mo laau i le itu i saute o Rusia ma Iukureini atoa e amata ia Aperila. Ae sili atu, o le aso o le lūlūina o fatu e mafai ona fuafua e faʻavae i luga o tulaga o le tau. E tatau ona totō le kalava i le laufanua, pe a vevela le lalolagi i +12 ° C i le loloto 0.1 m. O le fua o le vevela i aso taitasi e tatau ona +20 ° C ma maualuga atu, ma o le vevela o le po e le tatau ona pa'ū ifo i lalo + 14 ... +16 ° C . Mai aso muamua e fetaui ma nei tau, vavae ese le 4 vaiaso. O le aso lenei e fautuaina ai le lūlūina o fatu. I ni nai aso ao lei totoina fatu, e tatau ona faatumu le eleele ua saunia i totonu o le pusa mo laau toto, i le taimi muamua na faataatia ai alavai i le pito i lalo (faalautele le ele, moli polystyrene).

E mafai ona e faʻatau se mea taua i le faleoloa, ma e mafai ona e saunia oe lava:

  • eleele elefise - 2/5 vaega;
  • peat - 2/5;
  • sawdust - 1/10;
  • manure - 1/10.

Po o sea ituaiga:

  • moa pala - 3/5 vaega;
  • eleele vavave - 3/10;
  • oneone - 1/10.
E te iloa? Mai le Eleni anamua, na malaga atu le kukama i tagata Roma, lea na amata mai i le VIII-IX seneturi ona vave manumalo ai i Europa. Siamani Amapasa Herberstein i lona "Faamatalaga e uiga i le malaga i Muscovy" mo le taimi muamua e taʻua ai se kukama i le teritori o le Malo o Rusia i le lumanai i le 1528.
E tatau ona faʻamalu le eleele i totonu o le oven i + 180 ° C mo le 20 minute poʻo le faʻasaina foi ile 2% le potassium i le vevela ile 100 ° C (vai inu).

I le taimi nei, e tatau ona faʻalauiloa le faʻasalaga i le palapala i le fua faatatau o le 10 lita o le faʻafefiloi:

  • superphosphate - 15 g;
  • potassium sulfate - 8 g;
  • urea - 7 g;
  • magnesium sulfate - 2 g

Superphosphate. O le palapala i totonu o pusa o fatu e tatau ona lava susu, ae o le tele o le susu e le manaomia. Faatumu ni pusa i le 4/5 o le voluma 4-5 aso aʻo lei totoina, i le taimi lea e ausia ai le tulaga manaomia o le susu (fausiaina o le eleele poo le tuu o pusa i luga o le pamu e faamama ai le sili atu o le susu). Aʻo sauni fatu ma eleele, e mafai ona e amata totoina. Afai o loʻo e faʻaaoga ia pusa taʻitasi, fai lau togi tamatamai lima i le palapala ma le loloto o le 0.5 cm. I le mea na tupu ai le togalaau, tuu se fatu ma fufulu i se palapala o le eleele ina ia i ai se vaega eleele e tusa ma le 1 cm le mafiafia i luga o le fatu. I le tulaga e te faʻaaogaina se fata masani mo ni fatu se tele, faia ni togalaau umi ile eleele. Tuu fatu i totonu i latou uma i le 6-7 cm, ia sosolo i luga o togalaau ile eleele e tutusa ma le auala muamua. O lenei metotia e sili atu le leaga nai lo le totōina e tagata taʻitoʻatasi o le a le toe umi ae tatau ona totoina.

Totoina o togalaau

I le tausiga o fualaʻau totoma, muamua lava, e tolu vaega e tatau ona pulea:

  • vevela;
  • fafaga;
  • moli

Mo fualaau, o le mafanafana lelei o le + 20 ... +23 ° С. I le tulaga e maualuga le maualuga o le tapulaa pito i luga o lenei tulaga, e tatau ai ona faʻamamaina atili le eleele ma faʻamaʻalo le potu. I le tulaga o le faʻaitiitia o le vevela, e mafai ona e faʻaaogaina le fitolampa. O ia moli e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa. I le faaopoopo i le vevela, latou te maua le tele o malamalama e manaʻomia mo le tuputupu aʻe tatau o fualaau.

E taua! I le tulaga o le le lava o le moli, o le a matua malosi lava le tosoina o fualaʻau, o le a faigata i le totoina o nei laau toto. E le gata i lea, o le a faigofie ona maua i faʻamaʻi eseese.
Afai e lelea i fafo, o le moli e 60-watt e talafeagai mo moli faaopoopo. I le tulaga pe a vevela le tau, o le malamalama masani o le a lava. Mo le fausiaina o vine e manaʻomia ona faʻaaogaina naʻo le vai mafanafana, o le vevela e tusa ma le +25 ° C. Ia mautinoa o le eleele e masani ona susu, ae leai se mea e lolovaia ai (o le susu tele o se taufaamatau i le aʻa). Afai, e ui i lea, o le tele o le susu o loʻo matauina, tuʻu fatu i se mea mafanafana mo le faʻavaveina o le susu ma taofi le faʻamalosia mo sina taimi. Afai e mu le palapala - faʻaaoga se sulu. A o tupu laau, e tatau ona faʻamalosi. I luga o se aso matagi, pipiʻi i luga o se faapaologa pe tatala se faamalama. Amata i se taʻaloga lima minute, faʻaopoopo i ai i aso uma mo le 3-5 minute. Faʻateleina le totoina o fualaau i totonu o le tane e tatau ona sasaa le eleele. O lenei faiga e tatau ona faaluaina pe a tupu le fatu.

