Fua o le gaosiga

Lafoaia fualaau aina po o le apu mai Taialani: mea tau vailaau ma faʻamatalaga

Baile, matum, apple (wood) apple, Bengal quince, egle marmalade - O nei mea uma o igoa o fualaau aina suamalie e tasi, lea e toetoe a le mafai ona ausia i la tatou masani masani i totonu oa tatou latitudes. Ae o tagata tafafao maimoa na asiasia Initia, Taialani po o Initonesia, e mafai ona fiafia i le tofo le masani ai o lenei fua. I luga o le tuufaatasiga, aoga ma filifiliga mo le faʻaaogaina o le Falepuipui e faitau i luga.

Faamatalaga faʻamalosi

O le laau e mafua mai i le faʻalosolo ona tuputupu ae, o loʻo i lalo ole laʻau. O loʻo i ai se puʻupuʻu ufiufi ufiufi i le paʻu malulu, mafiafia. O le pale o le paleni Bengal e lapoʻa ma lautele. O lala laiti o le laau ua lilofia uma i laulaau, ma o laulaau laiti e valiina i se lanu piniki ma le lanu e le masani ai. O paʻu ua faʻamaonia le tatala i tua e maua mai ai se malamalama ma se mea toto.

Fugalaau o le laau e manogi ma aoina i ni fuifui vine, e tu i le umi atoa o lala. E aofia ai laʻau mūmū lanumeamata, valiina i fafo i le samasama. O le fua o le lapotopoto, 5-20 cm (e masani lava 10 cm) le lautele. Ua ufitia i se atigi samasama, e manifinifi, ae matua mausali, lea o loo atagia i le igoa "apple apple". O le vaega autu e vaevaeina i ni vaega (mai le 8 i le 20) o se foliga tafatolu, ua tumu i le manogi moli. I vaega taitasi ei ai se fatu.

O fua o le tatalaina i tua e tusa ma le tasi le centimita le tele, e ufiufi i lauulu malulu ma maua se foliga lautele. O fatu taitasi e "natia" i totonu o se tamai ato.

Saili po oa meatotino o aso, lychee, zizyphus, longan, persimmon, mango, pitahaya, avocado, papaya, guava, feijoa, kivano, rambutan.

Faasalalau

Baile e masani lava ona maua i le ogatotonu ma itu i saute o Initia, o lenei atunuu ua manatu i ai o lona atunuʻu. O le fatu o Bengal ua totoina foi i Initonesia, Taialani, Filipaina Fili ma Ceylon. Baile e maua i le itu i saute o Amerika.

I totonu o le vao, tatala i tua le pagota i Pakistan, Burma ma Bangladesh. O le apu apple e fiafia i luga o eleele palapala masini ma le tele o le la susulu.

E te iloa? I Initia mo lenei fua matagofie mafai e oo lava i le faaipoipo - e faaopoopo i le masani masani o le faaipoipoga. O lenei faiga e taua o le "Bella Bach" ma mafai ai e le teineititi ona aloese mai le tulaga o le fafine ua oti lana tane ma le le amanaia o agafesootai, lea e taua mo lenei vaega o tamaitai, i le lumanai. E tusa lava pe o le atigi o le Bengal, lea na faaipoipo ai le teine, e le vaeluaina, e le o manatu le fafine o se fafine ua oti lana tane, e tusa lava pe ua maliu lana tane moni.

Vailaau faʻamaʻi

O fatu fatu o le Bengal e aofia ai resini phenolic, carotene, calcium, calcium ma phosphorus, pectins, coumarins ma le vaitamini C, ascorbic, tartaric, acidic nicotinic and gum. O vaega uma o le laau o loʻo aofia ai alkaloids ma coumarins. O se maualuga o meaʻai o tannins ma suauu taua na maua i fugalaau ma lau.

Malosiaga tau eletise ma kalori

E le mafai ona taʻua ole Baile i meaʻai maualuga-calorie: 100 g o lona pulupulu e na o le 48 calories. Ole aoga ole malosi o le Bengal Quince e 200 kilokalo. 100 g fualaau aina suamalie e aofia ai:

  • 2.6 g o palatini;
  • 32 g o carbohydrates;
  • 0.4 g gaʻo;
  • 62 g vai;
  • 1.7 g o le pefu.

Mea aoga

E lelei le apu o le maa i le tau faasaga i le malulu. O le maualuga o le faʻaogaina o vailaʻau faʻasolosolo e mafai ai ona fua le fua e faʻateleina ai le puipuiga ma maua ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu.

Faatasi ai ma se malulu, e tatau ona e gauai atu i meatotino o le aloe, echinacea, propolis, linden, cumin, suauu, viburnum, keke, fusi.
O le fufuluina o fua o se mea lelei tele, ma le vave tatala i tua, faʻafetai i visei ma le phytoncides i lona tuufaatasiga, i se isi itu, e fesoasoani e tau ai le manava.

