Laʻau

Orlik apple apple: ituaiga o le taumalulu ma fualaau suamalie

Orlik o le apple tree o se tasi o ituaiga aupito sili ona faamanuiaina o ituaiga fou o le vave o le kuka. I le iloiloga i iloiloga o tagata fai togalaau, Orlik ua faamanuiaina le suia o ituaiga tuai, talu ai o loʻo i ai pito sili ona lelei i totonu o meatotino o fua ma uiga o le laau.

Faʻamatalaga o le ituaiga o Orlik

O le galue i le fatuina o ituaiga o Orlik na amata mai i le Research Institute for Fruit Crop Seeding back in the 1950s. O nei suega na umi lava le taimi, ma na o le 1986 na faamauina ai Orlik i le Setete Setete. Mai tusitala, E. N. Sedov ma T. A. Trofimova, o le ituaiga na fafagaina i le faavae o laau apu anamua Mekintosh ma Bessemyanka Michurinskaya. Orlik ua fuafuaina mo le Central, Central Black Earth ma Northwest area.

O le ituaiga e aofia ai apu o le taumalulu, ae o fualaau aina e le o teuina umi, seia oo i le amataga o le tautotogo, lea ua mamao nei mai se faamaumauga. O le ituaiga e vave ona ola, o laau i luga o le 4 tausaga ua maeʻa ona tuuina atu muamua fua. O le gaosiga e matua maualuga lava, ae faʻatasi ai ma se vaitaimi faʻapitoa: o tausaga aoga e fesuiaʻi ma tausaga o loʻo i ai se numera le taua o apples i luga o le laau. I tausaga lelei, e oo atu i le 120 kilokalama o apu o loo seleseleina mai le olive matua. Fruiting e tupu i luga o tao ma le totigilima. O apu e seleseleina i le aso 15 o Setema 15-30, ua vave ona latou faʻaaogaina. Afai ua e tuai mo le seleseleina, o fualaau aina e fafagaina ile vaega.

O le laau ua faʻailoaina o le tele-size. O le paʻu e lamolemole, mai le samasama i le lanu enaena. O le pale e faʻatusatusa, faʻapipiʻi foliga, o le faʻasao. O laulaau sosolo e toetoe lava a taamilomilo, o latou pito e faʻasaga i luga. O laulaau e lapopoa, lanu, lanu meamata ma le pala. O le faʻatusatusaina o le pale e mafai ai e oe ona toto laau, ma e taua tele i nai togalaau laiti. O le faigata o le taumalulu o se laau ma le tetee o le apu i le paʻu i itu ua fautuaina o le fuainumera. Pe a paʻu le vevela lalo -25 e uiga iMa atonu o sina malulu. O fugalaau e tele, e manaʻomia ai le eletise. E tele ituaiga e mafai ona galulue i lenei tulaga, mo se faataitaiga, Spartak, Green May, Lobo, Martovskoye, Sinap Orlovsky, ma isi.

O laau o Orlik e sili ona lelei ma ua totōina i totonu o togalaau faʻatoʻaga e pei o laau totō

O fua e fua tele, e le sili atu ma le 120 g, lapotopoto poʻo sina mea faʻasalalau, lamolemole. Ole laʻau e sili atu nai lo le lautele o le mafiafia, puupuu, o le paʻu o le paʻu, o loʻo iai le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le lanu sili e samasama, feusuaʻiga - lanumumu, ma afaina, e aofia uma ai le apu. Pulp mai le paʻepaʻe i le kulimi, fufulu lelei. E maualuga mea oona. O le tofo o apu o le suamalie, suamalie-suamalie, ua faʻamanuiaina e sili ona lelei: i le 4.4-4.6 vaega. E faʻaaogaina uma faʻalua ma mo le gaosia o le sua, e aofia ai taumafa taumafa.

E matagofie laʻau, ae e le mafai ona taua tele

O le ituaiga o loʻo laugatasia ona o ona lelei lelei:

  • vave ulufale i le tauaveina;
  • maualuga maua;
  • lelei tausia lelei o apu;
  • suamalie, lelei lelei;
  • laau laʻau;
  • le le mautonu i tulaga.

