Fua o le gaosiga

O vailaʻau faafomaʻi o le mutia

O le mutia vao o se laʻau lauiloa lea e tupu i totonu o Asia Tutotonu ma e masani ona faʻaaogaina e tagata o le nuʻu e avea o se taimi e faʻavasega ai. E lauiloa e le gata i le kukaina, ae pei foi o se fualaau faasaina, ona o le laau o loo i ai se vailaau oona ma o loo i ai mea aoga mo le tino o le tagata. O le mea lea, o le asō o le a tatou iloiloina se faʻamatalaga auiliili o le laau, lea e mafai ona faʻamalolo ai faʻamaʻi ma lana fesoasoani, faʻapea foi ma vailaau masani o vailaʻau e faʻavae i luga o le mutia.

Faʻamatalaga

O le vao vao e taua foi o le syto poo le tsiperus ma o le mea e masani ai. O le tsiperus o se laau vao, e oʻo atu i le maualuga o le 35 cm. O loʻo i ai la tatou auga o le aʻa. O le mutia e toto mai ia Aperila ia Me, faatasi ai ma fugalaau fisexual o loʻo aoina i mea e tutupu, o mea nei o loʻo faʻatusalia e tamai umilalulu ma uila eseese.

A maeʻa ona tupu, o se fualaau itiiti e foliga mai i se foliga o se moa tafatolu, masalo e mafua mai i le tasi o igoa o le laau o le mutia nut.

O fualaau oona e aofia ai laau e pei o erigeron, point svs, rudbeckia, jascolk, rogersa, hymenocallis, citronella, echinacea purpurea, aurorod, soft soft, Venus flytrap.

Faasalalau

Tuuina atu e faapea o le laau e matua vevela ma e le fefe i le susulu o le la, e taatele i le araisa ma le cotton, i oneone oneone po o luga o auvai.

Nofoaga faanatura - Kuban, le Caucasus, le Crimea, le Metitirani, Asia Tutotonu, o le ogatotonu o Aferika ma le itu i saute o Amerika i Matu.

E te iloa? O le vao poo le muti o le vao o se tasi lea o vao taatele i le lalolagi, lea ua faamautu ai le tele o teritori i le silia ma le 100 atunuu.

Faʻavae ma faʻaaoga

O le vao muti ei ai se kulimi tulaga ese, lea o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o:

  • suauu taua;
  • vailaʻau faʻasūsūina ma faʻamalolo;
  • mea fou;
  • flavonoids;
  • phytohormones;
  • cyperol alcohol;
  • tannins;
  • minerale (magnesium, seleni, sima, manganese, uʻamea).

O le maualuga o mea taua o gaʻo taua e mafai ai e oe ona tauivi ma le tele o siama o siama ma sigi, faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le intestinal poʻo le pseudomonas bacilli. Ua iloa foi le lelei o aʻafiaga o laau i luga o faafitauli o tamaʻitaʻi. E ala i le faʻaaogaina masani o laulaʻau paina mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaitiitia le tiga i le taimi o le faʻataʻitaʻiga, faʻapena foi ona faʻasolosolo le taamilosaga.

O le faʻamoemoe o le manogi o le muti e mafai ai ona faʻaaogaina i le vaitau o le faʻamaʻi o le mama ma le bronchi, SARS, malulu e pei o se mea e faʻamalo ai ma se malosi malosi.

Laʻau e pei o le celandine, mea manogi manogi, nasturtium, cilantro, gogo siliva, Kanata canadgu, vailaʻau faʻamaʻi, fusi foi ei ai faʻamoemoega faʻamoemoe.

O le maualuga o le 'uʻamea mea e iai sona aoga i le tino, fesoasoani i le togafitiga o le anemia, faʻaleleia le gaosiga ma le totoina. E lelei foi le togafitia o faafitauli o le gastrointestinal, e pei o le gastritis, maʻi o le tino, dysbacteriosis, mucositis, colic intestinal.