Saili pe fia aso kukama e totogo.

E le gata i lea, e manaʻomia e fagalaʻau le fafaga atili. Fafaga le tuputupu ae o le talavou e tusa ma le 2-3 taimi. O le taimi muamua - pe'ā uma ona aliali mai le lautusi muamua, pe'ā uma ona aliali mai le laupepa lona lua - le fafaga faalua. A maeʻa le 2 vaiaso talu ona fafaga le fagafulu lona tolu. E mafai ona e faʻatau faleoloa faʻatoʻaga mo nei faʻamoemoega, ma e mafai ona e kukaina oe lava ia. E faigofie ona fai, o loʻo i lalo se fua mo le faʻamaʻi, lelei mo le fafagaina o kukama talavou:

  • vai - 3 l;
  • moa lapisi - 50 g;
  • superphosphates - 4 g;
  • ammonium nitrate - 2 g;
  • potassium sulfate - 4 g
O lenei tuufaatasiga o loʻo faia muamua le laei, i le lumanaʻi, o le fuainumera o meaʻai (vagana ai vai) e tatau ona faaluaina.
E te iloa? Greenhouses e tutusa lava le matutua ma o tatou vaitaimi. O ituaiga muamua o greenhouses i aso nei na fausia i Roma anamua. O le mafuaʻaga na i ai le manaʻo o le taupulega o Tiberius e vaai fualaau faisua fou i lana kesi i aso uma.

Suʻeina o laau i le eleele

A lelei le mafanafana o le fogaeleele ma ua uma ona saunia au laau, e mafai ona totoina i le eleele. Afai o le taimi lea e totoina ai laau toto, ma o le vevela o le ea e le lava maualuga, faaitiitia le faʻafeinu, o le a faʻaitiitia ai le tuputupu ae. Afai o loʻo e filifili pea e totō fualaau laiti, ma e le maualuga le vevela o le ea, faʻaaoga se ata tifaga. O le taimi e talafeagai mo le totoina o kukama i le eleele o le tausaga muamua o Iuni, i lalo o le ata o le amataga lea o le sefulu lua tausaga o Me. 2 vaiaso aʻo lei totoina kukama e tatau ona kuka se moega togalaau. Fuʻu faʻauluulu i le loloto o le 0.2-0.25 m i le moega i le lumanaʻi.I le pito i lalo o le togavao e tatau ona faʻapalaina le muti, e mafai ona e faʻapalapala, fufuluina le fugalaʻau ma se palapala palapala.

  1. O fualaau e tatau ona totōina i se auala faʻalavelave ma le maualuga o le 0.25 m, i le va o laina - 0.6 m. Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, o le a maua e laau taʻitasi le susulu o le lā.
  2. A o le toe totoina laau i luga o moega, ia eli se lua i lalo o fatuga taitasi, sasaa ma tuu le faapalaga po o le manure i lalo.
  3. Aveese ma le faaeteete le fatuina ma le palapala mai le pusa o fatuga (pe afai o le laau toto o loʻo i totonu o se pusa paʻu, totō i ai) ma tuʻu le fatu i totonu o le lua.
  4. O fualaau e tatau ona tuʻuina i totonu o le pu ina ia mafai ai e le vaega pito i luga o le masini ona 1-1.5 cm i lalo o le eleele. Ona fufuluina lea o le laau ile eleele ma lima vaivai.
  5. Vai vai i le vai mafanafana ma ufiufi aʻa i vaovao. O lenei fuataga o le a faia ai se faʻataʻitaʻiga faaopoopo (faʻavaveina o le susu o le a faʻagesegese ma mo sina taimi o le a tumau le maualuga o le vevela i le itu lata ane).
E taua! Totoina o fualaʻau totoma na faia, faʻataʻitaʻiina e nisi tulafono. E le mafai ona matua tanumia ia laau i le eleele. O moega tipu totino e tatau ona tatalaina. O le laau Spud e le tatau, a leai o le a oti. O lenei aganuu e manaʻomia ai le masani ma faʻafefe masani ona faʻafeinu.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O le faʻalauteleina o auala o le totoina o kukumba e masani lava. Faatasi ai ma lenei metotia, o fatu e totoina vave i totonu o vaieli, i luga o se togalaau togalaau tatala poʻo totonu o se lau.

Faia ni moega maualuluga i le fale ma fai ni pa.

