Sauniuniga mo le taumalulu

E faʻafefea ona kuka le paʻu mumu mo le taumalulu

Autumn o se taimi tāua o le tausaga mo tamaʻitaʻi taʻitasi, aua ua oʻo i le taimi e saunia ai le faʻasaoina mo le taumalulu. Ma e itiiti le faatusatusa i le tea vevela ma le paʻu i se malulu malulu. Plum - o se filifiliga lelei, aua o le siama mai ai e matua manaia, ma e le faigata le kuka.

E tusa ai ma aoga o le laʻau

Plum (lat. Prúnus) - o le fua, o se mea moni lava e maua mo le manava ma le tino atoa o le tino. O le lelei o le aafiaga o le paʻu e matua faigata lava ona faʻamaualuga, o loʻo i ai le tele o faafitauli o le a fesoasoani ai e feagai ma:

  • le lava le fiaai;
  • atherosclerosis;
  • maualuga cholesterol;
  • lotovaivai;
  • urolithiasis ma isi.
Saili pe faapefea ona aoga fua mo tamaitai.

O le a le ituaiga pulu e talafeagai mo le siaki

E tusa ai ma le masani a le tele o faletalimalo, e mafai ona tatou faʻamaonia, i le mataupu faavae, soʻo se ituaiga plums e fetaui lelei mo le paʻu mumu. O le mea autu - o le fua e tatau ona matua ma aunoa ma ni pogisa. Ae peitaʻi, mo le faʻaogaina pe a kuka, e mafai ona e filifilia ituaiga meaʻai o plums, lea e sili ona faigofie e aveese ai le ponaivi. O faʻataʻitaʻiga o ituaiga eseese e mafai ona taʻua o le "Renklod" poʻo le "Hungarian".

E taua! Le lanu o le ituaiga e le afaina, o le mea autu o le mulimuli i tulafono uma o le kuka.

Auala e faia ai siamu

A filifilia le fua, o le laasaga e sosoo ai o le filifilia lea o isi oloa ma meafaigaluega e mafai ona maua ai le kuka e sili atu ona faigofie.

Aoao pe faʻapefea ona kuka meaʻai, vailaʻau faʻasaina, uaina, pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e saunia ai pulu mo le taumalulu.

Mea e faʻaaogaina i le masini ma mea faigaluega

E matua le lava, e leai se metotia e aofia ai i le sauniuniga o le paʻu mumu. Pau lava le mea e manaʻomia mo le faasaoina o:

  • lapoa tele (loloto) ma se mafiafia;
  • se spatula laau (sili atu) poʻo se sipuni tele masani.

Lisi o oloa

Faatasi ai ma oloa e faigofie lava e pei o ipu. Mo le kukaina o mea aoga uma na o plums (3 kilokalama) ma le suka i le aofaiga tutusa.

E te iloa? O laau o le laumei o se tasi lea o taʻaloga a Alesana le Sili mai faʻatoʻilaloina i Sasae.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Aʻo sauni mea uma, ua oʻo i le taimi e amata ai ona kuka saʻo:

  1. Matou te fufulu le paʻu mai le ponaivi ma sasaa i totonu o se paʻu loloto.
  2. Faatumu le fualaau aina ma le suka ma tuu ai mo le itiiti ifo i le 4 itula ina ia mafai ai ona sau le sua (sili atu i le po).
  3. O le mea e maua ai le paʻu e tatau ona mumu ma aumai i se vevela, ona tape lea o le ogaumu ma alu mo le isi 4-6 itula.
  4. A faʻamalūlūina lelei le jam, e toe faʻafefeteina ma toe alu ai e faʻamafanafana. O lenei faiga e faia 3-4 taimi.
  5. Saunia ni fagu (faʻamamaina mo le faʻasaoina) ma faʻatumu i siamu, taʻavale luga, liliu.
E te iloa? I le tusi loia a Roma o le "Apicus" (o le amataga o le V seneturi) o le fua mo le mimilo mai lemoni, apu, pears, plums ma peti peti o loo faamatalaina.

O le a se isi mea e mafai ona e faʻaopopo i le tofo ma le tofo?

O loʻo i ai se fuainumera tele o oloa e faʻapipii faʻatasi ma se paʻu, o lea e mafai ai ona faʻaoga saogalemu i le taimi e sauniuni ai faʻamafanafana mo le taumalulu:

  • citric acid;
  • lemoni;
  • moli;
  • ulanamona;
  • faanatinati;
  • nutmeg;
  • pine;
  • nati (almonds, walnuts, hazelnuts);
  • vanilla suka.
O le tuufaatasiga o le tele o mea e lisiina ma pagakeke o le a avea ai le tofo o le faasaoina e sili atu ona suamalie, vevela ma tulaga ese.

Auala e teuina ai le siama

O le tausisia o tulafono uma o le faʻamaoniaina o le tino, e faʻatagaina oe e teu ai avanoa tau malulu i totonu o le falemautotogi, e aunoa ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o teuga ma basements. O le filifiliga sili mo le teuina o ia oloa ua manatu o se nofoaga filemu, pouliuli, ma le leʻo, e ese mai le la ma le vevela o +5 i +20 tikeri.

