Gooseberry

E faʻapefea ona fai ni uaina kosi vine

E i ai ituaiga mea inu eseese. O nisi o na mea ua fuafuaina ina ia tineia lo latou galala, o isi, i se isi itu, ua faʻaaogaina mo a latou aafiaga mu. O ia meainu e aofia ai le ava malosi i la latou tuufaatasiga. O le ava malosi o mea inu ava e faia mai mea masani masani, lea e aofia ai lona suka. I le taimi o le faʻamalosi, latou te momotu ai i ni fausaga faigofie ma maua ai le ava malosi, e aofia ai le gaʻo.

O nisi tagata latou te le talitonu i kamupani gaosi oloa i mataupu o le lelei ma le tofo, o lea latou te fiafia ai e saunia a latou lava mea e maua mai le fale. I lenei tulaga, e lua uma mea e masani ai, e pei o saito, ma e le o tulaga masani, e pei o vine ma fua, e faaaogaina. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo ai i mealilo o le faia o le vine gogoberry faʻanoanoa - o se laasaga taʻitasi i le laasaga mo ana sauniuniga ma mea taua taua o lenei faagasologa.

Faʻamaumauga o oloa ma umukuka

Ina ia mafai ona saunia lenei vai inu i le fale, o le a e manaʻomia se faʻamaumauga faigofie:

  • tolkushka;
  • pesini;
  • pusa tioata tele;
  • gau;
  • vailaau faʻamafanafana;
  • fagu paʻu po o se faʻamau vai.

E te iloa? I aso nei, e leai se fesili e tasi o le saogalemu o le uaina i le fale i se taumafataga. Ae e le o taimi uma lenei. I Eleni anamua, o se tagata lelei, talimalo malolo, e muamua ona togi muamua sina uaina, ina ia mafai e tagata uma ona talitonu o le uaina e le oona ma talafeagai mo le faaaogaina. I le faaopoopo atu i mea oona, lea na faʻafefiloi i meaai a le fili, malie, lea na maua i totonu o le fale le uaina i lona gaosiga, e mafai ona inu ai le vaiinu. O le tagata e inu vine ua faamaonia le mama ma le saogalemu o lenei oloa mamalu.

Meaʻai

  • Fua o le kulisi - 1.5 kg.
  • Suga - 0.5 kg.
  • Suavai - 0.5 l.

Sauniuniga o fualaau goisiberry

Filifili ma le faaeteete le atoa o fua o fua o vine. Ave ese mai ia mea e aunoa ma se meaʻai, pala le suamalie, siakikeke ma faailoga o le mamanu pe faatoa faaleagaina. I le pito i luga o le paʻu o nei fualaʻau o loʻo i ai ni fuamoa masani o le fefete, o lea e le manaʻomia ai ona e fufuluina le pusa o le masini, a leai o le a faʻalavelaveina le faiga o le faʻamalosi.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le uaina i totonu o fale

Gooseberries - o le lona lua i le maea ai o le vine vine. Latou te le manaʻomia se faʻaosofia atili, o le mea lea, i lalo o le tulafono faavae mo le seleseleina, o le uaina o le a maualuga ma lelei.

O le uaina a le aiga e mafai ona saunia mai le tele o fualaau aina ma vine: vine, plums, apples, raspberries, yoshty, chokeberry black, currant black, rose petals.

Ave lau fualaau filifilia. Latou te le manaʻomia le fufuluina, o le fefete o le fefete faʻatasi ma i latou o le a mautinoa ai le masani masani o le faʻamaina o le uaina. Afai e tele lau vine, ave se paʻu uamea poʻo se palasitika ma pito maualuga. O le a faigofie ona tatipi le kulisi. O se vaega itiiti e mafai ona tuʻuina i totonu o se ipu masani masani. Liligi le sua i totonu o se atigipusa, tufatufa atu i totonu o se papa ma faʻalemu lemu i se paʻu. O mea uma o le a faʻaaogaina: pulup, ponaivi, paʻu. O le kulisi e faigata ona tuʻuina atu le sua, ona e totoʻa lelei lea. Pulp le fua o le pulupulu i fagu mama i le afa o le voluma.