Tulaga i fafo

Mo le totoina o kukama "Berendey" i se auala e leai se ola e fetaui lelei ma fale e lua ma moega avanoa. O le tapenaga o le eleele e faia i le auala lava e tasi e pei o le totoina o fatu, e pei ona faamatalaina i luga. Vaavaai i le fasi fanua i lalo o moega, faailoga ma saunia i le tautoulu. Afai e le faia lenei mea i le tautoulu, i le tautotogo e mafai ona e faia mea uma i se auala faigofie. I le mea e tupu ai le palapala, ma i le tautoulu, e te leʻi faʻaopopo le lime, ashisi poʻo le penisina, e te le manaʻomia ona faia lenei mea i le tautotogo. O le a lava le vai faʻamaʻi vai.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

E tatau ona totō fatu pe a oʻo le vevela o le palapala i le + 16 ... +18 ° С. I le totonugalemu o Rusia, e tusa o le afa lona lua o Me. I le itu i saute o Rusia ma le teritori uma o Iukureini - le sefulu tausaga muamua o Me. A o lei totoina, tatou te saunia fatu i le auala lava lea e tasi mo le totoina o fatu. E naʻo le sili atu le taulai atu e tatau ona totogiina i le faʻamalosi. A maeʻa le faʻapalapalaina (paluga o le palatini poʻo le suamalie), afifi fatu i totonu o se solo solo ma pusa mo aso e tolu.

A maeʻa lena, aveese le mea e toto ai le pusaaisa ma tuu mo le tolu aso i se nofoaga ma le maualuga o le vevela. E tatau ona saunia se moega mo le totoina o fatu i le auala lava e tasi e pei ona faia mo le metotia o fatuga (faaopoopo le humus, sasaa vai inu ma tuu i lalo o le ata mo aso e tolu). Fai ni pu 5 cm le loloto, o le mamao i le va o pu - 0, 25 m, vaʻai laina - 0.6 m. Tuu 3-4 fatu ile vaieli taitasi. Mulimuli ane, afai e tulaʻi mai ni elemene, o le a manaʻomia ona faʻamaeʻaina.

Afai e te fia vaʻai i se seleselega lelei, mulimuli i tulafono faigofie:

  • ave faʻasolosolo le mea faʻapala i le eleele;
  • aveese ma le faaeteete vao, fautuaina e faia i ou lima (o le aʻa o kukama e vaivai ma veleina e matautia mo ia);
  • faia tapuni ma nonoa paʻu;
  • pe a uma ona faʻamusu, faʻapipiʻi malie le alalaʻau ma le palapala i luga o moega;
  • Faʻasaina le eleele 1 taimi i le 1.5-2 vaiaso.
E te iloa? O tagata faʻatoʻa mai le UAE na aumai le kukumba foliga faʻava.

Faʻasa

Afai e timu le tau, e le manaʻomia le susu i taimi uma. Afai e vevela le tau, ona tatau loa lea ona faʻamautu vai i aso uma. E sili lava le faia o lenei mea ma le mafanafana (+ 23 ... +25 ° C) le timu seia aulia le 9 i le amataga o le tuputupu ae o fua. Ma faʻafefe le suavai i itula o le afiafi i le taimi e amata ai ona fua le laau.

Matou te fautuaina faitau e uiga i auala e fafaga ai kukama i totonu o le malae vaʻaia ma totonu o le fale koli.

I le tulaga e leai ni taifau ma le vevela o le ea mo le tuputupu ae masani o kukama e le lava maualuga, sasaa vevela (+ 55 ... +60 ° C) i le vai i lalo ifo o le ogalaau, ina ia le pa'ū le susu ile lau. Le fua faatatau o le faʻavaivai - 5-6 lita o le vai i le 1 sikuea. mita i vaiaso uma ao le i fuga. A amata ona fuga le laau ma fua mai, e tatau ona faateleina le suavai i le 13-25 lita i vaiaso taitasi. E manaʻomia lou suʻeina o le aganuu ma le faʻafeinu. O le faʻaaogaina o se maea, aemaise lava le tapuni vai, e matua le manaomia. E mafai ona e faʻapipiʻi vai inu vai inu mai fagu palasitika:

  1. I totonu o pusa fagu faʻatasi ma le gafatia e 2 lita, e lima ni pu e faia i le vevela vevela, ona afifiina lea o le paʻu i le afu.
  2. O le fagu o le fagu ua faʻalaʻoina i le taamilosaga, i le mamao e 3 cm mai le pito i lalo, o le mea lea e puipuia ai le otaota mai le ulu i totonu o le atigipusa, ae o le punou, e mafai ona e sasaa vai i totonu o le fagu.
  3. I tafatafa o le pupu kukama, ua eliina se lua i le loloto (13-15 cm) ma o le fagu na teu i lalo i totonu (o se pupuʻu ma ni pu ua lavea ma se paʻu e malolo i le pito i lalo o le lua).
E taua! Taumafai e suʻeina le lelei o le eleele. Lio le polo mai se tamai eleele. Afai e mafai ona e faia se polo - e saʻo le susu, pe afai e salalau ma smears - o le palapala ua susu tele, pe a pa'ū - e le lava le susu.

Lafoaia eleele ma veleina

Laveina i laʻau kukama e le silia ma le lima taimi i le vaitau atoa o le tuputupu ae, o laina i le va o laina e veleina e fa fa. Faʻamama le eleele faatasi ai ma le faʻatoʻaga ma le velaina o fualaau. E tatau ona faia ma le faaeteete lelei lenei mea ina ia le faaleagaina ai aʻa o laau.

Masking

C faitauina o ituaiga eseese ma le tele o ituaiga o le fualaau, lea e avea ma Berendey, e le manaʻomia ona faaputuina. I lenei tulaga, atonu e afaina ai foi le laau. O le faʻasalaga e talafeagai i mataupu e le fua mai ai le laau. I totonu o le paʻu o le lau e foliga mai o fanau, mo le tupu aʻe o le laau e maua ai meaʻai e talafeagai mo le fausiaina o ovaries.