O le maualuga o mea e maua mai i le antioxidants e faʻatagaina ai oe e aʻafia ai le le faʻasaina o le faagasologa o le matua ma maua ai se aafiaga lelei i le tino i le tulaga o le puipuia o le fausiaina o tumutumu pipisi. O le laau e iai sona aafiaga lelei i le cardiovascular system, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, puipuia o puipui lapisi, ma aʻafia ai o latou gaogao. O se mea maualuga maualuga o le potassium e iai se aafiaga lelei i le fatu.

Faʻapitoa foʻi ona faʻapitoa i vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamalolo i luga o le tino, lea e mafai ai ona faʻaleleia faiga faʻava-o-tino ma faʻaititia ai le paʻu o le mamafa. I atunuu Asia, o le muti o le muti e sili ona lauiloa i tagata e avea ma aphrodisiac.

Fomaʻi alofilima mo tagata e mafaufau i arugula, walnut, saffron, thyme, Lyubka lua-talo.
O le muti vao e lauiloa foi i le cosmetology, e pei o le faaopoopoina o lenei mea i kulimi, masini, o mea manogi e mafai ona faamaluluina ai le paʻu, ia sili atu ona malosi ma puipuia le faagasologa o le matua.

Sauniuniga o meafaitino mata

Mo togafitiga faafomaʻi na o na o fatu o le laau e faʻaaogaina, o le mea lea e tatau ai ona lelei le seleseleina o mea gaosi mo le faʻaaoga atili lelei. O le taimi lelei mo le seleseleina o fatu o le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. A eliina ia fatu, e fufulu lelei ma fufulu lelei i solo pepa, ona tipi lea i ni fasi pepa laiti.

O meaʻai sauniuni ua faʻagogo i luga o se pepa tao i totonu ole ogaumu poʻo fafo.

Afai e te faʻaaoga se ogaumu mo le faʻamago, e tatau ona e mautinoa o le vevela e le sili atu i le 50 tikeri, ma o le faʻagogoina o le faagasologa mo le 5 itula. E na o tulaga lava e mafai ona tatou ausia ai le faʻamamaina ma le faʻavaveina o mea aoga ma le faʻasaoina o vaega aoga uma.

Afai ei ai se galuega faapitoa o le felafolafoai o le ea i le ogaumu, ona tatau lea ona fuli, pe o le ogaumu e tatau ona afaina i le faagasologa o le vevela. Afai e faʻamago le kulumu i fafo, e tatau ona amanaʻia le maualuga o le ea - e tatau ona laʻititi. Afai e te le mulimulitai i lenei tulafono, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a faasolosolo malie ma faasolosolo malie mea e gaosia.

Ina ia vave vave ma faʻamago lelei ia fatu, ia tuʻu ese mea e gaosia i luga o se nusipepa poʻo se pepa malo i le tasi papa. Filifili se nofoaga mo le vevela aʻo vevela ma lelei.

O meafaifaʻailoga faʻamaʻi ua uma ona tuʻuina i totonu o ipu tioata poʻo ipu vai i totonu o se potu malulu, mago i le vevela o le potu. I lenei setete, e mafai e le vailaau ona taofia ona meatotino aoga mo le 1 tausaga.

Fomaʻi faafomaʻi

Talu ai e masani lava ona faʻaaogaina le vao o le walnut i togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese, mafaufau i taʻaloga masani o vailaʻau e faʻavae i luga o lenei laau e mafai ona saunia i le fale.

Lautele lautele

Le saunia o vailaau e te manaʻomia:

  • 1 tbsp. l moa vao nut;
  • se ipu malamalama vai (250 ml).

E faʻapefea ona saunia le meafaigaluega:

  1. Toto i le tubers ma le kofe kofe i se malo malosi.
  2. A o faagasolo le faagasologa, faʻapipiʻi le vai ma vave sasaʻa le fatugala vao i ai.
  3. Tuʻu mo le tasi le itula e faʻaaoga.
  4. A maeʻa le taimi atofaina, faʻafefete le sooupu ma sasaa atu i totonu o se pusa tioata, teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 3 aso.
  5. Ave fa faʻasuni puno fa fa i le aso.