Faatasi ai ma vaivaiga o le faamaligiina lea o apu mama ma le tele o fualaau aina.

Vitio: Orlik apple apple with harvest

Orlik totoina laau toto

Talu ai ona o le faʻamalosi o le laau e mafai ai ona totoina i ni vaega laiti, e masani ona faʻaaogaina: i le va o apu o lenei vailaʻau e mafai ona e tuua na o le 2-2.5 mita. O le ituaiga e sili ona lagona i luga o le itu i saute ma sautesisifo sisifo, o le mea e le latalata ai le vai i le eleele e sili atu i le 2 mita le maualuga. Ina ia puipuia mai matagi, latou te taumafai e toto se laau o le Orlik i tafatafa o se fale poʻo se pa. O le eleele lelei o le malamalama ma le oneone.

Vitio: Orlik apple tree i le pa

I le itu i saute, o lenei apu e totoina i le afa muamua o le autumn. I le ogatotonu o le la, o le tautotogo ma le tautotogo (pe a uma ona faʻatau le eleele) faʻaaogaina, i le itu i matu e totoina i le tautotogo: mai le totoina o le autumn, e mafai ona pagatia le apu i le taumalulu, aua e leai se taimi e masani ai. E masani ona totō se tasi pe lua tausaga le matutua, ma le paʻu lamolemole, atiaʻe aʻa ma se nofoaga mataʻina o tui puipui.

Afai e maua tupe ma mafai, e mafai ona e faʻatau se fatu i totonu o se pusa: e sili atu le faigofie ona totoina, ma e mafai ona e faia lenei mea toetoe lava o soo se taimi.

O le faʻaleleia o fanua e faia i se auala masani. E fautuaina e teli le nofoaga i luma atu, faia se pakete o le humus i sikuea mita. O le loliina o se pu mo se fatuga o lenei ituaiga e le tele: 60-70 cm i itu uma e lava. E manaʻomia se vaega itiiti o le alavai i le pito i lalo, ona i ai lea o le eleele lelei e aveeseina mai le lua, aʻo leʻi faʻafefiloi ma le 2 pakete o le humus, o le lita o le fafie ma le 200 g o le superphosphate. I le sauniuni o le lua, lea e faia i le 2-3 vaiaso aʻo lei totoina, o le a osofia se siteki malosi.

O se lua mo le tulaueleele ua saunia muamua, e le o manaʻomia tele ni itu tetele

Pe a tulaʻi mai:

  1. O aʻa o se fatu laau e iai le aʻa o loʻo faʻafefeteina i le vai mo le aso, ona faʻafefiloi lea i le faʻafefiloi o le omea, mullein ma le vai.

    E fesoasoani le Clay talker e totogo vave ona maua aʻa

  2. I le aveeseina o le aofaiga talafeagai o le eleele mai le lua, ia tuu le fatu laau ina ia o le ū o le 6-7 cm i luga ae o le palapala.

    Mo le fuafuaina o le maualuga, e mafai ona e faʻaogaina se uʻamea faʻavave: o le fatuina i le ata e tatau ona faʻatutuina

  3. Lemoe malie ma le eleele ua aveeseina, soli i le lima, ona vaevae lea. Nonoa le aʻa i le siteki ma sasaa 2-3 pakete vai i lalo o le fatu. O le a faʻaputu le ū ma o le a lua lua senitimita luga aʻe o le eleele.

    Tutu i luga ma se maea malosi ae vaivai

  4. Tusi se taʻavale i autafa o le lua o le tau, mulch le palapala ma se fasi manifinifi o le humus poʻo le peat.

    E manaʻomia le uila ina ia leai se suavai e faʻafefe ai vai

  5. I le totoina o le tautotogo, pe afai e maua, e faapuupuuina lala lalata e le tasi vaetolu (i le autumn, teuteuina le teuteuina i le tautotogo).

