Fua o le gaosiga

Juniper "Mint Julep": uiga o meaola, totoina ma le tausiga, ata

Juniper "Mint Julep" O se fale matagofie tele e mafai ona teuteu le mamanu o soʻo se fale, lau fugalaau, togalaau, fale lauʻeleʻele. O lenei fugalaau matala i ni meaʻai manogi, ma le tausiga lelei, e mafai ona ausia le telē tele ma faʻafetaia tulaga o lo tatou tau.

Faamatalaga faʻatau

Juniper "Mint Julep" O se laʻau faʻamalosi faʻatasi ma se pale matagofie ma le manogi, e faʻaalia e lona tino le tumau. O lala e tusa ma le 45 tikeri i le maualuga o le eleele. O le laau na foliga mai o se taunuuga o le sopoia o le Saina ma le Cossack ituaiga o launiu.

E te iloa? I Rusia, sa faaaoga le vaipuni e fai ai ni ipu e le oona le susu e tusa lava pe vevela.

Juniper "Mint Dzhulep" e tele lona lapopoa, o lona pale pale tausaga i le sefulu laau ola e mafai ona oʻo atu i le tolu-mita le umi, ae o loʻo i ai se manogi manogi lelei ma faʻamatalaga o le mint.

O se mea manaia mo i latou oe mananao e totoina sea laau i luga o latou fale, o lona gafatia e tumau ai e tusa lava pe sili ona malulu ma malulu.

I le Iunaite Setete o Amerika, o le pine o le "Mint Julep" ua manatu o se fale gaosi oloa, o se tagata e le mafai ona ola i le taulaga. E lagona le lelei o le laau ma e foliga sili na o ia ma o se vaega o le tuufaatasiga atoa: i totonu o maa, i totonu o togavao, i luga o mauga alpine, e pei o teuteuga o luga o fale.

O le ae fiafia e faitau pe faapefea ona faia se mauga mauga i ou lava lima ma pe o le a le ituaiga o fugalaau e talafeagai mo ia.

Toto ma ola

Juniper "Mint Dzhulep" e matua aʻafia lava le eleele i le toetoe o soo se ituaiga, ae sili ona fiafia i eleele suavai, lea e mafai ai e lona pale ona maua le lanu o lenei maa taua.

A o le i filifilia se nofoaga mo le totoina, e le tatau i se tasi ona galo o lenei laau e fiafia e ola i laufanua susulu. E lagona lelei e Shurub ia conifers ma isi ituaiga o laau.

O le totoina lelei o le vaomatua "Mint Julep" e aofia ai vaega nei:

  • Saunia se lua mo le totoina o ni nai taimi lautele nai lo le aʻa o le vao, ao le loloto atonu e itiiti - e tusa ma le 60 simita.
  • E manaʻomia lou saunia o se alavai faʻapitoa ma se mafiafia e 5 i le 10 senitimita, lea e mafai ai ona e faʻaaoga piliki, pebbles, kalaupapa.
  • Ma le isi, tuu le vai paleni o le oneone ma eleele eleele maso (1: 1) mulimuli i le alavai. O lenei fua faatatau o le a fesoasoani e faʻaititia le aoga o le eleele. Afai o le eleele e tele le aano, e tatau ona e faʻaopopo mea faʻapipiʻi i ai.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi ma le auala e faʻamaʻoto ai le palapala.

  • Pe a totoina, o le aʻa aʻa o le ogalaau o loʻo i luga o le malologa mo le totoina.
  • Faatumu atoatoa aʻa o le laau ma le paluga o totoe, faapipii, sasaa.
  • Mo le puipuia o le susu i totonu o le eleele, ua fautuaina e mulch le pito i luga o le eleele faatasi ma tupe meataalo, paʻu pine, sawdust.

E taua! I le eleele malosi, o le tuputupu aʻe ma mea matagofie o le laau ua faʻavaivaia. O le eleele i totonu o sea setete ua fuafuaina e ala i le i ai o ni mea papaʻe.

O le taimi sili mo le tulaueleele o le amataga o le tautotogo. O le aloese mai le faʻamagoina o le palapala e mafua ona o le totōina o vine i le pritennnom nofoaga. Afai e talafeagai, ia totoina le tele o laau i le taimi e tasi, o le taimi e tatau ona le sili atu nai lo le lua vao i le mita.