O le taimi lava e sauniuni ai le pipi, amata ona faaopoopo le vai. Ole vai e faʻaitiitia ai le elemene o le masini ma faʻasaa le sua o totoe i le pipi. O le vaega sili ona lelei o le: tasi vaega o le vai i vaega e tolu o vine. Le lelei o le suavai e tatau ona le lelei. Faaaoga na o le inu vai mai le faleoloa poʻo le fufulu mama. Ole lapisi poo le tapuniina o vai mo lenei mataupu o le a le aoga.

Amata ona faaopoopo le suka. Faʻatau mai i vaega tutusa e pei o le vai. O le a talafeagai le aua nei faʻatumu le voluma atoa i le taimi e tasi, ae ia alu pe a ma le kuata e faʻaopoopo le oloa pe a oʻo i le uaina. Yeast fungi o le a tali atu i sea fafagaina ma sili atu ona maeʻa maeʻa.

E taua! Faʻaleleia malie le wort ia faasolosolo malie ina ia maua pea le kulukose e fafaga. Afai e te sasaa uma le suka o loʻo e manaʻomia i le taimi e tasi, o le a vaʻaia ma aveeseina i le vaʻa muamua.

E tatau ona saunia Berry. Ufiufi fagu o loʻo i ai i se ie manifinifi, mama (gau) - o le a laveaʻi ai i latou mai iniseti. Aua le faʻamalosi faʻamalosi ina ia faʻamaoaigaina le wortia ma le okesene. Faʻasaga ia fagu i se potu mafanafana e amata ai le faʻamalosi. O le vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 22 tikeri. Mo le vaiaso e sosoo ai, faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o pusa faalua i le aso ma se sipuni laupapa poʻo se meaʻai. O le faʻamalosi o le a fefaʻasoaʻi le pito i lalo ma le eleele, ma o le a latou maua uma le aofai o le okesene ma le suka.

O le vaiaso talu ona uma tapuni, o le ae vaai pe o le a le tele o fasi vaega o vine (pulp) o loʻo i luga - pulupulu, pi. Aveese i latou i se sipuni po o se fasi togitogi laiti, tuʻu ese i totonu o se isi ipu ma faʻapala. Faʻasaga le vort e le o taʻalo i totonu o apa, faʻamalo i se gaʻo lapoa poʻo se sieve tele. Faʻaopopo i ai le wort, lea e tosoina i fafo mai le pipi, lafoai le pipi, ma sasaa le sua i luga o apa poʻo tuʻu i totonu o se atigipusa tele mo le faʻamalosi atili.

Saili po oa meatotino o le kulisi e mo le tino o le tagata

Ina ia aua nei avea lou uaina ma vine, e tatau ona e taofia le avanoa i le okesene ma i le taimi lava lea ia faamautinoa le tuʻuina atu o carbon dioxide. Mo le faia o lenei mea, ia tapunia gutu o pusa i vaʻavaʻai vaʻalele poʻo ni totigilima faʻapipiʻi masani mo lenei mea.

Afai e te tu i totigilima, tuu i luga o le ua ma atiina se pu i totonu o le faasino igoa poʻo le lima ogatotonu ma se fagu manifinifi. O lenei metotia e faigofie, ae le lelei tele mo le uaina, ona e le lava le taimi e alu ai le carbon dioxide e alu i totonu o le tele o volumes ma o le a maua ai le vort.

E taua! Ia mautinoa o le maualuga o le ea e le mafai ona ulu atu i totonu o le pusa ma le vortted fermented. O le fefete o le a lava le okesene lea e ulufale atu i le meainu ao tafe mai le palapala. O le faʻaauau pea i le ea o le a taʻitaʻia ai.