E le gata i lea, o fua o le pusa ua i ai se aafiaga lelei i le galuega o le popole ma le gastrointestinal tract, ma o nei mea uma e mafua mai i le maualuga o le vitamini B.

Auala e 'ai ai fua: tofo

O le mafanafana o le Marmalade e tofo e foliga tutusa lava ma le palamalade. O le fua e suamalie ma matua faʻapitoa, ma le manogi o roses. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se tofo faʻamalosi, lea e faʻapitoa ona faʻamaonia i fua e le o fua.

Latou te 'aiina apu apu, i le faʻamalo muamua o se pela e ala i se samala po o se pulou. A aunoa ma ni masini faʻapitoa, lima lima, o le a le manuia - o le paʻu o le Bengal Quince e faigata.

E taua! Bengal quince - o se fua e talafeagai lelei mo le teuina umi o taimi. I totonu o le pusaaisa, o le a tumau lona fou mo le tolu masina, o lea e mafai ai ona latou teuina mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Talosaga

E le gata ina faʻaaogaina apu aʻau e pei o se fualaau suamalie ma suamalie i le kukaina. O meatotino faʻaaogaina o le tatala i tua e faʻaaogaina lautele i vailaau faʻasaienisi a Initia, faapea foi ma le cosmetology. I le faʻaopoopoga, o se fua tele multifunctional - e mafai ona aoga e tusa lava pe fausiaina ma teuteu.

I vailaau

I le vaʻalele Soviet, e le faʻaaogaina le tatala i tua i togafitiga, ae o vailaʻau masani a Initia ma Tibet e faʻaaogaina ai le faʻamalolo o meatotino o lenei fua:

  1. O le faatinoga o le Ayurvedic fautuaina le apple apu o se vailaau. O lona uiga e faʻaaogaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
  2. O le Bengal quince e aoga i le togafitiga o faamai pipisi, faapea foi ma se tonic ma tonic.
O Catalpa, Zubrovka, aspen, uuphorbia, shadberry, kalama, mulberry, yasnotka, scion, cardamom o ni mea faʻapitoa.
O le togafitiga o le Bengal quince i luga o le tino e faalagolago i le tikeri o lona matua:

  • fualaau mama e aofia ai le maualuga o le tannins ma le bitters, o lea ua faʻaaogaina e togafitia ai le manava ma faʻalautele ai le manaʻo;
  • E ese le eseesega o fua o fualaʻau matutua - o loʻo i ai se aafiaga leaga, e faʻaaogaina foi e avea o se fofo mo le vevesi. I le faaopoopo atu i ai, o le Bengal bengal e matua susulu lelei i le vevela o le tau.
I Initia, ua faʻaaogaina le apu apili o se fofo lelei mo Giardia. O tagata Hindu e talitonu e oʻo lava i se fua e tasi e lava lea e faʻaumatia uma ai meaʻai. BAA "Padma Basic", lea e aofia ai le apu manogi, o loʻo i ai le maualuga o le antioxidant meatotino ma ei ai sona aoga aoga i luga o le puipuiga ma le cardiovascular systems.

E te iloa? O le togafitiga faafomaʻi anamua a Initia o le "Charaka Samhita" e faasino i le tatala i tua o laau totino e sefulu ma le malosi sili ona malosi e faʻamalolo ai.

I le cosmetology

Psoralen o loʻo i ai i le palu fualaʻau, lelei i le faʻafefeina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu. Pulp of pulp - o se meafaigaluega sili ona lelei mo le sauniuniga o le tele o masks mo foliga, lima ma le tino.

Fualaau toto e avea o se faʻaaogaga malosi e faʻaaogaina i le sauniuni o masini, masaki fafaga ma kulimi. O mea manogi mai fugalaau o le laau o loʻo faʻaaogaina i totonu o le fale manogi.

I le kuka

O lenei fualaau suamalie e faaaoga i le kuka e pei o se apu masani. Lagi, faʻasao, lamolemole ma le faʻaputuina e faia mai ai. E mafai ona avea ma se mea e faʻamalieina ai pai poʻo se vaega mo se salati fua. E le gata i lea, o le apu e mafai ona aina i le na o le fou lava. I Thailand, e oo lava i laulaʻau ma fatu e faʻaaogaina e fai ai sala. E faʻaaogaina e tagata Hindu lenei fua e fai ai se vai e taʻua o Sharbat. O loʻo faʻavae i luga o le pulupili faʻamalosi o le tatalaina, lea e faaopoopoina ai le suka, aʻa faʻamau, fatu fennel ma susu.

I le faaopoopo atu i ai, o fualaau mamago o le faavae lea mo laʻau manogi ma maloloina.

I lotu

Mo tagata Hindu, o le tatala i tua ei ai sona uiga faapitoa. O lenei laau e taua o se mea paia ona o lona itu e foliga mai e pei o le taʻitaʻio le Alii Shiva.