Saili po o le a le mea e fai mo le faʻamalosi o kukama.

Garter belt

E tatau ona taulai totoa ile togalaau. O nisi nei o mafuaaga e te tatau ai:

  • O lo o mafai ona totoina kukama i lalo ifo o avanoa, o le mea lea, e mafai ona totoina le tele o vao i le lava itu;
  • Garter e faafaigofie le seleseleina;
  • faʻafesoʻotaʻi ma le eleele e faʻapupulaina le ono aʻafiaga o faʻamaʻi eseese ma foliga vaaia o palapisa;
  • o le tele o fualaʻau ma faʻaleagaga e aliali mai i luga o le maea ua afaina, lea e oʻo atu ai i le faateleina o fua o fua;
  • o se laau ua faʻamalosia e manaʻomia se tausiga itiiti;
  • fualaau 'aina i luga o laina faʻamau e maua atili ai le malamalama, faasolosolo, vave vave ona tupu.

Fuafua le fuck cucumbers. E faʻatinoina le faʻatinoga pe a maeʻa le aʻa i le 0.3-0.35 mita. I le taimi nei, e 4-6 laulaʻau ua faʻaaogaina. E sili atu ona aoga le faia o se ofu i le taeao, aʻo leʻi vevela. O tulafono faavae e tatau ona mulimulitaʻia pe a nonoa le laina:

  • suauʻu e tatau ona faʻatulaga muamua ina ia faʻaleagaina le aʻa;
  • e lagolagoina le sasa, faʻaaoga fasi ie (lautele - 3-4 cm), talu ai ua afaina ai maea;
  • e tatau ona faamautu le aʻa i lalo o le laupepa muamua po o le lua;
  • pe'ā lava le faʻalauteleina o le laʻau, e tatau ona tuʻuina ese faʻasesega i luga o le auala, pe a faʻapea e mafai ona latou faʻamalosi i le matua, ma mafua ai manua ia te ia;
  • pe a oʻo ina tupu aʻe le ogaoga autu i totonu o se meaʻai, e tatau ona togiina, a le o lea o le a faʻaauau ona tuputupu ae i le uumi, puipuia o taamilo mai le atinaʻeina.
E te iloa? E sili atu i Europa ituaiga o kukumba ma se lamolemole lamolemole e leai ni pupu. Fua i laau talatala latou te taʻua "kukama Rusia".
Mo le gaosiga o se faʻasologa o le a e manaʻomia ai le lua uʻamea o le uamea poʻo le fafie, fasi laupepa, ie ma le maea. Aʻo leʻi faʻatūina, o loʻo faʻapipiʻiina faʻamaumauga laupapa i se vailaʻau faʻamalosi pe valiina, ma ua valiina pe faʻapipiʻi faʻamalosi pe faʻamalosi i togafitiga faʻasaʻo.

O loʻo i ai nei ituaiga faʻatau:

  • tapuni. I tafatafa o laau, e lua paipa e tuleia i autafa o le moega. I le va oi latou, i se mamao o le 0.25-0.3 m, ua fusi maea, ma o le a fesuiaʻi maea. E mafai ona fesoʻotaʻi maea uʻamea i le tasi i le isi i le 0.7-1 mita. O le mamanu e faigofie ona gaosia, aoga tele, ae tasi le toe tosoina: o le lagolagosua e mafai ona taoto i lalo ma paolo vaega o le laau. Ina ia faʻaumatia lenei toe foʻi, e tatau ona e faia le maualuga maualuga ma aua neʻi galo e teu le laau pe a oʻo i le umi talafeagai;
  • laina. O loʻo faʻapipiʻi le lagolago i le auala lava lea e pei o le auala na muamua atu - i tafatafa o pito o le moega. I le pito i luga i le va o lagolago, o le maea ua pagatia, ua nonoa laina maea i luga e tusa ai ma le numera o laau. Le pito i luga o laina taʻitasi e nonoa i se maea. I le avea ai o se fesuiaiga o lenei metotia, ia faapipii se koluma faatautau i tafatafa o laau taʻitasi. O le metotia e lelei mo le puipuia o se tele o laau;
  • toto. E faʻaaogaina pe afai e totō laau i se liʻo. O se lagolago e faʻapipiʻiina i le ogatotonu, o se pine o loʻo faʻatosoina i tafatafa o laau taʻitasi. I le va o le pine ma le totonugalemu o le lagolago, o se maea ua faaloaloa atu i luga o le mea o le a mimilo ai le sasa;
  • puipui. I le va o lagolago e lua, o loʻo i tafatafa o le pito o le moega, o le faʻatalaʻau ma se telelala lautele ua faʻaloloa. Afai e umi le moega, ina ia aloese ai mai le faʻamalo, e le lua ni faʻaoga e faʻaaoga, ae sili atu. I le va o tulaga taua e lua o loʻo faʻatuina ai le tele o vaalele. O se fesuiaiga o sea pa puipui o se faasologa o uaea po o le vaeluaina o laau laupapa (togalaau vao).
E taua! Pe a faia se mea puipui, e le tatau ona faʻamau faʻamau ia maea, faʻamalosi le aʻa. Lafoaʻi malie i latou.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina e tatau ona faʻatinoina pe a uma ona tutupu mai pine muamua. O fualaau totogo e fafagaina pe a uma ona aliali mai muamua laʻau moni muamua e lua. Mai le faʻaofiina o le vaega muamua o le faʻalaʻau faʻalagolago i le faasologa o taimi e fafagaina ai. O le isi taimi e tatau ai ona e fafagaina le laau ile 2-3 vaiaso pe a uma le taimi muamua. O loʻo i ai se meaʻai fafaga ma le foliar.

