Toga

E faʻapefea ona tuʻu le sua o le apu e aunoa ma se lomitusi ma ni suini i le fale

Na o le paie e le iloa e uiga i aoga o fualaau aina suamalie ma fualaau faisua. Ae o suamalie o loʻo ofoina atu i totonu o le faleoloa e aoga tele? O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le sauniuniga a le tagata o le sua o le apu ma le fesoasoani o auala faigofie, ma ona lelei i luga o le vai inu o ato.

Faʻapipiʻi pe fou ona togiina

I le tele o le toʻatele o tagata, o le sua i totonu o ato o se oloa lona lua, o lona uiga, e gaosia mai mea e totoe e totoe pe a uma le tuusaʻoina o fua. O le pulupulu e faʻafefiloi i le vai, puipuia ma faʻaigisi i ni nai taimi, pasene ona sasaa lea i totonu o koneteina. E le gata i lea, o le lelei o fualaau aina e masani lava ona tele mea e manaomia.

Mo le faʻaleleia atili o le tofo ma le faʻalauteleina o le teuina, o meainu, faʻamalositino, faʻamaʻi ma isi vailaʻau vailaʻau ua faaopoopo i lenei oloa. E ese lava, tatou te taʻua le taugofie o le suka - glucose-fructose syrup, lea e masani ona faaopoopo nai lo le suka ina ia mafai ai ona laveaʻi. Faʻaaogaina masani o lenei siva, e oʻo lava i ni mea laiti, e faʻatele ai le atinaʻe o le oona.

Aoao mea e aoga ma pe faʻapefea ona kuka le ukiniki, pipi, vine vine, buckethorn, viburnum, birch, maple, sua mama.

Faaiuga: oloa faʻapipiʻi e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E tusa ma le 100% sua masani masani, e le faigofie ona maua i latou i le faʻatau, o oloa maua uma, e na o le 2% o le aofaiga atoa.

Mea inu fou, na kukaina na oi latou, faatusatusa i oloa oloa. Muamua mea e gaosia mo meainu e te filifilia, faasolosolo, fou ma masani. Lua i totonu o sea oloa e leai ni mea faʻaopopo vailaʻau. O aoga o meainu fou ua gaosia e le mafaamatalaina: o le tele o vitamini, minerals, acids natura, pectins, fiber ma isi elemene aoga i le tuufaatasiga. O sea oloa, pe a faʻaaoga lelei, o le a lagolago le soifua maloloina, fesoasoani i le puipuia o le tele o faamai.

E taua! Pau lava le mea e tatau ona mafaufauina ina ia aua nei afaina ai oe lava o le oloa e tatau ona faʻaaogaina i le vai ua faamamaina. O le inu mama e faʻamalosi ona o le i ai o meaʻai, o le inu i luga o se manava gaogao ma le tele o aofaiga e le fautuaina.

Vaega o le filifilia o oloa

E le o ituaiga uma o fua e lelei mo le faʻafouina. O nisi e sili atu le suamalie ma le pulupulu, ma sili atu le pulupulu i le taimi o le tuiina, o isi ua latou le maua se vaega o elemene aoga i le taimi umi o le teuina.

O a ituaiga eseese e talafeagai

Mo sauniuniga o suasusu e filifili ituaiga eseese ma pupuʻu, pala, mafiafia, ma se manogi suamalie. O nei fua e maua mai ai le maualuga o fua o le oloa mulimuli, e le mafai ona suamalie, e lelei tele mo le aveese saʻo. Mo se faataitaiga, o nei ituaiga:

  • "Vaʻava";
  • "Sinap Orlovsky";
  • "Cosmonaut Titov";
  • "Manatua Kovalenko";
  • Saolotoga.
O ituaiga nei e talafeagai mo le teuina umi o le oloa:

  • "Antonovka";
  • "Anuksis";
  • "Paʻu";
  • "Mamalu ie manumalo."
Mo fualaau aina fou i soo se vaitau, o le filifiliga pito sili ona lelei o ituaiga taumalulu ia. O lo latou lelei, o loʻo latou faʻatau atu seia oʻo i le tautotogo, o mea aoga uma lava e faʻaatoatoa lelei ona faʻafetai, faʻafetai i tannins i le tuufaatasiga. Faatasi ai ma ituaiga taumalulu o le aganuu, o le sili ona taua o:

  • "Anis";
  • "Antonovka";
  • "Aport";
  • "Golden Delicious";
  • "Cortland".