O nisi taimi pe a uma ona totoina, e tatau ona tatalaina le palapala, i le faaiuga o le tau o le tautoulu, e toe faia le faagasologa ina ia oʻo i le taumalulu e maua ai le okesene i aʻa.

Tausiga

Juniper "Mint Julep" e manaʻomia le faʻasusu masani. O laau toto na faia e manaʻomia ai le tele o le susu (sefulu i le tolu lita i le taimi). E sili atu le lelei o le faʻaleleia o le suavai i le afiafi.

O le pale o le vao e tatau ona vavae lelei ma tatau. O paʻu e paʻi i le pala, faʻamago pe i ai le itu sese o le tuputupu ae e tatau ona vavae ese mai: e le tatau ona vaʻavaʻai le vao. E tatau foi ona e manatu e faapea, mo mea teuteu, e le fautuaina le launiu e vavae i lalo o le togavao.

Aoao pe faʻapefea ona totō le vaipuni i le fale, faʻapea foʻi ma mea faʻamalolo o loʻo i ai.

O launiva Juniper e sili ona fetuʻutuʻunaʻi, e mafai ona faʻamalosi, o le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻamalosi le laau, e mafai ona tosoina i le eleele e ala i le faʻapipiʻiina o se uaea, poʻo le nonoa i se mea faʻapipiʻi.

O laau talavou e fautuaina e ufiufi (mea faapitoa mo le ufiufi poo laʻau matutu). E faasolosolo lava, tuputupu ae, o le a ola le vao ma o le a le nofouta i le malulu.

E tatau foi ona mautinoa e le o afaina ia lala i lalo o le ufitia o le kiona; mo lenei faamoemoe, ao le i taunuu mai le taumalulu, e masani lava ona fusia uma lala. A maeʻa le taumalulu, pe a liusua le kiona, ona aveese lea o le mulie muliese e aloese ai i le faʻaaogaina o faiga i totonu o le aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, e fautuaina e asiasia le vaipuni ina ia mafai ai ona iloa le faʻamaʻi poʻo le osofaia o manuʻa i le taimi. E masani lava o faʻamaʻi o le iuga lea o le filifiliga e le tusitusi o se nofoaga e totō ai se laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vine, totō i autafa o le rosa, atonu e ono lamatia. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e tipi ese lala mamaʻi, ia faia ia vaega ma se vaifofo o le sulfate copper (1%) ma tapuni ai le togalaau.

E te iloa? O Juniper o loʻo i luga o le lalolagi mo le silia ma le 50 miliona tausaga, ma i lalo o tulaga lelei, e mafai e le vao ona faamanatu lona ono selau "aso fanau."

Afai e maitauina le mago ma le browning o le vine, ona faʻaalia ai lea o le i ai o iniseti poʻo sigi, o le tele o taimi, Schutte. O le nila, osofaia e le kiona, tapunia eleelea. Afai e taia o ia i le masani, e lanu mumu-lanu, lanu uliuli e aliali mai i luga ma le paʻu.

O nei faʻaaliga e lamatia ona o le ono mafai ona maua i faʻamaʻi pipisi vavalalata e iloa ai faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo togafitiga, e tatau ona teuteuina ia lala ua faaleagaina, ma e tatau ona sosolo le vao i le HOM (40 kalama i le 10 lita o le vai). Pe a foliga mai o fesuisuiaʻi luga o lala ma nila e foliga mai o le fugalaau uli, o le atiina ae o le faamai o le a taitai atu ai i le mimilo ma le faapau i lalo o nila.

Faitau atili e uiga i le auala e taulima ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

E tatau ona i ai le faʻamaʻi, e pei o le ele.

Meaola masani: afaina, aphids, moli vaʻaia, minaina o moti:

  • i le tulaga o le togafiti, togafitiga ma le FitoVerm (2 kalama i le lita o le vai) faatasi ai ma le vaeluaga o le lua vaiaso (2 sprays) o le a fesoasoani;
  • o le mole o loʻo fefefe i le "Decis" (2.5 kalama i le 10 lita o le vai), lea e sosolo foi i vaitaimi o 10-14 aso;
  • siaki fualaau faasaina "Karate" (50 kalama i le 10 lita);
  • Karbofos e galue lelei faasaga i le shchitovki (70 kalama ua solo i 10 lita o vai).