  1. Setema. E faʻaaogaina fugalaau i le latalata atu i le aʻa. E faʻamaʻa le fugalaau i totonu o le vai ma faʻamalie lemu i totonu o le eleele eleʻele ina ia le maua ai le fofo ile lau.
  2. Foliar. Lafoa le laau i se vaifofo o le maualalo o le faʻamalosi ina ia le mu ai laulaau. O nisi taimi e fefaasoaaʻi ai nei polokalama.

O fualaau faʻasamaʻi, mullein o loʻo sili ona lelei mo kukama. Ua faʻamaʻapeina i le vai (1:10) ma o le iuga e fofoina ai le eleele i le fua faatatau o le 1 l o tupe mo le tuputupu aʻe o le talavou. Korovyak. E lelei le fetaui lelei o se fuga o manu felelei (moa, lupe). Ua saunia le fofo i vaega tutusa e pei o le faaaogaina o mullein (1:10), e na o le 2 ipu o le fafie e tatau ona faaopoopo i le oloa na maua. E tasi le lita o le faʻaaogaina e manaʻomia ile togi. Manulele manu. Laʻei pito i luga ma Uria. 50 g o urea i le 10 lita o le vai. 0.2-0.25 l o le vaifofo e maua ai ua tui i le aʻa o laau taʻitasi. E le mafai ona e faʻafefiloi urea ma superphosphates poʻo le lime, a faʻapea o le a gaoioi mea e gaosia ma o le eletise o loʻo manaomia e le fale o le a faʻaleagaina. Urea Ammofosk. Faʻalautele le 25-30 g o le faʻasusu i le va o laina, ona faʻafefiloi ai lea i le palapala, fai sina pisi i luga o vavae. Afai e ola maloloina le laau, e le tatau ona faʻaleleia i le taimi o le fugalaau. Ammofoska fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulimi i fua.

E te iloa? I le aai o Nezhin, lea o loʻo i ai i le eria Kernihiv o Iukureini ma e lauiloa mo lana laumei cucumber tilotilo, ua faʻatuina se maafaamanatu i greengrass.
I le tulaga o le fua o le fua o le fua, e foliga mai e foliga mai, e tatau ona fafagaina i latou:
  • ammonium nitrate - 20 g;
  • superphosphate - 25 g;
  • potassium nitrate - 10 g;
  • vai - 10 l.

Fafagaina laau taʻitasi 0.25 l o le faʻaleniina i le taimi o le fua. Mo le foliar application e mafai ona e faʻaaogaina auala nei:

  • vai mafanafana - 10 l;
  • superphosphate - 35 g

Faʻaaoga le oloa na maua mai e faʻamalolo ai laau i le taeao po o le afiafi ina ia aloese ai mai le susulu o le la i le laʻau. Mo le fufuluina o kukama, o meafaigaluega nei e talafeagai foi:

  • boric acid - 5 g;
  • paluga oona - 0.5-1 g;
  • vai - 10 l.

I le vaitau o fualaau taumafa, o le fafagaina o kukama e faateleina le numera o ovaries, faʻaleleia le fafagaina ma le tofo o uiga o le fualaau faisua. Komepiuta e masani lava ona manaʻomia ni eletise, aemaise lava le potassium, magnesium ma le phosphorus. E sili atu le tuʻufaʻatasia o le faʻamalosiina faʻatasi ma mea faʻalaʻau ma meaʻai. O se isi vailaau lelei i le vaitaimi o fualaau aina:

  • potassium nitrate - 25 g;
  • vai - 10 l.

O lenei aofaiga o le faʻasusu e lava mo le tusa ma le 35-40 laau. I le taimi atoa o le fua, o loʻo faʻaaogaina se vailaʻau oona mo le faʻaleleia. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina mo le taimi lona tolu, e manaʻomia ona e fafaga i latou ile vaitau 2-3 vaiaso.

Faamasani oe lava i ituaiga o fugalaʻau.