O le poloka, e ese mai ai, e maua ai le fesuiaiga lelei o le ea. Faigofie. Ave se pulou uʻamea ma se paʻu paʻu e oʻo i le centimita le lautele. Fai se pu i le tapuni ole tutusa o le diamita ma faʻaofi se pulupulu i totonu. O le maea e tatau ona uu mau i totonu o le pu ina ia aua nei faatagaina le ea i totonu. O le a le sili atu le manaia le togafitia o le nofoaga o le sooga faʻatasi ma se paʻu. Ufiufi le ua ma tuu i lalo le isi pito o le maea i se ipu vai. Suavai ma o le a avea o se faitotoa: faʻasaʻo le carbon dioxide, aua neʻi tuʻuina atu i le ea.

I vaiaso uma e lua, faʻamalo le vai manino mai le palapala, lea o le a faia i le pito i lalo o le fagu. O le lapisi o lapisi o le a tele, e oʻo atu i le 50% o le aofaiga atoa. Faʻasusu le amata ona faʻamalosi le vavae i fagu mama ma faʻaopopo sina suka i ai ao leʻi toe tapunia i le mailei. I le faagasologa o le faʻafefe o le fefete o le a maua ai le okesene tatau ma le faʻaopoopoga o le kulukose. Mai lea taimi i lea taimi ia mautinoa ia tofo i le vai. Afai na te faʻailoa mai o le acidity, o loʻo e faia mea uma i le saʻo. Afai o le wort ei ai ni mea suamalie, aua nei faaopoopo le suka, ina ia maua ai e le fungi le taimi e gaoioi ai le kulukose o loʻo i ai nei ao leʻi oʻo i le isi vaitafe.

E mafai foʻi ona e faia le uaina i le fale mai jam pe compote.

O le taimi atoa o le fausiaina o lenei vaiinu e lua pe lua ma le afa masina. I le faʻamoemoe ua saunia le uaina, e mafai ona e le atoatoa le leai o ni mea faʻafefete ma ea i le mailei. O lenei vai inu ua maeʻa ona faʻaumatia, ae o le mea mulimuli e le tatau ona tapunia i totonu o koneteina. O loʻo i lalo o le faagasologa ua taua o le "Fermentation". O lenei vaevaega ole aofaʻiga o le carbon dioxide ma le faʻavaeina o se manogi tulaga ese ma le manogi.

Ina ia mautinoa le matuitui masani o le vaiinu, sasaa i totonu o koneteina mulimuli (faʻaaoga masani fagu mo lenei mea) ma faʻapipiʻi le ua i se pito i luga o le cotton. O le fulufulu mamoe o le a faʻasaʻo le sili atu o le carbon dioxide ma puipuia ai le faaleagaina o le vai e microflora mai fafo.

E te iloa? O le tofo vine e masani lava ona faasino i le iloiloga o lona manogi, ae le o lona faaaogaina. O le mafuaaga lena e masani ai ona avea tamaitai ma tamaitai talavou e mafai ona iloa le sili atu o le manogi o manogi pe a faatusatusa i alii. O le mauaina o lenei vai i o tatou taimi, e le fiafia i tagata anamua o Roma, o le na faatonuina le faasalaga oti i le fafine na inu le uaina. O Roma na faamaluluina na o le II senituri BC, ina ua suia le faasalaga e le teteʻa.

E faalagolago i le suka ma le gaioiga o le uaina microflora, E mafai ona faʻauʻuina mai le tasi masina i le ono masina. E mafai ona faʻavaveina le uaina i lenei vaitau, ae o le ae mauaina le tofo sili ona lelei pe a uma le maeʻa o le faʻamalosi. O le taimi e sili ona lelei mo le cotton e tolu masina. A maeʻa lena, e mafai ona tapunia le fagu ma tuʻu ese mo le teuina.

O a fua po o fualaau aina e mafai ona tuufaatasia

Goosekeke o se tuto tutoatasi ma e maua se tofo i le taimi o le faʻamalosi, tutusa ma le uaina vine. Ina ia faʻalauteleina le meaʻai, e mafai ona e sasaa le kulisi ma se lanu mumu mūmū po o se fuamini uliuli pe a faʻafefe mai le palapala. O le a faʻaalia ai le acidity ma le oona.

