Mealy dew

E faʻapefea ona faʻaumatia le paʻu palapala?

O se tasi o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o paʻu paʻu.

Seʻio tatou vaʻai pe o le a le ituaiga faʻamaʻi, o le a le ituaiga o faʻaleagaina ma le auala e taulimaina ai.

O le a le afaina?

O le muamua o le mealy e iloa ai o ia lava o se fugalaau paʻepaʻe luga o laau totō lea na fausia ai le filo mycelium. Muamua, o le pepa e pei o se upega tafailagi. I le aluga o taimi, e foliga tutusa ma le paʻu. E taia ai le pepa i itu uma e lua. O le tele o taimi, e aʻafia ai lālā talavou ma lālā: e tele meaʻai e manaʻomia e le mycelium. O le lamatiaga i le totoga o laau, o le a vave ona salalau masogi i totonu o le laau.

Ona tilotilo lea o laulaau i lanu enaena, e aliali mai ni togitogisa uliuli i luga ia i latou, e mimilo ma vevela, latou te amata ona pauu. O le mea lava lea e tasi o loʻo faatalitali i tumutumu ma fugalaau totō. Afai e le togafitia le laau, o le a vave ona oti.

Aoao atili e uiga i le auala e taulima ai paʻu palapala i luga o kukama, i rosa, i tamato, i luga o apu, i currants, i luga o falesa.

Faamatalaga ma faailoga o le maʻi

O le suka o Mealy o se maʻi faʻaleagaina na mafua mai i le paʻu o mea manogi, lea e faʻalelei ai luga o laau toto ma taʻitaʻia ai i latou. O lenei maʻi e aliali mai o le fugalaau paʻepaʻe luga o lau o totonu ole togalaau aina. I le taimi muamua, e le mafai ona e gauai i ai pe solo foi. Ae i le aluga o taimi, toe faʻaalia le osofaʻiga, faʻalautele ona tuaoi ma afaina ai le totoina atoa.

Le tele o laau vaivai

Na o laau toto o loʻo ola i le paʻu palapala: laau, vao ma fugalaau. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e afua ai le faaleagaina o laau teuteu e pei o leisisi, chrysanthemum, faʻagaloina aʻu-ae le o le tele ma isi. O le vasega ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi i laau uma e tutusa lava. E masani ona atiaʻe se faʻamaʻi i le vevela o le tau ma le maualuga o le susu.

E taua! E sili atu le lelei o le malosi o le palapala i le 18-25 ° C ma le maualuga o le suamalie.

Mafuaaga o faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o musika. Mo fatuga taitasi e totō ai, o le mushroom e pala i luga o ogalaau o le a le liliu i rosa. Afe mai le eleele. Ma e tupu lenei mea i le vevela mafanafana ma le susu o le tusa ma le 65-80% ma le faʻamagoina tumau o le palapala poʻo le fufuluina pea o le vevela, maualuga le maualuga o le eletise i le eleele poʻo le tipiina o le lau o le laau.

O le faʻaaogaina o le laau, e ulu atu i laulaʻau ma amata ona fafaga i mea aoga i totonu o le laulaau. O le mushroom e tupu ma avea ma se mycelium. I le gasologa o taimi, e paʻu ai meaʻai o le mycelium, ma fatu o musika "lele" i luga o laʻau tuaoi poʻo laau.

Auala e tau ai: aganuʻu ma vailaʻau

O le tauina o lenei maʻi faʻaleagaina e mafai ma e tatau ona iai. E tatau ona manatua ni nai tulafono e fesoasoani e le gata ina taofia le faʻaalia o le faʻamaʻi, ae fautuaina foi pe faapefea ona faʻaumatia le paʻu palapala, pe afai e na o le faʻaalia:

  • vai le fale pe a maeʻa le palapala;
  • e le mafai e laau pipi ona;
  • otaota maʻi e ao ona aumaia i le malamalama;
  • e taua foi le mataʻituina o laʻau paʻu: e le tatau ona latou taoto i le eleele.
Faʻaaogā le faʻaaogaina o le nitrogen. E sili atu ona sui i le phosphorus-sodium (i le taimi o le faʻamagaloga). I le vaitau o gasegase e le fautuaina e faʻamaua le eleele. Seʻio tatou vaai po o le a le auala e fesoasoani ai le paʻu o le paʻu mo vasega taʻitasi.
O le a aoga ia te oe le aʻoga e uiga i faʻamaʻi faʻamalositino e pei o le lanu enaena, paʻu, paʻu, moniliosis.