Afai o le eleele e matutu, atonu e tele le vai e manaʻomia mo le faʻavaivai.

Tulaga Tutupu

O le galuega autu i le tausiga o le laau o Orlik e le ese mai i latou i le tulaga o isi laau o le taumalulu, ae o uiga o le ituaiga o loʻo tuu ai sina faʻamaoniga i lo latou malosi. O lea la, o vaega laiti o le pale ma le mea moni o lala e alu ese mai le ogalaau i le toetoe lava o se itu taumatau e matua faafaigofie le faafaigofie ma le teuteuina. I le taimi lava e tasi, o le seleselega tele e manaʻomia ai le faʻatulagaina o le vai i lalo o lālā mamafa ao sasaa mai apu. Ae le o le maualuga maualuga o le malulu o le laau o se atugaluga i na itulagi o loʻo i ai ni malulu malulu e le lava le kiona.

Orlik e foliga mai o le lamala, e masani ona tupu i le ogatotonu, e seasea ona faasusuina le apu. I le tulaga o le umi o le toesea o le timu, e manaʻomia le faʻamalosia, aemaise lava i le taimi o le faia o ovaries ma le tuputupu ae malosi o apu. I le tele o tulaga, e teuina le apu i lalo o le suauu, totoina laau eseese i le liʻo lata ane ma tatuʻu i le taimi "mo le faʻamalaina". I lenei tulaga, o le suāvai e masani ona faia i taimi uma. O le tele o le taumalulu e faʻataunuʻuina e taua foi i se taimi puupuu ao lei amataina le kiona.

O le tele o fai togalaau latou te le amanaiaina le manaʻoga mo le taina faaletausaga o le poloka poloka

Afai o lalo ifo o le apu o le a leai se eleele, o le mea e taʻua. "vailaau uliuli", o taimi taʻitasi e tatau ona tatala, aveese vao. Lua tausaga talu ona totoina, latou te amata ona fafaga le apu. I lenei itu, e le eseese Orlik i isi ituaiga: i le amataga o le tautotogo, e oo atu i le 200 g o urea o le a faataapeapeina i lalo o se laau, ma a maeʻa le palapala, 2-3 pakete o humus e faalauiloa atu i ni tamai pu. Foliar top dressing i le taimi lava e totoʻa ai ma vaifofo vavalalata o fomaʻi faʻamalosi e aoga. A maeʻa lau paʻu i le liʻo lata ane, e tapunia se uʻu i le 250 g o le superphosphate.

E taua le faʻapipiʻi lelei o se laau ina ia mulimuli ane, i le taimi o le fualaau taumafa, na o le faʻamavaeina e faia (aveese otaota, paʻu ma le saʻo le ola). O le teuteuina o le teuteuina e faapitoa le taua mo ituaiga eseese o fualaau aina, e aofia ai Orlik. O le a le mafai ona mafua ai le fua o le apu e maua ai le tele o fualaʻau taʻitasi, ae i nisi itu o le a faigofie ai le faʻaleleia o fua o fua. O se aganuʻu le fausia o se laau o le Orlik i se fasi mea vavae.

  • Afai e lua tausaga ua totoina, o ona lālā ua vave ona tipiina i le tasi vaetolu, i le tulaga o le tasi le tausaga, ua faapuupuu le lala i le 0.6 m.
  • A oʻo ina ola lau laʻau muamua, filifili le tolu sili ona lelei, faʻatonuina i itu eseese, ma faʻatusatusa i latou i luga, ae ia 15 cm le maualuga o le taʻavale nai lo latou.
  • E tasi le tausaga mulimuli ane, i se auala talitutusa, o le vaega lona lua o loʻo faia i 3-4 lala e 40-50 cm le maualuga nai lo le muamua. E tusa ai ma le tolu kuata o 2-3 lālā, e mafai ona fai filifiliga: e le o faʻatoʻaga uma e faʻatulagaina i totonu o le apu o lenei ituaiga.