Fermentation i currants currants o le a tuʻuina atu ai le oloa mulimuli o le faamamaina lelei. O fualaau suamalie e matua suamalie le kulisi. Ae o le fua, o le faaopoopoina o apu o le a faia ai le laulau vine vine, ma o le pi pipi o le a sili ona suamalie.

I le fale, o vine ma fualaupapa e faia ai se sua suamalie.

E faʻapefea ona teuina le uaina i le fale

E amata le fagu. O nei mea e tatau ona i ai ni fagu maligi tioata, faʻamamaina le mama, faʻamaʻi muamua aʻo lei sasaa. Liligi le mea inu i totonu o fagu, tapuni faʻatasi ma taofi, afifi i ni laulau se lua i le natura masani ma togi i le vevela, ae le o le vai inu (tusa o le 60 tikeri). E manaʻomia le faatumauina o fagu i ia tulaga mo le sefululima minute. Aveese fagu mai le vai vevela, fufulu i latou i se solo mago ma teuina.

O potu teu oloa e tatau ona lava susu (70%) ma faʻamafanafana - leai se mafanafana nai lo le 12 tikeri. Tuu fagu lautele. O lea o le inu o le a faʻafesoʻotaʻi ma le palu ma faʻamamaina, aʻo faʻamausi le pipi. O le uaina kulupu o se mea vaivai, o lea e mafai ona teuina mo le sili atu i le tolu pe fa tausaga. Ona amata ai lea ona matua, mago ma malepelepe. Aua le tuʻu le fagu i totonu o le pusaaisa. O le faʻaliliuga masani o le a faʻaumatia le fua, ma o le a faʻaumatia le uaina. I totonu o falesa lelei, latou te le aveeseina le efuefu mai fagu i le faasologa ina ia le faʻalavelave ai. Tausia le uaina i le mamao e mafai ai mai le faʻasaoina ma vailaʻau, aua e faʻafefe ai manogi i totonu o le paʻu.

E taua! Tausia le uaina i totonu o fale i ni tulaga toʻafilemu. E le taliaina le lulu, vibration, pisa ma le malamalama susulu. - uhO nei aʻafiaga i fafo e faʻaumatia lana fua.

O le a le mea e fai

Talu ai o le ipu kulisi o le malamalama, faleteʻa, e mafai ona ia faʻatasi ma le taumafataga atoa. O iʻa, ipu fuālaʻau, ipu moa, moa ma le pisuka e malulu lelei i lenei uaina. E manaia foi le suamalie, soo se fualaau suamalie ma le kofe.

Soliga masani

O le le mulimuli i tulafono faavae o le inu uaina e tau atu i le mea moni o le oloa mulimuli ua faaleagaina. Ia faaeteete ia aua neʻi faia nei mea sese.

  • Suavai leaga. O le malosi o le vai e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le faʻamalosi. Aua le faʻafefe i luga o le vai, faʻatau ni nai fagu vai maualuga. O le tele o vai e afaina ai foi le lelei o le oloa mulimuli - ua leaga le wort, ma o le uaina ua vaivai tele.
  • Tele naua vine i totonu o le koneteina. Mo i latou o le ae faaopoopo i ai le vai ma le suka, lea o le a aveeseina ai se vaega o le voluma, ma ao faagasolo le fausua o le a liligi atu le uaina i tua atu o tapulaa o le pusa. Ina ia aloese mai lenei mea, ia tumu le fagu i le afa afa.

  • Laʻu fefiloi. Ina ia taofia le malie mai le maliu ona o le leai o se okesene, ia faaluaina le faalua i le aso ao amata ona inu. Ma o le fefete o le a maua le tutusa o le ea ma suga.
  • Paʻu palapala. Ia mautinoa e faia le faʻamaʻi faʻamaʻi muamua aʻo leʻi faʻauʻuina le inu. O microflora mai fafo e mafai ona faʻaumatia le uaina ma tuʻuina atu i ai se manogi manogi.