I fualaau faisua

  • Kukama. I le tulaga o faʻamaʻi faʻamalositino, e tatau ona aveese vaega na faaleagaina o le laau. Mai togafitiga faʻapitoa e talafeagai le teuina o le sulfur powder i le fua faatatau o le 25-30 g i le 10 sikuea sikuea. O le fesoasoani o le sulfur solution e fesoasoani foi: mo 35 lita o le vai, 25-30 g o le sulfur. O fualaau mo le togafitiga o kukama e talafeagai ma "Topaz" ma le "okesene". A o le i faaaogaina, faitau ia faatonuga.
  • Tomato. O le maʻi e aliali mai i ni auala se lua: a le o le pito i lalo e amata ai ona vevela laulaʻau ma i luga o le taimi e mate ai le laau talavou, po o samasama samasama e aliali i le pito i luga o le lau. I lenei tulaga, e na o le itu pito i tua o lau laʻau faʻailoa e mafai ona iloa. I le aluga o taimi, e aliali mai i le pito i luga o lau o le laau. Afai e maʻi le tamato, e tatau ona suʻeina ile suāsite sodium solution. A faʻaleleia, faitau ia faatonuga. Fesoasoani i lenei faʻamaʻi ma "Baktofit." E tatau ona gaioiga 3 taimi ma le vaeluaga o le 1-1.5 vaiaso. O le a fesoasoani foi Planriz i le paʻu palapala. Aua nei galo e uiga i le fesoasoani o fualaau faasaina e pei o le "Kvadris", "Byleron" ma le "Manua." I fofo o nei fualaau faasaina, e fautuaina e faaopoopo le fasimoli.
E te iloa? Ina ia fatuina le 1 tone o le pati tamato, e tatau ona e totoina le 5.8 tone o tamato.
  • Squashes. O le lauʻeleʻele e faʻatatau i zucini maʻi e tatau ona eliina. E tatau foi ona pupuʻu lenei laau i se vaifofo o le pefu po o le manua. O fualaau e manaʻomia ona e faʻaaogaina "Kefalon", faʻapea foʻi ma le sodium phosphorus.
  • Eggplant. E mafai ona e taulimaina le faʻamaʻi e ala i se vaifofo ole pusi soda poʻo le fesoasoani a le "Fundazol". E tatau ona fufulu le laau 4-5 taimi ma se vaitaimi o le 7 aso.

I fua ma fua

  • Mealy dew i luga o currants vave iloa vave. Afai e te le tauina mai le amataga, e amata i le amataga o le tautoulu o le a mate le togavao. O le afaina o le faamai e matautia foi ona e afaina uma ituaiga currants. Afai e manua le tasi laʻau, e mafai ona oti uma vao. I le taua mo currants, e tatau ona togafitia i togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻafefe e faʻafefe ai le paʻu palapala. E mafai ona e togafitia togafiti i togafiti masani - faʻaputu o le pefu, uila, faʻafofo manu, ma isi. Faatasi ai ma sauniuniga faʻapitoa, o Nitrafen o le a aoga poʻo le pulupuluina o se vaifofo o le sulfate suauu. I le tau mafanafana e sili ona lelei le fufulu o le apa. I le tautotogo - copper oxychloride.
  • Gooseberry O togafasi e togafitia i le malulu, meaʻai, suamalie, faʻaleleia o vaomatua, salu, teuteuga o le telefoni. O le a fesoasoani mo le toe faʻaleleia o laau toto ma le "Gaucin" ma le "Trichodermin", faʻapea foi le "Fitosporin".
  • Vine O faʻafitauli e sili ona lelei le atiaʻe o le maʻi e mai i le 18 i le 25 tikeri o le vevela ma le malosi malosi. I le maualalo o le toʻimamafana, e le tupu ai le maʻi. Tausia vine (i le +20 ° C ma sili atu) ma se vaifofo o le sulfur i le vai: 10 g vai mo le 90 g o le sulfur. A oʻo i lalo o le 20 ° C le vevela, o le sulfur colloidal e aoga mo togafitiga. I le taimi o le fua o fualaau aina e sili ona lelei le faʻaaogaina o se vaivaiga vaivai o le potassium. Faatasi ai ma sauniuniga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaʻi, e sili atu le faʻaaoga o le Tiovit Jet, Kvadris poʻo Topa.
E te iloa? Ina ia maua le 1 kilokalama o vine, e te manaʻomia le 4 kilokalama o vine mamago.
  • Apple laau O le vao o Mealy e matautia tele mo laau o le apu ma togalaau, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le puipuiga o le ola o laau i le malulu, o lona uiga e le mafai ona ola le apu i le taumalulu. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e faʻaitiitia ai fua o apu i le afa. Mo le puipuia o laau, e mafai ona togafitia i latou i paluga o soda faatasi ai ma le fasimoli ma le kilipa chlorine dioxide. O laau Apple e togafitia i le "Topaz" ma se malologa o le 6-12 aso. Aʻo leʻi togafitia togafitiga, ave faʻamalosi uma lala laau.
  • Fualaau O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i luga o fualaau oona i foliga o le pusa i tua o lau. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, e alu atu i le musika ma fua o le laau. O fua atonu e manogi e pei o le moa. O togafitiga Strawberry e faia i le fesoasoani o fualaau faasaina "Kvadris", "Suiga" po o le "Bayleton". A maeʻa le faʻaalia o uluai vine e mafai ona gaosia le "Fundazol". Tausia ma le faʻaeteete laʻau o fualaau i itu uma ma aua nei galo e uiga i faatonuga mo nei sauniuniga.
E le gata i lea, i le tauivi mo se seleselega lelei, e mafai ona e fesoasoani i le "TMTD" poʻo le 1% le faʻamalolo o le colloidal sulfur.