O le nofoaga o lala ile itu taumatau i le ogalaau e malosi tele ai le sooga, ae o le taina e mafai ona maua i lalo o le mamafa o le seleselega, o le mea lea e tatau ai ona faʻasolosolo.

O loʻo iai avanoa faʻapitoa, ae o soʻo se mea faʻapitoa e fetaui i totonu o le togalaau.

O na fai togalaau o loʻo taumafai e faʻamalosia Orlik e fua fua i tausaga taʻitasi le togavao, e oʻo atu i le 30% o ovaries. Pe o iai se manaʻoga mo lenei mea, e filifili tagata uma mo ia lava, ae i le taimi lava e tasi e sili atu le laiti o apu, ma o le tele o taimi e faʻaitiitia ai i sina vaega, ae o foliga o le ituaiga o le a le mafai ona maua se seleselega lelei i tausaga uma.

O laau tuai, e pei o le fuaina o fua, e toe faʻafouina i le teuteu malosi

E tatau ona saunia le laau mo le taumalulu. I le faaopoopo atu i le timuga o le autumn, o le ogalaau ma faʻavae o lala skeletal ua faʻamaeʻaina, o le taofia o le kiona o loʻo faʻatinoina. O ogalaau o laau laititi e afifiina i lala laau vavao.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le taua faasaga ia i latou

Orlik o le laau o le laau e puipuia lelei i le paʻu, e mafai foi ona maua le maʻi o le paʻu palapala. O isi faʻamaʻi e le masani ai. O le Scab e sili ona lamatia i tausaga malulu, paʻu paʻu i tausaga malulu.

Laulau: o faʻamaʻi matua o apu ma a latou togafitiga

MaʻiFaailogaPuipuigaTogafitiga
ScabO talo ma le faʻafefe o mea e sili ona lelei mo le atinaʻeina o le fuga. Pogisa pouliuli i luga o laʻau ma fua. Laʻau mago ma pa'ū, o vaega ua afaina i luga o fua e faʻamaʻa ma fusi.Aua le faʻamalosiina laau totō.
Aveese laʻau vaivai.
Vili faʻatasi ma le 1% vaifofo o Tsineba, Kuprozan aʻo leʻi amataina.
Malosiaga malosiI luga o laulaau, pulupulu, mea e faʻaogaina ai pepa paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O lau laʻau e lanu enaena ma paʻu'ū, ua faʻapouliuligia ma paʻuʻau. O le ovary ua afaina ua malepelepe. O le faʻasolosolo ona tupu tele le maʻi ile taimi malogo.Faʻaauau le lelei o le faʻamafanafana i totonu o le togavao.
Lafoaʻi lau paʻu.
Pe a oʻo mai tumutumu ma pe a maeʻa, ona pamu lea i ni fofo o Chorus (2 g / 10 l), Impact (50 ml / 10 l).
Brown suluE vave ona salalau le paluga o le galo i le susulu o le tau. O lau e ufiufi i lanu enaena. Faatasi ai ma se atinaʻe malosi o le faʻamaʻi, o lau laʻau mago ma pa'ū vave.Mafaufau ile pale.
Fufuluina vao.
Sulu muamua ma pe a uma ona fuga i le 0.5% Kaptan solution, 0.4% Fofo solution.

O meaola faalafua, o le ituaiga o Orlik e tutusa lava ma apu apu o isi ituaiga: o le meaʻai manu, le codling moth, le moa ma le apu aphid.