E taua! Juniper "Mint Julep" e mafai foi ona liu samasama, e maua ai se lanu e le o ni uiga, lea e taʻu mai ai le le lava po o le tele o le susu, fufulu o le aʻa, le lava o meaʻai ma alavai.

Faʻatauga auala

Toe faʻaleleia o le "Mint Dzhulep" e tupu mai i le auala o le vaomatua e faʻaaoga ai le taina poʻo le tipi. O le tamaitai tamaitai o le laau e maua mai fatu, ae e le mafai ona latou tuʻuina atu i ai se ogaumu.

Pe a liliuina, na o oe e manaʻomia le tipiina o se paranesi laitiiti e tusa ma le 10 inisi le maualuga mai le vaomatua laʻititi e faʻaaoga ai faʻaaliga poʻo seleulu. O le paʻu o le paʻu i le tipi ua fuafuaina mo le faʻatoʻaga e tatau ona aveeseina. O le taimi sili mo le faapipiiina o le tautotogo, ae mafai foi ona faia lenei faagasologa i soo se taimi lava. E sili atu ona lelei le faia o le togafitiga i pusa ma vailaʻau.

O le ata tifaga e tatau ona tuʻu i totonu o le fagu i se auala e aloese ai mai le paʻi i le au. I le po, e tatau ona ufiufi meaola o le lumanaʻi (faʻatasi ma se palanikeke poʻo se isi faʻamafanafana). O le eleele e latalata i le tipi e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafeinu.

I le taumafanafana, o le faagasologa o le faʻavaeina o le tipi e sili atu ona faigofie: e mafai ona vave totōina ile laufanua, e lelei foi i lalo o se ata tifaga. O le taimi sili ona lelei mo le aʻafia o le tipi o le vaitau mai le faaiuga o Iuni e oʻo i le amataga o Iulai.

Ina ia faʻavaveina le tuputupu aʻe o le vaʻaia, e mafai ona e faʻaaogaina le stimulator "Kornevin", o le gaosiga lea e fesoasoani e faʻaleleia ma faʻaleleia le tafe o meaʻai.

Siaki isi ituaiga o vaipuni, e pei o: Saina, Blue Herrow, Blue Star, Blue Carpet, Andorra Compact, columnar, horizontal, Virginian ma Skyrocket.

A o lei totoina le afifi, e tatau ona e tuu i totonu o le fofo fofo, faalolotoina e le lona tolu, ma tuu ai iina mo ni nai itula (mai le valu itula i aso). A maeʻa le faʻatinoga, e mafai ona toto le lili.

Juniper, e aofia ai le i ai o fetolofi, e mafai ona faʻaleleia e ala i le taoto i le vaitau o le tuputupu ae. O paranesi e tatau ona faapipii ma pin, ao latou maua aʻa, ma faaauau pea ona tumau pea i se vaega o matua, lea e sili atu ai le saogalemu o lenei metotia, ona o le paʻu o le eleele e itiiti lava le tele nai lo le taina.

A oʻo mai aʻa, e vavae ese le tipi mai le matua matua ma faʻaauau pea ona ola na o latou.

O le toe faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu o le metotia pito sili lea ona matua o le faʻalauteleina o laau totō, lea e mafai ai ona e faʻasaoina uiga o le ituaiga o loʻo faʻasalalau mai le tina, e aunoa ma ni suiga, ma maua ai le tama e sili ona tutusa. Afai ei ai se manaʻoga mo le vaeluaina o le juniper "Mint Julep", ona lelei lea ona gaosia faatasi ma le paʻu eleele, lea e tupu aʻe ai le vao.

Juniper "Mint Dzhulep" - o se elemene taua o le faʻaogaina o fanua ma le teuteuina o le mea e sili ona lelei. I le tausiga o lenei laau toto e le lelei tele, ma afai e saʻo mea uma, o le a fiafia le laau i lona pale lanumeamata, o foliga matagofie ma le manogi masani.