I luga o fugalaau togalaau

  • O Phlox foi e mafatia i le sau mai le falaoamata, e afaina ai taula o fugalaau. Muamua, o le lanu o le pusa papae e papaʻe, ona suia ai lea i le enaena. O laʻau e afaina ai e tatau ona aveeseina ma faʻaleleia fugalaau 2-3 taimi ma le 1% le faʻamalolo o le colloidal sulfur. Toe fai le faʻataʻitaʻiga pe a uma le 7 aso seʻia maeʻa le fugalaau.
  • Roses. Afai e te vaʻai i rosa o maʻi, Phytosoprin-M, colloid soda, ma Maxim o le a fesoasoani ia te oe e faʻamalolo. I le tautotogo ma le autumn, saunia se fofo e foia ai lenei faamaʻi mai le 50 g o le paluga soda, 10 lita o le vai, 300 g o le fasimoli (sili ona lanu meamata) ma le 15 g o le copper oxychloride. Taulimaina rosa i lenei fofo ma o le a latou maloloina.
  • Petunia Ina ia togafitia petunia, e tatau ona aveese uma vaega mamaʻi o le laau. Ma le isi, e tatau ona e faia le fugalaau "Previkur", "Topaz" poʻo le "Fundazol." Mo le vevelaina o le petunias, pe a uma ona aveese vaega o le fugalaau, e tatau ona aveese le pisia o le eleele ma suia i se mea fou e manaomia ona togafitia ma Fitosporin-M. O se fofo o le efuefu, uila, ma le sinapi e lelei foi i le tauivi ma le paʻu palapala.
  • Violets ua afaina i lenei faamai i le taimi o le mamafa o le suavai, o le tele o maniua oona pe i le vevela o le tau. E mafai ona faʻamalolo le manogi i le fesoasoani a le "Morestan", "Topsina-M", pulu soda ma le fasimoli, poʻo le fesoasoani a le "Fundazol".

I totonu o laau

Paʻepaʻe paʻepaʻe i totonu o laau, lea na aliali mai pe a paʻu le vevela pe o le ea i totonu o le potu e vevela, o le paʻu paʻu lenei. O lenei fugalaau paepae i totonu o fugalaau i totonu e matautia aua, afai o laau toto e latalata latalata i le tasi, o se laau maloloina e mafai ona maʻi. O se taunuuga, ona o le paʻu paʻu, o le fugalaau e pipii ma ua mate.

E taua! O le tele o taimi, o paʻu paʻu e afaina mai gerbera, kalanchoe, begonia ma le rose.
Faʻafefeteina o le paʻu mo le paʻu palapala e faʻaaoga ai le vailaʻau oona pe faʻapipiʻi le keleka. O le a fesoasoani foi le palu.

O fualaau oona, Hom, Bayleton, Topaz, poʻo Skor o le a sili ona fesoasoani. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, faitau ona faatonuga.

Puipuia foliga

Ua lauiloa o soʻo se faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo. Sei o tatou vaʻai pe o le a le auala e puipuia ai laau mai le paʻu palapala.