O se potu e le suia ai le vevela i le tau mafanafana ma i le taumalulu (o pito i lalo o pusa, teuina) e sili ona lelei, aua o le fesuiaiga o le vevela o le a aʻafia ai mea o loʻo i totonu o apa. O le maualuga o le ola o le seedless jam o le 3 tausaga.

E taua! E i ai se mea lilo faalilolilo: o le sili atu o le sukari e puipuia - o le umi o lona taimi e teu ai, ma le isi itu.

O a mea e mafai ona tautua i luga o le laulau

E tusa ai ma tulafono o le amio lelei, o le tuʻu i luga o le laulau e tatau ona tuʻuina i luga o le laulau i se pusa pusa (e le o totonu o se fagu). I le faaopoopo atu i le siama, latou te masani ona tufatufa falaoa, kuki, croissants poo buns, pe na o le ti, pe afai e tatau ona faaopoopo le siaki i ipu. Afai o le ae tuʻuina le lapisi i luga o le laulau i le taimi lava e uma ai le kuka, e mafai ona e teuteuina se meaʻai ma se meaʻai ma fasi moa fou.

O le mea faigofie lava, e mafai ona e faia se mea lelei, ma sili atu ona taua - siama maloloina lelei, e aunoa ma se taumafaiga faapitoa, ae le faʻaaogaina isi mea faigaluega umukuka. Manatua o le tofo o le jam i le taumalulu e faalagolago i le taumafaiga i le tautoulu ma le teuina lelei o le oloa maeʻa.

Vitio fua fua mūmū jam

O le a se mea e mafai ona faia mai plums: tali mai tagata e faʻaogaina fesoʻotaʻiga

E mafai ona ou ofoina atu ia te oe se mea lelei tele mai pulu (kuka i lua ma leai ni lua)

O vailaʻau uma ma vailaʻau tuʻuina o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu eleʻele ma le vevela vevela e vevela i le 85 ° C ma faʻalanifi mo le 5 minute. A maeʻa, ona faʻamaʻaina lea o pulu, faʻapipiʻi i le pulu valalaʻau, tuʻu i totonu o se pesini, faʻatumu i le suka sua sua vevela (1 kg o fualaau aina - 1 lita o le siva) ma tausia mo le 8 itula. O le vaega o le aofaʻi o le suka (800 g) e faʻaaogaina ai le siva mo le sasaa. i totonu o le lua ipu vai e leai ni vai). O le suka o totoe i foliga o se siva, maua mai i le soloia 400 g o suka i se ipu vai e le atoatoa, ua faaopoopoina i le amataga o le kuka lona lua po o le tolu. Suauu seia oʻo i le taimi e saunia ai le siama sauni i ogaumu vevela, mago ma faʻamaufaʻailogaina.

Mea

1kg plum

suka 1.2kg

profugol

//koala-forum.ru/viewtopic.php?f=26&t=527#p6454

Pulu mafolafola

O le a e manaʻomia: paʻu manogi suamalie; mo folauga: vai - 1.5l; suka - 250g; vineta (9%) - 125 ml; meaʻai - 12 pulumu; mea uma - 4 pi; Onamamoni - i luga o le pito o se naifi

Faʻamama le pusa, faʻamago i totonu o se paluga e faʻafefe ai le vai. Faletupe (faapaologa ua fuafua mo ipu e 3 lita) fufulu. I totonu o fagu taitasi, ia tuu se polo o cloves ma peas pepa.

Faatumu fagu i le tautau i se paʻu. I le faitalia, e mafai ona aveese ponaivi ivi.

Mo le faapalesia, sasaa vai i totonu o le ulo, faaopoopo le suka, mea manogi ma aumai i se vevela. Aveese le apa mai le vevela, faʻafefete ma sasaa atu le vailaau oona i luga ole paʻu. Kuni faʻalava i le faʻaofuofu, liliu le pito i lalo agai i lalo, ufiufi ma se solo ma tuʻu ai e faʻaliliu.

gal

//forumodua.com/showthread.php?t=48348&p=1713607&viewfull=1#post1713607

Preden plums (sili ona lelei e pei o se meaʻai i lalo o vodka!)

Meaʻai e faʻaaoga i le fua:

- fuamoa - 2.5 kg

mo le suamalie:

- vai - 2 l

- suka - 2-3 tbsp.

- masima - 1 tbsp

- malt - 30 g.

Faatonuga Faʻatino:

O laumei ma pulupulu eleelea, e aunoa ma le faaleagaina, ua fufulu, tuu i totonu o se fagu ma sasaa i le suka. A maeʻa ona matua i le vevela o le potu mo ni nai aso, e aumai i latou i se nofoaga malulu mo le faʻamanatuina muamua. E tasi le masina mulimuli ane, ua saunia pulu e 'ai.

Xristinka

//forumodua.com/showthread.php?t=48348&p=18360797&viewfull=1#post18360797