E te iloa? O vaʻa mo le teuina o le uaina o loʻo maua i suʻesuʻega faʻasolosolo o nofoaga o nuʻu eseese. O latou tausaga o le selau ma afe o tausaga. Ae o le koneteina pito i leva mo le uaina, ua matua faatumulia i ai, sa maua i le teritori o Siamani i ona po nei i tafatafa o le aai e taʻua o Speyer. O loʻo tusia i le III senituri o lo tatou vaitaimi. O lenei fagu na faʻamaufaʻailogaina i le suka, ma o mea o loʻo i totonu sa faʻasaoina e ala i le fefiloi ma le suauu olive, lea na puipuia ai le uaina mai le susu. O lea o lenei fagu tulaga ese o loʻo teuina i le Palatinate Museum.

Fautuaga aoga

Faʻafaigofie le faʻamaina o fale e fesoasoani i nei togafiti faigofie.

  • Suafa vai. O le vai vevela e faʻapipiʻi i le pipi kusika o le a vave faʻavave le suka ma fufuluina le sua mai le paʻu ma le pulupulu.
  • Tatau. I le faagasologa o le sasaʻaina o le uaina mai le suavai ma le faʻamalosiina o le wort, taumafai se vai inu e fuafua ai pe e te manaʻomia le faaopoopo o le suka poʻo le suia o le vevela o le faʻamalosi.
  • Faʻamalie atu i fafo. Afai o le uaina e foliga mai e sili ona suamalie, inu, pe amata foi ona tuʻuina atu se mea mama, sasaa i totonu o se vaitafe umi i totonu o se isi ato fagu. O lenei faagasologa o le a faatamaoaigaina ai le vai ma le okesene ma faateleina le gaoioiga o le fefete.
  • Faamama le tatau. Faʻamamaina ma le faʻaeteete muamua aʻo leʻi tapunia i lalo o le vai, ina ia lelei ma laugatasia le palapala. O le pulupulu, oloʻo i totonu o le faʻamaina o le uaina, e mafai ona mafua ai le faʻaalia o aganuu faʻapitoa.
  • Faamafanafana le uaina. Afai e te le fuafua e te inuina le vai mo se taimi umi, tuu i totonu o se pusaaisa mo le lua pe tolu aso. O iina e mafai ona i ai i se pepa e leʻi faʻamaonia. O le ola umi e manaomia ai le matua matua. Tuu i totonu o se potu poʻo se potu mafanafana ma tuʻu ai iina ae leʻi faʻamalo.
  • Fufulu le mamanu. Afai e te le amanaiaina, ma o le fusi o le faʻamaufaʻailoga o le vai ua malepe, o le a amata ona atinaʻe aganuu agavaʻa i le wort. O sea uaina e mafai ona faʻaolaina. Faʻaaogāina o se togi, aveese ia motu mai luga o le fogaeleele ma faʻamaʻalo i le sasaa. Katia i lalo o le mailei vai ma toe faʻavao le faʻamalosi.

O le uaina i le fale o se mea lea e aumaia ai le fiafia i tagata alolofa moni. Ae e te leʻi faia, mafaufau pe lava lou onosaʻi. Filifili vine sili ona lelei e avea o se meafaitino. Faʻataʻitaʻi ma le faʻaeteete i latou ma faʻapipiʻi i latou e faia le sua mama maualuga.

O le a se mea o le ae maua i le lumanaʻi na suia ai le uaina lelei mai ituaiga o kulisi e pei o le "Grushenka", "Malachite", "Honey", "Krasnoslavyansky", "Komandor", "Kolobok", "Leoleo"

Faʻamamaina ma le faaeteete le paʻu, pulupulu, fatu e maua ai le gaosi lelei o le sua. Faʻamafanafana le taua i tulaga mama. ina ia le faaleagaina ai le vai ma ia faatumauina le mamā o pusa i le va o le uaina ua sasaaina. Teu lenei mea inu mamalu i tulaga talafeagai, ma o le a ia avatu ia te oe lana tofo sili ma lona manogi.