  • Whey solution. 1 lita o le tino e tuufaatasia ma le 10 l vai. Ma le isi, o le fofo e faʻaaoga i gaʻo ua faʻamaina pe a ma le 3 taimi ma se vaitaimi o le 3 aso.
  • Faʻasalaga mai se atunuʻu. O se vaifofo i le fua faatatau o le 1:10 (leolea i le vai) e kuka mo le 1.5 itula. Ona faʻamamāina lea, toe faʻafefeteina i le vai ma le 1 lita o le fofo i le 5 l o le vai. Lafoaia le vao i lenei vaifofo. Teu le vaifofo i se nofoaga mafanafana mo le silia ma le 7 aso.
  • Toga 1-2 tbsp. l otaota mamago faʻamaʻi i le 10 lita o le vai vevela. Faʻafiafia. Ma le isi, o le vaifofo poo le suavai o le eleele, poo le sosoina o le laau.
  • Copper sulfate. 5 g suauu sulfate ua soloia mai le 1 tbsp. vai. E le gata i lea, o le 5 g vai (mafanafana) e faʻamaluina i le 50 g o le fasimoli. O le vaifofo o le vitriol ua tuufaatasia ma se fofo solution. O le laau e totoina i le 2-3 taimi i le aso faatasi ai ma le tele o 6-7 aso.
  • Tincture o le meaʻai. Faʻaaoga le 1 kilokalama o le manure i le 3 lita o vai. A maeʻa lena, ona faʻafefe lea o le fofo i le 3 lita o vai. Faʻaaogaina e avea o se auala e fufulu ai laau.
  • Gaʻo kulimi ma fasimoli. Vae i le 4 lita o le vai 1 tbsp. sipuni o suauu ma le ½ tsp. o le fasimoli. Salu 2-3 taimi i le aso ma se vaitaimi o le 6-7 aso.
  • Se vaifofo o le efuefu ma le fasimoli. I le 10 lita o vai mafanafana faaopoopo 1 kg o le apa. I le taimi o le faʻasolosolo, o le vaifofo e osofia. A maeʻa lena mea, e sasaaina i totonu o se ipu mama ma faʻaopopo se fasimoli vai. Faʻaaogaina e pei o se moli. 10 lita o le vai ua faaopoopo i le toega o le fofo ma faʻafefe ai le laau.
  • Vaʻaiga faʻapitoa 5 g o le paluga o le paluga e faʻafefeteina i le 1 l o le vai. Toto 2-3 taimi ma se va o le 5 aso.
  • Suauu manogi ma le fasimoli. I le 5 lita o le vai vevela, faʻaopoopo 5 g o le fasimoli ma le 25 g soda. Faʻafiafia. Salu le palapala ma totō 2-3 taimi ma se va o le 7 aso.

Ou te manaʻo foi e taulai atu i togafitiga puipuia mo le togafitiga o tagata taitoatasi, o laʻau lanu meamata masani.

  • Kukama. O le puipuiga o se mea talafeagai lelei ma le tausiga, faapea foi ma le totoina o fualaau faasaina "Kvadris".
  • Tomato. Mo le puipuia o le paʻu paʻu, e tatau ona totogo fatu fatu tomato i se vaifofo mai Immunocytophyte poʻo Epin 42 aso aʻo lei totoina i le eleele. E mafai foi ona e togafiti tamato i le 10% uila poo se vaifofo o le efuefu.
  • Squashes. Puipuia o le palapala i luga o squash: faʻamalolo ma Nitrafen i le tautotogo. Faʻaaogaina auala faʻapitoa i isi aso uma i le tau vevela.
  • Vine Faaaoga se vaifofo o le sulfur - 25-40 g i le 10 lita o le vai.
  • Apple laau Ina ia puipuia lenei maʻi ogaoga, e tatau ona togafitia laupapa i Topaz.
  • Fualaau Aua e te totoina togafitiga mafiafia. Ia veleina i le taimi ma vaʻaia na vao e latalata tele i "aiga".
  • Phlox. Faʻafeiloaʻi ma le humus poʻo le peat. I le tautotogo, e faatolu ona togafitia ai phloxes ma le 1% Bordeaux. Toe fai le faʻataʻitaʻiga ina ua mavae le 12-14 aso. E talafeagai foi le faʻafefeina o fugalaau faʻamalaina.
  • Roses. I le taimi, vela vao. I le tautoulu, e fautuaina e aoina ma susunuina vao i totonu o le togalaau, ma eli le palapala.
  • E manaʻomia e fale o le fale ni meaʻai ma phosphate fertilizers e faʻatautaia ai le paʻu palapala, faʻaleleia le potu, faʻamamaina lelei ma fugalaau fugalaau lautele.
O le mea lea, e mafai ma e tatau ona taulimaina paʻu paʻu. O le mea autu - aua e te tamoe i au fagafao ma tumau i le na o le manumalo mai se seleselega lelei.