O nisi togafitiga faa-tagata mo le fafagaina o kukama:

  • fefete.O lenei fafaga e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa, faateleina le puipuiga o le togavao, faateleina lona tetee atu i faʻamaʻi eseese. Vili le fagu mata i le 2 lita o le vai mafanafana, faaopoopo 5 tbsp i ai iina. sipuni tele o suka, faʻafefiloi lelei ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maea le 1 aso, sasaa le vort fermented i le 10 lita o le vai.
Fafaga le laau i lenei oloa. Meaʻai - 1 le lita i le laau. Liligi le meafaigaluega i le aʻa. E sili atu le faʻaaogaina faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamalosi e sili atu nai lo faalua i le masina;

  • laupapa fafie. I le 10 lita o le vai mafanafana e tatala ai le 0.2-0.25 kilokalama o le apa. Meaʻai - 1 le lita i le laau. O loʻo faʻasusu foʻi Ash i tafatafa o vao mo le puipuia o faʻamaʻi.
E taua! O le aoga caloric o le tasi kilogram o kukama e tusa ma le 150 kcal. O lenei fua e mafai ona mafaufauina o mea taumafa.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Kukama, pei o isi fualaau faisua, e afaina i faʻamaʻi eseese ma faʻalavelave osofaʻi. O nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi o mea nei:

  • paʻu palapala (peronosporosis). Uma o musasusu o kukama, lea e maua ai samasama samasama i luga o siama oona, e aliali mai i luga o tua o laʻau ia ulutala gutu. O le maʻi e tupu i tulaga o le maualuga maualuga (fogs, dew) ma le vevela o le ea + 17 ... +23 ° С. O le taulaiga o le faamai e ono avea ma otaota.
Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, e tatau ona e suia ituaiga eseese o fualaau faisua, ia faʻaumatia uma le toega o laau. I totonu o greenhouses, o le vevela e tatau ona +25 ° le maualuga ma le maualuga, o le avefefe o le ea e 85%. O fualaau oona faaaoga "Gold Profit". O le taimi lava e aliali mai ai faʻamaoniga muamua o le maʻi, e tatau ona suʻeina laau i ni sauniuniga e aofia ai le paʻu (Bordeaux liquid, Apikaila Peak, Oksikh, Khom, Ordan, ma isi). Afai o le faʻamaʻi e toe faʻaalia i le taimi e fua ai, faʻaaoga Fitosporin-M ma Alirin-B. O auala mo togafitiga o paʻu paʻu e tatau ona suia.

  • paʻu palapala. O le faʻamaʻi faʻamaʻi, o uiga masani o ni mea paʻepaʻe, e pei o le falaoamata ua faʻamaligi, i le pito i luma o le laupepa. O le mycelium lenei o le sui faʻamaʻi o le maʻi. E faasolosolo lava ona ufiufi e le pisia le pepa atoa.
Talu ai ona o lenei maʻi e pa'ū i le 1/3 fua i le moega avanoa ma le 2/3 i totonu o greenhouses. Faʻaaogaina mo le togafitiga o fualaau faasaina "Topa", faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fuaina o le sulfur colloidal, "Tiovit Jet", "Fitosporin-M" poʻo "Alirin-B". Faaaoga nei fualaau oona i uluai faailoga o le maʻi, ma a maeʻa - 1 taimi i le 1-1.5 vaiaso;
E te iloa? O le aso 27 o Iulai o le aso malolo faʻavaomalo. I Suzdal, Vladimir, i lenei aso mo le taimi muamua na faamanatuina ai le Kukama Faigalotu.
  • cladozoriosis (olive lanu enaena). Maʻi faʻamaʻi, e masani ona aafia ai le fua, a itiiti mai - o le laʻau ma aʻa o laau totō. I le laasaga muamua, o tamai vai vai e foliga mai, e ola, e oʻo ile 0.5 cm le lautele. O le paʻu o paʻu, mea e pei o le kiona e foliga mai i le tino o le fotus. Afai o le maualuga o le maualuga o le 'eleʻele, e ufitia le lanu i le puao. / li]
O laʻau e aʻafia i lenei faʻamaʻi, i le amataga lava o le fuaina o vine e ufiufi i ni mea lanu enaena. Paʻu i luga o lau laʻau, e leai se eseesega. O vaega uma lava e paʻu mai i luga o le laʻau tuai, o le aʻa e ufitia i maʻi mamago. O le maʻi e tupu i le vevela mai le +5 i le +30 ° C, faʻafefe faʻafefe mai le 35 i le 100%. Peitai, o tulaga aupito sili ona lelei mo le atinaʻeina o le faamai - faaitiitia le vevela i le po i le tusa ma +17 ° C ma le suamalie o le 90% pe sili atu;

  • aʻa e pala. E masani ona masani i greenhouses, ae e tupu foi i togalaau. Laʻau laititi maua lau lanu samasama muamua, ona maeʻa atoa lea o le lash.
O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le maualalo o le vevela o le eleele poʻo le tele faʻasosoosoina o le eleele ma faʻalaʻau faʻamalosi. E iai foi se tulaga lamatia e mafai ona faʻafeinu ai laau i vai malulu. O se suiga faʻafuaseʻi o le timuga o le ao ma se la susulu e mafai foʻi ona faʻaosofia se faʻamaʻi. O le isi laasaga o le faʻamaʻi o le faʻaleagaina lea o le aʻa, o laau mamaʻi e mafai ona faigofie ona toso mai le eleele;

  • gutu pala (botrytis). O le maʻi e masani lava ona maua i greenhouses, ae e tupu foi i togalaau aina. Fua o laau toto. Mo le puipuiga, e tatau ona matau le fua o le faatoaga, tausia le vevela o +19 ° C ma sili atu i le 90% le maualuga o le ea.