E te iloa? I sauniga faalelotu a Initia, o le tuuina atu ia Shiva o se tasi itulau o le Bengal lea e tutusa ma le selau afe taulaga o isi fugalaau.
O Initia e iai le faʻaaloalo faapitoa mo laʻau paʻu o le tatala i tua, lea latou te le faʻaaogaina e faaoso ai ma faatumauina ai le afi, ina ia aua nei ita Shiva.

I le olaga i aso faisoo

O le lanumeamata o le laau e avea o se meaʻai mo lafumanu. Bengal quince pulp e le gata e lelei, ae mafai foi ona faʻaaoga e avea ma fasimoli mo le taele poʻo le fufuluina. E faʻaaogaina le ofutele o le faʻaaoga e avea o se mea faʻapitoa mo le sauniuni o le kelu, lea e masani ona faʻaaoga i le fausiaina o se faʻaopoopoga i mea faʻafefiloi ma mea faʻapipiʻi. O lenei kelu e faʻaaogaina foi mo le faʻapipiʻiina o maʻa i totonu o mea teuteu.

O le fua o fualaau aina e le o fua mai o se mea lelei lelei o le kulumu, ma o le faapaleo lava ia o se punavai o lanu samasama mo le ie.

O mea laiti a le fale e fai mai i le laau fou faatoa seleseleina o le Bengal quince: sikulu, togi mo sipuni ma tui, ma pistils.

Sauniuniga o meafaitino mata

O le tele o taimi mo togafitiga faafomaʻi, seleseleina laulaʻau, fatu ma fua o soʻo se laasaga o le matua:

  • talavou (e le o faʻamaʻaʻaina) fua o le apu apple e vavae ese, tipi i fasi pepa, 'aveʻesea mai ia fatu ma tuʻu ai e faʻamago i le la;
  • o lau o le laau ua mamago i luga o le ie i totonu o le pepa, o le mea lea e le tatau ona faia i le la, e sili atu le faʻaogaina o le malu puipuia mo lenei faʻamoemoe;
  • o se mea mago lelei ua gaugau i totonu o ni taga o ie poo pepa ma tuu ai ina ia teu i se mea pogisa ma le lelei o le ea, o le fale ola o mea e masani ai e tasi le tausaga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E faʻasaina le aporo maʻa mo tagata e le faʻaaloalo i lenei fua. E le gata i lea, e le tatau ona aʻafia lenei fualaau aina i lau meaai mo tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga le matutua, fafine maʻitaga ma tamaitai i le taimi o le lactation.

E faʻafefea ona patipati le ti

O le lauti o le paʻu ua faia mai i fualaau aina suamalie. I luga o se taofiofi faifaipea e tatau ona ave 2-3 fasi pepa ma sasaa vai inu i luga o latou. Fafaga lenei vaiinu mo le itiiti ifo ma le afa itula. E le gata i lea, o le lauti mai fua o le Bengal quince e mafai ona kuka i totonu o se faʻavalaʻau: 'ua faʻamaligiina apa mama i le vai ma kuka mo ni nai minute. A maeʻaeʻa le la, e mafai ona e faaopoopoina le lemon ma le meli i ai.

Aʻoaʻo pe faapefea ona fai le launiu-lauti, laʻau fugalaau, cranberries, currants, sea buckthorn, cherries, blueberries, hibiscus, mint, lemonia balm, chamomile, almond leaf, lemongrass, thyme.
O le mealilo o lenei lauti o loʻo i totonu o lona taimi e gaosia ai. Afai o le vaiinu mai le masani o lauti ua saunia i ni nai minute, ona tatau ai lea ona i ai le tipu tile i le umi e mafai ai. O le filifiliga pito sili ona faigofie ma sili ona faigofie e fai i totonu o se ipu poʻo se ipu. I lenei tulaga, e tasi le fasi pepa o le Faletupe ua tumu i le vai inu. O le la e tuʻuina mo le itiiti ifo ma le afa itula, mulimuli ane e mafai ona e faaopoopo le suka poʻo le meli ia tofo.

E taua! Tea mai le Faletupe ua i ai le malosi e aveese ai le nicotine mai mama, o lea e matua aoga lava mo tagata ulaula.
E mafai ona e faʻaaogaina lenei lauti i le tele o mea. E afaina ai le tino, o le a ia le aumaia.

E ui lava o le toatele oi matou e le avanoa mo le faʻaaogaina i aso taitasi o le tatala i tua fou, e tatau ona aofia ai lenei fua i au mea taumafa pei o le lauti poʻo se vaega o meaʻai. E pei ona matou vaʻaia, o le Bengal lea mea aoga e aoga ma e toetoe lava a leai se faʻailoga, e mafai ai ona e faia le mea sili mai le natura.