O nei vailaau e aoga mo le faaleleia o le puipuiga ma le faaleleia o le gataifale i totonu o le tino, faapea foi ma se tonic ma le diuretic.

Ina ia faʻaleleia le puipuiga, latou te faʻaaoga le kivano, fugalaau Tibetan, leisa Indian, pipiʻi, cornel, kalina.

Pulu mo le tuiina ma faaopoopo i le baths

Ina ia saunia le meafaigaluega, e te manaʻomia:

  • 1 tbsp. l moa vao nut;
  • 1 le lita o le vai inu.

E faʻapefea ona saunia le meafaigaluega:

  1. Laʻau faʻafefeteina o le mutia o le manogi e sasaa mai i le vai inu ma auina atu i le ogaumu.
  2. O le fualaau faasaina ua kuka mo le 15 minute, aveese mai le vevela.
  3. O le mea e maua ai le suavai ua faʻaaogaina ma faʻaaogaina mo lona faamoemoe.

E taua! O le susu na maua i le faiga o le kuka, e mafai ona faʻaaoga e faaopoopo i le taele, lea e tatau ona a itiiti ifo ma le 20 minute.

E mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega mo le faʻalanu, o loʻo i ai le aʻafiaga o le inflammatory ma le antisepic.

Teuga mo le malulu

Mo le kuka o lona uiga e tatau ona e faʻaaoga:

  • 1 tbsp. l moa vao nut;
  • 500 ml o vai inu.

E faʻapefea ona saunia le meafaigaluega:

  1. Faʻapipiʻiina meaʻai faʻamaʻaʻaʻaina ua sasaa i le vai inu ma lafo i le afi mo le 10 minute.
  2. O le mea e maua mai ai le paluga e tuʻuina atu mo le 60 minute.
  3. A maeʻa le taimi faʻatulagaina, ona fufulu lea o le susu ma sasaa i totonu o se koneteina tioata mo le teuina i totonu o le pusaaisa.
  4. Faʻaogaina lona lua i le aso ile 100 ml e tusa lava poo le a le taumafataga.

O lenei teuteuga e aoga mo malulu, faʻamaʻi viral, faʻamaʻi, tulaga vevela.

O togafiti e togafitia i le faʻaaogaina o le skupii, cuminine uliuli, mimiti, salvia, clover, sulu, linden, catnip, laʻau laʻau, togalaau manaia.

Faʻataunuʻu mo le soliga o le taʻamilosaga

Mo sauniuniga o vailaʻau manaomia:

  • 3 tsp. malogo mutia matago;
  • 220 ml o vai inu.

E faʻapefea ona saunia le meafaigaluega:

  1. O le suamalie o fatu fatu ua sasaa i totonu o se vevela ma sasaa ai vai inu.
  2. I totonu o lenei setete, e tatau i le sooupu ona 1 le itula.
  3. Ma le isi, e sasaa le vai i totonu o se fagu vailaau, faamamaina ma auina atu i le pusaaisa.
  4. Faaaoga togafitiga faafolu i le aso, 75 ml.

E taua! O le vai ua saunia i lenei auala e le o teuina mo le sili atu nai lo le aso, o le mea lea e le mafai ai ona faia vailaau e fai ma faʻasoa.

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai i se fafine se gasologa o le pagatia poʻo le taimi o tiga, ma isi faafitauli gynecological o loʻo i ai.

Faʻataunuʻu i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

Ina ia saunia lenei meafaigaluega e tatau ona e faʻaaoga:

  • 1 tbsp. l fatu fou o vao;
  • 500 ml o vai.