O nisi tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  1. E le mafai ona faia le tele o le vevela i le faʻamalositino ina ia le avea le laulaau ma laʻau e vaivai ma taua.
  2. E le mafai ona e totoina kukama i le tele o taimi: e taofia ai le avanoa i le ea. O le ea ma le malulu e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese.
  3. E tatau ona aloese mai aʻoaʻoga i totonu o le greenhouses e faʻasaoina ai le siosiomaga. Ia mautinoa e leai ni pili i le taumalulu. A faʻapupulaina faamalama mai le itu e leai se matagi.
  4. Taumafai e aua nei faamanualia laau ma fua.O aʻafiaga o togalaau o se avanoa mo faʻamaʻi pipisi.
  5. O fualaau mama ma lau vave vave aveese ma faʻaumatia, e le mafai ona tuʻuina i luga o le sasa.
E taua! O se pupu fou e 40 cm le umi, o loʻo foliga mai i luga o le kukama, e 1.5 kilokalama o fua.

O nai upu e uiga i meaola faalafua e ono lamatia ai kukama:

  • aphid - Masalo o le parasite sili ona taatele i kukama. Faʻaalia i luga o laau totő ma le 3-4 lau. O lau ua afaina, ua amata ona vaivai, o le tuputupu ae o le paʻu, ua vave ona mate le laau. Tuʻuina mai Aphids le paʻu, o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina ma le tupu aʻe o faʻamaʻi faʻaleaga.
Mo le faʻaumatiaga o aphids na faʻaaogaina fualaau faasaina: "Iskra-M", "Iskra Gold", "Iskra lua aafiaga", "Confidor" poʻo le "Faʻatonu". Afai ei ai se manaʻoga mo le toe togafitiga, o sauniuniga e tatau ona suia ina ia le mafai ai e le parakalafa ona atiaʻe le tetee. A fua mai e faasagatau i manu, e naʻo meaola o meaola e mafai ona faʻaaogaina, o loʻo i ai le taimi faʻatali 1-2 aso ("Iskra Bio", "Akarin", "Fitoverm", "Agravertin");

  • apogaleveleve mite O tagata masani i greenhouses, o le ea lea o loʻo faʻaalia i le faʻateleina o le susu. O lanu samasama paʻe e foliga mai i tua o le lau. I le faʻailoga muamua, faʻaaogaina le pulumu colfidal poʻo le Tiovit Jet.
A maeʻa le vaiaso, faia se mea faʻamalosi lona lua. A faʻaaoga sauniuniga o loʻo i ai le filo, faʻasusu le laau e tatau ona faia naʻo lalo o le aʻa ina ia aloese mai le fufuluina o tupe. I luga o le eleele avanoa, e aliali mai se meaʻai i le afa lona lua o le taumafanafana i le ea vevela o +31 ° C ma le maualuga ma le faʻamamafana pe a ma le 40%. O le Bitoxibacillin ma le biologics e faasaga i aphids e faʻaaogaina e fasi ai ni meaʻai;

  • tagata e toʻaga - meaola e foliga mai i luga o kukama i le fuaina. Apides fesoasoani e talafeagai mo le pulea o manu.

Seleseleina ma teuina

O le seleselega o kukama "Berendey" e talafeagai i le taimi lava e fua ai fua e tatau ai mo le faamoemoega faamoemoeina: o lanu e oʻo i le 7-8 cm le umi o le a talafeagai mo le salimali ma le faasaoina, 10-12 cm ma sili atu mo le salati. A oʻo ina amata ona fua mai se fualaau aina, e tatau ona seleseleina le seleselega e le itiiti ifo i lo isi aso uma, a leai o le lanu samasama o le a taofia ai le tuputupu ae o fualaau aina. E sili le seleselega faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. Aua nei galo e aveese uma fua o mea leaga ma fua, faatasi ai ma le tele o faaletonu i fafo.

E te iloa? O le kamupani tele o kukama i le lalolagi o Saina. Saina e 30 taimi sili atu kukama nai lo Rusia, e maualuga le lona lua, ma toeitiiti atoa le 6 taimi sili atu o le aofaʻiga o fua o le televave o tagata o le lalolagi lenei fualaau aina.
Ole taimi o le seleselega e aʻafia ai le tele ole fua. O fua e masani ona seleseleina, o le tele o fua e foliga mai, talafeagai mo le faʻasaoina. O le tele o taimi o le seleselega e taʻitaʻia ai le fausia o fualaau tetele, e talafeagai mo le faʻaaogaina i foliga masani ma salakeke. O le seleselega o le seleselega e totoe e tatau ona na o le amataga o le kiona muamua. Afai e fua mai kukama i luma o lenei taimi, o fua uma e totoe e tatau ona aveese mai le sasa. O le siakiina ma le faavasegaina e mafai ona faia mulimuli ane.

O le a manaia le iloa po o fea ituaiga o kukama e sili ona fua, pe faapefea ona maua se fua lelei o kukama ma le auala e teu ai kukama fou.

O nai tulafono laiti ma fautuaga e teu i lou mafaufau pe a selesele:

  1. Pe a seleseleina, e tatau ona tuu le fatu i luga o le laau.
  2. E lelei le faʻaaogaina o se naifi mo le seleseleina.
  3. Aua le tosoina, taʻe ese pe vevela le aʻa, ua afaina i le vaivai o le laau.
  4. Aua e te fulitua le sasa pe a selesele.
  5. O le aoina e tatau ona faʻatino i taeao po o le afiafi.
  6. E tatau ona ave le seleselega i se nofoaga malulu pe malulu.