Laulau: Puleaina o Pest Apple

PestsFaʻaaligaPuipuigaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Moth AppleO le anufe o le codling moth e gaosia ai le fua, alu atu i le potu fatu, aina fatu. Ua paʻu vave apples apples. E mafai e le anufe ona faʻaumatia i le 90% o le fua.Ina ia fufulu ese le paʻu.
Faʻaaogā mailei pheromone.
Aʻo lei tupu, pe a mavae le 2 vaiaso ma a maeʻa ona aveese le fua, faʻamalolo i le 0.05% Ditox solution, 1% Solon solution.
Spider miteO le meaola, o loʻo natia i le pito i lalo o le laupepa, faʻalavelaveina ai i se 'upega faalilolilo manifinifi. O le pito i luga o le laupepa laʻau e mama. O le a maeʻa laʻau. O foliga vaaia o le pusi e fesoasoani i le vevela vevela o le tau.Tata le palapala.
Faʻamaualalo le totoina.
Tulimali ao lei amataina le 4% o le solution ole Oleuprit, Nitrafen (200 g / 10 L).
A o leʻi fuga, faʻamalolo ma se Fitoverm solution (10 ml / 10 l), toe - i le 21 aso.
Fugalaau fugalaauO le tamaʻi meaola e paʻu i totonu o paʻu o laau ma laʻau paʻu. I le tautotogo, pe a vevela le ea i le 60 ° C, e tafe atu i luga o le pale ma tuu ai fuamoa i fatugaʻo. Larvae e 'aina le totonu o le pua, faʻavaivaia le fuga.Le faʻamamaina o se ogalaau o le paʻu vevela.
Faaaoga mailei ma fusi paʻu.
Lulu ese iniseti.
Faʻaumatia laʻau paʻu.
Sulu i le fulafula o fatuga ma se vaifofo o le lime (1.5 kg / 10 l).
Le faʻagasolo ina ua liusua le kiona ma pe a fetoʻi fatugaʻo, o se vaifofo o Decis, Novaction (10 ml / 10 l).
AphidsAphid colonies, nofo i luga o laulaau ma vine, suʻe sua mai ia i latou. O aʻafiaga e lafoaʻi, lanu ma mago.Faʻaumatia otaota vao.
Fufulu faʻamalosi i se vaʻa vai.
Suauu aʻo lei amataina le pulu ma le Nitrafen solution (300 g / 10 L).
Aʻo lei oʻo mai le ovaries, togafitia i se vaifofo o le Actara (1 g / 10 l), Fitoverma (5 ml / 1 l).

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ou te matua talisapaia le tofo sili o Aphrodite ma Orlik. O i latou ei ai nei ituaiga eseese e mafai ona tupu i luga o latou lava ala, e mafai ona tatou fai atu, matua laki.

Andy tucker

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=3955&start=1125

Aisea na na o le luʻu lava i le saisa? Candy, Legend, Early Red - latou te ola maloloina, ae o lenei apu, o Orlik, na faanoanoa e tilotilo ia te ia ...

Anna

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=30878

Na o le pau le apu moni e mafai ona ou 'ai saʻo mai le EAGLE.

Musya

//www.forumhouse.ru/threads/58649/page-71

Afai o loʻo i ai se manaʻoga ma se avanoa, taumafai Orlik, o se faʻalapotopotoga faʻapitoa, atonu o le mea aupito sili ona manaia o mea taumalulu, o i latou na ou taumafai, o mea suamalie ua i ai i le tautoulu ma e muamua ona faʻatau i luga o le maketi, na o le laʻititi lava.

Andrey

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=120243

O lenei laau o le apu e masani ona oʻo i le faaiuga o Setema, e mafai ona e 'ai muamua, ae leai se suamalie faapena. Sa ou fiafia ma e le fiafia i ai i le taimi e tasi e na o ni nai apples na paʻu na oi latou. Sa tatau ona ou pikiina i luga ma oʻu lima, ae aʻe i luga ma e mataʻutia le pau, talu ai o le laau e telē, o pea o loo taoto pea i luga, e le mafai ona latou piki i luga. I se tulaga aoao, o ituaiga eseese o apu - suamalie, suamalie, mumu, e le vave faaleagaina, e lelei le 'ai foi i le sua.

Alice

//otzovik.com/review_5408454.html

Apple Apple Orlik o se sui lelei o ituaiga taumalulu. Afai e le mo le pisi o le fuaina mai, e mafai ona avea o se tasi o mea sili ona lelei na ausia e le au faipisinisi o le kuata mulimuli o le seneturi talu ai.