E taua! O le tele o ituaiga taumafanafana vevela e le fetaui mo le taofiofi, o le vai e maua mai i se siʻosiʻomaga faʻamataʻu, e le o se manogi manogi.

Tulaga manaomia lelei

Faʻamaumauga autu:

  • leai ni pepe, faaleagaina, faailoga o anufe;
  • pulupulu mamafa tele;
  • manogi manogi ma lanu faʻaanatura;
  • fua o laʻau fua.
O fua lapopoa, susulu matagofie ma fualaau matagofie, e foliga mai, na togafitia i vailaau.

Siaki ia ituaiga o apu e pei o Rozhdestvenskoe, Ural Poured, Krasa Sverdlovsk, Orlinka, Orlovim, Zvezdochka, Kandil Orlovsky, Papirovka, Ekrannoe, Rudolf, "Bratchud", "Robin".

E faʻafefe le vai e aunoa ma se suʻi: se fua laʻasaga i lea laasaga ma ata

Mea e te manaʻomia: masini komepiuta ma masini

  • gau;
  • pan;
  • lapoa tele;
  • se naifi

Vitio: Alimini e aunoa ma le pulu

Manaoga Manaomia

O le lita o le sua o le a manaomia:

  • apu - 1.6 kg;
  • suka - 50 g (mo le sulu mo le taumalulu);
  • suka poʻo le meli e tofo (mo le sua sua suamalie).
Taʻuina le fufuluina o fualaau aina i ni vaega se fa (e le mafai ona aveese le paʻu), aveese le fatu ma fatu. Grate le pulupulu i luga o se pusa mafiafia.

I luga o se pamu ua saunia se sieve i ni nai sela, gau, gaugau i ni nai taimi i luga o le sieve. Tuu meaʻai gaosia i totonu o se sieve.

E te iloa? I Siamani ma Falani i senituri XVI-XIX, na teuteuina le Tausaga Fou i apu o lanu lanu ma lanu. I tausaga o le le manuia o fualaau aina, na maua e French glass-blowers se ala i fafo: tioata tioata o lanu eseese. O le mea lea o le talafaasolopito o tioata tioata Kerisimasi.

A faʻamaligiina le sua, aoina mai pito o gau ma, amata mai i le pona, faʻapipiʻi le pulupulu.

I le kukaina fou, e mafai ona e faaopoopoina le meli po o le suka e tofo ai.

Vaega o le tafe

E mafai ona kuka i se mea fou ma pe leai foʻi le pulupulu; afai o le sua o le pogisa, e mafai ona e faʻamalamalamaina.

Faitau foi pe faapefea ona matutu, selesele ma tafe le aisa

Faʻamaonia

Tuʻu le vai fou e tu mo sina taimi ma faʻalavelave i le tele o laʻau o le gaʻo, faʻapala. Liligi i totonu o se fagu ma tuʻu i totonu o se vai vai taele. Aumai i le afua (+ 90 ° C), ae aua le kuka. Ona tuu lea i totonu o se fagu lapoa e tumu ile vai malulu mo ni nai itula. O le vai inu o le a vaeluaina, o le palapala o le paluga o le a pa'ū i le pito i lalo, ma o le vai mama o le a saunia mo le faʻaaogaina. Ina ia mautinoa le mamā o le palapala, e mafai ona e faʻafefe le sua mama e faʻaaogā ai se paipa.

Mo le faamanino atili o le taualumaga e mafai ona toe faia.

Ma le pipi

O le palu pulupulu e faia mai i fualaau aina uma e le faʻaleagaina e parasites ma manulele, ma e tatau ona aveeseina le uʻamea. O le pulupulu o le fatuina. Tuu se sieve i luga o le apa ma tuu le meaʻai gaosia i totonu o se sieve, e aunoa ma le gaosi. O fasi paʻu lapisi i totonu o se faʻavevela, siʻosiʻomaga o le palu ma le sua o le sua i totonu o le apa.