O le fualaau sili ona fiafia i ai uma o loʻo i ai se tasi o mea toe faafoi - o le ola ola o kukama e matua laitiiti lava. O le mafuaʻaga lenei o loʻo i ai le tele o fuataga eseese mo le suina ma le faasaoina o kukama. Faʻatele le foliga o Zelentsov i le tele o auala:

  1. Paʻu le fua i totonu o taga palasiti ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  2. 'Otiʻoti faʻamaʻatasi faatasi ma le aʻa, tuu saʻo fua ile fua, faʻapipiʻi i lalo i totonu o se atigipusa e iai sina vai (e le sili atu i le 1/4 o greens e tatau ona i totonu o le vai). E tatau ona suia le vai i isi aso uma.
  3. Pama kukama ua fufuluina lelei, fufulu mama ma faʻafefiloi ma le fuamoa paʻepaʻe. Faatali mo le polotini e faʻagogo. Faatasi ai ma lenei metotia, o le lanu e masani lava ona teuina mo sina taimi, e oo lava i le malulu.
  4. E i ai se auala tuai o le teuina o kukama. O le paʻu ma kukama ma le isi avega e tuʻu ifo i se loloto loloto o le vaitafe. Afai o loʻo tafe le vai ma e le mafai ona tafe atoa le vaitafe, o le a i luga o laulau lau laulau fou ma le oʻo mai o le Tausaga Fou.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

Mo le totoina o kukama "Berendey" ituaiga fatu e leai se fatu e manaomia ai le sili atu nai lo le totoina o fatu. O le totoina o laau totō e tupu mai i le eleele amata mai le fatu, amata i se taimi mulimuli mai. E masani lava latou te faʻaitiitia le gafa nai lo laau totō e tupu mai i fatu. Ae o na cucumama e maualuga atu le puipuiga, latou te le maua se faʻafitauli i faʻamaʻi ma e sili atu ona faʻasao i vailaʻau. E le gata i lea, o nei laau toto e fua tele, o nisi taimi aʻo lei muamua le kiona.

E taua! O le Spider mite ua fefe i le manogi o le radisa. Afai e te totoina i le kukama aisles, o le a faʻafefe ese le meaola.
Aganuu e faʻalagolago i le vevela o le malamalama ma le ea. O suiga i nei faailoilo e mafai ona afaina ai le faiga o gasegase i le laau ma, o se taunuuga, e mafua ai le faaleagaina o le tafe o le photosynthesis.

O le faʻavevesiina o le photosynthesis, i le isi itu, e mafai ona mafua ai le leiloa o le gaioiga e ala i le aʻa ma lau o le laau, o latou lanu samasama.

  1. Lanu samasama poʻo le leiloloa o laʻau e se laau e mafai ona mafua ona o le le faʻavaveina o vai. I le tulaga o le le lava o le suāvai, o lau e vevela ma liu samasama i totonu o le nofoaga; Suavai le lava e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese.
  2. Faʻatasi ai ma le maualuga o le palapala ile susu, o le ea e manaʻomia mo laau mo faʻamaʻi faʻamaʻi-faʻaitiitiga e mafua ai. O le faʻaaogaina ma le gaosia o le phosphorus, potassium ma le vailaʻau e matua faʻagesegese ona faʻaitiitia, lea e mafai foi ona mafua ai le lanu samasama ma le faʻamamaina.
  3. O le isi mafuaaga mo le lanu samasama o le leai o ni minerale ma meaʻai i totonu o le eleele. Lanu samasama lanu samasama e taʻu mai ai le le lava o le pasala ma le gaʻo.
  4. O le mafuaaga o lanu samasama e mafai ona vevela, aua neʻi galo o laʻau kukama e matua vaivai lava.
  5. Yellowness o se faailoga o nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, fusarium.
  6. Lanu samasama e mafai ona afua mai i le le talafeagai o le seleselega o le seleselega, afaina o le eleele, ma le tele o fegalegaleaiga o le eleele.

Saili pe aisea ua lanu samasama ai laulaau o kukama, ma pe e tatau ona e pikiina laulaau ma fuga o kukama.

O le mafuaaga mo le faʻamaligiina o ovaries i luga o laau e mafai ona:

  • maualuga pe maualalo le vevela o le ea;
  • faʻaleagaina le talafeagai;
  • faiga le lelei o le susu (sili, leai o le susu, fafaga i vai malulu);
  • leai se paluga o palu ona o le leaga o le tau.

Aua nei galo, kukama e matua nofouta i le vevela. I le tulaga pe a paʻu le vevela o le eleele i le tusa o le 14 ° C, o le a amata ona malepelepe ovary cucumber. E pei ona uma ona taʻua, o le ituaiga Berendey e ofoofogia uiga taua, e talafeagai mo salati, faapea foi ma le gaosiga ma le salting. I le faaopoopo atu i ai, e le lelei le tausiga. Taumafai e tuputupu ae i luga o lau fuafuaga ma, atonu, e le o toe umi ae avea oe ma se lagolago o lenei ituaiga poʻo se tagata poto faapitoa i lona faʻaleleia.