Auala e kuka ai:

  1. O loʻo faʻaputuina mea faʻapalapala ma se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le itula e tuʻu ai.
  2. O le oloa maeʻa ua faʻamaʻaina, ua faʻatumu i se isi ipu tioata vevela.
  3. Ua sasaaina le vailaau i totonu o se koneteina tioata ma auina atu i le pusaaisa mo le teuina, e le silia le 3 aso.
  4. O le vailaau faʻaaoga e faʻa tolu taimi i le aso, tolu sipunila pe a uma meaai.

O lenei meafaigaluega e fesoasoani e taulimaina ai le mimiti, colic, meaʻai e afaina ai, afaina o le gastrointestinal tract, gastritis ma maʻi o le tino, e mafai ona faamalosia ai puipui o le intestinal, ma e fesoasoani foi i le maualuga ma le vave faʻapalaina o meaai.

Lafo faʻamalolo

Ina ia saunia le meafaigaluega, e te manaʻomia:

  • 50 ml suauu mamago mago;
  • 50 ml o suauu olive.

E faʻapefea ona saunia le meafaigaluega:

  1. Faʻaaogāina o se mea e teu ai le kofe, fufulu fugalaau mamago o le mutia vao i se paʻu.
  2. Faʻafefiloi le olive olive ma le mea e maua mai ai le paʻu vailaʻau
  3. Tuu le vailaau i le vevela o le potu mo aso e tolu mo le faʻafefeteina.
  4. Faʻamau le meafaigaluega ma faʻaaoga mo togafitiga e pei o se suauu, e faʻaaoga i vaega faʻafitauli o le tino.

O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le vave faʻamalolo o le maʻila, faʻagasolo faʻamalosi, faʻamalolo le paʻu, faʻalavelave faʻafuaseʻi, siama, faʻala, ma le mumu ma le mumu i luga o le paʻu.

Aoao pe faapefea ona togafiti siama i le fualaau vaʻai, St. John's wort, yarrow, laʻau paʻu, paʻu auro.
E le gata i lea, o le auupega e aoga mo tagata o loʻo mafatia i le psoriasis ma le paʻu, e mafai ai ona e feagai ma ni manuʻa ma tuʻimomomo.

Faʻatau Faʻatau

I atunuu i sasaʻe, o le mutnut taru e faʻapipiʻi i ipu, mo le mea lea e faʻaaoga ai le vaega eleele o le laau. O le faʻaleleia o le lauiloa, faʻamago ma fou, mo le faʻaopopo i aano o aano o manufasi, mea inu, salati, vevela, faʻapea foi ma mea e gaosi ai falaoa.

O le vaovao ei ai se meaʻai manogi, ae o se mea vevela, o lea e lelei tele i aano o manufasi, e masani ona faʻapipiʻi i le goto, vavega ma le pala, pei o le tele o aano o aano o manu ma fualaau faisua.

E le gata i lea, o le muti o le vaega o se mea taua o le laʻau-suneli lauiloa, e aunoa ma se mea e le mafai ai ona kuka le tele o ipu o meaʻai a Georgian.

E te iloa? I totonu o Sasae, o se vai inu faapitoa ua saunia mai fatu, lea e talitutusa lava ma le koko masani. Ma kuka ma gaugau fatu e mafai ona suitulaga i se isi vaiinu sili ona fiafia i ai - kofe.

Contraindications

  • E faʻatagaina le faʻaogaina o le mutia e togafitia ai fafine maʻitaga, fafine ao pepe susu ma pepe.
  • O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le le faʻapalepale tagata.
  • Ma le faʻaeteete ma talu ai ona faʻatalanoa muamua se fomaʻi, e tatau ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu ma fatu.
  • Talu ai e iai le tele o suauʻu ma gaʻo, e aoga le faʻaaogaina o vailaʻau ma faʻataʻitaʻiga i tagata o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular system.

O le mea lea, o le muti nutimomoia e matua lauiloa lava, aemaise lava i atunuu o loʻo ola ai i lona natura natura. O le faʻaaogaina o fualaau oona i luga o le faavae o le ola e tauamiotonuina pe afai e leai sau faʻailoga e mafai ona mafua ai le pa'ū.