E te iloa? Fafine Suetena Emma Lundstrem, musuia e apu, fatuina se ata uigaese. O tapoleni, o fua o fualaau aina uma ma vaevaeina i nifo, na faia mai fua o ituaiga eseese ma lanu, o mea uma na latou ave i le tolu sefulu lima afe.

O le a se mea e mafai ona faaopoopo i le sua o le apu: filifili le tuufaatasiga atoatoa

Ua tuufaatasia le sua o le Apple ma le tele o fualaau faisua ma fualaau faisua, e faʻafesoʻotaʻi uma ai le tofo ma mea ola maloloina. O le tele o fuālaʻau fou, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o ni mea e le o iai pe o loʻo ofuina foi.

Carrot

O le suamalie o le koko kaloti e aoga mo gaʻo o le vaʻai, faiʻai, mama ma mucous membranes. O le vaiinu e fautuaina mo fafine maʻitaga, e avea o se punavai o le potassium ma le gaʻo siama, mo tina tausi maʻi e faʻaleleia le lactation. O oloa a tamaiti o le a fesoasoani i le faaleleia o le mafaufau, mafaufauga, gaioiga vaaia, faamalosia o ponaivi ma le nifo. O le kesi ma le potassium o loʻo i ai, e aoga tele mo tagata matutua mo le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le masculoskeletal system. Carrot juice e faateleina ai le manaʻo, faʻaleleia le toto ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Vine

O le mea inu suamalie e faaosofia ai fatugaʻo ma le ate, faaleleia atili ai le toto, o se sui o le galala mo le anemia. O loʻo taʻu mai le matua mo le puipuia o faʻamaʻi o le Alzheimer, gout, faʻasologa. O le oloa e aoga mo tiga i totonu o sooga, maʻi mama, aemaise lava mo le tuberculosis, e faʻaleleia ai le gaioiga o totoga o meaola ma le tino.

Faamolemole ia matau o le faamaʻi fatu, siaki, siakiina, aurorod, veronica officinalis, scorzoner, o le iron-clad, swimsuit, lagenaria, hawthorn ua fautuaina.

Paʻu

Pectins i le tuufaatasiga o le pinikiniki fou e suluina e fesoasoani e fufulu ai le inumaga, toto toto mai faaputuga cholesterol, faʻaalia ai se aafiaga antibacterial. O tamaitai elekonia fesoasoani e tausia le autalavou ma le soifua maloloina o le paʻu, lauulu, faʻamaonia lemoni. O oloa a tagata e aoga mo feusuaiga feusuaʻiga, ma ma masaniga leaga, o le vai o le a fesoasoani e aveesea toxins mai le ate.

Zucchini

Talu ai ona o le fualaau faisua e aofia ai le tele o le vai, o se vaiinu mai lea mea e aoga mo le mamafa o le mamafa. E faʻaleleia le faiga o le tino, faʻateleina le gaioiga o le faʻalaumalieina, motusia o le intestinal, e faʻaitiitia ai le mumū o le mucous membranes o le digestive tracttive. Vitamini ma minerale i lona tuufaatasiga e faatonutonuina ai le maualuga o le hemoglobin, faʻamalosia le muso o le fatu, faʻalauteleina le faʻaogaina o toto toto ma capillaries. O le inu mai le zucchini e faʻagesegese ai le matua tuai, faʻaititia ai le lamatiaga ole tino vaivai.

O le leai o nei pauna faaopoopo o le a fesoasoani i le: suavai, litchi, pi, squash, fua o le gaosi, broccoli, sisiina, cardamom, kapeti Saina, vine goji, siaki, cilantro, vao.

Afai o loʻo e vaivai, maʻi le mautonu, paʻu poʻo lauulu, aua nei e faanatinati atu i le fale talavai mo togafitiga. Fefaʻatalanoa ma lau fomaʻi e uiga i le mafai ona foia le faafitauli i le fesoasoani mai o suavai masani, fou e sasaina. O le mea moni, e le o fualaau nei, ae i le tele lava o tulaga, o le avitaminosis o le a tuuaia mo mea uma o loʻo taʻua i luga, ma o suavai o le a fesoasoani e faʻatumu le le lava o elemene aoga ma lagolago lou soifua maloloina.